Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Μπράβος» σε μπαρ και πρωταγωνιστής σε επεισόδιο ξυλοδαρμού ο οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ



Mπράβος» σε μπαρ της Πάτρας και πρωταγωνιστής ξυλοδαρμού υπαλλήλου γειτονικού καταστήματος εμφανίζεται αστυνομικός που είναι –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – στενός συνεργάτης και οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου!

Λίγα 24ωρα μετά τη παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας  στην πρoεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (είχε δώσει παρόν και σ άλλες κομματικές συγκεντρώσεις) αναδεικνύεται ότι o  αστυνομικός συνοδός, οδηγός του και άνθρωπος «απολύτου εμπιστοσύνης» του, εύρισκε, περιέργως, το περιθώριο και την άνεση να εργάζεται ως πορτιέρης σε νυκτερινό κέντρο της αχαϊκής πόλης (σσ όπου διατηρεί σπίτι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ). Και επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο, ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να κτύπησε –σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες πολιτών της Πάτρας –23χρονο εργαζόμενο σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Πάτρας γιατί είχε…καπνό το κατάστημά του. Για το εν λόγω συμβάν που αναφερθηκε στα ΜΜΕ της Πάτρας (χωρίς να  είχε γνωστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον συνοδό κι οδηγό του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ) διατάχθηκε ΕΔΕ . Η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που ήταν κι αυτός παρόν προσφάτως σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα περίπου τρείς μήνες αργότερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα ερωτήματα για το συγκεκριμένο συμβάν και για τις ευθύνες του αρχηγού πολλαπλασιάζονται ύστερα από την διαπίστωση ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός με σημαντική προυπηρεσία στην Ασφάλεια Αττικής είχε απομακρυνθεί πρόωρα στις τελευταίες κρίσεις του αστυνομικού σώματος με διαφαινόμενο κριτήριο ότι ο οδηγός του είχε εμπλακεί τον Σεπτεμβριο του 2018 σε περιστατικό ξυλοδαρμού Πακιστανού!

Για τη δραστηριότητα του οδηγού του κ. Ανδρικόπουλου υπήρξαν αναρτήσεις και δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Πάτρας στις 16 Μαρτίου 2019.

Είναι ενδεικτικά τα αναφερόμενα , εκείνη την ημέρα, στον διαδικτυακό τόπο “dete.gr” (ΚΟΣΜΟΣ) της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Όπως σημειωνόταν «άγριο ξύλο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου την ημέρα του Καρναβαλιού με πρωταγωνιστή Πατρινό αστυνομικό που υπηρετεί στην Αθήνα και είχε κατέβει στην Πάτρα για «δουλειά» και νεαρό ψήστη ο οποίος δούλευε για το μεροκάματο και έψηνε σουβλάκια… στο απέναντι κατάστημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αστυνομικός εργαζόταν ως «μπράβος» στην είσοδο του καταστήματος και η σχέση του με τον… απέναντι ψήστη διαταράχθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρας!

Καίτοι ο 23χρονος ήταν πελάτης στο μαγαζί και μάλιστα καθ’ ολη τη διάρκεια του τριημέρου προμηθευόταν τα ποτά του από το συγκεκριμένο καφέ, δέχθηκε τα παράπονα του αστυνομικού για την «τσίκνα».

Κάθε φορά που ο νεαρός ψήστης πήγαινε στο καφέ… άκουγε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην «πόρτα» και δη του αστυνομικού. Κάποια στιγμή την Κυριακή «τόλμησε» να αντιδράσει. Και τότε… έγινε της κακομοίρας!

Με το που «την είπε» στον πορτιέρη (δεν γνώριζε πως υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ.) εκείνος… τον ξάπλωσε στο έδαφος αφού του έριξε μπουνιές στο πρόσωπο! Ο 23χρονος μάτωσε και μάλιστα δεν αποκλείεται να του έσπασε και δόντι.  Φαίνεται πως ο αστυνομικός είχε «ροπή» στην πυγμαχία και ήξερε πώς να «βαρέσει»!

Το γεγονός έκανε γρήγορα τον γύρο της πόλης, και μάλιστα στο σημείο απειλήθηκαν και επεισόδια όταν έφθασε εκεί γνωστός Πατρινός φίλος του ψήστη, ο οποίος θα μπορούσε να «ξαπλώσει» τον νταή αστυνομικό… εν ριπή οφθαλμού! Όμως επικράτησε ψυχραιμία».

Για να συμπληρωθεί αμέσως μετά «το επεισόδιο έληξε με τον τραυματισμό του άτυχου ψήστη, ωστόσο τα ερωτήματα που προκαλούνται είναι πολλά.

Πώς εν ενεργεία αστυνομικός παριστάνει τον «μπράβο» στην πόρτα καφέ της πόλης; Είναι δυνατόν ένστολος να κάνει τον «νονό» και να επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για το μεροκάματο; Δεν γνωρίζουμε αν ο 23χρονος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία (σε τέτοιες περιπτώσεις οι περισσότεροι φοβούνται να καταγγείλουν) όμως για το συμβάν υπάρχουν μάρτυρες τους οποίους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει! Ωστόσο τα στοιχεία του αστυνομικού εύκολα διασταυρώνονται, αφού τον γνώριζαν αρκετοί από τους θαμώνες, περαστικούς και γενικά αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος».

Τέσσερις ημέρες αργότερα   είχε υπάρξει νεώτερη ανάρτηση όπου σημειωνόταν η έναρξη έρευνας για το εν λόγω συμβάν (όπου σημειονόταν και πάλι ότι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κρατούσαν  ως επτασφράγιστο μυστικό την υπηρεσιακή θέση του εν λόγω αστυνομικού στο πλευρό του κ. Ανδρικόπουλου).

Όπως αναφερόταν τότε «πριν από μερικές ημέρες, το θύμα του ξυλοδαρμού πέρασε το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν λάβει και εικόνες από βίντεο που δείχνουν τι ακριβώς συνέβη, βίντεο όμως διαθέτουν και άλλα γειτονικά καταστήματα. Σε αυτά ενδέχεται να φαίνεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα».

Όμως παρότι η διερεύνηση του περιστατικού για τον ξυλοδαρμό του πολίτη από τον συνεργάτη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ , εμφανίζεται απλή έχει εξελιχθεί σε έρευνα …μακράς διαρκείας. Ο λόγο που επικαλούνται;   ότι αναζητούνται πολλές μαρτυρίες και περαιτέρω στοιχεία …


TA NEA


Η απόλυτη ξεφτίλα ΣΥΡΙΖΑ! Ιορδανία, Περού και Ουκρανία μας περνούν στην ανταγωνιστικότητα


Η κυβέρνηση μπορεί να προσπάθησε να παραπλανήσει για τις επιτυχίες της ελληνικής οικονομίας, ωστόσο όπως φαίνεται από τον παγκόσμιο δείκτη ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα είναι κάτω από χώρες όπως η Κολομβία, η Ιορδανία, ή η Ουκρανία που πέρασε πρόσφατα πόλεμο!

Η χώρα μας έχασε μία θέση στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας 2019 του Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας, παρά τη βελτίωση που παρουσίασαν οι επιδόσεις της χώρας σε τρεις βασικές κατηγορίες δεικτών, αυτές της οικονομικής, κυβερνητικής και επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας.

Λαμβανομένων υπόψη 342 υποδεικτών, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 58η θέση μεταξύ 63 χωρών, ανήκοντας στην ομάδα των δέκα κρατών-ουραγών, μαζί με τις χώρες Ουκρανία, Περού, Νότια Αφρική, Ιορδανία, Βραζιλία, Κροατία, Αργεντινή, Μογγολία και Βενεζουέλα, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέματα της Παγκόσμιας Επετηρίδας, τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος* (ΣΒΕ).


Σημειώνει μάλιστα τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Κροατία (που είναι εξηκοστή), τη στιγμή που η Βουλγαρία και η Ρουμανία κατατάσσονται αντίστοιχα στην 48η και 49η θέση!

Στην 60ή θέση για την «Οικονομική Αποδοτικότητα»

Αναλυτικότερα, στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η Ελλάδα βρίσκεται στην εξηκοστή θέση μεταξύ 63 χωρών για το 2019, έναντι της εξηκοστής πρώτης στην προηγούμενη κατάταξη, ούσα τέταρτη από το τέλος. Μικρή βελτίωση σημειώθηκε επίσης στους δείκτες της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», όπου κατατάσσεται επίσης εξηκοστή, έχοντας βελτιώσει κατά μία θέση την επίδοσή της σε σχέση με την περσινή χρονιά. Στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καταγράφεται βελτίωση της κατάταξης της Ελλάδας επίσης κατά μία θέση, σε σχέση με πέρυσι, αφού κατατάσσεται πλέον πεντηκοστή όγδοη.

Σε αντίθεση με τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες δεικτών, στην κατηγορία των «Υποδομών» σημειώνεται μικρή επιδείνωση της κατάταξης της χώρας: συγκεκριμένα από την τεσσαρακοστή θέση του 2018, το 2019 κατατάσσεται τεσσαρακοστή πρώτη, εμφανίζοντας υποχώρηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά (σ.σ.τα αποτελέσματα και η συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με όρους ανταγωνιστικότητας για την επετηρίδα του 2019 αφορούν τις επιδόσεις της κατά την προηγούμενη χρονιά, το 2018). Η Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας (WCY) του IMD, αποτελεί -κατά τον ΣΒΕ- το πλέον αξιόπιστο «εργαλείο» διεθνών επενδυτών στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης του περιβάλλοντος δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων σε χώρες και περιφέρειες, για την εξαγωγή των αποφάσεών τους σχετικά με την επιλογή τοποθεσίας χωροθέτησης των διεθνών τους δραστηριοτήτων.

Οι πέντε κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας
Για τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) «η θέση της Ελλάδας στην Παγκόσμια Επετηρίδα Ανταγωνιστικότητας του IMD για το 2019, συνιστά, δυστυχώς για ακόμη μια χρονιά, υπόδειξη για εφαρμογή μεταρρυθμιστικού προγράμματος, με πολιτικές άμεσα εφαρμόσιμες, που θα εισφέρουν θετικά στην ανάταξη της οικονομίας της πατρίδας μας και θα επαναφέρουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης για την κάλυψη του δημοσίου χρέους και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Με βάση τις επιδόσεις της Ελλάδας στους 342 δείκτες που αξιολογούνται από το IMD το διεθνούς φήμης ινστιτούτο IMD θεωρεί ότι οι πέντε (5) κύριες προκλήσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας, είναι: 1) η υιοθέτηση φιλικής προς τις επιχειρήσεις φορολογικής πολιτικής, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, 2) η άρση των εμποδίων και των προσκομμάτων που αποδεδειγμένα παρεμποδίζουν την υλοποίηση επενδύσεων και, εν τέλει, επιδεινώνουν το επιχειρηματικό κλίμα, 3)η ενίσχυση της ρευστότητας του ιδιωτικού τομέα, μέσω της ισχυροποίησης του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, 4) η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μείωση της ανεργίας, μέσω της εφαρμογής συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας και 5) η προσαρμογή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στα νέα δεδομένα της οικονομίας, για την εξασφάλιση μακροχρόνιας βιωσιμότητας.

Με πληροφορίες απο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Τουρκία... τέλος για τις ΗΠΑ: Διώχνουν και τους Τούρκους πιλότους από την εκπαίδευση στα F-35



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αναστείλει την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων των προηγμένων μαχητικών F-35, καθώς η Άγκυρα προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου να αγοράσει ένα σύστημα αντιπυραυλικής και αντιαεροπορικής άμυνας ρωσικής κατασκευής παρά τις ενστάσεις της Ουάσινγκτον, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters χθες Τρίτη (28/5) πηγές προσκείμενες σ' αυτήν.

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Άγκυρας για την παραγγελία των S-400, συστήματος που η αμερικανική κυβέρνηση τονίζει ότι δεν είναι συμβατό με τα συστήματα του NATO και μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα F-35 που σκοπεύουν να αποκτήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, διαρκούν μήνες.

Δύο πηγές που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν είπαν ότι το μέτρο εξετάζεται αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη κάποια απόφαση.

Η πληροφορία ακολουθεί τις ενδείξεις ότι η Άγκυρα προχωράει τη διαδικασία για την απόκτηση των S-400. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε την 22α Μαΐου ότι τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό εκπαιδεύεται στη χρήση του συστήματος στη Ρωσία και ότι Ρώσοι εκπαιδευτές μπορεί να πάνε στην Τουρκία.

Τούρκοι χειριστές εκπαιδεύονται στη χρήση των F-35 στη Luke Air Force Base (Αριζόνα). Δεν είναι σαφές το εάν η αναστολή της εκπαίδευσής τους θα σημάνει πως θα πρέπει να φύγουν από τις ΗΠΑ ή αν θα περιμένουν στη βάση να ληφθεί οριστική απόφαση για το μέλλον της τουρκικής συμμετοχής στο πρόγραμμα των F-35. Η Τουρκία έχει αναλάβει μέρος της κατασκευής του «αόρατου» για τα περισσότερα ραντάρ μαχητικού της Lockheed Martin.

Η Ουάσινγκτον έχει ξεκαθαρίσει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχει τους S-400 και να συμμετέχει στο πρόγραμμα των F-35.

Αν η Τουρκία εξοβελιστεί από το εξοπλιστικό πρόγραμμα αυτό θα πρόκειται για ένα από τα πιο σοβαρά πλήγματα στη σχέση των δύο συμμάχων στη σύγχρονη ιστορία, επισημαίνουν ειδικοί.

Η ένταση στη διμερή σχέση εκτείνεται πέραν των εξοπλιστικών προγραμμάτων στη διαφορετική προσέγγιση των δύο πλευρών ως προς τη Συρία, τις κυρώσεις στο Ιράν, τη φυλάκιση μελών του προσωπικού αμερικανικών προξενείων από τις τουρκικές αρχές.

Το Πεντάγωνο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες περί ενδεχόμενης αναστολής της εκπαίδευσης των Τούρκων χειριστών. Ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο αντισυνταγματάρχης Μάικ Άντριους, περιορίστηκε να πει ότι η διαπραγμάτευση της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα για την αγορά του συστήματος Patriot αντί των S-400 συνεχίζεται.

Τη Δευτέρα, ο Ακάρ φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, ότι τα συστήματα S-400 μπορεί να μην παραδοθούν τον Ιούνιο, όπως αναμενόταν, αλλά πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι κλεισμένη και ότι «η διαδικασία έχει αρχίσει».

Στα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να αναστείλουν τις παραδόσεις εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία. Επρόκειτο για το πρώτο απτό βήμα προς την ενδεχόμενη διακοπή της συμμετοχής της Άγκυρας στο πρόγραμμα.

Εξάλλου η Ουάσινγκτον έχει προειδοποιήσει ότι αν η Άγκυρα παραλάβει το ρωσικό σύστημα, ενδέχεται να της επιβληθούν κυρώσεις βάσει του νόμου CATSAA, που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

Η Άγκυρα αντιτείνει ότι ως κράτος μέλος του NATO δεν εγείρει την παραμικρή απειλή για τις ΗΠΑ και ότι δεν πρέπει να εφαρμοστούν κυρώσεις. Βασίζει τις ελπίδες της να προστατευθεί από τέτοιου είδους μέτρα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε πως τους προκαλεί έντονο προβληματισμό η απόφαση της Τουρκίας να αποκτήσει το σύστημα S-400.

Η Ουάσινγκτον και άλλα κράτη μέλη του NATO εκφράζουν φόβους ότι το ραντάρ του συστήματος θα αποκτήσει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να επιτηρεί το προηγμένο αεροσκάφος, κάτι που θα το καταστήσει λιγότερο ικανό να αποφεύγει τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.


Πηγή : newsbomb.gr


Ανατράπηκε κλούβα της ΕΛΑΣ! Μέσα βρισκόταν και ο 43χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση της 14χρονης



Τροχαίο ατύχημα με κλούβα της Ελληνικής Αστυνομίας που μετέφερε κρατούμενους σημειώθηκε στις 10:25 το πρωί της Τετάρτης στον δρόμο από Κόρινθο προς Τρίπολη.

Η κλούβα από τη  Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αθηνών βρισκόταν στην είσοδο προς Αρχαία Κόρινθο όταν ανετράπη για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Οι κρατούμενοι μεταφέρονταν στις φυλακές Τρίπολης.

Τραυματίστηκαν έξι κρατούμενοι και επτά αστυνομικοί που διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής με ελαφρά τραύματα.

Η κλούβα μετέφερε 15 κρατούμενους με προορισμό διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της Πελοποννήσου. Τους κρατούμενους συνόδευαν 8 αστυνομικοί. Ανάμεσα στους κρατούμενους και ο 43χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης που αυτοκτόνησε. 


Ταχιάος και Ζέρβας στο β' γύρο στη Θεσσαλονίκη - Επανακαταμέτρηση αποφάσισε το Πρωτοδικείο





Αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων στα εκλογικά τμήματα του δήμου Θεσσαλονίκης κατέθεσε το πρωί στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός και η παράταξη «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης, η αίτηση έγινε αποδεκτή και η επανακαταμέτρηση ξεκινά σήμερα στις 3 το μεσημέρι.

Πάντως σύμφωνα με στοιχεία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο 100% της ενσωμάτωσης, ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή, 2 Ιουνίου, για τον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων στο σύνολο των 475 εκλογικών τμημάτων.

Ο κ.Ταχιάος συγκέντρωσε ποσοστό 22,40% και 27.629 ψήφους. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έλαβε ποσοστό 14,93% και 18.419 ψήφους, ενώ ο Γιώργος Ορφανός ήρθε τελικά τρίτος με ποσοστό 14,52% και 17.916 ψήφους.

Ακολουθούν η Κατερίνα Νοτοπούλου με 13,51% (16.666 ψήφοι), ο Σπύρος Βούγιας με 7,05% (8.691), ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 5,50% (6.779 ψήφοι) και Σωτήρης Ζαριανόπουλος με 4,46% (5.505 ψήφοι).

Από μία έδρα στο νέο δημοτικό συμβούλιο λαμβάνουν οι: Πέτρος Λεκάκης με ποσοστό 2,59% (3.192 ψήφοι), Εφραίμ Κυριζίδης 2,58% (3.178), Χάρης Αηδονόπουλος 2,45% (3.022), Μιχάλης Τρεμόπουλος 1,76% (2.166), Αντώνης Γαζάκης 1,74% (2.148), Γιώργος Ρακκάς 1,25% (1.537), Γιάννης Κουριαννίδης 1,08% (1.327), Γιάννης Νασιούλας 1,03% (1.270) και Βασίλης Μωϋσίδης 1,01% (1.240).

Στις τρεις τελευταίες θέσεις, χωρίς να εκλεγούν, τερμάτισαν ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης με ποσοστό 0,96%, ο Γιάννης Κούτρας με επίσης 0,96% και ο Κωνσταντίνος Αναγνωστάρας με 0,24%. Από το σύνολο των 247.051 εγγεγραμμένων για τον δήμο Θεσσαλονίκης ψήφισε το 52,51%. Βρέθηκαν 4.172 άκυρα και 2.215 λευκά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Με το κράνος του κηδεύεται ο θρυλικός πιλότος της Formula 1, Νίκι Λάουντα


Στον Άγιο Στέφανο της Βιέννης κηδεύεται σήμερα ο θρύλος της Formula 1 Νίκι Λάουντα, που έχασε τη μάχη για τη ζωή στις 20 Μαΐου.

Η σύζυγός του Μπριγκίτ και οι γιοι του Ματίας και Λούκας τοποθέτησαν πάνω στο φέρετρο το κράνος του, ενώ γύρω από το ξύλινο φέρετρό του τοποθετήθηκαν έξι άσπρα κεριά και δύο τεράστια πορτρέτα του.



Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα και μέχρι στιγμής χιλιάδες κόσμου έχει περάσει από την εκκλησία.

Ο Νίκι Λάουντα θα ενταφιαστεί δίπλα στη μητέρα του σε νεκροταφείο της Βιέννης, φορώντας την πλήρη αγωνιστική στολή του, ενώ η κηδεία του θα γίνει με κρατικές τιμές.

Ο Αυστριακός οδηγός, που κυριάρχησε στον τομέα του, πέθανε σε ηλικία 70 ετών, λιγότερο από ένα χρόνο αφότου είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Είχε κερδίσει δύο από τους τίτλους της Formula 1, μετά το τρομερό ατύχημα του 1976, που σημάδεψε την ζωή του και κατά το οποίο υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Σήμερα στην κηδεία του αναμένονται πολλοί οδηγοί της Formula 1, ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, ο Άρνολντ Σβατζενέγκερ και πλήθος κόσμου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Καταπέλτης το Bloomberg για Τσίπρα : Πρωτοπόρος του λαϊκισμού



Με σκληρή γλώσσα σχολίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην Ελλάδα το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του με θέμα «Η Ελλάδα είναι μάθημα για την Ιταλία», χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα κατά του Αλεξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ήττα του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές είναι προειδοποίηση για τους υπερβολικά φερέλπιδες λαϊκιστές παντού, ενώ πλέον, οι επενδυτές είναι θετικοί σε μια αλλαγή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, αν και στις ευρωεκλογές αναμένονταν επικράτηση του λαϊκισμού, αντ’ αυτού, «μπορεί να οδήγησαν στην πολιτική απομάκρυνση του πρωτοπόρου πρωταθλητή, του Αλέξη Τσίπρα». Ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη μια μεγάλη ήττα από την κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία.

«Είναι αδύνατον να ξεχάσουμε ότι η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία στηρίχθηκε στην εξαπάτηση», αναφέρει το πρακτορείο, υπενθυμίζοντας τη στάση του το 2015, που οδήγησε τη χώρα σε μια «νέα αυτοτραυματική ύφεση» και προκάλεσε τα capital controls. Στη συνέχεια, υπενθυμίζει το Bloomberg, ο κ. Τσίπρας κατέστρεψε τους ριζοσπαστικούς συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένου και του Γιάνη Βαρουφάκη για να υπογράψει συμφωνία, όπου δεν κέρδισε σχεδόν καμία παραχώρηση.

«Οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα», σημειώνει ο συντάκτης, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι ευπρόσδεκτο και έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο στρατόπεδο με τους υπέρμαχους του Brexit, την ακροδεξιά Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια της Ιταλίας.

Το δημοσίευμα φαίνεται πως κρατάει άλλη στάση ωστόσο στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι μεταρρυθμιστής και υπενθυμίζει ότι έχει εργαστεί στην εταιρεία συμβούλων McKinsey.

Μεταξύ άλλων, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ενώ οι πολιτικοί αρχηγοί συνηθίζουν να δημιουργούν προσδοκίες και να τις συνθλίβουν, ο κ. Μητσοτάκης έχει μια πολιτική πλατφόρμα που περιλαμβάνει μείωση συντελεστών φορολογίας επιχειρήσεων, χρηματοδοτούμενη από μείωση δαπανών, κάτι που θεωρείται ισορροπημένο.

Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να πετυχαίνει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για δεκαετίες και είναι ασαφές αν η Ν.Δ. θα παραμείνει προσηλωμένη στην δέσμευση όταν ανέλθει στην εξουσία. Όμως το μάθημα της τελευταίας δεκαετίας είναι σαφές: αν η Ελλάδα μπορεί να μεταρρυθμίσει την οικονομίας της και να επιτύχει μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, δεν υπάρχει ανάγκη για υπερβολική λιτότητα. Δεν είναι μόνο οι επενδυτές που πανηγυρίζουν.

«Είναι αδύνατον να ξεχάσει κανείς ότι η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία βασίσθηκε στην απάτη. Στην πρώτη θητεία, στις αρχές του 2015, δεσμεύθηκε ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στη νομισματική ένωση, καταφέρνοντας να πείσει τους εταίρους της Ευρωζώνης για καλύτερους όρους για ένα νέο σχέδιο διάσωσης. Αντ’ αυτού, βύθισε την χώρα σε ύφεση, αναγκάζοντας τους Έλληνες πολίτες και επιχειρήσεις να ζήσουν με capital controls» αναφέρει το άρθρο.

Η ανακοίνωση πρόωρων εκλογών και η διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ έχουν ενθουσιάσει τους επενδυτές, κάτι που οδήγησε στην πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ομολογου στο 3,08% τη Δευτέρα, και το Χρηματιστήριο σημείωσε άνοδο 6%.

Ωστόσο, οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές προκλήσεις στην Αθήνα παραμένουν εντυπωσιακές. Η Αθήνα μπορεί να δανειστεί σε πολύ ευνοϊκά επιτόκια, εξαιτίας της στήριξης των εταίρων στην ευρωζώνη. Ωστόσο, το χρέος παραμένει στο 181% του ΑΕΠ.

Η οικονομία σημείωσε μεγέθυνση 1,95% το 2018, μεγαλύτερη από αυτή της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας. Όμως το κατά κεφαλή εισόδημα εξακολουθεί να είναι 21% χαμηλότερο από το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Με το τραπεζικό σύστημα ανεπαρκώς κεφαλαιοποιημένο και με πολλά ληξιπρόθεσμα δάνεια, η οικονομική κατάσταση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις. Εντούτοις η αυξανόμενη όρεξη των επενδυτών για ελληνικούς τίτλους έχει νόημα, εκτιμά ο συντάκτης.

Όταν επισκέφτηκα τη χώρα τον Δεκέμβριο , έμεινα με την εντύπωση ότι η πολιτική επιστρέφει στην κανονικότητα.

«Το ότι οι ψηφοφόροι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον Τσίπρα για όλες αυτές τις «κωλοτούμπες» είναι ευπρόσδεκτο. Η σκοτεινή πλευρά των λαϊκιστών της Ευρώπης δεν είναι η κριτική του για την φτωχή λειτουργικότητα της Ε.Ε., που είναι εμφανής, αλλά η αμείλικτη έλλειψη τιμιότητας για το τι μπορεί να επιτευχθεί κατά τη διαπραγμάτευση με άλλες χώρες-μέλη.

»Αυτό θέτει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο στρατόπεδο με τους Brexiteers της Βρετανίας και την Λέγκα και Κίνημα Πέντε Αστέρων της Ιταλίας… Ο Τσίπρας ήταν πρωτοπόρος μεταξύ των λαϊκιστών και είναι ένας από τους πρώτους που κινδυνεύει να εκτοπισθεί. Σε μια εβδομάδα αντικρουόμενων αποτελεσμάτων για τις αντισυστημικές δυνάμεις ανά την Ε.Ε., θα πρέπει να διδαχθούν από την εμπειρία του», καταλήγει.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη ΝΔ με απειλές από κακοποιούς αντιεξουσιαστές υπέρ Κουφοντίνα


Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση στην εκδήλωση της 15ης Μαΐου της ΝΔ, όταν οι άγνωστοι έσπασαν αυτοκίνητα βουλευτών της ΝΔ, έγινε με ανάρτηση σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου από  κακοποιούς αντιεξουσιαστές θαυμαστές του τρομοκράτη serial killer Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το κείμενο ανάληψης ευθύνης :

«Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαίου επιτεθήκαμε στην προεκλογική εκδήλωση-συγκέντρωση της ΝΔ στο κτήριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην λεωφόρο Συγγρού.

Αφού επιτεθήκαμε στην ομάδα ασφαλείας του κόμματος και του κτηρίου με δυναμίτες τρέποντας τους σε φυγή, καταφέραμε ζημιές σε αυτοκίνητα βουλευτών και μελών της Νέας Δημοκρατίας, σε ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον επαναστάτη Δημήτρη Κουφοντίνα που βρίσκονταν σε απεργία πείνας διεκδικώντας την άδεια που δικαιούται. Η εκδικητικότητα του κράτους και της ευρύτερης εξουσίας που αντιπροσωπεύεται κυρίως από την αμερικανική πρεσβεία, ΝΔ και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ενδεικτική του πόσο φοβούνται τόσο τον Κουφοντίνα όσο και το κίνημα αλληλεγγύης και αντίστασης που ξεδιπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.
Αν δεν δοθεί άμεσα η άδεια οι συνέπειες θα είναι τεράστιες
Αναρχικοί /ες»



Προμήθεια 2-3 ευρώ για αναλήψεις από ATM άλλων τραπεζών




Προμήθεια που μπορεί να κυμαίνεται από 2 έως 3 ευρώ έρχεται μέσα στο καλοκαίρι για όσους κάνουν αναλήψεις μετρητών με χρεωστικές κάρτες από ΑΤΜ άλλων τραπεζών. Το ύψος των χρεώσεων φωτιά θα κυμαίνεται ανάλογα με το ποσό ανάληψης.

Από την πλευρά τους τραπεζικά στελέχη αναφέρουν πως ο νέος κανονισμός της Visa, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιουλίου μπορεί να οδηγήσει σε πλήρη ανατροπή της ισχύουσας τιμολόγησης. Ουσιαστικά οι τράπεζες θα αναγκαστούν να αναπροσαρμόσουν την τιμολογιακή πολιτική τους προκειμένου οι χρεώσεις να είναι ίδιες και για τους Ελληνες, αλλά και για τους ξένους, τουρίστες που κάνουν αναλήψεις. Οι νέες χρεώσεις αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από την 20η Ιουλίου.

Η νέα χρέωση δεν αποτελεί υποχρεωτική προμήθεια που εφαρμόζουν όλες οι τράπεζες στην ΕΕ. Ωστόσο, βασίζεται πάνω στον Κανονισμό 924/2009 της Ε.Ε. που ορίζει ότι οι τράπεζες υποχρεούνται να εφαρμόζουν ενιαία τιμολόγηση στους πελάτες τους οπουδήποτε στην Ευρώπη.



Πηγή: iefimerida.gr 


Κώστας Μπακογιάννης για Κουφοντινάκια: «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία»



Στον ΣΚΑΪ μίλησε ο Κώστας  Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντας τους αντιεξουσιαστές «Κουφοντινάκια» και είπε ότι τους κάλεσε να τους κεράσει κρασί για να το συζητήσουν.

Ο Κώστας Μπακογιάννης είπε ότι πρόθεσή των αντιεξουσιαστών ήταν να του απαγορεύσουν να βρίσκεται στα Πετράλωνα με τον ίδιο να ανταπαντά ότι «απαγορευτικά βγάζουν μόνο τα Λιμεναρχεία», διευκρινίζοντας ότι δεν είχε κανένα λόγο να φύγει και έμεινε μέχρι το τέλος.

Ευχαρίστησε τους πελάτες και τους περαστικούς που τον υπερασπίστηκαν και αναφέρθηκε σε μια ηλικιωμένη κυρία με μια μαγκούρα που τον καλησπέρισε, τον φίλησε και του είπε: «μην ακούς, συνέχισε εσύ».

Όταν ρωτήθηκε πώς κράτησε την ψυχραιμία του ενώ έβριζαν τον νεκρό πατέρα του, απάντησε σοβαρός και μετρημένος ότι: «Το οφείλω στη μνήμη του πατέρα μου, εγώ δεν θα γίνω σαν κι αυτούς. Εγώ πιστεύω στη Δημοκρατία και το διάλογο εκείνοι είναι πάρα πολύ λίγοι και εμείς είμαστε πάρα πολλοί, πρέπει να φοβίσουμε το φόβο».

Μιλώντας για τους αντιεξουσιαστές θαυμαστές του τρομοκράτη Κουφοντίνα είπε πώς αυτοί που βανδαλίζουν την Αθήνα, είναι οι ίδιοι που διακινούν ναρκωτικά και κάνουν παραεμπόριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και «αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώνει, πρέπει η πόλη να είναι ασφαλής».




Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα



O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την είσοδο του στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Για τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές 

«Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πώς θα δημιουργήσουμε δουλειές, πώς θα μειώσουμε τους φόρους, πώς θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους. Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη τους. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη Νέα Δημοκρατία θα μπορέσουμε να τις δώσουμε».

Για την αντίδραση των αγορών στις εκλογές

«Νομίζω ότι οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα και οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητά μας είναι να αναπτυχθεί η οικονομία. Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα μια χώρα φιλική για τις επενδύσεις. Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πως θα τον κάνουμε πράξη. Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας, αλλά χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν, θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε τη στήριξής τους». 




Απίστευτη εμμονή ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει την ηγεσία στην δικαιοσύνη πραξικοματικά! Τι φοβούνται; Τι ετοιμάζουν;



Σε μια πραξικοπηματικού τύπου κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρούν να δεσμεύσουν με τις επιλογές τους και την επόμενη κυβέρνηση, ενώ βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, λίγες εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές.

Αυτό που είναι παράξενο είναι γιατί τέτοια εμμονή; Τι φοβούνται; Τι ετοιμάζουν; Και τι έχουν κάνει αυτά τα 4 χρόνια και φοβούνται τις συνέπειες των πράξεων τους με αποτέλεσμα να θέλουν να πέσουν στα μαλακά από ελεγχόμενους δικαστές.

Παρά το γεγονός ότι η θητεία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου και του Προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου Βασίλειου Πέππα λήγουν στις 30 Ιουνίου, όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει αντισυνταγματικά και πραξικοματικά σε ορισμό νέας ηγεσίας στη δικαιοσύνη, πρόεδρο και εισαγγελέα.

Εφόσον η κυβέρνηση επιλέξει τελικά αυτή την καθεστωτική πραξικοπηματική ενέργεια, το βάρος θα κληθεί να σηκώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος πρέπει να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα και εκεί θα φανεί το πόσο υπεύθυνος είναι για την θέση που κατέχει και οφείλει να σταματήσει αυτό το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αντιδράσεις πολλές όπως του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αντώνη Μανιτάκη που μιλάει για «προφανή καταδολίευση του πνεύματος και του γράμματος του Συντάγματος».

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, υπό το βάρος της ήττας του, προανήγγειλε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα προκηρύξει εθνικές εκλογές. Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

ΚΙΝΑΛ: Μην τολμήσουν τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη - Θα μας βρουν απέναντι

Για κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης μιλά το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει να κάνει προεκλογικά η κυβέρνηση για τον ορισμό του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο υπεύθυνος του τομέα Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σημειώνει: 

«Η κακοποίηση του θεσμού της Δικαιοσύνης και οι καθεστωτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν όπως φαίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μείνει στην εξουσία. Είναι απαράδεκτο, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να προχωρήσει η Κυβέρνηση στον ορισμό του Προέδρου και του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου διασύροντας και υπονομεύοντας τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Θα βρουν εμάς όπως και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι και τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να το κάνουν».


Ερωτηθείς σχετικώς από την «Καθημερινή», ο κ. Σταθόπουλος συμφωνεί με τις ήδη δημοσιοποιηθείσες απόψεις των κ. Αλιβιζάτου και Μανιτάκη ότι δεν πρέπει η κυβέρνηση Τσίπρα να προχωρήσει στους διορισμούς νέου προέδρου και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

«Τυπικά δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο από το Σύνταγμα», δηλώνει, «αλλά μια τέτοια κίνηση θα ήταν προφανώς αντιδεοντολογική».

Όπως εξηγεί ο κ. Σταθόπουλος, με δεδομένη την πρόθεση του πρωθυπουργού να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες πρόωρες εκλογές, η κυβέρνησή του δεν διαθέτει πλέον την πολιτική νομιμοποίηση να λάβει μια τόσο σοβαρή απόφαση. Ο έμπειρος νομικός σημειώνει επίσης ότι η θητεία του προέδρου και της εισαγγελέως δεν μπορεί να παραταθεί πέραν της 30ής Ιουνίου: «Θα αντικατασταθούν από τους δεύτερους στην ιεραρχία, όπως έχει συμβεί συχνά στο παρελθόν, έως ότου διοριστούν οι διάδοχοί τους».

Για τον κ. Σταθόπουλο, βρισκόμαστε ενώπιον μιας πρωτοφανούς συνθήκης, που δεν έχει προβλεφθεί από τον συνταγματικό νομοθέτη: «Η κυβέρνηση διατηρεί την εμπιστοσύνη της Βουλής αλλά βρίσκεται σε προφανή δυσαρμονία με τη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στις ευρωεκλογές». Στη συγκυρία αυτή, «δεν είναι απλά δικαίωμα αλλά και καθήκον της κυβέρνησης να προκηρύξει εκλογές», χωρίς να απαιτείται η παραίτησή της. Συνεπώς η διαφαινόμενη επίκληση εθνικού θέματος από την κυβέρνηση είναι, όπως αναφέρει, «περιττή».


Θέμα ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με την προκλητική παρουσία του αρχηγού σε συγκεντρώσεις του Τσίπρα



Και στο Αγρίνιο, μετά την Ξάνθη και την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα, ήταν παρών προκλητικά ο αρχηγός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 

Αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Αστυνομίας να δίνει το παρών σε τρεις τουλάχιστον προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρας.

 Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η προκλητική παρουσία του Ανδρικόπουλου θέτει θέμα ηγεσίας και αντικατάστασης του καθώς και των υπολοίπων γιατί ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. 


Συνελήφθη και ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Αυλώνας



Συνελήφθη και ο δεύτερος δραπέτης των φυλακών Αυλώνα Συριακής καταγωγής που μαζί με έναν ακόμη Αλβανό σκληρό κακοποιό είχαν αποδράσει το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δύο δραπέτες ήταν ένας 21χρονος Σύρος και ένας 23χρονος Αλβανός κατόρθωσαν να δραπετεύσουν και για αρκετές ώρες κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Ο Σύρος είχε καταδικαστεί για διακίνηση μεταναστών και ο Αλβανός θεωρείται πως ήταν μέλος της «μαφίας των φυλακών» και είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών.




Έρευνες για τρίτη ανήλικη-θύμα του 43χρονου



Η έρευνα συνεχίζεται και οι Αρχές εξετάζουν άλλη μία περίπτωση τρίτης ανήλικης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έπεσε και εκείνη θύμα αποπλάνησης του άντρα.

Προφυλακιστέος προσωρινά κρίθηκε εχθές μετά την απολογία του ο 43χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης που έβαλε τέλος στη ζωή της πέφτοντας στις γραμμές του τρένου στο Μοσχάτο.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που κράτησε περίπου μία ώρα, ο 43χρονος άντρας περιέγραψε πώς προσέγγισε την μαθήτρια πριν από τρεις μήνες και στη συνέχεια έκανε μαζί της ερωτική σχέση. Έπειτα παραδέχτηκε τη σχέση με μία άλλη ανήλικη κοπέλα που σήμερα είναι 16 ετών και με την οποία είχε σχέση όταν εκείνη ήταν επίσης 14 ετών, για περίπου ενάμιση χρόνο. Το κορίτσι έχει ήδη δώσει κατάθεση.

Στα προσωπικά αντικείμενα του άντρα οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο φέρεται να μαγνητοσκοπούσε την ερωτική πράξη με την ανήλικη, το οποίο όπως εκείνος ισχυρίζεται, γινόταν εν γνώσει της.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι Αρχές εξετάζουν άλλη μία περίπτωση ανήλικης, προκειμένου να εξακριβώσουν αν έπεσε και εκείνη θύμα αποπλάνησης του άντρα.


Πηγή : news247.gr


Αποκάλυψη: Εμβασμα – μυστήριο 4 εκατ. ευρώ έφτασε από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα



Έμβασμα-μυστήριο ύψους 4 εκατ. ευρώ από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα, μέσω Παναμά, φέρεται να έχει εντοπίσει αλλά δεν δημοσιοποιεί η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος. Πρόκειται για ροή χρήματος που έχει γίνει με επίκληση σιδηροκατασκευές σε γήπεδο μπέιζμπολ στο Καράκας. Ωστόσο υπάρχουν υπόνοιες ότι μπορεί να αφορά τη διεθνή μεθόδευση της κυβέρνησης Μαδούρο, όπως έχει ήδη αναδειχθεί, να στέλνει μεγάλα κεφάλαια στην Ευρώπη μέσω άσχετων εταιρειών για να μη γίνονται αντιληπτά. Ήδη υπάρχουν σχετικά δείγματα με τον εντοπισμό ύποπτων κεφαλαίων από τη Βενεζουέλα στη Βουλγαρία, σε μία περίπτωση μάλιστα υπάρχει και έμμεση εμπλοκή έλληνα ιδιώτη!

Οπως αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής», τους τελευταίους μήνες η Αρχή για το ξέπλυμα χρήματος έχει δεχθεί αναφορές ότι μέσω ελληνικών τραπεζών επιχειρήθηκε να μεταφερθεί (την περίοδο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 2018) το προαναφερόμενο ποσό από τη Βενεζουέλα προς εταιρεία με μεταλλικές κατασκευές στο Κερατσίνι που έχει σχετική δραστηριότητα και στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με αναφορές το ποσό αυτό παραδόθηκε στην ελληνική επιχείρηση με αναφερόμενη αιτιολογία την κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου και άλλα έργα σε γήπεδο μπέιζμπολ στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας. Η συγκεκριμένη μετακίνηση κεφαλαίων σε ελληνική εταιρεία, μικρού βεληνεκούς, για σιδηροκατασκευές στη Βενεζουέλα, φάνηκε παράδοξη στους ερευνητές της Αρχής αφού προφανώς είναι τελείως ασύμφορη και μη εφαρμόσιμη για σειρά λόγων. Σημειώνεται ότι πράγματι υπάρχει από την περίοδο 2015-2016 σχέδιο κατασκευής στο Καράκας γηπέδου μπέιζμπολ χωρητικότητας 36.500 ατόμων με το όνομα «La Rinconada», όμως πουθενά δεν έχει καταγραφεί εμπλοκή ελληνικής εταιρείας στην κατασκευή τμήματός του.

Με κεφάλαιο 3. 000 ευρώ

Τα ερωτήματα πληθαίνουν επειδή η εν λόγω ελληνική μονοπρόσωπη εταιρεία εμφανίζεται να δημιουργείται μόλις τον Μάρτιο του 2018, με αρχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ, ενώ μέχρι προ μερικών ημερών φαίνεται να δηλώνει ότι εξειδικεύεται μόνο στην κατασκευή και συντήρηση ανελκυστήρων. Τον Μάιο του 2019, δηλαδή αρκετούς μήνες μετά την ανάληψη του έργου στη Βενεζουέλα, εμφανίστηκε να έχει δυνατότητες κατασκευαστικών έργων, ενώ η έδρα της στο Κερατσίνι είναι ένα μικρό ισόγειο γραφείο λίγων τετραγωνικών μέτρων.

Το εύρημα αυτό της Αρχής φαίνεται να έρχεται στη συνέχεια αποκαλύψεων από πρώην δικαστικούς λειτουργούς της Βενεζουέλας που συνεργάζονται με ευρωπαϊκές αρχές ότι υπάρχουν ροές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που «ξεπλένει» το καθεστώς της Βενεζουέλας στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, τα ποσά που φθάνουν από Βενεζουέλα και στην Ελλάδα προέρχονται από ευρωπαϊκούς λογαριασμούς που διαχειρίζονται εταιρείες-βιτρίνες, πίσω από τις οποίες βρίσκονται άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να χάνονται τα ίχνη του πραγματικού ιδιοκτήτη.

Η έρευνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά υπήρξε εισήγηση από τους υπευθύνους της Αρχής (η έρευνα δεν πραγματοποιήθηκε από τον ελεγκτή που απομακρύνθηκε λόγω της υπόθεσης ELFE – Πετσίτη, αλλά από δύο άλλους υπαλλήλους) ο σχετικός φάκελος να αρχειοθετηθεί. Ωστόσο τελικώς η Ολομέλεια φέρεται να αποφάσισε την περαιτέρω διερεύνηση με υποβολή ερωτημάτων στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα και ακολούθως στην ελληνική πρεσβεία στο Καράκας. Χωρίς να διευκρινιστεί αν υπήρχε συμμετοχή της ελληνικής εταιρείας στο γήπεδο του Καράκας. Το μόνο που προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα είναι ότι από τα 4 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από τη Βενεζουέλα προς Ελλάδα μέσω Παναμά ποσό της τάξης των 50.000 ευρώ μεταφέρθηκε σε ξένη τράπεζα στη Γλυφάδα.


Βασίλης Λαμπρόπουλος
Πηγή : in.gr


Αθλιότητα αντιεξουσιαστών στα Πετράλωνα! : Έβριζαν το νεκρό πατέρα του Μπακογιάννη και αποθέωναν τον Κουφοντίνα




Οι ευνοούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν ότι τελειώνουν οι ημέρες της ανομίας και της ανοχής σε ότι κάνουν και έρχεται η νομιμότητα, ξεσπαθώνουν αυτές τις τελευταίες ημέρες άθλια και προκλητικά.

Το βράδυ της Τρίτης σε ταβέρνα στα Πετράλωνα ο Κώστας Μπακογιάννης έτρωγε μαζί με συνεργάτες του, όταν ομάδα κακοποιών συντρόφων αντιεξουσιαστών στάθηκε απέναντι και άρχισε να φωνάζει συνθήματα και ακόμα και υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και απαιτούσαν από τον Κώστα Μπακογιάννη να φύγει.

Θαμώνες της ταβέρνας φανερά εκνευρισμένοι και αγανακτισμένοι από την στάση των κακοποιών αντιεξουσιαστών στάθηκαν στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου και ζήτησαν από τους αναρχικούς να σταματήσουν αλλά εκείνοι ήταν αμετακίνητοι, προκλητικοί και άθλιοι όπως πάντα. 

Ο Κώστας Μπακογιάννης ατάραχος και σοβαρός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πάει πουθενά και συνέχισε το γεύμα του.

Οι σύντροφοι κακοποιοί αντιοεξουσιαστές που δημιούργησαν το επεισόδιο ήταν παράσιτα καταληψίες της πλατείας Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα.