Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017
Ένταση στην δίκη για την Χ.Α. από ομάδες ακροαριστερών και ακροδεξιών
Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί στο Εφετείο δεκάδες μέλη αντιφασιστικών και αντιεξουσιαστικών οργανώσεων, ενόψει της έναρξης εξέτασης μαρτύρων για την υπόθεση της επίθεσης χρυσαυγιτών στο στέκι «Αντίπνοια», στα Πετράλωνα, στις 30 Ιουνίου 2008.
Ομάδα αντιεξουσιαστών μπόρεσε και μπήκε στα δικαστήρια που δικάζεται η οργάνωση Χ.Α. με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη μεταξύ των ακροαριστερών και ακροδεξιών.
Το δικαστήριο διακόπηκε, όταν εντός της αίθουσας η κατάσταση παρεκτράπηκε με τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής να φωνάζουν συνθήματα και να πετούν αντικείμενα στην απέναντι πλευρά, από την οποία έρχονταν απαντήσεις.
Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να εκκενωθεί η αίθουσα, η έδρα αποσύρθηκε και διακόπηκε η ακροαματική διαδικασία.
Η Αστυνομία από την αρχή δεν επέτρεψε την είσοδο εντός της δικαστικής αίθουσας σε ακροατές από όλες τις ακραίες οργανώσεις για να αποφεύγει τυχόν ένταση.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ανέβηκε στο βήμα ο πρώτος μάρτυρας για την υπόθεση της επίθεσης στα Πετράλωνα και ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος -στο δικαστήριο- συντρόφων του.
Η πλευρά των χρυσαυγιτών άρχισε να φωνάζει συνθήματα όπως «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή» και «π..ς γιοι αναρχικοί» και να πετάει αντικείμενα. Η άλλη πλευρά των ακροαριστερών και αντιεξουσιαστών ανταπέδωσε τα συνθήματα και απειλήθηκε σύρραξη με τους αστυνομικούς στη μέση και την έδρα του δικαστηρίου να αποχωρεί.
Η ένταση με την παρέμβαση της αστυνομίας εκτονώθηκε, ωστόσο, η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 16 Φεβρουαρίου.
Δεν ήξερε τι έλεγε ο Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των συντακτών
Ψέμαααααααα μπόλικο και όποιος αντέξει από τον κ. Τζανακόπουλο που δεν ήξερε τι έλεγε πριν πει αυτό που ήθελε να πει μετά!!
«Αν επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες μας για ρεαλιστικότερες προτάσεις θα έχουμε θετική εξέλιξη στις 20 Φεβρουαρίου» είπε Αν!! Αν!! Αν!!
Τόλμησε να στηριχτεί πάνω στην ουτοπική στατιστική και όχι πραγματική εικόνα που έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ πάνω στην οικονομία λέγοντας ότι επιβεβαιώνεται η σταθερή θέση της Ελλάδας ότι δεν θα λάβει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας
Και εκεί που είπε ο Τζανακόπουλος ότι «η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ούτε ένα ευρώ επιπλέον λιτότητας» όταν ρωτήθηκε για το αφορολόγητο είπε «ότι η κυβέρνηση εργάζεται για μια συμφωνία που δεν θα φέρει νέα λιτότητα.»
«Πορευόμαστε με βάση τη συνολική στρατηγική που αναλύσαμε το λαό πριν το Σεπτέμβριο του 2015 και δεν έχουμε λευκή επιταγή. Η στάση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είναι ενιαία», συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος αγνοώντας ότι είναι ντροπή να το λέει αφού έχει πλήρως αποτύχει!!
Και πριν ηρεμήσουν οι δημοσιογράφοι από αυτά που άκουσαν συνέχισε λέγοντας πώς αποδίδει η πολιτική διαπραγμάτευση και εκεί έπεσαν δόντια και μαλλιά.
Υποστήριξε ο κ.Τζανακόπουλος ότι η πολιτική διαπραγμάτευση που διεξάγεται τους τελευταίους 2 μήνες και έχει αποδώσει αποτελέσματα, έχει μετατοπίσει συσχετισμούς και στην Ελλαδά και στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει έδαφος για μια συμφωνία που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές.
Σύμφωνα με τον ίδιο τον Τζανακόπουλο αποκλειστικά το ίδιο τον Τζανακόπουλο δεν υπάρχει πρόταση των δανειστών για μέτρα 2% του ΑΕΠ ενώ σε ερώτηση τι είναι αυτό που εμποδίζει τη συμφωνία είπε ότι «εμπόδιο είναι ο οικονομικός παραλογισμός από όπου και αν προέρχεται».
Στόχος της κυβέρνησης είπε επίσης σε όσους έμειναν και άκουγαν ότι είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης με μια συμφωνία που θα προστατεύει κοινωνική πλειοψηφία.
Και μη χειρότερα λέμε τώρα γιατί τα χειρότερα είναι μπροστά μας με την προπαγάνδα και το ψέμα που ακούμε καθημερινά.
«Μαγική εικόνα» η ανάπτυξη 0,3%! Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε στατιστικούς λόγους και όχι με όρους πραγματικής οικονομίας
Στηρίζεται στη σύγκριση με το πολύ κακό β΄εξάμηνο του 2015 των capital controls, των πρόωρων εκλογών και του τρίτου Μνημονίου
Ανάπτυξη 0,3% το 2016 δείχνουν τα πρώτα στοιχεία (εκτιμήσεις) που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για το σύνολο του έτους. Ωστόσο η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε… στατιστικούς λόγους και όχι με όρους πραγματικής οικονομίας, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% σε ετήσια βάση, προκύπτει λόγω της σύγκρισης του β΄εξαμήνου του 2016 σε σχέση με το πολύ κακό β΄εξάμηνο του 2015 των capital controls, των πρόωρων εκλογών και του τρίτου Μνημονίου.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου πέτυχε να συγκρατήσει την ελεύθερη πτώση της Οικονομίας.
Συγκεκριμένα:
- Η ανάπτυξη 0,3% προκύπτει επειδή μετά από δύο αρνητικά σε σχέση με το 2015 τρίμηνα του 2016 (-0,8% το α΄τρίμηνο και -0,5% το β΄τρίμηνο) ακολούθησαν δύο θετικά τρίμηνα του 2016 (+2,2 το γ΄τρίμηνο και +0,3% το δ΄τρίμηνο). Άρα αν δεν είχε γίνει η μεγάλη «ζημιά» το καλοκαίρι του 2015, η σύγκριση των δύο τελευταίων τριμήνων δεν θα μπορούσε να είναι τόσο βελτιωμένη, ώστε κατά μέσο όρο τα 4 τρίμηνα του 2016 να έδειχναν αύξηση ΑΕΠ 0,3%.
- Σε απόλυτα μεγέθη (εποχιακά διορθωμένα) η πραγματική οικονομία κινείται στα επίπεδα που βρισκόταν το 2014. Δηλαδή μετά από 2 χρόνια η οικονομία επέστρεψε εκεί που βρισκόταν, αλλά χάθηκε η Ανάπτυξη που θα είχε προκύψει αν δεν μεσολαβούσε η «ζημιά» του 2015. Είναι ενδεικτικό ότι στο γ΄τρίμηνο του 2014 ο δείκτης όγκου της Οικονομίας ήταν στις 46.595 μονάδες. Το επίπεδο αυτό η Οικονομία δεν το έφτασε ξανά ποτέ ως τώρα: υποχώρησε στις 45.997 μονάδες στο δ΄τρίμηνο 2014 όταν έπεφτε η κυβέρνηση Σαμαρά, αυξήθηκε στις 46.300 μονάδες στο α΄εξάμηνο του 2015 λόγω της αναστολής των μέτρων λιτότητας επί Βαρυφάκη, κατέρρευσε στις 45.518 μονάδες στο γ΄τρίμηνο του 2015 λόγω των γεγονότων του καλοκαιριού, σήκωσε κεφάλι ως τις 46.522 μονάδες στο γ΄τρίμηνο του 2016 με εφαρμογή του Μνημονίου και έπεσε στις 46.537 μονάδες στο τέλος του 2016.
- Τρίμηνο με τρίμηνο πάντως, στο τέλος του 2016 το ΑΕΠ μειώθηκε 0,4% σε σχέση με το γ τρίμηνο και ήταν το δ΄τρίμηνο ήταν το πρώτο και μόνο αρνητικό, σε σχέση με τα τρία προηγούμενα. Αυτό εξηγείται ως επιστροφή της εμπιστοσύνης την οποία ανέκτησαν εν μέρει καταναλωτές και επενδυτές όταν υπεγράφη το τρίτο Μνημόνιο, αλλά κυρίως αντανακλά πόσο χαμηλά είχε πέσει το 2015 και στο τέλος του 2014 η ελληνική οικονομία σε πραγματικούς όρους.
Τα στοιχεία αυτά είναι προσωρινά, ενώ θα επικαιροποιηθούν στις 6 Μαρτίου και θα οριστικοποιηθούν μετά από αρκετούς ακόμα μήνες.
Πηγή : protothema.gr
Σοβαρή κρίση στην κυβέρνηση Τραμπ με την παραίτηση του Μάικλ Φλιν
Ρωσικές επαφές «έκαψαν» τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας - Πώς αντιδρά το Κρεμλίνο
Πολιτικό σάλο έχει δημιουργήσει στην Ουάσινγκτον η υπόθεση με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Μάικλ Φλιν, με το σκάνδαλο να φτάνει μέχρι τη Μόσχα. Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή κρίση της κυβέρνηση του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Μάικλ Φλιν παραιτήθηκε από τη θέση του μετά από συνομιλίες που είχε με ρώσους αξιωματούχους πριν αναλάβει κάποιο αξίωμα κι ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ. Αυτές οι συνομιλίες ενδέχεται να ήταν παράνομες καθώς παραβιάζουν την εφαρμογή σχετικού νόμου (Logan Act) που απαγορεύει την εμπλοκή Αμερικανών πολιτών που δεν έχουν κάποια κυβερνητική θέση ή εξουσία σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Μάικλ Φλιν συζήτησε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Ομπάμα ενέκρινε μια σειρά νέων μέτρων σε βάρος της Μόσχας, την οποία κατηγόρησε για παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ.
Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Μάικλ Φλιν αναφέρει ότι υπό την ταχύτητα εξέλιξης των γεγονότων, ενημέρωσε χωρίς να είχε πραγματική πρόθεση, με μη ολοκληρωμένη πληροφόρηση τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, σχετικά με τις επαφές που είχε με τη Ρωσία.
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Ο Φλιν θα είναι ευάλωτος σε προσπάθεια εκβιασμού
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προειδοποιήσει πριν από εβδομάδες το Λευκό Οίκο ότι ο Μάικλ Φλιν θα ήταν ευάλωτος έναντι πιθανού εκβιασμού των Ρώσων για τις επικοινωνίες που είχε με αξιωματούχους της Μόσχας.
Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post» σχετικά με αναφορά της πρώην (υπηρεσιακής) υπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Σάλι Γκέιτς προς το Λευκό Οίκο, στα τέλη Ιανουαρίου. Η Γέιτς εξέφραζε την εκτίμηση ότι ο Φλιν είχε παραπλανήσει το Λευκό Οίκο σχετικά με τη φύση της επικοινωνίας που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.
Σύμφωνα με τη Σάλι Γέιτς, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας ήταν πιθανό να είχε περιέλθει σε ευάλωτη θέση έναντι πιθανού εκβιασμού του, από τους Ρώσους. Ωστόσο, λίγο αργότερα, η Γέιτς απαλλάχθηκε των καθηκόντων της, εξαιτίας της αντίθεσης της, στην εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος του Τραμπ, αναφορικά με την προσωρινή απαγόρευση εισόδου ταξιδιωτών και προσφύγων στις ΗΠΑ, από επτά χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία.
Η ευάλωτη θέση του Φλιν οφείλεται στην παραβίαση του νόμου (Logan Act) που απαγορεύει την εμπλοκή πολιτών σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Κατά τη γενικότερη εκτίμηση η παράνομη αυτή συμπεριφορά του, θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο εκβιασμού από τους Ρώσους, στην περίπτωση που παρέμεινε στη θέση του.
Ποιος είναι ο Μάικλ Φλιν και ο ρόλος του πλάι στον Τραμπ
Από την άλλη μεριά, αμερικανός αξιωματούχος περιγράφοντας τις συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι ο Φλιν δεν είχε δώσει κάποια υπόσχεση για την άρση των αμερικανικών κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. Ωστόσο, άφηνε να εννοηθεί ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά της Ρωσίας, για την πολεμική εμπλοκή στην Ουκρανία, αλλά και την υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στην προεδρική προεκλογική εκστρατεία του 2016, «δεν ήταν αναγκαίο να εξακολουθούν να εφαρμόζονται από μία αμερικανική κυβέρνηση, η οποία προσβλέπει στην αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας».
Ο Φλιν είναι απόστρατος υποστράτηγος, αλλά κι ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές του Τραμπ, καθώς τάσσεται κατά του γραφειοκρατικού κατεστημένου στην Ουάσιγκτον, ενώ είναι υποστηρικτής της αναθέρμανσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.
Η παραίτηση του Φλιν μαζί με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία και τη Συρία, αλλά και το κλίμα πολιτικής αντίθεσης που επικρατεί στο Κογκρέσο, έναντι της άρσης των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, απομακρύνει από το επιτελείο του Τραμπ, τον πιο ένθερμο υποστηρικτή της υιοθέτησης μιας πιο διαλλακτικής γραμμής έναντι του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την άποψη αμερικανού αξιωματούχου. Η αποχώρησή του «καθιστά λιγότερο πιθανή την υλοποίηση μιας δραστικής αλλαγής, τουλάχιστον για το άμεσο χρονικό διάστημα», τόνισε ο αξιωματούχος.
Από την άλλη μεριά, διατυπώνεται και η άποψη, ότι η παραίτηση Φλιν θα ενισχύσει την επιρροή ορισμένων υπουργών, όπως, του υπουργού Άμυνας Τζέιμς Ματίς και του υπουργού των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον. Παράλληλα, στην Ουάσιγκτον εκφράζονται εκτιμήσεις για ενίσχυση της ισχύος των προεδρικών συμβούλων Στιβ Μπάνον και Στίβεν Μίλερ, οι οποίοι είναι γνωστό ότι ασκούν επιρροή στον πρόεδρο Τραμπ.
Οι ρωσικές αντιδράσεις στην παραίτηση Φλιν
Ρώσος βουλευτής εκτίμησε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Μάικλ Φλιν αναγκάστηκε να παραιτηθεί σε μια προσπάθεια να πληγούν οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. «Είναι προφανές ότι ο Φλιν αναγκάστηκε να γράψει την επιστολή παραίτησής του υπό κάποια πίεση», δήλωσε ο Λεονίντ Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.
«Στόχος ήταν οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις, η υπονόμευση της εμπιστοσύνης της νέας αμερικανικής κυβέρνησης. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί περαιτέρω η κατάσταση», πρόσθεσε.
Νωρίτερα ένας άλλος ρώσος βουλευτής είχε δηλώσει ότι η παραίτηση του Φλιν υπονοεί ότι η κυβέρνησή του έχει στριμωχτεί στη γωνία ή ότι έχει «μολυνθεί» από αντιρωσικά αισθήματα.
«Είτε ο Τραμπ δεν έχει αποκτήσει την απαραίτητη ανεξαρτησία και κατά συνέπεια στριμώχνεται επιτυχώς στη γωνία, είτε η ρωσοφοβία έχει ήδη μολύνει την νέα κυβέρνηση», σχολίασε το Κονσταντίν Κοσάτσεφ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti.
Αναταραχή στο Κογκρέσο - Οι Δημοκρατικοί ζητούν ενημέρωση
Πολιτική αναταραχή προκαλούν στο αμερικανικό Κογκρέσο οι εξελίξεις με τον Μάικλ Φλιν. Αρκετά μέλη του Κογκρέσου που ανήκουν στο Δημοκρατικό Κόμμα ζήτησαν απόρρητη ενημέρωση από στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν λεπτομερείς εξηγήσεις για το τι ακριβώς έχει συμβεί.
«Απευθύνουμε το αίτημα αυτό τόσο προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, όσο και προς το FBI», δήλωσαν τα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων Τζον Κόνιερς από το Μίσιγκαν και Ελάιζα Κάμμινγκς από το Μέριλαντ.
Ο Δημοκρατικός Άνταμ Σιφ, επίσης, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων από την Καλιφόρνια, ενώ ασκεί επιρροή εντός της μόνιμης ειδικής επιτροπής για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, δήλωσε ότι η παραίτηση του Φλιν δε θέτει τέλος στις ερωτήσεις που σχετίζονται με τις επαφές που είχε με τους Ρώσους.
«Η κυβέρνηση Τραμπ θα πρέπει να διευκρινίσει ποιος ήταν ενημερωμένος για τις συζητήσεις του Φλιν με το Ρώσο πρεσβευτή, αλλά κι αν ο ίδιος ενεργούσε σύμφωνα με εντολές του προέδρου ή άλλων αξιωματούχων ή αν οι συνομιλίες είχαν περιέλθει στην αντίληψη στελεχών του επιτελείου Τραμπ», τόνισε ο Σιφ.
Πηγή : newsbeast.gr
ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 0,3% το ΑΕΠ στο δ’ τρίμηνο του 2016
Κατά 0,3% αυξήθηκε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν το 4ο τρίμηνο του 2016 συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (εποχικά διορθωμένα στοιχεία σε όρους όγκου). Ωστόσο το ΑΕΠ του δ' τριμήνου του 2016 ήταν κατά 0,4% μειωμένο σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του ίδιου έτους.
Η αύξηση του ΑΕΠ το 3ο τρίμηνο του 2016 με βάση τις προηγούμενες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ ήταν 1,8%, το 2ο τρίμηνο καταγραφόταν ύφεση 0,5% και το πρώτο τρίμηνο ύφεση 0,8%.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χθεσινές χειμερινές της προβλέψεις έκανε λόγο για αύξηση ΑΕΠ κατά 0,3% (έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για ύφεση 0,3% στην οποία βασίζεται και ο κρατικός προϋπολογισμός).
Τα νέα στοιχεία έρχονται να προσφέρουν έναν ακόμη "μοχλό" στήριξης στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τον "λογαριασμό" των μέτρων που ζητούν οι δανειστές (2,7-3,6 δισ. ευρώ) μέσα από τον "κόφτη", μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις της Κομισιόν για πλεόνασμα στο 2% του ΑΕΠ το 2016 (έναντι μνημονιακού στόχου για πλεόνασμα στο 0,5% του ΑΕΠ).
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα διαθέσιμα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, το 4 ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε μείωση κατά 0,4%, σε σχέση με το 3 ο τρίμηνο 2016, ενώ σε σύγκριση με το 4 ο τρίμηνο 2015 παρουσίασε αύξηση κατά 0,3%.
Με βάση μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε όρους όγκου, κατά το 4 ο τρίμηνο 2016, παρουσίασε αύξηση κατά 0,2% σε σχέση με το 4 ο τρίμηνο 2015. Από την ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται ότι οι παρούσες εκτιμήσεις αναμένεται να αναθεωρηθούν, όταν καταρτιστούν και ανακοινωθούν, στις 6/03/2017, τα προσωρινά στοιχεία με βάση επικαιροποιημένα πρωτογενή στοιχεία που θα έχουν καταστεί διαθέσιμα τότε.
Τα στοιχεία αυτά είναι είτε μηνιαία (όπως στοιχεία μηνός Δεκεμβρίου ισοζυγίου πληρωμών) είτε τριμηνιαία (όπως δείκτες κύκλου εργασιών των κλάδων των υπηρεσιών και στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού). Επισημαίνεται ότι το ΑΕΠ των προηγούμενων τριμήνων του 2016 έχει αναθεωρηθεί κυρίως λόγω ενημερωμένων στοιχείων Γενικής Κυβέρνησης.
Πηγή : capital.gr
Και όμως η ΔΕΗ μια κερδοφόρα κρατική επιχείρηση κινδυνεύει με χρεοκοπία
Στα όρια η ρευστότητα
«Τον Φεβρουάριο πρέπει να πληρώσουμε ένα ομόλογο 100 εκατ. και τον Απρίλιο ένα άλλο ομόλογο 400 εκ. (…) Εάν δεν πληρώσουμε αυτά τα χρήματα, θα τα πληρώσουμε, τα έχουμε, μας πάνε για χρεοκοπία, όχι μόνο εμάς αλλά και τη χώρα» ανέφερε το περασμένο Σάββατο ο κ. Παναγιωτάκης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ στο θέμα της ρευστότητας είπε καθαρά «Αν δεν δώσουμε αυτά τα χρήματα, οι τράπεζες μας πάνε για χρεοκοπία»..
Εν πολλοίς, η από εδώ και πέρα ρευστότητα της ΔΕΗ εξαρτάται από την έγκαιρη ολοκλήρωση της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ΔΕΗ θα εισπράξει 320 εκατ. ευρώ για την πώληση του 24% από τους Κινέζους (State Grid), 93 εκατ. ευρώ ως επιστροφή κεφαλαίου, καθώς και τίμημα από το Δημόσιο για την απόκτηση του 25% του ΑΔΜΗΕ, το οποίο και θα καθορίσει ανεξάρτητος αποτιμητής. Αναγνώρισε πάντως ο επικεφαλής της Επιχείρησης ότι αν η απόσχιση δεν έχει ολοκληρωθεί εγκαίρως (τέλη Μαρτίου -αρχές Απριλίου), τότε η ΔΕΗ κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την 100% πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Σε ερωτήσεις που του έγιναν για το αν θα αυξήσει τον αριθμό των εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης, ο Μανώλης Παναγιωτάκης απάντησε με νόημα «δεν διατυμπανίζουμε ότι κόβουμε το ρεύμα, αλλά δεν κάνουμε και κοινωνική πολιτική». Εξήγησε ότι η ΔΕΗ προχωρά σε επιλεγμένες αποκοπές καταναλωτών με υψηλά χρέη, αλλά και στρατηγικών κακοπληρωτών, προσθέτοντας ότι το άτυπο βέτο «δεν κόβουμε σε όσους χρωστούν ώς 1.000 ευρώ» δεν είναι γραμμένο σε πέτρα.
Εκτός των 85.000 πελατών που χρωστούν πάνω από 3.000 ευρώ, με συνολικό χρέος 500 εκατ. ευρώ, και οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αποκοπών, ο Μανώλης Παναγιωτάκης άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρέπει να εφυσηχάζει κανείς. Κάτω από 500 ευρώ, συνολικά 1.130.000 πελάτες χρωστούν 130 εκατ. ευρώ, τα οποία, όπως ο ίδιος είπε, η ΔΕΗ δεν πρόκειται να χαρίσει, αλλά παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι ο θόρυβος που θα προκληθεί από τυχόν αποκοπές στην ομάδα αυτή, ίσως είναι μεγαλύτερος από το όποιο όφελος. Οσο για τους πελάτες που χρωστούν ποσά από 500 έως 1.000 ευρώ, αυτοί είναι 250.000 και χρωστούν συνολικά γύρω στα 200 εκατ. ευρώ.
Βρέθηκε δολοφονημένος ιερέας και δεμένος χειροπόδαρα μέσα στο σπίτι του στον Γέρακα
Ένας 46 χρονος ιερέας, o οποίος ήταν δεμένος χειροπόδαρα, βρέθηκε νεκρός σήμερα τα ξημερώματα στο κρεββάτι του σπιτιού του στον Γέρακα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας βρέθηκε στο κρεβάτι του στο σπίτι του, στην οδό Ναυπλίου στον Γέρακα, δεμένος χειροπόδαρα, ενώ στο μπάνιο βρέθηκε ένα μαξιλάρι στο οποίο υπήρχαν ίχνη αίματος.
Σύμφωνα με την αστυνομία, η πόρτα του διαμερίσματος δεν έχει παραβιαστεί.
Ιερέας αρνηθηκε την βάφτιση επειδή ο νονός είχε κάνει πολιτικό γάμο
Ιερέας, στερεί το Μυστήριο της βάφτισης από παιδί λόγω του …παρελθόντος του αναδόχου.
Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr αναστάτωση έχει προκληθεί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας, από την άρνηση του Ιερέα, να τελέσει το Μυστήριο της βάφτισης, επειδή ο Νονός έχει τελέσει …πολιτικό γάμο.
Εφόσον ο Ιερέας δεν μεταπειστεί, θα αναζητηθεί άλλος Ιερός Ναός, καθώς όπως αναφέρουν από την πλευρά της οικογένειας του προς βάφτιση παιδιού, «Ο Νονός δεν αλλάζει»…
Επίθεση κουκουλοφόρων σε κλούβα των ΜΑΤ
Αμαύρωσαν το μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Αθήνα, ομάδα κουκουλοφόρων .
Οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν επίθεση επί της οδού Αμαλίας, σε κλούβα των ΜΑΤ, πετώντας πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία των μαθητών της Αθήνας και του Πειραιά προς τη Βουλή.
Το λεωφορείο της ΕΛ. ΑΣ. πρόλαβε να αποχωρήσει χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός.
Στουρνάρας: Όσοι θέλουν εθνικό νόμισμα ας ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Πηγή : newsit.gr
“Η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει άμεσα, αργότερα θα είναι πολύ αργά και οι συνέπειες θα είναι πολύ χειρότερες. Να κάνουν όλοι, κυβέρνηση και εταίροι, ένα βήμα πίσω. Δεν νοείται, μετά τις τόσες προσπάθειες και την ήδη επιτευχθείσα προσαρμογή, αποτυχία” ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ για την Νομισματική έκθεση της ΤτΕ.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε πως αυτή η συζήτηση διεξάγεται “σε μια περίοδο που οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη φάση" επισημαίνοντας ότι “δεν υπάρχει ορθολογική επιλογή μεταξύ ολοκλήρωσης της αξιολόγησης τώρα ή αργότερα. Αργότερα οι συνθήκες θα είναι πολύ χειρότερες. Αργότερα ίσως θα είναι πολύ αργά…” και πρόσθεσε "το καίριο ζήτημα, σήμερα, είναι να ολοκληρωθεί, έγκαιρα και χωρίς καθυστερήσεις, η δεύτερη αξιολόγηση και να μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους μετά το 2018. Αυτή η προτροπή απευθύνεται τόσο προς την ελληνική κυβέρνηση όσο και προς τους εταίρους της, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια στην τρέχουσα διαπραγμάτευση. Όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω… Δεν νοείται, μετά τις τόσες προσπάθειες, τις θυσίες και την ήδη επιτευχθείσα προσαρμογή, αποτυχία.”
Ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε πως “ο σημαντικότερος και αμεσότερος κίνδυνος είναι η μη έγκαιρη κατάληξη των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος. Δεδομένων των εθνικών εκλογικών αναμετρήσεων σε μία σειρά από χώρες-μέλη της ευρωζώνης στο άμεσο μέλλον, ο χρήσιμος χρόνος που απομένει είναι ελάχιστος”.
Ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, επανέλαβε πολλές φορές ότι πως “η αξιολόγηση θα πρέπει να κλείσει”, επεσήμανε πως “η ζωή πάντα προχωράει μπροστά με συμβιβασμούς και έτσι να κλείσει η συμφωνία γιατί θα βγούμε όλοι κερδισμένοι”. Καταλόγισε την καθυστέρηση “σε όλα τα μέρη". "Μπορεί", είπε "η καθυστέρηση να είναι μια τακτική των δανειστών, όμως είναι στο χέρι μας να την αντικρούσουμε. Η κυβέρνηση έχει εμπειρία στις διαπραγματεύσεις. Η θέση της ΤτΕ είναι να κλείσει τώρα η συμφωνία γιατί έχουμε έρθει πολύ κοντά σε μια σειρά από εκλογές που θα γίνουν στην Ευρώπη και εάν δεν προλάβουμε τις εκλογές τα πράγματα μετά θα είναι πολύ χειρότερα. Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται εδώ και πολλούς μήνες και ξέρει τι θέλει από τους εταίρους και είναι η ώρα για το βήμα ενός καλού συμβιβασμού”.
Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Σόιμπλε περί grexit είπε πως “λυπάμαι εάν γίνονται τέτοιες αναφορές", όπως “να βγείτε από το ευρώ και να σας κουρέψουμε χρεός”, τέτοιες αναφορές είναι λάθος. Διαφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, στο βαθμό που έχει κάνει τέτοιες δηλώσεις περί grexit, το grexit δεν είναι πια αξιόπιστη απειλή, ούτε εμείς το θέλουμε ούτε οι ευρωπαίοι, είδατε πόσοι ευρωπαίοι βγήκαν και είπαν να μην τεθεί ξανά το θέμα αυτό στο τραπέζι, η ελληνική οικονομία έχει κάνει πολλά βήματα και οι έλληνες πολλές θυσίες. Φυσικά και δεν υπάρχει Plan B. Θα πρέπει να στηλιτευτούν οι απόψεις περί εξόδου από το ευρώ από όπου και εάν γίνονται, γιατί όσοι λένε κάτι τέτοιο δεν ξέρουν γιατί μιλάνε. Η έξοδος από το ευρώ δεν είναι υποτίμηση είναι αλλαγή νομίσματος. Θα πρέπει να αλλάξουν όλοι οι ισολογισμοί, όλοι θα ζητούν να πληρωθούν σε ευρώ. Αυτοί που υποστηρίζουν το εθνικό νόμισμα ας ταξιδέψουν στην Β. Κορέα να δουν τι ωραία θα είναι. Η επιστροφή στην δραχμή είναι ένας ανόητος ισχυρισμός δεν σηκώνει σχολιασμό, αυτό θα σας απαντούσα στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην χειρότερη σας αφήνω να το φανταστείτε.”
Πηγή : newsit.gr
Διάψευση Χριστιανοδημοκρατών: «Μια από τα ίδια» ο Αλέξης Τσίπρας
"Περιμέναμε να είναι το νέο ο Τσίπρας"
Την απογοήτευσή τους για τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζουν στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), που αντιμετώπιζαν τον πρωθυπουργό με ελπίδα προ δύο ετών.
Αναφερόμενος σε αυτές τις διαψευσμένες προσδοκίες, στέλεχος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος δήλωνε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1 ότι «περιμέναμε να είναι "το νέο" ο Τσίπρας, να χτυπήσει τη διαφθορά, τα συμφέροντα και το πελατειακό σύστημα, είναι όμως ‘’μια από τα ίδια’’ όπως τα παλιά μεγάλα κόμματα στην Ελλάδα».
«Η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης» επισήμανε πάντως δια του εκπροσώπου της η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που πληθαίνουν οι ανησυχίες για τις προοπτικές ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης πριν η Ευρώπη μπει στον κρίσιμο φετινό εκλογικό κύκλο.
Η δήλωση του Στέφεν Ζάιμπερτ έρχεται στον απόηχο σχολίου του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της κ. Μέρκελ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου Μάρτιν Σουλτς πως όποιος φλερτάρει με το Grexit παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης.
Μήνυμα πως η θέση της Ελλάδας βρίσκεται στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης έστειλε από μεριλάς του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Πηγή: skai.gr
Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα
Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται σήμερα το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθη στην Αθήνα. Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.
Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν το ΠΑΜΕ, τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Ομοσπονδίες των ΕΒΕ, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.
Την ίδια στιγμή, στάσεις εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο προκήρυξαν εκτός από τον Σύλλογο Εργαζομένων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η ΑΔΕΔΥ (12 μ. - 15 μ.μ.), ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (12.30-15.30), και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής (12 μ. έως τη λήξη του ωραρίου) για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, των δήμων και της Περιφέρειας.
Τσακαλώτος : Διαπραγματευόμαστε για μείωση αφορολόγητου και θετικά μέτρα! Υπάρχουν κύριε Τσακαλώτο θετικά μέτρα;;;
Ο Τσακαλώτος διαψεύδει τον Τσίπρα που έλεγε ότι δεν συζητάνε νέα μέτρα και προσπαθεί να γλυκάνει λίγο λέγοντας ότι διαπραγματεύεται για θετικά μέτρα!! Υπάρχουν κύριε Τσακαλώτο θετικά μέτρα; Εάν είχατε πετύχει δεν θα συζητάγαμε για καθόλου μέτρα.
Διαβάζουμε το ρεπορτάζ στo Kathimerini.gr
Τσακαλώτος: «Δεν διαπραγματευόμαστε μόνον για το αφορολόγητο αλλά και για θετικά μέτρα»
Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια πολιτική συμφωνία σε όλο το πακέτο (μεταρρυθμίσεις, πρωτογενή πλεονάσματα, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος) στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και μετά θα υπάρξουν οι λεπτομέρειες. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαψεύδοντας τη φημολογία ότι υπάρχει τελεσίγραφο 48 ωρών από τους θεσμούς για να δοθούν απαντήσεις από την ελληνική πλευρά.
Επισήμανε δε ότι «κόκκινη γραμμή» στη διαπραγμάτευση είναι ο κόσμος της εργασίας. «Να είναι καλύτερα από ό,τι ήταν πριν και όταν θα έρθει η ανάπτυξη να ξέρει ότι θα κερδίσει παραπάνω από ό,τι οι άλλοι», είπε χαρακτηριστικά.
Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο υπουργός ανέφερε ότι «η διαπραγματευτική ομάδα ποτέ δεν είχε «λευκή επιταγή» από τον κόμμα και την κυβέρνηση» και πρέπει να περιμένουν να δουν το συνολικό πακέτο της συμφωνίας.
«Δεν διαπραγματευόμαστε μόνον για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά μέτρα», είπε ειδικά για τις πιέσεις των θεσμών να μειωθεί το αφορολόγητο. Ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις στις διαπραγματεύσεις, απάντησε πως η Ελλάδα έχει κάνει πάρα πολλές μεταρρυθμίσεις σε πάρα πολλούς τομείς (γεγονός που έχουν αναγνωρίσει τόσο ο ΟΟΣΑ, όσο και το ΔΝΤ), αλλά «κάποια πράγματα πρέπει να τα κρατήσεις πίσω έως ότου οι άλλοι ανοίξουν τα χαρτιά τους».
Σε ερώτηση γιατί ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του είχε δηλώσει πρόσφατα «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», είπε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να κρατήσει όσο πιο σκληρή γραμμή γίνεται.
Ανέφερε ότι οι πιο πολλοί «παίκτες» στην Ευρώπη δεν επιθυμούν επανάληψη του 2015 και ο κοινοτικός επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, αλλά και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσπαθούν να βρουν λύση- πακέτο.
Επισήμανε επίσης ότι η Κομισιόν και η ΕΚΤ συμφωνούν με την ελληνική θέση ότι είναι παράλογο να ζητείς νέα μέτρα όταν υπάρχει υπεραπόδοση στα έσοδα. Ωστόσο, προσπαθούν να ισορροπήσουν μεταξύ της ελληνικής θέσης και αυτής ορισμένων χωρών της ευρωζώνης που θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα.
Ο κ. Τσακαλώτος επισήμανε, επίσης, ότι τα προβλήματα στην Ευρώπη δεν είναι μόνο πολιτικά, «δεν είναι μόνο το Brexit και η Λεπέν», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά αφορούν και το τραπεζικό σύστημα, καθώς και το μεγάλο χάσμα μεταξύ Γερμανίας και των υπόλοιπων κρατών με την πρώτη να έχει πολύ μεγάλα πλεονάσματα και να ζητά από τους άλλους να είναι ανταγωνιστικοί.
Ειδικά για το ΔΝΤ, ο κ. Τσακαλώτος «απάντησε» στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ λέγοντας ότι «δεν ζήτησα ποτέ από κανέναν εξαιρέσεις και δεν ζητώ ιδιαίτερη μεταχείριση από το ΔΝΤ. Αλλά, όσο σκληροί είναι με εμάς ζητώντας μέτρα, το ίδιο σκληροί να είναι και με την Ευρώπη για το θέμα του χρέους». Επισήμανε ότι στο Ταμείο έχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα διότι μπήκαν σε ένα πρόγραμμα χωρίς να έχει προηγηθεί αναδιάρθρωση του χρέους και επιπλέον φοβούνται μήπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ζητήσει να αποχωρήσουν («μήπως τραβήξει την πρίζα», όπως είπε χαρακτηριστικά).
Ο υπουργός Οικονομικών διαφώνησε με την άποψη του πρώην υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι «όλοι είναι στο ίδιο καζάνι», επισημαίνοντας ότι «θα αφήσουμε το «αποτύπωμά» μας εάν έχουμε περισσότερο χρόνο (με έργο σε παιδεία, υγεία και ανθρωπιστική κρίση)». Παράλληλα, ανέφερε ότι από τα μη παραμετρικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα απελευθερωθούν πολλοί πόροι που θα ενισχύσουν τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη.
Ο κ. Τσακαλώτος κατέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για γενικόλογες τοποθετήσεις, ζητώντας να προσδιορίσουν επακριβώς ποιες δαπάνες και από πού θα περικοπούν. «Να μας πουν και ο κ. Στουρνάρας, που ήταν υπουργός του Σαμαρά, και ο κ. Σταϊκούρας τι φόρους ακριβώς και ποιες δαπάνες πρέπει να κόψουμε», είπε.
Ερωτηθείς εάν φοβάται ότι κινδυνεύει να καταστεί αποδιοπομπαίος τράγος, απάντησε πως «ας πετύχει η αριστερά αυτό που θέλει να πετύχει για τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και ας είμαι ο «μουντζούρης»«.
Τέλος, αναφορικά με την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Ελλάδα με αφορμή την αναγόρευσή του σε επίτιμο καθηγητή του ΕΚΠΑ, και ερωτηθείς αν «έρχεται να προσθέσει κάποιες ‘πινελιές' και το σαββατοκύριακο να ψηφιστούν μέτρα στην Βουλή», ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το σημαντικό δεν είναι η νομοθέτηση των μέτρων, επανέλαβε ότι εκείνο που καθυστερεί είναι η εξεύρεση συνολικής λύσης-πακέτου, σημειώνοντας, ότι τόσο ο κ. Μοσκοβισί, όσο και ο κ. Ντάισελμπλουμ εντίμως εργάζονται για την ανεύρεση αυτής της συνολικής λύσης.
Double score με 16,5% μπροστά η Νέα Δημοκρατία
Στο 33% το κόμμα η Νέα Δημοκρατία έναντι 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 33% έναντι 30,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «σταθεροποιηθεί» στο 16,5% όπως και τον Ιανουάριο, τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.
Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι με 1,5% ο καθένας.
Από την προκύπτει έρευνα μεγάλη δυσαρέσκεια στην κοινωνία με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Μόλις το 12% των ερωτηθέντων αποτιμά θετικά το κυβερνητικό έργα στη διετία της διακυβέρνησης, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 62%.
Το 41,5% πιστεύει ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν είχε παραμείνει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Ο ένας στους 2 Έλληνες (ποσοστό 52%) πιστεύουν ότι η διακυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν διαφορετική φιλοσοφία διακυβέρνησης.
Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 50% θεωρούν ότι δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές με τη ΝΔ- οι ψηφοφόροι της ΝΔ σε ποσοστό 70% πιστεύουν ότι υπάρχουν διαφορές.
Μόνο το 7,5% των πολιτών πιστεύει ότι η κυβέρνηση ακολουθεί σωστή διαπραγματευτική τακτική.
8 στους 10 πιστεύουν ότι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση θα λήξει με πρόσθετα μέτρα.
Ενας στους 3 πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθεί η κυβέρνηση, ενώ σε ίδιο ποσοστό οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι πρέπει να γίνει οικουμενική.
Το 19,5% θέλει ουκουμενική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 36% συναινεί σε ουκουμενική με κορμό τη ΝΔ.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)