Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Τα «χρυσά» μυαλά της Ελλάδας έβαλαν τα γυαλιά στους Ευρωπαίους



Είναι η μεγαλύτερη διάκριση που έχουν κερδίσει Ελληνες μαθητές σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαθηματικών.

Εξι αγόρια, ηλικίας 16-18 ετών από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μαθηματικές ασκήσεις… για δυνατούς λύτες και κατέκτησαν τη 12η θέση (ανάμεσα σε 111 χώρες) στην 58η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα που έγινε πριν από λίγες ημέρες στη Βραζιλία.

Η ομάδα των Ελλήνων μαθητών αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και δωδέκατη σε ολόκληρο τον κόσμο, κερδίζοντας συνολικά έξι μετάλλια (ένα χρυσό, τέσσερα αργυρά κι ένα χάλκινο).

«Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος γι’ αυτή την επιτυχία», λέει στην «Κ» ο Βασίλης Γεωργιάδης που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο της ελληνικής ομάδας.

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτή η διάκριση σε Διεθνή Ολυμπιάδα και πρέπει να πω ότι δεν την περίμενα, αφού οι αντίπαλοι σε αυτούς τους διαγωνισμούς είναι πάρα πολύ καλοί», προσθέτει.

Ο Βασίλης, που φέτος τελείωσε το Λύκειο και με βάση τη βαθμολογία του θεωρεί βέβαιο ότι περνά στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, έχει πάρει μέρος σε αρκετούς διαγωνισμούς Μαθηματικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σημαντικές διακρίσεις.

Σε διεθνές επίπεδο ήταν η τέταρτη συμμετοχή του και η καλύτερη. Κατάφερε να λύσει τέσσερις από τις συνολικά έξι ασκήσεις που δόθηκαν στους μαθητές τις δύο ημέρες του διαγωνισμού.

«Ελυσα τις ασκήσεις άλγεβρας, γεωμετρίας, θεωρίας αριθμών και συνδυαστικής. Σε σύγκριση με προηγούμενες φορές τα θέματα ήταν αρκετά δύσκολα και σίγουρα υπήρχε αρκετό άγχος για να τα καταφέρω. Ωστόσο, σε έναν τέτοιο διαγωνισμό επικεντρώνεσαι στα προβλήματα και σε νοιάζει μόνο να τα λύσεις. Αυτό κι έκανα», λέει στην «Κ» ο χρυσός νικητής.

Με όπλο το μεγάλο τους ταλέντο στα μαθηματικά, την προετοιμασία τους –σε εθελοντική βάση– από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και τη στήριξή τους από το Ιδρυμα Ωνάση που για τρίτη συνεχή χρονιά υπήρξε μεγάλος χορηγός, οι μαθητές από τη χώρα μας κατάφεραν όχι μόνο να συνεχίσουν τη μεγάλη παράδοση επιτυχιών των ελληνικών ομάδων σε Διεθνείς Ολυμπιάδες, αλλά και να καταγράψουν την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Ο 18χρονος Ραφαήλ Ψυρούκης, που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο της ελληνικής ομάδας, ετοιμάζεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο σπουδές μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Cambridge.

Ο ίδιος, όπως λέει στην «Κ», λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας από το Γυμνάσιο και αυτή η επιτυχία ήταν για εκείνον μία μεγάλη ηθική ικανοποίηση.

«Οι ασκήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου και χρειάζεται αρκετή προετοιμασία για να πετύχεις», εξηγεί και περιγράφει την εμπειρία των επτά ημερών στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

«Ηταν μια πολύ καλή διοργάνωση. Είχαμε την ευκαιρία να συναναστραφούμε συνομηλίκους μας από διαφορετικές χώρες, να γνωρίσουμε την κουλτούρα τους και να κάνουμε φιλίες. Εκτός από τα μαθηματικά που μας ενώνουν, αναλωθήκαμε σε συζητήσεις και για άλλα ενδιαφέροντά μας, όπως ο αθλητισμός ή η μουσική. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές εκδρομές και να γνωρίσουμε τα αξιοθέατα του Ρίο».

Στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, πρώτη αναδείχθηκε η ομάδα μαθητών της Νότιας Κορέας και ακολούθησαν το Βιετνάμ και η Κίνα. Η Ελλάδα ήρθε τρίτη στην Ευρώπη (μετά τη Βρετανία και τη Ρωσία) και πρώτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Είναι τεράστια η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών, γιατί η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό χρειάζεται ταλέντο, καλή προπόνηση και αφοσίωση στον στόχο», λέει στην «Κ» ο Γιάννης Τυρλής, γενικός γραμματέας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

«Πρόκειται για χαρισματικές προσωπικότητες που διακρίθηκαν ανάμεσα σε άλλες εθνικές ομάδες υψηλού επιπέδου», συμπληρώνει, σημειώνοντας ότι πολλές άλλες χώρες κάνουν μετεγγραφές όχι μόνο προπονητών αλλά και παικτών. Ενδεικτικά, πολλές δυτικές ομάδες έχουν παίκτες από την Ασία που έχουν μετεγγραφεί στα σχολεία τους για τον λόγο αυτό.

«Πνοή ελπίδας»

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους μαθητές, καθώς και στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τη σπουδαία αυτή διάκριση.

«Η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών αποτελεί μια πνοή ελπίδας ενάντια στα αρνητικά στερεότυπα που προβάλλονται για την εκπαίδευση στη χώρα μας. Αυτά τα θαυμάσια μυαλά συνέχισαν μια παράδοση χρόνων στις επιτυχίες των μαθητών μας σε τέτοιου τύπου επιστημονικές διοργανώσεις», δήλωσε.



Καθημερινή


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές στην Ερμού συμπεριλαμβανομένων εκτός των συντρόφων, κατά του Τσίπρα και του Τόσκα!




Εννοείται ότι η μήνυση συμπεριλαμβάνει πρώτο τον Νίκο Τόσκα, μετά τον Αλέξη Τσίπρα και τα συντρόφια κακοποιούς που ενήργησαν εγκληματικά διαπράτοντας κακουργήματα κατά των περιουσιών αθώων ιδιωτών !!!

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να κατατεθεί και αστική αγωγή κατά του Δημοσίου, ώστε η πολιτεία να υποχρεωθεί να αποζημιώσει τους καταστηματάρχες. Η μήνυση υποβλήθηκε σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα καταστροφικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης κατέθεσαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Σύμφωνα με τα συνεργία του Δήμου, από τα επεισόδια στην οδό Ερμού προκλήθηκαν ζημιές σε 67 καταστήματα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.




Κόβουν 200 ευρώ απο κάθε εργαζόμενο στα ΕΛΤΑ για να μην το πουλήσει η κυβέρνηση




Έχουν διαλύσει το δημόσιο, έχουν καταστρέψει κάθε υγιείς δημόσια επιχείρηση και έφτασαν στο σημείο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους ότι θα τους γίνει νέα μείωση στον μισθό τους 200 ευρώ για να μην αναγκαστούν να πουλήσουν την πρώην κερδοφόρα επιχείρηση των ΕΛΤΑ.

Στο site του ΕΛΤΑ υπάρχει μία πρώτη ανακοίνωση απο την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματίων Ταχυδρομικών για τα σχέδια της πρώην κερδοφόρας επιχείρησης.





Νέος πρόεδρος ΕΡΤ: Υπάρχουν δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ που μιλούν ως μέλη κόμματος



Απαντώντας σε ερώτηση αν η ΕΡΤ πρέπει να έχει άποψη για τα ραδιοτηλεοπτικά και συναφή θέματα, τόνισε: «αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα έλεγα ότι θα τα κοίταζα με προσοχή, θέλοντας να κάνω επαγγελματική καριέρα στην ΕΡΤ.  Τώρα, όπως είπε, έρχομαι να βάλω ένα χέρι να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε»

Αιχμές για κάποιους δημοσιογράφους της ΕΡΤ άφησε ο νέος διευθύνων σύμβουλος Βασίλης Κωστόπουλος στην  επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με θέμα τον διορισμό του στο Ραδιομέγαρο, εκφράζοντας τη θλίψη του για κάποιους δημοσιογράφους που, όπως είπε, μιλούν ως μέλη  κόμματος.  

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, σχετικά με το ότι δεν υπήρχε μέχρι πρότινος διαπιστευμένος δημοσιογράφος του ΚΚΕ στην ΕΡΤ, ο κ. Κωστόπουλος  τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι  στην ΕΡΤ  που αντί να μιλάνε ως διαπιστευμένοι μιλάνε ως μέλη του κόμματος και «αυτό είναι κάτι που με στεναχωρεί».  

Σε άλλο σημείο, ο κ. Κωστόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση αν η ΕΡΤ πρέπει να έχει άποψη για τα ραδιοτηλεοπτικά και συναφή θέματα, τόνισε: «αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα έλεγα ότι θα τα κοίταζα με προσοχή, θέλοντας να κάνω επαγγελματική καριέρα στην ΕΡΤ.  Τώρα, όπως είπε, έρχομαι να βάλω ένα χέρι να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε.  Δεν έχω πρόβλημα να διαφωνήσω με κανέναν».  

Ελένη Στεργίου
Πηγή : protothema.gr


Ο Νίκος Παππάς προκλητικά δεν το βάζει κάτω θέλει να ελέγξει και τις διαφημίσεις στα ΜΜΕ




Πλήρως στιγματισμένος από τις καθεστωτικές ενέργειες  του και τα κρυφά ύποπτα καθεστωτικά ταξιδια του στην Βενεζουέλα ο Νίκος Παππάς συνεχίζει ακάθεκτος.

Αυτός ο άνθρωπος δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό μέχρι να πέσει η κυβέρνηση του και να οδηγηθεί απο την επόμενη κυβέρνηση να  αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη για τις πράξεις του.

Αφού δεν κατάφερε να ελέγξει ευθέως τα ΜΜΕ, έχοντας την δικαιοσύνη ορθά απέναντι του βγάζοντας τον νόμο του αντισυνταγματικό κάτι που ο ίδιος χωρίς ηθική και φιλότιμο αρνείται μέχρι και σήμερα ότι ο νόμος του ήταν αντισυνταγματικός, τώρα προσπαθεί να ελέγξει τα οικονομικά τους μέσα απο τις διαφημίσεις για να ελέγχει οικονομικά ποιός θα πάρει πόσα ώστε να πιέζει. καταστάσεις.

Αναλυτικά λοιπόν και προσπαθώντας να ελέγξει με άλοο τρόπο την ενημέρωση πρός όφελος του καθεστώτος :

Σύστημα με το οποίο επιχειρεί να ελέγξει στεγνά τις διαφημίσεις στα κανάλια ιδρύει ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μέσω νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή και συγκεκριμένα, προβλέπεται η από 1/9/2018  λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου, μέσω της οποίας θα διενεργούνται οι σχετικές συναλλαγές.  

Στό νέο καθεστωτικό νομοσχέδιο αναφέρεται ότι:  «απαγορεύονται η εμπορία διαφημιστικού χρόνου εκτός του συστήματος» ενώ το σύστημα θα λειτουργεί μετά τον καθορισμό της αρχικής τιμής πώλησης του προϊόντος από κάθε τηλεοπτικό οργανισμό, το σύστημα προσδιορίζει τις τιμές και την κατανομή του διαφημιστικού χρόνου, λαμβάνοντας υπόψιν την προσφορά και τη ζήτηση, με την χρήση κατάλληλων αλγορίθμων βελτιστοποίησης, το σύστημα επιτρέπει τον προσδιορισμό εμπορικής πολιτικής των πωλητών με κλιμακωτές εκπτώσεις βάσει όγκου συναλλαγών των αγοραστών, οι οποίες περιλαμβάνονται πάντοτε στο τιμολόγιο που εκδίδεται επι των συναλλαγών αυτών και δεν μπορούν να χορηγούνται σε άλλη χρονική στιγμή.

Εάν κάποιο από τα ΜΜΕ παραβιάσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου τότε στους συμμετέχοντες είτε αυτοτελώς είτε σωρευτικά πρόστιμο ποσού από 10.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ, προσωρινή αναστολή πρόσβασης στις συναλλαγές του συστήματος μέχρι 3 μήνες. Να σημειωθεί ότι τα πρόστιμα μπορούν να αναπροσαρμόζονται τα κατώτατα και τα ανώτατα των διοικητικών  με κοινή απόφαση Υπουργού Ψηφιακής και Οικονομικών.

Με το ίδιο νομοσχέδιο συστήνεται στην γ.γ. Ενημέρωσης ηλεκτρονικό μητρώο περιφερειακού και τοπικού, στο οποίο καταχωρίζονται τα στοιχεία των σχετικών εφημερίδων. Προκειμένου να καταχωρηθούν πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις: να έχουν πωλήσεις κατά ελάχιστον 350 φύλλων ανά έκδοση. Σε νομούς με πληθυσμό μικρότερο από 80.000 κατοίκους η ανωτέρων εφημερίδες αρκεί να έχουν κατ’ ελάχιστον 200 φύλλα ανά έκδοση. Επίσης θα πρέπει οι ημερήσιες εφημερίδες να απασχολούν τουλάχιστον δύο δημοσιογράφους.

 Οι εταιρείες συνδρομητικής τηλεόρασης υποχρεούνται να καταβάλλουν για την παραγωγή κινηματογραφικών όχι το 1,5% του συνολικού τζίρου τους, αλλά το 1,5% των ετήσιων διαφημιστικών εσόδων τους.

Είναι θέμα χρόνου ένα νέο χαστούκι απο το ΣτΕ για τον νέο καθεστωτικό νόμο αλλά για τον Νίκο Παππά πέρα βρέχει μέχρι να βραχεί και να το ευχαριστηθούμε όλοι οι Έλληνες.


Προκλητικός ο Κοντονής εναντίον της δικαιοσύνης και υπέρ της κυβέρνησης



Προκλητικός για μία ακόμα φορά ο Κοντονής 

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, απαντώντας στην πρόσφατη σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε βάρος της κυβέρνησης και έκανε μάλιστα λόγο για δήθεν ανυπόστατες και αόριστες κατηγορίες που στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Ο κ. Κοντονής απάντησε  για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, ο οποίος έκανε λόγο για «απρόκλητες αυτές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης και των λειτουργών» και «απαράδεκτη και στείρα αντιπαράθεση» κυβερνήσης-Δικαιοσύνης, τόνισε:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας. Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές (τώρα πώς το συμπεραίνει αυτό ο κ. Κοντονής ξέρει και μόνο αυτός γιατί η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική) εμπράκτως, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματά τους, σημειώνοντας πως αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους.


Οι κακοποιοί του προστατευόμενου Εξαρχιστάν ξέσπασαν τα δολοφονικά τους ένστικτα και πάλι στους αστυνομικούς



Επεισόδια σημειώθηκαν και πάλι απο τους κακοποιούς του προστατευόμενου απο την κυβέρνηση και τον Νίκο Τόσκα Εξαρχιστάν στο Πολυτεχνείο.

Στις 03:30 στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα ομάδα κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών, πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών που βρισκόταν στο σημείο, με σκοπό να τους τραυματίσουν η ακόμα χειρότερα να τους δολοφονήσουν. 

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να απωθήσουν την δολοφονική επίθεση εναντίον τους, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. 

Έγιναν τέσσερις προσαγωγές για τα μάτια του κόσμου και φυσικά αφέθηκαν και οι τέσσερις λίγη ώρα αργότερα ελεύθεροι.


Άτυχη γυναίκα βρίσκει τραγικό θάνατο από πτώση φοίνικα!



Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό, αποτυπώνοντας τον συγκλονιστικό θάνατο της άτυχης γυναίκας.

 Η 58χρονη Κανχαν Καν προχωρά στη μέση του δρόμου περπατάει αμέριμνη. 

Ξαφνικά και με σφοδρότητα λόγω των ανέμων, ένας φοίνικας παρασύρεται από τους ανέμους και πέφτει ακριβώς πάνω στο κεφάλι της, με συνέπεια να χάσει τη ζωή της επί τόπου.

Μετακινήθηκε από τους περαστικούς στην άκρη αλλά ήταν αργά, αργότερα στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ο θάνατός της που προήλθε από εκτεταμένες εγκεφαλικές βλάβες.




Οι επιστήμονες απαντούν: Γιατί αντιπαθούμε κάποιον με την πρώτη ματιά;



Υπάρχουν άνθρωποι που από την πρώτη στιγμή που τους συναντάς έχεις την εντύπωση ότι τους γνωρίζεις μια ολόκληρη ζωή.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και άνθρωποι τους οποίους από την πρώτη ματιά που θα τους ρίξεις, σου έρχεται να προσγειώσεις μια γροθιά στα μούτρα τους.

Μην ανησυχείς δεν φταις εσύ. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Stanford απεφάνθησαν πως για το αν συμπαθείς ή αντιπαθείς κάποιον, παίζει μεγάλο ρόλο τόσο η κουλτούρα σου όσο και οι εκφράσεις του προσώπου του. Για να το πούμε αλλιώς, οι ειδικοί του Stanford υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να δέχεται ή να απορρίπτει ένα πρόσωπο, ανάλογα με τις πολιτισμικές επιρροές που έχουμε δεχτεί.

«Όταν συναντάμε άλλους ανθρώπους, κρίνουμε αυτόματα εάν μας αρέσουν ή όχι, χωρίς απαραίτητα να ξέρουμε ακριβώς το γιατί. Η έρευνα υποδεικνύει ότι σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζουν οι πολιτισμικές επιρροές με τις οποίες έχει γαλουχηθεί κάποιος, οι οποίες και καθορίζουν με ποιον θέλουμε να συνταχθούμε αλλά και να διατηρήσουμε σχέσεις στο μέλλον», λέει η Jeanne Tsai, καθηγήτρια Ψυχολογίας και συνεργάτιδα του Stanford.


Αν και η έρευνα ήταν μάλλον μικρή (συμμετείχαν σ’ αυτή μόνο 36 άτομα, 18 ευρωπαϊκής και 18 κινεζικής καταγωγής) τα ευρήματα φαίνεται να είναι αντιθέτως ανάλογα. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να «διαβάσουν» πρόσωπα διαφορετικού φύλου, έκφρασης και φυλής, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλονταν σε εγκεφαλογράφημα. Το πείραμα επιβεβαίωσε την αρχική υπόθεση των ερευνητών, σύμφωνα με την οποία οι πολιτισμικές επιρροές των συμμετεχόντων θα επηρέαζαν την τελική τους αντίληψη. Έτσι, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα εγκεφαλικά σήματα, οι Δυτικοί μαθητές έδειξαν να δέχονται θετικά τόσο τις ήρεμες όσο και τις έντονες εκφράσεις, ενώ οι Ασιάτες παρουσίασαν τάσεις έλξης μόνο προς τα ήρεμα πρόσωπα.

«Τα ευρήματα υποδεικνύουν πως οι διαφορετικές κουλτούρες όχι μόνο εστιάζουν και αξιολογούν θετικά εντελώς διαφορετικές εκφράσεις στα πρόσωπα των άλλων, αλλά και ότι αυτές οι διαφορές είναι ορατές σε βαθιά εγκεφαλικά κυκλώματα τα οποία καθορίζουν τα αισθήματα της ανταμοιβής και της συνέπειας. Κατ’ επέκταση μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τις προτιμήσεις κάποιου στην αναζήτηση κοινωνικών εταίρων», υποστηρίζει η dr Tsai.

Έτσι λοιπόν, την επόμενη φορά που θα νιώσεις μια πελώρια λαχτάρα να σφαλιαρίσεις χωρίς λόγο κάποιον που δεν έχεις ξαναδεί ποτέ, θα ξέρεις ότι απλά οφείλεται στη μίζερη, λυπημένη, θυμωμένη, αλαζονική ή γενικά αρνητική έκφραση που είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του.


Πηγή: askmen.com


Έρχεται κατάργηση φοροαπαλλαγών και φόρος στα airbnb



Την κατάργηση φοροαπαλλαγών για μισθωτούς, συνταξιούχους, βουλευτές και δικαστικούς λειτουργούς προβλέπει ο ν. 4472/2017, που συνοδεύει το νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, καταργούνται, από το τρέχον φορολογικό έτος, η έκπτωση 10% των δαπανών για ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη κι από το επόμενο φορολογικό έτος η έκπτωση 1,5% στη μηνιαία παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί μισθών και συντάξεων. Από το τρέχον φορολογικό έτος καταργείται και η απαλλαγή από το φόρο εισοδήματος του 25% του ακαθάριστου εισοδήματος των βουλευτών και των δικαστικών λειτουργών, ενώ με άλλο άρθρο επιβάλλεται φόρος 15%-45% στο ετήσιο εισόδημα από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας.


Ερχονται…

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τις ρυθμίσεις των άρθρων 69, 71 και 83 του ν. 4472/2017 και σχετική διευκρινιστική εγκύκλιο που εξέδωσε πρόσφατα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, από την 1η-1-2018 θα τεθούν σε ισχύ τα ακόλουθα νέα φορολογικά μέτρα:

1.
Από το τρέχον φορολογικό έτος, δηλαδή για τα εισοδήματα του 2017, οι φορολογούμενοι δεν δικαιούνται μείωση φόρου κατά το 10% των εξόδων ιατρικής, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά οι εν λόγω δαπάνες θα συνυπολογίζονται για την κατοχύρωση της ετήσιας έκπτωσης φόρου των 1.900-2.100 ευρώ, την οποία δικαιούνται οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Συνέπεια της κατάργησης της έκπτωσης των ιατρικών και φαρμακευτικών δαπανών από το φόρο εισοδήματος θα είναι η περαιτέρω φορολογική επιβάρυνση των φυσικών προσώπων το 2018 όταν θα γίνει η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το 2017.

2.
Κατάργηση της έκπτωσης 1,5% κατά την παρακράτηση φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων. Αποτέλεσμα της εφαρμογής της διάταξης αυτής θα είναι η αύξηση των μηνιαίων κρατήσεων φόρου εισοδήματος επί των μισθών και των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του επομένου έτους.

3.
Κατάργηση της φοροαπαλλαγής των βουλευτών και των δικαστικών λειτουργών. Για τα εισοδήματα του τρέχοντος έτους που θα φορολογηθούν το 2018, καταργείται η έκπτωση από το φορολογητέο ποσό της βουλευτικής αποζημίωσης και των συνολικών αποδοχών των δικαστικών λειτουργών ποσού ίσου με το 25% του ακαθάριστου ποσού αυτών ως τεκμαρτού ποσού για την κάλυψη των δαπανών άσκησης του βουλευτικού και του δικαστικού λειτουργήματος. Η κατάργηση της έκπτωσης ισχύει και για τους εν ενεργεία και συνταξιούχους λειτουργούς του ΝΣΚ, καθώς και για τα μέλη των οικογενειών των αποβιωσάντων δικαστικών λειτουργών και λειτουργών του ΝΣΚ, τα οποία συνταξιοδοτούνται κατά μεταβίβαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του συνταξιοδοτικού νόμου, λόγω του θανάτου των λειτουργών αυτών.

4.
Eπιβολή φόρου επί των εισοδημάτων από περιστασιακές και βραχυπρόθεσμες μισθώσεις ακίνητης περιουσίας, οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται μέσω της διεθνούς διαδικτυακής πλατφόρμας Airbnb. Ειδικότερα, στο ετήσιο εισόδημα από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων που αποκτά από φέτος κάθε φυσικό πρόσωπο, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού, θα επιβληθεί το 2018 φόρος εισοδήματος με βάση την κλίμακα φορολογίας των ενοικίων, δηλαδή με συντελεστές 15% από το πρώτο ευρώ μέχρι τις 12.000 ευρώ του ετησίου εισοδήματος, 35% στο τμήμα του ετησίου εισοδήματος από τις 12.001 έως τις 35.000 ευρώ και 45% στο τμήμα του ετήσιου εισοδήματος πάνω από τις 35.000 ευρώ, εφόσον τα ακίνητα εκμισθώνονται επιπλωμένα χωρίς την παροχή οιασδήποτε υπηρεσίας πλην της παροχής κλινοσκεπασμάτων.

Σε περίπτωση που παρέχονται οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες, το εισόδημα αυτό θα λογίζεται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα και φορολογείται με 22% μέχρι τις πρώτα 20.000 ευρώ, 29% στο τμήμα από τις 20.001 έως τις 30.000 ευρώ, 37% στο τμήμα από τις 30.001 έως τις 40.000 ευρώ και 45% στο τμήμα πάνω από τις 40.000 ευρώ.

Το εισόδημα που αποκτάται φέτος από νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, από τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων της οικονομίας διαμοιρασμού, όπως ορίζεται στην προηγούμενη παράγραφο, θα θεωρείται εισόδημα από επιχειρηματική και θα φορολογείται με συντελεστή 29%.


Γιώργος Παλαιτσάκης

Ελεύθερος Τύπος


Ποιες τροφές βοηθούν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας



Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον, ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης μπορεί να διαρκέσει για χρόνια.

Η υγιεινή διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.

Δείτε μερικές από τις καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να αποβάλλετε τη νικοτίνη από το σώμα σας:

Μπρόκολο

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες C και Β5. Το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό. Προσπαθήστε να καταναλώνετε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

Πορτοκάλια

Ο χυμός πορτοκαλιού είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα μειώσει το στρες, το οποίο είναι “διακόπτης” επιθυμίας για νικοτίνη από ένα εξαρτημένο άτομο.

Χυμός καρότου

Εάν καπνίζετε, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κάθε φορά που ανάβετε ένα τσιγάρο η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για τρεις ημέρες. Η νικοτίνη προκαλεί, επίσης, βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων είναι καλός για το δέρμα και είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C, Κ και Β, που έχουν αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικές στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα από τα καλύτερα λαχανικά για την υγεία, διότι δεν είναι μόνο πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φολικού οξέος.

Ακτινίδια

Αυτό το “θαυματουργό” φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας. Τα ακτινίδια είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α, C και Ε. Όταν καπνίζετε, τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται.

Νερό

Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και να αποβάλλετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας.




Μιχάλης Θερμόπουλος
iatropedia.gr
healthyfoodhouse.com


Βίντεο ΣΟΚ : Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε τζαμαρία στην περιοχή Σιδάρι της Κέρκυρας



Την ανεξέλεγκτη πορεία ενός αυτοκινήτου που κατέληξε στη τζαμαρία μπαρ στην περιοχή Σιδάρι κατέγραψε μια κάμερα ασφαλείας διπλανού καταστήματος.
.
Ο 36χρονος οδηγός του αυτοκινήτου τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό την επήρεια αλκοόλ, έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε» στη τζαμαρία, όπου κάθονταν αμέριμνοι τρεις τουρίστες που γλίτωσαν από θαύμα, όπως και ο οδηγός χωρίς κανένα τραυματισμό.








Δικηγορικοί σύλλογοι : «θεσμική εκτροπή» οι επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης



Σκληρή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλουν «θεσμική εκτροπή» σχετικά με τις επιθέσεις κατά της δικαιοσύνης εξέδωσε η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Δικηγορικών Συλλόγων αναφέρει: 

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε κοινωνοί μιας διαρκώς εντεινόμενης επίθεσης σε βάρος της Δικαιοσύνης από την πλευρά της εκτελεστικής εξουσίας. Η επίθεση αυτή λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής:

• Εκτροπή είναι η παραγνώριση και η υπονόμευση της θεσμικής υπόστασης της Δικαιοσύνης.

• Εκτροπή είναι η συλλήβδην καταδίκη των δικαστικών αποφάσεων, όταν είναι μη αρεστές, ή καθ’ υποκειμενική κρίση εσφαλμένες, χωρίς να προβάλλονται συγκεκριμένες νομικές αιτιάσεις.

• Εκτροπή είναι η ευθεία προσβολή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, του ισότιμου και ισόκυρου χαρακτήρα της ως πυλώνα του πολιτεύματος.

• Εκτροπή είναι η απόδοση μομφής σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης, που εξαντλείται στη δημόσια διαπόμπευσή τους.

• Εκτροπή είναι η σπίλωση του θεσμού, που κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτόν.

• Εκτροπή είναι η καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης.

• Εκτροπή είναι, τέλος, το διαζύγιο από την κοινή λογική και τον ορθό λόγο.

Το δικηγορικό σώμα ενωμένο εκφράζει την αντίθεσή του στην παραπάνω προκλητική κυβερνητική στάση. Δηλώνει ότι με αίσθημα ευθύνης θα μάχεται πάντοτε για την Δικαιοσύνη , χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις προς υπεράσπιση του κράτους δικαίου και του Συντάγματος» καταλήγει η ανακοίνωση.


Προμήθεια 1,5 εκατ. ευρώ θα πληρώσει το Δημόσιο για την έξοδο στις αγορές



Η κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει τουλάχιστον τρία δισ. ευρώ - Η πληρωμή τόκων στους δανειστές θα ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου του 2018

Δημοσιεύτηκε αργά σήμερα το απόγευμα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη βάσει της οποίας η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές με την έκδοση ομολόγου του ελληνικού δημοσίου 3 δισ. ευρώ διάρκειας 5 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η έκδοση στις 01/08/2017 κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου με ημερομηνία λήξης την 1η Αυγούστου 2022 έχει αρχική ονομαστική αξία 3 δισ. ευρώ και σταθερό επιτόκιο, όπως αυτό θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών. 

Η ονομαστική αξία των ομολόγων είναι 1.000 ευρώ και αποφέρουν τόκο από την ημερομηνία έκδοσής τους με πρώτη ημερομηνία καταβολής του την 1η Αυγούστου 2018. Το ομόλογα είναι διαπραγματεύσιμα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων (Η.Δ.Α.Τ) και στη διατραπεζική αγορά(O.T.C) ενώ το ελληνικό δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών να προαγοράσει μέρος ή το σύνολο των ομολόγων οποιαδήποτε χρονική στιγμή. 

Μέρος της ονομαστικής αξίας της συγκεκριμένης έκδοσης δύναται να χρησιμοποιηθεί, όπως αναφέρεται, “για την επαναγορά ομολόγων λήξεως 17/04/2019, επιτοκίου 4,75%”, του ομολόγου δηλαδή που είχε εκδοθεί επί κυβερνήσεως Σαμαρά. 

Οι όροι του ομολογιακού δανείου, που θα διατεθεί σε κοινοπραξία τραπεζών, διέπεται από το αγγλικό δίκαιο ενώ για την έκδοση του θα δοθεί προμήθεια ύψους 1,5εκατ ευρώ. Επιπρόσθετα, για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών σχετικών με την υλοποίηση της έκδοσης θα καταβληθεί αμοιβή στα δικηγορικά γραφεία Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP, Allen & Overy LLP καθώς και στη δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη, δαπάνη που βάσει της σχετικής απόφασης δεν θα υπερβεί το συνολικό ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (€ 400.000,00).

Διαβάστε τι αναφέρεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως





Μανόλης Γαλάνης
Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία: Ο κ. Τσίπρας ομολογεί τα λάθη και την ανικανότητά του




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, στην εφημερίδα «The Guardian», εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε τα λάθη, τα ψέματα, την άγνοια και την ανικανότητά του να διαλέγει συνεργάτες. 

Ελπίζουμε να μη χρειαστούν άλλα δύο χρόνια για να παραδεχτεί και την τεράστια ζημιά που προκάλεσε στη χώρα. 

Όχι μόνο στην οικονομία, με τη ζημιά άνω των 100 δις ευρώ του πρώτου εξαμήνου, τα δύο πρόσθετα Μνημόνια, τη λιτότητα στην οποία έχει δεσμεύσει τη χώρα για πολλά ακόμα χρόνια, τους αυξημένους φόρους και τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά των πολιτών. 

Αλλά και στην ποιότητα της πολιτικής μας ζωής, με τον διχαστικό λόγο του και τη συστηματική υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών.

Αλλά και να μην το παραδεχτεί ο κ. Τσίπρας, μικρή σημασία έχει.

Το ξέρουν οι πολίτες και γι’ αυτό του έχουν γυρίσει την πλάτη».