Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Δολοφόνος κυκλοφορούσε ελεύθερος επί 15 χρόνια!

 



Σύμφωνα με το protothema, και τον Μάνο Τσαγκαράκη, άφαντος ήταν επί 15 ολόκληρα χρόνια ένας Ρουμάνος που είχε δολοφονήσει έναν άνδρα στα Κάτω Πατήσια στις 13 Μαρτίου το 2006, παρά το γεγονός ότι είχε συλληφθεί για άλλο αδίκημα στο Ηράκλειο, το 2013! Τότε, όμως, η δολοφονία δεν είχε εξιχνιαστεί, πράγμα που έγινε πριν από λίγο καιρό.

Σε βάρος του 36χρονου αλλοδαπού εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 27ου ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για ανθρωποκτονία με πρόθεση. Τα ίχνη του εντόπισαν στην Χερσόνησο οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος και, μετά από αναζητήσεις, τον βρήκαν να περιφέρεται σε έναν δρόμο της περιοχής και του φόρεσαν χειροπέδες.

Ο 36χρονος, που θα μεταχθεί στην Αθήνα για να απολογηθεί, ήταν φιλοξενούμενος του θύματος αλλά διαπληκτίστηκαν και στραγγάλισε τον άτυχο άνδρα. Στη συνέχεια, ερεύνησε τα δωμάτια, άρπαξε όσα χρήματα και κοσμήματα βρήκε και εξαφανίστηκε. Από τότε, παρέμενε ελεύθερος, καθώς η δολοφονία έμεινε για πολλά χρόνια ανεξιχνίαστη.



Ιωάννινα: 22 κουτάβια βρέθηκαν μέσα σε τσουβάλια

 


Κάτοικος των Ιωαννίνων βρήκε το περασμένο Σάββατο, κοντά στο χωριό Αμπελιά, μέσα ένα τσουβάλι 22 κουτάβια δεμένα ασφυκτικά για να τα δολοφονήσουν.

Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων όπου τους προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα και αναζητούν φιλόξενη στέγη. Όπως ανάφερε στην ΕΡΤ ο Νίκος Τσόλης, υπεύθυνος του κυνοκομείου του Δήμου Ιωαννιτών, μέχρι στιγμής έχουν υιοθετηθεί εννέα κουτάβια. 

Κάποια από τα ζώα, λόγω των συνθηκών που υπέστησαν δεν τα κατάφεραν και κατέληξαν. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στις αρχές Οκτωβρίου είχαν βρεθεί επτά νεογέννητα κουτάβια νεκρά κλεισμένα σε τσουβάλι στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Το φαινόμενο επανελήφθη στις 22 Οκτωβρίου. Τρία ζωάκια με δεμένα άκρα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα.

Επειδή η μέθοδος είναι η ίδια εικάζεται ότι οι αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους κακοποιούς δολοφόνους. 

Όπως σημειώνει η ΕΡΤ, στα Γιάννενα η κακοποίηση και δολοφονία κυρίως σκύλων αποτελεί σχεδόν εβδομαδιαία είδηση.





Συνελήφθησαν επτά μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές, ληστείες, απάτες καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες


 

Συνελήφθησαν,  στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επτά ημεδαποί ( πέντε γυναίκες και δύο άνδρες), κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, τρεις εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων, λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στον Πειραιά με σκοπό να διαρρήξουν τις θύρες διαμερισμάτων και να εισέλθουν σε αυτά για να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, μία εκ των κατηγορουμένων λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι δύο ευρισκόμενοι στην πόρτα της οικίας που είχαν ως στόχο να παραβιάσουν, ο μεν ένας χτυπούσε το κουδούνι ενώ έτερος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα, πλην όμως οι ανωτέρω πράξεις έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), όπου και εντόπισε την «τσιλιαδόρο».

Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας τρία (3) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Από έτερη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς πέριξ της πολυκατοικίας, εντοπίσθηκαν εντός οχήματος τρία (3) επιπλέον άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.



Ο Τσίπρας κάνει κακό στον ΣΥΡΙΖΑ - Υποχωρούν τα νούμερα ανεβαίνει το ΚΙΝΑΛ

 


Ακούμε και διαβάζουμε για προβληματισμό τον ΣΥΡΙΖΑ από τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ψάχνονται ποιος φταίει.

Εάν βγουν μια βόλτα στους δρόμους και ρωτήσουν τον κόσμο, θα τους πει ότι το πρόβλημα τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του, που κάνουμε μεγάλο κακό στον ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπολιτευτική του τακτική.

Δεν καταλαβαίνουν ότι, εργαλειοποιώντας την πανδημία ο  ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει όχι απλά να ανακάμψει αλλά ούτε να δείξει σημάδια επικοινωνίας με μεγάλα τμήματα της κοινής γνώμης. 

Η ομάδα Τσίπρα ακολουθεί τον λάθος δρόμο της καταγγελίας των δημοσκοπήσεων, του αφηγήματος του δήθεν συστήματος που δεν θέλει τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, της εικονικής πραγματικότητας, της απάτης, του ψέματος, των fake news νομίζοντας ότι οι πολίτες θα την πατήσουν όπως το 2014.

Η Κουμουνδούρου με τον Ηλιόπουλο,  και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν τεράστιο έλλειμμα πολιτικής, στρατηγικής σχεδίου, αντιπολιτευτικής γραμμής, που να εκφράζει τους πολίτες και τα προβλήματα τους. 

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην ακραία ρητορική κατά της κυβέρνησης για την πανδημία, δείχνει το πόσο ανίκανος είναι να κρατήσει τον ρόλο του ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να αντιπολιτευτεί τον Μητσοτάκη, γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Μητσοτάκη δεν έχει ούτε την επάρκεια, ούτε την ικανότητα του Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας λόγω συγκυριών, και εξαπάτησης των Ελλήνων, κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, αυτό θα το θυμούνται χρόνια η Έλληνες, και δεν θα ξανακάνουν το ίδιο λάθος να πιστεύουν τον κάθε απατεώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον αρχηγό που έχει και το επιτελείο που τον περιβάλει, είναι αδύναμος να κλείσει την ψαλίδα με τη Ν.Δ., αδυνατεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις σταθερής σύγκλισης των ποσοστών του με αυτά του κυβερνώντος κόμματος, ενώ βλέπει το Κίνημα Αλλαγής, χωρίς αρχηγό, να ενισχύεται και να ανεβάζει νούμερα.

Το να παραμυθιάζονται μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας καταγγελίες κατά των εταιριών δημοσκοπήσεων ότι είναι «στημένες», δεν λύνει το πρόβλημα γιατί το πρόβλημα είναι ο Αλέξης Τσίπρας, έχει απαξιωθεί και χαρακτηρίζεται δίκαια, πολιτικός απατεώνας και ψεύτης απά τους πολίτες.

Σε αυτό το τοπίο, η ανησυχία που επικρατεί στο κόμμα, έχει φέρει και μεγάλη σύγχυση και τα λάθη απο πλευρά Τσίπρα συνεχίζονται, καθώς δεν παίρνει καθαρές θέσεις υπέρ των εμβολιασμών.

Είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη που χωρίς ίχνος σοβαρότητας, τάσσεται δήθεν υπέρ του εμβολιασμού και του μετώπου της λογικής, αλλά και υπέρ της αντιεμβολιαστικής στάσης, νομίζοντας έτσι ότι θα κερδίσει ψήφους.

Εάν στα υπόγεια της Κουμουνδούρου, παρακολουθούσαν με σοβαρότητα την επικαιρότητα και τις παγκόσμιες εξελίξεις, για να ενημερώνουν την ηγεσία και τους υπεύθυνους, δεν θα ξεφτιλιζόταν ο Τσίπρας στο αντιδιάγγελμα μετά τον Μητσοτάκη.

Θα έβαζαν σε έλεγχο τα φιλοΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ, να μην παίζουν υπέρ των εμβολιασμένων και παράλληλα υπέρ και των αντιεμβολίαστων, κάνοντας την κοινωνία που τους παρακολουθεί να εξοργίζονται με την γελοία στάση τους και να γίνεται μεγαλύτερη ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα λάθη, το ψέμα, η απάτη και οι ερασιτεχνισμοί βαρύνουν τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπονόμευση της κυβέρνησης για την πανδημία, η ιδεοληπτική στάση, η μικροκομματική «αντιπολίτευση» που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αντιπροσωπεύει όσους είναι στην αντιπολίτευση και το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα πρέπει να αποφασιστεί σύντομα, αλλιώς δεν έχει μέλλον ο ΣΥΡΙΖΑ.



Κορωνοϊός : Σε 2,5 μήνες έπεσαν πρόστιμα 8 εκατ. ευρώ και μπήκαν 601 «λουκέτα»

 



Στη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη για την εξειδίκευση των μέτρων για τον κορωνοϊό μίλησε και ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης δίνοντας στοιχεία για τους ελέγχους, τα πρόστιμα, αλλά και τα λουκέτα στους παραβάτες.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τόνισε πως το επόμενο διάστημα θα είναι εντατικοί οι έλεγχοι για την εφαρμογή των νέων περιοριστικών μέτρων.

Ο Άγγελος Μπίνης είπε χαρακτηριστικά πως τους τελευταίους 2,5 μήνες έχουν γίνει από όλα τα κλιμάκια 9 εκατ. έλεγχοι σε φυσικά πρόσωπα, καταστήματα, δημόσιους φορείς, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προνοιακές δομές, δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, υπεραγορές.

Έχουν βεβαιωθεί 24.000 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που φτάνουν περίπου τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν επιβληθεί 601 αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων.



Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Καντάφι και Χάφταρ στις προεδρικές εκλογές

 


Αρκετές εκατοντάδες Λίβυοι διαδήλωσαν στην Τρίπολη και τη Μιζουράτα διαμαρτυρόμενοι για τις υποψηφιότητες, στις προεδρικές εκλογές του Δεκεμβρίου, του Σαΐφ αλ Ισλάμ Καντάφι και του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Στην πρωτεύουσα, οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν λιβυκές σημαίες και βερβερικά λάβαρα, καθώς και πλακάτ, στα αραβικά και τα αγγλικά, όπου χαρακτήριζαν τους δύο υποψηφίους «εγκληματίες πολέμου». Ορισμένοι ποδοπάτησαν φωτογραφίες του Χάφταρ και του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Οχι στους εγκληματίες»

Μια παρόμοια συγκέντρωση «πολλών εκατοντάδων» διαδηλωτών έγινε και στη Μιζουράτα, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Libya Febrayer. «Ναι στις εκλογές, όχι στους εγκληματίες», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Ο Χάφταρ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την Τρίτη, δύο ημέρες μετά τον Σαι αλ Ισλάμ Καντάφι, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Ο Χάλεντ ελ Μέχρι, ο πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου του Κράτους (HCE, σ.σ. όργανο αντίστοιχο της Γερουσίας) ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει τις εκλογές αυτές. «Δεν θα συμμετάσχω στην εκλογική διαδικασία. Ούτε ως ψηφοφόρος, ούτε ως υποψήφιος», ανέφερε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Ο ελ Μέχρι είναι μεταξύ εκείνων που απορρίπτουν τον εκλογικό νόμο, ο οποίος επικυρώθηκε τον Σεπτέμβριο από τον Σάλεχ, χωρίς να προηγηθεί ψηφοφορία, υποστηρίζοντας ότι είναι γραμμένος «στα μέτρα» του Χάφταρ.

Ο πρόεδρος του HCE είπε επίσης ότι θέλει να υποβάλει μια πρόταση για να αναβληθούν οι εκλογές μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2022.

Ο «οδικός χάρτης» που καταρτίστηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στις αρχές του έτους για να βγει η Λιβύη από την κρίση προέβλεπε ότι οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν ταυτόχρονα στις 24 Δεκεμβρίου. Ωστόσο τον Οκτώβριο το κοινοβούλιο αποφάσισε να γίνουν οι προεδρικές την καθορισμένη ημερομηνία και οι βουλευτικές έναν μήνα αργότερα.


in



Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και αρπαγής αλλοδαπής


 

Από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε υπόθεση εμπορίας ανθρώπων και αρπαγής αλλοδαπής.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν, χθες Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πέντε (5) άτομα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και μαστροπείας, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται δύο (2) επιπλέον άτομα.

Όπως προέκυψε, οι συλληφθέντες με απειλές βίας και το πρόσχημα της αποπληρωμής χρέους, αφού εγκατέστησαν την αλλοδαπή σε διαμέρισμα στην Αθήνα, την εξανάγκαζαν να εκδίδεται σε οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονταν.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι είχαν υπό τον έλεγχο τους τρείς οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, όπου εκμεταλλεύονταν ακόμα πέντε (5) γυναίκες .

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-1.265- ευρώ

δελτία μεταφοράς κεφαλαίων (εμβάσματα).

Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο

-3- κινητά τηλέφωνα

Στην αλλοδαπή-θύμα εμπορίας ανθρώπων, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε Land - Range Rover και άλλα αμάξια


 

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Η σπείρα είχε αδυναμία για μεγάλα jeep όπως Land & Range Rover.

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 5-11-2021 στους Θρακομακεδόνες, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 41 ετών, μέλη της οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερο μέλος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας κινούνταν συνήθως απογευματινές ώρες σε διάφορες περιοχές της Αττικής προς αναζήτηση οχημάτων. Όταν τα εντόπιζαν, με την χρήση ειδικού τεχνικού εξοπλισμού, τα αφαιρούσαν και τα στάθμευαν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία.

Μετά την πάροδο ικανού χρονικού διαστήματος και αφού αυτά δεν είχαν ανευρεθεί από τις Αστυνομικές Αρχές τα μετέφεραν σε έτερα σημεία (καβάτζες) όπου φρόντιζαν για την περαιτέρω διάθεσή τους.

Από τα ανωτέρω κλαπέντα οχήματα, άλλα διοχετεύονταν σε κυκλώματα παράνομης μετανάστευσης με σκοπό την διευκόλυνση μεταφοράς μεταναστών και άλλα είτε τα αποσυναρμολογούσαν για να επισκευάσουν οχήματα με υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των οχημάτων με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους σε ανυποψίαστους αγοραστές.

Ένας μάλιστα εκ των συλληφθέντων, είχε συστήσει επιχείρηση εμπορίας οχημάτων.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων υπερβαίνει τα -170.000- ευρώ

Από την διενέργεια έρευνας στις οικίες, τα αυτοκίνητα ιδιοκτησίας των δραστών και στην κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:





πιστόλι

-2- αεροβόλα

-20- φυσίγγια

-2- αναδιπλούμενα μαχαίρια

-2- αναδιπλούμενα μαχαίρια-πολυεργαλεία

-9- εγκέφαλοι αυτοκινήτων

-10- ραδιόφωνα αυτοκινήτων

-9- οθόνες αυτοκινήτων

-7- ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας

πλήθος κλειδιών αυτοκινήτου

εξαρτήματα αυτοκινήτων

-5- κινητά τηλέφωνα

Οι συλληφθέντες έχουν κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα τόσο για την ταυτοποίηση συμμετοχής τους σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, όσο και για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζεται.



Προφυλακίστηκαν οι αντιεξουσιαστές που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά

 


Σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα και το άρθρο 272, στην φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν  24χρονο και έναν 20χρονο που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Από την επίθεση, προκλήθηκαν μικροζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

 Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Πειραιά μετά τις απολογίες τους συμφώνησαν για την προσωρινή τους κράτηση.

Στα σπίτια των δύο προφυλακισμένων, μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Η νέα διάταξη του νέου ποινικού κώδικα έχει ως εξής:

Άρθρο 272

Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων



Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου έστειλε σε αργία 14 αρνητές ιερείς

 


Γίνεται πράξη, η προστασία των πιστών, από εγκληματικά ανεύθυνους αρνητές ιερείς, και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου έκανε την αρχή.

Σε αργία τίθενται από το Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της covid-19. Ο Μητροπολίτης τους είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την απόφαση του αυτή και είχε ζητήσει από όλους στη Μητρόπολη του να είναι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα, καθαίρεσε έναν από τους 14 οριστικά, ενώ στους υπόλοιπους 13 έδωσε προθεσμία μέχρι τις 25 Νοεμβρίου να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την οργή κάποιων ανεύθυνων πιστών οι οποίοι πέταξαν στους δρόμους της πόλης της Ζακύνθου τρικάκια, ενώ κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». 

Οι ανεύθυνοι και πλήρως ελεγχόμενοι απο τους αρνητές ιερείς πιστοί, έφτασαν στο σημείο, να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου «σατανικές». 



Το Δημόσιο θα πληρώσει τα «σπασμένα» των ακροαριστερών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ για το 2008

 


Σύμφωνα με το protothema, ευθύνες για την ανοχή της ελληνικής αστυνομίας στα βίαια και εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν τον “μαύρο” Δεκέμβρη του 2008, μετά την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, απέδωσε με απόφαση του το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με τις εννέα αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ, το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να πληρώσει αποζημιώσεις ύψους 1.868.000 ευρώ για κτήρια και επιχειρήσεις που υπέστησαν καταστροφές από την αγριότητα των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Όπως αναφέρεται στο σκεπτικό η Αστυνομία καλείται να προστατεύει την περιουσία των πολιτών από βίαια επεισόδια και καταστροφές κατά την διάρκεια μαζικών κινητοποιήσεων πολιτών ειδικά όταν αυτές έχουν προαναγγελθεί κάτι που δεν ίσχυσε όπως αποδείχτηκε στην συγκεκριμένη επιχείρηση αποφυγής των βανδαλισμών.

Το σκεπτικό της απόφασης, έρχεται 13χρόνια μετά ν ανοίξει το δρόμο για τελικές αποζημιώσεις από αντίστοιχα επεισόδια και καταστροφές που σημειώθηκαν τον Μάιο του 2010 όταν συζητιόταν στη Βουλή το 1ο μνημόνιο, αλλά και το 2012 με το PSI και το 2ο μνημόνιο. Από την άλλη γεννά και πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις εντολές και τα σχέδια εκτόνωσης των επεισοδίων αυτών, που θα ακολουθούν από εδώ και στο εξής οι αστυνομικοί, ώστε να μην καλείται κάθε φορά το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώνει το “μάρμαρο” .

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από τις καταστροφές του 2008 του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών το κόστος των ζημιών μόνο στην Αθήνα, από το πρωτοφανές εκείνο τριήμερο κύμα οργής 7/8/9 Δεκεμβρίου, όπου τα καμένα κτίρια, αυτοκίνητα και κατεστραμμένες βιτρίνες τραπεζών και καταστημάτων είχαν μετατρέψει το κέντρο της πόλης σε κόλαση, ανέρχεται στα 50εκατ.ευρώ. Συγκεκριμένα ζημιές υπέστησαν τότε 414 μεγάλα, μεσαία και μικρά καταστήματα, 16 τράπεζες, 3 θέατρα και κινηματογράφους καθώς και 2 σουπερμάρκετ.

Καταστροφές σημειώθηκαν επίσης και σε κάθε πόλη της χώρας που πραγματοποιήθηκαν επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια. Έτσι στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν ζημιές σε 88 καταστήματα και 14 τράπεζες, στον Βόλο 14 τράπεζες και 2 καταστήματα, στο Ηράκλειο 20 τράπεζες, στη Λάρισα 36 τράπεζες, 3 δημόσια κτίρια και 3 καταστήματα.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά, όπου υποθέσεις αστικής ευθύνης για τα συγκεκριμένα επεισόδια απασχόλησαν τα δικαστήρια απλά ήταν οι πρώτες εννέα που εξαιτίας των μεγάλων ποσών που επιδικάστηκαν έφτασαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Από τις περιπτώσεις αυτές οι επτά απασχολούν καταστροφές και ζημιές που σημειώθηκαν σε κτίρια και επιχειρήσεις του κέντρου της Αθήνας και δυο από την πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με το νόμο, οι περισσότερες από τις υποθέσεις αυτές καθώς είναι εκατοντάδες που έχουν ήδη συζητηθεί, σταμάτησαν την δικαστική τους διαδρομή στο πρωτόδικο διοικητικό δικαστήριο, ενώ όσες διεκδικούσαν αποζημίωση πάνω από 5χιλ ευρώ προχώρησαν και στο διοικητικό εφετείο. Από την άλλη όσες υποθέσεις ξεπερνούσαν σε αποζημιώσεις τα 30 με 40χιλ ευρώ και δεν τακτοποιήθηκαν στα πρώτα δικαστήρια, όπως οι συγκεκριμένες, κατέληξαν να συζητιούνται στο ανώτατο δικαστήριο, όπου για τις περιπτώσεις αυτές είναι το συμβούλιο της επικρατείας.

Ουσιαστικά με την απόφαση του αυτή το ΣτΕ έρχεται δυο χρόνια μετά και ταυτίζεται απόλυτα με το σκεπτικό του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Αθήνας όταν κλήθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 να συζητήσει σε πρώτο βαθμό τις υποθέσεις.

Η απόφαση τότε του Πρωτοδικείου ανέφερε μεταξύ άλλων πως : «Από το πλέγμα των διατάξεων που αναφέρονται στη σύσταση και την αποστολή του Σώματος Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, συνάγεται ότι η δράση της αποβλέπει τόσο στην προστασία του γενικού συμφέροντος όσο και στην προστασία της περιουσίας των πολιτών, επομένως, η παραβίασή τους από κρατικά όργανα, με πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την ενάσκηση της δημόσιας εξουσίας, δύναται να στοιχειοθετήσει υποχρέωση του Δημοσίου προς αποζημίωση, σύμφωνα με άρθρο 105 του Εισ.Ν.Α.Κ. Δεν υφίσταται δε, υποχρέωση αποζημίωσης, όταν πρόκειται περί ασυνήθων περιπτώσεων που υπερβαίνουν τις δυνατότητες της αστυνομικής δύναμης και ανάγονται στην έννοια της ανωτέρας βίας”.

Στο σκεπτικό γινόταν μάλιστα ειδική αναφορά στα επεισόδια του 2008:

“Εν προκειμένω, οι αναταραχές που ξέσπασαν στις 7.12.2008 στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό ανήλικου μαθητή από ειδικό φρουρό της ΕΛ.ΑΣ., που συνέβη την προηγούμενη ημέρα, ήταν πρωτόγνωρες μεν για τα ελληνικά δεδομένα, πλην αναμενόμενες, δεδομένου ότι αφενός οι αστυνομικές αρχές ήταν ενήμερες για την πραγματοποίηση κατά την ημέρα εκείνη (7.12.2008) προγραμματισμένης συνάθροισης/πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας και αφετέρου η πιθανότητα πρόκλησης σοβαρών επεισοδίων κατά την εξέλιξή της ήταν αυξημένη, και ως εκ τούτου, δεν συνιστούν απρόβλεπτο και αιφνίδιο γεγονός για τα αστυνομικά όργανα, ούτε περιέχουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού”.




Σταϊκούρας : Κανένας νέος φόρος το 2022

 


Στα οικονομικά δεδομένα που θα φέρει ο κρατικός προϋπολογιμός για το 2022, αναφέρθηκε μέσω της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει κανένα καινούριο φόρο, ενώ αντιθέτως θα περιέχει πρόσθετες μειώσεις φόρων και θα περιλαμβάνει μικρό δημοσιονομικό περιθώριο για επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ ,παράλληλα με την υφιστάμενη μείωση.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο υπουργός η πρόσθετη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα είναι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκαλύπτει για την ώρα ποιοι θα ωφεληθούν από την εν λόγω μείωση: 

Μέχρι τα τέλη γενάρη θα ξέρουμε ποιοι θα ωφεληθούν από την μόνιμη μείωση του συνολικού ΕΝΦΙΑ», σημείωσε, τονίζοντας ότι τον Μάρτιο του 22 θα μπουν οι αντικειμενικές, θα αλλάξουν οι κλίμακες και οι συντελεστές και παράλληλα υπάρχει σχέδιο ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται σε δέκα δόσεις.«Φτάνουμε πολύ πιο κοντά στην προεκλογική μας  δέσμευση για 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ», σχολίασε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε συνοπτικά στις υπόλοιπες ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό:

Μείωση του φόρου όλων των επιχειρήσεων στο 22% από 29% 

Νόμιμη μείωση προκαταβολής φόρου  όλων των επιχειρήσεων από το 100%  στο 80 %  και στα φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στο 55%

Νόμιμη μείωση της φορολόγησης των φυσικών προσώπων στα χαμηλά στρώματα στο 9%

Νόμιμη μείωση της των ασφαλιστικών εισφορών κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες

Καταργηση εισφοράς αλλληλεγγύης για τα εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα

Όλες οι μειώσεις ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο 2022.

«Πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία για άυξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα για ενδεχόμενη 2η άυξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 , ο Υπ. Οικονομικών δήλωσε ότι πλέον υπάρχουν τα δεδομένα στην οικονομία όπως αποτυπόνωνται στον προυπολισμό για την εν λόγω αύξηση: «Το πόση θα είναι αυτή θα εξαρτηθεί από τη διαβούλευση που θα γίνει το επόμενο διάστημα με τους φορείς από το υπουργείο εργασίας, την εισήγηση που θα κάνουν εκείνοι στο υπουργό εργασίας και την εισήγηγη που θα κάνει εκείνος στο υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο ίδιος.

«Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν, κάνουμε μία σοβαρή προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια τα δημόσια οικονομικά της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Σταϊκούρας.

Τέλος, πρόσθεσε ότι έχουμε την τρίτη υψηλότερη ανάκαμψη στην Ευρώπη, τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη και μείωση της φτώχειας και βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος του 7.4%.



Θάνατος 8χρονης που σφήνωσε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου στο Κερατσίνι

 


Ένα τραγικό περιστατικό αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, στις 17.30, ένα 8χρονο κορίτσι διέφυγε της προσοχής των δικών της και επιχείρησε να μπει στις εγκαταστάσεις εργοστασίου στο Κερατσίνι, αλλά εγκλωβίστηκε στην ηλεκτρική μεταλλική πόρτα, σφήνωσε και βρήκε φριχτό θάνατο.

Το γεγονός αυτό έγινε αντιληπτό από κάποιον υπάλληλο μετά από 20 λεπτά, στις 17:50 και ενημερώθηκε ο γενικός διευθυντής της εγκατάστασης. Ωστόσο, στις 18:30 μπήκε και άλλο όχημα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να γίνει νέος εγκλωβισμός της ανήλικης στη μεταλλική πόρτα.

Στη συνέχεια, στο σημείο έφτασε το ΕΚΑΒ (περίπου στις 18:40), όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της 8χρονης, ενώ ο απεγκλωβισμός της ανήλικης ολοκληρώθηκε στις 21:10 το βράδυ από τους πυροσβέστες.

Από την Ασφάλεια Κερατσινίου έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις για το περιστατικό, μεταξύ των οποίων η μητέρα και η γιαγιά της 8χρονης για παραμέληση ανηλίκου.