Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

«Μπράβος» σε μπαρ και πρωταγωνιστής σε επεισόδιο ξυλοδαρμού ο οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ



Mπράβος» σε μπαρ της Πάτρας και πρωταγωνιστής ξυλοδαρμού υπαλλήλου γειτονικού καταστήματος εμφανίζεται αστυνομικός που είναι –όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – στενός συνεργάτης και οδηγός του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλου!

Λίγα 24ωρα μετά τη παρουσία του αρχηγού της Αστυνομίας  στην πρoεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ (είχε δώσει παρόν και σ άλλες κομματικές συγκεντρώσεις) αναδεικνύεται ότι o  αστυνομικός συνοδός, οδηγός του και άνθρωπος «απολύτου εμπιστοσύνης» του, εύρισκε, περιέργως, το περιθώριο και την άνεση να εργάζεται ως πορτιέρης σε νυκτερινό κέντρο της αχαϊκής πόλης (σσ όπου διατηρεί σπίτι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ). Και επιπλέον, τον περασμένο Μάρτιο, ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να κτύπησε –σύμφωνα με καταγγελίες και μαρτυρίες πολιτών της Πάτρας –23χρονο εργαζόμενο σε ψητοπωλείο στο κέντρο της Πάτρας γιατί είχε…καπνό το κατάστημά του. Για το εν λόγω συμβάν που αναφερθηκε στα ΜΜΕ της Πάτρας (χωρίς να  είχε γνωστοποιηθεί ότι πρόκειται για τον συνοδό κι οδηγό του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ) διατάχθηκε ΕΔΕ . Η έρευνα ανατέθηκε σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ που ήταν κι αυτός παρόν προσφάτως σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα περίπου τρείς μήνες αργότερα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Τα ερωτήματα για το συγκεκριμένο συμβάν και για τις ευθύνες του αρχηγού πολλαπλασιάζονται ύστερα από την διαπίστωση ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός με σημαντική προυπηρεσία στην Ασφάλεια Αττικής είχε απομακρυνθεί πρόωρα στις τελευταίες κρίσεις του αστυνομικού σώματος με διαφαινόμενο κριτήριο ότι ο οδηγός του είχε εμπλακεί τον Σεπτεμβριο του 2018 σε περιστατικό ξυλοδαρμού Πακιστανού!

Για τη δραστηριότητα του οδηγού του κ. Ανδρικόπουλου υπήρξαν αναρτήσεις και δημοσιεύματα σε ΜΜΕ της Πάτρας στις 16 Μαρτίου 2019.

Είναι ενδεικτικά τα αναφερόμενα , εκείνη την ημέρα, στον διαδικτυακό τόπο “dete.gr” (ΚΟΣΜΟΣ) της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Όπως σημειωνόταν «άγριο ξύλο στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου την ημέρα του Καρναβαλιού με πρωταγωνιστή Πατρινό αστυνομικό που υπηρετεί στην Αθήνα και είχε κατέβει στην Πάτρα για «δουλειά» και νεαρό ψήστη ο οποίος δούλευε για το μεροκάματο και έψηνε σουβλάκια… στο απέναντι κατάστημα!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αστυνομικός εργαζόταν ως «μπράβος» στην είσοδο του καταστήματος και η σχέση του με τον… απέναντι ψήστη διαταράχθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρας!

Καίτοι ο 23χρονος ήταν πελάτης στο μαγαζί και μάλιστα καθ’ ολη τη διάρκεια του τριημέρου προμηθευόταν τα ποτά του από το συγκεκριμένο καφέ, δέχθηκε τα παράπονα του αστυνομικού για την «τσίκνα».

Κάθε φορά που ο νεαρός ψήστης πήγαινε στο καφέ… άκουγε τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στην «πόρτα» και δη του αστυνομικού. Κάποια στιγμή την Κυριακή «τόλμησε» να αντιδράσει. Και τότε… έγινε της κακομοίρας!

Με το που «την είπε» στον πορτιέρη (δεν γνώριζε πως υπηρετεί στην ΕΛ.ΑΣ.) εκείνος… τον ξάπλωσε στο έδαφος αφού του έριξε μπουνιές στο πρόσωπο! Ο 23χρονος μάτωσε και μάλιστα δεν αποκλείεται να του έσπασε και δόντι.  Φαίνεται πως ο αστυνομικός είχε «ροπή» στην πυγμαχία και ήξερε πώς να «βαρέσει»!

Το γεγονός έκανε γρήγορα τον γύρο της πόλης, και μάλιστα στο σημείο απειλήθηκαν και επεισόδια όταν έφθασε εκεί γνωστός Πατρινός φίλος του ψήστη, ο οποίος θα μπορούσε να «ξαπλώσει» τον νταή αστυνομικό… εν ριπή οφθαλμού! Όμως επικράτησε ψυχραιμία».

Για να συμπληρωθεί αμέσως μετά «το επεισόδιο έληξε με τον τραυματισμό του άτυχου ψήστη, ωστόσο τα ερωτήματα που προκαλούνται είναι πολλά.

Πώς εν ενεργεία αστυνομικός παριστάνει τον «μπράβο» στην πόρτα καφέ της πόλης; Είναι δυνατόν ένστολος να κάνει τον «νονό» και να επιτίθεται σε ανυποψίαστους πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για το μεροκάματο; Δεν γνωρίζουμε αν ο 23χρονος έκανε καταγγελία στην Αστυνομία (σε τέτοιες περιπτώσεις οι περισσότεροι φοβούνται να καταγγείλουν) όμως για το συμβάν υπάρχουν μάρτυρες τους οποίους κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει! Ωστόσο τα στοιχεία του αστυνομικού εύκολα διασταυρώνονται, αφού τον γνώριζαν αρκετοί από τους θαμώνες, περαστικούς και γενικά αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος».

Τέσσερις ημέρες αργότερα   είχε υπάρξει νεώτερη ανάρτηση όπου σημειωνόταν η έναρξη έρευνας για το εν λόγω συμβάν (όπου σημειονόταν και πάλι ότι τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ κρατούσαν  ως επτασφράγιστο μυστικό την υπηρεσιακή θέση του εν λόγω αστυνομικού στο πλευρό του κ. Ανδρικόπουλου).

Όπως αναφερόταν τότε «πριν από μερικές ημέρες, το θύμα του ξυλοδαρμού πέρασε το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και κατέθεσε όσα γνώριζε για την υπόθεση.

Παράλληλα οι αστυνομικοί έχουν λάβει και εικόνες από βίντεο που δείχνουν τι ακριβώς συνέβη, βίντεο όμως διαθέτουν και άλλα γειτονικά καταστήματα. Σε αυτά ενδέχεται να φαίνεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός ο οποίος σύμφωνα με τις καταγγελίες εργαζόταν στο συγκεκριμένο κατάστημα».

Όμως παρότι η διερεύνηση του περιστατικού για τον ξυλοδαρμό του πολίτη από τον συνεργάτη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ , εμφανίζεται απλή έχει εξελιχθεί σε έρευνα …μακράς διαρκείας. Ο λόγο που επικαλούνται;   ότι αναζητούνται πολλές μαρτυρίες και περαιτέρω στοιχεία …


TA NEA


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου