Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Κόρη Αντιδημάρχου η Αγγελική του Ξηρού - Οι σχέσεις της με τους "Πυρήνες"


Στα τυφλά βαδίζουν οι έρευνες, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, τους άμεσους συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού, μεταξύ αυτών και η Αγγελική.
Τα πρώτα, κρίσιμα 24ωρα πέρασαν ανεκμετάλλευτα από την Αντιτρομοκρατική και πλέον ο κύκλος των ερευνών έχει μεγαλώσει.

Παραμένει άφαντη η διαβόητη πλέον Αγγελική, η νεαρή που ήταν για μήνες στο πλευρό του Χ. Ξηρού και τον βοηθούσε, αλλά και ο 30χρονος άνδρας που ήταν η... βιτρίνα του στις επαφές με τους πολίτες.

Η Αγγελική από το Αίγιο και οι Πυρήνες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dytikanea η 22χρονη κοπέλα κατάγεται από το Αίγιο. Είναι μάλιστα κόρη γνωστής οικογένειας της πόλης καθώς ο πατέρας της υπήρξε στο παρελθόν αντιδήμαρχος.

Η κοπέλα αν και θα έπρεπε να φοιτά σε σχολή της Κομοτηνής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν είχε δώσει σημεία ζωής επί δύο μήνες. Ωστόσο η οικογένειά της δεν δήλωσε την εξαφάνισή της παρά αφού δόθηκε η φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας στη δημοσιότητα, δηλαδή εδώ και δύο 24ωρα.


Οι “πριβέ” συναντήσεις στον Κορυδαλλό

Οι πληροφορίες του newsit λένε ότι η κοπέλα είχε επαφές με μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” και πως ενεργοποιήθηκε την περίοδο της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, έχοντας ουσιαστικά αναλάβει το ρόλο διευκόλυνσης των κινήσεών του.
Όταν οι τρομοκράτες οργανώθηκαν καλύτερα η 22χρονη ανέλαβε τον ρόλο αγγελιοφόρου μεταξύ των έγκλειστων στον Κορυδαλλό και των μελών των Πυρήνων και του Χριστόδουλου Ξηρού εκτός φυλακής.
Κάπου εδώ τα πράγματα μπλέκουν καθώς η κοπέλα όχι απλά έχει καταγραφεί από τις κάμερες των φυλακών να επισκέπτεται συχνά κορυφαίο μέλος των “Πυρήνων”, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit “απολάμβανε” ιδιαίτερες, χωρίς δηλαδή την παρουσία φύλακα, συναντήσεις μαζί του.
Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι όχι απλά δεν της είχε απαγορευτεί το επισκεπτήριο καθώς δεν ήταν συγγενής του κρατούμενου, αλλά της επιτρεπόταν να έχει και συναντήσεις χωρίς παρουσία φύλακα, κάτι που συμβαίνει μόνο σε συζύγους ή αρραβωνιασμένους.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν εξασφαλίσει άνετη και απρόσκοπτη επικοινωνία με τον πυρήνα εκτός φυλακής προετοιμάζοντας την ενέργεια.


Πρόβες τρομοκρατικού χτυπήματος

Το απίστευτο, εκτός από τις παράνομες επισκέψεις της κοπέλας στον Κορυδαλλό, είναι και το ό,τι οι τρομοκράτες έκαναν με όλη τους την άνεση και πρόβες για το χτύπημα.
Τώρα και κατόπιν... εορτής ο έλεγχος στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Κορυδαλλού έδειξε ότι ύποπτα άτομα, με οχήματα πλησίαζαν τον χώρο όπου βρίσκεται η πρώτη πτέρυγα των φυλακών και στάθμευαν για λίγη ώρα.
Οι κινήσεις πλέον παραπέμπουν στην ομάδα Ξηρού που ετοίμαζε στο μεγάλο χτύπημα και την απόδραση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης.
Όταν όλα αυτά συνέβαιναν όμως κανείς δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή, οι κινήσεις αυτές δεν εκτιμήθηκαν ή ακόμη χειρότερα πέρασαν απαρατήρητες.

“Καθαρά” τα όπλα στη γιάφκα της Αναβύσσου
Και τα 8 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε ο Χριστόδουλος και λειτουργούσε και ως γιάφκα είναι “καθαρά”, σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία ενέργεια.
Φαίνεται πως τα όπλα αγοράστηκαν τώρα από την τρομοκρατική ομάδα που είχαν συστήσει ο Ξηρός και οι συνεργοί του και το ερώτημα πλέον είναι από που βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται γι αυτόν τον βαρύ οπλισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα ROLEX είναι τόσο ακριβά;


Δείτε αυτό το βίντεο και θα καταλάβετε

Εάν αναρωτιέστε γιατί ένα ρολόι Rolex είναι τόσο ακριβό ίσως πρέπει να παρακολουθήσετε αυτήν την επίδειξη αποσυναρμολόγησης ενός Rolex Submariner, που δείχνει όλα τα περίπλοκα εξαρτήματα με εξαιρετική λεπτομέρεια. Η επίδειξη γίνεται από επαγγελματία ωρολογοποιό, ο οποίος αφαιρεί τα μηχανικά μέρη από το ρολόι σχολαστικά, με μεγάλη επιδεξιότητα.


Ωστόσο το ROLEX, πίσω στη δεκαετία του '50, δεν ήταν τόσο ακριβό. Η σύντομη περιγραφή του βίντεο αναφέρει: "Αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1953, το Rolex Submariner ήταν ένα καταδυτικό ρολόι που μπορούσαν όλοι να αποκτήσουν. Ελκυστικό τόσο για επαγγελματίες, όσο και για δύτες από χόμπι, το Submariner ήταν τότε προσιτό, πρακτικό και αξεπέραστο".


Πηγή: lifo.gr


Η άγνωστη λίμνη «έκπληξη» σε απόσταση μισής ώρας από την Ομόνοια -Δημιουργήθηκε κατά... λάθος και θυμίζει Αλπεις [εικόνες]


Μισή ώρα από την Ομόνοια, σε απόσταση 30 χλμ., στην ανατολική πλευρά της Πάρνηθας και σε υψόμετρο 600 μέτρων, το τοπίο δεν θυμίζει σε τίποτα το κέντρο της Αθήνας. Αντίθετα, έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτό. Εικόνες που θυμίζουν κάτι από Αλπεις, εικόνες παραμυθένιες. Μια λίμνη που δημιουργήθηκε... κατά λάθος, ανάμεσα στο πυκνό πευκοδάσος, τις βελανιδιές και τα πλατάνια, άγνωστη στους περισσότερους, περιμένει όλους να την εξερευνήσουν.

Ο λόγος για τη λίμνη Μπελέτσι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του '70 από... κατασκευαστικό λάθος, και συγκεκριμένα όταν, καθώς φτιάχνονταν οι υποδομές της περιοχής, έκλεισαν με αναχώματα οι κοίτες ενός χειμάρρου. Τα νερά άρχισαν να συσσωρεύονται στην περιοχή και έτσι δημιουργήθηκε μια λίμνη έκτασης 5.000 τ.μ. και με βάθος που φτάνει σε κάποια σημεία τα 5 μ.  Το όνομά της το οφείλει στην κοντινή κορυφή Μπελέτσι, ωστόσο είναι γνωστή και ως λίμνη Κιθάρα, λόγω του σχήματός της.

Η λίμνη, σήμερα, αποτελεί μια υδάτινη όαση της περιοχής, όπου βρίσκουν καταφύγιο πλήθος αποδημητικών πουλιών, ενώ στα νερά της συναντά κανείς συχνά κύκνους και πάπιες. Η περιοχή είναι διαμορφωμένη έτσι, με παγκάκια και παιδικές χαρές, ώστε να μπορούν όλοι να απολαμβάνουν το τοπίο και οι μικρότεροι να απασχολούνται παίζοντας. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας που θα επισκεφτούν τη λίμνη υπάρχουν πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία και ποδηλασία.

Η πρόσβαση στη λίμνη γίνεται μέσω της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Στην έξοδο προς Βαρυμπόμπη ακολουθείτε την κατεύθυνση προς τη λεωφόρο Δεκελείας που οδηγεί στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Φτάνοντας στην οδό Αγίας Τριάδας, στρίβοντας αριστερά και ακολουθώντας την οδό Κίρκης, οδηγείται κανείς κατευθείαν στη λίμνη.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, χτισμένο σε ένα ξέφωτο του οροπεδίου Αγίας Τριάδας-Κατσιμιδίου, από όπου μπορεί να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα προς το Λεκανοπέδιο.




















Πηγή : iefimerida.gr


Αυτά είναι τα 10 επαγγέλματα που δεν περνάνε κρίση στην Ελλάδα


Η έκθεση της Κομισιόν με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα

Μπορεί να βιώνουμε όλοι την κρίση στο πετσί μας, παρόλα αυτά, στην Ελλάδα του 2015, υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που δεν έχουν γνωρίσει κρίση και ανεργία. Απεναντίας, είναι τομείς που εξακολουθούν να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. Ποια είναι αυτά; Η έκθεση της Κομισιόν, όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Το Έθνος» είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική.

1) Διοικητικοί και εξειδικευμένοι γραμματείς

2) Οικονομολόγοι

3) Μάγειροι

4) Επαγγελματίες Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

5) Επαγγέλματα Υγείας

6) Ανειδίκευτοι εργάτες

7) Επιχειρηματικές υπηρεσίες, διαχειριστές

8) Μηχανικοί

9) Τρόφιμα και συναφή προϊόντα, χειριστές μηχανών

10) Ταμίες και υπάλληλοι διανομής εισιτηρίων


Πηγή : ingossip.gr



Ποιες συσκευές θα ‘καταργηθούν’ το 2015



Κάθε είδους τεχνολογία είναι καταδικασμένη να αχρηστευτεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Μία άλλη νέα τεχνολογία θα την διαδεχτεί, ακολουθώντας πάντα έναν φαύλο κύκλο.

 Όλοι έχουμε καταλήξει με συρτάρια γεμάτα με άχρηστα τεχνολογικά αντικείμενα. Παλιά κινητά, απαρχαιωμένες φωτογραφικές, φορτιστές που δεν συμβαδίζουν πλέον με καμία συσκευή, καλώδια και ούτω καθεξής…

 Δυστυχώς, αυτή είναι η μοίρα όλων των τεχνολογιών, που έρχονται για να λύσουν προβλήματα και να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη, αλλά όχι για να μείνουν.

 Μερικές από αυτές τις τεχνολογίες που θα «καταργηθούν» ακόμα και από το νέο έτος είναι οι ακόλουθες.

 Σταθερή γραμμή τηλεφώνου

 Έρευνα στη Αγγλία έδειξε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Λονδρέζων, είτε δεν χρησιμοποιούν καθόλου την σταθερή γραμμή του σπιτιού τους, είτε δεν έχουν καν γραμμή.

 Οι περισσότεροι, εξυπηρετούνται μέσω των κινητών τους, χρησιμοποιώντας το και για Ίντερνετ και για κλήσεις.

 Ακόμα και οι παραγγελίες φαγητών, δεν χρειάζονται πλέον τηλέφωνο, καθώς μπορούν να γίνονται μέσω ίντερνετ.

 Η ίδια έρευνα μάλιστα αποκαλύπτει ότι, πολλοί από αυτούς που έχουν σταθερή γραμμή, δεν την έχουν από επιλογή, αλλά επειδή είναι αναγκαία για την λειτουργία του πακέτου σύνδεσης Ίντερνετ.

 Συνεπάγεται λοιπόν, πως μαζί με την γραμμή, θα καταργηθεί και η τηλεφωνική συσκευή….

 Το τηλεχειριστήριο

 Αδιαμφισβήτητα το τηλεκοντρόλ, έχει υπάρξει το μήλο της έριδος πολλών καυγάδων, αλλά και έχει αποτελέσει το πολυπόθητο αντικείμενο στο συνηθέστερο κυνήγι θησαυρού, καθώς είναι το αντικείμενο που χάνεται με την μεγαλύτερη συχνότητα σε ένα νοικοκυριό.

 Για να μπει λοιπόν ένα τέλος σε αυτή την ταλαιπωρία, κυκλοφόρησαν πολλές εφαρμογές στα έξυπνα κινητά μας, που αντικαθιστούν το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης και μας αποδεσμεύουν από αυτή την ταραχώδη σχέση μας μαζί του.

 Συσκευές πλοήγησης

 Ακόμα μία τεχνολογία, που σιγά σιγά κάνει πέρα το έξυπνο κινητό μας, είναι ο πλοηγός. Όταν είχαν κυκλοφορήσει οι συγκεκριμένες συσκευές, είχαν κάνει πάταγο, καθώς μας έλυναν τα χέρια και τα προβλήματα που σχετίζονταν με την μετακίνηση.

 Με τον πλοηγό, σταμάτησε να ακούγεται η φράση «Για Αθήνα, καλά πάω;» και άλλες πολλές παρόμοιες και όλες έχουν αντικατασταθεί από τη φράση «Θα το βρω στον πλοηγό».

 Σε όλους έχει μείνει η στάμπα από την βεντούζα στήριξης, πάνω στο παρμπρίζ, ως γλυκιά ανάμνηση. Ήρθε λοιπόν η ώρα, να αποχαιρετήσουμε για τα καλά αυτές τις συσκευές, την δουλειά των οποίων, κάνει για ακόμα μία φορά, το κινητό μας.

 DVD/Blue Ray players

 Καλά καλά δεν πρόλαβε ν αντικαταστήσει τα DVDs, το Blue Ray, σιγά σιγά θα αντικατασταθεί κι αυτό με τη σειρά του από τις υπηρεσίες TV on demand.

 Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη με ένα μικρό αντίτιμο (ακριβώς το ίδιο σκεπτικό με αυτό της ενοικίασης ταινιών) να επιλέξουν και να νοικιάσουν, ανάμεσα σε πολλές νέες αλλά και πιο παλιές ταινίες, χωρίς να χρειάζεται να κουνηθούν εκατοστό από τον καναπέ τους, ή να έχουν το άγχος επιστροφής.

 Βέβαια οι λάτρεις των ταινιών και οι πιο παραδοσιακοί, θα συνεχίσουν να κάνουν χρήση των παλαιών μέσων ψυχαγωγίας, γεγονός που θα καθυστερήσει αρκετά την πλήρη κατάργησή τους.

 Τα DVDs επίσης, πρέπει να παραδεχτούμε ότι αποτελούν αγαπημένη συνήθεια, καθώς παρέμειναν στον θρόνο τους ακόμα και μετά την εμφάνιση των Blue Rays. Οπότε, ίσως έχουν ακόμα αρκετό χρόνο μέχρι να σταματήσουν να κυκλοφορούν…

 Το ξυπνητήρι

 Ναι, είναι βίντατζ, αλλά μην γελιόμαστε. Δεν το χρησιμοποιούμε. Βρίσκεται πάνω στο κομοδίνο για διακοσμητικό. Ένα ακόμα αντικείμενο που έχει αντικατασταθεί από το κινητό μας είναι και το ξυπνητήρι.

 Σχεδόν όλοι προτιμούν εκείνο του κινητού και όχι το «κλασικό», καθώς, οι δυνατότητες που έχεις στο κινητό σου κάνουν το πρωινό ξύπνημα πολύ πιο γλυκό.

 Επιλέγεις την μελωδία, επιλέγεις την συχνότητα και τις φορές που θα χτυπήσει, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να μην ξυπνήσεις επειδή το έκλεισες αλλά και να προγραμματίσεις πόσες φορές θα χτυπήσει μέσα στη βδομάδα, για να μην ξυπνάς τσάμπα τα σαββατοκύριακα.



Πηγή: techit.gr




“Μυστήριο” γύρω από την άγρια δολοφονία του Έλληνα καθηγητή στο Λονδίνο – Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε 29χρονο – Το κίνητρο δεν ήταν η ληστεία


Στον 29χρονο Μαρκ Ντουέιν Πάτεν, απαγγέλθηκαν κατηγορίες, από δικαστήριο του Λονδίνου, για τον φόνο του Έλληνα καθηγητή Μενέλαου Αλυγιζάκη που έλαβε χώρα τα ξημερώματα του Σαββάτου στην περιοχή Waterloo της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, ο 43χρόνος Αλυγιζάκης βρισκόταν στο Λονδίνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων και σε λίγες μέρες θα επέστρεφε στην Αθήνα.

Αν και τα κίνητρα της δολοφονίας, επισήμως τουλάχιστον, παραμένουν άγνωστα, πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρουν ότι οι δύο άντρες διαπληκτίστηκαν σε μπαρ της περιοχής από όπου ο Αλυγιζάκης με την παρέα του έφυγαν λίγο αργότερα για να μην δώσουν συνέχεια στο γεγονός.

Ο Πάτεν τους ακολούθησε και σε μια στάση λεωφορείου έξω από τον σταθμό του Waterloo τον χτύπησε θανάσιμα στο κεφάλι. Όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες ήταν ήδη πολύ αργά. Από την πρώτη στιγμή έγινε γνωστό ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 29χρονο «σε κοντινή απόσταση» από το συμβάν και ότι από τότε «κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου». Ο Πάτεν παρουσιάστηκε χθες πρώτη φορά στο δικαστήριο ενώ αύριο θα εμφανιστεί στο Ολντ Μπέιλι όπου αναμένεται να οριστούν οι λεπτομέρειες της δίκης.


Επικεντρώνονται στους αυτόπτες μάρτυρες

Αρκετοί μάρτυρες ήδη έχουν καταθέσει στην αστυνομία αλλά παρόλα αυτά όπως δήλωσε Επιθεωρητής Γουίλ Ρέινολντς «αυτό είναι ένα πολυσύχναστο μέρος του Λονδίνου, όπου συχνάζουν εργαζόμενοι και πολλοί που βγαίνουν έξω για να διασκεδάσουν τη νύχτα. Θα θέλαμε να ακούσουμε από ανθρώπους που βρισκόταν στην περιοχή ή που περνούσαν απ΄ αυτήν, την ώρα του συμβάντος και μπορεί να είδαν ή να άκουσαν κάτι που θα μας βοηθήσει στις έρευνες».

Η σορός του άτυχου καθηγητή βρίσκεται στο νεκροτομείο του Γκρίνουιτς και όπως όλα δείχνουν μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών θα μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ο Αλυγιζάκης δίδασκε φυσική, μαθηματικά, χημεία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα τελευταία χρόνια εργάζονταν στο κολέγιο Αθηνών ενώ από το 2004 ως το 2007 και από το 2009 ως το 2012 δίδαξε και σε σχολεία της Αγγλίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Γιάννης Κωστόπουλος, φίλος του από τα χρόνια που ο Αλυγιζάκης ζούσε και εργαζόταν στο Λονδίνο μας είπε: « Ήταν πολύ καλός άνθρωπος. Είχε πάθος για τη μουσική και την επιστήμη. Συχνά συζητούσαμε για φυσική και μαθηματικά. Του άρεσε πολύ να διδάσκει και συχνά μιλούσε για τους μαθητές του και για τα νέα μυαλά που συναντούσε μέσα στην αίθουσα. Αν και είχα να τον δω πολύ καιρό, καθώς είχε επιστρέψει στην Αθήνα, θα τον θυμάμαι πάντα ως ένα άνθρωπο που είχε πολλά ενδιαφέροντα και όρεξη για τη ζωή».


Πηγή : newsit.gr


Μίκης Θεοδωράκης: Στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ υπό τον όρο να καταργήσει το μνημόνιο άμεσα


Τη στήριξή του στον ΣΥΡΙΖΑ εφόσον δεσμευτεί προεκλογικά ότι εάν και εφ” όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου εκφράζει ο Μίκης Θεοδωράκης.

«Παραμένω αντιμνημονιακός. Που σημαίνει ότι δεν δέχομαι καμία σχέση με εκλογές που έχουν ως αντικείμενο την ανάδειξη του καλλίτερου διαχειριστή των όρων του Μνημονίου», αναφέρει ο  μουσικοσυνθέτης σε γραπτή του δήλωσή του και προσθέτει:

Γι” αυτό, όταν με ρωτούν για τη θέση μου στις ερχόμενες εκλογές, ιδιαίτερα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνω ότι δέχομαι να τον στηρίξω με ένα και μόνο όρο:

Να δεσμευθεί προεκλογικά, εδώ και τώρα, ότι εάν και εφ” όσον γίνει κυβέρνηση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει, θα είναι να φέρει στη Βουλή Νόμο για την οριστική και πλήρη απαλλαγή της χώρας από όλους τους επαχθείς όρους του Μνημονίου.

Κι αυτό γιατί μου είναι αδιανόητο να δεχθώ ότι ένα κόμμα της Αριστεράς μπορεί να κυβερνήσει σε συνθήκες παράδοσης της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και Εθνικής Αυτοτέλειας στους ξένους».


Πηγή : candianews.gr


ΣΥΡΙΖΑ: 11 ερωτήματα προς ΝΔ «για όσα έκανε στις καταθέσεις των πολιτών»


Αντεπίθεση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση που έχει δεχθεί τις τελευταίες ημέρες από τη Ν.Δ. αναφορικά με τον τρόπο που θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό ενδεχόμενη κυβέρνησή του.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε προ ημερών με αφορμή δηλώσεις του Γ. Τόλιου περί αγοράς εντόκων γραμματίων του Δημοσίου από τους έλληνες καταθέτες. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης υποστήριξε ότι το σχέδιο αυτό ισούται με κατάσχεση καταθέσεων, αναγκάζοντας το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει πως η αγορά εντόκων γραμματίων στην οποία αναφέρθηκε είναι «εθελοντική» και «δεν έχει καμιά σχέση με λαϊκούς αποταμιευτές». Έσπευσε επίσης να διαβεβαιώσει ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εγγυηθεί τις καταθέσεις.

Σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση επανήλθε στο θέμα, απευθύνοντας στη Ν.Δ. «11 ερωτήματα για όσα έκανε στις καταθέσεις».

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως πολλοί πολίτες είδαν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται για χρέη στο δημόσιο και πως οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα είδαν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος να κατάσχονται (μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού) για χρέη προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά οι 11 ερωτήσεις:

1. Είναι αλήθεια ή όχι ότι μεγάλος αριθμός πολιτών είδαν τις καταθέσεις τους να εξαφανίζονται για χρέη προς το δημόσιο; Πόσες τέτοιες κατασχέσεις έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια για ποσά μέχρι 10.000, για ποσά 10.001 - 100.000; και πάνω από 100.000;

2. Είναι αλήθεια ή όχι, ότι το «ακατάσχετο» σε καταθέσεις μέχρι 1.500€, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ σε όσες περιπτώσεις είχε προηγηθεί αίτημα της εφορίας για κατάσχεση, από την ημερομηνία αίτησης του πολίτη για τον λογαριασμό; Πόσες περιπτώσεις αφορά αυτή η κατηγορία;

3. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στο Δημόσιο, γίνονται ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ του πολίτη από την Τράπεζα;

4. Είναι αλήθεια η όχι ότι κοινωνικά επιδόματα για πολίτες που ζουν πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας (π.χ. μαθητικό επίδομα σε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 3.000!) κατάσχονται μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού για την πληρωμή χρεών στο Δημόσιο (π.χ. ΕΝΦΙΑ, εισόδημα κλπ.);

5. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα είδαν τις επιστροφές φόρων εισοδήματος να κατάσχονται (μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού) για χρέη προς το Δημόσιο; Πόσες περιπτώσεις αφορούν αυτές οι κατασχέσεις;

6. Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι αγρότες βλέπουν τις αποζημιώσεις για καταστροφές της παραγωγής τους (π.χ. λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία) να κατάσχονται (μέσω της διαδικασίας του αναγκαστικού συμψηφισμού) για χρέη προς το Δημόσιο; Πόσες περιπτώσεις αφορούν αυτές οι κατασχέσεις;

7. Είναι αλήθεια ή όχι ότι για χρέη προς το Δημόσιο υπάρχουν εξωπραγματικά πρόστιμα, όπως

· πρόστιμο 10% για 2 μήνες καθυστέρηση

· πρόστιμο 20% για 12 μήνες καθυστέρηση

· πρόστιμο 30% για 24 μήνες καθυστέρηση

χωρίς να εξετάσει κανείς την πραγματική αιτία της αδυναμίας πληρωμής, την αιτία του χρέους, την εισοδηματική κατάσταση κλπ.;

8. Είναι αλήθεια ή όχι ότι για χρέη προς το Δημόσιο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ προστασία της Α' κατοικίας; Πόσες εντολές κατάσχεσης έχουν εκδοθεί;

9. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η αρχική διατύπωση του ΕΝΦΙΑ, όπως τον ψήφισαν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προέβλεπε ότι για να έχεις απαλλαγή ή έκπτωση από τον φόρο, έπρεπε να μην χρωστάς σε Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία;

10. Είναι αλήθεια ή όχι ότι ψηφίστηκαν χαριστικές ρυθμίσεις στη Βουλή με τις οποίες χορήγησαν φορολογική ενημερότητα σε επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα που είχαν μεγάλα χρέη στο Δημόσιο; Πόσο είναι το συνολικό ποσό που οφείλουν όλοι αυτοί στο Δημόσιο;

11. Είναι αλήθεια ή όχι ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων (η οποία δεν συνδέεται με ποσοστό του εισοδήματος), ουσιαστικά ισχύει για χρέη από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ και ποια νοικοκυριά μπορούν να ανταποκριθούν όταν έχουν ένα, αν όχι δύο, μακροχρόνια ανέργους και δεν παίρνουν καν το επίδομα ανεργίας λόγω των μνημονιακών πολιτικών;


Πηγή : tovima.gr


Σουλτς:«Συμβουλεύω να περιμένουμε πρώτα τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Όλοι κάνουν σαν να έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και αν είναι το πρώτο κόμμα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει έναν συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις»


Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και χαρακτήρισε εικασίες την συζήτηση γύρω από ένα πιθανό Grexit, ζητώντας από όλους να περιμένουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όπως ανέφερε, έχει ήδη πει στον Αλέξη Τσίπρα ότι μια μονομερής στάση πληρωμών θα συνεπαγόταν και στάση πληρωμών από την ΕΕ.
«Δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να συζητούμε καν για αυτό το θέμα (εάν η Ευρωζώνη θα άντεχε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας ευκολότερα από ό,τι πριν από τρία χρόνια). Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωζώνης και θεωρώ ότι θα παραμείνει», δήλωσε ο κ. Σουλτς σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοτπικό δίκτυο ZDF, ενώ, ερωτώμενος εάν υπάρχει φόβος για την Ελλάδα, έκανε λόγο για εικασίες.

«Συμβουλεύω να περιμένουμε πρώτα τις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου. Όλοι κάνουν σαν να έχει ήδη κερδίσει τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη και αν είναι το πρώτο κόμμα, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να σχηματίσει έναν συνασπισμό. Δεν βλέπω κανέναν εταίρο συνασπισμού, ο οποίος θα στήριζε τις ριζοσπαστικές του θέσεις», τόνισε και είπε ότι ο ίδιος έχει μιλήσει με τον κ. Τσίπρα αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι μεταξύ της προεκλογικής ρητορικής και ενός κυβερνητικού προγράμματος συχνά υπάρχει διαφορά.

«Η συμβουλή μου είναι να περιμένουμε πρώτα πώς θα ψηφίσουν οι Έλληνες», πρόσθεσε και αναφερόμενος στο περιεχόμενο των συνομιλιών του, δήλωσε ότι στο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα «συμπεριλαμβάνεται κάποιες φορές ότι θα σταματήσει να πληρώνει, μετά πάλι λέει ότι θα διαπραγματευτεί».

«Δεν μπορώ να διακρίνω ποια είναι η καθαρή γραμμή του κ. Τσίπρα. Έχω την εντύπωση ότι πολλοί ψηφοφόροι στην Ελλάδα το βλέπουν επίσης έτσι», επισήμανε και προειδοποίησε ότι εάν οι ψηφοφόροι έχουν την εντύπωση ότι δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για την τύχη τους, αλλά ότι η τύχη τους αποφασίζεται σε συζητήσεις στις Βρυξέλλες ή στο Βερολίνο, τότε οι ψήφοι πηγαίνουν κατευθείαν στην αγκαλιά των ακραίων.

Κληθείς να σχολιάσει το πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel σχετικά με αλλαγή στάσης της γερμανικής κυβέρνησης έναντι ενός Grexit, ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι πηγή του περιοδικού ήταν η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε, όπως και όλοι μας, στηρίζουν τη θέση όπως την περιέγραψα: Ας περιμένουμε πρώτα τα αποτελέσματα των εκλογών. Υπάρχει μια εν ενεργεία κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτή του κ. Σαμαρά μαζί με το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου. Έχουν μέχρι τώρα τουλάχιστον ένα πράγμα πετύχει, ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ίσως υπάρξει στις 25 μια πλειοψηφία Ελλήνων που θέλει να συνεχιστεί ακριβώς αυτή η πορεία. Μπορώ μόνο να συμβουλέψω να μην κάνουμε πιο δύσκολη τη ζωή μέσω αντιπαραθέσεων με εικασίες για τις δυνάμεις που θέλουν μια εποικοδομητική οικονομική λύση για την Ελλάδα, σε συνεργασία με τα κράτη-μέλη της ΕΕ και τα όργανα της ΕΕ».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήγησε ακόμη ότι έχει ήδη πει πολύ καθαρά στον Αλέξη Τσίπρα ότι «διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι οποίες θα οδηγούσαν σε μονομερή στάση πληρωμών, θα συνεπάγονταν στάση πληρωμών από τους εταίρους στην ΕΕ», για να επισημάνει ωστόσο ότι καθημερινά τα ευρωπαϊκά όργανα δέχονται προτάσεις, οι οποίες δεν συνάδουν με τους κανόνες.

Ο κ. Σουλτς τόνισε πάντως ότι «οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει ούτε μία μέρα σε ταραχές τις χρηματαγορές», ενώ, αντιθέτως, ταραχές στις χρηματαγορές έχει προκαλέσει η αντιπαράθεση στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες.

«Οι αγορές είναι κατά κανόνα πολύ ευαίσθητες. Πιστεύω ότι εάν αντιμετωπίζαμε το θέμα με περισσότερη λογική και λιγότερες εικασίες, τότε και μετά τις 25 Ιανουαρίου θα μπορέσουμε να έχουμε με οποιαδήποτε κυβέρνηση συνετές διαπραγματεύσεις», τόνισε, για να καταλήξει λέγοντας: «Όλα τα μέλη της ΕΕ και της Ευρωζώνης, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση κυβερνά, έχουν επίγνωση των ευθυνών τους. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει και για τον κ. Τσίπρα. Βεβαίως διαθέτει μία ακραία ρητορική, αλλά πρέπει να το ξαναπώ: Δε θα μπορέσει να κυβερνήσει μόνος του και για αυτά που υπόσχεται εκεί δεν βλέπω πώς θα μπορέσει να κατακτήσει μία πλειοψηφία στην Βουλή. Έτσι θα αναγκαστεί να κάνει συμβιβασμούς στην Ελλάδα και συμβιβασμούς με τους Ευρωπαίους εταίρους».


Πηγή: naftemporiki.gr


Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων


Ο Τεοντόρ Πασέβ, από τη Βουλγαρία, ανέσυρε σήμερα από τον Κεράτιο κόλπο τον Σταυρό που είχε ρίξει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.

Φέτος παρά το διαπεραστικό κρύο περισσότεροι από 20 κολυμβητές, ορμώμενοι από τέσσερις βάρκες, συναγωνίστηκαν για να πιάσουν τον σταυρό. Πλήθη προσκυνητών και επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τόγκο Φορ Νανσιμπέ και η συνοδεία του, εκπρόσωποι ξένων κυβερνήσεων και άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου παρακολούθησαν από τις ακτές του Κεράτιου Κόλπου την καθιερωμένη πλέον τελετή του καθαγιασμού των υδάτων.

Νωρίτερα έγινε στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου η Θεία λειτουργία, μετά το τέλος της οποίας σχηματίσθηκε πομπή και κατευθύνθηκε στις ακτές του Κερατίου στην αποβάθρα του Φαναρίου. Εκεί περίμεναν από νωρίς πλήθη επισκεπτών και προσκυνητών, πολλοί από τους οποίους είχαν επιβιβασθεί σε πλωτά μέσα για να παρακολουθήσουν καλύτερα την τελετή.

Μεταξύ των κολυμβητών που συναγωνίστηκαν για να ανασύρουν τον σταυρό ήταν και πολλοί νέοι Τούρκοι.

Την τελετή αναμετέδωσε δορυφορικά από τις συχνότητες της η ΝΕΡΙΤ και την αναπαρήγαγε το διεθνές πρακτορείο Associated Press.

Σε ποτάμια, θάλασσες και λίμνες ο εορτασμός των Θεοφανίων

Με λαμπρότητα έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων σε όλη την Ήπειρο, παρά το τσουχτερό κρύο και την παγωνιά. Από τα Τζουμέρκα μέχρι την Κόνιτσα, την Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα, οι Ηπειρώτες γιορτάζουν τα Θεοφάνια σε ποτάμια, στη θάλασσα και στην λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων.

Στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας, στην Άρτα, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θρησκευτική τελετή ρίψης του Σταυρού, στον ποταμό 'Αραχθο.

Στην Ηγουμενίτσα κωπηλάτες σήκωσαν τον σταυρό από τα παγωμένα νερά της θάλασσας, ενώ στην Πρέβεζα 13 θαρραλέοι νέοι, έπεσαν στον Αμβρακικό κόλπο.

Στα Ιωάννινα χρειάστηκε να καθαριστεί η λίμνη από τα καλάμια που είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες μέρες λόγω των ισχυρών ανέμων στα νερά της στο σημείο όπου επρόκειτο να βουτήξουν οι τολμηροί κολυμβητές. Ο Αγιασμός καθυστέρησε λίγο, όμως πραγματοποιήθηκε με επισημότητα από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Δεκαεπτά τολμηροί κολυμβητές, αψήφησαν την παγωνιά και βούτηξαν στην λίμνη. Το σταυρό έπιασε ένας νεαρός, από την Βόνιτσα που διατηρεί κατάστημα στα Ιωάννινα.

Πέντε τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν για τον τίμιο σταυρό
Τελέστηκε με κάθε επισημότητα σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ζακύνθου, ο αγιασμός των υδάτων από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο. Παρά το τσουχτερό κρύο, 5 Ζακυνθινοί βούτηξαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον τίμιο σταυρό και να πάρουν τις ευλογίες του Μητροπολίτη Ζακύνθου. Στην Ζάκυνθο, ο σταυρός δεν πέφτει ελεύθερος στη θάλασσα, αλλά σύμφωνα με την παλιά επτανησιακή παράδοση δένεται σε κοντάρι και βυθίζεται τρεις φορές στο νερό.

Με τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια στο Ηράκλειο
Παρά το τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνια γιορτάσθηκαν με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη και ακολούθησε στη συνέχεια η τελετή του αγιασμού των υδάτων στην προβλήτα του Μικρού Κούλε από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο.

Το δριμύ ψύχος δεν εμπόδισε περίπου 30 τολμηρούς κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και παιδιά, που έπεσαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού για να ανασύρουν τον τίμιο σταυρό.

Παρουσία Δένδια η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Γλυφάδα

Στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Γλυφάδα παρέστη σήμερα ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας σε δήλωση του εξέφρασε την ελπίδα "ο Αγιασμός των υδάτων από τον Σταυρό σήμερα θα μας επιτρέψει από τις τρικυμίες των τελευταίων ετών να πάμε σε γαλήνια ύδατα τα χρόνια που έρχονται".

Τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.


Πηγή : kathimerini.gr



Στο ΠΑΣΟΚ δεν άρεσαν όσα είπε ο Σαμαράς για τους λαθρομετανάστες από τον Έβρο.


Δυσανασχέτησε το Πασοκ για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τον Εβρο στις οποίες επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε ότι « θέλει να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη», ρωτώντας «με τι χρήματα θα γίνουν αυτά».

Διαμαρτυρόμενο το  Πασοκ έβγαλε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι «η διαχείριση του προσφυγικού ρεύματος δεν πρέπει να γίνεται με όρους πόλωσης για εσωτερική κατανάλωση», ενώ κάνει λόγο για «νεκρανάσταση των ιδεών Μπαλτάκου».

Συνεχίζει στην ανακοίνωση λέγοντας «απαιτείται συναίνεση για την εφαρμογή πολιτικών που θα σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις ζωές των ανθρώπων και τις κεκτημένες ευρωπαϊκές και πανανθρώπινες αξίες».

Για το Πασοκ δεν «Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζει όλους, όσοι εισέρχονται παράτυπα στο έδαφός της. Οι ξεριζωμένοι από την Συρία και τις άλλες εμπόλεμες περιοχές πρέπει να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και να αντιμετωπίζονται ως πρόσφυγες.  Η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζει την ηθική και νομική υποχρέωσή του απέναντι σε αυτούς που δικαιούνται τη διεθνή προστασία του ασύλου. Η καταγραφή των προσφύγων και η παροχή σε αυτούς ασφάλειας είναι υποχρέωσή μας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας με επιπρόσθετους πόρους για την υποδοχή των προσφύγων και να πάψει να εθελοτυφλεί για τον δίκαιο επιμερισμό του βάρους αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη.

Από τις δηλώσεις φαίνεται η πρώτη ρωγμή στον κυβερνητικό συνεταιρισμό και οι εκλογές έχουν ακόμα δρόμο.







Ποινική δίωξη εις βάρος 26χρονου για το φόνο Κουμανταρέα


Στη σύλληψη 26χρονου από τη Ρουμανία για τον φόνο του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα προχώρησε την Τρίτη η Αστυνομία, ενώ υπάρχει και δεύτερο άτομο που εμπλέκεται στον φόνο, αλλά δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος άνδρας -που φέρεται να ομολόγησε- βρισκόταν εξ αρχής στο στόχαστρο της αστυνομίας.

Ο ίδιος είπε ότι είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα και πως στη διάρκεια διαπληκτισμού τους, έσπρωξε τον άτυχο συγγραφέα, ο οποίος έπεσε και έχασε τη ζωή του από την πτώση.

Ωστόσο, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία τόσο από το διαμέρισμα του συγγραφέα όσο και από εξωτερικές κάμερες δεν συνάδουν με τη μαρτυρία του δράστη ούτε ως προς το χρόνο που τελέστηκε το έγκλημα ούτε ως προς τον τρόπο.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του νεαρού, καθώς και εις βάρος του συνεργού του.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της απόπειρας ληστείας από κοινού και της αντίστασης κατά της Αρχής κατά του συλληφθέντος δράστη.

Ο 25χρονος παραπέμφθηκε σε ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει από την Εισαγγελία διάταξη δημοσιοποίησης στοιχείων των δραστών.

Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης εκ μέρους των αρμοδίων διωκτικών Αρχών.

Ο συγγραφέας είχε βρεθεί νεκρός στο σπίτι του στην Κυψέλη στις αρχές Δεκεμβρίου, φέροντας εκδορές και τραύματα στο πρόσωπο του.

Στο σπίτι του δεν βρέθηκαν σημάδια παραβίασης, αλλά ήταν φανερό ότι είχε γίνει έρευνα στο χώρο.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο Ποτάμι ανεβαίνει η Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη


ΑΙΧΜΕΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Με κοινό παρονομαστή την ανάγκη να κερδηθεί η ευρωπαϊκή πορεία και να νικηθεί το πελατειακό κράτος, η Δράση του Θεόδωρου Σκυλακάκη ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα την συμπόρευσή της με το Ποτάμι.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου, οι δύο επικεφαλής αποσαφήνισαν τις θέσεις τους, τονίζοντας σε αυτές τις εκλογές την ανάγκη συμμαχιών.

«Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα για τη Δράση, στηρίζουμε το Ποτάμι και ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να μπουν στους συνδυασμούς του Ποταμιού» είπε ο κ. Σκυλλακάκης, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι το πιο μεταρρυθμιστικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος και ένας συγγενικός χώρος. Ο ίδιος αποσαφήνισε επίσης ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα είναι και ενεργός πολιτικά.

Από τη πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων είπε ότι η πλατφόρμα του Ποταμιού αγκαλιάζει ευρύτερες δυνάμεις μη δογματικών ανθρώπων, όπως η Δράση χωρίς να την απορροφά, και επισήμανε ότι το Ποτάμι πρέπει να είναι η τρίτη δύναμη της χώρας, η τρίτη εντολή που θα προτείνει λύσεις έξω από τις κομματικές που προτείνουν πανομοιότυπα τα άλλα κόμματα.

Σε ερώτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απάντησε ότι το χρέος δυσκολεύει τις προσπάθειες της χώρας να βγει από τη κρίση, είπε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι αλλαγές και να θέσουμε και το ζήτημα του χρέους στους Ευρωπαίους βάζοντας όλα τα ενδεχόμενα στο τραπέζι.
Απαντώντας σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης και τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του το Φεβρουάριο, επανέλαβε την ανάγκη παρουσίας Εθνικής Ομάδας διαπραγμάτευσης τονίζοντας ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ του «τσαμπουκά» και ότι έχει φτιάξει αυτή την ομάδα.

Τέλος κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει πως μπορεί να απευθύνει πρόσκληση σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ να φτιάξουν μία νέα Ελλάδα στην ΕΕ όταν και τα δύο αυτά κόμματα δεν δέχονται την ύπαρξη της ΕΕ.


Πηγή : ethnos.gr



Σαμαράς: Δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ




Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φέρει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα και δεν θέλει φυλακές υψίστης ασφαλείας για να δραπετεύουν οι τρομοκράτες

Στο γνωστό τέμπο της επίθεσης εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από την Θράκη όπου πραγματοποίησε περιοδεία.


Μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ ενώ ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «βρίσκεται σε αμηχανία, πανικό, απόγνωση και παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους».

Αναφέρθηκε στον κώδικα δεοντολογίας των βουλευτών που ψήφισε το διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην εξαγγελία του  κ. Τσίπρα ότι θα υπάγονται στον ίδιο ως πρωθυπουργό οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους λέγοντας ότι αυτά «παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας»  και εξήγησε: «Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση. Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Έλληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και για το ότι προκάλεσε εκλογές και πολιτική αβεβαιότητα που όμως όπως είπε είναι προσωρινή γιατί μετά τις εκλογές θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα. Επανέλαβε ακόμη ότι οι εκλογές τις οποίες θα κερδίσει η ΝΔ θα είναι το «μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού».

Επικαλέστηκε τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου και τις προειδοποιήσεις ξένων παραγόντων για το Grexit, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας που προκάλεσε. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς: «Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της πατρίδας. Σπρώχνει τη χώρα στον γκρεμό. Η άρνηση πληρωμής των δανείων είναι ο ορισμός της χρεοκοπίας και ο ασφαλέστερος δρόμος για να βγει κανείς από το ευρώ. Χωρίς κανόνες ευρώ δεν υπάρχει. Ας αφήσουν το παραμύθι ότι εμείς κινδυνολογούμε. Εμείς δεν παίζουμε με τις τύχες της πατρίδας, τις τύχες του ελληνικού λαού».

Ο κ. Σαμαράς επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν βγήκε ανοιχτά να συγχαρεί την Ελληνική Αστυνομία για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και κατηγόρησε στελέχη του ότι «δεν χάνουν ευκαιρία να υπερασπιστούν τρομοκράτες". Είπε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό, "για να δραπετεύουν ευκολότερα οι τρομοκράτες».

Ειδική αναφορά έκανε στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό: «Είναι αδιανόητο να θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει τους λαθρομετανάστες στην Ελλάδα να τους δίνει ιθαγένεια, ασφαλιστική κάλυψη και νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί, αλλά με τι χρήματα;».

Φυσικά υπεραμύνθηκε του φράκτη αποτροπής εισόδου μεταναστών στον Έβρο τον οποίο όπως είπε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γκρεμίσει.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι αν κερδίσει τις εκλογές η Ν.Δ. θα προχωρήσει σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις για λειτουργικό κράτος, σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών, σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, τα έσοδα του οποίου θα δίνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Μιλώντας για το τοπικά θέματα της Θράκης  την χαρακτήρισε γέφυρα φιλίας και συνεργασίας για τους λαούς της περιοχής ενώ για τους συμπατριώτες Μουσουλμάνους ανέφερε ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες και το μόνο που ζητάει από αυτούς είναι ο σεβασμός στους νόμους της πατρίδας.

Είπε ακόμη ότι ο αγωγός TAP που θα περάσει από την περιοχή θα φέρει εισόδημα, θέσεις εργασίας και φυσικό αέριο για οικιακή χρήση. Τάχθηκε υπέρ της άμεσης καταβολής του 12% της επιδότησης εργασίας προς τις επιχειρήσεις της Θράκης και χαρακτήρισε «λάθος» τη διακοπή καταβολής του το 2010.
 

Πηγή 


3+3 Eιδικά Δικαστήρια ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Προανακριτικές επιτροπές για μνημόνια, ΕΡΤ και υποβρύχια σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες τρεις για ΤΑΙΠΕΔ, ΤΧΣ και τα δάνεια των κομμάτων

Προανακριτικές, εξεταστικές και ειδικά δικαστήρια περιλαμβάνει η ατζέντα της Κουμουνδούρου σε περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου οδηγήσει σε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιθυμία της ηγεσίας του κόμματος είναι να βάλει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης όλες τις μείζονες υποθέσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών που χρήζουν περαιτέρω έρευνας ώστε να ικανοποιήσει με αυτόν τον τρόπο το κοινό περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως με την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης αλλά και με την άμεση λήψη μέτρων που στοχεύουν στην ανακούφιση των φτωχών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων θα καταφέρουν να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης πολιτών και Βουλής και να προχωρήσουν στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούν λαϊκή υποστήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΘΕΜΑτος», στόχος μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι να προχωρήσει στη συγκρότηση τριών προανακριτικών επιτροπών εντός του πρώτου εξαμήνου για τη διερεύνηση των μνημονίων, του «μαύρου» της ΕΡΤ και της υπόθεσης των υποβρυχίων. Με τον τρόπο αυτό «θα κλείσουν όλα τα ανοικτά ζητήματα», αναφέρουν στελέχη του κόμματος, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση είχε ζητήσει τη διερεύνησή τους αλλά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είχε απορρίψει το αίτημα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εξεταστούν υποθέσεις εκποίησης δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ, όπως η πώληση του ΟΠΑΠ, το σπάσιμο της ΔΕΗ, η υπόθεση των μετοχών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά και η παροχή ασυλίας στα μέλη του, καθώς και η υπόθεση των κομματικών δανείων. Υπό αυτά τα δεδομένα σχηματίζεται ένας μακρύς κατάλογος προσώπων που θα επιδιώξει να καθίσει στο σκαμνί των κοινοβουλευτικών ερευνών ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι κύριοι Γιώργος Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Στουρνάρας, Σίμος Κεδίκογλου, Ευάγγελος Βενιζέλος και Αντώνης Σαμαράς.

Υπόθεση «Μνημόνια 2010-2014»: από τον Παπανδρέου έως και τον Σαμαρά
Πιο αναλυτικά, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια αποτελεί αντικείμενο διερεύνησης για τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Είναι χαρακτηριστικές οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα πως «τώρα είναι η ώρα να μάθουμε γιατί ο κ. Παπανδρέου, τη στιγμή που το 2009 δημόσια καταφερόταν εναντίον του ΔΝΤ, είχε ήδη κλείσει μυστικά, όπως αποδείχτηκε, συμφωνία μαζί του πριν ακόμη από τις εκλογές. Γιατί ο κ. Παπακωνσταντίνου την ώρα που έπρεπε να δανειστεί από τις αγορές μίλαγε για “Τιτανικό” και αρνούνταν τα δανεικά των αγορών;… Γιατί ο κ. Σαμαράς μέσα σε μια νύχτα, την περιβόητη Νύχτα των Καννών, μετατράπηκε από αντιμνημονιακός σε μνημονιακότερο των μνημονιακών; Γιατί ο κ. Βενιζέλος ταξίδεψε στις Κάννες ως αντιπρόεδρος του Παπανδρέου και επέστρεψε αντιπρόεδρος του Σαμαρά; Γιατί το 2012, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ είχε τη στήριξη Λαγκάρντ να θέσει θέμα διαγραφής του ελληνικού χρέους στο Εurogroup, το κάρφωσε στον κ. Σόιμπλε για να του πει εκείνος το απαξιωτικό “forget it Giannis”;».

Με τον τρόπο αυτό έδειξε τη χρονική περίοδο αλλά και τα πέντε πρόσωπα (Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Α. Σαμαράς και Γ. Στουρνάρας) που θα αφορά η έρευνα για τα μνημόνια και ότι πιθανότατα θα αφήσει εκτός διερεύνησης την τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι βασική προτεραιότητα αποτελεί και η απόδοση ευθυνών, πολιτικών και ποινικών, για το κλείσιμο της ΕΡΤ παράλληλα με την υλοποίηση του σχεδίου για την επαναλειτουργία της. Υποστηρίζουν ότι το λουκέτο δεν αποσκοπούσε στην εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αλλά στην ικανοποίηση του αιτήματος των δανειστών για απολύσεις. Σε περίπτωση που τελικά κατατεθεί η σχετική πρόταση στη Βουλή, πιθανότατα θα ζητείται η διερεύνηση των ενεργειών του τότε αρμόδιου υπουργού Σίμου Κεδίκογλου. Τέλος, εκκρεμότητα θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ τη διερεύνηση της σύμβασης του 2010 που υπέγραψαν οι Ευ. Βενιζέλος και Γ. Παπακωνσταντίνου, με την οποία παρελήφθησαν τέσσερα υποβρύχια από το Πολεμικό Ναυτικό. Κι αυτό γιατί πρόταση για σύσταση Εξεταστικής είχαν καταθέσει και τον Νοέμβριο του 2013, αλλά η τότε Βουλή την καταψήφισε, ενώ σχετική δικογραφία σχηματίστηκε και από τη Δικαιοσύνη, η οποία κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο την ημέρα που έκλεινε τις εργασίες του για τις θερινές διακοπές.


Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Η καθεστωτική διαπλοκή φτάνει στο τέλος της»

«Το αίτημα για διαφάνεια, λογοδοσία, εξυγίανση του δημόσιου βίου και διαλεύκανση των υποθέσεων που στοιχειοθετούν πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα ολκής, με αδιαμφισβήτητη ποινική διάσταση, συνιστά δημοκρατική απαίτηση της κοινωνίας. Η διαδεδομένη αδικία, η κραυγαλέα ανισότητα ενώπιον του νόμου και η προκλητικά χαριστική νομοθέτηση που εξασφάλισαν στους εαυτούς τους και στους δικούς τους οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν τραυματίσει το συλλογικό αίσθημα αξιοπρέπειας και την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εργάστηκε άοκνα κατά της συγκάλυψης, της ατιμωρησίας και των τροπολογιών ασυλίας “ημετέρων” που προωθούσε η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ανέλαβε επανειλημμένα πρωτοβουλίες για την εξέταση υποθέσεων που αποτέλεσαν πρόκληση για το αίσθημα δικαίου των πολιτών και για την αρχή της ισονομίας και αποκάλυψε κυβερνητικές συμπεριφορές καταδολιευτικές των αξιώσεων της Πολιτείας. Από τη θέση της κυβέρνησης, με αταλάντευτη προσήλωση στις ίδιες αρχές, θα ανταποκριθούμε στο ιστορικό μας καθήκον να εγγυηθούμε την ανεξάρτητη, απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της Δικαιοσύνης έναντι όλων και να εξασφαλίσουμε ότι επιτέλους ο ελληνικός λαός θα μάθει όλη την αλήθεια γι’ αυτούς που τον θυματοποίησαν και τον θυσίασαν την ίδια ώρα που σκορπούσαν το δημόσιο χρήμα ή ενθυλάκωναν ωφελήματα για την υπογραφή επαχθών για τον λαό και τη χώρα συμβάσεων. Η καθεστωτική διαπλοκή φτάνει στο τέλος της - και αυτό το γνωρίζουν εκείνοι που την ενσαρκώνουν, εκείνοι που την εκτρέφουν και εκείνοι που την αξιοποιούν σε βάρος του λαού, της κοινωνίας και της ίδιας της δημοκρατίας».


Πηγή : protothema.gr



Ποιός είναι ο νεκρός Έλληνας ναυτικός που σκότωσε η αεροπορία της Λιβύης



Της Ιωάννας Ηλιάδη

Ένα 24ωρο μετά τον βομβαρδισμό του πετρελαιοφόρου "Araevo" λύθηκε το μυστήριο για το ποιος βομβάρδισε το ελληνικών συμφερόντων πλοίο της Aegean Oil. Η Λιβυκή Αεροπορία, από λάθος εκτίμηση είναι σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο αυτουργός του μακελειού που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος ναυτικοί και να τραυματιστούν άλλοι δυο.+ 



To Libya Observer δημοσίευσε φωτογραφία του 29χρονου Έλληνα ναυτικού που έχασε τη ζωή του από τον βομβαρδισμό.


Το Υπουργείο Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου της εκλεγμένης κυβέρνησης της Λιβύης, καταδίκασε σήμερα την αεροπορική επιδρομή στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο ως ανεύθυνη πράξη. Το υπουργείο ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν φορτωμένο με 13.000 τόνους πετρελαίου από το λιμάνι της Μπρέγκα με προορισμό τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Derna.


Εν τω μεταξύ, η National Oil Corporation της Λιβύης επιβεβαίωσε ότι την επίθεση έκανε η Λιβυή Αεροπορία, η οποία διοικείται από τον στρατηγό Khalifa. Τόνισε ωστόσο ότι είχαν ενημερωθεί για την άφιξη του ελληνικού δεξαμενόπλοιου και γνώριζαν το φορτίο του.

Οι αναφορές στα social media

Το πρώτο tweet για το περιστατικό στην αγγλική γλώσσα, μετέδωσε ο ανταποκριτής των Financial Times στη Μέση Ανατολή Borzou Daragahi, ο οποίος δημοσίευσε φωτογραφία με το φλεγόμενο πλοίο και χωρίς να αναφέρει όνομα ή εθνικότητα, έκανε λόγο για πλοίο με όπλα που βομβάρδισαν τα κυβερνητικά στρατεύματα του Tobruk.

Στο Facebook, δημοσίευσε φωτογραφίες η ηλεκτρονική εφημερίδα "The Libya Observer" κάνοντας λόγο για ελληνικό πλοίο που -σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους- μετέφερε πετρέλαιο για να ανεφοδιάσει τον σταθμό ενέργειας της πόλης Derna η οποία βρίσκεται χωρίς ηλεκτρισμό για αρκετές ημέρες. Η πόλη ελέγχεται από τους τζιχαντιστές και οι κυβερνητικές δυνάμεις την πολιορκούν από παντού για να την καταλάβουν.

Επικοινώνησα με τον The Libyan Observer ρωτώντας περισσότερες λεπτομέρειες και εάν υπήρξε κάποια ανακοίνωση επίσημη για το περιστατικό. Ωστόσο λόγω της τεταμένης κατάστασης στην περιοχή, δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει λεπτομέρειες. Το μόνο που τόνισε είναι πως στην περιοχή αεροσκάφη διαθέτουν μόνο οι δυνάμεις του στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στους τζιχαντιστές, αλλά και στην Τουρκία. + 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τουρκικές αερογραμμές ανέστειλαν σήμερα Δευτέρα τις πτήσεις τους προς τη Μισράτα στη δυτική Λιβύη, λόγω των αεροπορικών επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει οι αντι-ισλαμικές δυνάμεις της εκλεγμένης κυβέρνησης του Τομπρούκ. Οι μόνες δυνάμεις που διαθέτουν κάποια παλιά MIG στρατιωτικά αεροσκάφη είναι ακριβώς αυτές οι δυνάμεις και εικάζεται ότι αυτές είναι που βομβάρδισαν το ελληνικής πλοιοκτησίας σκάφος.+ 



Το BBC σε ανταπόκρισή του τη Δευτέρα το μεσημέρι επικαλείται δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου του Λιβυκού στρατού, σύμφωνα με την οποία το πλοίο αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο πριν μπει σοτ λιμάνι της πόλης Derna. Σύμφωνα με αυτόν, το πλοίο επρόκειτο να δέσει σε μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην Derna, αλλά αντ' αυτού πήρε πορεία προς τη στρατιωτική ζώνη.


Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Άνανδρη και απρόκλητη χαρακτήρισε την επίθεση το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ζήτησε τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

"Η Ελληνική Κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τις λιβυκές Αρχές - παρά την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί - προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαλεύκανση των συνθηκών του τραγικού συμβάντος, η ταυτοποίηση και τιμωρία των δραστών της επίθεσης και η καταβολή αποζημιώσεων προς τις οικογένειες των θυμάτων", αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή : onalert.gr


Άσπρη μέρα στην Αττική – Το έστρωσε τη νύχτα στα βόρεια προάστια – Νέος χιονιάς από το μεσημέρι – Δείχνει τα δόντια του ο καιρός


Η κακοκαιρία έχει και συνέχεια. Τη νύχτα τα φαινόμενα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στην Αττική δεν ήταν τόσο έντονα.
Το χιόνι που έπεσε δεν ήταν τόσο έντονο, ωστόσο πολλές περιοχές των βορείων προαστίων ντύθηκαν στα λευκά, χωρίς ωστόσο σημαντικά προβλήματα.
Από το μεσημέρι ωστόσο έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν χιονόστρωση από το ύψος της Αγίας Παρασκευής και των Μελισσίων και πάνω.
Το φαινόμενο πλήττει τη χώρα από το ύψος της Θεσσαλίας και κάτω με χιονόπτωση ακόμη και στις Κυκλάδες και τα ορεινά της Κρήτης.

Δύο άτομα που δεν υπάκουσαν στις εντολές της τροχαίας και συνέχισαν στη λεωφόρο Πάρνηθας μετά το ύψος του τελεφερίκ είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό τους για αρκετή ώρα. Στο σημείο το χιόνι ήταν σχεδόν ένα μέτρο το έργο των πυροσβεστών ήταν δύσκολο, ωστόσο με το πρώτο φως της ημέρας κατάφεραν να τους φτάσουν και να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στο ύψος του τελεφερικ.


Δεν επιτρέπεται από τη νύχτα λόγω χιονιού η κίνηση στη λεωφόρο Πάρνηθας, στη λεωφόρο Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414, αλλά και στη λεωφόρο Χασιάς από τη Μονή Κλειστών. Με αλυσίδες η κίνηση στην παλιά εθνική προς Θήβα, ενώ κλειστός είναι και ο δρόμος προς τα Βίλια, αλλά και η λεωφόρος Διονύσου από τον αριθμό 20 και πάνω.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Εύβοια με 5 χωριά αποκλεισμένα και κλειστούς τους δρόμους προς Αιδηψό και Αλιβέρι
Στην Κρήτη τη νύχτα χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα που είχαν μείνει με τα αυτοκίνητά τους στον Ομαλό, ενώ σήμερα χιονίζει από τα 500 μέτρα υψόμετρο και πάνω σε όλα τα ορεινά του νησιού.




Τι καιρό θα κάνει σήμερα
Για σήμερα περιμένουμε στην ανατολική και νότια χώρα νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κυρίως στις παράκτιες περιοχές. Στα δυτικά τμήματα της χώρας θα έχουμε ηλιοφάνεια. Χιόνια θα πέσουν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην ανατολική και νότια Αττικοβοιωτία, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα χιονίσει ακόμη και στις παραλίες.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα αλλά περιμένουμε να εξασθενίσουν από απόψε και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στα πελάγη όμως θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 2 βαθμούς, στα κεντρικά από -4 εως 9 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 11 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 9 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις αλλά και αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 7 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -1εναν εως 3 βαθμούς κελσίου.

Πού θα χιονίσει την Τετάρτη

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο και χιονοπτώσεις αρκετά ισχυρές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, την Ευβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτα θα είναι έντονα. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε νεφώσεις και ήπιες χιονοπτώσεις κυρίως στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων περιμένουμε από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, τοπικά όμως στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση από το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -12 εως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από -8 εως 8 βαθμούς και στα νησιά από -2 στην Κρήτη εως 11 στη Ρόδο.

Στη Αττική περιμένουμε νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο. Χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά και στα ανατολικά του νομού με σταδιακή εξασθένιση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στον Ευβοϊκό εως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 εως 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -4 εως 2 βαθμούς κελσίου.

Πού θα το στρώσει
Η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί και θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες. Το πάχος του χιονιού θα είναι ιδιαίτερα μεγάλο στα βόρεια προάστια, στην Πάρνηθα, στην Πεντέλη ενώ στα ανατολικά παράλια, από το Λαύριο μέχρι των Ωρωπό η χιονόπτωση θα είναι ισχυρή και θα υπάρξει χιονόστρωση 10 με 20 πόντους. Στην Πάρνθηθα η χιονόστρωση θα ξεπεράσει το μισό μέτρο ενώ στα βόρεια προάστια η χιονόστρωση θα φτάσει τους 10 με 20 πόντους.

Στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε χιόνι αλλά δε φαίνεται να το στρώνει πολύ. Στα γύρω υψίπεδα του νομού, δηλαδή στο Γαλάτσι, την Ηλιούπολη, τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Καισαριανή θα έχουμε 10 με 15 πόντους χιόνι αλλά στο κέντρο της Αθήνας θα έχουμε το πολύ 5 πόντους χιόνι σε ελάχιστες επιφάνειες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ι. ΛΕΝΤΖΟΥ


Πηγή : newsit.gr


Διακομματική Επιτροπή: Συζήτηση για την προβολή των κομμάτων στα ΜΜΕ



Ο καθορισμός των όρων προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, η χρηματοδότηση των κομμάτων και η δυνατότητα συμμετοχής των εκλογέων που κατοχύρωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν την 1η Ιανουαρίου, ήταν τα θέματα που συζήτησε, στην πρώτη συνεδρίασή της, η Διακομματική Επιτροπή των επερχόμενων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τους όρους προβολής, συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία να ισχύσει και σε αυτές τις εκλογές η ρύθμιση που ίσχυσε στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 και στις ευρωεκλογές 2014. Αυτό σημαίνει για κάθε υποψήφιο μια εμφάνιση σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας και δυο εμφανίσεις σε περιφερειακά μέσα, και για κάθε κόμμα η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης και μια συνέντευξη ή κάλυψη μιας εκδήλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υπάρξουν δυο debates -ένα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα μεταξύ των κομμάτων. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Μάλιστα ο Γιώργος Μουρούτης ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Από την πλευρά της ΝΔ τέθηκε, επίσης, το ζήτημα να μην μπορεί να διαφημισθεί κόμμα μέσω άλλων μέσων (όπως π.χ. διαφημιστικών σποτ από εφημερίδα, νεολαία κόμματος κ.ά.)

Το ΚΚΕ ζήτησε να εξαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο η Χρυσή Αυγή, με το επιχείρημα ότι ο τηλεοπτικός χρόνος αποτιμάται σε χρήμα και η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει προσωρινά ανασταλεί. Η πρόταση, την οποία υποστήριξε και το Ποτάμι, δεν έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα εκλεγμένο στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά με τη χρηματοδότηση των κομμάτων, από την πλειονότητα των κομμάτων ζητήθηκε να δοθεί η τακτική χρηματοδότηση του α’ τριμήνου του 2015 και η έκτακτη χρηματοδότηση ή τουλάχιστον μέρος αυτών. Η έκτακτη χρηματοδότηση των κομμάτων ανέρχεται στο 0,008% των εισπραχθέντων του 2014. Η Χρυσή Αυγή ζήτησε να μη δοθεί έκτακτη χρηματοδότηση σε κανένα κόμμα.

Σε ό,τι αφορά την ψήφο των 18άρηδων, οι εκπρόσωποι των κομμάτων ζήτησαν να υπάρξει δυνατότητα συμμετοχής τους. Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης ανέφερε σχετικά ότι «εκφράσθηκε από όλους η ευχή να βρεθεί λύση» και δήλωσε ότι «θα διερευνηθεί άμεσα αν υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί το νομικό κενό» και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράσθηκαν επιφυλάξεις για το αν είναι δυνατόν να γίνει τελικά κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που οι εκλογικοί κατάλογοι ενημερώνονται μετά την 1η Φεβρουαρίου. Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών δε υπενθυμίζουν ότι στις εκλογές του Μαρτίου 2004 τελικά δεν είχαν ψηφίσει οι τότε 18άρηδες, διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η ενημέρωση των εκλογικών καταλόγων. Επίσης, σημειώνουν ότι έχουν ήδη αποσταλεί οι δισκέτες με τα ονόματα των ψηφοφόρων στα 18.700 εκλογικά τμήματα και στα 500 εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών.

Το ΚΚΕ προσήλθε στη συνεδρίαση με πρόταση να λυθεί το ζήτημα της ψήφου των νέων 18άρηδων με ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατ΄ εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 8 του ΠΔ 26/2012 ζήτησε να θεωρηθεί ότι έχουν αποστερηθεί του εκλογικού δικαιώματος για τυπικούς λόγους (και γι αυτό δεν έχουν περιληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους) και επομένως να τους επιτραπεί να ψηφίσουν ως «παραληφθέντες εκλογείς». Δηλαδή, να ασκήσουν το εκλογικού τους δικαίωμα σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα του Δήμου, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, με πιστοποιητικό εγγραφής τους στα οικεία δημοτολόγια που θα χορηγείται υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο ή εξουσιοδοτημένο όργανο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του ΚΚΕ μετά τη λήξη της, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι ίσως χρειασθεί να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να παραταθεί η θητεία της Επιτροπής για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και των παραβάσεων. Το ΚΚΕ ζήτησε σε αυτή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να συμπεριληφθεί η πρότασή του.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα θέματα που τέθηκαν από τα κόμματα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ζήτησαν να υπάρξει ειδική έκπτωση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ανοικτά διόδια για να μετακινηθούν οι ψηφοφόροι στα εκλογικά τμήματα. Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το θέμα της καταβολής του εκλογικού επιδόματος στους δημοτικούς υπαλλήλους, που δεν έχει καταβληθεί από το 2012, και το θέμα του ύψους της αποζημίωσης των δικαστικών αντιπροσώπων. Οι εκπρόσωποι τής Χρυσής Αυγής, μετά τη συνάντηση, δήλωσαν ότι η Χ.Α. έχει υποβάλλει αίτηση αποφυλάκισης για τους 16 προφυλακισθέντες με βάση τα άρθρα 51 και 52 του Συντάγματος.




Πηγή: capital.gr




Κίνδυνος για επιδημία γρίπης στη χώρα μας-Ήδη 2 έχασαν τη ζωή τους



Τι αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Ο κίνδυνος για επιδημία γρίπης στη χώρα μας είναι ορατός και ήδη με την αλλαγή του έτους τέσσερις άνθρωποι χρειάσθηκαν εισαγωγή στην εντατική, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, αναφέρει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η δραστηριότητα της γρίπης αρχίζει να παρουσιάζει ανοδική πορεία στην χώρα μας (και στην Ευρώπη).

Όπως καταγράφηκε από το ευρωπαϊκό Σύστημα Παρατηρητών Νοσηρότητας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το επίπεδο νοσηρότητας της γρίπης στις χώρες της Ευρώπης αυξήθηκε από το 9% στο 13% μέσα σε μία εβδομάδα.

Μάλιστα ο υπότυπος του ιού της γρίπης που ευθύνεται για την αυξημένη νοσηρότητα των τελευταίων ημερών είναι ο Η3Ν2, ο οποίος δεν έχει συμπεριληφθεί στο εφετινό αντιγριπικό εμβόλιο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επισημαίνει.

«Ο υπότυπος αυτός απομονώθηκε μέχρι στιγμής σχεδόν στα μισά επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης ανά την Ευρώπη», αναφέρει ο ΠΙΣ και προσθέτει πως δεν υπάρχουν κρούσματα από τους υπότυπους που περιέχει το εμβόλιο, γεγονός που υποδηλώνει πως όσοι εμβολιάσθηκαν εναντίον τους, είναι καλυμμένοι.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καλεί όλους τους γιατρούς και τους ιατρικούς φορείς να βρίσκονται σε επιφυλακή, προειδοποιεί δε ότι το αντιγριπικό εμβόλιο είναι πολύ σημαντικό για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, σημειώνοντας ότι η ισχύς του είναι 3μηνη, οπότε σε άτομα υψηλού κινδύνου μπορεί να χρειαστεί επανάληψη, κατόπιν συνεννόησης με τον θεράποντα γιατρό τους. Ως ομάδες υψηλού κινδύνου, στις οποίες ο εμβολιασμός κρίνεται απαραίτητος, χαρακτηρίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας άτομα άνω των 60 ετών, παιδιά και ενήλικες με χρόνια νοσήματα, έγκυες και θηλάζουσες, παχύσαρκα άτομα (ΔΜΣ> 40kg/m2.) και όλοι οι κλειστοί πληθυσμοί (φυλακές, ιδρύματα σχολές, ειδικά σχολεία).

«Ιδιαίτερα σημαντικός σε μια επερχόμενη επιδημία γρίπης είναι να είναι εμβολιασμένοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές, τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Νοσοκομειακή περίθαλψη, ώστε να αποφεύγεται η διασπορά και η μετάδοση του ιού μέσα στο υγειονομικό προσωπικό» αναφέρει ο ΠΙΣ και τονίζει ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», καθώς από τη στιγμή διενέργειας του εμβολιασμού ως τη στιγμή που το εμβόλιο θα αρχίσει να παρέχει προστασία, παρέχεται ένα χρονικό διάστημα περίπου 3 εβδομάδων.


Πηγή : star.gr


Απάντηση Κομισιόν στα σενάρια Grexit: "Η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη"


Η συμμετοχή μιας χώρας στην Eυρωζώνη είναι αμετάκλητη, βάσει της Ευρωπαϊκής Συνθήκης, είναι η απάντηση της Κομισιόν στα σενάρια περί Grexit.

Mε το ελληνικό ζήτημα να κυριαρχεί στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων από την εκπρόσωπο της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρντ,κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη, υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.

Όπως υπενθύμισε, ερωτηθείσα τι αναφέρει και αν υπάρχει πρόνοια στη Συνθήκη της ΕΕ σχετικά με την ακούσια έξοδο χώρας- μέλους από την Eυρωζώνη, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι σύμφωνα με το άρθρο 143, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ, η συμμετοχή στην Eυρωζώνη είναι αμετάκλητη.

Συνέχισε, λέγοντας ότι το ευρώ δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του και ότι η Eυρωζώνη διευρύνεται, καθώς από την 1η του έτους η Λιθουανία έγινε το 19ο μέλος της.

"Το ευρώ είναι εδώ για να παραμείνει", πρόσθεσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.


Ακυρες οι μεταβιβάσεις ακινήτων χωρίς πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ


Μπλόκο στις μεταβιβάσεις ακινήτων βάζει το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον δεν έχουν καταβληθεί από τους υπόχρεους οι φόροι της τελευταίας πενταετίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, προκειμένου να μεταβιβασθεί ένα ακίνητο θα πρέπει να έχουν πληρωθεί από τους υπόχρεους όλοι οι φόροι ακινήτων της τελευταίας πενταετίας. Οι μεταβιβάσεις που θα γίνονται χωρίς πιστοποιητικό ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) θα θεωρούνται άκυρες. Αν και ονομάζεται «πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ», αφορά και τους φόρους ακινήτων που ίσχυαν και τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εκδίδουν το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ 2015 ηλεκτρονικά μέσω του Taxis. Ειδικότερα, το πιστοποιητικό κατά το έτος 2015 προσκομίζεται από όλους τους φορολογουμένους που συμβάλλονται στο ίδιο συμβολαιογραφικό έγγραφο, για τα έτη 2010 έως και 2014.

Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ εκδίδεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, εκτός από τις κατωτέρω περιπτώσεις:

• Πιστοποιητικό, το οποίο χορηγείται για αποβιώσαντα.

• Πιστοποιητικό νομικών προσώπων για τα έτη 2010 έως και 2013.

• Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται σε φορολογούμενο, ο οποίος έχει ανεξόφλητες ληξιπρόθεσμες οφειλές ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ.

• Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται με παρακράτηση του αναλογούντος φόρου.

• Πιστοποιητικό το οποίο χορηγείται σε πρόσωπο που έχει εξουσιοδοτηθεί για τη λήψη του με ειδικό προς τούτο πληρεξούσιο.

Αρμόδιος για τη χορήγηση του πιστοποιητικού με χειρόγραφη διαδικασία, είναι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, ο οποίος ήταν αρμόδιος για την παραλαβή ή τη σύνθεση της δήλωσης ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ κατά τα αντίστοιχα έτη.

Διαδικασία χορήγησης πιστοποιητικού σε νομικά πρόσωπα

Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2010 έως και 2013 χορηγείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, στον οποίο υποβάλλεται σχετική αίτηση, ενώ το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ έτους 2014 και επομένων ετών χορηγείται ηλεκτρονικά.

Σε φυσικά πρόσωπα

1. Το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ εκδίδεται ηλεκτρονικά σε φυσικό πρόσωπο, ενεργό χρήστη των υπηρεσιών του Taxisnet. Ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εκδίδεται για κάθε ακίνητο χωριστά.

2. Το πιστοποιητικό χορηγείται χειρόγραφα από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, στον οποίο υποβάλλεται σχετική αίτηση εφόσον βέβαια δεν μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά. Σημειώνεται ότι δεν χορηγείται το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ για δικαιώματα επί αγροτεμαχίων φυσικών προσώπων για τα έτη 2010 έως και 2013. Στις περιπτώσεις αυτές δεν μνημονεύεται και δεν επισυνάπτεται πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ.

Ειδικές περιπτώσεις

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ και ο φορολογούμενος έχει ανεξόφλητες οφειλές από διαφορετικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ, οι οποίες έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής, υποβάλλει αίτηση στην εφορία και το πιστοποιητικό χορηγείται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ. Προκειμένου να χορηγηθεί το πιστοποιητικό αυτό ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:

α) Αφού διαπιστωθεί από το τμήμα συμμόρφωσης και σχέσεων με τους φορολογουμένους της ΔΟΥ ότι το ακίνητο ή το δικαίωμα επί ακινήτου περιλαμβάνεται με τα ίδια στοιχεία στη δήλωση ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ για όσα έτη αιτείται το πιστοποιητικό, υπολογίζεται ο επιμεριστικά αναλογών φόρος ακίνητης περιουσίας ανά έτος, Επίσης, αναγράφεται το σύνολο των αναλογούντων ΦΑΠ και ΕΝΦΙΑ, που αφορούν ακίνητα για τα οποία ο φορολογούμενος έχει ήδη λάβει πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ του ιδίου έτους, καθώς και το σύνολο του φόρου που πρέπει να καταβληθεί, προκειμένου να χορηγηθεί το οικείο πιστοποιητικό.

β) Το τμήμα εσόδων της ΔΟΥ αναγράφει το υπόλοιπο του φόρου,που πρέπει να καταβληθεί, τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα επ’ αυτού, το συνολικό ποσό και τα στοιχεία του χρέους προς καταβολή.

Έντυπη Kαθημερινή


Εναέρια απόδραση ετοίμαζαν τα μέλη των Πυρήνων


10θέσιο ελικόπτερο ήθελαν να νοικιάσουν τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για να αποδράσουν αλά… Παλαιοκώστα από τον Κορυδαλλό το 2013

Εναέρια απόδραση αλά... Παλαιοκώστας προετοίμαζαν τα φυλακισμένα και ασύλληπτα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τον Φεβρουάριο του 2013. Ως «επενδυτές» του... real estate, με το πρόσχημα της «επείγουσας» ιατρικής διακομιδής... αρρώστου, ως καλεσμένοι... γάμου ή εκδρομείς ήθελαν να νοικιάσουν 10θέσιο ελικόπτερο προκειμένου να αποδράσουν από τον Κορυδαλλό.

Μετά τη σύλληψη των ληστών του Βελβεντού, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, τον Φεβρουάριο του 2013 εντόπισαν γιάφκα των Πυρήνων, στη συμβολή των οδών Καρπενησιώτη 66 και Δικονίμου 20 στα Τουρκοβούνια.

Στα 4 από τα 5 usb, εντόπισαν λεπτομερές σχέδιο για απόδραση των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με ελικόπτερο. Υπήρχε μια λεπτομερής καταγραφή ενεργειών για την εναέρια απόδραση των κρατουμένων με την ενοικίαση 10θέσιου ελικοπτέρου. Σχεδόν ταυτόχρονα εξελισσόταν η εναέρια αλλά αποτυχημένη προσπάθεια απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, με τη χρήση ελικοπτέρου από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι ασύλληπτοι Πυρήνες και τα έγκλειστα μέλη της είχαν προβεί σε μία απίστευτη «έρευνα αγοράς» για την εναέρια απόδρασή τους. Η προετοιμασία του σχεδίου της «μεγάλης εναέριας φυγής» μετά την αιματηρή ληστεία στην Πάρο, όπου είχε συλληφθεί ένα μέλος της, ενώ η υλοποίηση προγραμματιζόταν μετά τη «δίδυμη» ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, τα τέλη Φεβρουαρίου 2013.

Εναέριες λήψεις οικοπέδων

Οι νέοι «πυρήνες» είχαν καταγράψει 6-7 ξενοδοχεία στην Αττική που στην ταράτσα τους είχαν ελικοδρόμια. Σε αυτά είτε θα κατέλυαν ως «επενδυτές» αγοράς γης, απ’ όπου θα τους έπαιρνε το νοικιασμένο ελικόπτερο με προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού, είτε σε αυτά θα προσγειώνονταν μετά την απόδραση που σχεδίαζαν να κάνουν.

Έδιναν μεγάλη σημασία στην αιτιολόγηση της ενοικίασης του ελικοπτέρου και όπως φαίνεται στις καταγραφές που εντοπίστηκαν στα 4 από τα 5 usb, σκέφτονταν την πρόφαση του... real estate, δηλαδή την δήθεν εναέρια κατόπτευση οικοπέδων και εκτάσεων για την αγορά τους από μεγάλες εταιρείες. Σε άλλο σημείο φαίνεται να έχουν καταγράψει ως πιθανή αιτιολογία την έκτακτη-«επείγουσα» ιατρική διακομιδή... αρρώστου με νοικιασμένο ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας, που και πάλι θα είχε προορισμό την Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και την απόδραση τουλάχιστον 15 φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας της Φωτιάς». Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής τα χρήματα από τις ληστείες που είχαν διαπράξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα τα προόριζαν για την χρηματοδότηση του εγχειρήματος της μαζικής απόδρασης με ελικόπτερο.

Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2012 είχαν συγκεντρώσει στοιχεία από ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να ενοικιάσουν ελικόπτερο μεγάλης χωρητικότητας. Πρόσχημα ενοικίασης θα ήταν η παρατήρηση από ξένους και Έλληνες «επενδυτές», περιοχών της χώρας που είχαν, δήθεν, προσελκύσει το ενδιαφέρον τους. Άλλα «προσχήματα», ήταν η ενοικίαση του σε καλεσμένους γάμου ή εκδρομείς.

Κεντρικό ρόλο και σε αυτή την διαδικασία ενοικίασης και υλοποίησης του σχεδίου θα είχαν και οι τουλάχιστον δύο γυναίκες-μέλη της οργάνωσης.

Βίντεο για ληστείες ή απαγωγές

Σε άλλα ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα υπήρχαν φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών αλλά και παρακολουθήσεις διευθυντών τους. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν πως θα τα χρησιμοποιούσαν είτε για ληστείες στις συγκεκριμένες τράπεζες ή ακόμη και απαγωγές των διευθυντών τους. Θυμίζουν πως στις συλλήψεις μελών των «πυρήνων» στο διαμέρισμα της οδού  Ελλησπόντου στη Ν. Ιωνία Βόλου, είχε βρεθεί σχέδιο απαγωγής διευθυντή τράπεζας της πόλης, στον οποίο θα παρουσιάζονταν ως «αστυνομικοί». Επίσης, σε μικροκάμερες που είχαν βρεθεί στον Βόλο και στο διαμέρισμα της οδού Σαπφούς στην Καλλιθέα, υπήρχαν καταγεγραμμένες πληροφορίες και παρακολουθήσεις... 29 διευθυντών τραπεζών σε Αττική και επαρχία.

«Απόδραση» Βλαστού και Πυρήνων

Στις 13 Δεκεμβρίου 2011 ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και κάποιοι από τους Πυρήνες επιχειρούν να αποδράσουν εκμεταλλευόμενοι κενό ασφαλείας στον χώρο του επισκεπτηρίου των φυλακών. Με ένα πιστόλι που είχε περάσει στις φυλακές κράτησαν ομήρους για τουλάχιστον έξι ώρες, τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παρέμεναν εγκλωβισμένοι εκεί.

Οι κρατούμενοι είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι, το οποίο πέρασε κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, και αυτοσχέδια μαχαίρια. Η προσπάθεια απόδρασης είχε αποτραπεί, ή μπορεί να μην ήταν αυτή η πρόθεση.

Οκτώ κατηγορούμενα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» είχαν μεταφερθεί εκείνες τις ημέρες, από διάφορα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, στις φυλακές Κορυδαλλού. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους για αυτήν την υπόθεση, επιχείρησαν να αποδράσουν. Κρατούνταν στην Α' Πτέρυγα των Φυλακών κοντά στο κελί του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού ο οποίος είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό λόγω της δίκης του για την υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και της δολοφονίας του ιδιώτη Γιώργου Γούσιου.


Πηγή : thetoc.gr