Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 τρέμουν μην πάρει η μπάλα μαζί με την ακροδεξιά και την ακροαριστερά και χάσει την ασυλία

 



ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 θέλουν ακροαριστερή ασυλία προκαλώντας την κοινωνία.

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί κάθε ακραίο στην χώρα όπως του αξίζει. Τα άρα στην χώρα μας είναι η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή, και παραρτήματα ακροαριστερών που έχουν βρεί καταφύγιο κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και στο ΜεΡΑ25.

Και τα τρία πολιτικά κόμματα, προκλητικά αφήνοντας πολλά ερωτηματικά στην κοινωνία θέλουν το νομοσχέδιο να μην αναφέρεται γενικά στα άκρα αλλά στους νεοναζί, και σίγουρα η κυβέρνηση δεν θα τους κάνει την χάρη, γιατί όσο επικίνδυνοι είναι οι ακροδεξιοί, άλλο τόσο είναι και οι ακροαριστεροί.

Από την Κουμουνδούρου για να δικαιολογηθούν ώστε να μην τους χρεωθεί ότι προστατεύουν τους ακροαριστερούς συντρόφους λένε «η κυβερνητική τροπολογία για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη που διέρρευσε στον Τύπο είναι ανεπίτρεπτα ευρεία και επιτρέπει μεγάλα περιθώρια διακριτικής ευχέρειας στο δικαστικό όργανο που θα κρίνει ότι κάποιο κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος». Μάλιστα έκαναν ειδική αναφορά στη λέξη «ιδίως» που έχει η τροπολογία η οποία σημαίνει ότι, εκτός από τις ποινικές καταδίκες για τα καταδικασμένα μέλη της Χρυσής Αυγής, θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και άλλα κριτήρια που δεν κατονομάζονται.

Ουδέτερη διατύπωση δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά καταδικασμένων νεοναζί, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί ξέρει ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει όλα τα άκρα και την επικινδυνότητα τους.

Για να δικαιολογήσουν την προκλητικότητα, σημείωναν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η αόριστη και φαινομενικά ουδέτερη διατύπωση της διάταξης υποδηλώνει ότι δεν στρέφεται αποκλειστικά κατά καταδικασμένων νεοναζί και αφήνει έδαφος σε επικίνδυνες και ανιστόρητες παρερμηνείες με την επίκληση της θεωρίας των δύο άκρων.

Πέραν αυτού όμως, η επίμαχη τροπολογία δεν προβλέπει τίποτα και ως προς τα αποδεικτικά μέσα με τα οποία ο Άρειος Πάγος θα κρίνει ότι ένα κόμμα δεν εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Μάλιστα εγείρει σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας, που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καημός του ΚΚΕ ππου έχει στις τάξεις του ακροαριστερούς Σταλινικούς : Οχι σε επικίνδυνες γενικεύσεις για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρωνΣτον Περισσό αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή για τη ρύθμιση που θέλει να φέρει η κυβέρνηση για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη : «το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές».

Αυτό το επικίνδυνες γενικεύσεις είναι που έκανε το ΚΚΕ να τρέμει για τους ακροαριστερούς συντρόφους και συνεχίζει  Για μια ακόμα φορά σε λιγότερο από δύο χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ επαναφέρει το ζήτημα θέσπισης νέων περιορισμών στη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές, στο όνομα της παρεμπόδισης των παραφυάδων της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Το ΚΚΕ έχει διαρκές μέτωπο στην πράξη απέναντι στις εγκληματικές ναζιστικές οργανώσεις, πρωτοστατεί ώστε να απομονωθούν και να ξεριζωθούν από κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιά και σχολείο. Έχει αποδειχθεί ότι μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα με τη δράση του μπορεί να τις τσακίσει, σημαδεύοντας ταυτόχρονα τον πραγματικό ένοχο, στον “κόρφο” του οποίου βρίσκει συστηματικά καταφύγιο το ναζιστικό φίδι: Το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δεχτεί ρυθμίσεις που προχωρούν σε επικίνδυνες γενικεύσεις, αφήνοντας χώρο και για την απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων που εξισώνει τη φασιστική με την κομμουνιστική ιδεολογία και δράση. Ούτε φυσικά θα συμφωνήσει να ελέγχεται σε κάθε εκλογική μάχη από τον Άρειο Πάγο η λειτουργία και η δράση του και να εξαρτάται από αυτόν τον έλεγχο η συμμετοχή του στις εκλογές. Αυτοί οι επικίνδυνοι δρόμοι ανοίγονται με την επίσημη πολιτική και το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ, που αξιοποιείται ήδη για να απαγορευτούν σε μια σειρά χώρες κομμουνιστικά κόμματα και νεολαίες, κομμουνιστικά σύμβολα κλπ.

Την ίδια τακτική με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δηλαδή την προστασία των ακροαριστερών, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25 δεν συναινεί με τη ρύθμιση που επιθυμεί να φέρει η κυβέρνηση προκειμένου να τεθεί εκτός εκλογών το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για μία επικίνδυνα υποκριτική μεθόδευση της κυβέρνησης για τον αποκλεισμό των ναζιστικών κομμάτων και πρόσθετε πως τους νεοναζί «πρέπει να τους τσακίσουμε ηθικά, πολικά, εκλογικά».


Κ.Β.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου