Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Επαιρνε «φακελάκι» από φοιτητές για να τους περνάει στα μαθήματα



«Φακελάκι» με χρηματικό ποσό για να περάσουν το μάθημά του ζητούσε από φοιτητές αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Μάλιστα, το ποσό που θα είχε μέσα ήταν ανάλογο με τον βαθμό που ήθελαν να πάρουν οι φοιτητές.
Ο πανεπιστημιακός διδάσκαλος -τον οποίο οι συνάδελφοί του αποκαλούσαν «ψιλικατζή» - για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ και για το «6» ζητούσε 250 ευρώ.
Σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο που είχε συντάξει, ο φοιτητής που ήθελε να βαθμολογηθεί με «6» θα έβαζε στο φακελάκι 250 ευρώ, όποιος ήθελε «7» θα έβαζε 280 ευρώ, για βαθμό «8» 300 ευρώ, για «9» το ποσό των 350 ευρώ και για «10», 400 ευρώ.
Ο καθηγητής ρωτούσε τους φοιτητές τι βαθμό ήθελαν και σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο ζητούσε το ανάλογο ποσό, μέσω συνεργάτη του, ενώ δεν σήκωνε «παζάρια» όταν οι φοιτητές του έλεγαν ότι δεν έχουν χρήματα και απαιτούσε απαρέγκλιτα το ποσό που είχε καθορίσει στον τιμοκατάλογο, αν φυσικά ήθελαν να περάσουν το μάθημα.
Μετά από αυτά απολύθηκε οριστικά από το Πανεπιστήμιο, καταδικάστηκε ο ίδιος και ο συνεργάτης του, ο οποίος εμφανιζόταν ως βοηθός, και τώρα ζητεί από την Δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόλυσή του, ως παράνομη, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι έχει υποστεί οικονομική καταστροφή και δεν μπορεί να ζήσει την οικογένεια του.
Από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο καθηγητής έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση και η ποινή επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ΄ εξακολούθηση.
Όμως, ο Πανεπιστημιακός καθηγητής έχει προσφύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.
Στον αναπληρωτή καθηγητή ανατέθηκε η εξέταση μαθήματος άλλου καθηγητή, ο οποίος νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι εξετάσεις ήταν γραπτές.
Πολλοί φοιτητές, μετά τη διενέργεια των εξετάσεων, εν όψει του γεγονότος ότι τα θέματα των εξετάσεων κρίθηκαν δύσκολα, σε συνδυασμό με τη φήμη που διέρρεε μεταξύ των φοιτητών, ότι ο εν λόγω καθηγητής είχε την πρόθεση να διευκολύνει τους φοιτητές ώστε να περάσουν το μάθημα, επισκέφθηκαν τον καθηγητή στο γραφείο του.
Μεταξύ των φοιτητών ήταν και οι δύο φοιτήτριες, οι οποίες όμως τον επισκέφθηκαν στο γραφείο μεμονωμένα. Μάλιστα, μία από τις δύο αυτές φοιτήτριες, τελικά αποκάλυψε το «έργο» του καθηγητή.
Για τους περισσότερους φοιτητές, όπως και για τις δύο φοιτήτριες, ήταν το τελευταίο μάθημα για την ολοκλήρωση των σπουδών τους και τη λήψη του πτυχίου.
Κατά τις συναντήσεις αυτές ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι θα περάσουν το μάθημα και παρότρυνε τις δύο φοιτήτριες να επικοινωνήσουν μαζί του σε λίγες μέρες προκειμένου να πληροφορηθούν τη βαθμολογία του γραπτού τους. Μάλιστα έδωσε και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
Έτσι και έγινε. Μετά από λίγες μέρες οι δύο φοιτήτριες τον επισκέφθηκαν και πάλι στο γραφείο του, όπου τους ανακοίνωσε ότι «κόπηκαν», καθώς η βαθμολογία των γραπτών τους ήταν «3», δηλαδή κάτω από τη βάση.
Ο πανεπιστημιακός διδάσκαλος έσπευσε να τις καθησυχάσει, διαβεβαιώνοντας αυτές ότι ο βαθμός αυτός μπορεί να αλλάξει εάν έκαναν κάποια φροντιστήρια με έναν βοηθό του, χωρίς να διευκρινίσει με σαφήνεια εάν και πότε επρόκειτο να επανεξετασθούν.
Στις ερωτήσεις των φοιτητριών για το πότε θα επανεξετασθούν, αφού η εξεταστική περίοδος είχε τελειώσει, ο καθηγητής απαντούσε αόριστα ότι θα εκτιμούσε το επίπεδό τους και ότι ίσως δεν θα ήταν απαραίτητο να επανεξετασθούν.
Ο καθηγητής κάτω από το βάρος των πιέσεων των φοιτητριών ομολόγησε ότι τα φροντιστηριακά μαθήματα δεν θα γίνουν και ότι πρέπει να καταβάλουν τα σχετικά ποσά προκειμένου να λάβουν μεγαλύτερο βαθμό. Δηλαδή «βαθμό επιτυχίας», ανεξάρτητα από την απόδοσή τους στη εξέταση του μαθήματος.
Αμέσως μετά έδωσε στις φοιτήτριες τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του βοηθού του Α.Τ., ο οποίος δεν είχε σχέση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Οι φοιτήτριες επικοινώνησαν με τον βοηθό του καθηγητή και έκλεισαν ραντεβού. Τα ραντεβού κλείστηκαν χωριστά το ένα από το άλλο, καθώς οι δύο φοιτήτριες δεν είχαν μέχρι τότε ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους.
Τα ραντεβού πραγματοποιήθηκαν σε δημόσιους χώρους και ο βοηθός του καθηγητή ζήτησε από τις φοιτήτριες, για λογαριασμό του καθηγητή, ποσά ανάλογα με τον βαθμό που επιθυμούσαν να τους βαθμολογήσει.
Μετά από διαπραγματεύσεις, ο μεσολαβητής έλαβε από την πρώτη φοιτήτρια το ποσό των 250 ευρώ για να βαθμολογηθεί με «6», και το ποσό των 300 ευρώ από την δεύτερη προκειμένου να βαθμολογηθεί με «8».
Όταν η πρώτη φοιτήτρια παραπονέθηκε ότι το ύψος του ποσού είναι μεγάλο και ζήτησε μείωση του, ο βοηθός επικοινώνησε τηλεφωνικά μπροστά της με τον καθηγητή, ο οποίες δεν δέχθηκε να μειωθεί το ποσό.
Μετά την καταβολή των ποσών, ο καθηγητής παρέδωσε στη γραμματεία της Σχολής την επίσημη βαθμολογία και, τηρώντας τη συμφωνία που έγινε με τη μεσολάβηση βοηθού του, τις βαθμολόγησε με τους συμφωνημένους βαθμούς «6» και «8».
Η μια από τι δύο φοιτήτριες λίγες μέρες μετά την ορκωμοσία της κατήγγειλε το γεγονός της δωροδοκίας.
Κατόπιν αυτών, κατά του καθηγητή ασκήθηκε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στις 28 Απριλίου 2010, πειθαρχική δίωξη για τον λόγο ότι αυτός «επέδειξε διαγωγή εντός του πανεπιστημίου απάδουσα στη αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού».
Συγκεκριμένα του αποδόθηκε ότι εν όψει της εξετάσεως του μαθήματος των μαθηματικών ζήτησε και έλαβε από δύο φοιτήτριες τα ποσά των 250 και 300 ευρώ, με τη μεσολάβηση του Α.Τ., προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα των μαθηματικών, κατά τις προσεχείς εξετάσεις, πράγμα που τελικά έγινε, βαθμολογώντας την πρώτη με «6» και την δεύτερη με «8»».
Το πειθαρχικό συμβούλιο του επέβαλε την ποινή της οριστικής παύσης γιατί «με πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος διέπραξε το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, για το οποίο καταδικάστηκε αμετάκλητα με απόφαση του αρμόδιου ποινικού δικαστηρίου, οι πράξεις του δε αυτές στοιχειοθετούν βαρεία παράβαση των υπηρεσιακών καθηκόντων του και καταδεικνύουν διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού».
Παράλληλα, του καταλογίστηκε ότι «ζήτησε και έλαβε κατ΄ εξακολούθηση, χρηματικά ανταλλάγματα που δεν είχε δικαίωμα να λάβει για μελλοντική του ενέργεια περιλαμβανομένη στα καθήκοντα του, ήτοι για αξιόποινη πράξη για την οποία καταδικάστηκε αμετάκλητα από το αρμόδιο ποινικό δικαστήριο».
Το πειθαρχικό συμβούλιο υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες του επίμαχου καθηγητή «καταδεικνύουν συμπεριφορά απάδουσα στην αξιοπρέπεια του πανεπιστημιακού λειτουργού και μαρτυράει έλλειψη συνείδησης των βασικών καθηκόντων του, ως εκ τούτου δε πλήττει καίρια το κύρος του ίδιου του σώματος των ακαδημαϊκών δασκάλων, αλλά και του ίδιου του Πανεπιστημίου, αφού το τελευταίο εμφανίζεται να εξαρτά την προαγωγή των φοιτητών του και κατ΄ επέκταση τη χορήγηση σ΄ αυτούς πτυχίων όχι από τις γνώσεις και την επίδοσή τους, αλλά από την παροχή στους λειτουργούς του οικονομικών ανταλλαγμάτων».
Έτσι προσέφυγε στην Δικαιοσύνη και ζητάει την έκδοση προσωρινής διαταγής που να διαστάσει την αναστολή της πειθαρχικής ποινής. Επίσης, ζητάει να ανασταλεί προσωρινά, αλλά και να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε.
Στην προσφυγή του τονίζει ότι μετά την απόλυσή του δεν πληρώνεται, κάτι που σημαίνει την οικονομική καταστροφή του ίδιου και της οικογένειας του.
Ακόμη, επισημαίνει ότι τα εισοδήματα του κατά το περασμένο έτος, σύμφωνα με την φορολογική του δήλωση είναι λίγο κάτω τις 10.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του δεν έχει εισόδημα. Όμως, έχει και δανειακές υποχρεώσεις (στεγαστικό και καταναλωτικό δάνειο) αναφέρει ο Πανεπιστημιακός καθηγητής.
Παράλληλα, όπως υποστηρίζει καλείται από το Πανεπιστήμιο να επιστρέψει το ποσό των 7.000 ευρώ περίπου, για το διάστημα που είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αποχή από τα καθήκοντα του μέχρι να αποφανθεί οριστικά το πειθαρχικό συμβούλιο των μελών των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Για την επιστροφή των χρημάτων που ζητεί το Πανεπιστήμιο, ο καθηγητής υπογραμμίζει ότι είναι το τελευταίο λιθαράκι στην οικονομική καταστροφή της οικογένειας του και του ίδιου.
Σε άλλο σημείο αναφέρει η πειθαρχική απόφαση ότι το συνολικό εισόδημά του για το 2014 θα ανέλθει στα 1.500 ευρώ με συνέπεια να οδηγηθεί με απόλυτη μαθηματική ακρίβεια στην παντελή οικονομική καταστροφή και την εξαθλίωση της οικογένειας του και του ίδιου, αφού είναι αδύνατον με μηδενικά έσοδα να αντεπεξέλθει ακόμα και στα έξοδα διαβίωσης.
Ακόμα αναφέρει ότι η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε είναι αντίθετη στη συνταγματική αρχή της ισότητας, ενώ αναφέρει ότι δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία κλήσης του για απολογία ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου. Επίσης, υποστηρίζει ότι κλήθηκε να απολογηθεί για άλλο λόγο από αυτόν που τελικά καταδικάστηκε πειθαρχικά και θέτει και θέμα παραγραφής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΕΘΝΟΣ


Γυμναστής σέρνει στο έδαφος 14χρονη για να την ρίξει δια της βίας σε μια πισίνα!


Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας καθηγητής γυμναστικής ο οποίος εργαζόταν σε Γυμνάσιο στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και απεικονίζεται στο παρακάτω βίντεο να σέρνει στο έδαφος μια 14χρονη για να την ρίξει δια της βίας σε μια πισίνα!

Το περιστασιακό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και πλέον κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσω του Διαδικτύου, καθώς καταγράφηκε από κάμερες κινητών τηλεφώνων μαθητών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, την βίαιη αντίδραση του γυμναστή πυροδότησε η άρνηση της νεαρής να συμμετάσχει στο μάθημα της γυμναστικής, το οποίο εκείνη την ημέρα περιλάμβανε κολύμβηση στην πισίνα.
Η 14χρονη είπε στον καθηγητή ότι δε μπορούσε να κολυμπήσει, διότι είχε πάει στο κομμωτήριο και είχε χτενίσει τα μαλλιά της, καθώς εκείνη την ημέρα επρόκειτο να παραστεί σε μια εκδήλωση.

Όμως, ο γυμναστής ήταν αποφασισμένος να την κάνει να βουτήξει στο νερό για αυτό και όταν η νεαρή αντέδρασε και ξάπλωσε στο πάτωμα του κολυμβητηρίου, εκείνος την άρπαξε και με τη βία άρχισε να την τραβά προς την πισίνα, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει ελαφρά.
Τώρα, η οικογένεια της μαθήτριας αναμένεται να κινηθεί νομικά εναντίον του γυμναστή, ο οποίος κινδυνεύει με οριστική απόλυση.





Η δημοσιογράφος που κλείστηκε σε ψυχιατρείο για να κάνει ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για τα σκουλήκια, τα ποντίκια και τις «ακαθαρσίες» των ψυχιατρείων


Το 1887, η δημοσιογράφος Νέλι Μπλάι προσποιήθηκε ότι ήταν τρελή για να την κλείσουν στο Φρενοκομείο Θηλέων του νησιού Μπλάγκουελ, στη Νέα Υόρκη.

Σκόπευε να αποκαλύψει τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων γυναικών. Δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να πείσει τους ειδικούς για την ψυχική της αστάθεια. Έκλεισε δωμάτιο σε ένα φτηνό ξενοδοχείο, αλλά αρνήθηκε να μείνει εκεί. Ούρλιαζε ότι φοβόταν τους ξενοδόχους κι ότι ήταν όλοι τους τρελοί. Την επόμενη μέρα, ήρθε η αστυνομία να την περιμαζέψει. Όταν την πήγαν στο δικαστήριο, προσποιήθηκε ότι είχε αμνησία και επαναλάμβανε μηχανικά ότι δεν θυμόταν τίποτα. Το «άγριο, κυνηγημένο ύφος της» ξεγέλασε όσους γιατρούς την εξέτασαν, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν «ξεκάθαρα παράφρων». Την έκλεισαν στο Φρενοκομείο Θηλέων του Μπλάκγουελ, όπου έμεινε για 10 μέρες.

Έζησε από πρώτο χέρι την τραγική ζωή των γυναικών που έμεναν στο φρενοκομείο. Το φαγητό ήταν ελάχιστο, λίγο πλιγούρι, χαλασμένο κρέας και βρώμικο νερό. Οι πιο επικίνδυνοι ασθενείς ήταν δεμένοι όλοι μαζί με σχοινιά. Τους υπόλοιπους, τους ανάγκαζαν να κάθονται με τις ώρες σε ξύλινα παγκάκια, χωρίς καμία προφύλαξη απ’ το κρύο. Οι νοσοκόμες έβριζαν όποιον τολμούσε να κουνηθεί και χτυπούσαν όποια γυναίκα παράκουγε τις εντολές τους.

Οι ασθενείς ζούσαν μαζί με αρουραίους, σκουλήκια και τις ίδιες τους τις ακαθαρσίες. Όταν τις έπλεναν, το νερό ήταν παγωμένο και τις άφηναν να στεγνώνουν στα κρύα δωμάτια.

Μιλώντας με τις άλλες έγκλειστες γυναίκες, η Μπλάι συνειδητοποίησε, ότι πολλές ήταν ψυχικά υγιέστατες, όπως κι η ίδια. Αλλά ήταν θέμα χρόνου να τρελαθούν από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο φρενοκομείο. «Τι άλλο, εκτός απ’ τα βασανιστήρια, θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον στην τρέλα, πιο γρήγορα από αυτή τη μεταχείριση; Θα ήθελα οι ειδικοί γιατροί που με έκλεισαν εδώ, να πάρουν μία υγιή γυναίκα, να την βάλουν να κάτσει ακίνητη για 14 ώρες, να μην της επιτρέπουν να μιλήσει ή να κουνηθεί, να μην την αφήνουν να διαβάσει ή να μάθει ότι συμβαίνει γύρω της, να της δίνουν σάπιο φαγητό και να την κακομεταχειρίζονται, και να δουν πόσο καιρός θα περάσει μέχρι να τρελαθεί. Μέσα σε δύο μήνες θα ήταν ένα κουρέλι, σωματικά και ψυχικά,» έγραψε στο βιβλίο της, αφότου βγήκε απ’ το άσυλο.

Το βιβλίο της με τίτλο «Δέκα μέρες σε ένα τρελάδικο», κυκλοφόρησε λίγο καιρό μετά και την έκανε διάσημη. Η έρευνά της προκάλεσε πολλές μεταρρυθμίσεις στο χώρο των φρενοκομείων. Ο προϋπολογισμός που αντιστοιχούσε στη φροντίδα των ψυχικά ασθενών αυξήθηκε κατά 850.000 δολάρια και όσοι ασθενείς παρουσίαζαν ψυχικά προβλήματα, εξετάζονταν πολύ πιο εξονυχιστικά, πριν να κλειστούν σε κάποιο ίδρυμα. Ο γύρος του κόσμου σε 72 μέρες, 6 ώρες, 11 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα Η επόμενη μεγάλη περιπέτεια της Μπλάι ξεκίνησε δύο χρόνια αργότερα. Στις 14 Νοεμβρίου του 1889, η Μπλάι ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Ήταν η πρώτη φορά, που το βιβλίο του Ιουλίου Βερν, θα γινόταν πραγματικότητα.

Χορηγός της Μπλάι, ήταν η εφημερίδα που δούλευε, η New York World. Ακριβώς την ίδια μέρα με εκείνη, ξεκίνησε για το γύρο του κόσμου κι η Ελίζαμπεθ Μπίσλαντ, μία άλλη δημοσιογράφος από την εφημερίδα Cosmopolitan. Η New York World ξεκίνησε ένα διαγωνισμό μεταξύ των αναγνωστών της για να μαντέψουν την ημέρα και την ώρα άφιξης της Μπλάι πίσω στη Νέα Υόρκη. Το μεγάλο βραβείο ήταν ένα ταξίδι στην Ευρώπη.

Η Μπλάι είχε πάρει μαζί της το φόρεμα που φορούσε, ένα γερό παλτό, μερικά εσώρουχα και μια μικρή τσάντα. Τα χρήματα της, 200 βρετανικές λίρες, ήταν σε ένα τσαντάκι, που είχε κρεμάσει απ’ τον λαιμό της.
Όταν έφτασε στη Γαλλία, γνώρισε τον Ιούλιο Βερν, ο οποίος την ενθάρρυνε να ολοκληρώσει το ταξίδι πιο γρήγορα από τον χαρακτήρα του βιβλίο του. Από εκεί, η Μπλάι πήγε στο Μπρίντιζι, στη Διώρυγα του Σουέζ, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και στην Ιαπωνία.
Όταν διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό για να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο, οι κακές καιρικές συνθήκες καθυστέρησαν το ταξίδι, με αποτέλεσμα να φτάσει δύο μέρες καθυστερημένη.
Θα είχε χάσει τη διορία, αν ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας δεν είχε στείλει ιδιωτικό τρένο για να τη μεταφέρει στη Νέα Υόρκη. Κατάφερε να φτάσει στο Νιου Τζέρσεϊ, στις 25 Ιανουαρίου του 1890, ώρα 3.51 το απόγευμα. Το ταξίδι της είχε διαρκέσει 72 μέρες, 6 ώρες, 11 λεπτά και 14 δευτερόπλεπτα. Η αντίπαλός της, η Μπίσλαντ, ακόμα ταξίδευε.
Η Μπλάι πέθανε το 1922, σε ηλικία 57 ετών. Είχε αφήσει πίσω της μια λαμπρή καριέρα ως δημοσιογράφος, αφού είχε γίνει η πρώτη πολεμική ανταποκρίτρια της Αμερικής, κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου.


Πηγή : mixanitouxronou.gr




Δεν διαψεύδει τις πληροφορίες για πολιτική διαπραγμάτευση η κυβέρνηση




« Διαβεβαιώνουμε πάντως τον ελληνικό λαό ότι γίνεται το καλύτερο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», που θέλει την κυβέρνηση να επιζητεί σειρά πολιτικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες για να ξεπεραστεί η εμπλοκή με την τρόικα.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την τρόικα. Στοιχεία της διαπραγμάτευσης δεν μπορούμε να δώσουμε. Διαβεβαιώνουμε πάντως τον ελληνικό λαό ότι γίνεται το καλύτερο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, αναφορικά με το δημοσίευμα της «Καθημερινής της Κυριακής», που θέλει την κυβέρνηση να επιζητεί σειρά πολιτικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες για να ξεπεραστεί η εμπλοκή με την τρόικα.

Τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί το σύνολο της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της ανάπτυξης, όπως καταγράφεται στον προϋπολογισμό του 2015». προσέθεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Η Αθήνα φαίνεται να θεωρεί πλέον σχεδόν χαμένο το στόχο για ολοκλήρωση της αξιολόγησης ως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, νέα τηλεδιάσκεψη δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ενώ στον αέρα παραμένει η ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της τριμερούς στην Αθήνα, με μόνο ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας τα e-mail.

Η στροφή στην πολιτική διαπραγμάτευση αποδεικνύεται από την ενεργοποίηση του Αντώνη Σαμαρά κατά τις τελευταίες ημέρες, τις τηλεφωνικές επαφές που είχε χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και τον πρόεδρο του Euro-working Group Τομας Βίζερ, αλλά και τη νέα σύσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, οι προθεσμίες έχουν πλέον έχουν στενέψει, αλλά εφόσον υπάρχει πολιτική βούληση, οι γραφειοκρατίες μπορούν να λειτουργήσουν με άλλους ρυθμούς και οι διαδικασίες να κινηθούν πολύ πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» με δεδομένο το αδιέξοδο, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει ένα κυκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η διαπραγμάτευση να επανέλθει σε τροχιά και η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η τελευταία τακτική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις προς το τέλος της εβδομάδας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος για την κυβέρνηση από τους εσωκομματικούς τριγμούς στο ΠΑΣΟΚ την ανοικτή αμφισβήτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από τον Γιώργο Παπανδρέου, η κ. Βούλτεψη απάντησε ότι «δεν υπάρχει τέτοια ανησυχία».

«Οι ζυμώσεις μέσα στα κόμματα δεν επηρεάζουν την κυβέρνηση που στηρίζουν τα κόμματα αυτά», προσέθεσε.



Πηγή: skai.gr


Ντόρα Μπακογιάννη στην Καθημερινή : Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο



Σε μια συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης στην εφημερίδα Καθημερινή η Ντόρα Μπκογιάννη συμβούλεψε και εξέφρασε παράλληλα τις ανησυχίες της για την πορεία της κυβέρνησης και της Χώρας.

Για το ραντεβού Σαμαρά Τσίπρα και την επιτακτική συνεννόηση των δυο πολιτικών αρχηγών είπε :
«Ήρθε η ώρα ο πρωθυπουργός να σηκώσει το τηλέφωνο. Δεν είναι δύσκολη η εξίσωση της συνεννόησης, δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε, να ταυτιστούμε ή να συμπέσουμε. Χρειάζεται, όμως, να αποκτήσουμε κοινή αντίληψη για τα προβλήματα και τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η χώρα, για την ουσία, τους κινδύνους, τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να τορπιλίσει τη συνεννόηση, ας επωμιστεί και το κόστος».

Εκτίμησε ότι η αναφορά του Γίωργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ περί συμφωνίας για την εκλογή προέδρου και εκλογών «θα μπορούσε να αποτελέσει βάση συζήτησης, αν συμφωνούμε ότι προέχουν η σταθερότητα και η προοπτική της χώρας».

πρόσθεσε ότι : «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή – πολύ φοβάμαι ότι το 2014 έχει αρχίσει να θυμίζει επικίνδυνα το 2012. Θα πρέπει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να ολοκληρώσουμε τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την αξιολόγηση. Προφανώς αυτή είναι δύσκολη και επώδυνη διαδικασία»

και συνέχισε λέγοντας : «θα πρέπει επιτέλους να προσεγγίσουμε τη διαπραγμάτευση με μια νέα φιλοσοφία. Το δράμα της Ελλάδας της κρίσης είναι ότι οι διαδοχικές κυβερνήσεις στις διαπραγματεύσεις τους με την τρόικα ‘παίζουν άμυνα’. Δηλώνουμε πολλές φορές «ηρωικά» τι δεν αποδεχόμαστε. Τραβάμε κόκκινες γραμμές στην άμμο, τις οποίες μετά -εξίσου ΄ηρωικά΄- καλούμαστε να σβήσουμε. Εφτασε η ώρα το πάθημα να γίνει μάθημα. Εφτασε η ώρα της επίθεσης».

Δήλωσε  ανοικτά η κ. Μπακογιάννη ότι είναι επιφυλακτική έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της χώρας, αφήνοντας ευθείς υπαινιγμούς για «παίγνια στην πλάτη του ελληνικού λαού» σημειώνοντας ότι :  «Αν για οποιονδήποτε λόγο οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, καίγοντας τον Τσίπρα και μετατρέποντας τη χώρα σε σκιάχτρο, για να αποδυναμώσουν τα λαϊκιστικά ακραία κόμματα που σήμερα ταλανίζουν την Ευρώπη από την Ισπανία ώς την Αγγλία και από την Ολλανδία μέχρι την Ιταλία, τότε πρέπει να μας το πουν. Να κάνουμε κι εμείς τα κουμάντα μας».

είπε ακόμα τελειώνοντας ότι :
«Αυτήν την ώρα η προσφυγή στις κάλπες, αν δεν είναι καταστροφή, σίγουρα θα οδηγήσει τη χώρα δύο χρόνια πίσω. Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα για να προετοιμαστεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης για την επόμενη δεκαετία».








Ο Χάμιλτον δις πρωταθλητής!


Ο Λιούις Χάμιλτον παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 2014, με νίκη στο Άμπου Ντάμπι, καθώς μηχανικά προβλήματα άφησαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ στην 14η θέση.

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου μετά από έξι χρόνια! Κερδίζοντας το GP του Άμπου Ντάμπι, σε συνδυασμό με τα μηχανικά προβλήματα που άφησαν τον Νίκο Ρόσμπεργκ στην 14η θέση, ο Βρετανός έγινε ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 για το 2014..

Ο Χάμιλτον πήρε την πρωτοπορία του αγώνα από την εκκίνηση, ξεκινώντας εξαιρετικά, και δεν την έχασε ποτέ. Ο Ρόσμπεργκ τον ακολουθούσε σε απόσταση περίπου 2,5 δευτερολέπτων, αλλά η Mercedes W05 παρουσίασε αρχικά ένα πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας (ERS) και σταδιακά στα φρένα και τον έριξε στις πιο πίσω θέσεις της εξάδας. Στους τελευταίους γύρους το μονοθέσιο έχασε σχεδόν ολοκληρωτικά την ισχύ του, και ο Γερμανός έμεινε στην 14η θέση.

Η Williams αποδείχθηκε εξαιρετικά γρήγορη στη Yas Marina και απείλησε με αξιώσεις τον Χάμιλτον για τη νίκη, με τον Φελίπε Μάσα, όμως ο Βραζιλιάνος και ο Βάλτερι Μπότας περιορίστηκαν στις πλευρικές θέσεις του βάθρου και εξασφάλιζαν μια σχεδόν αδιανόητη τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Williams.

Την πρώτη εξάδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Τζένσον Μπάτον και Νίκο Χούλκενμπεργκ και την δεκάδα οι Σέρχιο Πέρεθ, Σεμπάστιαν Φέτελ και οι δύο Ferrari των Φερνάντο Αλόνσο και Κίμι Ράικονεν.

O αγώνας

Μόλις έσβησαν τα πέντε κόκκινα φώτα, αυτή που ο Χάμιλτον περιέγραψε ως «ίσως την καλύτερη εκκίνηση της καριέρας μου» σε συνδυασμό με το υπερβολικό σπινάρισμα του Ρόσμπεργκ είχαν ως αποτέλεσμα ο Άγγλος να στρίψει πρώτος με διαφορά και ο Γερμανός να υπερασπίζεται τη θέση του από τον τρίτο Μάσα.

Ο Ρόσμπεργκ, κάνοντας αγώνα αναμονής για να επιτεθεί στο τέλος, έμενε στα 2,5 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον - αλλά στον 24 από τους 55 γύρους όλα έμελλε να αλλάξουν: το πρόβλημα με το ERS τον άφησε με 160 ίππους λιγότερους, περίπου 3-4 δευτ. πιο αργό στον γύρο, και σταδιακά τον έριξε στην 7 θέση.

Ο Ρόσμπεργκ, ωστόσο, το προσπαθούσε για να ανέβει στην 5 θέση, που θα του εξασφάλιζε το πρωτάθλημα αν ο Χάμιλτον εγκατέλειπε τον αγώνα. Η Mercedes προσπάθησε να λύσει τα προβλήματα μέσω τηλεμετρίας, ώσπου στους τελευταίους γύρους τα προβλήματα πια (στο ERS και στο σύστημα πέδησης) ήταν τόσο έντονα που η Mercedes συμβούλευσε τον Ρόσμπεργκ να εγκαταλείψει. Ο Γερμανός είπε ότι θα ήθελε να τερματίσει, και η ομάδα το δέχθηκε.

Ο Χάμιλτον έκανε, στη συνέχεια, κάπως συντηρητικό αγώνα και προχώρησε κανονικά στη στρατηγική των δύο πιτ-στοπς. Ο Φελίπε Μάσα, με λίγο διαφορετική στρατηγική, έκανε αργά το δεύτερό του πιτ-στοπ, είχε φρέσκια πολύ μαλακή γόμα στο τέλος και καταδίωξε τον Άγγλο, αλλά δεν έφτασε πιο κοντά από τα 3,0 δευτερόλεπτα.

Ειρωνικά, η τελευταία νίκη του Μάσα επετεύχθη από τον Βραζιλιάνο στην πατρίδα του το 2008, στον αγώνα που έχασε τον τίτλο από τον Χάμιλτον - αλλά αυτή τη φορά ο Μάσα έχει την ικανοποίηση ότι κέρδισε την παλιά του ομάδα, Ferrari, βοηθώντας να ανέβει η Williams στην 3 θέση των κατασκευαστών.

Ο Μπότας περιορίστηκε στην 3 θέση μετά από μια πολύ φτωχή εκκίνηση και κέρδισε με άνεση τον Ρικιάρντο, που έκανε μια εντυπωσιακή αντεπίθεση έχοντας εκκινήσει από τα πιτς – όπως και ο Φέτελ, λόγω της τεχνικής παρανομίας της εμπρός πτέρυγας της Red Bull RB10 χθες.

GP ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 2014

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Χάμιλτον (Mercedes) 1:47.473

2. Μάσα (Williams-Mercedes) +2.5

3. Μπότας (Williams-Mercedes) +28.8

4. Ρικιάρντο (Red Bull-Renault) +37.2

5. Μπάτον (McLaren-Mercedes) +1:00.3

6. Χούλκενμπεργκ (Force India-Mercedes) +1:02.1

7. Πέρεθ (Force India-Mercedes) +1:11.0

8. Φέτελ (Red Bull-Renault) +1:12.0

9. Αλόνσο (Ferrari) +1:25.8

10. Ράικονεν (Ferrari) +1:27.8

11. Μάγκνουσεν (McLaren-Mercedes) +1:30.3

12. Βερν (Toro Rosso-Renault) +1:31.9

13. Γκροζάν (Lotus-Renault) +1 γύρος

14. Ρόσμπεργκ (Mercedes) +1 γύρος

15. Γκουτιέρεζ (Sauber-Ferrari) +1 γύρος

16. Σούτιλ (Sauber-Ferrari) +1 γύρος

17. Στίβενς (Caterham-Renault) +1 γύρος

18. Κομπαγιάσι (Caterham-Renault) +13 γύροι

19. Μαλδονάδο (Lotus-Renault) +29 γύροι

210. Κβίατ (Toro Rosso-Renault) +41 γύροι

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΔΗΓΩΝ

1. Χάμιλτον - 384

2. Ρόσμπεργκ - 317

3. Ρικιάρντο - 238

4. Μπότας - 186

5. Φέτελ - 167

6. Αλόνσο - 161

7. Μάσα - 134

8. Μπάτον - 126

9. Χούλκενμπεργκ - 96

10. Πέρεθ - 59

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

1. Mercedes - 701

2. RBR - 405

3. Williams - 320

4. Ferrari - 216

5. McLaren - 181

6. Force India - 155

7. Toro Rosso - 30

8. Lotus - 10

9. Marussia - 2

10. Sauber - 0

11. Caterham - 0


Πηγή : sport24.gr


Πυροβολούσε και έλεγε «συγνώμη βρε φίλε»


Νέα στοιχεία από τη δικογραφία της διπλής δολοφονίας στη Μάνη φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Εθνος της Κυριακής».
Μέσα από τις απολογίες των δύο δραστών αποκαλύπτονται όλα όσα διαδραματίστηκαν πριν και μετά το άγριο φονικό, ενώ συγκλονίζει η στιχομυθία μεταξύ των 18χρονων κατηγορουμένων λίγο πριν τους μοιραίους πυροβολισμούς: «Εάν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;», είπε ο Νίκος Μοσχανδρέου, για να πάρει την απάντηση «δεν μπορώ να ρίξω εγώ», από τον Παναγιώτη Μήτσου.
Την ίδια στιγμή, η πεντάωρη αναπαράσταση του εγκλήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, απομάκρυνε οριστικά το ενδεχόμενο συμμετοχής τρίτου ατόμου στην άγρια δολοφονία των δύο μποντιμπίλντερ στη Μάνη, τον περασμένο Αύγουστο.
Τα συμπεράσματα που εξήγαγαν οι ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές κατά την πολύωρη αναπαράσταση του ειδεχθούς εγκλήματος, τα οποία και παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», είναι πως οι δύο νεαροί δράστες ενήργησαν μόνοι τους. Η αναπαράσταση έβαλε τέλος στο θρίλερ για την ύπαρξη τρίτου δράστη που δεν είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Σγούρου, Κώστας Μαργέλης, είχε δηλώσει πως κατείχε ατράνταχτα στοιχεία που θα αποδείκνυαν ότι ένας τρίτος νεαρός από την περιοχή του Κάμπου γνώριζε νωρίτερα για το έγκλημα. Επίσης, είχε εκφράσει τις υποψίες του για ενδείξεις συμμετοχής και τέταρτου ατόμου, το οποίο ίσως είχε βοηθήσει στη συγκάλυψη της διπλής δολοφονίας.

Τα προφίλ στο Facebook

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει «φύλλο και φτερό» τα προφίλ των δραστών στο Facebook, ώστε να εντοπίσουν τυχόν επικοινωνίες που είχαν μέσω Ιντερνετ, αλλά και τα τηλέφωνά τους.

Οι κατηγορούμενοι Νίκος Μοσχανδρέου (δεξιά) και Παναγιώτης Μήτσου.

Τελικά, αποδείχθηκε πως τα μοναδικά άτομα που ενήργησαν εκείνο το βράδυ είναι οι δύο συλληφθέντες. «Η αναπαράσταση, η οποία έγινε κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Καλαμάτας, διέλυσε κάθε σκέψη ότι στο έγκλημα υπήρξε και τρίτο πρόσωπο.
Η αναπαράσταση, που διήρκεσε πέντε ώρες, ανέδειξε με κάθε λεπτομέρεια την ερημιά και την αγριότητα της περιοχής στην οποία έγινε το έγκλημα, αφού ο κ. εισαγγελέας, η κ. ανακρίτρια, οι αστυνομικοί και οι δικηγόροι διανύσαμε τη διαδρομή με μεγάλη δυσκολία, ενώ πριν είχαμε κάνει ήδη περίπου 20 χιλιόμετρα με ειδικά οχήματα σε χωματόδρομο και με το φως της ημέρας, όχι μεσάνυχτα που έγινε το έγκλημα. Η περιγραφή ανέδειξε χωρίς αμφιβολία την αλήθεια των ισχυρισμών των δραστών στην ανακρίτρια και έγινε αντιληπτή η κατάσταση του φόβου στην οποία είχε περιέλθει ο εντολέας μου», δήλωσε για την αναπαράσταση ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Παναγιώτη Μήτσου, κατηγορουμένου για συναυτουργία.

Κωνσταντίνος Σγούρος

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα 800 ευρώ που είχε δώσει ο Π. Μήτσου στον Κ. Σγούρο για αγορά αναβολικών ουσιών ήταν η αφορμή για τη διαμάχη που κατέληξε σε διπλή δολοφονία. Ο Π. Μήτσου ισχυρίζεται στην απολογία του, την οποία παρουσιάζει ολόκληρη το «Εθνος της Κυριακής», ότι εκείνο το βράδυ της Δευτέρας 18 Αυγούστου πανικοβλήθηκε από την τροπή που είχαν πάρει τα πράγματα και που είχε βρεθεί ο ίδιος και ο φίλος του Ν. Μοσχανδρέου στην ερημιά με δύο γεροδεμένους άντρες, μεγαλύτερους σε ηλικία που ίσως και να οπλοφορούσαν και είχαν εχθρική συμπεριφορά.
«Φτάνοντας στη γέφυρα, ο Σγούρος και ο φίλος του ήταν εμφανώς εκνευρισμένοι και εριστικοί, και ο Σγούρος διαμαρτυρόταν, γιατί εξαιτίας μου έφερε και τον φίλο του (...). Κάποια στιγμή μπήκαμε σε έναν χωματόδρομο, όπου το μηχανάκι δυσκολευόταν να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο Σγούρος και ο φίλος του να κατέβουν, οπότε κατέβηκα κι εγώ, για να συνεχίσω μαζί τους με τα πόδια. Προτού κατέβω από το αυτοκίνητο, εγώ και ο Νίκος είχαμε ήδη πανικοβληθεί, διότι κλεμμένο αυτοκίνητο δεν υπήρχε να τους δείξω και ήταν φανερό ότι το όλο αστείο έφτανε στο τέλος του. Ο Νίκος, αναλογιζόμενος ότι αυτοί οι δύο θηριώδεις άνδρες θα μπορούσαν να μας διαλύσουν και τους δύο με τα χέρια τους μόνο, με ρώτησε ''αν γίνει κάτι, θα ρίξεις ή θα ρίξω;''. Εγώ του είπα ότι δεν μπορώ να ρίξω, αφού δεν μπορούσα καν να κρατήσω την καραμπίνα στα χέρια μου, και εκείνος μου είπε εντάξει».

Γιάννης Κομμάτης

Ηθελαν να τους φοβίσουν

«Το νόημα αυτής της στιχομυθίας δεν ήταν να σκοτώσουμε τους ανθρώπους, αλλά να πυροβολήσει ο Νίκος εκφοβιστικά στον αέρα σε περίπτωση που ο Σγούρος και ο φίλος του αντιδρούσαν βίαια, όταν μάθαιναν την αλήθεια, διότι με τη σωματική τους δύναμη και μόνο θα μπορούσαν να μας σκοτώσουν με γυμνά χέρια, ακόμη και αν δεν είχαν όπλα μαζί τους. Εμείς βέβαια δεν ξέραμε στα σίγουρα αν έφεραν όπλα, αλλά υποψιαζόμαστε ότι μπορεί να είχαν και τελικώς απεδείχθη ότι έφεραν ένα μαχαίρι και ένα κλομπ στα τσαντάκια τους», κατέθεσε στις Αρχές ο Π. Μήτσου για την κατάσταση που επικρατούσε πριν ο Ν. Μοσχανδρέου τραβήξει τη σκανδάλη της καραμπίνας και σκοτώσει δύο άτομα.



ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

«Ολα έγιναν μέσα σε δευτερόλεπτα»
Οι απολογίες ρίχνουν φως και στα όσα συνέβησαν τη στιγμή της δολοφονίας. Ο Ν. Μοσχανδρέου έλεγε στα θύματα «συγνώμη, βρε φίλε» καθώς τα πυροβο-λούσε, ενώ ο Π. Μήτσου έκανε εμετό. Οπως αποκαλύπτεται από τη δικογραφία, τόσο οι 18χρονοι όσο και τα θύματα είχαν έντονες διαφορές μεταξύ τους. «Πλησιάζοντας τον Σγούρο, αυτός με έπιασε από το σβέρκο αγριεμένος, με έβαλε ανάμεσα σε αυτόν και τον φίλο του και μου είπε ''προχώρα''. Προχωρήσαμε περίπου 30 μέτρα. Καθώς προχωρούσαμε, άκουσα πίσω μου βήματα γρήγορα και νευρικά, κοίταξα λοξά και είδα τον Νίκο να μας ακολουθεί με την καραμπίνα στα χέρια. Γεμάτος φόβο έτρεξα προς τα πλάγια και εν συνεχεία προς τα πίσω, ξεφεύγοντας από τον Σγούρο, και τότε ο Νίκος άρχισε να πυροβολεί τον Κομμάτη και μετά τον Σγούρο. Ολα έγιναν σε δευτε-ρόλεπτα», έχει καταθέσει ο Π. Μήτσου.
Για τη στιγμή των πυροβολισμών ισχυρίζεται: «Ηδη από τον πρώτο πυροβολισμό εγώ βρέθηκα σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσα να κινηθώ άλλο ούτε να φωνάξω, υπό την επίδραση του τρόμου αλλά και του εκκωφαντικού ήχου των πυροβολισμών που έκανε το κεφάλι μου να βουίζει έντονα, προκαλώντας μου αίσθημα ναυτίας. Επεσα στο έδαφος, γιατί ζαλιζόμουν και δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου, και έκανα εμετό. Κοίταξα τον Νίκο και τον είδα και αυτόν εντελώς χαμένο και πανικόβλητο να απευθύνεται σε αυτούς που είχε πυροβολήσει και να τους λέει ''συγνώμη, βρε φίλε''». Ωστόσο, τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ καταδεικνύουν διαδοχικές κινήσεις των δραστών πριν από τη δολοφονία που δείχνουν ενδεχόμενο δόλο από την πλευρά τους.
Υπενθυμίζεται ότι ο 25χρονος Γιάννης Κομμάτης ήταν επαγγελματίας οπλίτης στη Σάμο, που καταγόταν από το χωριό Κοκκάρι Σάμου. Η μεγάλη του αγάπη ήταν η γυμναστική και το μπόντι μπίλντινγκ. Πληροφορίες από το νησί της Σάμου αναφέρουν ότι παρά τις εθνικιστικές του απόψεις δεν είχε δώσει δείγματα ύποπτης συμπεριφοράς. Σε ανάρτηση που είχε κάνει ο 25χρονος στον λογαριασμό του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, στις 7 Αυγούστου, εξυμνούσε τη χούντα των συνταγματαρχών, εξαπέλυε απειλές σε βάρος αριστερών και σχολίαζε: «Η Αριστερά δεν θα κυβερνήσει ποτέ. Και αν (σ.σ. κυβερνήσει), τότε θα αναλάβει ο Στρατός».
Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σγούρος περνούσε ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο και συμμετείχε σε διαγωνισμούς μπόντι μπίλντινγκ. Στο σώμα είχε δεκάδες τατουάζ με σβάστικες, νεκροκεφαλές, την ελληνική σημαία και τον εθνικό ύμνο, τον ήλιο της Βεργίνας, ακόμη και την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ανάμεσα σε αυτά, τα δημοφιλή στους κύκλους των χρυσαυγιτών «Ελλάς ή τέφρα», και «Μολών λαβέ».

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ - ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ


Πηγή : ethnos.gr


Ο Αλβανός κακοποιός που ευθύνεται για το μακελειό στον Πειραιά λέγεται Αρμπέν Γκλόντιαν


Συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής για τον εντοπισμό του άνδρα που τα ξημερώματα του Σαββάτου άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ σε νυχτερινό μαγαζί στο Μικρολίμανο, τραυματίζοντας 11 άτομα.


Το όνομα του δράστη που ταυτοποιήθηκε, είναι Αρμπέν Γκλόντιαν (Arben Glodian) και είναι Αλβανός υπήκοος, περίπου 35 ετών (η φωτογραφία είναι σκίτσο και την πήραμε από το σάιτ zougla.gr), ιδιαίτερα επικίνδυνος, που -όπως αναφέρεται- δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να σκοτώσει, ενώ είναι σεσημασμένος και εμπλέκεται σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι έρευνες διενεργούνται εντός αλλά και εκτός Αθηνών, ενώ ήδη έχουν ελεγχθεί σπίτια τα οποία επισκεπτόταν ο δράστης το τελευταίο διάστημα. Η αστυνομία έχει ήδη στη διάθεσή της φωτογραφία του δράστη και βίντεο από τα οποία προσπαθεί να εξακριβώσει την ταυτότητά του και να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία.

Από την αστυνομία εξετάζεται μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο δράστης φώναξε «σήμερα θα πεθάνετε όλοι» ή «τώρα θα χυθεί αίμα».

Τι έδειξε η βαλλιστική έκθεση
Σύμφωνα με τη βαλλιστική έκθεση, το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησε ο δράστης στο Μικρολίμανο είναι διαφορετικό από εκείνο της επίθεσης σε κατάστημα στο Μεταξουργείο, όπου είχε σκοτωθεί ένας θαμώνας. Αυτό συνεπάγεται ότι, εφόσον όντως πρόκειται για τον ίδιο δράστη, αυτός έχει τουλάχιστον δύο όπλα στην κατοχή του. Επίσης, ο δράστης φέρεται να σχετίζεται με άλλα δύο περιστατικά, ένα που σημειώθηκε στις 6 Νοεμβρίου σε καφενείο στον Άγιο Παντελεήμονα και ακόμη ένα με πυροβολισμούς στα τέλη Οκτωβρίου σε μπαρ της Μιχαλακοπούλου.

Μετά την επίθεση στο Μικρολίμανο, ο ένοπλος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, διέφυγε με όχημα, πιθανότατα ταξί, ο οδηγός του οποίου αναζητείται. Στο νυχτερινό κέντρο ο 30χρονος δράστης βρισκόταν με γυναικεία παρέα, η οποία επίσης αναζητείται.

Εκτός κινδύνου 9 τραυματίες


Πηγή : news.makedonias.gr
             zougla.gr



Μακελειό με τουλάχιστον 40 νεκρούς σε τουρνουά βόλεϊ στο Αφγανιστάν



Λουτρό αίματος με τουλάχιστον 40 νεκρούς άφησε πίσω του βομβιστής αυτοκτονίας που ανατινάχθηκε  σε τουρνουά βόλεϊ στο νοτιοανατολικό Αφγανιστάν, όπως μεταδίδουν το BBC και τα πρακτορεία Reuters και Associated Press. Για 50 νεκρούς κάνει λόγο το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με το οποίο ήταν ζωσμένος ενώ βρισκόταν μέσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τον τελικό αγώνα τοπικού πρωταθλήματος στην επαρχία Πακτίκα, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη.

Ως τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: http:skai.gr


Ήταν ένας αδέσποτος σκύλος από τους δρόμους της Μόσχας. Και ο πρώτος αστροναύτης.

lifo.gr

Αυτή είναι η Λάικα. Λάικα σημαίνει "αυτή που γαβγίζει πολύ". Το κανονικό της όνομα ήταν Κουντριάφκα που σημαίνει "κατσαρομάλλα". Ήταν ένα αδέσποτο από τους δρόμους της Μόσχας. Και ο πρώτος αστροναύτης.   "Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 1957, στις 22.28, η Κουντριάφκα-Λάικα, φορτωμένη με αισθητήρες που μετέδιδαν στη Γη τον καρδιακό ρυθμό της, την αρτηριακή της πίεση και την αναπνευστική συχνότητά της, τοποθετήθηκε μπροστά σε μια κάμερα και αναχώρησε από τη Γη για ένα ταξίδι χωρίς γυρισμό.   Σύμφωνα με τις τότε επίσημες ανακοινώσεις, η Λάικα έφερε αισίως εις πέρας την αποστολή της, που είχε διαρκέσει επτά ώς δέκα ημέρες, σε ύψος 1.600 χλμ. από την επιφάνεια της Γης."


"Χρειάστηκε να περιμένουμε σχεδόν 45 χρόνια για να μάθουμε, διά στόματος ενός εκ των υπευθύνων της αποστολής, του Ντιμίτρι Μαλασένκοφ, ότι η Λάικα είχε πεθάνει μερικές ώρες μετά την εκτόξευση του πυραύλου. Τρελαμένη από το βουητό και τις δονήσεις, το σκυλί σπαρταρούσε καθώς η καρδιά του χτυπούσε τρεις φορές πιο γρήγορα από το κανονικό. Ηρέμησε μόλις ο δορυφόρος μπήκε σε τροχιά και επικράτησε σιωπή, αλλά λίγο μετά προέκυψαν ανυπέρβλητα τεχνικά προβλήματα."

"Η θερμομόνωση του δορυφόρου είχε εν μέρει καταστραφεί όταν ο δορυφόρος αποσπάστηκε από τον πύραυλο. Μέσα σε τέσσερις ώρες, η θερμοκρασία μέσα στον δορυφόρο έφτασε τους 41 βαθμούς Κελσίου, αντί των 15 που προβλέπονταν, και συνέχισε να ανεβαίνει. Πέντε ώρες μετά την εκτόξευση, η Λάικα δεν έδινε πια κανένα σημείο ζωής. Ο ουράνιος τάφος της εξακολούθησε να γυρίζει γύρω από τη Γη ώς τις 14 Αυγούστου 1958, οπότε εξαερώθηκε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα.



Πιστεύω πως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του ανθρώπου είναι η κατανόηση και η εξερεύνηση του διαστήματος. Και στενοχωριέμαι πάρα πολύ κάθε φορά που σκέφτομαι τη Λάικα, αλλά ταυτόχρονα θυμάμαι πως, στην προσπάθειά μας αυτή, είχαμε για άλλη μια φορά τη βοήθεια του καλύτερού μας φίλου. Θυμηθείτε την κάθε φορά που βλέπετε ένα αδέσποτο και δώστε του ένα χάδι γι'αυτήν.



  Τα επόμενα σκυλάκια, Belka και Strelka, γύρισαν πίσω ασφαλή :)

Η NASA έχει βαφτίσει ένα κομμάτι του πλανήτη Άρη, Λάικα. Είναι αυτό.


Τέλος, μόλις ανακάλυψα πως υπάρχει ένας Έλληνας συγγραφέας, ο Νίκος Αμπατζής, που έχει γράψει ένα σχετικό βιβλίο, το Laika.


Γειά σου μικρή κατσαρομάλλα που γάβγιζες πολύ. Σε ευχαριστώ.


Πηγή : lifo.gr


Στο Ισλαμικό Κράτος 550 Γερμανοί. Κίνδυνος για επίθεση εντός της χώρας


Περίπου 550 Γερμανοί έχουν φύγει από την χώρα τους προκειμένου να πολεμήσουν στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, ένας αριθμός που είναι σαφώς μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αρχών μέχρι σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.

"Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις που διαθέτουμε, ο αριθμός έχει περαιτέρω αυξηθεί. Υπολογίζουμε ότι έχει ανέλθει στους περίπου 550. Πριν από κάποιες ημέρες είχαμε κάνει λόγο για 450" επισήμανε ο Μεζιέρ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης χθες στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

"Σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση" προσέθεσε ο υπουργός, που διευκρίνισε ότι αν και η πλειονότητα των υποψηφίων τζιχαντιστών που φεύγουν για τις περιοχές αυτές είναι άνδρες, υπάρχουν αρκετές γυναίκες που επίσης έχουν ταξιδέψει προς τη Συρία και το Ιράκ.

"Αυτοί οι νέοι (…) έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί στη Γερμανία στους κόλπους αυτής της κοινωνίας. (…) Για αυτό ακριβώς η πρόληψη πρέπει να συνοδεύει την καταστολή" συνέχισε ο ίδιος.

Στη γερμανική επικράτεια, περίπου 230 άνθρωποι θεωρούνται αυτή τη στιγμή από τις αρχές ως ενδεχόμενες απειλές, περιλαμβανομένων ορισμένων για τους οποίους "δε μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο- κάτι που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι επίσης πολύ πιθανόν- να προετοιμάζουν μία επίθεση" εκτίμησε ο Τόμας ντε Μεζιέρ.

 ΑΠΕ - ΑΜΠΕ

Πηγή : bloko.gr


Ο Θάνατος είναι επίσιμος δημότης στο Ντονέτσκ



Στέλιος Βογιατζάκης


Ο Ελληνας δημοσιογράφος και φωτορεπόρτερ Θανάσης Κοσσέ πήγε πριν από μερικούς μήνες στην Ουκρανία για να πάρει τη μητέρα του και να τη φέρει στην Ελλάδα. Οταν είδε την κατάσταση, αποφάσισε να μείνει και να πολεμήσει στο πλευρό των Ρώσων. Εχασε τη ζωή του πριν από τρεις μέρες

Η οικογένεια του Θανάση Κοσσέ κατάγεται από
το χωριό Ραζντολνόγιε της Ουκρανίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Εκεί έζησε και ο ίδιος, μέχρι που πριν από 20 χρόνια αποφάσισε να έρθει στην Ελλάδα. Οπως λέει στο «Εθνος» ο φίλος του Γιώργος Σαββίδης, «Η πρώτη του δουλειά ήταν στην ψαραγορά του Ηρακλείου. Δεν ήξερε καλά ελληνικά όταν ήρθε στη χώρα μας. Μετά από λίγο καιρό ανέβηκε στην Αθήνα».
Στα χρόνια που έζησε στην Ελλάδα, ο Θανάσης Κοσσέ είδε τον 23χρονο γιο του Πέτρο να γίνεται ένας καλός πυγμάχος, ενώ εδώ γεννήθηκε και η κόρη του, που σήμερα πηγαίνει στο γυμνάσιο. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και το φωτορεπορτάζ, ενώ ποτέ δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για όσα συνέβαιναν στην Ουκρανία. «Ηταν φιλήσυχος και μορφωμένος άνθρωπος. Οταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ανησύχησε και αποφάσισε να πάει να φέρει τη μητέρα του. Είδε όμως τις θηριωδίες που γίνονταν εκεί και επέλεξε να μείνει και να πολεμήσει. Θα γύρναγε και ένα ντοκιμαντέρ. Είχε μαζέψει σημαντικό υλικό, το οποίο ελπίζουμε να δοθεί στην οικογένειά του» τονίζει ο επί 20 χρόνια φίλος του Παναγιώτης Ξανθόπουλος.

Ο κ. Ξανθόπουλος μιλούσε σε καθημερινή βάση μέσω Skype με τον Θανάση Κοσσέ. Λίγες μέρες πριν από τον θάνατό του του εξομολογήθηκε ότι θα γινόταν κάτι τρομακτικό. «Εγώ του έλεγα να γυρίσει. Να τα αφήσει όλα, να πάρει τη μητέρα του και να έρθει στην Ελλάδα. Αλλά δεν με άκουσε. Τη μέρα του θανάτου του βρισκόταν σε ένα όχημα στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όταν έγινε επίθεση από τανκς του στρατού της Ουκρανίας. Προσπάθησαν να υποχωρήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν».

Η κηδεία του Θανάση Κοσσέ θα γίνει στην Ουκρανία. «Δυστυχώς είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Η σύζυγος και τα παιδιά του δεν θα μπορέσουν να πάνε» λέει ο κ. Ξανθόπουλος.

Είχε ζητήσει ανθρωπιστική βοήθεια

Ο Θανάσης Κοσσέ επικοινωνούσε συχνά με Ελληνες και περιέγραφε την κατάσταση που βίωνε. «Μιλάγαμε καθημερινά. Πριν από λίγο καιρό κάναμε μια εκδήλωση στα Χανιά για το θέμα του πολέμου στην Ουκρανία και θα μας μίλαγε μέσω Skype. Δυστυχώς, την τελευταία στιγμή κόπηκαν οι επικοινωνίες και δεν τα κατάφερε. Μου είχε ζητήσει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια. Είχαμε μαζέψει ρούχα για να τα στείλουμε στο Ντονέτσκ» λέει ο κ. Σαββίδης.



Πηγή : EΘΝΟΣ


Αηδόνης: Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι βουλευτές θα ψηφίσουν Πρόεδρο


Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν θέλουν να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές

Οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους βουλευτές θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας «για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές», σύμφωνα με τον Χρήστο Αηδόνη.



Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο βουλευτής αποκάλυψε ότι θα είναι αρκετοί οι βουλευτές που θα κάνουν αυτοί την επιλογή διότι, όπως εξήγησε, αντιλαμβάνονται ότι ο ελληνικός λαός ζει μια πολύ δύσκολη στιγμή, αλλά και πως «ο καθένας δεν μπορεί να κάνει προσωπικά παιχνίδια».

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Αηδόνης, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών δεν θα κινηθεί συντεταγμένα,τονίζοντας πως αποφασίστηκε κάθε βουλευτής να ψηφίσει κατά συνείδηση.

«Κάθε βουλευτής θα κάνει την επιλογή στην ψήφο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με βάση τη συνείδησή του, κρατώντας κάποιες αποστάσεις σχετικά με την επιλογή συναδέλφων του, αποφεύγοντας ουσιαστικά να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του κ.  Αηδόνη έρχονται μετά τα όσα ανέφερε περί εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τατσόπουλος είχε εκφράσει την πεποίθησή του ότι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, πέντε θα ψηφίσουν σίγουρα για Πρόεδρο.


Πηγή : protothema.gr


Ατομικό ρεκόρ πόντων ο Αντετοκούνμπο, θετικός ο Παπανικολάου


Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση που συνδυάσθηκε με ατομικό ρεκόρ πόντων, πραγματοποίησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ. Ο νεαρός άσος ήταν απ τους καλύτερους παίκτες των Μιλγουόκι Μπακς που ηττήθηκαν 111-100 από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς, σημειώνοντας 20 πόντους, ενώ παράλληλα μοίρασε πέντε ασίστ και μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ, σε 36 λεπτά συμμετοχής.

Παράλληλα, ο Κώστας Παπανικολάου βοήθησε σημαντικά τους Χιούστον Ρόκετς να επιστρέψουν στις νίκες, καθώς επικράτησαν με 95-92 των Ντάλας Μάβερικς. Ο 24χρονος άσος αγωνίσθηκε 38 λεπτά με απολογισμό οκτώ πόντους, επτά ριμπάουντ και δύο ασίστ. Κορυφαίος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέιμς Χάρντεν με 32 πόντους, ενώ τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες, έχουν ως εξής:

Ιντιάνα-Φοίνιξ 83-106

Ορλάντο-Μαϊάμι 92-99

Κλίβελαντ-Τορόντο 93-110

Νέα Υόρκη-Φιλαδέλφεια 91-83

Χιούστον-Ντάλας 95-92

Μινεσότα-Σακραμέντο 101-103

Μιλγουόκι-Ουάσινγκτον 100-111

Σαν Αντόνιο-Μπρούκλιν 99-87

Γιούτα-Νέα Ορλεάνη 94-106


Πηγή : sigmalive.com


Θεσσαλονίκη:Συλλήψεις για εκβιασμό και τοκογλυφία


Δυο τοκογλύφοι που εκβίαζαν και απειλούσαν  έναν 51χρονο εισοδηματία και την οικογένεια του επι 4 χρόνια στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία συνελήφθησαν.

Ουσιαστικά,ο 51χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία πως τον Οκτώβριο του 2010 δανείστηκε από τον 61χρονο 5.000 ευρώ, με τη συμφωνία να του επιστρέψει 6.500 ευρώ έναν μήνα αργότερα. Ως εγγύηση, ο δράστης επέβαλε στον παθόντα να υπογράψει συναλλαγματική άνευ ποσού και ημερομηνίας.

Στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων ετών απαιτούσαν εκβιαστικά πολλαπλάσιο χρηματικό ποσό από αυτό που του είχαν δανείσει.

Το Νοέμβριο του 2010 αδυνατώντας να καταβάλει το ποσό που όφειλε, δανείστηκε και πάλι με καινούριους τοκογλυφικούς όρους, υπογράφοντας παράλληλα νέα συναλλαγματική.

Μετά τη συμφωνημένη ημερομηνία αποπληρωμής του δανείου και καθώς ο 51χρονος δεν μπορούσε να καταβάλει το ποσό ο 61χρονος, με απειλές για τη ζωή τόσο τη δική του όσο και της οικογένειάς του, παρουσία και 54χρονου συνεργού του, απαιτούσε επιπλέον τόκους 30.000 ευρώ.

Ο εισοδηματίας Ο παθών διαδοχικά κατέβαλε 15.000 ευρώ κι ενώ είχε δανειστεί αρχικά 10.000 ευρώ, ο 61χρονος απαιτούσε άλλα 35.000 ευρώ για να καταλήξουν έπειτα από διαπραγμάτευση σε καταβολή 25.000 ευρώ για την αποπληρωμή της οφειλής.

Σε  συνάντηση που έγινε στην Πολίχνη συνελήφθησαν και οι δύο την ώρα που παραλάμβαναν τα χρήματα.

Σε έρευνες στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν χρηματικά ποσά και δεκάδες κερδισμένα δελτία τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ, ενώ από τα στοιχεία αποκαλύφθηκε μια ακόμη περίπτωση εκβίασης – τοκογλυφίας σε βάρος 51χρονου πολιτικού μηχανικού.


Πηγή : enallaxnews.gr


Συνελήφθη ο Κολομβιανός που έκανε την κόρη του «μουλάρι» κοκαΐνης


Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η 11χρονη παραπονέθηκε ότι πονούσε πολύ όταν επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της έπειτα από μια επίσκεψη στο σπίτι του πατέρα της. Οι γιατροί ανακάλυψαν μέσα στο σώμα της 104 κάψουλες που περιείχαν συνολικά 500 ως 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Στα χέρια της Αστυνομίας της Κολομβίας βρίσκεται ο άνδρας που κατηγορείται ότι ανάγκασε την 11χρονη κόρη του να καταπιεί 104 κάψουλες με κοκαΐνη, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελική πηγή.

Ο πατέρας, ονόματι Ντιέγκο Φερνάντο Μανσίγια Αγκιλάρ, συνελήφθη προχθές Παρασκευή κοντά στην πόλη Κάλι, στη δυτική Κολομβία.

Ήταν φυγόδικος από την περασμένη εβδομάδα, όταν το παιδί του εισήχθη σε νοσοκομείο. Κατεζητείτο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, χρησιμοποίηση ανηλίκου για την τέλεση αδικήματος και εμπορία ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Αρχές προσέφεραν αμοιβή 20 εκατομμυρίων πέσος (περίπου €7.450), ένα ποσό 30πλάσιο του κατώτερου μηνιαίου μισθού στην Κολομβία, για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στη σύλληψή του, με δεδομένο ότι η υπόθεση προκάλεσε αίσθηση στη λατινοαμερικανική χώρα.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η 11χρονη παραπονέθηκε ότι πονούσε πολύ όταν επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας της έπειτα από μια επίσκεψη στο σπίτι του πατέρα της. Διακομίστηκε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου. Οι γιατροί ανακάλυψαν μέσα στο σώμα της τις κάψουλες που περιείχαν συνολικά 500 ως 600 γραμμάρια κοκαΐνης.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο πατέρας ήθελε να χρησιμοποιήσει την κόρη του —να την κάνει «μουλάρι», στην αργκό των λαθρέμπορων ναρκωτικών— προκειμένου να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Ευρώπη, πιθανόν στην Ισπανία.

Η Κολομβία κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις στην παραγωγή κοκαΐνης παγκοσμίως, μαζί με το Περού. Το 2013 στη χώρα αυτή παρήχθησαν περίπου 290 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού, σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών και του εγκλήματος (UNODC).

Πηγή : skai.gr


Σοκ από την απένταξη της Πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου



Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος πραγματικά είναι μια πάρα πολύ άσχημη εξέλιξη, το θέμα είναι οι κυβερνητικοί που το χειρίστηκαν στις Βρυξέλλες είχαν την ικανότητα να το περάσουν; Γιατί όπως δουλεύει το ελληνικό κράτος αρπακόλλας και χωρίς μελέτη και σχέδιο πήγε μια αποστολή και απέτυχε παρά τις προσπάθειες των ιδιωτών επιχειρηματικών που έχουν χρηματοδοτήσει  μελέτες και σχέδια;

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το tovima.gr

Χεκίμογλου Αχιλλέας

Αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» - Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την επιδείνωση του κέντρου της Αθήνας, διερωτάται το Ιδρυμα Ωνάση.
Αναταράξεις προκάλεσε η αποκάλυψη του «Βήματος της Κυριακής» ότι οι Βρυξέλλες απαίτησαν και πέτυχαν την απένταξη της Πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από την λίστα των μεγάλων έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

Ήδη, το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο χρηματοδότησε τις μελέτες του Rethink Athens για την πεζοδρόμηση του κεντρικού άξονα της Αθήνας, εξέφρασε με ανακοίνωσή του τον προβληματισμό και τη λύπη του για τις εξελίξεις. Μάλιστα, διερωτάται για το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την περαιτέρω επιδείνωση του κέντρου των Αθηνών, «που συνεπάγεται η ενδεχόμενη ακύρωση του Rethink Athens;»

«Το 2010 η Ελληνική Πολιτεία, δια της τότε Υπουργού ΥΠΕΚΑ, απευθύνθηκε στο Ίδρυμα Ωνάση και ζήτησε τη συμβολή του στο αναπτυξιακό, όπως τόνισε, έργο της ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου. Ο σχεδιασμός του έργου, όπως παρουσιάστηκε στο Ίδρυμα, αφορούσε σε ένα διαμήκη άξονα που αρχίζει από το Σύνταγμα και καταλήγει στο τέλος της οδού Πατησίων. Στόχος της παρέμβασης ήταν η διαμόρφωση των συνθηκών οικονομικής αναζωογόνησης του κέντρου της Αθήνας και των όμορων προς αυτό περιοχών, η συνολική διευκόλυνση της κυκλοφορίας με τη δημιουργία γραμμής ΤΡΑΜ και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως το άκρο της Πατησίων, πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων με ταυτόχρονη ανάδειξη του ιστορικού χαρακτήρα του κέντρου, το πρόγραμμα δηλαδή που ονομάστηκε Rethink Athens» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Τo Ίδρυμα Ωνάση αποδέχθηκε να συμβάλει σε αυτό τον σχεδιασμό της Πολιτείας, αναγνωρίζοντας τον αναπτυξιακό χαρακτήρα του έργου, καθώς άλλωστε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είχαν πρόσφατα προχωρήσει σε παρόμοιες παρεμβάσεις, με ιδιαίτερη-όπως αποδείχθηκε-επιτυχία. Το Ίδρυμα Ωνάση, σε διαρκή συνεργασία και υπό την εποπτεία των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε με Ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό τις πιο κατάλληλες και ολοκληρωμένες μελέτες που διασφαλίζουν την αρτιότητα του έργου, προσφέροντας στην Πολιτεία την πληρέστερη δυνατή επιστημονική στήριξη για την επίτευξη του στόχου» σημειώνεται.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπόνησης των μελετών αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ολοκληρωμένος διάλογος με το σύνολο των φορέων που επηρεάζονται από το έργο (εμπορικοί και βιομηχανικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, φορείς του τουρισμού και επαγγελματικοί φορείς που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την παρέμβαση). Σημειώνουμε μάλιστα, ότι οι 33 συνολικά μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση πιστοποίησαν την αναπτυξιακή διάσταση της παρέμβασης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.                                                    

«Με αυτά τα δεδομένα, δημιουργούνται ερωτήματα για τη μη ένταξη του έργου στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι λυπηρό ότι δύο μείζονα, ομόλογα και αλληλοσυμπληρούμενα έργα, δηλαδή η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου (Rethink Athens) και του Φαληρικού Δέλτα (χώρος παρέμβασης του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος), δεν εντάχθηκαν στα συγχρηματοδοτούμενα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» σημειώνει.

«Το Ίδρυμα Ωνάση έπραξε στο ακέραιο το χρέος του σε ένα έργο που σχεδιάστηκε από την Ελληνική Πολιτεία, που όμως αφορά τη ζωή και την προοπτική των εκατομμυρίων κατοίκων της Αθήνας αλλά και όλων των Ελλήνων. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα βρεθεί η τόλμη, η ικανότητα και η θέληση να μην στερηθεί η Αθήνα την αλλαγή της» υπογράμμισε.

«Έχοντας ήδη διανύσει μία μακρά περίοδο κατά την οποία η εικόνα του κέντρου της Πόλης μας είναι ταυτισμένη με την απαξίωση και την εξαθλίωση, την ερημοποίηση και την εγκατάλειψη, αναρωτιόμαστε ποιος θα πάρει άραγε την ευθύνη για την περαιτέρω επιδείνωση που συνεπάγεται η ενδεχόμενη ακύρωση του Rethink Athens;» διερωτάται.  

«Εμείς είμαστε πάντα δεσμευμένοι να προσφέρουμε όπως κάναμε με την κατασκευή του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, όπως κάναμε με την δημιουργία και λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, όπως κάνουμε σε εκατοντάδες έργα και παρεμβάσεις που αφορούν την Ελλάδα και τον ελληνισμό σε όλο τον κόσμο. Η Αθήνα αξίζει περισσότερα και παραμένει στο επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Ωνάση» καταλήγει η ανακοίνωση.








Financial Times : Η Αθήνα αψηφά την τρόικα με τον νέο προϋπολογισμό



Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους πιστωτές της για το δημοσιονομικό κενό του 2015 γράφουν οι FΤ. Η Αθήνα ευελπιστεί ότι θα πετύχει μια συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. Τα προβλήματα της κυβέρνησης συνασπισμού.
H Ελλάδα παρουσίασε τον προϋπολογισμό του 2015 την Παρασκευή χωρίς να λάβει την έγκριση από τους δανειστές, μια κίνηση που υποδεικνύει την αυξημένη ένταση σε σχέση και με την έξοδο της χώρας από μνημόνιο στο τέλος Δεκεμβρίου.
Μετά από εβδομάδες διαπραγματεύσεων η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τους πιστωτές της όσον αφορά βασικές προϋποθέσεις για το ξεκλείδωμα κεφαλαίων 7 δισ. ευρώ αλλά και την εξασφάλιση μια προληπτικής γραμμής, η οποία θα διευκολύνει την επιστροφή της χώρας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Ο Γκίκας Χαρδούβελης, ο τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών, δεν έχει καταφέρει να πείσει την τρόικα να αποσύρει το «αίτημά» της για τη λήψη νέων μέτρων τα οποία θα κλείσουν το δημοσιονομικό κενό του 2015, που κατά τους δανειστές υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Η Αθήνα αρνείται την ύπαρξη ενός τέτοιου κενού, υποστηρίζοντας ότι η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης το επόμενο έτος - μαζί με ένα νέο σύστημα για τη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών - θα αυξήσει τα έσοδα.

Ωστόσο η τρόικα τονίζει ότι το νέο σύστημα θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό με τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

«Δίνουμε μια μάχη, είμαστε κάτω από πίεση στον προϋπολογισμό... Αυτή (η τρόικα) έχει κάνει λάθη (στους αριθμούς), » ανέφερε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Παράλληλα σημείωσε ότι έχει καταγραφεί πρόοδος σε ορισμένα θέματα κατά τη διάρκεια τεσσάρων ωρών τηλεδιάσκεψη με τους δανειστές, την Πέμπτη το βράδυ.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό η ανάπτυξη θα τρέξει με 2,9% το 2015, ενώ το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξηθεί στο 3% του ΑΕΠ.

Η Ελλάδα εξακολουθεί να ελπίζει πως θα πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Ωστόσο ο χρόνος τελειώνει και η κυβέρνηση συνασπισμού εμφανίζεται «διχασμένη» για το πολιτικό κόστος που θα έχει η εφαρμογή περαιτέρω μέτρων σε συντάξεις, εργασιακά, φορολογία.

Οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται μέσω e-mails και τηλεδιασκέψεων καθώς μια νέα παρατεταμένη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα θα έβλαπτε την εικόνα της κυβέρνησης.

Οι επικεφαλής της αποστολής θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες στην πρωτεύουσα για να ολοκληρωθεί μια συμφωνία, ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την άφιξή τους.

Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις από το ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά που – βάσει δημοσκοπήσεων- κυμαίνεται από 4% έως 7%.

To ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι ορατό εξαιτίας της αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Πηγή : euro2day.gr


Κρήτη Ηράκλειο: Άγριο ξύλο στο κέντρο της πόλης - Στο νοσοκομείο αστυνομικός




Επεισοδιακή αποδείχθηκε η νύχτα του Σαββάτου, στο κέντρο του Ηρακλείου, από μια παρέα νεαρών ανδρών που "έβαλαν" φασαρία κι επιτέθηκαν σε παρέα, ενώ δε δίστασαν ακόμη και να βγάλουν μαχαίρι...
Ο καυγάς ξεκίνησε στις 04.30 το πρωί, σε πεζόδρομο της παλιάς πόλης, με τα οκτώ άτομα να επιτίθενται σε παρέα και να αποσπούν ένα κινητό τηλέφωνο. Δε σταμάτησαν, όμως, εκεί αφού την προσοχή των "θερμόαιμων" νεαρών τράβηξαν οι κοπέλες της άλλης παρέας, τις οποίες και "προσέγγισαν". Ωστόσο, τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα οι δύο παρέες να γίνουν "μαλλιά κουβάρια", ενώ από τους "8" κάποιος έβγαλε και μαχαίρι, απειλώντας ... για τα χειρότερα! Από τη συμπλοκή, στο ΠΑΓΝΗ με σπασμένη μύτη διεκομίσθη αστυνομικός, που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας.
Τέσσερις - τρεις Έλληνες και ένας Αλβανός - συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης ομάδας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βαλών, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Την υπόθεση χειρίζεται η Ασφάλεια Ηρακλείου.


Πηγή: cretalive.gr


Η εγκληματικότητα σε έξαρση : ΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ


Στο... κυνήγι ενός μοτοσικλετιστή βρίσκεται από χθες η αστυνομία, όταν άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε μοτοσικλέτα να σταματήσει και ο συνεπιβάτης τους πυροβόλησε.
Το περιστατικό έγινε αργά το βράδυ του Σαββάτου 22/11/14 στην περιοχή της Νέας Ιωνίας και πιο συγκεκριμένα στη γέφυρα Αναγεννήσεως. Οι άντρες της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε μοτοσικλέτα, όμως ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα.
Ο συνεπιβάτης τότε έβγαλε όπλο και πυροβόλησε στον αέρα μάλλον για να εκφοβίσει τα όργανα της τάξης, όμως όταν ο οδηγός έδωσε λίγο παραπάνω... γκάζι, αυτός έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να συλληφθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άντρες λίγο νωρίτερα είχαν ληστέψει πρακτορείο του ΟΠΑΠ στην περιοχή του Κόκκινου Μύλου.
Οι Αρχές αναζητούν τον οδηγό της μηχανής, ευελπιστώντας πως θα «μιλήσει» ο συνεργάτης του!


Πηγή : newsbomb.gr


Συντάξεις: Όλοι στο ΙΚΑ και επιπλέον δουλειά 2 ως 5 χρόνια – Μείωση των συντάξεων ως και 30%



- Τι λέει η απόρρητη έκθεση που τινάζει τις συντάξεις στον αέρα
- Έξι αλλαγές – φωτιά στο συνταξιοδοτικό αλλάζουν τα πάντα για εκατομμύρια πολίτες
- Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και μειώνονται τα ποσά
- Τέλος στις πρόωρες και ελάχιστη με επιπλέον 5 χρόνια ασφάλισης

Η απόρρητη αναλογική μελέτη του υπουργείου Εργασίας φέρνει τα πάνω, κάτω στο ασφαλιστικό. Έρχεται, όπως επιβάλλει η τρόικα, αύξηση στα όρια ηλικίας, ενοποίηση ταμείων με ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών, αλλά και αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων που θα φέρει σαφή μείωση των αποδοχών.

Δεν είναι μονάχα το τρικ με την αύξηση των ορίων ηλικίας που απαγορεύει τη συνταξιοδότηση σε χιλιάδες άτομα μειώνοντας έτσι τις δαπάνες για συντάξεις, αλλά πλέον περνάμε σε μειώσεις.

Οι έξι αλλαγές που έρχονται, πέντε χρόνια νωρίτερα μάλιστα σε σχέση με το τι είχε υπολογιστεί ως τώρα είναι οι εξής.

Μείωση συντάξεων

Αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους βγαίνουν στη σύνταξη από το 2015. Θα υπολογίζεται το σύνολο του εργασιακού βίου και όχι η καλύτερη πενταετία και έτσι θα υπάρξει σαφής μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων

Αλλαγή στον υπολογισμό των κατώτατων συντάξεων με βάση τις εισφορές. Σήμερα στα 487 ευρώ των αποδοχών ένα μεγάλο μέρος προέρχεται από το κράτος καθώς από τις εισφορές το ποσό που αναλογεί είναι μόλις 280 με 310 ευρώ. Έρχεται μείωση στο ποσοστό αναπλήρωσης από το κράτος και μείωση των συντάξεων
Μείωση των ορίων για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ.


Αυξήσεις ορίων ηλικίας.

Αυξάνονται τα όρια ασφάλισης για την κατώτατη σύνταξη από τα 15 στα 20 και ταυτόχρονα κατά δύο χρόνια τα έτη ασφάλισης για την πρόωρη συνταξιοδότηση. Οι αλλαγές έρχονται στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και η τρόικα ήδη ζητά πλήρη κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Κατάργηση ταμείων

Κατάργηση επικουρικών ταμείων και απορρόφησή τους στο ΙΚΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν όσους βγουν σε σύνταξη από το 2015 και μετά.


Πηγή : newsit.gr


Σε διαθεσιμότητα δύο αστυφύλακες για προστασία σε αλλοδαπές πόρνες


Οι δύο Αστυφύλακες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δυο Αστυφυλάκων, για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος και πλημμελήματος κατά συναυτουργία.



Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι δύο αστυφύλακες τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο Αστυφύλακες, ηλικίας 39 και 43 ετών, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της πρόκλησης και προσφοράς για την εκτέλεση κακουργήματος ή πλημμελήματος κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι συμμετείχαν προχθές (20.11.2014) στην επιχείρηση «ΘΗΣΕΑΣ» στο κέντρο της Αθήνας, ζήτησαν από δύο άλλους αστυνομικούς να μην υποβάλλουν Εκθέσεις Αρχής σε βάρος δύο αλλοδαπών εκδιδόμενων γυναικών, που είχαν προσαχθεί σε κεντρικό Αστυνομικό Τμήμα.

Οι δύο Αστυφύλακες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Πηγή : protothema.gr