Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Συνεχίζει να προκαλεί το καθεστώς Ερντογάν


Απόλυτος Σουλτάνος: Ο Ερντογάν «καταργεί» και τον πρωθυπουργό ...

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας πει τι θα κάνουμε στη χώρα μας, είπε σήμερα ο Ερντογάν αναφερόμενος στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, παρά τις επικρίσεις μιας σειράς χωρών, μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ, που αντιδρούν στη μετατροπή της πρώην βασιλικής σε μουσουλμανικό τέμενος. 

Κατά τη θεμελίωση ενός νέου τζαμιού στην περιοχή Λεβέντ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε λόγο για επόθεση κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας. 

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στους τόπους προσευχής της χώρας μας, όπως δεν το κάνουμε κι εμείς σε άλλες χώρες. Οι κατηγορίες σε βάρος μας για την Αγιά Σοφιά, σημαίνουν επίθεση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά, ερωτηθείς για τις διεθνείς αντιδράσεις. 



28 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας!



Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.486, εκ των οποίων το 54.8% άνδρες αφορά άνδρες. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 είναι «εισαγόμενα» καθώς εντοπίστηκαν σε πύλες εισόδου της χώρας.

Συγκεκριμένα, η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού είναι η εξής: 1 στις Σέρρες, 1 στην Κοζάνη, 7 στην Ξάνθη, 3 στη Λάρισα, 1 στον Έβρο, 1 στην Πιερία, 1 στην Κάρπαθο και 13 κρούσματα σε αεροδρόμια και άλλες πύλες εισόδου.