Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Βίαζε γυναίκα μέσα στο μετρό και οι επιβάτες αντί να καλέσουν την αστυνομία τραβούσαν βίντεο



Ο βιασμός μιας γυναίκας μέσα στο μετρό της Φιλαδέλφειας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι συνεπιβάτες της δεν ήταν τόσο αισχροί και αντί να τραβούν βίντεο του εγκλήματος με τα κινητά τηλέφωνά τους, τα είχαν χρησιμοποιήσει για να καλέσουν την αστυνομία, υποστηρίζει η Υπηρεσία Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσιλβάνιας (SEPTA).

Η γυναίκα βιάστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στις 13 Οκτωβρίου, σε έναν συρμό της SEPTA η οποία είναι αρμόδια για τα δημόσια μέσα μεταφορών στη Φιλαδέλφεια.

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρένο που ήταν μάρτυρες αυτής της φρικτής πράξης και θα μπορούσε να έχει σταματήσει εγκαίρως αν κάποιος επιβάτης τηλεφωνούσε στο 911», τον αριθμό κλήσης της αστυνομίας, υποστήριξε ένας εκπρόσωπος της SEPTA ο Τζον Γκόλντεν, αλλά προτίμησαν να βιντεοσκοπήσουν την πράξη.

Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τρένου δείχνουν τη γυναίκα να προσπαθεί να απωθήσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα ενώ εκείνος αρχικά την θωπεύει και στη συνέχεια της επιτίθεται. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης επίθεσης οι άλλοι επιβάτες τράβηξαν βίντεο τον δράστη με τα κινητά τους αλλά κανείς δεν επενέβη. Τελικά, κάποιος ενημέρωσε το 911. Αυτό το τηλεφώνημα, από έναν υπάλληλο της SEPTA που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, επέτρεψε στους αστυνομικούς να σταματήσουν την επίθεση και να συλλάβουν έναν ύποπτο.

Ο Φίστον Νγκόι, 35 ετών που τελικά συνελήφθη, κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα αδικήματα. Ο Νγκόι, που δήλωσε ότι διαμένει σε ένα καταφύγιο αστέγων στη Φιλαδέλφεια, προφυλακίστηκε και θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στις 25 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, κάτι που η γυναίκα διαψεύδει.



Καλλιθέα: Ανήλικος εξωσχολικός κακοποιός ξυλοκόπησε 15χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο

 


Επίθεση δέχτηκε ένας 15χρονος μαθητής μέσα στο προαύλιο χώρο του σχολείου του, το μεσημέρι της Τρίτης όταν ένας ανήλικος εξωσχολικός κακοποιός πήδηξε τα κάγκελα του σχολείου και εξαγριωμένος άρχισε να χτυπά με μπουνιές στο πρόσωπο τον άτυχο 15χρονο.

Οι συμμαθητές του 15χρονου οι οποίοι ήταν μπροστά στο περιστατικό περιγράφουν :

«Την τελευταία ώρα του σχολικού μαθήματος ο συμμαθητής μας δέχτηκε μια επίθεση από ένα εξωσχολικό άτομο, το οποίο είχε σκαρφαλώσει τα κάγκελα του σχολείου και μπήκε μέσα στον προαύλιο χώρο με σκοπό να χτυπήσει τον συμμαθητή μας για μια παρεξήγηση που είχε συμβεί τις προηγούμενες μέρες. Καθηγητής δεν υπήρχε στο προαύλιο εκείνη την ώρα, το παιδί χτυπήθηκε στο πρόσωπο, το περιποιήθηκαν στο γραφείο και μετά τον πήγαμε εμείς οι ίδιοι οι φίλοι του στο σπίτι. Κι όλα αυτά για ένα περιστατικό που είχε γίνει πριν τρεις -τέσσερις μέρες επειδή είχε σπρώξει καταλάθος ένα κορίτσι και το κορίτσι αυτό το είπε στο αγόρι της και ήρθε και τον χτύπησε»

To 7ο Λυκείο Καλλιθέας, βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Ιφιγενείας, εκεί ένας ανήλικος δράστης πλησίασε τον 15χρονο Δ. Π και τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο ενώ στη συνέχεια έφυγε τρέχοντας από το σχολικό συγκρότημα.

Συμμαθητές του 15χρονου ενημέρωσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων στο Γουδί, όπου οι γιατροί του περιποιήθηκαν το τραύμα και τον υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο ανήλικος κακοποιός αναζητείται!!




Σε λειτουργία ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ για τις συντάξεις


 

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Πύργος Ελέγχου στον ΕΦΚΑ, ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης των εκκρεμών συντάξεων αλλά και εκείνων που εκδίδονται καθημερινά από τις διευθύνσεις απονομών του Οργανισμού.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:

«Ο Πύργος Ελέγχου του ΕΦΚΑ είναι ένα νέο ηλεκτρονικό εργαλείο δουλειάς με το οποίο ο Οργανισμός μπορεί να διαπιστώσει πώς προχωρούν τα πράγματα στις συντάξεις, ποια διεύθυνση δουλεύει, ποια δεν δουλεύει, ποιος εισηγητής δουλεύει και ποιος όχι. Και βεβαίως με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν και οι αναγκαίες κινήσεις για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην έκδοση των συντάξεων. Θα υπάρχει στοχοθεσία και στοχευμένες παρεμβάσεις στις προβληματικές περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση θέτουμε ένα στόχο 3 συντάξεων την ημέρα για κάθε εισηγητή και βεβαίως θα υπάρχει αντίστοιχη πίεση στους διευθυντές γιατί οφείλουμε όλοι, υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, Διοίκηση και φυσικά το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να είμαστε εντάξει απέναντι στους ασφαλισμένους. Διότι αυτό είναι στην πραγματικότητα η κοινωνική πολιτική και όχι τα συνθήματα και τα μεγάλα λόγια του καθενός!».

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε: «Από σήμερα έχουμε στα χέρια μας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό εργαλείο δουλειάς και θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές του».



Κακοποιοί και ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουν την αστυνομία στα πανεπιστήμια - Απείλησαν κοσμήτορα στην Κρήτη

 



Όσο η κυβέρνηση ανέχεται τους εκβιασμούς για να μην τοποθετηθεί πανεπιστημιακή αστυνομία, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και κακοποιοί θα εγκληματούν στα πανεπιστήμια.

Διαβάζουμε στο omadaalithias.gr, για αδιανόητες καταστάσεις που περιγράφονται σε ανακοίνωση της Κοσμητείας ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης, με απειλές, εγκλεισμό καθηγητή και εξαναγκασμό σε υπογραφή. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση, την Τετάρτη, ομάδα 20-30 ατόμων, μεταξύ των οποίων και φοιτητές, πρωταγωνίστησαν σε σοβαρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με όσα περιγράφονται, φοιτητής που προχώρησε σε αφισορρύπανση, απείλησε μέλος της Κοσμητείας και στη συνέχεια με μια ομάδα 20-30 ατόμων απείλησαν τον καθηγητή, τον κλείδωσαν στο γραφείο του χωρίς να του επιτρέπουν ούτε να βγει ούτε να τηλεφωνήσει, υπό συνεχείς ύβρεις, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να υπογράψει δήλωση.

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης:




Ανακοίνωση-απάντηση στην καταγγελία της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης για απειλές και κλείδωμα κοσμήτορα, εξέδωσε η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Στην ανακοίνωση οι φοιτητές τονίζουν ότι η Κοσμητεία έχει ξεκάθαρο στόχο να εφαρμόσει την ατζέντα της κυβέρνησης για πειθαρχικές διώξεις όσων φοιτητών διεκδικούν ή αγωνίζονται, ενώ καταδικάζει την ανακοίνωση της Κοσμητείας ότι συκοφαντεί τον φοιτητικό σύλλογο.

«Γίνεται αντιληπτό πως όχι μόνο η Κοσμητεία παραμένει ανένδοτη στην θέση της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη στήριξη και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοιδη, αλλά επιχειρεί και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων προκειμένου να εξηγήσει την στάση αυτή», αναφέρουν οι φοιτητές, συμπληρώνοντας πως «κανένας δεν θα παραποιήσει την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό σχέδιο στις σχολές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Σημερα δημοσιευτηκε ανακοίνωση της Κοσμητείας ΗΜΜΥ σχετικά με την προσπάθεια εκκίνησης πειθαρχικής δίωξης σε φοιτητή της σχολής από τον καθηγητή Μπλετσα και τον Κοσμήτορα Καρυστινό. Αρχικά η αναφορά σε “ομάδες” που παρακωλύουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αποτελούνται από μειοψηφίες αποτελεί ευθέως απαξίωση και μη αναγνώριση του Φοιτητικού μας Συλλόγου και των οργάνων του. Ο Κοσμήτορας μας “ξεχνά” μάλλον, να αναφέρει την μαζικότητα της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με αποφαση των ΦΣ στην Σύγκλητο του ΠΚ (πανω απο 100 φοιτητές) ενάντια στην επιβολή πειθαρχικού. Μάλιστα ο ίδιος στην διαδικασία την συγκλήτου παρά την επιμονή των φοιτητών να τοποθετηθεί άνοιγε το μικρόφωνο μόνο για να πει “ποτέ θα αρχίσει η σύγκλητος” προκειμένου να διωχθούν οι φοιτητές και το θέμα να μη συζητηθεί. Ταυτόχρονα η συνεννόηση των διοικήσεων δεν ήταν και τόσο καλή, αφού πρύτανης και αντιπρύτανης δήλωναν δεν ξερω-δεν ειδα-δεν απαντω, ενώ ο κοσμήτορας Καρυστινός την επόμενη μέρα δήλωσε πως είχε σταλεί ανάλογο mail στην πρυτανεία. Έχει αξία να βέβαια να πούμε ότι τελικά ακόμα και αυτή η ανακοίνωση στης Πρυτανείας αντιβαίνει την χιδεα ανακοίνωση της κοσμητείας του ΗΜΜΥ και τους εκθέτει.

Γινεται αντιληπτο πως οχι μόνο η Κοσμητεία παραμένει ανένδοτη στην θέση της, που δεν είναι άλλη από την πλήρη στήριξη και εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοιδη, αλλά ζηλεύοντας μάλλον και τα επιτεύγματα άλλων Κοσμητόρων- όπως είναι ο Κουρκουλής στην ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ- επιχειρεί και την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και των γεγονότων προκειμένου να εξηγήσει την στάση αυτή. Η απόρριψη του νόμου ΚΧ από το φοιτητικό κίνημα και την πανεπιστημιακή κοινότητα, οι μαζικές φοιτητικές κινητοποιήσεις, οι εκατοντάδες αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλόγων ΔΕΠ ενάντια στην εφαρμογή οποιασδήποτε πτυχής του, διαδικασία που οδήγησε και στην επαναλαμβανόμενη αναβολή της ΟΠΠΙ, έχει ενοχλήσει μάλλον τόσο το ίδιο το Υπουργείο , όσο και τους παρατρεχάμενους του. Γι’αυτό και ο Καρυστινός, απέναντι στην αντίδραση του Φοιτητικού μας Συλλόγου αλλά και τόσων ΦΣ πανελλαδικά, επιχειρεί να νομιμοποιήσει μια διαδικασία πειθαρχικού απέναντι σε συνδικαλιστή φοιτητή μέσα από λασπολογία και ψεύδη. Γιατί δεν κάνει ξεκάθαρες τις πολιτικές του θέσεις και στοχεύσεις; Γιατί η Κοσμητεία δε μιλάει ανοιχτά για την εφαρμογή του νομου και της ατζέντας της κυβέρνησης, γιατί δεν λέει ξεκαθαρα πως θα τιμωρει με πειθαρχικά τους φοιτητές όταν διεκδικούν και αγωνίζονται, αλλά προτιμά να συκοφαντεί τον Φοιτητικό Σύλλογο;

Ξεχνά μάλλον και τις δεκάδες αποφάσεις ΦΣ σε όλη την Ελλάδα που καταδικάζουν τις πρακτικές του ίδιου και του Μπλέτσα. Ξεχνά ή μάλλον αποκρύπτει ότι η προσπάθεια τους να εφαρμόσουν το νόμο ΚΧ έχει βρει απέναντί της τον ΦΣ και το φοιτητικό κίνημα !!

Τέλος η διοίκηση της σχολής μας ανακοινώνει ότι η αφισοκόλληση θα γίνεται πλέον μόνο σε ταμπλό! Στο Πολυτεχνείο Κρήτης όπως και σε όλα τα ιδρύματα της χωρας υπάρχει ενεργά η αφισοκόλληση (διαφορών περιεχομένων) και εντελώς τυχαία ονομάζεται αφισορυπανση μετά την ψήφιση του ν. Κ-Χ. Οι αφίσες, ο συνδικαλισμός, και η ύπαρξη οργάνων είναι υπόθεση των φοιτητων και αποτελουν κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος, των αγώνων ενάντια στην Χούντα, των χιλιάδων φοιτητών που πάλεψαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για να έχει ο καθένας από εμάς την ελευθερία να εκφράζεται, να διεκδικεί συλλογικά να αγωνίζεται. Οι διοικήσεις, το κράτος και οι καθηγητές δεν είχαν ποτέ σχέση και λόγο για τις πρακτικές των φοιτητικού κινήματος!

Η θέση του Καρυστινου ειναι ξεκαθαρη, ας κάνουμε και εμεις την δική μας! Κανένας Κοσμήτορας, καμία Κεραμεως και κανένας Μπλέτσας δεν θα τα ακυρώσει. Κανένας δεν θα παραποιήσει την αλήθεια προκειμένου να συκοφαντήσει το φοιτητικό κίνημα και να εξυπηρετήσει το κυβερνητικό σχέδιο στις σχολές!

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δεν πρόκειται να τους περάσει!

ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕ ΠΙΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ».



Ο Ζεεχόφερ απειλεί Ελλάδα με ελέγχους στις πτήσεις για το μεταναστευτικό – Τι απαντά η Αθήνα

 


Την ενόχληση του σχετικά με τις δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές, τη μετακίνηση δηλαδή μεταναστών εντός της ΕΕ, στην προκειμένη περίπτωση από την Ελλάδα στη Γερμανία, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, απειλώντας την Ελλάδα με επιβολή συνοριακών ελέγχων, δηλαδή ελέγχων στις πτήσεις από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Γερμανό υπουργό Εσωτερικών οι περισσότερες αιτήσεις ασύλου που υποβάλλονται στην Γερμανία αφορούν μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ασύλου στην Ελλάδα ή έχουν μάλιστα λάβει ήδη και προστασία.

 «Αυτό δεν μπορεί να μείνει έτσι! Δεν επιτρέπεται καμία καθυστέρηση», δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη, και τόνισε ότι, εάν δεν υπάρξει λύση, η γερμανική κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής συνοριακών ελέγχων.

Σύμφωνα με τον κ. Ζεεχόφερ, από τις 80.000 αιτήσεις χορήγησης ασύλου που έχουν υποβληθεί από τον Ιανουάριο έως τώρα στη Γερμανία, οι 34.000 αφορούν μετανάστες οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση στην Ελλάδα. Όπως είπε, «από αυτούς που είχαν ήδη άσυλο στην Ελλάδα, η Ελλάδα πήρε πίσω μόνο μία περίπτωση».

Αν αυτό δεν αλλάξει, προειδοποίησε ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, τότε θα εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους για τις πτήσεις από Ελλάδα. «Αυτό θα ήταν ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο, το οποίο επίσης θα λάβω, εάν δεν καταλήξουμε σε μια κοινή προσέγγιση με την Ελλάδα», ανέφερε, για να προσθέσει: «Δώσαμε στην Ελλάδα ισχυρή ανθρωπιστική βοήθεια. Βοηθήσαμε περισσότερους από 3000 πρόσφυγες μετά την πυρκαγιά στη Μόρια. Καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει προσφέρει ανάλογη βοήθεια. Και όταν κανείς βοηθά τόσο μια χώρα, τότε θα πρέπει να μπορεί και να περιμένει ότι θα υπάρξει μια συναίνεση σε ό,τι αφορά τη δευτερογενή μετανάστευση, όταν άνθρωποι που έχουν ήδη λάβει προστασία απλώς προχωρούν παραπέρα». Ο Χορστ Ζεεχόφερ σημείωσε ακόμη ότι έχει προσωπικά διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα ελάμβανε οικονομική βοήθεια από τη Γερμανία για να κατοχυρώσει ότι εξασφαλίζονται στέγη, περίθαλψη και ιατρική φροντίδα αξιοπρεπώς στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υπουργός Μετανάστευσης έχει συμφωνήσει με τη διατύπωση της συμφωνίας, αλλά δεν την έχει μέχρι τώρα υπογράψει. «Θα καταβάλουμε μια νέα προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και, εάν αυτό δεν συμβεί - το εισηγήθηκα σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο - θα εξετάσουμε κάτι το οποίο βρήκα κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου πριν από τέσσερα χρόνια: αυτά τα άτομα, όταν φθάνουν στο αεροδρόμιο στην Γερμανία, να τα επιστρέφουμε πίσω στην Ελλάδα. Αυτό τότε με παράκληση της Ελλάδας τερματίστηκε και αυτό θα ήταν ένα πολύ αποτελεσματικό μέτρο», ανέφερε.

Ο Χορστ Ζεεχόφερ τόνισε πάντως ότι το ζήτημα αφορά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία «και σε αυτό το ζήτημα δεν είναι επαρκώς ενεργή». Υπογράμμισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «όσο λιγότερη ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου υπάρχει, τόσο περισσότερο θα λαμβάνονται εθνικά μέτρα και δεν μπορεί να το επιθυμεί κανείς αυτό. Αυτά τα πράγματα μπορούν να επιλυθούν σε ευρωπαϊκή βάση», κατέληξε και σημείωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν χωράει αναβολή, ούτε καν σε μια μεταβατική περίοδο μεταξύ δύο κυβερνήσεων.

Απάντηση Αθήνας

«Έχουμε απαντήσει αναλυτικά σε παλαιότερες επιστολές για το θέμα της μετακίνησης αναγνωρισμένων προσφύγων και υπογράψαμε με τη Γερμανία σχετικό μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο και θα εφαρμόσουμε. Είναι αυτονόητο ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που αφορά συνολικά την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, απαντώντας στον κ. Ζεεχόφερ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Αρνείται η κυβέρνηση να μείωση τους φόρους για τα καύσιμα προς όφελος των πολιτών;


 

Επιτέλους εμφανίστηκε μια κυβερνητική φωνή να αναρωτηθεί αυτό που αναρωτιούνται όλοι οι πολίτες της χώρας.

Με τη φράση «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα», ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης αμφισβήτησε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το κόστος της ενέργειας που αναμένεται να δοκιμάσει τους πολίτης.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι εδώ και οκτώ χρόνια προτείνει συνεχώς να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, πράγμα που δεν γίνεται χωρίς, όπως είπε, μέχρι σήμερα να έχει λάβει πειστική απάντηση γιατί δεν γίνει.

«Θέλω να ακούσω τον λόγο που δεν γίνεται. Επί της αρχής συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, στο αέριο. Να τελειώνουμε με αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η δικαιολογία της κυβέρνησης γιατί δεν μειώνουν τον ΕΦΚ, η κάποιο άλλο φόρο που να φανεί στην τιμή των καυσίμων ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που παραδέχτηκε μεν ότι έχουν αυξηθεί, ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται με πέρυσι που η οικονομία ήταν κλειστή λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αν συγκρίνουμε τις τιμές με το χαμηλότερο της οικονομίας, με την καραντίνα, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένο κατά 45%. Σε σχέση με άλλες χρονιές είναι 15%-20%», ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. «Μπαίνουμε σε έναν πληθωριστικό κύκλο. Όταν έχεις πληθωρισμό, το να αυξάνεις την ρευστότητα με μείωση των φόρων, είναι σαν να ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά», υπογράμμισε για να δικαιολογήσει γιατί δεν μειώνουν ούτε ένα φόρο στα καύσιμα προς όφελος των καταναλωτών.

Και ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέκλεισε την πιθανότητα μείωσης φόρων στα καύσιμα, λέγοντας ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή δεν υπάρχει παρέμβαση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».



Ανεχόμαστε τα καραγκιοζιλίκια αρνητών να ταλαιπωρούν εργαζόμενους

 


Το περιστατικό με τον αρνητή και ανεμβολίαστο που πήγε να κουρευτεί, και απαίτησε εκβιάζοντας τις κομμώτριες να τον κουρέψουν χωρίς μάσκα, δείχνει ότι η ανοχή σε τέτοιου είδους επικίνδυνα καραγκιοζιλίκια πρέπει να σταματήσει.

Ο Αισχρός αρνητής, αφού εκβίασε της υπαλλήλους του κομμωτηρίου απειλώντας ότι θα τις κλείσει φυλακή απαιτούσε εκβιαστικά να τον κουρέψουν. Είχε το θράσος μάλιστα να υποβάλλει μήνυση και αγωγή κατά της κοπέλας που είχε το κομμωτήριο βάζοντας της εργαζόμενες σε περιπέτειες για να ικανοποιήσει τα εγκληματικά πιστεύω του.

Το θέμα είναι για πόσο η δικαιοσύνη και η αστυνομία θα ανέχεται τέτοια καραγκιοζιλίκια επικίνδυνων για την ασφάλεια των πολιτών αρνητών , που εγκληματούν εκβιάζοντας εργαζόμενους να τους εξυπηρετήσουν βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους.

Το ότι μετά το περιστατικό ο επικίνδυνος για την δημόσια ασφάλεια αρνητής, δεν συνελήφθη και δεν κρατήθηκε για να οδηγηθεί στο εισαγγελέα , ώστε να δικαστεί και μόνο για τον εκβιασμό που διέπραξε κατά υπαλλήλων, δίνει θάρρος και σε άλλους επικίνδυνους να εκβιάζουν και να διαπράττουν εγκληματικές δραστηριότητες σε βάρος πολιτών.

Επιτέλους δώστε ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη δράση επικίνδυνων αρνητών.



Καβούρι 100 εκατομμυρίων ετών εγκλωβισμένο σε κεχριμπάρι

 



Ένα μικροσκοπικό καβούρι μήκους μόλις πέντε χιλιοστών, παγιδευμένο μέσα σε κεχριμπάρι προ περίπου 100 εκατομμυρίων ετών, ανακάλυψαν οι επιστήμονες. Πρόκειται για το αρχαιότερο καβούρι που έχει βρεθεί, το οποίο ζούσε την εποχή των δεινοσαύρων σε μία δασώδη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Οι ερευνητές από ΗΠΑ, Κίνα, Καναδά και άλλες χώρες, με επικεφαλής τον Javier Luque του Τμήματος Οργανισμικής και Εξελικτικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science Advances»,  χαρακτήρισαν αξιοσημείωτο ότι το καλοδιατηρημένο καβούρι μοιάζει πολύ με τα σημερινά.

«Πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο απολίθωμα καβουριού που έχει ανακαλυφθεί. Δεν του λείπει ούτε μία τρίχα. Παρ’ όλο που είναι τόσο μικρό, καταφέραμε να δούμε πάρα πολλές λεπτομέρειες”, ανέφερε ο Luque.



