Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

H Επιθεώρηση Εργασίας περνά στην ψηφιακή εποχή

 



Οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής «Επιθεώρηση Εργασίας» περνούν στην ψηφιακή εποχή.

  • Εδώ και λίγες ημέρες οι επιθεωρητές έχουν πρόσβαση σε 500 τάμπλετ διασυνδεδεμένα με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και το αναβαθμισμένο «ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ».
  • Έτσι δηλώνεται διαδικτυακά ο χρόνος έναρξης και λήξης του ελέγχου ενώ τα αποτελέσματα αποστέλλονται άμεσα τόσο στην ελεγχόμενη επιχείρηση όσο και στη βάση δεδομένων της Επιθεώρησης Εργασίας.
  • Ο νέος αυτός τρόπος ελέγχων συνδυάζεται επίσης με την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας αλλά και με τη μέθοδο risk analysis που εφαρμόζεται για στοχευμένους ελέγχους στις περιοχές και τους κλάδους όπου εντοπίζεται μεγαλύτερη παραβατικότητα και στις επιχειρήσεις με περισσότερους εργαζομένους.

Η μετάβαση της Επιθεώρησης Εργασίας σε μια νέα ψηφιακή εποχή ενισχύει -όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης- την ταχύτητα, την αξιοπιστία και την αμεροληψία των ελέγχων.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου