Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Νέο ατόπημα από το καθεστώς του Αλβανού Ράμμα ξεφτίλησε την χώρα του με την συνοδεία για Μπελέρη

 


Αλβανική ξεφτίλα από το καθεστώς της γειτονικής χώρας, που εισέρχεται σε μαύρες δικτατορικές μεθόδους, με ηγέτη ένα επικίνδυνο Αλβανό καθεστωτικό.

Σε ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο κατάφερε για 10 μόλις λεπτά να βρεθεί στην ταφή της γιαγιάς του ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, παρά το γεγονός πως του είχε χορηγηθεί άδεια έξι ωρών ,και αυτό γιατί οι εντολές του καθεστώτος ήταν τέτοιες, ξεφτιλίζοντας την χώρα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Μπελέρης, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ, δεν κατάφερε να πάει στην εξόδιο ακολουθία, αφού οι Αλβανοί αστυνομικοί δεν του το επέτρεψαν και απεναντίας τον κρατούσαν στις κλούβες έξω από το νεκροταφείο. Στην συνέχεια και μόλις η σορός της ηλικιωμένης γυναίκας μεταφέρθηκε με το φέρετρο πάνω από 20 αστυνομικοί τον μετέφεραν «σηκωτό» εντός του νεκροταφείου πατώντας μάλιστα πάνω στα μνήματα.

Νωρίτερα οι κάτοικοι της Χειμάρρας γεμάτοι αγανάκτηση προπηλάκισαν τους αστυνομικούς με αφορμή τον τρόπο της μεταφοράς του Μπελέρη στην κλούβα. Οι αστυνομικοί φεύγοντας χτύπησαν δύο κατοίκους της Χειμάρρας που βρίσκονταν έξω από το νεκροταφείο.

Σημειώνεται ότι στην Χειμάρρα είχαν φτάσει 18 κλούβες της αλβανικής αστυνομίας ενώ τον φιλούσαν 25 άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Ο νόμος στην Αλβανία προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις άδεια δύο ημερών, ωστόσο το καθεστώς χρησιμοποίησε διάφορα προσχήματα και έδωσε άδεια επτά ωρών στον Μπελέρη η οποία όπως αποδείχθηκε στην πράξη ήταν μόλις για 10 λεπτά.
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού : «Ριζική λύση οι υψηλότερες αποδοχές»

 Ευχές για το νέο έτος 2024 προς τον Ελληνικό λαό έκανε ο πρωθυπουργός και προεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024 στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο έτος:

Σε λίγο αφήνουμε πίσω το 2023, των δοκιμασιών αλλά και των εθνικών κατακτήσεων. Και υποδεχόμαστε το 2024, των ελπίδων και των νέων διεκδικήσεων. Γιατί, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η περασμένη χρονιά υπήρξε κρίσιμη: έφερε την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα, στις πρώτες θέσεις της ανάπτυξης, με την ανεργία να μειώνεται και το εισόδημα των πολιτών να στηρίζεται και να οχυρώνεται απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια.

Ο καινούργιος χρόνος γίνεται, έτσι, επίλογος ενός κύκλου με στιγμές που κάποτε μας πλήγωσαν. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και πρόλογος μιας άλλης εποχής. Με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, ήδη από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους. Σε μία πατρίδα της οποίας τα σύνορα θωρακίζονται και οι αμυντικές δυνάμεις εξοπλίζονται. Ενώ η εθνική φωνή ακούγεται, πλέον, ηχηρή στα διπλωματικά και γεωπολιτικά μέτωπα.

Όλα αυτά δεν συνθέτουν έναν απλό απολογισμό, όσο μία χειροπιαστή αλήθεια, που ενσαρκώνει τις μεγάλες ικανότητες του Έθνους μας. Θεμελιωμένες στην εμπιστοσύνη μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, την οποία σφράγισαν οι εθνικές εκλογές, αλλά και σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο, που μέρα με την ημέρα θα αναβαθμίζει την καθημερινή ζωή, συγκλίνοντας προς την ευρωπαϊκή πραγματικότητα.

Οι προκλήσεις των καιρών, άλλωστε, είναι εδώ: αναταραχές στον παγκόσμιο χάρτη, κλιματική κρίση, φόβοι οικονομικής ύφεσης σε πολλά κράτη και δεδομένα που ίσως κλονιστούν στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής. Αχαρτογράφητα νερά, μέσα στα οποία η Ελλάδα καλείται να χαράξει τις δικές της εθνικές επιδιώξεις. Με πρώτη, πιο άμεση, την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που ακόμη δυσκολεύει τα νοικοκυριά.

Η πολιτεία, όμως, είναι και θα είναι στο πλευρό τους. Μόνο μέσα στον Δεκέμβριο πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στοχευμένες ενισχύσεις. Υπάρχουν, πλέον, μόνιμες μειώσεις τιμών. Και, ταυτόχρονα, οι έλεγχοι και τα υψηλά πρόστιμα πολεμούν την αισχροκέρδεια. Γιατί μία συλλογική δυσκολία δεν μπορεί να γίνεται ευκαιρία για ασύδοτη κερδοσκοπία.

Επιμένω, ωστόσο, ότι ριζική λύση αποτελούν μόνο οι υψηλότερες αποδοχές. Με μέτρα μόνιμα, που θα ισχύουν και μετά τους πρόσκαιρους κλυδωνισμούς. Και στόχο, όπως έχω πει, το 2027 ο μέσος μισθός να είναι στα 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ. Με αυξήσεις σε 660.000 δημόσιους υπαλλήλους και σε σχεδόν 2 εκατομμύρια συνταξιούχους -χωρίς, μάλιστα, την παρακράτηση του 30% σε αυτούς οι οποίοι επιλέγουν να εργάζονται. Επίσης, το ξεπάγωμα των τριετιών και, βέβαια, την τέταρτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού, τον Απρίλιο.

Πρωτοβουλίες δίπλα σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, την Παιδεία και στο Κράτος. Πιο πρόσφατες οι νέες αυξήσεις μισθών στο ΕΣΥ, το πρόγραμμα ανακαίνισης πολλών νοσοκομείων και κέντρων υγείας και η επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για όλους.

Στην εκπαίδευση, πάλι, ένας νέος νόμος δίνει νέα ώθηση στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Αλλά και την ευκαιρία στους νέους μας να σπουδάζουν εδώ αντί στο εξωτερικό, σε μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Το ψηφιακό Δημόσιο θα συνεχίσει να υπηρετεί κάθε ανάγκη του πολίτη: από την επικοινωνία και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση μέχρι την πολιτική προστασία και τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Με ικανές διοικήσεις, που θα κρίνονται πια αυστηρά για τις επιδόσεις τους.

Καθώς ο στρατηγικός σκοπός μας είναι ο πολυδιάστατος εκσυγχρονισμός, γνωρίζω καλά ότι έχουμε να αναμετρηθούμε με ριζωμένες παθογένειες και με την αγκύλωση της γραφειοκρατίας. Με την αδράνεια και τον συντεχνιακό ωχαδερφισμό. Ή την υποτίμηση των περιβαλλοντικών κινδύνων και το πρόβλημα της αργής απονομής της δικαιοσύνης.

Γι' αυτό και απαιτείται ένα ορμητικό κύμα αλλαγών. Που σίγουρα θα ξεβολέψει μερικούς, όμως τελικά θα ευνοήσει τους πολλούς.Δεν αρνούμαι ούτε τις αντιστάσεις του χθες ούτε τις πιθανές αστοχίες στο αύριο. Αλλά δεν θα υποταχθούμε σε αυτές. Πυξίδα μας θα είναι πάντα το ρήμα «προσπαθώ». Στον δρόμο της ανάπτυξης που μεγεθύνει τον δημόσιο πλούτο, με στόχο αυτός να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε η συλλογική ευημερία να γίνεται ατομική προκοπή. Σε μία πατρίδα δίκαιη και περήφανη, που θα αποτρέπει εχθρούς και θα κερδίζει νέους φίλους.

Αλλά και σε μία δημοκρατία που θα γιορτάσει τα 50 χρόνια της πιο ισχυρή από ποτέ. Μετατρέποντας τις ευρωεκλογές της άνοιξης σε βήμα επιβεβαίωσης της πολιτικής σταθερότητας και της προόδου. Και ενισχύοντας μία βαθιά ευρωπαϊκή πολιτική, που έχει αποδείξει ότι φέρνει στη χώρα πόρους και ακτινοβολία. Γιατί είμαστε Ευρώπη και μας αξίζει να γίνουμε Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Στο «κατώφλι» του νέου χρόνου, λοιπόν, δεν ξεχνάμε τα πολλά που έγιναν, ώστε να εντοπίζουμε τα περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Και καθώς τα δύσκολα δείχνουν να περνούν, μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι. Είναι στο χέρι μας οι επόμενες μέρες να είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Αρκεί να είμαστε ενωμένοι, ώριμοι και αποφασισμένοι.

Χρόνια πολλά! Καλή χρονιά! Υγεία και δύναμη σε όλες και σε όλους!»Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος, διωκόμενος με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol

 Χειροπέδες σε έναν Τούρκο διωκόμενο με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol πέρασαν το πρωί του Σαββάτου στελέχη της ΕΛΑΣ.

