Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ για την υπόθεση παρακολούθησης του ΚΚΕ: «Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν»

 


Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το ζήτημα παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

«Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Γνωστοποίησαν ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η εξέλιξη αυτή αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα ''απαντά'' στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει, παραθέτοντας τρία ερωτήματα:

«- Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

- Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

- Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;».



Παραιτήθηκε από το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ ο Περιβολάρης με σοβαρές αιχμές κατά Ανδρουλάκη

 


Αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και αποσύρει την υποψηφιότητά του ως βουλευτής του νομού Καστοριάς, ο δημοσιογράφος Περικλής Περιβολάρης, με σκληρές αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο Π. Περιβολάρης επιτίθεται κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κρυπτόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, απών από τις μάχες που έδινε το Κίνημα για την επιβίωσή του και εμφανίστηκε μόνο όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία».

Αναφέρει μάλιστα ότι πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την υποψηφιότητά του στην Καστοριά «για να αναδείξω τα όσα συμβαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη» ισχυριζόμενος ότι υπάρχουν «λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές». Τέλος, δηλώνει ότι θα είναι παρών στο δημόσιο λόγο «για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως «μαγειρεύουν» οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος» όπως αναφέρει.

Η ανακοίνωση του Παντελή Περιβολάρη:

Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο Γραφείο Τύπου και στον τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι. Κλήθηκα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να συμβάλω στην ανοικοδόμηση του Κινήματος και το στόχο μας τον πετύχαμε, οπότε αποχωρώ γεμάτος περηφάνεια. Σημειώνω ότι σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κρυπτόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, απών από τις μάχες που έδινε το Κίνημα για την επιβίωσή του και εμφανίστηκε μόνο όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Με την παρούσα δήλωσή μου γνωστοποιώ και την απόφασή μου να αποσυρθώ από υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καστοριάς. Ευχαριστώ το σύντροφο Βαγγέλη Αργύρη που μου έκανε την τιμητική πρόταση. Μπορεί να αποδέχτηκα την πρόταση του και να έκανα τις σχετικές ενέργειες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος, όμως, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ για να αναδείξω τα όσα συμβαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η απόφασή μου αυτή να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια που επεξεργάζονται ορισμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο Χρηστίδη, που με δική του εισήγηση εντάχθηκα στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Νίκο Βοσδογάνη, με τον οποίο επικεφαλής είχαμε μία άριστη συνεργασία και όλους του συναδέλφους του τμήματος με τους οποίους συνδέθηκα με βαθιά φιλία.

Παράλληλα δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι παρών στο δημόσιο λόγο για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως «μαγειρεύουν» οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος.

Η επιστολή παραίτησης από υποψήφιος βουλευτής

Σύντροφε Βαγγέλη Αργύρη,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σου γνωστοποιήσω ότι αποσύρω την υποψηφιότητά μου για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στο νομό Καστοριάς. Η πρότασή σου με τίμησε και την αποδέχτηκα για να δώσουμε μαζί τη μάχη να αλλάξει το ΠΑΣΟΚ για μία ακόμα φορά στην σύγχρονη ιστορία τον πολιτικό χάρτη της χώρας, για να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους συμπολίτες μας, τους νέους, τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους. Για το νομό Καστοριάς δε η ανάγκη να βγούμε μπροστά όλοι οι ενεργοί πολίτες είναι πολύ μεγαλύτερη. Η περιοχή έχει σημάνει συναγερμό εδώ και πολύ καιρό, από την εποχή που κυβερνούσε ο Σύριζα. Βρίσκεται πλέον στις 20 φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Οι νέοι και όχι μόνο την εγκαταλείπουν μαζικά και αυτή η μείωση του πληθυσμού αποτυπώθηκε στην πρόσφατη απογραφή. Η απερχόμενη Κυβέρνηση όλα αυτά τα χρόνια δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει αυτόν το δρόμο, που οδηγεί σε μεγαλύτερη καταστροφή του τόπου. Όπως σου προανέφερα είμαι στη δυσάρεστη θέση να αποσύρω την υποψηφιότητά μου, παρά το γεγονός ότι την είχα αποδεχτεί όταν μιλήσαμε, περίπου στις αρχές του Δεκεμβρίου και έκανα, όπως μου είχες ζητήσει, τις σχετικές ενέργειες στην ειδική πλατφόρμα του Κινήματος για τους υποψήφιους βουλευτές. Προχωρώ σε αυτή την κίνηση για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι οι σχεδιαζόμενες περαιτέρω απολύσεις στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι λογικές να φύγουν οι παλαιότεροι να έρθουν «τα δικά μας παιδιά» ιστορικά ήταν ξένες προς το ΠΑΣΟΚ και ανήκαν στην γλώσσα άλλων πολιτικών κομμάτων. Ευελπιστώ ότι η δική μου αποχώρηση θα βάλει φρένο σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αδυνατώ να καταλάβω τη στρατηγική που χαράσσει η ηγεσία ενόψει των εκλογών. Τη μία ημέρα «αυτόνομη πορεία». Την άλλη ημέρα «Κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή». Την επόμενη ημέρα ταύτιση του πολιτικού μας λόγου με τον Σύριζα και πάει λέγοντας. Κλείνοντας θέλω να σου ευχηθώ καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχεις αναλάβει για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων σε όλη τη χώρα.


Συντροφικά


ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗΣ



Το μήλο κάτω απο την μηλιά θα πέσει!! Συνελήφθη γιός τρομοκράτη της 17Ν

 




Στη σύλληψη γιου καταδικασμένου μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν (συγκεκριμένα του Καρατσιώλη), προχώρησαν οι αστυνομικοί στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που βρίσκεται σε εξέλιξη, από τα ξημερώματα.

Το εν λόγω άτομο, συνελήφθη μαζί με ακόμα 6 ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. Δύο από τα επτά άτομα (έξι άνδρες και μία γυναίκα) θεωρούνται από τις αστυνομικές αρχές ότι αποτελούν τον ηγετικό πυρήνα της οργάνωσης.


Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη γιάφκα των 7 ληστών: 

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μοτοσυκλετών και ένοπλες ληστείες, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια και πώληση κάνναβης στην Πάτρα.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, συνελήφθησαν επτά ημεδαποί, μέλη της οργάνωσης.

Εις βάρος τους καθώς και εις βάρος τουλάχιστον ενός ακόμη συνεργού τους, που αναζητείται, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας έχουν οργανωθεί για κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση τέλεση ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, την παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για την παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για τα ναρκωτικά και για τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης τουλάχιστον από το 2020 ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα τραπεζών, ΕΛ.ΤΑ. και σουπερμάρκετ, καθώς και κλοπών δίκυκλων οχημάτων, στην περιοχή της Πάτρας.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους είχαν προηγουμένως προμηθευτεί πιστόλια, κατάλληλη ενδυμασία για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και του σώματός τους (όπως μπουφάν, περούκες, ιατρικές μάσκες, γυαλιά, καπέλα τύπου τζόκεϊ κ.ά.), ενώ προέβαιναν στην κλοπή μοτοσυκλετών, τις οποίες χρησιμοποιούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Παράλληλα, για να μεγιστοποιήσουν το παράνομο περιουσιακό τους όφελος, μέλη της οργάνωσης είχαν διαμορφώσει σε οικίες όπου διέμεναν κατάλληλους χώρους με υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης, ενώ οι ποσότητες που παράγονταν στη συνέχεια πωλούνταν στην περιοχή του κέντρου της Πάτρας.

Πιο αναλυτικά, ως προς τον τρόπο δράσης τους, αφού επέλεγαν το κατάστημα-στόχο, ενώνονταν σε ομάδες τουλάχιστον τριών ατόμων, από τα οποία οι δύο εισέρχονταν στο κατάστημα, ενώ ο τρίτος ανέμενε εξωτερικά έχοντας τον ρόλο του τσιλιαδόρου.

Για τη μετάβασή τους στον χώρο των ληστειών χρησιμοποιούσαν δίκυκλα, τα οποία αφαιρούσαν από σημεία όπου βρίσκονταν κοντά στις οικίες-καβάτζες, αφού προηγουμένως λάμβαναν υπόψη και τον τελικό προορισμό του δρομολογίου διαφυγής τους.

Μετά τη διάπραξη των ληστειών εγκατέλειπαν το δίκυκλο - μέσο διαφυγής συνήθως στην περιοχή της Αγυιάς, άλλαζαν ρούχα και διέφευγαν με διαφορετικό όχημα.

Μάλιστα, κατά τη δράση τους, και προκειμένου να μην εντοπίζονται από τις Αρχές, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, όπως χρήση ασυρμάτων, αποφυγή τηλεφωνικών συνομιλιών και διά ζώσης σχεδιασμό της παράνομης δραστηριότητάς τους.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε εννέα συνολικά οικίες, καθώς και σε χώρο στάθμευσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


δύο πιστόλια,

αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούμενος από 274 γρ. C4, πυροκροτητή και βραδύκαυστο φιτίλι,

περούκες, κράνη, περιλαίμια, κουκούλες full face, αντιασφυξιογόνες μάσκες, καθώς και ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην τέλεση πράξεων,

βιβλία με περιεχόμενο που αφορά στην αναρχία και στην τρομοκρατία,

ιδιόχειρες σημειώσεις με σχεδιασμό εγκληματικών πράξεων,

πρώτες ύλες για την κατασκευή μολότοφ (φιάλες),

τρεις ασύρματοι πομποδέκτες,

πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, φορητοί υπολογιστές),

2.150 ευρώ,

τέσσερις εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης σε κατάλληλα διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους,

17 κιλά και 996 γραμμάρια κάνναβης, καθώς και -77- δενδρύλλια κάνναβης.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί επτά ένοπλες ληστείες στην περιοχή της Πάτρας (τρεις σε καταστήματα τραπεζών, τρεις σε υποκαταστήματα ΕΛ.ΤΑ. και μία σε σούπερ μάρκετ), καθώς και δέκα κλοπές δίκυκλων οχημάτων, με το παράνομο περιουσιακό όφελος να ανέρχεται στα 19.090 ευρώ, ενώ η αξία των δίκυκλων οχημάτων που αφαιρέθηκαν ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, για την εξέλιξη των οποίων θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».



Εικόνες :















ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 τρέμουν μην πάρει η μπάλα μαζί με την ακροδεξιά και την ακροαριστερά και χάσει την ασυλία

 



ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 θέλουν ακροαριστερή ασυλία προκαλώντας την κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί κάθε ακραίο στην χώρα όπως του αξίζει. Τα άρα στην χώρα μας είναι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, και παραρτήματα ακροαριστερών που έχουν βρεί καταφύγιο κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και στο ΜεΡΑ25.

Και τα τρία πολιτικά κόμματα, προκλητικά αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία θέλουν το νομοσχέδιο να μην αναφέρεται γενικά στα άκρα αλλά στους νεοναζί, και σίγουρα η κυβέρνηση δεν θα τους κάνει την χάρη, γιατί όσο επικίνδυνοι είναι οι ακροδεξιοί, άλλο τόσο είναι και οι ακροαριστεροί.

Από την Κουμουνδούρου για να δικαιολογηθούν ώστε να μην τους χρεωθεί ότι προστατεύουν τους ακροαριστερούς συντρόφους λένε «η κυβερνητική τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη που διέρρευσε στον Τύπο είναι ανεπίτρεπτα ευρεία και επιτρέπει μεγάλα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας στο δικαστικό όργανο που θα κρίνει ότι κάποιο κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Μάλιστα έκαναν ειδική αναφορά στη λέξη «ιδίως» που έχει η τροπολογία η οποία σημαίνει ότι, εκτός από τις ποινικές καταδίκες για τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια που δεν κατονομάζονται.

Ουδέτερη διατύπωση δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά καταδικασμένων νεοναζί, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέρει ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα τα άκρα και την επικινδυνότητα τους.

Για να δικαιολογήσουν την προκλητικότητα, σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η αόριστη και φαινομενικά ουδέτερη διατύπωση της διάταξης υποδηλώνει ότι δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά καταδικασμένων νεοναζί και αφήνει έδαφος σε επικίνδυνες και ανιστόρητες παρερμηνείες με την επίκληση της θεωρίας των δύο άκρων.

Πέραν αυτού όμως, η επίμαχη τροπολογία δεν προβλέπει τίποτα και ως προς τα αποδεικτικά μέσα με τα οποία ο Άρειος Πάγος θα κρίνει ότι ένα κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μάλιστα εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καημός του ΚΚΕ ππου έχει στις τάξεις του ακροαριστερούς Σταλινικούς : Οχι σε επικίνδυνες γενικεύσεις για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρωνΣτον Περισσό αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή για τη ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη : «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές».

Αυτό το επικίνδυνες γενικεύσεις είναι που έκανε το ΚΚΕ να τρέμει για τους ακροαριστερούς συντρόφους και συνεχίζει  Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον “κόρφο” του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ.

Την ίδια τακτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δηλαδή την προστασία των ακροαριστερών, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 δεν συναινεί με τη ρύθμιση που επιθυμεί να φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί εκτός εκλογών το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για μία επικίνδυνα υποκριτική μεθόδευση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων και πρόσθετε πως τους νεοναζί «πρέπει να τους τσακίσουμε ηθικά, πολικά, εκλογικά».


Κ.Β.



Λοβέρδος: Εχω άλλα 200 μηνύματα του Παππά στον Καλογρίτσα - Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις

 



Για δεκάδες sms που έχει στην κατοχή του ο Χρήστος Καλογρίτσας έκανε λόγο ο δικηγόρος του Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ξανά ότι υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα μηνύματα.

«Είναι το έκτο sms που καταθέτει ο πελάτης μου, τα άλλα πέντε τα είχε καταθέσει στην Επιτροπή ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής και είναι ήδη στη δικογραφία. Ακριβώς το ίδιο είναι και αυτό, το έκτο, κι έχω άλλα 200», τόνισε ο κ. Λοβέρδος για τα οποία σημείωσε ότι δεν θα τα παρουσιάσει ποτέ, γιατί «σε αυτήν την περίπτωση δεν είμαι πολιτικός είμαι δικηγόρος, και κάνω αυτά που είναι να κάνω με κριτήριο τις εντολές του πελάτη μου».

«Μιλάω σχηματικά. Εχω έναν τόμο, μικρό τόμο, όλα τα μηνύματα, όλες τις συνομιλίες μέσω μηνυμάτων».

Οπως είπε είναι στην κρίση του Χρήστου Καλογρίτσα αν αυτά τα μηνύματα θα βγουν προς τα έξω.



Βουτηγμένος στην διαφθορά ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να μην αποκαλυφθούν και άλλα


 

Βουτηγμένος στην διαφθορά ο ΣΥΡΙΖΑ, με αλεπάλληλες αδιάψευστες κατηγορίες σε βάρος του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να κάνει σώου για να μην αποκαλυφθούν και άλλα σε βάρος του.

Σε αποχώρηση από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου εξετάζεται η υπόθεση συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προχώρησαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλώντας την έντονη αντίδραση των υπολοίπων κομμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε δυσμενή κατάσταση μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, δεν θέλει να μάθουν οι πολίτες και για άλλα αίσχη, οπότε προσπαθεί να τα αποφύγει.

Από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης μίλησε για «σόου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θλίβει. Στην σημερινή συνεδρίαση συζητούμε την υπόθεση παρακολουθήσεων του ΚΚΕ μετά από αίτημα που κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσχηματικά τα όσα είπαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία διάθεση να φτάσει μέχρι τέλους η υπόθεση των παρακολουθήσεων στα γραφεία του ΚΚΕ».

Αρνητικά σχολίασε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Χάρης Καστανίδης του ΠΑΣΟΚ: «θα μπορούσα να δεχτώ την αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ αν εξέφραζαν αγανάκτηση για πιθανή παρακολούθηση του δικού τους τηλεφωνικού κέντρου. Ο σεβασμός στην ανάγκη ενός κόμματος και του λαού να μάθει την αλήθεια  όφειλε να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε απόφαση παραμονής στην αίθουσα»

Να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε απόγνωση, επιχείρησαν να δικαιολογήσουν την αποχώρησή τους από την συνεδρίαση λέγοντας ότι το προεδρείο αρνείται να καλέσει για ακρόαση τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο αν και ο δεύτερος έχει ζητήσει να ενημερώσει τα μέλη της επιτροπής για τα πρόσφατα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε στους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το προεδρείο να διεξαχθεί ψηφοφορία προκειμένου τα μέλη της επιτροπής να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να κληθεί άμεσα ο κ. Ράμμος για εξέταση ή όχι.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας Θανάσης Μπούρας απέρριψε την ψηφοφορία και εξήγησε προς τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως πρέπει να καταθέσουν σχετικό αίτημα και εφόσον λάβει την υποστήριξη των 2/5 των μελών της επιτροπής, ο κ Ράμμος θα κληθεί εκ νέου.

Επίσης, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος από την ΝΔ σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έχει ήδη καταθέσει 4 φορές στην επιτροπή ενώ πρόσθεσε «Είναι πρωτοφανές το αίτημα «αυτό-πρόσκλησης» στην υψηλότερου επιπέδου κοινοβουλευτική επιτροπή του επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής. Ο κ. Ραμμος επιλέγει να κάνει πολιτική και κινείται εκτός των συνταγματικών ορίων της Αρχής της οποίας προΐσταται». Ακολούθως, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανιδης σχολίασε πως «οι ανεξάρτητες αρχές είναι θεσμικά αντίβαρα με οριοθετημένες από το Σύνταγμα αρμοδιότητες που δεν πρέπει να ξεπερνούν. Δεν μπορούν ως εκ τούτου ούτε να κρίνουν τις λειτουργίες της δικαιοσύνης, ούτε φυσικά να υποδεικνύουν στο Κοινοβούλιο και μάλιστα στην Επιτροπή Θεσμών τι θα κάνει».

Ο φαιδρός Γιώργος Κατρούγκαλος από την άλλη σημείωσε για να δημιουργήσει δήθεν σύγχυση ότι το κόμμα του δεν θα συνεργήσει σε προσπάθεια «συνταγματικής εκτροπής και αυτοκατάργησης της επιτροπής».




Μετά τα χαστούκια που έφαγε στις ΗΠΑ ο Τσαβούσογλου τα έβαλε με την Ελλάδα

 


Αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς του ήρθανε του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν, στην Ουάσινγκτον.

Ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε εκνευρισμένος και επανέλαβε πως «η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί τα νησιά με αμερικανικά όπλα και οι ΗΠΑ δεν λένε τίποτα» και πως «ο Μενέντεζ και κάποιοι άλλοι επιχειρούν να εμποδίσουν την πώληση των F-16».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στο Haber Global: «Υπάρχουν ενδείξεις πως έχει αλλάξει η ισορροπημένη πολιτική των ΗΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα. Αν και το τελευταίο διάστημα επιχείρησαν με κάποιες δηλώσεις τους να κρατήσυν κάποιες ισορροπίες, στην πράξη βλέπουμε πως έχει χαλάσει αυτή η ισορροπία. Εγώ αυτό δεν το λέω μόνο για κάποιες δηλώσεις του Μενέντεζ και κάποιων άλλων που προσπαθούν να εμποδίσουν την πώληση των F-16 στην Τουρκία.

Εδώ η Ελλάδα παραβιάζει το καθεστώς αποστρατικοποίησης των νησιών και αυτό συμβαίνει με τα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχωρούν οι ΗΠΑ και στο ζήτημα αυτό δεν υπήρξε κάποια ένσταση των ΗΠΑ. Δεν είπαν ‘δεν μπορείς να το κάνεις αυτό’. Επίσης, η Ελλάδα δηλώνει πως οι εννέα βάσεις (των ΗΠΑ) είναι για να υπάρχει εξισορρόπηση απέναντι στην Τουρκία και απο τις ΗΠΑ δεν είδαμε κάποια δήλωση που να διαψεύδει αυτό».

Σε άλλο σημείο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως «δεν θα κάνουν στην Τουρκία ό,τι θέλουν, επειδή θέλουν να μας πουλήσουν F-16» και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα κάνει προβοκάτσιες και προκαλεί με την στήριξη των ΗΠΑ».

Και συνέχισε: «Τους είπαμε πως κάθε υποστήριξη που δίνουν στην Ελλάδα σημαίνει τη συνέχιση της προκλητικής πολιτικής της Ελλάδας και δώσαμε παραδείγματα για τις προβοκάτσιες της Ελλάδας όπως το κλείδωμα στα ραντάρ των μαχητικών μας που πετούσαν στα πλαίσια της δράσης του ΝΑΤΟ με τους  S-300.

«Τώρα ακούγεται μόνο η φωνή του Μενέντεζ αλλά ίσως ακουστούν κι άλλες φωνές. Στις προσπάθειες παρεμπόδισης της πώλησης και τα βήματα που κάνουν   αν η διοίκηση των ΗΠΑ δείξει αποφασιστικότητα, το ζήτημα θα λυθεί. Η διοίκηση μην ρίχνει τις ευθύνες στο Κογκρέσο ή κάπου αλλού. Όπως δεν δεχόμαστε να μας δέσουν χειροπόδαρα και δεν γίνονται δουλειές με  την λογική πως με την πώληση των F-16 και τον εκσυγχρονισμό τους θα κάνουμε στην Τουρκία ο,τι θέλουμε.. Κι εχθροί και φίλοι είδαν πως τα πράγματα δεν λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο.

» Όλοι δηλώνουν πως η επιτάχυνση της διαδικασίας της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα έχει θετικές επιπτώσεις στο Κογκρέσο στο ζήτημα των F-16 κι ας μην έχουν καμία σχέση τα θέματα αυτά. Kι εμείς λέμε πως αυτά τα δυο θέματα δεν θα πρέπει να συνδέονται μεταξύ τους».



Συνελήφθη γιός μέλους της 17Ν και άλλοι έξι αντιεξουσιαστές για ληστεία και τρομοκρατία

 


Οπλα, εκρηκτικά, περίπου 18 κιλά κάνναβης και τέσσερις υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στα σπίτια των επτά αντιεξουσιαστών, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που μέσω γενετικού ελέγχου (DNA), ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 7 ληστείες που σημειώθηκαν σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σούπερ μάρκετ στην Πάτρα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

Οι συλλήψεις των 6 ακροαριστερών και μιας γυναίκας έγιναν κατά τη χθεσινή, ευρείας κλίμακας, επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών σε διάφορες περιοχές. 

Δυο άτομα που φέρεται πως είχαν αρχηγικό ρόλο, συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ επέστρεφαν στα σπίτια τους, με τους αστυνομικούς να κατάσχουν άμεσα τα κινητά τους τηλέφωνα, αποτρέποντας το ενδεχόμενο πιθανής επικοινωνίας με τους συνεργούς τους.

Ανάμεσα στους 7 συλληφθέντες, είναι ο γιος του καταδικασθέντος μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Κώστα Καρατσώλη επονομαζόμενου ως «Στέλιου», ο οποίος αφού εξέτισε ποινή 17 ετών, αποφυλακίστηκε. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ακροαριστεροί φοιτητές, αλλά και «αιώνιοι» ακροαριστεροί φοιτητές του Πανεπιστήμιου Πατρών με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία και τη Θεσπρωτία, ενώ η 35χρονη είναι σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων. 

Ολοι οι συλληφθέντες αντιεξουσιαστές έχουν απασχολήσει τις τοπικές διωκτικές Αρχές για διάφορα αδικήματα κατά το παρελθόν.

Σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν περούκες και τα δυο πιστόλια που χρησιμοποίησαν οι δράστες στις ληστείες μεταξύ των οποίων στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Βραχνέικα, σε τράπεζες στην Ακρωτηρίου και Ηρ. Πολυτεχνείου και σε σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Αγυιάς. Μέσω ασυρμάτων που κατείχαν και είχαν συντονίσει στη συχνότητα της ΕΛΑΣ, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των αστυνομικών.

Εντοπίστηκαν επίσης και πυροκροτητές αλλά και σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», ποσότητα εκρηκτικής ύλης (C4) που, όπως μετέφεραν αστυνομικές πηγές, θα μπορούσε να «κατεδαφίσει το κτίριο της Αστυνομίας». Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η εμπλοκή των συλληφθέντων σε ληστείες και άλλα «χτυπήματα» εντός και εκτός Πατρών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών κατοχής όπλων, και παράβασης της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες. 



Άρχισαν οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα για την συμμορία ΣΥΡΙΖΑ με τις σακκούλες με τα μαύρα λεφτά

 



Αποκαλύψεις για την διαφθορά της συμμορίας ΣΥΡΙΖΑ, που σοκάρουν την κοινωνία έρχονται στο φώς από τον Χρήστο Καλογρίτσα.

Μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου για τις λεπτομέρειες της συνάντησης στο Πόρτο Χέλι αντάλλαξαν ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Νίκος Παππάς.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας φέρεται να ενημερώνει τον Νίκο Παππά για συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους της εταιρίας CCC στο Πόρτο Χέλι, να ζητεί μάλιστα από τον κ. Παππά να του γίνουν διευκρινίσεις για το τι θα συζητηθεί και να τονίζει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ πως υπάρχει κίνδυνος να μην εκδοθεί εγκαίρως η εγγυητική επιστολή των 3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταστεί εφικτή η συμμετοχή του στον διαγωνισμό, για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας τον Αύγουστο του 2016.

Καλογρίτσας - Παππάς, είχαν συνεννοηθεί να επικοινωνήσουν πριν από την επίμαχη συνάντηση, καθώς ο Καλογρίτσας φοβόταν ότι διαφορετικά αυτή δεν θα είχε αποτέλεσμα. Μάλιστα, στην αλληλογραφία φαίνεται να ανησυχεί και για την τύχη της εγγυητικής επιστολής, καθώς, όπως αναφέρει με κεφαλαία γράμματα, «ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ».

Τα SMS:

Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον τίποτα) πρέπει να ξέρω κάτι

Παππάς: Να μιλήσουμε

Καλογρίτσας: Το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του:

…..από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00….. να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!

(ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ

Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!!!! Ξανά λέω: ΑΝ δεν τα πούμε…τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι

Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις κατά τις 6

Καλογρίτσας: Περιμένω

Να περάσω από σένα;

Κατά τις 6, σύντροφε, πού; Σε εσένα ή εδώ;

Παππάς: Περίμενε λίγο

Καλογρίτσας: Ό,τι πεις, και όταν πεις! Αρκεί να φεύγω από σένα στις 7



Τέσσερα ονόματα και ένα ακόμα πρόσωπο, με τον κωδικό «Α2» - δηλαδή τον Αρτέμη Αρτεμίου, εκ των στενών συνεργατών του Μεγάρου Μαξίμου το 2016, περιλαμβάνει το SMS του Νίκου Παππά προς τον Χρήστο Καλογρίτσα, αναφορικά με τα ποσοστά που θα κατείχαν οι μέτοχοι στην εταιρεία που θα συστηνόταν για το κανάλι που επρόκειτο να αποκτήσει ο επιχειρηματίας, μέσα από τη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό υποστήριξε στο Ειδικό Δικαστήριο η πλευρά του Χρήστου  Καλογρίτσα, καταθέτοντας και αντίγραφο του ηλεκτρονικού μηνύματος. 

Τα ποσοστά, σύμφωνα με το SMS, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την πλευρά Καλογρίτσα, κατανέμονταν ως εξής: Ιβάν 35, Καλογρ. 35, Α2 16, Κουρής 10, Μάρης 4, με τον μέτοχο Α2 να είναι ο Αρτέμης Αρτεμίου, όπως αναφέρθηκε στη δίκη. 

Διευκρινίζονται τα πρόσωπα που αναφέρονται κωδικοποιημένα στο επίμαχο SMS:


Ιβάν: Ιβάν Σαββίδης


Καλόγρ.: Χρήστος Καλογρίτσας


Α2: Αρτέμης Αρτεμίου


Κουρής: Γιώργος Κουρής


Μάρης: Δημήτρης Μάρης


Στο μήνυμα ο τότε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στον Χρήστο Καλογρίτσα: «Α2 αυτός που θα δείς 12.30» και του ξεκαθαρίζει ότι «Α2 και Καλογρ. είναι αδιαίρετα» - ήτοι, ότι τα ποσοστά τους είναι αδιαίρετα, επομένως εξασφάλιζαν την απόλυτη πλειοψηφία των μετοχών στο υπό σύσταση «ΣΥΡΙΖΑ Channel».





Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος της δεύτερης τετραετίας η αύξηση των μισθών

 


Στην κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας τα προηγούμενα χρόνια αλλά και στους στόχους για την επόμενη τετραετία αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στον Κορυδαλλό το πρωί της Τετάρτης (18/1).

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε, επίσης, «ανοιχτό παράθυρο» για νέα μέτρα στήριξης των πολιτών λέγοντας ότι «η μέριμνα αυτής της κυβέρνησης, η έννοια μας, θα είναι πάντα οι συμπολίτες μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Όσο η οικονομία αναπτύσσεται τόσο η κυβέρνηση αυτή δεν θα διστάζει αυτό το μέρισμα ανάπτυξης να το αξιοποιήσει για να στηρίξει συμπολίτες μας οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται. Είμαστε αντιμέτωποι με μια εισαγόμενη κρίση ακρίβειας, κάνουμε όμως ό,τι μπορούμε για να ελαφρύνουμε την επίπτωση στα νοικοκυριά».

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στις οικονομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση: «Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους. Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το «Market Pass». Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού. Από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Και συνέχισε λέγοντας : «Θυμάστε όταν σάς είχα επισκεφθεί πριν ολοκληρωθεί το έργο του μετρό και στα εγκαίνια αυτού του πολύ σημαντικού έργου και σας έλεγα τότε πόσο θα αλλάξει η ζωή σας και πόσο θα αλλάξει όλος ο Κορυδαλλός με αυτό το σημαντικό έργο υποδομής. Χαίρομαι σήμερα που είμαι εδώ και βλέπω μία ζωντανή αγορά, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και βλέπω αισιοδοξία και χαμόγελα. Πετύχαμε πολλά και θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα τη δεύτερη τετραετία. Θέλω να εξάρω τη συνεργασία που έχουμε με το Δήμαρχο και με τη Δημοτική Αρχή. Έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά εδώ στον Κορυδαλλό. Είχα την ευκαιρία πριν από λίγο να επισκεφθώ ένα κέντρο κατάρτισης και δεξιοτήτων, όπου είδα συμπολίτες σας, που επιλέγουν σήμερα σε μία φάση της ζωής τους που ενδεχομένως να μην είναι αυτονόητο να το κάνουν, να εξοικειωθούν με την ψηφιακή τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να εκμεταλλευτούν τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση που αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πράξη. Το gov.gr έχει κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη και όλες και όλοι πρέπει να μπορούν να έχουν δυνατότητα σε αυτές τις υπηρεσίες».

Για το έργο της μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού o Kυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «συζήτησα με τον Δήμαρχο τη μεγάλη αναπτυξιακή πρόκληση για το Δήμο Κορυδαλλού, που δεν είναι άλλη από τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού. Θυμάστε ότι είχα δεσμευτεί στις προγραμματικές μου δηλώσεις ότι το έργο αυτό θα γίνει πράξη. Η αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».




«Βοήθεια στο Σπίτι»: Στη Βουλή η τροπολογία για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων του προγράμματος


 

Τον δρόμο για τη μονιμοποίηση του συνόλου των εργαζομένων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στους Δήμους ανοίγει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών «Πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και διαχείριση κινδύνων στον δημόσιο τομέα».


Η κατάθεση της τροπολογίας αντιμετωπίζει το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο ακύρωσε την σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ 4Κ/2020 κατά το μέρος αυτής που προέβλεψε ότι ειδική εμπειρία λαμβάνεται υπόψη ως προς σύνολο των προκηρυσσομένων θέσεων, δηλαδή και ως προς τις θέσεις για τις οποίες η εμπειρία αποτελεί βαθμολογούμενο κριτήριο.

Ειδικότερα, η τροπολογία προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, κατανέμονται, στις 2.909 θέσεις τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης ΟΤΑ α’ βαθμού χώρας, προκηρύχθηκαν σύμψωνα υπ’ αρ. 4Κ/2020 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) (τ. ΑΣΕΠ 15), όσοι περιλαμβάνονται στους αντίστοιχους οριστικούς πίνακες διοριστέων της εν λόγω προκήρυξης.



Επιτυχής έκδοση δεκαετούς ομολόγου


 

Η Ελλάδα προχώρησε χθες στην έκδοση 10ετούς ομολόγου, ανοίγοντας την αυλαία του δανειακού προγράμματος για το 2023. Η έκδοση -λαμβάνοντας υπόψη τη μεταβλητότητα στο διεθνές περιβάλλον- ήταν επιτυχής, ως προς τη ζήτηση, την ποιότητα των κεφαλαίων και το κόστος δανεισμού. Σημειώνεται ότι αντλήθηκαν 3,5 δισ. ευρώ με τις προσφορές να φτάνουν στα 22 δισ. και το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%.

Για άλλη μια φορά, η Κυβέρνηση, και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αποδεικνύουν έμπρακτα ότι κινούνται με αποφασιστικότητα και διορατικότητα, συνεκτιμώντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην άσκηση νομισματικής πολιτικής. Η Κυβέρνηση -όπως επισημαίνει ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας- χτίζει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα, ακολουθεί συνετή δημοσιονομική πολιτική και εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να στηρίζει, γενναία, για όσο χρειαστεί, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.



Μεταναστευτικό: Θωρακίσαμε τη χώρα και την Ευρώπη

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου:

Ύστερα από 3,5 χρόνια διακυβέρνησης υπάρχουν πολλά πεδία που δηλώνουν ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα από το χθες. Ανάμεσα στα πρώτα, όμως, συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό, γιατί εκεί άλλαξαν όλα.


Το διοικητικό χάος που επικρατούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019 διαδέχθηκε ένα αποτελεσματικό Υπουργείο: το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ταυτόχρονα, θωρακίσαμε τα σύνορά μας στον Έβρο. Kαι αυτά που τάχα δεν υπήρχαν, υψώθηκαν επιτέλους στη θάλασσα του Αιγαίου. Ενώ τα αίσχη της Μόριας και της Ειδομένης, έδωσαν τη θέση τους σε σύγχρονες δομές.

Δε νομίζω ότι χρειάζεται σήμερα να επαναλάβω, όσα βίωσε από πρώτο χέρι ο λαός μας στις μεταναστευτικές εισβολές το Μάρτιο του 2020 … όταν πήραμε την πολιτική απόφαση να θωρακίσουμε τα σύνορά μας και να χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο προκειμένου να αποτρέψουμε αυτήν την εργαλειοποίηση κατατρεγμένων ανθρώπων που κατά δεκάδες χιλιάδες επιχείρησαν τότε να εισβάλουν στη χώρα μας από τα βορειανατολικά μας σύνορα.

Θα επισημάνω, ωστόσο, την τεράστια σημασία που είχε εκείνες τις ώρες, η επίσημη και επί του πεδίου καθιέρωση των συνόρων μας ως των ανατολικών ορίων της Ευρώπης.

Μετά από αυτή την αποτελεσματική άμυνα την οποία υψώσαμε, ακολούθησε ένα πολύ σημαντικό έργο. Ένα έργο το οποίο αποτυπώνεται στα στοιχεία, αποτυπώνεται όμως και στην καθημερινότητα, ειδικά των ακριτικών περιοχών μας.

Πέρυσι, για παράδειγμα, εισήλθαν στη χώρα μας 17.000 μετανάστες. Μόνο το 2015 είχαν εισέλθει παραπάνω από 900.000.

Το 2015, το 75% των παράνομων εισόδων στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέρασαν μέσα από την Ελλάδα. Πέρυσι ήταν μόλις το 5%.

Στον ίδιο χρόνο, απετράπησαν περί τις 250.000 παράνομες είσοδοι στα χερσαία σύνορα και σχεδόν 45.000 στα θαλάσσια σύνορά μας. Ταυτόχρονα, ανέπνευσαν και τα νησιά μας. 40.000 βρίσκονταν στα νησιά του Αιγαίου το 2019. Σήμερα εκεί είναι μόλις 5.000.

Και, βέβαια, αποσυμπίεση υπήρξε σε όλη τη χώρα. Από τους 92.000 μετανάστες του 2019, υποχωρήσαμε σε κάτι λιγότερο από 15.000 που βρίσκονται πια, όλοι σε κλειστές ελεγχόμενες δομές.

Αλλά και αυτές οι δομές μειώνονται διαρκώς. 121 ήταν το 2019, 33 είναι σήμερα. Με τις εκτάσεις να αποδίδονται στις τοπικές κοινωνίες όπως έγινε πρόσφατα στον Ελαιώνα, πριν από ένα χρόνο περίπου στη Σάμο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα διαμερίσματα, τα οποία είχαν δεσμευτεί και τα οποία στο εξής θα διατίθενται για τη στέγαση ευάλωτων συμπολιτών μας.

Με άλλα λόγια η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού συνδυάζεται με ωφέλιμες λύσεις σε πολλά παράλληλα μέτωπα. Γιατί θυμίζω ότι εκτός από τα ζητήματα της στέγης, καταφέραμε, διεκδικήσαμε και πετύχαμε:

Την διατήρηση του χαμηλού φόρου προστιθέμενης αξίας στα πέντε νησιά τα οποία φιλοξενούν σήμερα δομές υποδοχής μεταναστών.

Κονδύλια άνω των 100 εκατομμυρίων έχουν διατεθεί στους 41 δήμους που υποδέχθηκαν τέτοιες δομές. Είναι χρήματα τα οποία διατέθηκαν σε δρόμους, σε έργα φωτισμού, έργα ύδρευσης, έργα αποχέτευσης. Και καθώς σταδιακά οι μετανάστες μειώνονται, οι υποδομές αυτές μένουν σε δημόσια χρήση.

Άλλωστε, αξίζει να σημειώσουμε ότι 15.000 άνθρωποι έχουν μετεγκατασταθεί ή έχουν επιστρέψει οικειοθελώς στις χώρες τους. Ενώ από τα 202.000, παραπάνω από 200.000 εκκρεμή αιτήματα ασύλου κληρονόμησε η Κυβέρνησή μας το 2019, σήμερα αυτά είναι λιγότερα των 20.000.

Θέλω να κάνω μια ειδική μνεία σε ένα άλλο πρόβλημα το οποίο κληρονομήσαμε από τη «δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση του 2015- 2019» και αναφέρομαι στο δράμα των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, όταν ιδρύσαμε ειδική γραμματεία για την αντιμετώπιση του προβλήματος… Το λύσαμε το ζήτημα αυτό. Παραπάνω από 1.500 από αυτά τα προσφυγόπουλα έχουν μετακινηθεί σε άλλες χώρες, πολλά έχουν επανενωθεί με τις οικογένειές τους.

Είναι καιρός, πάντως, να δούμε υπεύθυνα και μερικές άλλες πτυχές του προβλήματος, όπως τη δράση ορισμένων λίγων μη κυβερνητικών οργανώσεων που δεν υπηρετούν το ρόλο τους. Νομίζω, μάλιστα, πως λέει πολλά το γεγονός, ότι στο εθνικό μητρώο το οποίο οργανώσαμε εγκρίθηκαν 81 φορείς, απορρίφθηκαν όμως και πολλοί ακόμα.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαχωριστεί η «ήρα από το στάρι». Όπως πρέπει να εντοπίζουμε τη διαφορά μεταξύ των οικονομικών μεταναστών, των παράνομων οικονομικών μεταναστών και των αληθινών προσφύγων που δικαιούνται διεθνή προστασία, έτσι πρέπει να αποκαλύπτονται και όσοι επωφελούνται με ύποπτα παιχνίδια σε τόσο λεπτά ζητήματα.

Είναι κάτι που διαπιστώθηκε πρόσφατα όταν κάποιοι έστησαν μια ανθελληνική πλεκτάνη με δήθεν θύματα σε ελληνικό έδαφος. Με ένα ψέμα το οποίο διήρκησε επί εβδομάδες, το οποίο δυστυχώς απεδείχθη φτηνή και ύπουλη προπαγάνδα. Με ανύπαρκτη τη «μικρή Μαρία» που τάχα έχασε τη ζωή της από τσίμπημα σκορπιού.

Σημειώνω ότι αν και διεθνή μέσα βρήκαν έστω και αργά το θάρρος να ανασκευάσουν τα σχετικά ρεπορτάζ που αναπαρήγαγαν, κάποιοι στην πατρίδα μας, δυστυχώς, δεν είχαν το σθένος να αρθρώσουν μια απλή συγγνώμη αφού διέσυραν τη χώρα με χυδαία fake news.



ΕΡΓΑΝΗ: περισσότερες δουλειές και καλύτερες αμοιβές στην τριετία 2019-2022


 

Σημαντική αύξηση της απασχόλησης και των αποδοχών προκύπτει από την ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το 2022 σε σχέση τόσο με την προηγούμενη χρονιά όσο και με το 2019, τελευταίο έτος πριν την πανδημία. Η έκθεση αποτυπώνει την εξέλιξη της μισθωτής απασχόλησης (σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου) και καταγράφει μεταξύ άλλων:

Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων κατά 13,3%, από 1.986.336 το 2019 σε 2.249.599 το 2022. Η αύξηση είναι μεγαλύτερη για τις γυναίκες (15,8%).

Αύξηση των μέσων μηνιαίων αποδοχών κατά 12,4%, ποσοστό που υπερβαίνει την άνοδο του πληθωρισμού που μεσολάβησε.

Βελτίωση των αποδοχών όχι μόνο στον κατώτατο μισθό αλλά και στο σύνολο των εισοδηματικών κλιμακίων, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της ανάπτυξης της οικονομίας συνολικά και της αύξησης του κατώτατου μισθού ειδικότερα.

Ειδικότερα, από την ετήσια έκθεση του ΕΡΓΑΝΗ προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν στο διάστημα 2019-2022 κατά 263.263 άτομα ή 13,3 %. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη για τις γυναίκες (+15,8 %) σε σχέση με τους άνδρες (+11,1%) με αποτέλεσμα το μερίδιο των γυναικών στο σύνολο των μισθωτών εργαζομένων να αυξηθεί κατά 1,1 μονάδα (από 46,6 % το 2019 σε 47,7 το 2022). Τα στοιχεία αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της Eurostat, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ όσον αφορά την μείωση της ανεργίας μεταξύ 2019-2022, τόσο στο σύνολο του πληθυσμού (-30,3%), όσο και στις γυναίκες (-28,8%) με τον ρυθμό μείωσης να είναι μάλιστα τριπλάσιος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών μέσων όρων.

Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές διαμορφώθηκαν το 2022 σε 1.176,5 ευρώ έναντι 1.046,3 ευρώ το 2019. Επισημαίνεται ότι ο Γενικός Δείκτης Τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 9,73 μονάδες την συγκεκριμένη περίοδο (από 101,26 σε 110,99 με έτος βάσης το 2000). Συνεπώς η αύξηση των μέσων μηνιαίων αμοιβών (12,4 %) υπερβαίνει την άνοδο του γενικού επιπέδου τιμών.

Η θετική εικόνα είναι εμφανής σε όλο το εύρος των μισθολογικών κλιμακίων γενικά και ειδικότερα στο κλιμάκιο του κατώτατου μισθού. Ειδικότερα:

Στην έκθεση αποτυπώνεται η θετική επίδραση της διπλής αύξησης του κατώτατου μισθού που έγινε πέρυσι. Το πλήθος των εργαζομένων που εντάσσονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια (έως 700 ευρώ το μήνα) μειώθηκε το 2022 κατά 269.512 άτομα σε σχέση με το 2021. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η μείωση κατά 17,2% των εργαζομένων που λαμβάνουν λιγότερα από 500 ευρώ (εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης). Υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε την 1η Ιανουαρίου 2022 από 650 σε 663 ευρώ και την 1η Μαΐου 2022 από 663 σε 713 ευρώ.

Αντίστοιχα αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι που εντάσσονται σε όλα τα μισθολογικά κλιμάκια πάνω από τα 700 ευρώ. Ειδικότερα, σε σχέση με το 2021 αυξήθηκαν κατά 39,6 % % οι εργαζόμενοι με αποδοχές από 701-1000 ευρώ το μήνα, ενώ σε σχέση με το 2019 η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων σε αυτό το κλιμάκιο υπερβαίνει το 60 %. Παράλληλα όμως, σε σχέση με το 2019 αυξήθηκε κατά 23 % (+167.993) ο αριθμός των εργαζομένων που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ. Δηλαδή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων δεν παρατηρείται μόνο στα εισοδηματικά κλιμάκια που βρίσκονται κοντά στον κατώτατο μισθό (κάτι που είναι αναμενόμενο μετά την διπλή αύξηση), αλλά επεκτείνεται και στα ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια. Λόγω της ανάπτυξης και των θετικών προοπτικών της οικονομίας περισσότεροι εργαζόμενοι είναι σε θέση να ζητούν αμοιβές σημαντικά ανώτερες των κατώτατων και περισσότερες επιχειρήσεις είναι σε θέση να τις δώσουν.

Το 2022 κατέθεσαν ετήσιο πίνακα προσωπικού 29.680 περισσότερες επιχειρήσεις σε σχέση με το 2019 (+11,2 %) και 3.084 περισσότερες σε σχέση με το 2021 (+1,057%). Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που απασχολούσαν εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου το 2022 ήταν 294.892, έναντι 291.808 το 2021 και 265.212 το 2019.