Η ανακάλυψη του νέου απολιθώματος ρίχνει νέο φως στην εξέλιξη των καβουριών και στην εξάπλωσή τους στη Γη. Τα πρώτα απολιθώματα θαλάσσιων καβουριών χρονολογούνται πριν από τουλάχιστον 200 εκατομμύρια χρόνια. Τα προηγούμενα λιγοστά και κακοδιατηρημένα μη θαλασσινά απολιθώματα είχαν οδηγήσει τους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι τα πρώτα μη θαλασσινά καβούρια βγήκαν στην ξηρά πριν 50 έως 75 εκατομμύρια χρόνια.

Όμως, η νέα ανακάλυψη μεταθέτει αυτήν την εξέλιξη πολύ πιο πίσω στο παρελθόν, πριν τουλάχιστον 100 εκατομμύρια χρόνια. Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 12 φορές διαφορετικά είδη καβουριών εξελίχτηκαν ανεξάρτητα, ώστε να ζήσουν έξω από το έως τότε θαλασσινό περιβάλλον τους, κατακτώντας την ξηρά. Σήμερα πια τα καβούρια υπάρχουν παντού, από τα βάθη των ωκεανών και τους κοραλλιογενείς υφάλους μέχρι τις παραλίες, τα ποτάμια, τα σπήλαια, ακόμη και τα δέντρα. Είναι ένα από τα λίγα είδη ζώων που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τη θάλασσα, τα γλυκά νερά και την ξηρά. Τα βράγχια τους εξελίχτηκαν ώστε να συμπεριλάβουν ιστούς όπως των πνευμόνων, κάτι που τους επέτρεψε να αναπνέουν τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό.

Το νέο απολίθωμα, που ονομάστηκε «Cretapsara athanata» και σήμερα φιλοξενείται στο Μουσείο Κεχριμπαριού Longyin της κινεζικής Γιουνάν, είχε βρεθεί σε μία ζούγκλα στη βόρεια Μιανμάρ το 2015, αλλά μόνο πρόσφατα κατέστη δυνατό να μελετηθεί από τους επιστήμονες εξονυχιστικά. Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι είχε μόνο καλά ανεπτυγμένα βράγχια, συνεπώς ήταν μάλλον ένα καβούρι του γλυκού νερού, το οποίο όμως πιθανώς έκανε σύντομες εξορμήσεις στην ξηρά, όπου κάποια στιγμή παγιδεύτηκε στο κεχριμπάρι.

Όπως είπε ο Luque, «τα καβούρια υπάρχουν σε όλον τον κόσμο, είναι άκρως νόστιμα για όσους τα τρώνε, τα τιμούν σε παρελάσεις και γιορτές, έχουν ακόμη και τον δικό τους αστερισμό. Είναι γενικά γοητευτικά και μερικά έχουν άκρως περίεργη εμφάνιση. Η ποικιλομορφία τους έχει εξάψει τη φαντασία επιστημόνων και κοινού. Η ανακάλυψή μας είναι πράγματι μία μεγάλη στιγμή για τα καβούρια!»


Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Ο τρομοκράτης διοικητής σώματος βομβιστών αυτοκτονίας, έγινε διευθυντής αστυνομίας στο Αφγανιστάν

 


Ένας οπλαρχηγός των Ταλιμπάν, που ήταν υπεύθυνος για τους βομβιστές αυτοκτονίας στην Καμπούλ, επελέγη για επικεφαλής της αστυνομίας στην αφγανική πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

Ο 39χρονος Μαουλάουι Ζουμπαΐρ Μουτμαΐν είναι ο προϊστάμενος πρώην ανταρτών Ταλιμπάν, που δεν έχουν λάβει την παραμικρή εκπαίδευση επιβολής του νόμου, ούτε πληρώνονται, κατά το σχετικό δημοσίευμα. Επιβάλλουν, όπως φαίνεται μόνο τον ισλαμικό νόμο της Σαρία, αν και δεν είναι σαφές αν υπάρχει ενιαία λίστα κανονισμών που ακολουθούν οι νέοι αυτοί υπεύθυνοι για την επιβολή της τάξης.

Ο Μουτμαΐν δήλωσε ότι τόσο η νέα του θέση για αστυνόμευση της κοινότητας όσο και η προηγούμενη, ως επικεφαλής του σώματος βομβιστών αυτοκτονίας, είναι προς την ίδια κατεύθυνση, αυτή της επιβολής της ισλαμικής τάξης.

«Προηγουμένως υπηρετούσα το Ισλάμ, και τώρα πάλι υπηρετώ το Ισλάμ, δεν υπάρχει διαφορά», φέρεται να έχει δηλώσει σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα.

«Πραγματικά δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οι Ταλιμπάν έχουν ιδέα πώς να διοικούν μια χώρα», λέει στο ίδιο έντυπο ο ειδικός του Ινστιτούτου Ειρήνης των Ηνωμένων Πολιτειών, Ασφαντιάρ Μιρ.

Η λεγόμενη κυβέρνηση των Ταλιμπάν έχει επιλέξει κληρικούς με ελάχιστη πείρα να για να διευθύνουν ομοσπονδιακές υπηρεσίες και υπουργεία, καθώς χιλιάδες αξιωματούχοι και υπάλληλοι έφυγαν τρέχοντας, όχι μόνο από τις θέσεις τους αλλά και από τη χώρα για να γλιτώσουν.

Τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Ταλιμπάν αυξάνονται, με την οικονομία να επιδεινώνεται επικίνδυνα, και την ηλεκτρική εταιρία να έχει πολλά χρέη προς τους προμηθευτές της, ενώ ο χειμώνας πλησιάζει δριμύς.


Πηγή: The Wall Street Journal

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




Απίστευτη είδηση - Παράνομη ισλαμική αστυνομία στην Αθήνα επιβάλει τον νόμο της Σαρία


 


4,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μάζεψε στην χώρα ανεξέλεγκτους φανατικούς ισλαμιστές λαθρομετανάστες και τώρα η χώρα πρέπει να αντιμετωπίσει το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάζουμε στο news247.gr και δεν θέλουμε να πιστέψουμε το ότι έχουμε αφήσει ανεξέλεγκτο το κέντρο σε λαθρομετανάστες και σκληρούς ισλαμιστές κακοποιούς.

Διαβάζουμε ότι κυκλοφορούν στο κέντρο παράνομες περίπολοι φανατικών ισλαμιστών για να τηρείται η Σαρία

Από το 2012 έχει αρχίσει να συστήνεται στο κέντρο της Αθήνας «ισλαμική αστυνομία» που επιβάλει τον νόμο της Σαρίας!

Φανατικοί ισλαμιστές έχουν δημιουργήσει παράνομες «περιπόλους» σε Ομόνοια, Κολωνό, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα και γυρνάνε για να δουν αν τηρείται ο ισλαμικός νόμος! Μόλις πριν λίγες ώρες αποκαλύφθηκε και η περίπτωση άγριου ξυλοδαρμού 17χρονης στα Πατήσια, γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί μεγαλύτερό της άντρα που της έδιναν οι δικοί της!

Το 2017 στην πλατεία Κολιάτσου συνελήφθη ομάδα από το Μπαγκλαντές που ξυλοκοπούσαν γυναίκες, επειδή δεν ντύνονταν όπως υπαγορεύει το Ισλάμ, ενώ για τον ίδιο λόγο ξυλοκοπήθηκε τον Μάιο μια γυναίκα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ Βασίλης Ντούμας: «Στα ισλαμικά γκέτο στο κέντρο της Αθήνας υπάρχουν τέτοια φαινόμενα άσκησης βίας, δηλαδή να περιπολούν εξτρεμιστές ισλαμιστές και να ελέγχουν, να αστυνομεύουν το αν τηρείται η Σαρία. Και αντιστοίχως μετά να εφαρμόζουν βία, να εκβιάζουν και να απειλούν, στη μη τήρησή της».

Αυτή η κατάσταση πρέπει άμεσα να σταματήσει άμεσα, γιατί εδώ είναι Ευρώπη και όχι η τριτοκοσμική χώρα που ζούσαν!!!



Η Έφη Κακαράντζουλα είχε σχέδιο εξόντωσης για την Έφη - Απόπειρα ανθρωποκτονίας προτείνει ο εισαγγελέας


 

Η Έφη Κακαράντζουλα ήθελε να εξοντώσει την Ιωάννα Παλιοσπύρου όταν της επιτέθηκε με βιτριόλι, το πρωί της 20ης Μαΐου του 2020, στην Καλλιθέα, είπε ξεκάθαρα ο κ. εισαγγελέας της έδρας.

Ο κ. εισαγγελέας για την 37χρονη κατηγορούμενη ζήτησε την ενοχή της για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Κατά την αγόρευση του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο έμπειρος εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης τόνισε: «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανο το θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε. Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δίκη και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελεσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφόδου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά».

Ο εισαγγελέας στην τοποθέτηση του ήταν αυστηρός και συγκλονισμένος για τα όσα άκουσε και είδε στην δίκη. Η κατηγορούμενη, είπε, «ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι». 

Το κομβικό σημείο ήταν η σχέση της 37χρονης με τον 40χρονο Νώντα. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η Ιωάννα, όταν η Έφη Κακαράντζουλα πίστεψε ότι “κάτι έτρεχε” ανάμεσα σε εκείνη και τον Νώντα, «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει (σ.σ. την κατηγορούμενη), να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Ν.Ο.. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;». Η Ιωαννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Ν. Ο. δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Ιωάννας, όμως, η 37χρονη «ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο». Και έτσι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα «ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».



Αρχίζει η εκπαίδευση των πρώτων Ελλήνων δασοκομάντος

 


Στην φάση της υλοποίησης μπήκε από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η διαδικασία για την δημιουργία Σώματος δασοκομάντος, με 500 συμμετέχοντες, οι οποίοι προγραμματίζεται να είναι στην διάθεση του Πυροσβεστικού Σώματος το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ομάδα των δασοκομάντος, θα λειτουργεί πάνω στα αμερικανικά πρότυπα αντιμετώπισης πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η εκπαίδευση ενός κλιμακίου αξιωματικών του ΠΣ στις ΗΠΑ, οι οποίοι στην συνέχεια θα εκπαιδεύσουν στην Ελλάδα αρχικά 50 δασοπυροσβέστες, ενώ και ειδικοί εκπαιδευτές Αμερικανοί θα έλθουν στην χώρα μας για τον ίδιο σκοπό.

Οι δασοκομάντος θα εγκατασταθούν σε 6 περιοχές της Ελλάδας, (Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λαμία, Κρήτη), χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη τους θα είναι μόνο εκεί, αλλά θα μεταφέρονται όπου χρειάζονται. Θα ονομάζονται «Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων», που θα αποτελούνται συνολικά από 60 επιστήμονες δασολόγους και δασοπόνους και 440 πυροσβέστες πολλαπλών επιχειρησιακών καθηκόντων.

Παράλληλα:

Η χώρα θα αποτελέσει πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για την λειτουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Σώματος άμεσης αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά από συμφωνίες που πέτυχε στις πρόσφατες συναντήσεις του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν δείξει στο θέμα της Πολιτικής Προστασίας και οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα μάλιστα για την σύσταση υπουργείου που συνδυάζει την διαχείριση με την κλιματική κρίση - γι' αυτό και ενέταξαν στον 3ο γύρο του πολιτικού διαλόγου με την Ελλάδα την Πολιτική Προστασία, ενώ έχουν ζητήσει ενημέρωση από την χώρα μας σε συγκεκριμένους τομείς αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 



Σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου από την ερχόμενη Δευτέρα

 


Από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μπαίνει σε εφαρμογή το μέτρο του δακτυλίου. Όλα τα αυτοκίνητα θα μπαίνουν στο δακτύλιο εναλλάξ σύμφωνα με το καθεστώς μονά-ζυγά, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας τους. Εξαιρούνται και θα μπορούν να μπαίνουν καθημερινά στο δακτύλιο ανεξάρτητα από τον αριθμό τους δύο βασικές κατηγορίες:

Πρώτον οι τύποι των «καθαρών» οχημάτων, δηλαδή, τα ηλεκτρικά, τα υβριδικά, τα από κατασκευής  φυσικού αερίου και υγραερίου και τα Euro 6 που εκπέμπουν ρύπους κάτω από 120 gr CO2.

Και δεύτερον όσοι έχουν άδεια δακτυλίου. Εκεί υπήρχαν πάρα πολλές εξαιρέσεις και θα γίνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μειωθούν και να εκλογικευθούν.

Τα μέτρα αυτά:

Συμβάλλουν τόσο στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης όσο και στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Αποσκοπούν στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής στην πόλη, με λιγότερη ταλαιπωρία και καθαρότερη ατμόσφαιρα.

Για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση της λειτουργίας του δακτυλίου αποφασίστηκε να συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας:

Ένα Παρατηρητήριο που θα «ομογενοποιήσει» δράσεις και αποφάσεις για την κίνηση με συμμετοχή των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και Δήμων, Περιφέρειας και επιστημόνων.

Μια τεχνική ομάδα που θα παρακολουθεί την πορεία εφαρμογής του δακτυλίου.



Κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες επιθυμούν να συγχωνευθούν

 


Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση του με τη Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών:

Αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε συζητήσει σχήματα με τα οποία μπορούμε να κινητοποιήσουμε κεφάλαια για χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Και βέβαια, ναι, και οι τράπεζες οι ίδιες, καθώς μειώνουν πια το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και επιστρέφουν σε μια τραπεζική κανονικότητα θα πρέπει να μπορούν να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας χωρίς κατ’ ανάγκη να είναι τόσο τυπικά προσηλωμένες, ενδεχομένως, στο παρελθόν των επιχειρήσεων καθώς, σήμερα, πιστεύω ότι ανοίγεται, πια, ένας καινούργιος κύκλος για την οικονομία.

Επειδή έχει υπάρξει μια μικρή παρεξήγηση στον δημόσιο λόγο -όχι με δική μας υπαιτιότητα- για το ζήτημα του πώς εμείς αντιλαμβανόμαστε τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Εμείς στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη θέση τους σε μια δυναμική οικονομία.

Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες το επιθυμούν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και να έχουν και οικονομικά οφέλη τα οποία απορρέουν από αυτή την επιλογή.

Δεν θέλουμε να είναι ένα λογιστικό τερτίπι. Θέλουμε να είναι πραγματικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν πιο μεγάλες, πιο ισχυρές επιχειρήσεις.

Και είναι και αυτή μια πολιτική την οποία εξήγγειλα στη Θεσσαλονίκη, η οποία, νομίζω, ότι θα βρει ανταπόκριση στην επιχειρηματική κοινότητα και είναι σημαντικό και οι ίδιοι επιχειρηματίες να αναγνωρίσουν ότι μερικές φορές το να έχουν ένα μικρότερο ποσοστό μιας μεγαλύτερης επιχείρησης μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία από το να έχουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό μιας μικρότερης επιχείρησης.



Ελλάδα και Ιταλία ζητούν κοινή αγορά φυσικού αερίου από την EE


 

Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση με τον οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia, Τζέφρι Σακς, στο πλαίσιο του συνεδρίου «Athens ESG & Climate Crisis Summit»:

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής τον Σεπτέμβριο του 2019, πριν εκδηλωθεί η πανδημία και πριν προσλάβει μεγαλύτερη δυναμική η επιτάχυνση της απομάκρυνσης από τον άνθρακα, η οποία κατέληξε στη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση των συλλογικών εκπομπών μας κατά 55% έως το 2030. … Σκοπεύουμε να παραμείνουμε σε αυτό το μονοπάτι, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι επί του παρόντος βιώνουμε σημαντική αναστάτωση στην αγορά φυσικού αερίου.

… θα είναι μια περίπλοκη συζήτηση στο επίπεδο του Συμβουλίου, κυρίως για πολιτικούς λόγους. Δυστυχώς, οι τρέχουσες ανατιμήσεις στην αγορά του φυσικού αερίου δεν θα διευκολύνουν τη συζήτηση, καθότι πρόκειται για μία μεγάλη και πραγματική ανησυχία. Εάν οι πολίτες, ιδιαίτερα τα ευάλωτα νοικοκυριά, βλέπουν ότι θα πρέπει να επωμιστούν σημαντικό κόστος βραχυπρόθεσμα για την επίτευξη ενός μακροπρόθεσμου στόχου, τότε η κατάσταση δεν θα είναι πολιτικά βιώσιμη.

Προφανώς πρόκειται για ένα περίπλοκο πρόβλημα και η απάντηση σχετίζεται με πολλές διαφορετικές μεταβλητές. Δεν υπάρχει μια ενιαία εξήγηση για την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου…. Αυτό που δεν είναι σαφές είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μία από τις ιδέες που έχουν προταθεί από την Ιταλία αλλά και από την Ελλάδα, είναι να εξετάσουμε την ιδέα αγοράς φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, να συγκροτήσουμε έτσι ένα είδος μονοψωνίου που θα έχει αυξημένη αγοραστική δύναμη έναντι των μεγάλων προμηθευτών αερίου.




8.413 λιγότεροι θάνατοι λόγω εμβολιασμού

 


Επιστημονική μελέτη με την οποία αποδεικνύονται με στοιχεία τα αποτελέσματα των εμβολιασμών στην χώρα μας παρουσίασε χθες ο Καθηγητής και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας. Ανάλυση που έγινε για να έχει η χώρα μας τα δικά της δεδομένα αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και να διαλυθούν παρερμηνείες σχετικά με το όφελος του εμβολίου. Από τα στοιχεία της μελέτης που πραγματοποιήθηκε σε εθνικό επίπεδο χρησιμοποιώντας δεδομένα από την έναρξη του εμβολιασμού μέχρι τις 11 Οκτωβρίου προκύπτει ότι:

Λόγω εμβολιασμού έχουμε 8.413 λιγότερους θανάτους, 5.561 λιγότερες νοσηλείες σε Μ.Ε.Θ. και περίπου 5.530 διασωληνώσεις. Εάν είχαμε εμβολιασμό 95% του πληθυσμού μας  σε ηλικίες άνω των 50 έως τα μέσα Ιουλίου θα είχαμε περίπου 1.200 λιγότερους θανάτους.

Η αποτελεσματικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους ανεξαρτήτως ηλικίας έναντι θανάτου από κορονοϊό είναι της τάξεως του 91%, δηλαδή 11 φορές παραπάνω μείωση του κινδύνου. 

Η αποτελεσματικότητα ανά συγκεκριμένο εμβόλιο σε σχέση με τους θανάτους για τους πλήρως εμβολιασμένους με το εμβόλιο της Pfizer είναι στο 90%, με το Moderna στο 97%, με το AstraZeneca στο 94%, ενώ υπολείπεται ελαφρά το Johnson & Johnson.

Η αποτελεσματικότητα συνολικά σε επίπεδο νοσηλείας σε Μ.Ε.Θ., για όλο τον ενήλικο πλήρως εμβολιασμένο πληθυσμό, είναι της τάξεως του 95%, είναι το 1/20 σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, δηλαδή 20 φορές μείωση κινδύνου στους εμβολιασμένους. Σημειώνεται ότι η αποτελεσματικότητα για τους ατελώς εμβολιασμενους φτάνει στο 76%. Είναι εξαιρετικά υψηλή η αποτελεσματικότητα  για όλα τα εμβόλια, συμπεριλαμβανομένου και του Johnson & Johnson. 

Στην προ Δέλτα περίοδο σε σχέση με τις Μ.Ε.Θ., η αποτελεσματικότητα φτάνει το 97% για τους πλήρως εμβολιασμένους ανεξαρτήτως εμβολίου, ιδιαίτερα και για τη μετά Δέλτα περίοδο κυμαίνεται από 91% για το Johnson & Johnson μέχρι 98% για το εμβόλιο της Moderna.




Συνεχίζει να ξεφτιλίζεται ο Πολάκης και να φέρνει σε δύσκολη θέση τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Με ανάρτηση του, ο γνωστός ακροαριστερός Παύλος Πολάκη, επιτέθηκε στον Σ. Τσιόδρα. 

Η συμπεριφορά Πολάκη δεν ξεφτιλίζει μόνο τον ίδιο, γιατί η ξεφτίλα δεν τον αγγίζε, δεν την καταλαβαίνει, κάνει και μεγάλο κακό στο κόμμα του, καθώς όποιος ακούει τι λέει ο Πολάκης απαξιώνει περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτάκη ,καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ, για τους 15.500 χιλιάδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορονοϊό!! Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτώσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιάδες!!!!(φωτο1-2) ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ για αυτά που είπες!!!" Αν είχατε φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα από τότε που σας φωνάζω και αν είχαμε ΜΕΘ στο δεύτερο και τρίτο κύμα θα ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 15.500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΧΑΣΑΜΕ!!! Αυτό το ξέρεις καλά ! Όπως ξέρεις πως εδώ και τρεις τουλάχιστον μήνες είμαστε ΣΤΑΘΕΡΑ στη δεύτερη ή τρίτη θέση θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης !! Μόνο η Βουλγαρία και η Λιθουανία μας ξεπερνούν (φωτο3-4) Χάνουμε ένα χωριό κάθε βδομάδα και βγήκες να μας πεις πως πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί δεν χάνουμε δυο η τρία χωριά!!!! Αλλά δεν φταις εσύ……άλλοι φταίνε…".

Παυλος Πολακης
14 ώρες πριν

Βγήκε και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας να κρατήσει φανάρι στο Μητσοτακη ,καθώς ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΥΘΥΝΗ,για τους 15.500 χιλιαδες νεκρούς που φτάσαμε ως χώρα από τον κορωναϊό!!
Με μαθηματικές ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ελεεινής μορφής προσπαθεί να μας πείσει πως πρέπει ναμαστε ευτυχισμένοι με τους 15.500 νεκρούς γιατί γλυτωσαμε λέει άλλους 8.500 χιλιαδες!!!!(φωτο1-2)

ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ για αυτά που είπες!!!

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο που λέει "Κορωνοϊός -Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους 20/10/2021 13:03 Κατά 91% μειώθηκε o κίνδυνος θανάτου για τους πλήρως εμβολιασμένους Εχουν αποφευχθεί λόγω των εμβολιασμών 5.660 νοσηλείες σε MEO. Προειδοποίηση του καθηγητή:  Τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά είναι TO συμπέρασμα της μελέτης που παρουσίασε και περιλαμβάνει στοιχεία έως τις 11 Οκτωβρίου Ασφαλή και αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό όπως αποδεικνύει ελληνική μελέτη με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων, τα αποτελέσματα της οποίας ανακοίνωσε To"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Συνολικός Αριθμός Θανάτων στην ee 15/5/2021 ως 08/10/2021 .484 004 3 .069 .896 .065 αλλία Γερμανία Ισπανία Ιταλία Ρουμανία Βουλγαρία Πολωνία Ελλάδα Ουγγαρία Λιθουανία Κροατία Πορτογαλία Βέλγιο Ολλανδία Αυστρία Λετονία Σλοβακία Σουηδία Τσεχία Ιρλανδία Σλοβενία Κύπρος Εσθονία 24 Δανία 25 Φιλανδία 26 Μάλτα 27 Λουξεμβούργο 462 384 336 282 212 171 167 167 30"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "A/A Χώρα 1 3 4 5 6 7 8 9 10 12 13 Θάνατοι ανά εκατομμύριο 15/5/2021 ως 08/10/21 630,0 409,9 357,6 309,1 285,0 261,5 250,7 174,0 158,4 144,9 135,6 128,8 120,6 117,1 111,8 95,1 94,8 94,6 85,9 67,1 67,7 47,0 45,4 44,6 35,8 30,1 28,7 14 15 16 17 18 Βουλγαρία Λιθουανία Ελλάδα Ρουμανία Λετονία Κροατία Πορτογαλία Κύπρος Ισπανία Γαλλία Σλοβενία Εσθονία Ουγγαρία Ιταλία Πολωνία Γερμανία Μάλτα Σλοβακία 19 Βέλγιο 20 Ιρλανδία 21 Αυστρία 22 Λουξεμβούργο 23 Σουηδία 24 Ολλανδία 25 Τσεχία 26 Φιλανδία 27 Δανία"
1,2 χιλ.
58
219


Προκλητικός Μητροπολίτης - Τους κατέβαζε τις μάσκες για να φιλήσουν τον σταυρό

 


Μπορεί από χθες, Τρίτη τα Γρεβενά να έχουν, μπει πλέον στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας, αλλά ο εκεί προκλητικός μητροπολίτης Δαβίδ, κατέβαζε με το… δάχτυλο τις μάσκες πιστών για να τους αγιάσει και να φιλήσουν το σταυρό.

Ο Μητροπολίτης βρέθηκε στον αγιασμό των νέων φοιτητικών εστιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών στους οποίους κατέβαζε ανεύθυνα τις μάσκες, τους για να φιλήσουν το σταυρό.






Γιατί εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο παραμένουν κενές;

 


Η πανδημία Covid-19 δεν έχει προκαλέσει μόνο «σεισμό» στην παγκόσμια δημόσια υγεία αλλά προκαλεί και χάος στην οικονομία, με διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ελλείψεις εργατικού δυναμικού, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στην αγορά εργασίας γίνονται πιο έντονες, με πολλούς ανθρώπους να εγκαταλείπουν οικειοθελώς τις εργασίες τους καθώς η ζήτηση για εργαζόμενους αυξάνεται με τις οικονομίες να επανακάμπτουν.

Πολιτική Εξεταστική για δημοσκοπήσεις – Μονόδρομος η σύγκρουση στη Βουλή – Τι διαμηνύει το Μαξίμου – Ο πονοκέφαλος και οι προσδοκίες

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η αλλαγή των δημογραφικών στοιχείων όπως η γήρανση και η συνταξιοδότηση των εργαζομένων, αποτελούν παράγοντες που κρύβονται πίσω από τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό. Όπως επίσης και οι έλεγχοι στα σύνορα και η σκλήρυνση των μέτρων κατά της μετανάστευσης. Αλλά και οι απαιτήσεις των εργαζόμενων για καλύτερες αμοιβές και πιο ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας.

Η εικόνα στις ΗΠΑ

Τα τελευταία εργασιακά δεδομένα από τις ΗΠΑ, για παράδειγμα, δείχνουν ότι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να φύγουν από τη δουλειά τους ή να αλλάξουν εργασία. Η πιο πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, έδειξε ότι υπήρξαν 10,4 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους (το λεγόμενο «ποσοστό εγκατάλειψης») αυξήθηκε σε 4,3 εκατομμύρια, το υψηλότερο επίπεδο που παρατηρήθηκε από τον Δεκέμβριο του 2000.

Οι τομείς που επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από τους εργαζομένους που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους ήταν οι υπηρεσίες διαμονής, ο κλάδος τροφίμων, το χονδρικό εμπόριο και η εκπαίδευση.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού δεν απασχολεί μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου. Και μάλιστα είναι τόσο σημαντικό καθώς επιδεινώνει τις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας σε όλο τον κόσμο, με τις βασικές βιομηχανίες να αγωνίζονται να ανακτήσουν τη δυναμική τους λόγω έλλειψης εργαζομένων ή πρώτων υλών.

Αυτή η κατάσταση προκαλεί διαταραχές τόσο στα τοπικά όσο και στα παγκόσμια δίκτυα παραγωγής και εφοδιασμού, εμποδίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και προκαλώντας ελλείψεις προϊόντων και υπηρεσιών για τους καταναλωτές. 

Προβλήματα και πριν την πανδημία

Οι ειδικοί αξιολογούν τον πιθανό αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει η έλλειψη εργαζομένων στις οικονομίες των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της ευρωζώνης. Τονίζουν επίσης ότι ενώ η πανδημία έχει υπογραμμίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού, οι ρίζες του προβλήματος βρίσκεται στην προ-πανδημίας εποχή.

«Η έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων δεν είναι μόνο ένα ακόμη σύμπτωμα των οικονομιών μετά τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, αλλά και το αποτέλεσμα πιο θεμελιωδών εξελίξεων στις ΗΠΑ, τη ζώνη του ευρώ και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφεραν οι οικονομολόγοι της ING, Carsten Brzeski, James Knightley, Bert Colijn και James Smith.

Μελετώντας τους κυκλικούς και πιο θεμελιώδεις παράγοντες αυτών των ελλείψεων, οι οικονομολόγοι της ING εξέτασαν τις ομοιότητες και τις διαφορές στις αγορές εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Στις ΗΠΑ, σημείωσαν ότι η οικονομία έχει ανακτήσει πλήρως τις απώλειες στην οικονομική παραγωγή που προκάλεσε η πανδημία, αν και «η απασχόληση παραμένει 5 εκατομμύρια [θέσεις εργασίας] κάτω από το επίπεδο του Φεβρουαρίου 2020». Ωστόσο, αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη ζήτησης εργαζομένων.

«Υπάρχουν περισσότερες από δέκα εκατομμύρια κενές θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς με ένα ποσοστό ρεκόρ εταιρειών να αναγκάζονται να αυξάνουν τις αμοιβές τους στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν προσωπικό. Αυτό το πρόβλημα με την προσφορά εργαζομένων, με τη σειρά του, συγκρατεί την παραγωγή και αυξάνει τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία ».

Μια πιθανή εξήγηση για αυτό είναι ότι τα νοικοκυριά έχουν δημιουργήσει αποταμιεύσεις και δεν επείγονται να επιστρέψουν στην εργασία τους, σημειώνουν οι οικονομολόγοι, αλλά το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι πιο δομικό από αυτό.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιο μόνιμη απώλεια εργαζομένων που οφείλεται σε μεγάλο αριθμό ηλικιωμένων εργαζομένων που παίρνουν πρόωρη συνταξιοδότηση. Η σκέψη της επιστροφής στο γραφείο και της καθημερινής μετακίνησης μπορεί να φαίνεται δυσάρεστη για πολλούς ανθρώπους, με την πρόωρη συνταξιοδότηση να φαίνεται μια πολύ ελκυστική επιλογή», σημείωσαν οι οικονομολόγοι, προσθέτοντας ότι το κλείσιμο των συνόρων θα περιορίσει τη μετανάστευση. Ενώ τα πιο χαμηλά ποσοστά γεννήσεων σημαίνουν ότι λιγότεροι νέοι εργαζόμενοι εισέρχονται τώρα στο εργατικό δυναμικό.

«Οι ελλείψεις στην αγορά εργασίας θα μπορούσαν να διατηρηθούν για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα από ό, τι αναμένει η Federal Reserve, πράγμα που θα σημαίνει ότι οι εταιρείες προσφέρουν όλο και καλύτερες αμοιβές για να προσελκύσουν προσωπικό», σημειώνει η ING.

«Όχι μόνο αυτό, αλλά τα αυξημένα ποσοστά αποχώρησης υποδηλώνουν ότι οι εταιρείες μπορεί επίσης να αυξήσουν τις αμοιβές τους για να διατηρήσουν το προσωπικό που ήδη απασχολούν. Αυτό όμως θα εντείνει τις πληθωριστικές πιέσεις απέναντι σις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί η Fed αυξάνοντας νωρίτερα τα επιτόκια». 

Βρετανία

Η κατάσταση στη Βρετανία επιδεινώθηκε επίσης από το Brexit, με πολλούς ξένους εργαζόμενους στους οποίους βασιζόταν η χώρα να επιστρέψουν στο σπίτι τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η απουσία εργαζομένων σε κρίσιμες βιομηχανίες όπως η παραγωγή κρέατος, η γεωργία και οι μεταφορές, έχει οδηγήσει σε πανικό τους καταναλωτές στη χώρα, τις τελευταίες εβδομάδες, με έλλειψη καυσίμων στα βενζινάδικα και προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατο χιλιάδες ζώα.

Αυτό οδήγησε την κυβέρνηση να θεωρήσει προσωρινές βίζες για οδηγούς φορτηγών και εργάτες πτηνοτροφείων, αλλά και σε αυξήσεις μισθών, για να προσελκύσει εργαζόμενους σε βασικούς κλάδους όπως τα καταλύματα και ξενοδοχεία. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν εκτεταμένες ανησυχίες σχετικά με το αυξανόμενο κόστος αγαθών, υπηρεσιών και τροφίμων ενόψει Χριστουγέννων.

Οι κανόνες θεώρησης βίζας μετά το Brexit καθιστούν πιο δύσκολο για τους υπηκόους της ΕΕ να εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο σε χαμηλόμισθες θέσεις εργασίας και η ING εκτιμά ότι οι βρετανικές εταιρείες δύσκολα θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό από το εξωτερικό. «Οι πρόσφατες προσωρινές αλλαγές θεώρησης βίζας για συγκεκριμένα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών φορτηγών, είναι απίθανο να αλλάξουν ουσιαστικά τα δεδομένα σε αυτήν την ιστορία», σημειώνουν οι αναλυτές της ING.

Ευρωζώνη

Ομοίως με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι χώρες της ευρωζώνης προσπαθούν να περιορίσουν τις τεράστιες απώλειες θέσεων εργασίας στην πανδημία με την εισαγωγή προγραμμάτων αναστολών εργασίας με επιδότηση όλου ή μέρους του μισθού των εργαζομένων.

«Με την ανεργία στο 7,5%, το ποσοστό αυτό απέχει μόλις 0,4 ποσοστιαίες μονάδες από το ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών, που έφτασε τον περασμένο Μάρτιο», παρατηρεί  η ING.

Ωστόσο, ενώ οι ανησυχίες για τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού έχουν αρχίσει αργότερα από ό, τι στις ΗΠΑ και είναι λιγότερο πιεστικές από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, «αναφέρονται όλο και περισσότερο ως ανησυχίες για τις επιχειρήσεις στην ΕΕ», πρόσθεσε η ING.

«Περισσότερο από ποτέ, οι επιχειρήσεις της βιομηχανίας αναφέρουν την εργασία ως παράγοντα που περιορίζει την παραγωγή, ενώ στις υπηρεσίες αυτός ο αριθμός εξακολουθεί να είναι κάτω από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα».


Πηγή: ot.gr

ΤΟ ΒΗΜΑ



Προκλητικός Ερντογάν αύξησε τον μισθό του την ώρα που οι πολίτες πεινάνε

 


Καθεστωτικός με τα όλα του ο Ερντογάν, ζει στον δικό του κόσμο αδιαφορώντας για τον λαό της Τουρκίας και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τη γειτονική χώρα επιδιώκει να αυξήσει τον μισθό του κατά 14,4 %, σύμφωνα με την πρόταση προϋπολογισμού του 2022 που βρίσκεται στο κοινοβούλιο, την ώρα που η Τουρκία πεινάει και αυτός μοιράζει τσάι.

Η προτεινόμενη αύξηση του μισθού του προέδρου ισοδυναμεί με 4,5 κατώτατους μισθούς, που είναι 2.825 λίρες και θα αυξήσει το μηνιαίο εισόδημα του σε 100.000 τουρκικές λίρες από 88.000 λίρες, προηγουμένως. 

Οι μισθοί του προέδρου ήταν περίπου 59.000 τουρκικές λίρες το 2018, από τότε που η τουρκική λίρα υποτιμήθηκε δραστικά έναντι των ξένων νομισμάτων και η αγοραστική της δύναμη μειώθηκε ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού. 



Θρασύτατος αρνητής έκανε μήνυση σε κομμωτήριο απαιτούσε να κουρευτεί ανεμβολίαστος χωρίς μάσκα

 


Θρασύτατος και προκλητικός αρνητής πήγε σε κομμωτήριο ανεμβολίαστος, χωρίς ραντεβού και ζήτησε να κουρευτεί χωρίς να φορέσει μάσκα. 

Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου στη Θεσσαλονίκη, αρνήθηκαν να τον κουρέψουν και τότε ο θρασύτατος και προκλητικός αρνητής, άρχισε να τους απειλεί ότι θα φωνάξει την αστυνομία.

Στη συνέχεια ο αρνητής έκανε μήνυση και αγωγή ζητώντας 10.000 ευρώ. Στην αγωγή του αναφέρει ότι η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και προσπάθησε να του επιβάλει «βασανισμό».

Το καραγκιοζιλίκι του αρνητή θα λυθεί στα δικαστήρια, αν και έπρεπε και η ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου να υποβάλει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης για τα όσα έκανε και λέει ο μηνυτής.



«Βοήθεια, σκότωσε τη μάνα μου» φώναζε ο ένας γιός για το άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω

 


Όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, άκουσαν τον άλλο γιο της οικογένειας, να βγαίνει έντρομος από το σπίτι και να καλεί σε βοήθεια λέγοντας ότι κάποιος σκότωσε τη μητέρα του. Όταν ρωτήθηκε ποιος το έκανε είπε ότι ήταν ο Αντρέας, ο μικρότερος αδελφός του, ο οποίος αναζητείται.

Οι γείτονες περιέγραψαν τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε η οικογένεια λέγοντας, ότι η μητέρα προσπαθούσε να συντηρήσει την οικογένεια της με ένα επίδομα. Όσον αφορά τον μικρότερο γιο τον Αντρέα, είπε ότι ζούσε στο Ν. Ηράκλειο σε ένα ίδρυμα πρόνοιας και επισκεπτόταν με άδεια συχνά το σπίτι του.

Ο μικρός γιός δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, το πήρε η Πρόνοια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα ενώ, ο πατέρας είχε πεθάνει. Η Πρόνοια έκρινε ότι το παιδί πρέπει να πάει σε κάποιο ίδρυμα. Έχει περάσει πολλά η οικογένεια. Εξαθλίωση. Ο μεγάλος ο γιος συντηρούσε την οικογένεια. Στο σπίτι ζούσαν τα 3 από τα 5 αδέλφια.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της άτυχης μητέρας εντόπισε βαθιά τραύματα από μαχαιριές στο λαιμό και το στήθος της. Από την πρώτη εικόνα διαπιστώνει τουλάχιστον 3 βαθιά τραύματα στο στέρνο και το λαιμό. Σήμερα το πρωί από τη νεκροτομή θα έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το μαχαίρι του εγκλήματος δίπλα στη σορό και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα οικιακό μαχαίρι.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδοοικογενειακό επεισόδιο.

Οι αρχές ασφαλείας αναζητούν τον γιο της γυναίκας ο οποίος δεν βρέθηκε στο σημείο και έχει εξαφανιστεί.



Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε καφετέρια στου Ζωγράφου - 1 φοιτητής τραυματίας

 


Ένας φοιτητής τραυματίστηκε από φωτοβολίδα και υπέστη εγκαύματα τα ξημερώματα σε καφετέρια στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, μία ομάδα κουκουλοφόρων αποτελούμενη από 15 άτομα επιτέθηκε με ρόπαλα και πέτρες σε καφετέρια όπου γινόταν πάρτι φοιτητών.

Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος και λίγο πριν φύγουν πέταξαν στο εσωτερικό και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα ο φοιτητής να τραυματιστεί.

Άμεσα τα άτομα εξαφανίστηκαν, ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση, με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν τα υπολείμματα των φωτοβολίδων και όχι αυτούς που επιτέθηκαν.