Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

ΝΔ για Τσίπρα: Συνεργάτης του παραπέμφθηκε στο ειδικό δικαστήριο για επιχείρηση χειραγώγησης των ΜΜΕ

 



Επίθεση στον φαιδρό  Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία η οποία με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο αρμόδιος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο για την επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα απαντά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή τις αιτιάσεις του για την ελευθερία του Τύπου στην χώρα. Η ΝΔ επισημαίνει πως η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδια τα τελευταία χρόνια επισυνάπτοντας συγκεκριμένα και βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, να «να φωνάζει απαράδεκτα χουλιγκανικού τύπου συνθήματα, απειλώντας δημοσιογράφους με λιντσάρισμα»



Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

Ακούγοντας τον κ.Τσίπρα να υπερασπίζεται την ελευθερία του τύπου, θα θυμίζουμε συνεχώς πώς την αντιλαμβάνονται στο κόμμα του οποίου ο αρμόδιος υπουργός έχει παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο για την επιχείρηση χειραγώγησης της ενημέρωσης. Πιο ενδεικτικό παράδειγμα ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος κ.Ηλιόπουλος που εμφανίζεται να φωνάζει απαράδεκτα χουλιγκανικού τύπου συνθήματα, απειλώντας δημοσιογράφους με λιντσάρισμα. Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο είναι τραβηγμένο το 2015, όταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της χώρας και έμεναν εκατοντάδες δημοσιογράφοι στον δρόμο. Αλλά η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακριβώς η ίδια και το 2022.



Γεωργιανοί ξυλοκόπησαν πατέρα και γιο επειδή… προσπάθησαν να τους χωρίσουν από τον καυγά

 



Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας thestival.gr, μια παρέα οκτώ Γεωργιανών που έτρωγε σε εστιατόριο επί της οδού Δελφών, πιάστηκε στα χέρια. Βγήκαν από το εστιατόριο και άρχισαν να δέρνονται στη μέση του δρόμου.

Το χρονικό του καυγά

Ο άγριος καβγάς μεταφέρθηκε σε διπλανό δρόμο. Εκεί ένας 37χρονος πατέρας με τον γιο του επιχείρησαν να επέμβουν για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Οι Γεωργιανοί τότε επιτέθηκαν στον 37χρονο και στον γιο του. Τους χτυπούσαν με μανία. Η σύζυγος του θύματος, βλέποντας τι συνέβαινε, άρχισε να πετά γλάστρες από το μπαλκόνι του σπιτιού της προκειμένου να σταματήσει τους δράστες.

Το επεισόδιο σημειώθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των κατοίκων της οδού Αντ. Νάστου. Το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης δέχτηκε δεκάδες κλήσεις. Μέσα σε λίγα λεπτά η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι δράστες της επίθεσης είχαν ήδη αποχωρήσει.

Λίγη ώρα μετά το επεισόδιο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προσήγαγαν έναν ημίγυμνο άνδρα σε παραπλήσιο δρόμο. Πιθανότατα συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του 37χρονου και του γιου του

Διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα. Αφού έδεσαν τα τραύματα του 37χρονου τον παρέλαβαν για να τον μεταφέρουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Ήταν αιμόφυρτος και είχε σοβαρά χτυπήματα στο μάτι και στο πάνω μέρος του κεφαλιού του.



Ελεύθερος Τύπος 



Η Αθήνα απαντά στον «χάρτη» του Μπαχτσελί – «Επιθετική και προκλητική ενέργεια»


Το Σάββατο (9/7), ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε μία ακόμη απίστευτη πρόκληση με την Κρήτη να εμφανίζεται σε χάρτη ως… τουρκική.

Διπλωματικές  πηγές επισημαίνουν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

Και προσθέτουν: «Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».