Ο Τούρκος καταζητούμενος προσήλθε σε τμήμα προκειμένου να αιτηθεί την ανανέωση του Δελτίου Αιτήσαντος Ασύλου Αλλοδαπού που κατείχε και κατά την πληκτρολόγησή του στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων, προέκυψε πως διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων (Diffusion) της INTERPOL Τουρκίας, με την οποία ζητείται η προσωρινή του σύλληψη, για ένταξη αυτού σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. 

Ένεκα τούτου και κατόπιν ενημέρωσης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών/Τμήμα Εκδόσεων, συνελήφθη.Θλίψη για τον θάνατο του Μαξ, του αξιαγάπητου σκύλου της ΕΜΑΚ

 Με θλίψη το Πυροσβεστικό Σώμα αποχαιρετά τον πιστό - επί σειρά 11 ετών - σκύλο της ΕΜΑΚ, τον Μαξ.

Όπως αναφέρει στη συλλυπητήρια ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική, ο σκύλος συμμετείχε σε 110 επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης και κατάφερε να εντοπίσει 55 αγνοούμενους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ο διασωστικός σκύλος ΜΑΧ της 6ης ΕΜΑΚ κατά την διάρκεια της 11ετους θητείας του στο #Πυροσβεστικό Σώμα συμμετείχε σε 110 επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης και κατάφερε να εντοπίσει 55 αγνοούμενους. Αντίο MAX, σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες σου».

app-facebook
Ένωση Πτυχιούχων Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος
την Παρασκευή

Αντίο συνάδελφε.

Σε ευχαριστούμε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερες όποτε σου ζητήθηκε. Μας δίδαξες με τον επαγγελματισμό, την επιμονή και υπομονή σου στο πεδίο.

Διασωστικός Σκύλος ΠΣ, Αρχιπυροσβέστης Max.

...See more

Λήστεψαν αδελφές που σταμάτησαν για τουαλέτα στην εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης

 


Η απόφαση δύο αδελφών να σταματήσουν για τουαλέτα, στο 221ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κοντά στη Στυλίδα, τους βγήκε σε ξινό γιατί οι κακοποιοί βρίσκονται παντού και είναι ανεξέλεγκτοι.

Σύμφωνα με το LamiaReport, όλα έγιναν απογευματινές ώρες, με τις δύο αδελφές να ταξιδεύουν για Θεσσαλονίκη. Έκαναν στάση για να πάνε σε τουαλέτα που υπάρχει σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού.

Βγαίνοντας από την τουαλέτα, τους επιτεθήκαν δυο νεαροί με κουκούλες full-face, οι οποίοι άρπαξαν έναν χρυσό σταυρό από το λαιμό της μιας αδελφής και την τσάντα της άλλης, η οποία εκτός των άλλων είχε μέσα και το ποσό των 150 ευρώ.

Οι δράστες στη συνέχεια έφυγαν τρέχοντας με την Αστυνομία να «χτενίζει» την περιοχή για τον εντοπισμό τους.Ταυτοποιήθηκαν τα άτομα της ομάδας των κακοποιών της δολοφονίας του αστυνομικού στου Ρέντη


 

Εντατικές είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των κακοποιών που συμμετείχαν στα επεισόδια στου Ρέντη, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Στην ταυτοποίηση 17 ατόμων - σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ - που αποτελούσαν την ομάδα κρούσης, δηλαδή τους χούλιγκαν που έκαναν χρήση φωτοβολίδων και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών στα επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη, φέρεται να έχει προχωρήσει η αστυνομία.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν άλλοι 15 με 20 κακοποιοί που ήταν στο σημείο των επεισοδίων, αλλά λειτουργούσαν ως ομάδα αντιπερισπασμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αναμένονται μαζικές συλλήψεις.

Ήδη, φέρονται να έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον πέντε κακοποιοί, που εμφανίζονται να έχουν αρχηγικό ρόλο στις ομάδες των οπαδών που προκαλούν επεισόδια και άλλες καταστάσεις, εκ των οποίων οι τρεις θεωρείται δεδομένο ότι βρίσκονταν έξω από το κλειστό του Ρέντη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Στο πλαίσιο της εξελισσόμενης έρευνας οι αρμόδιοι αξιωματικοί αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση περισσότερα από 100 άτομα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, που έχουν ταυτοποιηθεί ότι βγήκαν από το κλειστό γυμναστήριο στου Ρέντη και συμμετείχαν στα επεισόδια.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχει μπει επίσης και η αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι χούλιγκαν για να κρύβουν τον οπλισμό τους καθώς και τα δυο άτομα που φέρεται να είναι οι μόνοι που είχαν κλειδιά, άρα και πιθανόν τον έλεγχο και τον συντονισμό των επιθέσεων.