Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Θέμα ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. με την προκλητική παρουσία του αρχηγού σε συγκεντρώσεις του Τσίπρα



Και στο Αγρίνιο, μετά την Ξάνθη και την κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή στο Σύνταγμα, ήταν παρών προκλητικά ο αρχηγός της Αστυνομίας Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 

Αποκαλύφθηκαν φωτογραφίες του αρχηγού της Αστυνομίας να δίνει το παρών σε τρεις τουλάχιστον προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρας.

 Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Η προκλητική παρουσία του Ανδρικόπουλου θέτει θέμα ηγεσίας και αντικατάστασης του καθώς και των υπολοίπων γιατί ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου