Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

Παρουσία του Πρωθυπουργού στο Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός τόνισε:


«Κυρία Πρόεδρε της Δημοκρατίας, κ. Πρόεδρε, κ. Αρχηγοί, Σεβασμιότατε, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, αγαπητά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, αγαπητέ Ανδρέα, κ. Δρακόπουλε,


Επιτρέψτε μου κατ’ αρχάς, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, να ευχαριστήσω θερμά για ακόμα μία φορά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και προσωπικά τον Ανδρέα Δρακόπουλο, για μία ακόμα σημαντική δωρεά στην Ελληνική Πολιτεία.


Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει υποστηρίξει διαχρονικά το Πυροσβεστικό Σώμα. Όμως μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι, αποφάσισε μία σημαντική πρόσθετη δωρεά ενίσχυσης της Πυροσβεστικής.


Και πράγματι κάθε φορά που σκεφτόμαστε τον καλύτερο τρόπο για να αξιοποιούμε τέτοιες δωρεές, συνήθως το μυαλό μας πηγαίνει σε υποδομές: σε αεροπλάνα, σε οχήματα, σε τεχνολογικά συστήματα. Σπανίως σκεφτόμαστε τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό και θεωρώ τόσο σημαντικό ότι ένα μεγάλο τμήμα αυτής της πρόσθετης δωρεάς των 25 εκατομμυρίων ευρώ κατευθύνθηκε ακριβώς για την κατασκευή ενός -όπως βλέπετε- υπερσύγχρονου εκπαιδευτικού κέντρου, προκειμένου οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες μας να έχουν την πιο άρτια και επαγγελματική εκπαίδευση, προκειμένου να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που τους έχουμε αναθέσει.


Διότι βεβαίως οι πυροσβέστριες και οι πυροσβέστες είναι ταγμένες και ταγμένοι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, στην προστασία των περιουσιών και του φυσικού περιβάλλοντος.


Ξεχνούμε όμως εμείς που βλέπουμε τα πράγματα απ’ έξω, πόσο δύσκολη είναι η δουλειά σας. Σε τι κινδύνους εκτίθεστε και πόση αυτοθυσία και αυταπάρνηση πραγματικά χρειάζεται για να βουτάτε στην κυριολεξία μέσα στη φωτιά, όπως το κάνετε συνέχεια, είτε μιλάμε για αστικές πυρκαγιές, είτε μιλάμε για δασικές πυρκαγιές, είτε μιλάμε, κ. Υπουργέ, για τις διασώσεις που γίνονται μετά από καταστροφικούς σεισμούς ή μετά από καταστροφικά ατυχήματα, όπως αυτό το οποίο μάς συγκλόνισε όλους στα Τέμπη.


Απαιτείται, λοιπόν, να έχετε την πιο άρτια εκπαίδευση που μπορεί η Ελληνική Πολιτεία να σας προσφέρει. Και το Κέντρο αυτό το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα πιστεύω ότι επιτελεί αυτήν την αποστολή.


Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, έθεσε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας συνολικά ως πρώτη προτεραιότητα. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Aρκετά όμως, κ. Υπουργέ και κ. Αρχηγέ, απομένουν να γίνουν ακόμα.


Καταφέραμε πια να έχουμε ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, το 112, αλλά κυρίως να έχουμε αποκτήσει μία κουλτούρα εκκένωσης την οποία στο παρελθόν, δυστυχώς, δεν διαθέταμε.


Έχουμε πετύχει να εκσυγχρονίσουμε σημαντικά τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Κυρίως όμως, έχουμε πετύχει κάτι το οποίο στο παρελθόν είχε φανεί αρκετά δύσκολο: τον πιο ικανοποιητικό συντονισμό μεταξύ όλων των αρμοδίων υπηρεσιών -του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εθελοντών- για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κυρίως τις δασικές πυρκαγιές, αυτές που μας απασχόλησαν και μας πόνεσαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.


Και πέρυσι, παρότι είχαμε περισσότερες πυρκαγιές, δοκιμάσαμε για πρώτη φορά αυτό το νέο σύστημα και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα.


Βέβαια, κάθε φορά που έχουμε μια σχετικά καλή αντιπυρική περίοδο ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά. Και καθώς και φέτος σε λίγο θα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, απαιτείται ακόμα μια φορά αυξημένη εγρήγορση, ετοιμότητα και κυρίως προετοιμασία.


Αυτή η προετοιμασία που τολμώ να πω για πρώτη φορά γίνεται, διότι στο παρελθόν δεν επενδύαμε αρκετά στην πρόληψη με αποτέλεσμα να τρέχουμε στη συνέχεια με τις επιχειρήσεις καταστολής ή να δαπανούμε πολύ περισσότερους πόρους στη διαδικασία της αποκατάστασης.


Όλα αυτά λοιπόν αποδεικνύουν ότι η προσοχή την οποία πρέπει να δίνουμε στα θέματα Πολιτικής Προστασίας οφείλει να είναι διαχρονική. Και η παρακαταθήκη που χτίζεται σε έναν κρατικό μηχανισμό, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει έγκαιρα, άμεσα και αποτελεσματικά, αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Πολιτείας.


Πρώτα και πάνω από όλα όμως, και να κλείσω με αυτό, όπως είπε και ο κ. Δρακόπουλος, το επίκεντρο πρέπει να είναι ο άνθρωπος. Οι γυναίκες και οι άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, στους οποίους τόσα πολλά οφείλουμε.


Κύριε Αρχηγέ, να γνωρίζετε ότι η ελληνική κοινωνία έχει το Πυροσβεστικό Σώμα σε πάρα πολύ υψηλή εκτίμηση. Και πιστεύω ότι αυτό σας δίνει και εσάς πρόσθετη δύναμη, πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσετε την αποστολή σας, αυτή τη φορά ακόμα καλύτερα εκπαιδευμένοι μετά την έναρξη των εργασιών αυτού του υπερσύγχρονου Κέντρου Εκπαίδευσης το οποίο εγκαινιάζουμε σήμερα.


Κύριε Δρακόπουλε, και πάλι, εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας, ένα μεγάλο ευχαριστώ».


Το νέο Κέντρο Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος (Κ.Ε.Π.Σ.), συνολικής έκτασης 38 στρεμμάτων, περιλαμβάνει 20 κτίρια με χώρους διοίκησης και διαβίωσης, αίθουσες διδασκαλίας και πρακτικής εξάσκησης, καθώς και υπαίθριες εκπαιδευτικές δομές.


Στον εξωτερικό χώρο έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ άλλων, πεδίο εκπαίδευσης, έρευνας και διάσωσης από σεισμό, εξομοιωτές πραγματικής πυρκαγιάς και τοίχος αναρρίχησης – καταρρίχησης που προσομοιάζει σε πρόσοψη κτιρίου, ο οποίος χρησιμοποιείται για εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις σε ειδικές τεχνικές διάσωσης, ορειβατικά συμβάντα


Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροσβεστικού Σώματος (Κ.Ε.Π.Σ.) υπάγεται στην Πυροσβεστική Ακαδημία και έχει ως έδρα τη Νέα Μάκρη Αττικής. Σε αυτό, θα λειτουργούν Σχολεία όπου θα εισάγεται το ένστολο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για θεωρητική και πρακτική πιστοποιημένη κατάρτιση, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση σε συναφή, με τις αρμοδιότητες του Πυροσβεστικού Σώματος, αντικείμενα και τις νέες εξελίξεις στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κρίσεων.


Στα Σχολεία θα γίνεται εκπαίδευση ιδίως σε σήραγγες, αγωγούς, διυλιστήρια, αυτοκινητοδρόμους, αεροδρόμια και πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Ενδεικτικά, τα Σχολεία -Εκπαιδευτικά Προγράμματα δύνανται να περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως, οδήγηση και χειρισμός υπηρεσιακών οχημάτων και μηχανημάτων, αντιμετώπιση Χ.Β.Ρ.Π. απειλών και τεχνολογικών ατυχημάτων, ορεινή έρευνα και διάσωση, διάσωση ορμητικών νερών, εργασία σε ύψος με χρήση σχοινιών σε βιομηχανικό περιβάλλον, πυρασφάλεια αεροδρομίων, εκπαίδευση πυροπροστασίας, πυρκαγιές πλοίων, διαχείριση δασικών πυρκαγιών, διαχείριση και αντιμετώπιση συμβάντων σε οδικές σήραγγες καθώς και πυρκαγιές αερίων/υγρών καυσίμων.


Στο Κ.Ε.Π.Σ. δύναται να εκπαιδεύεται ή να μετεκπαιδεύεται, σε συναφή με την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος αντικείμενα, καθώς και σε ζητήματα πυρασφάλειας, το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, το ειδικό ένστολο προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, το προσωπικό Πυροσβεστικών Υπηρεσιών άλλων χωρών, βιοτεχνιών, βιομηχανιών και των πάσης φύσεως επιχειρήσεων, των νοσηλευτικών και άλλων ιδρυμάτων καθώς και πολίτες σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.



Το twitter γλεντάει τον φαιδρό Ραγκούση για την βίλα του στην Πάρο

 


Το twitter γλεντάει τον φαιδρό Ραγκούση και τον κάνει ξεφτίλα, αλλά ιδρώνει Συριζαίος με την ξεφτίλα; Ποτέ!!

Στο φλέγον ζήτημα και στα εύλογα ερωτηματικά που προκύπτουν επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία με νεότερη ανακοίνωση της εγκαλώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πειραιώς:

Όσο συνεχίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ραγκούσης να πετάνε υποκριτικά τη μπάλα στην εξέδρα για την υπόθεση της βίλας του, που χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ώστε να την εκμεταλλεύεται τουριστικά, τόσο θα συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε επιτακτικά τα ακόλουθα αμείλικτα ερωτήματα:

– Στη δανειακή σύμβαση που αφορά το ακίνητο αυτό, φαίνεται ότι το ακίνητο είναι 200 τετραγωνικά. Είναι τουλάχιστον αστείο ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας να χρηματοδοτεί πρώτη κατοικία 200 τετραγωνικών με πισίνα σε νησί του Αιγαίου. Από την άλλη, αν ανατρέξει κανείς στις διαφημίσεις του συγκεκριμένου ακινήτου στις διάφορες πλατφόρμες, δηλώνεται ότι είναι 450 τ.μ. Πώς από 200 τ.μ. το υπερπολυτελές ακίνητο έγινε 450 τ.μ.; Έγινε κάποιου είδους νομιμοποίηση; Πότε και με ποιες διατάξεις;

– Το δάνειο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για κοινωνικούς λόγους, ήταν 145.000 ευρώ και ο ίδιος έχει δηλώσει πως το αποπλήρωσε άμεσα. Πόσο παραπάνω κόστισε η εν λόγω επένδυση των 450 τ.μ. με την πισίνα και πώς πληρώθηκε; Καλύπτονται αυτά τα ποσά από το πόθεν έσχες του κ. Ραγκούση;

⁃ Ο κ. Ραγκούσης στην ανακοίνωσή του δήλωσε ότι από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία, ενώ τους τουριστικούς μήνες το νοικιάζει για βιοποριστικούς λόγους. Δηλώνονται κανονικά στην εφορία τα ποσά αυτά;

⁃ Για πόσες εβδομάδες κατ’ έτος νοικιάζει την εν λόγω βίλα; Αν συγκρίνει κανείς τις μέσες τιμές ενοικίασης που εμφανίζονται στις πλατφόρμες όπου είναι καταχωρημένη η βίλα, με τα εισοδήματα που δηλώνει στο πόθεν έσχες του, πρέπει να την νοικιάζει κατά μέσο όρο για μία εβδομάδα τον χρόνο. Βέβαια, αν μπει κανείς σήμερα στις εν λόγω πλατφόρμες θα δει ότι είναι ήδη «κλεισμένη» η βίλα Ραγκούση για 35 ημέρες φέτος το καλοκαίρι.

⁃ Πόσα πραγματικά εισπράττει από την αξιοποίηση του συγκεκριμένου ακινήτου και γιατί τη διαφημίζει με 13 διαφορετικά ονόματα σε διάφορες πλατφόρμες;

⁃ Πού και πώς εμφανίζονται τα εν λόγω έσοδα στο πόθεν έσχες του;

– Είναι διατεθειμένος ο κ. Ραγκούσης να δώσει στη δημοσιότητα τις καρτέλες και τα παραστατικά από τις πλατφόρμες μέσω των οποίων νοικιάζει τη βίλα του, ώστε να συγκριθούν με αυτά που δηλώνει στα πόθεν έσχες του;

⁃ Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να αξιοποιεί ο κ. Ραγκούσης πόρους που προορίζονται για αδύναμους συμπολίτες μας προκειμένου να χτίσει βίλα με πισίνα, την οποία εκμεταλλεύεται οικονομικά ως υπερπολυτελές τουριστικό κατάλυμα;

Μάλιστα ο βουλευτής σήμερα όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις σε όσα ευλόγως τίθενται αλλά καταφέρθηκε και εναντίον του μέσου που έκανε την αποκάλυψη στέλνοντας εξώδικη διαμαρτυρία στην Political, καλώντας την εφημερίδα «να αποκαταστήσει άμεσα την εις βάρος του προσβολή και να ανακαλέσει στο σύνολό τους τις σκοπίμως διαστρεβλωμένες, παράνομες και συκοφαντικές για το πρόσωπό του αναφορές», ισχυρίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.





Θα ξεσκίσει τις οικογένειες ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βάλει χαράτσι σε γονικές παροχές - Δηλώσεις σοκ από Δραγασάκη

 


Ετοιμάζονται έτσι και γίνει το λάθος να κονομήσουν από τους λαθρομετανάστες ανοίγοντας τα σύνορα, μπάτε και αλέστε σε βάρος των Ελλήνων και της χώρας, και επιτεθείτε τους ευάλωτους με πρώτες τις οικογένειες και τον οικογενειακό προυπολογισμό.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών και επανεξέταση του φορολογικού συστήματος σε βάρος και πάλι της μεσαίας τάξης προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, στο συνέδριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προκαλώντας σάλο στην κοινωνία.

Δίνοντας σαφές δείγμα του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό στους πολίτες και περιλαμβάνει ξεσκίστε και πάλι την μεσαία τάξη, ο βουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του αφορολόγητου ορίου, που ανέρχεται σήμερα στις 800.000 ευρώ, για γονικές παροχές και δωρεές, και προανήγγειλε αύξηση φόρου στα μερίσματα και μίλησε ξεκάθαρα για την ανάγκη αλλαγών στο φορολογικό σύστημα και την κατανομή των φορολογικών βαρών.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσε να κρύψει ότι θα ξεσκίσουν και πάλι την μεσαία τάξη, για να μην αντιληφθεί η πλειονότητα της κοινής γνώμης τι σχέδιο έχει αλλά ο Δραγασάκης δεν κρατήθηκε.

«Για να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το τι περιμένει τους πολίτες εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει οποιοδήποτε ρόλο στη διακυβέρνηση της χώρας, ας ανατρέξει κανείς στην τοποθέτηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, Ι. Δραγασάκη. Κατάργηση φοροαπαλλαγών και εκ νέου επιβολή επιπλέον φορολόγησης της μεσαίας τάξης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, και πρόσθεσε: «Τι κι αν οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών ενίσχυσαν το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση επενδύσεων, τη μείωση της ανεργίας και τη δημιουργία μόνιμων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, αδιόρθωτος, ίδιος και απαράλλαχτος, επιδιώκει να μας επαναφέρει στις μέρες της φορολογικής εξόντωσης που οι πολίτες βίωσαν στην περίοδο της “προοδευτικής” διακυβέρνησής του».







Θράσος της ανήλικης κακοποιού στην Θεσσαλονίκη : «Πήγαινε στη μάνα σου τώρα, έχω καλό δικηγόρο»

 


Ανελέητο bullying δεχόταν ένα 15χρονο κορίτσι στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, με αποκορύφωμα την επίθεση της 15χρονης κακοποιού εναντίον της.

Σε βίντεο που προβλήθηκε στην τηλεόραση του Mega, μαθήτρια κακοποιός της τρίτης γυμνασίου αρπάζει και με τα δύο της χέρια τη 15χρονη από τα μαλλιά και τη ρίχνει κάτω. Το κορίτσι πέφτει στο πεζοδρόμιο με τα γόνατα και δέχεται χτυπήματα στο κεφάλι.

 Όσα συνέβησαν σε κεντρικό δρόμο στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης κατέγραψαν σε βίντεο και ανέβασαν στο TikTok συμμαθήτριες της ανήλικης που είχαν συνέργεια στο έγκλημα.

«Είχε έρθει μια μέρα στο σπίτι και τη ρωτούσαμε και μας είπε "έπεσα μπαμπά", τα γόνατά της ήταν χτυπημένα», είπε ο πατέρας της 15χρονης.

Όπως είπε η ανήλικη στους γονείς της, ομάδα περίπου 10 κοριτσιών την τράβηξε έξω από πιτσαρία της περιοχής και την οδήγησε σε κοντινό σημείο, όπου έγινε η επίθεση.

«Της είπε ''πάνε τώρα στη μάνα σου, να δούμε τι θα της πεις, και έχω και καλό δικηγόρο''. Ήταν πολύ θρασύς. Την πλησίαζαν κάποια παιδιά και της έλεγαν δεν θα πεις τίποτα στη μάνα σου για ό,τι συζητάμε εδώ. Και επειδή εμείς συζητάμε μέσα στο σπίτι ό,τι συμβαίνει καθημερινά, αυτό δεν άρεσε σε κάποια άτομα στο σχολείο και την κάνανε bullying», συμπλήρωσε ο πατέρας.

Η μητέρα του θύματος καταγγέλλει πως δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί της δέχεται επίθεση. Άλλη κοπέλα της παρέας, της είχε επιτεθεί πριν από δύο μήνες, ωστόσο από το σχολείο έγινε μόνο μία επίπληξη.

«Υπήρχαν και άλλα περιστατικά, της έκαιγαν τα μαλλιά, της έβαζαν σκουπίδια στην τσάντα. Οι γονείς κατήγγειλαν το περιστατικό στη διεύθυνση του σχολείου, αλλά δεν έγινε τίποτα και ακολούθησε το δεύτερο περιστατικό», ανέφερε ο δικηγόρος οικογένειας της 15χρονης, Θανάσης Χατζάκος.

Οι καλές επιδόσεις στο σχολείο και η καλή ανατροφή του παιδιού ενοχλούσαν, λέει ο δικηγόρος της οικογένειας.

«Τη χτυπούσαν επειδή είναι πολύ καλή στα μαθήματά της και ασχολείται με τη μουσική, έχει καλές επιδόσεις, και της έκαναν bullying γιατί τη θεωρούσαν το "φυτό" του σχολείου».

Οι γονείς της 15χρονης θα υποβάλουν μήνυση.



Ο προπονητής τάε κβον ντο που βίαζε μαθήτριές του στην Ηλιούπολη

 


Στη δημοσιότητα μετά από εντολή εισαγγελέα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 44χρονου προπονητή τάε κβον ντο που ασελγούσε σε ανήλικες στην Ηλιούπολη.

Πρόκειται για τον Άρη Δάτσιο του Χρήστου και της Φανής, που γεννήθηκε στις 14 Ιουλίου του 1979 στο Στεφανέστι Ρουμανίας.




Από την περασμένη Δευτέρα ο προπονητής έχει προφυλακιστεί και σύμφωνα με το κατηγορητήριο βίασε πέντε ανήλικες αθλήτριες του.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για τα αδικήματα του βιασμού κατά συρροή, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών.

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται καθώς ερευνώνται πληροφορίες που θέλουν τον κατηγορούμενο προπονητή, να κακοποιούσε σεξουαλικά και μία 15χρονη αθλήτρια μέχρι και πριν από τη σύλληψή του.



Διάλογος ακροαριστερού "επαναστάτη" της πλάκας με αστυνομικό «Ανοίξτε μη σπάμε πόρτες» - «Να το συζητήσουμε λίγο;»

 


Αυτοί ταλαιπωρούν τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια, και μόνο φοιτητές δεν είναι, για πλάκα πηγαίνουν εξυπηρετώντας αριστερά και ακροαριστερά συμφέροντα.

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που μετρούσε 18 ημέρες, γινόταν από ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδαστές καλλιτεχνών σχολών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη και την υποβάθμιση των καλλιτεχνών σπουδών.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι 10 προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια.

Λίγο πριν από την επιχείρηση εκκένωσης, υπήρξε ο ακόλουθος διάλογος ανάμεσα σε αστυνομικό και ακροαριστερό καταληψία που τραβούσε βίντεο με το κινητό του:


Αστυνομικός: Θέλετε να ανοίξετε; Ανοίξτε για να μην σπάμε πόρτες και τέτοια, εντάξει;


Καταληψίας: Να το συζητήσουμε λίγο;


Αστυνομικός: Τι να συζητήσουμε;


Καταληψίας: Ε, δεν προλαβαίνουμε, πρέπει να κάνουμε συνέλευση.


Αστυνομικός: Δεν υπάρχει συνέλευση, θέλετε να ανοίξετε από μπροστά;


Καταληψίας: Ωραία, ένα λεπτό να ρωτήσω, δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό!


Αστυνομικός: Ανοίξτε την πόρτα από μπροστά σε ένα λεπτό!


Καταληψίας: Να ρωτήσω!


Αστυνομικός: Άσε το κινητό και πήγαινε να ανοίξεις.


Καταληψίας: Γιατί να αφήσω το κινητό;


Σε εκείνο το σημείο, περνάει από το πλάνο ένα άτομο με πολιτικά και προτρέπει τον καταληψία να ανοίξει τη μπροστινή πόρτα.

Καταληψίας: Ποιοι είστε, βλέπω άτομα με πολιτικά, δεν ξέρω ποιοι είστε. Δηλώστε την ιδιότητά σας!





Σε αποθήκη πλυντηρίου αυτοκινήτων στο Πέραμα βίαζε 6χρονη Ιρακινός

 


Συνελήφθη 43χρονος Ιρακινός για βιασμό ενός κοριτσιού 6 ετών στο Πέραμα!

Σύμφωνα με πληροφορίες η φρίκη αποκαλύφθηκε όταν η 28χρονη μητερα της 6χρονης που γνώριζε τον «Άγγελο» όπως ήταν γνωστός στην περιοχή ο Ιρακινός, κατήγγειλε στην αστυνομία όσα της εκμυστηρεύτηκε το 6χρονο παιδί της.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι βιασμοί είχαν αρχίσει από πέρυσι και γίνονταν μέσα σε αποθήκη πλυντηρίου αυτοκινήτων στο Πέραμα, όπου εργαζόταν και ζούσε ο ίδιος. Τελευταίος χρονικά αυτός που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/3).

Ο 43χρονος Ιρακινός στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, ενώ σε έρευνα στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε στικάκια USB, θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες σήμερα (29-3-2023) στο Πέραμα, 43χρονος αλλοδαπός κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Ο 43χρονος κατηγορείται ότι προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις, βραδινές ώρες της 28-3-2023, καθώς και σε προγενέστερο χρόνο, εντός αποθήκης καταστήματος όπου ο ίδιος εργάζεται αλλά και διαμένει προσωρινά στην περιοχή του Περάματος.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στον ανωτέρω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε (5) μονάδες αποθήκευσης (USB).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.




32χρονος μαχαίρωσε μέχρι θανάτου 37χρονο επειδή του ζήτησε να μην ατμίζει

 



Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε 37χρονος άντρας στον Καναδά επειδή ζήτησε από 32χρονο να μην ατμίζει.

Το φονικό με θύμα τον Πολ Στάνλεϊ Σμιτ που έγινε έξω από καφετέρια στο Βανκούβερ κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες.

Στο σκληρό βίντεο φαίνεται ο 32χρονος Ιντερτίπ Σινγκ Γκόσα, ο οποίος έχει συλληφθεί, να χτυπάει με μαχαίρι στην κοιλιά τον άτυχο 37χρονο ο οποίος περίμενε τη σύντροφό του να φέρει καφέ.

Μπροστά στη δολοφονική επίθεση ήταν και η κόρη του 37χρονου για την παρουσία της οποίας ζήτησε από τον 32χρονο να μην ατμίζει.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ο 32χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία β΄ βαθμού με την οικογένεια του θύματος να ζητά να αναβαθμιστεί σε α΄ βαθμού θεωρώντας ότι ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει. «Είχε μαζί του μαχαίρι. Δεν πας με μαχαίρι στην καφετέρια, έτσι δεν είναι;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά η μητέρα του θύματος.



H Επιθεώρηση Εργασίας περνά στην ψηφιακή εποχή

 



Οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» περνούν στην ψηφιακή εποχή.

  • Εδώ και λίγες ημέρες οι επιθεωρητές έχουν πρόσβαση σε 500 τάμπλετ διασυνδεδεμένα με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και το αναβαθμισμένο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».
  • Έτσι δηλώνεται διαδικτυακά ο χρόνος έναρξης και λήξης του ελέγχου ενώ τα αποτελέσματα αποστέλλονται άμεσα τόσο στην ελεγχόμενη επιχείρηση όσο και στη βάση δεδομένων της Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Ο νέος αυτός τρόπος ελέγχων συνδυάζεται επίσης με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αλλά και με τη μέθοδο risk analysis που εφαρμόζεται για στοχευμένους ελέγχους στις περιοχές και τους κλάδους όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα και στις επιχειρήσεις με περισσότερους εργαζομένους.

Η μετάβαση της Επιθεώρησης Εργασίας σε μια νέα ψηφιακή εποχή ενισχύει -όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης- την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την αμεροληψία των ελέγχων.




Έντονο ενδιαφέρον για Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία

 



Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία. Υποβλήθηκαν 20.018 αιτήσεις (έναντι 17.791 πέρσι) για 4.442 θέσεις Προτύπων και Πειραματικών, συμπεριλαμβανομένων και των Εκκλησιαστικών Σχολείων, γεγονός που καταδεικνύει την ευρεία και διαρκώς αυξανόμενη αποδοχή του θεσμού. Η δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία θα γίνει το Σάββατο 29 Απριλίου και η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την  εισαγωγή στα Πειραματικά Σχολεία την Παρασκευή 28 Απριλίου.

  • Υπογραμμίζεται ότι  μέσα σε 3 χρόνια, υπήρξε διπλασιασμός των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων από 62 σε 120.
  • Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί με σφοδρότητα  απέναντι στην επέκταση του δικτύου Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, υποστηρίζοντας ότι έτσι δημιουργούνται «φρούδες ελπίδες».
    • Ο Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριζε ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά» και χαρακτήριζε τα Πειραματικά Σχολεία «σχεδόν χιτλερικό πείραμα …».
    • Ο Νίκος Φίλης περιέγραφε τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ως «καρκίνωμα στα σπλάχνα της δημόσιας εκπαίδευσης» και «μεταμφίεση της κοινωνικής ανισότητας».
    • Ο Θάνος Μωραΐτης δήλωνε ότι η Κυβέρνηση «μετατρέπει τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία σε κανονικότατα πεδία διάκρισης».


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κάτοικοι ενός δήμου παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν!


 

Οι κάτοικοι της Χάλκης, σε συνεργασία με τον δήμο, καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές τους ανάγκες και μηδενίζουν τον λογαριασμό ρεύματος, ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του φωτοβολταϊκού πάρκου του νησιού, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRecoIslands.

  • Η πρωτοβουλία GR-ecoIslands με το υπερσύγχρονο φωτοβολταΐκό πάρκο της Χάλκης,ισχύος 1MW, καλύπτει τις τοπικές ενεργειακές ανάγκες των κατοίκων στην πράξη, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μηδενίσουν τους λογαριασμούς για το ρεύμα που καταναλώνουν, μέσω του «Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού (Net-Metering).
  • Έτσι, το 34% των τιμολογίων ενός έτους της ΔΕΗ εκδόθηκαν με αρνητικό πρόσημο, το 40% κάτω από 100 ευρώ, και το 26%, στην πλειοψηφία επιχειρήσεις, έως 800 ευρώ. Η εξοικονόμηση ξεπέρασε στο σύνολο τις 200.000 ευρώ το τελευταίο έτος.
  • Παράλληλα, το φωτοβολταϊκό πάρκο έχει συμβάλει στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά 2.246 kg.

Η Χάλκη ήταν το πρώτο νησί που άνοιξε το δρόμο στα GREcoislands, της εθνικής πρωτοβουλίας που στοχεύει στην ολοκληρωμένη πράσινη μετάβασητων μικρών νησιών. Αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, προάγοντας συγχρόνως τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενδυνάμωση της πράσινης οικονομίας και των τεχνολογιών αιχμής.



Εκδόθηκαν επιπλέον 26.000 επικουρικές συντάξεις τον Φεβρουάριο

 


Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ προχωρούν στην καταβολή συνολικού ποσού 54,5 εκατ. ευρώ σε 26.000 δικαιούχους που είδαν την οριστική τους επικουρική σύνταξη να εκδίδεται τον Φεβρουάριο. Οι πληρωμές των επικουρικών αυτών πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, μαζί με την καταβολή των κύριων συντάξεων Απριλίου.

  • Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η πληρωμή επιπλέον 17.000 ασφαλισμένων για τους οποίους εκδόθηκε η οριστική επικουρική τους σύνταξη στα τέλη Ιανουαρίου και πληρώθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου.
  • Συνολικά, οι ασφαλισμένοι που είδαν να εκδίδεται και να πληρώνεται η οριστική επικουρική τους σύνταξη το τελευταίο δίμηνο ανέρχονται σε 43.000.

Αν συνυπολογιστούν και οι 37.500 δικαιούχοι που έλαβαν την προκαταβολή επικουρικής σύνταξης στις 14 Μαρτίου, οι ωφελούμενοι συνολικά από τις παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο μέτωπο των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων ανέρχονται σε πάνω από 80.000.




Ισχυρή στήριξη 14 κρατών-μελών της Ε.Ε. στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας

 



Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και 14 κράτη - μέλη στήριξαν την πρόταση για τα ευρωπαϊκά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο Συμβούλιο Κορυφής και εξειδίκευσε στο Συμβούλιο  ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

  • Η πρόταση απαρτίζεται από 4 πυλώνες:
    • Ενίσχυση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ευρώπης.
    • Αναβάθμιση του δικτύου στα Δυτικά Βαλκάνια, ως διαδρόμου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας προς την υπόλοιπη Ευρώπη.
    • Περαιτέρω απλοποίηση της αδειοδότησης για έργα ΑΠΕ.
    • Δημιουργία ενός ειδικού επενδυτικού μηχανισμού που θα παρέχει χρηματοδότηση για τους σκοπούς αυτούς.
  • Στόχος της ελληνικής πρότασης είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, ικανό να στηρίξει και να επιταχύνει την πράσινη μετάβαση. Η Ευρώπη να αποκτήσει δίκτυα ικανά να μεταφέρουν καθαρή ενέργεια, που θα μειώσει σε μόνιμη βάση το ενεργειακό κόστος για όλους τους ευρωπαίους καταναλωτές. 
  • Τα 14 κράτη μέλη που στήριξαν την ελληνική πρόταση είναι: Κύπρος, Μάλτα, Ρουμανία, Γαλλία, Πολωνία, Βουλγαρία, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Σλοβενία, Ιταλία, Λουξεμβούργο και Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι ο Κ. Σκρέκας επανέλαβε και ανέπτυξε στους ομολόγους του την πρόταση του Πρωθυπουργού για αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας: «Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο αγοράς ενέργειας πιο φιλόδοξο και πιο αποτελεσματικό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ευρωπαϊκής οικονομίας και των πολιτών της. Δεν πρέπει να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις. Πρέπει να τις καθορίζουμε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όπως είναι η αποσύνδεση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας και η ενίσχυση των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την αποθήκευση».