Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Συνελήφθησαν επτά μέλη συμμορίας που διέπραττε κλοπές, ληστείες, απάτες καθώς και άλλες έκνομες ενέργειες


 

Συνελήφθησαν,  στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., επτά ημεδαποί ( πέντε γυναίκες και δύο άνδρες), κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, τρεις εκ των ανωτέρω κατηγορουμένων, λίγο νωρίτερα είχαν εισέλθει σε πολυκατοικία στον Πειραιά με σκοπό να διαρρήξουν τις θύρες διαμερισμάτων και να εισέλθουν σε αυτά για να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Όπως διαπιστώθηκε, μία εκ των κατηγορουμένων λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», ενώ οι άλλοι δύο ευρισκόμενοι στην πόρτα της οικίας που είχαν ως στόχο να παραβιάσουν, ο μεν ένας χτυπούσε το κουδούνι ενώ έτερος προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα, πλην όμως οι ανωτέρω πράξεις έγιναν αντιληπτές και ειδοποιήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), όπου και εντόπισε την «τσιλιαδόρο».

Κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας τρία (3) ακόμη μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Από έτερη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσε έρευνα στις οδούς πέριξ της πολυκατοικίας, εντοπίσθηκαν εντός οχήματος τρία (3) επιπλέον άτομα της συμμορίας.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου, στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία με σκοπό την διάπραξη ληστειών, κλοπών, απατών καθώς και άλλων έκνομων ενεργειών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ανωτέρω αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου