Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Προφυλακίστηκαν οι αντιεξουσιαστές που πέταξαν μολότοφ στην Τροχαία Πειραιά

 


Σύμφωνα με το νέο ποινικό κώδικα και το άρθρο 272, στην φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν την περασμένη Κυριακή, λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.

Πρόκειται για έναν  24χρονο και έναν 20χρονο που είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έκαναν περιπολίες στην περιοχή. Από την επίθεση, προκλήθηκαν μικροζημιές σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα του τμήματος και στο κουβούκλιο της σκοπιάς.

 Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Πειραιά μετά τις απολογίες τους συμφώνησαν για την προσωρινή τους κράτηση.

Στα σπίτια των δύο προφυλακισμένων, μετά από έρευνα που έγινε, βρέθηκαν «τέσσερα δοχεία με εύφλεκτο υγρό, δεκάδες άδεια μπουκάλια μπύρας, δυο κοντάρια με πυρσούς προσαρτημένους σε αυτά, προσανάμματα φωτιάς και αναπτήρες, μια αντιασφυξιογόνο μάσκα, μάσκα προσώπου, γάντια και κράνος, μικροποσότητας κάνναβης, 3 κινητά τηλέφωνα και 2 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή».

Η νέα διάταξη του νέου ποινικού κώδικα έχει ως εξής:

Άρθρο 272

Κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών

Όποιος κατασκευάζει, προμηθεύεται ή κατέχει εκρηκτικές ή εμπρηστικές ύλες, βόμβες ή μηχανισμούς, από τις οποίες μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για τον άνθρωπο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών.

Η πράξη της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με κάθειρξη ως δέκα έτη αν ο υπαίτιος την τελεί ενώ συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση πλήθους ή αφορά στην κατοχή μεγάλης ποσότητας των ανωτέρω υλικών ή αντικειμένων



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου