Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Αρνείται η κυβέρνηση να μείωση τους φόρους για τα καύσιμα προς όφελος των πολιτών;


 

Επιτέλους εμφανίστηκε μια κυβερνητική φωνή να αναρωτηθεί αυτό που αναρωτιούνται όλοι οι πολίτες της χώρας.

Με τη φράση «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μειώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα», ο βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης αμφισβήτησε τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ανακούφιση των νοικοκυριών από το κόστος της ενέργειας που αναμένεται να δοκιμάσει τους πολίτης.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης και αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επεσήμανε ότι εδώ και οκτώ χρόνια προτείνει συνεχώς να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα, πράγμα που δεν γίνεται χωρίς, όπως είπε, μέχρι σήμερα να έχει λάβει πειστική απάντηση γιατί δεν γίνει.

«Θέλω να ακούσω τον λόγο που δεν γίνεται. Επί της αρχής συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για την αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο, στο αέριο. Να τελειώνουμε με αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η δικαιολογία της κυβέρνησης γιατί δεν μειώνουν τον ΕΦΚ, η κάποιο άλλο φόρο που να φανεί στην τιμή των καυσίμων ήρθε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, που παραδέχτηκε μεν ότι έχουν αυξηθεί, ωστόσο επισήμανε ότι δεν πρέπει να συγκρίνονται με πέρυσι που η οικονομία ήταν κλειστή λόγω των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας. «Αν συγκρίνουμε τις τιμές με το χαμηλότερο της οικονομίας, με την καραντίνα, το πετρέλαιο θέρμανσης είναι αυξημένο κατά 45%. Σε σχέση με άλλες χρονιές είναι 15%-20%», ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ λόγω των πληθωριστικών πιέσεων. «Μπαίνουμε σε έναν πληθωριστικό κύκλο. Όταν έχεις πληθωρισμό, το να αυξάνεις την ρευστότητα με μείωση των φόρων, είναι σαν να ρίχνεις βενζίνη στη φωτιά», υπογράμμισε για να δικαιολογήσει γιατί δεν μειώνουν ούτε ένα φόρο στα καύσιμα προς όφελος των καταναλωτών.

Και ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απέκλεισε την πιθανότητα μείωσης φόρων στα καύσιμα, λέγοντας ότι «στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται τη Δευτέρα στη Βουλή δεν υπάρχει παρέμβαση για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου