Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κυβέρνηση : Η κλοπή υλικού στην Λέρο έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ



Την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «έδειξε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας για το πότε έγινε η κλοπή του βαρέος οπλισμού από την Υπηρεσία Ναυτικών Εγκαταστάσεων στην Λέρο. 

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος : «Το θέμα το ανέδειξε η κυβέρνηση κάνοντας γνωστά τα στοιχεία από την απογραφή όπου διαπιστώθηκε ότι έλειπε στρατιωτικό υλικό. Εφόσον έγιναν οι πρώτες ενέργειες που έχουν οδηγήσει σε βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πρόκειται για κάποιο λογιστικό λάθος στην καταγραφή αλλά μια απώλεια που προήλθε από αφαίρεση, πιθανότατα κλοπή. Προχωρούμε στην διαλεύκανση της υπόθεσης με την συνδρομή και στρατιωτικού εισαγγελέα. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι η απώλεια του υλικού έγινε σε χρόνο αρκετά προγενέστερο».

Το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται ότι έγινε η απώλεια του υλικού και δεν φαίνεται ότι έγινε μια φορά. Εξέφρασε την εκτίμηση, μάλιστα, πως η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού μπορεί να έγινε σταδιακά.


Βρετανία: Διετής η άδεια παραμονής σε ξένους φοιτητές μετά την αποφοίτησή τους


Οι ξένοι φοιτητές θα μπορούν να παραμένουν στη Βρετανία για να αναζητήσουν εργασία μέχρι και δύο χρόνια μετά την αποφοίτησή τους βάσει των νέων κανόνων που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Βάσει των κανόνων που ισχύουν σήμερα, και τους οποίους εισήγαγε η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, οι φοιτητές επιτρέπεται να παραμένουν στη Βρετανία μόνο για τέσσερις μήνες μετά την απόκτηση του πτυχίου τους.

«Η συμβολή των ξένων φοιτητών στη χώρα και στα πανεπιστήμιά μας είναι σημαντική τόσο από πολιτισμική όσο και από οικονομική άποψη. Η παρουσία τους είναι επωφελής για τη Βρετανία», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον.

«Τα πανεπιστήμιά μας ακμάζουν με το να είναι ανοικτά παγκόσμια ιδρύματα. Η εισαγωγή της μεταπτυχιακής διαδρομής διασφαλίζει πως ο υψηλού κύρους τομέας της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας θα συνεχίσει να προσελκύει τα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο στην παγκόσμια Βρετανία».

Η κυβέρνηση δήλωσε πως οι νέοι κανόνες θα δίνουν τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργάζονται, ή να αναζητούν εργασία, σε οποιοδήποτε επίπεδο ειδίκευσης. Στη συνέχεια θα μπορούν να μετατρέπουν τη βίζα τους σε βίζα ειδικευμένης εργασίας αν βρουν μια δουλειά που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις.

Δεν θα υπάρχει ανώτατο όριο στον αριθμό των φοιτητών που μπορούν να κάνουν αίτηση για τη μεταπτυχιακή διαδρομή. Περίπου 450.000 ξένοι φοιτητές σπουδάζουν κάθε χρόνο στη Βρετανία.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν για εκείνους που ξεκινούν ένα προπτυχιακό επίπεδο ή ένα μεταπτυχιακό, από την επόμενη χρονιά και σε οποιοδήποτε πεδίο σπουδών, σε ένα «αξιόπιστο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου ή σε έναν πάροχο ανώτατης εκπαίδευσης που διαθέτει μια αποδεδειγμένη καταγραφή επικύρωσης μεταναστευτικών ελέγχων».

«Ήταν καιρός. Θα έπρεπε να είχαμε ανατρέψει αυτή την ανόητη πολιτική πολλά χρόνια πριν. Η Βρετανία πρέπει να είναι πάντα ανοιχτή στα καλύτερα ταλέντα από όλο τον κόσμο», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Σάτζιντ Τζάβιντ.

Όμως με τις ανησυχίες για τα επίπεδα μετανάστευσης να είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ώθησαν τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016, το μέτρο δεν έτυχε θερμής υποδοχής από όλους.

Η Migration Watch, που διεξάγει εκστρατεία για λιγότερη μετανάστευση. ανέφερε ότι είναι ένα «βήμα προς τα πίσω» το οποίο θα οδηγήσει στην παραμονή ξένων φοιτητών στη Βρετανία προκειμένου να βρουν απασχόληση σε εργασίες χαμηλής ειδίκευσης.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να βρίσκει ιδέες μόνο για το πώς θα αυξήσει τη μετανάστευση», ανέφερε στο Twitter.

«Τα πανεπιστήμιά μας προσελκύουν έναν αριθμό ρεκόρ ξένων φοιτητών. Δεν υπάρχει λόγος να υποβαθμίσουμε τη φοιτητική βίζα μετατρέποντάς την από την πίσω πόρτα σε μια διαδρομή για να εργάζονται εδώ οι φοιτητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Βαρυποινίτης διέπραττε ληστείες ενώ ήταν έγκλειστος


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, οι δύο ληστείες που είχαν διαπραχτεί στις 27 Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα και στις 24 Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο.

Δράστης είναι 39χρονος βαρυποινίτης, που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή στη δολοφονία του επιχειρηματία Γιώργου Γούσιου και την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο 39χρονος ήταν έγκλειστος κατά το χρόνο διάπραξης των ληστειών, και για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, καθώς και για τη διαφαινόμενη εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.

Σε βάρος του 39χρονου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία -περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του- για ληστεία, απόδραση κρατουμένου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα:

- την 27.02.2019 διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας,
- την 24.03.2019, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου για τον Αγιασμό στην έναρξη του νέου σχολικού έτους


Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον αγιασμό στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε χαιρετισμό στους μαθητές, συνομίλησε με καθηγητές και γονείς διαβεβαιώνοντας πως η Πολιτεία θα κάνει ότι μπορεί έτσι ώστε να βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους.

Στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί δάσκαλοι, αγαπητοί γονείς, κ. Δήμαρχε, με πολύ μεγάλη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, εδώ πέρα στο Γαλάτσι, για να γιορτάσουμε μαζί σας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μια σχολική χρονιά στην οποία θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι σε 4.500 δημοτικά σε όλη τη χώρα, σε 5.500 νηπιαγωγεία με δασκάλους, καθηγητές και βιβλία στη θέση τους.

Είναι, όμως, σήμερα, πράγματι, μια μέρα γιορτής και θα ήθελα να απευθυνθώ ειδικά στους μικρούς μας μαθητές, ειδικά σε αυτούς οι οποίοι ξεκινάνε για πρώτη φορά το σχολείο.

Να σας πω ότι είναι, πράγματι, ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου. Να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας, να μην τους κάνετε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη. Και ειδικά στο διδακτικό προσωπικό, στους δασκάλους μας, να γνωρίζουν πόσο πολύ εκτιμούμε και σεβόμαστε το πολύ δύσκολο έργο το οποίο επιτελούν. Και να γνωρίζουν πως θα είμαστε κοντά τους να στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων. Να ξαναδούμε τα προγράμματα σπουδών, με καλύτερα βιβλία, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερο στήριξη στις μαθησιακές δυσκολίες, γιατί γνωρίζω καλά ότι είστε ένα σχολείο που δίνετε μεγάλη σημασία σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας μας.

Να ευχηθώ, λοιπόν, από την καρδιά μου να έχετε μια καλή, ευτυχισμένη και χαρούμενη χρονιά, να αποκομίσετε πλούσιες εμπειρίες και κυρίως να χαρείτε αυτήν την πολύ όμορφη σχολική εμπειρία.

Να είστε καλά. Καλή χρονιά από καρδιάς».

Με τη βοήθεια των μαθητών ο Πρωθυπουργός φύτεψε μια ελιά, ενώ του επεφύλασσαν μια ευχάριστη έκπληξη προσφέροντάς του μια μικρή γλάστρα με βασιλικό, το χώμα της οποίας προέρχεται από κομποστοποίηση που έκαναν επιμελώς την προηγούμενη περίοδο.

Στη συνομιλία του με τους δασκάλους και γονείς ο κ. Μητσοτάκης τόνισε το σημαντικό έργο του δασκάλου στη συνολική διαμόρφωση και μετέπειτα εξέλιξη του ανθρώπου. «Όλοι μας, τους καλούς δασκάλους θυμόμαστε», σημείωσε ενώ επαίνεσε τόσο το διδακτικό προσωπικό όσο και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για την σημαντική δραστηριότητά τους, αλλά και την καλή μεταξύ τους συνεργασία.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.




Όταν δεν έχεις αξιοπρέπεια! O Θεοχαρόπουλος διορίστηκε μετακλητός και βρίζει τους μετακλητούς Μητσοτάκη




Ένα αποτυχημένος πρώην πρόεδρος,της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και αποτυχημένος φυτευτός για υπουργός ΣΥΡΙΖΑ, έχει διοριστεί ως μετακλητός στον ΣΥΡΙΖΑ και φωνάζει ο αναξιοπρεπέστατος για τους μετακλητούς στην Νέα Δημοκρατία.

Ο Θεοχαρόπουλος απέτυχε να εκλεγεί στις εκλογές της 7ης Ιουλίου... αλλά κανείς δεν χάνεται και από δήμαρχος έγινε κλητήρας. 

Η αθλιότητα του ανθρώπου όμως είναι ότι αφού διαθέτει πλέον την ιδιότητα του μετακλητού, ξεφτίλα δηλαδή για πρώην πρόεδρο κόμματος έστω και της ΔΗΜΑΡ τίποτα δηλαδή, κατήγγειλε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έκανε «τρομερή αύξηση μετακλητών και κόστους στο επιτελικό κράτος»!

Ο κ. Θεοχαρόπουλος είπε προκλητικά «Η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού αυτή τη στιγμή με το επιτελικό κράτος έχει μία τρομερή αύξηση μετακλητών σήμερα, από την παρούσα κυβέρνηση. Αντί για επιτελικό κράτος, η σημερινή κυβέρνηση δημιουργεί ένα υπερσυγκεντρωτικό, γύρω από τον πρωθυπουργό- μονάρχη, κράτος και ταυτόχρονα θέλει να κάνει κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση. Και αυτό είναι ακατανόητο», αυτά είπε ο μετακλητός Θανάσης Θεοχαρόπουλος δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μαζέψει ότι να'ναι για στελέχη του.



Πετροπόλεμος ανάμεσα σε αλλοδαπούς για το ποιος θα πάρει ένα υπό κατάληψη κτήριο



Πετροπόλεμος ανάμεσα σε αλλοδαπούς για το ποιος θα επικρατήσει σε ένα υπό κατάληψη κτήριο, εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Βάθη.

Το επεισόδιο ξεκίνησε στις 2:30 τα ξημερώματα όταν μια ομάδα αλλοδαπών επιχείρησε να μπει στο κτήριο στο οποίο διέμενε παράνομα ήδη μια άλλη ομάδα, αλλοδαπών.

Οι αλλοδαποί του κτιρίου, πέταξαν πέτρες προς όσους βρίσκονταν έξω από αυτό και ήθελαν να μπουν μέσα, οι οποίοι με τη σειρά τους έριξαν και αυτοί με πέτρες και μπουκάλια.

Το επεισόδιο, έληξε με την παρέμβαση αστυνομικών που απομάκρυναν τις δύο ομάδες που ήθελαν παράνομα το κτίριο.






Eπιστολή Κωνσταντοπούλου σε Γαβρά: Μονομερής παρουσίαση για όσα έγιναν το α’ εξάμηνο του 2015



Αναλυτικά, η ανοιχτή επιστολή της κυρίας Κωνσταντοπούλου αναφέρει:

Αγαπητέ κύριε Γαβρά,

Όπως είχα την ευκαιρία να σας πω και δια ζώσης στα τέλη Μαΐου του 2015, στο Παρίσι, σας εκτιμώ και σας σέβομαι για το έργο και την προσφορά σας. Για το λόγο αυτό, ως Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησα τη στήριξή σας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, τον Ιούνιο 2015. Τότε, μου είχατε ζητήσει να σας στείλω το πόρισμα και λίγες μέρες αργότερα υπήρξατε από τους πρώτους που υπέγραψαν στηρίζοντάς το. Στηρίζοντας δηλαδή την επίσημη επιστημονική εργασία νομικών, οικονομολόγων και ειδικών διεθνούς εμβέλειας, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μήνες και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους το λεγόμενο δημόσιο χρέος της χώρας είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.

Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή, θέλω να σας εκφράσω, δημόσια, την απορία μου.

Επιλέξατε να δημιουργήσετε μια ταινία, που αναφέρεται σε μια ιστορική και εξαιρετικά σημαντική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του λαού και της χώρας μας. Μια περίοδο που κάποιοι ζήσαμε από θέση ευθύνης και που ολόκληρος ο λαός μας βίωσε με τον πιο έντονο τρόπο. Και το κάνατε υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών.

Έχω ζήσει τα κρίσιμα γεγονότα και έχω οδηγηθεί σε ασφαλή, τουλάχιστον κατά την κρίση μου, συμπεράσματα πια, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Οπωσδήποτε, από τη θέση στην οποία υπηρέτησα, έχω άμεση και ασφαλή γνώση για όσα διαδραματίσθηκαν. Και, χωρίς να διεκδικώ να υιοθετήσετε την δική μου θέση και καταγραφή, απορώ για το γεγονός ότι δεν επιχειρήσατε να διασταυρώσετε τα γεγονότα της περιόδου. Η ταινία σας δεν αναφέρεται σε μια υποθετική, φανταστική χώρα, αλλά σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και στον ρόλο που διαδραμάτισαν πρόσωπα που διαχειρίσθηκαν τις τύχες της χώρας.

Μια ιστορική καταγραφή που εμφανίζει όσα συνέβησαν το 2015 ως αποκλειστικό αποτέλεσμα των ακραίων συμπεριφορών των δανειστών και παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση ανήμπορη να αμυνθεί και να διεκδικήσει είναι μια καταγραφή ψευδής. Οι δανειστές συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εγκληματικό, ανάλγητο, πραξικοπηματικό. Αυτό είναι γεγονός. Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι έχοντες την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, τους διευκόλυναν. Ήταν απροετοίμαστοι, πρόχειροι, επιπόλαιοι. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι συνθηκολόγησαν επειδή ήταν απροετοίμαστοι, η δική μου πεποίθηση, που στηρίζεται στα γεγονότα που βίωσα, είναι ότι επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο όταν επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν την δουλειά που έγινε εκείνο το διάστημα στη Βουλή και τα συγκεκριμένα διαπραγματευτικά εργαλεία που παρήγαγε αυτή η δουλειά.

Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του 2015, η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα της διαγραφής του χρέους, ούτε αμφισβήτησε το χρέος, αλλά αντίθετα το αποδέχθηκε με τη Συμφωνία ‪της 20ης Φλεβάρη‬, που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής. Με την ίδια συμφωνία, παρέδωσαν στους δανειστές 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίθετα με τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα. Στις δικές μου αντιδράσεις για τη Συμφωνία αυτή, Τσίπρας και Βαρουφάκης παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν ανέστειλαν την αποπληρωμή του χρέους ούτε όταν ξεκίνησε ο λογιστικός έλεγχος από την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής, μολονότι και αυτό αποτελούσε δέσμευση. Και δεν χρησιμοποίησαν το Πόρισμα της Επιτροπής ούτε στην πιο κρίσιμη καμπή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης, τον Ιούνιο.

Όταν αποφασίσθηκε από τη Βουλή το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να το αναστρέψει, δηλώνοντας ότι «αν αλλάξει η πρόταση των δανειστών, θα αλλάξει το ερώτημα και η Κυβέρνηση θα κάνει καμπάνια για το Ναι», την ίδια ώρα που ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι το δημοψήφισμα μπορεί και να μη γίνει. Χρειάστηκε να κάνω δημόσια δήλωση από το Προεδρείο της Βουλής, ότι το δημοψήφισμα δεν ακυρώνεται και το ερώτημα δεν αλλάζει για να σταματήσουν αυτές τις δηλώσεις.

Είναι πια ξεκάθαρο ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης πίστευαν ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε Ναι στο δημοψήφισμα και λογάριαζαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ναι ως άλλοθι. Αυτός είναι ο λόγος της παραίτησης Βαρουφάκη στις 6 Ιουλίου 2015, αμέσως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο οποίος στη συνέχεια διευκόλυνε με όλους τους τρόπους την παραβίαση του ΟΧΙ: δεν αιτιολόγησε την παραίτησή του, έστειλε επιστολή στήριξης του διαδόχου του, Τσακαλώτου, και της εξουσιοδότησής του για την μετέπειτα συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το 3ο Μνημόνιο, υπερψήφισε τα 2α προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που διευκόλυνε τις κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών από τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Όλα αυτά έγιναν από επιλογή και όχι ελλείψει επιλογής.

Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του.

Φυσικά, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ως ο Κώστας Γαβράς έχετε την ελευθερία και το δικαίωμα να δημιουργήσετε όπως και ό,τι επιλέγετε. Θεωρώ όμως ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα.

Σύμφωνα με το σενάριο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για την Ελλάδα.
Εγώ γνωρίζω ότι μπορούσε και μπορεί.
Και η ευθύνη εκείνων που δεν θέλησαν να κάνουν όσα έπρεπε και όσα όφειλαν δεν μειώνεται από την αναλγησία εκείνων που αντιμετώπισαν.
Η ευθύνη τους δεν μειώνεται ούτε με την δική σας ταινία.

Με σεβασμό,
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρ. Πρόεδρος της Βουλής

Ανοιχτή επιστολή στον Κώστα Γαβρά
Αγαπητέ κύριε Γαβρά,
Όπως είχα την ευκαιρία να σας πω και δια ζώσης στα τέλη Μαΐου του 2015, στο Παρίσι, σας εκτιμώ και σας σέβομαι για το έργο και την προσφορά σας. Για το λόγο αυτό, ως Πρόεδρος της Βουλής, ζήτησα τη στήριξή σας για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής, τον Ιούνιο 2015. Τότε, μου είχατε ζητήσει να σας στείλω το πόρισμα και λίγες μέρες αργότερα υπήρξατε από τους πρώτους που υπέγραψαν στηρίζοντάς το. Στηρίζοντας δηλαδή την επίσημη επιστημονική εργασία νομικών, οικονομολόγων και ειδικών διεθνούς εμβέλειας, που εργάστηκαν αφιλοκερδώς επί μήνες και ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους το λεγόμενο δημόσιο χρέος της χώρας είναι παράνομο και δεν πρέπει να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό.
Με αυτήν την ανοιχτή επιστολή, θέλω να σας εκφράσω, δημόσια, την απορία μου.
Επιλέξατε να δημιουργήσετε μια ταινία, που αναφέρεται σε μια ιστορική και εξαιρετικά σημαντική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας του λαού και της χώρας μας. Μια περίοδο που κάποιοι ζήσαμε από θέση ευθύνης και που ολόκληρος ο λαός μας βίωσε με τον πιο έντονο τρόπο. Και το κάνατε υιοθετώντας πλήρως την εκδοχή και την αφήγηση (το σενάριο, στ’ αλήθεια) ενός ανθρώπου, που διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην περίοδο αυτή. Που συμπεριφέρθηκε τουλάχιστον ανεύθυνα και ασυνείδητα στη διαχείριση της διαπραγμάτευσης, αντιμετωπίζοντάς την ως προσωπικό του θέμα, ακολουθώντας προσωπική στρατηγική και τακτική, διαπραγματευόμενος χωρίς νομικό επιτελείο και υπονομεύοντας σοβαρές δυνατότητες που η χώρα μας είχε (και εξακολουθεί να έχει), δημιουργώντας τετελεσμένα και δένοντας την Ελλάδα στο άρμα του τρίτου Μνημονίου, πριν καν συμπληρώσει 1 μήνα στο Υπουργείο Οικονομικών.
Έχω ζήσει τα κρίσιμα γεγονότα και έχω οδηγηθεί σε ασφαλή, τουλάχιστον κατά την κρίση μου, συμπεράσματα πια, για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο καθένας από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Οπωσδήποτε, από τη θέση στην οποία υπηρέτησα, έχω άμεση και ασφαλή γνώση για όσα διαδραματίσθηκαν. Και, χωρίς να διεκδικώ να υιοθετήσετε την δική μου θέση και καταγραφή, απορώ για το γεγονός ότι δεν επιχειρήσατε να διασταυρώσετε τα γεγονότα της περιόδου. Η ταινία σας δεν αναφέρεται σε μια υποθετική, φανταστική χώρα, αλλά σε ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα και τους Έλληνες και στον ρόλο που διαδραμάτισαν πρόσωπα που διαχειρίσθηκαν τις τύχες της χώρας.
Μια ιστορική καταγραφή που εμφανίζει όσα συνέβησαν το 2015 ως αποκλειστικό αποτέλεσμα των ακραίων συμπεριφορών των δανειστών και παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση ανήμπορη να αμυνθεί και να διεκδικήσει είναι μια καταγραφή ψευδής. Οι δανειστές συμπεριφέρθηκαν με τρόπο εγκληματικό, ανάλγητο, πραξικοπηματικό. Αυτό είναι γεγονός. Δυστυχώς, όμως, η Ελληνική Κυβέρνηση και οι έχοντες την ευθύνη της διαπραγμάτευσης, τους διευκόλυναν. Ήταν απροετοίμαστοι, πρόχειροι, επιπόλαιοι. Κι αν κάποιοι θεωρούν ότι συνθηκολόγησαν επειδή ήταν απροετοίμαστοι, η δική μου πεποίθηση, που στηρίζεται στα γεγονότα που βίωσα, είναι ότι επέλεξαν να μην προετοιμαστούν, γιατί είχαν προσυμφωνήσει να συνθηκολογήσουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε με τον πιο καθαρό τρόπο όταν επέλεξαν να μην χρησιμοποιήσουν την δουλειά που έγινε εκείνο το διάστημα στη Βουλή και τα συγκεκριμένα διαπραγματευτικά εργαλεία που παρήγαγε αυτή η δουλειά.
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης του 2015, η Κυβέρνηση Τσίπρα, αντίθετα με τις δεσμεύσεις της, δεν έθεσε ποτέ το ζήτημα της διαγραφής του χρέους, ούτε αμφισβήτησε το χρέος, αλλά αντίθετα το αποδέχθηκε με τη Συμφωνία ‪της 20ης Φλεβάρη‬, που υπέγραψε ο κ. Βαρουφάκης πριν καλά-καλά ξεκινήσουν οι εργασίες της Βουλής. Με την ίδια συμφωνία, παρέδωσαν στους δανειστές 11 δισεκατομμύρια ευρώ, αντίθετα με τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα. Στις δικές μου αντιδράσεις για τη Συμφωνία αυτή, Τσίπρας και Βαρουφάκης παρίσταναν ότι δεν καταλαβαίνουν. Δεν ανέστειλαν την αποπληρωμή του χρέους ούτε όταν ξεκίνησε ο λογιστικός έλεγχος από την Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής, μολονότι και αυτό αποτελούσε δέσμευση. Και δεν χρησιμοποίησαν το Πόρισμα της Επιτροπής ούτε στην πιο κρίσιμη καμπή της λεγόμενης διαπραγμάτευσης, τον Ιούνιο.
Όταν αποφασίσθηκε από τη Βουλή το δημοψήφισμα, ο κ. Βαρουφάκης επιχείρησε να το αναστρέψει, δηλώνοντας ότι «αν αλλάξει η πρόταση των δανειστών, θα αλλάξει το ερώτημα και η Κυβέρνηση θα κάνει καμπάνια για το Ναι», την ίδια ώρα που ο κ. Δραγασάκης δήλωνε ότι το δημοψήφισμα μπορεί και να μη γίνει. Χρειάστηκε να κάνω δημόσια δήλωση από το Προεδρείο της Βουλής, ότι το δημοψήφισμα δεν ακυρώνεται και το ερώτημα δεν αλλάζει για να σταματήσουν αυτές τις δηλώσεις.
Είναι πια ξεκάθαρο ότι Τσίπρας και Βαρουφάκης πίστευαν ότι ο ελληνικός λαός θα ψήφιζε Ναι στο δημοψήφισμα και λογάριαζαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το ναι ως άλλοθι. Αυτός είναι ο λόγος της παραίτησης Βαρουφάκη στις 6 Ιουλίου 2015, αμέσως μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, ο οποίος στη συνέχεια διευκόλυνε με όλους τους τρόπους την παραβίαση του ΟΧΙ: δεν αιτιολόγησε την παραίτησή του, έστειλε επιστολή στήριξης του διαδόχου του, Τσακαλώτου, και της εξουσιοδότησής του για την μετέπειτα συμφωνία της 13ης Ιουλίου για το 3ο Μνημόνιο, υπερψήφισε τα 2α προαπαιτούμενα του 3ου Μνημονίου, τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που διευκόλυνε τις κατασχέσεις των περιουσιών των πολιτών από τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Όλα αυτά έγιναν από επιλογή και όχι ελλείψει επιλογής.
Θεωρώ λάθος την επιλογή σας να βασίσετε μια ταινία για τόσο σοβαρά ιστορικά γεγονότα αποκλειστικά και μόνο στο βιβλίο ενός ανθρώπου, που είναι ξεκάθαρο ότι ασχολήθηκε πολύ συστηματικά με το να γράψει το σενάριο της αυτό-ηρωοποίησής του, ενώ δεν ασχολήθηκε όσο και όπως θα έπρεπε με την υπεράσπιση της χώρας και του λαού μας και ο οποίος εξακολουθεί να μην έχει δώσει σοβαρές εξηγήσεις για πολλά γεγονότα και πράξεις του.
Φυσικά, ως καλλιτέχνης και μάλιστα ως ο Κώστας Γαβράς έχετε την ελευθερία και το δικαίωμα να δημιουργήσετε όπως και ό,τι επιλέγετε. Θεωρώ όμως ότι δεν έχετε το δικαίωμα να παρουσιάζετε με μονομέρεια, από την οπτική ενός εκ των υπευθύνων και εμπλεκόμενων, τόσο σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
Σύμφωνα με το σενάριο του κ. Βαρουφάκη και του κ. Τσίπρα, δεν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για την Ελλάδα.
Εγώ γνωρίζω ότι μπορούσε και μπορεί.
Και η ευθύνη εκείνων που δεν θέλησαν να κάνουν όσα έπρεπε και όσα όφειλαν δεν μειώνεται από την αναλγησία εκείνων που αντιμετώπισαν.
Η ευθύνη τους δεν μειώνεται ούτε με την δική σας ταινία.
Με σεβασμό,
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πρ. Πρόεδρος της Βουλής


Σπατάλησε την κληρονομιά του γιου του για να μην πληρώσει πρόστιμο 100 λιρών



Ένας Βρετανός σπατάλησε περίπου 30.000 λίρες (33.500 ευρώ) που είχε αποταμιεύσει με σκοπό να τις κληροδοτήσει στον γιο του, προσπαθώντας μάταια να ανατρέψει στα δικαστήρια ένα πρόστιμο ύψους μόλις 100 λιρών που του είχε επιβληθεί για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Ο Ρίτσαρντ Κίντγουελ, συνταξιούχος μηχανικός, 71 ετών, δηλώνει μετανιωμένος για το γεγονός ότι ξόδεψε κατ' αυτόν τον τρόπο την κληρονομιά του παιδιού του.

Σύμφωνα με το BBC, όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η τροχαία του έκοψε κλήση επειδή, σε μια εκδρομή που έκανε στο Γουόρτσεστερ της δυτικής Αγγλίας, έτρεχε με ταχύτητα 56 χιλιομέτρων (35 μίλια) ενώ το όριο για τη συγκεκριμένη περιοχή ήταν τα 48 χλμ (30 μίλια).

Προσέφυγε στη δικαιοσύνη με σκοπό να ακυρώσει το πρόστιμο, όμως η δικαστική μάχη κράτησε τρία χρόνια, μέχρι τον Αύγουστο, οπότε έχασε και στο εφετείο. Ο 71χρονος, που ισχυρίζεται ότι το δικαστικό σύστημα είναι "ανεπαρκές", ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε δικαστικά έξοδα και στην αμοιβή των δικηγόρων του.

"Λυπάμαι για το ποσό που ξοδεύτηκε. Ήθελα μόνο να αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε.

Μεταξύ άλλων, ο Κίντγουελ προσέλαβε έναν εμπειρογνώμονα για να εξηγήσει στο δικαστήριο ότι το ραντάρ που τον εντόπισε να τρέχει με υπερβολική ταχύτητα ίσως ενεργοποιήθηκε κατά λάθος ή εξαιτίας ενός άλλου οχήματος στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247.gr


Άθλια κατασπατάληση δημόσιου χρήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ



Πάρτι με τα λεφτά του κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ, στρατιές μετακλητών υπαλλήλων.

Το έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, για το κόστος των μετακλητών στο Μαξίμου προκαλεί όλους τους Έλληνες που υπέφεραν στα χέρια του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έγγραφο απεικονίζει το κόστος των υπαλλήλων που υπηρετούσαν ως μετακλητοί στο Μέγαρο Μαξίμου από το 2015 έως το πρώτο εξάμηνο του 2019, την γενική γραμματεία του πρωθυπουργού, το γραφείο αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας και το γραφείο του υφυπουργού στον πρωθυπουργό με κόστος σχεδόν 17 εκατομμυρίων ευρώ.



Αναλυτικά:

Γενική Γραμματεία πρωθυπουργού, 8.977.434,53
Γραφείο Αντιπροέδρου της κυβέρνησης 1.896.463,10
Γραφείο υπουργού Επικρατείας 2.001.028,98
Γραφείο υφυπουργού στον πρωθυπουργό και Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.488.470,99
Γραφείο Υπουργού Επικρατείας 1.291.690,62
Γραφείο υφυπουργού στον πρωθυπουργό 1.258.562,12.