Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

Η αστυνομία αναζητά τον Πακιστανό που δολοφόνησε την 17χρονη

 



Οι Πακιστανοί λαθρομετανάστες εξελίσσονται σε πολύ επικίνδυνους, και καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε εγκλήματα που διαπράττουν.

Οι αξιωματικοι του Ανθρωποκτονιών αναζητούν τον νεαρό λαθρομετανάστη Πακιστανό (εκτός και εάν πήρε ελληνική ταυτότητα, με τις παράνομες ελληνοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ), φίλο της άτυχης 17χρονης που δολοφονήθηκε στο Περιστέρι. Ο Πακιστανός, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή, προκειμένου να φωτίσουν τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου της.

Ο Πακιστανός, απο χθες το βράδυ ειναι εξαφανισμένος, και αναζητείται.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι προηγήθηκε καβγάς, χθες λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μεταξύ της 17χρονης και του λαθρομετανάστη Πακιστανού.

Ο ιατροδικαστής εντόπισε μώλωπες στα χέρια, ένδειξη ότι υπήρξε πάλη μεταξύ της κοπέλας και του εξαφανισμένου Πακιστανού. Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, περιμένουν τη νεκροτομή αλλα και τη μαρτυρία του Πακιστανού για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Η 17χρονη που δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ζούσε με τη μητέρα της και την αδερφή της, ενώ το τελευταίο διάστημα φέρεται να φιλοξενούσαν και τον Πακιστανό. Αυτό, ήταν και η αιτία έντονων διαφωνιών με τη μητερα της.



«Καμία σκιά, όλα στο φως» απαντά η κυβέρνηση στην φαιδρότητα Τσίπρα - Ανδρουλάκη

 



Ένας σοβαρός πολιτικός, θα ντρεπόταν να τον ταυτίσουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τις φαιδρές τακτικές του.

Αυτό που κάνει εντύπωση στους πολίτες, είναι το πόσο εύκολα παρασύρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην φαιδρότητα με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό που ακούστηκε για να τον δικαιολογήσουν είναι ότι είναι παρθένος ακόμα στην πολιτική και παρασύρεται εύκολα.

Με λίγα λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έχει την ικανότητα και την σοβαρότητα, να δείξει ότι υπάρχει και άλλη λύση για αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είμαστε όλοι στην αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού το σώου του φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται, και επειδή παρασύρει και τον Νίκο Ανδρουλάκη που μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του αυτή τη τακτική, η κυβέρνηση φωνάζει κατηγορηματικά «Καμία σκιά, όλα στο φως».

Το μήνυμα αυτό στέλνει η κυβέρνηση με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο για την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία έχει κάνει σημαία ο Ανδρουλάκης, και εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπαμε το προηγούμενο διάστημα ότι επιβάλλεται η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές. Προφανώς, όλες οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που έχουν, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, την ελληνική Δικαιοσύνη, για να προκύψουν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουμε», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε άμεσα και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που έγινε άμεσα την Παρασκευή. «Οχι μόνο η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτήν την απειλή. Υπάρχουν γνωστά περιστατικά και δημοσιεύματα απόπειρας παρακολούθησης των κινητών πολιτικών προσώπων και δημοσίων προσώπων σε πάρα πολλές χώρες από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Είναι μια απειλή, απέναντι στην οποία και η χώρα μας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να αντεπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, είχε δεχθεί επίθεση στον υπολογιστή της, μια απόπειρα να υποκλαπούν στοιχεία από το μέιλ της. Ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν παρακολουθήσεις ή απόπειρα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων Ισπανών ευρωβουλευτών, της κυρίας Νταϊάνα Ρίμπα και του κ. Ζορντί Σολέ, αυτά είναι κάποια πρώτα ονόματα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι, τουλάχιστον, 300 δημόσια πρόσωπα στην Ουγγαρία, 10 Πολωνοί, σειρά υπουργών στη Γαλλία, ανάμεσα στους οποίους και ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Αμυνας, 68 δημόσια πρόσωπα στην Ισπανία, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές. 

Να προχωρήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι εισαγγελικές έρευνες για τις καταγγελίες παρακολουθήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Οι εισαγγελικές έρευνες για τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, μετά τις αναφορές των καταγγελλόντων στον Αρειο Πάγο. Από την Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου οι αναφορές διαβιβάστηκαν αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν και πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την άμεση διερεύνησή τους, στέλνοντας και ένα μήνυμα από πλευράς της κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό να ζητά να χυθεί άπλετο φως από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Επαναλαμβάνουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αυτοί που θα εκτεθούν με βεβαιότητα είναι πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με το σώου που κάνει αντί να δείξει σοβαρότητα, και φυσικά ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο νούμερο τον γνωστό Αλέξη Τσίπρα, και στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων γιατί η καταγγελίες του πρώην υπουργού Λαφαζάνη ήρθε η ώρα να ερευνηθούν.



Η δικογραφία χρεώθηκε σε εισαγγελέα και ο Ανδρουλάκης συνεχίζει την φαιδρή συνταγή αλλά ΣΥΡΙΖΑ

 



Η Δικαιοσύνη διενεργούσε διπλή έρευνα, για υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη από τον περασμένο Μάιο, δηλαδή δύο μήνες πριν από τη μηνυτήρια αναφορά του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η πρώτη δικογραφία που αφορά τον δημοσιογράφο, χρεώθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά τη μηνυτήρια αναφορά Ανδρουλάκη, για την παγίδευση του τηλεφώνου του και τη χειρίζεται ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος.

Παρά το ότι η κυβέρνηση ενήργησε άμεσα και η καταγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη πήρε τον δρόμο για την δικαιοσύνη, ο κατάλληλος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεχίζει την φαιδρή αντιπολίτευση με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρώτη ανοιχτή πολιτική του ομιλία στην Κρήτη, μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος, υποστήριξε χωρίς ίχνος σοβαρότητας οτι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν αυτό που βρέθηκε στο κινητό του είχε βρεθεί στο κινητό του Μητσοτάκη, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή αν είχε βρεθεί σήμερα στο κινητό του Τσίπρα με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, προσπαθώντας και πάλι χωρίς ίχνος σοβαρότητας να κάνει το θέμα Ελληνικό και όχι Ευρωπαικό, μήπως και επιβιώσει πολιτικά.



Θύμα κυβερνοεπίθεσης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

 


Θύμα κυβερνοεπίθεσης υπήρξε και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η ίδια, προσθέτοντας πως αυτό «είναι ένα θέμα που δυστυχώς απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα».

Μιλώντας στον ANT1 η κυρία Σπυράκη, «τον Ιούνιο του 2021 δέχτηκα e-mail από τον επικεφαλής Ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αίτημα συνάντησης. Έστειλα το βοηθό μου, γιατί νόμιζα πως πρόκειται για μια συνηθισμένη δουλειά. Ζήτησε και επέμενε να με δει, λέγοντας πως έχω πέσει θύμα κυβερνοεπίθεσης και δεν είχε άλλη δυνατότητα για να μιλήσει στον βοηθό μου», είπε.

Και συνέχισε: «Ήρθε και έγινε μία συνάντηση μέσω zoom, επειδή τότε τα μέτρα ήταν αυστηρά. Στη συνάντηση αυτή αποκαλύφθηκε ότι έγινε επίθεση στο κοινοβουλευτικό μου e-mail, από κρατική οντότητα, τρίτης χώρας, στις 11 Μαρτίου, και ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα προκειμένου η επίθεση αυτή να μη συνεχιστεί. Παραδώσαμε όλες μας τις κινητές και τις σταθερές συσκευές στο Κοινοβούλιο και πήραμε καινούργιες και εγώ και όλοι μου οι βοηθοί και οι συνεργάτες. Η σκόνη δεν σηκώθηκε, γιατί απλώς αυτό είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα, το οποίο χρειάζεται πάρα πολύ σοβαρά μέτρα. Συμβαίνει και στο Ευρωκοινοβούλιο, που εκεί είμαι και το ξέρω. Μπορώ να σας πω ότι συνέβη σε μένα και σας βεβαιώνω ότι συμβαίνει σε πολλούς συναδέλφους», σημείωσε.

Όπως εξήγησε η κυρία Σπυράκη, στο στόχαστρο βρίσκονται πολλοί ευρωβουλευτές που διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. «Είναι στο στόχαστρο συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Ευρωβουλή που χειρίζονται θέματα. Ενδιαφέρονται κρατικές οντότητες από τρίτες χώρες, ενδιαφέρονται διάφοροι απ’ το εξωτερικό, είναι ένα ζήτημα που αφορά σαφώς την ασφάλεια των υπηρεσιών των ευρωπαϊκών θεσμών, γιατί εκεί λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τον καθένα μας και την καθεμία μας. Αλλά είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να εργαλειοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση», κατέληξε.

«Δεν είναι θέμα που αφορά τις ελληνικές αρχές»Απευθυνόμενη δε προς τον εκπρόσωπο Τύπο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μάντζο, η κυρία Σπυράκη ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Μακάρι να μπορούσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να το επιλύσει. Μακάρι, αλλά δεν συμβαίνει. Η υπόθεση αφορά την ασφάλεια των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μπορείτε να απευθυνθείτε εκεί. Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στο εξωτερικό, καταλαβαίνω ότι επειδή είμαστε Έλληνες μπορούμε το συζητήσουμε, αλλά δεν είναι ένα θέμα που αφορά που αφορά τις ελληνικές αρχές».





Αναχώρησε από την Οδησσό το πρώτο φορτίο με σιτηρά

 


Το πρώτο φορτίο ουκρανικών σιτηρών αναχώρησε από το λιμάνι της Οδησσού εχθές στις 09:17 (ώρα Ελλάδας).

«Το πλοίο Razoni απέπλευσε από το λιμάνι της Οδησσού με προορισμό το λιμάνι της Τρίπολης στον Λίβανο. Στις 2 Αυγούστου αναμένεται στην Κωνσταντινούπολη. Θα συνεχίσει την πορεία του προς τον προορισμό του έπειτα από επιθεωρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», ανακοινώθηκε από το τουρκικό υπουργείο.




Απειλές Κίνας: «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» αν η Πελόζι επισκεφθεί την Ταϊβάν

 



Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ξεκίνησε εχθές Δευτέρα την περιοδεία της στην Ασία, μια περιοδεία η οποία καλύπτεται από μυστικότητα έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Κίνα με αφορμή την Ταϊβάν.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ κάλεσε την Πελόζι να εργαστεί για «σταθερές» σχέσεις με το Πεκίνο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην πόλη-κράτος. «Ο πρωθυπουργός Λι τόνισε τη σημασία των σταθερών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Σιγκαπούρης.

Η ασιατική της περιοδεία περιλαμβάνει ακόμη στάσεις στη Μαλαισία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, αλλά αυτό που έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον είναι μια πιθανή επίσκεψή της στην Ταϊβάν.

Οι πληροφορίες για σχέδιο επίσκεψής της στη νήσο έχουν προκαλέσει την οργή του Πεκίνου και αμηχανία ακόμη και στον Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση στις σχέσεις με την Κίνα.

Το Πεκίνο θεωρεί δικό του έδαφος την αυτοδιοικούμενη Ταϊβάν, έδαφος το οποίο μια μέρα αν χρειαστεί λέει ότι θα καταλάβει δια της βίας, και έχει πραγματοποιήσει όλο και εντονότερες προειδοποιήσεις ότι θα θεωρήσει μια επίσκεψη της Πελόζι σοβαρή πρόκληση.

Ο εκπρόσωπος Ζάο Λιτσιάν προειδοποίησε ότι η Κίνα δεν «θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια» αν η Πελόζι επισκεφθεί την Ταιβάν και ότι επειδή είναι «η τρίτη στη σειρά αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης» τυχόν επίσκεψή της θα «έχει πρωτοφανή πολιτικό αντίκτυπο».

Η Πελόζι συνοδεύεται από τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γκρέγκορι Μικς καθώς και από μέλη της Μόνιμης Επίλεκτης Επιτροπής Πληροφοριών και της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλής.

Τα 23 εκατομμύρια πολίτες της Ταϊβάν ζουν επί χρόνια με την πιθανότητα μιας κινεζικής εισβολής, αλλά η απειλή αυτή έχει αυξηθεί υπό την προεδρία του Σι Τζινπίνγκ.

Παρότι στο διπλωματικό επίπεδο αναγνωρίζουν το Πεκίνο επί της Ταϊπέι, οι ΗΠΑ στηρίζουν επίσης την δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ταϊβάν και αντιτίθενται σε όποια βίαιη αλλαγή του καθεστώτος του νησιού.

Ο Μπάιντεν και ο Σι είχαν την περασμένη εβδομάδα μια τηλεφωνική επικοινωνία σε υψηλούς τόνους στην οποία κυριάρχησαν οι διαφωνίες τους σχετικά με την Ταϊβάν. Ο Σι διατύπωσε σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ «να μην παίζουν με την φωτιά» αναφορικά με τη νήσο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επιχειρήσει να υποβαθμίσουν τη σημασία μιας πιθανής επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία προς τους κινέζους ηγέτες.

Στην Ταϊβάν τα συναισθήματα των πολιτών είναι ανάμεικτα σχετικά με μια πιθανή επίσκεψή της Πελόζι, αλλά τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν δηλώσει ότι το νησί δεν θα πρέπει να ενδώσει στις κινεζικές πιέσεις.



Ληστεία με κουζινομάχαιρο σε ψιλικατζίδικο

 



Κακοποιός απείλησε με κουζινομάχαιρο το βράδυ της Δευτέρας (1/8) ένα υπάλληλο και ένα πελάτη καταστήματος ψιλικών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Ο κουκουλοφόρος κακοποιός «μπούκαρε» στο κατάστημα, τους ακινητοποίησε, αφαίρεσε από το ταμείο πάνω από 200 ευρώ και έγινε καπνός. 

Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε ούτε ο υπάλληλος του ψιλικατζίδικου, ούτε ο πελάτης που βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του.

Δείτε τα βίντεο του GRTimes.gr :






Ακάρ για ψυχιατρείο: «Η Ελλάδα κάτι σκαρώνει εναντίον της Τουρκίας»

 



Τρελές δηλώσεις χωρίς καμία σοβαρότητα και βάση, κάνει για ακόμα μία φορά ο Ακάρ αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Χουλουσί Ακάρ φτάνει στο σημείο να κατηγορεί την Ελλάδα ότι «κάτι σκαρώνει» σε βάρος της Τουρκίας, όπως αναφέρει το Anadolu στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter. Καλεί δε με θράσος την Αθήνα να ενεργήσει με βάση τις «σχέσεις καλής γειτονίας». 

«Η Αθήνα σκαρώνει κάτι εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό προϋπολογισμό της», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις». 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ τόνισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα. 

Μάλιστα, ο θρασύτατος Χουλουσί Ακάρ καλεί την χώρα μας να ενεργήσει σύμφωνα με τις «σχέσεις καλής γειτονίας» για διάλογο.

«Η στάση της Ελλάδας είναι ανώμαλη», επισήμανε αυτός που είναι υπουργός άμυνας, σε μία κυβέρνηση, ανώμαλη, που χρειάζεται ψυχιατρείο, που προκαλεί την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, δεν βάζει μυαλό και χρησιμοποιεί το ψέμα και την προπαγάνδα παρά τα "χαστούκια" που τρώει ακόμα και από συμμάχους της όπως η Γερμανία, που καταδικάζουν όσα λέει και κάνει .





Η CIA σκότωσε τον ηγέτη της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι στο Αφγανιστάν


 

O ηγέτης της Αλ Κάιντα, ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, σκοτώθηκε σε αεροπορικό πλήγμα της CIA στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ.

Η επίθεση διεξήχθη το σαββατοκύριακο δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δεν κατονομάζεται.

Ο Ζαουάχρι, ο οποίος μόλις είχε κλείσει τα 71 του χρόνια, παρέμενε το διεθνές σύμβολο της τρομοκρατικής οργάνωσης, 11 χρόνια αφότου οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Για ένα διάστημα, ενήργησε ως προσωπικός γιατρός του Μπιν Λάντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μιλήσει στις 19:30 της Δευτέρας (τοπική ώρα· στις 02:30 ώρα Ελλάδας) για «μια επιτυχημένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση» κατά της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αξιωματούχοι είπαν νωρίτερα πως διεξήχθη πλήγμα με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) της αμερικανικής υπηρεσίας κατασκοπείας εναντίον «σημαντικού» στόχου που ανήκει στην Αλ Κάιντα.

Αυτή είναι η πρώτη γνωστή αμερικανική αεροπορική επιδρομή στην Καμπούλ αφότου ανακατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν οι Ταλιμπάν πριν σχεδόν έναν χρόνο, τη 15η Αυγούστου 2021, καθώς αποχωρούσε με εσπευσμένο και χαοτικό τρόπο το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό δυτικών κρατών.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιουλά Μουτζάχιντ, περιορίστηκε από την πλευρά του να επιβεβαιώσει μόνο ότι διεξήχθη αεροπορική επιδρομή με UAV και την καταδίκασε σθεναρά, κάνοντας λόγο περί παραβίασης «των διεθνών αρχών».

Ο Αμπντούλ Ναφί Τακόρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν, είπε χθες στο Reuters ότι το πρωί της Κυριακής «σπίτι χτυπήθηκε από πύραυλο στη Σερπούρ», συνοικία της αφγανικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξαν θύματα καθώς το σπίτι αυτό ήταν άδειο».

Εάν επιβεβαιωθεί ότι το πρόσωπο που σκοτώθηκε προχθές Κυριακή ήταν ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, θα εγερθούν άβολα ερωτήματα για τους Ταλιμπάν, που υπόσχονταν ότι δεν θα επέτρεπαν σε τρομοκρατικές οργανώσεις να χρησιμοποιούν την αφγανική επικράτεια ως καταφύγιο αφού επανήλθαν στην εξουσία στο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας πέρυσι.

Ο αλ Ζαουάχρι, αιγύπτιος χειρουργός, προέρχεται από διακεκριμένη αιγυπτιακή οικογένεια. Ο παππούς του, Ράμπια αλ Ζαουάχρι ήταν ο μεγάλος ιμάμης του Αλ Αζχάρ στο Κάιρο, το εκπαιδευτικό κέντρο του σουνιτικού Ισλάμ και ο αδελφός του παππού του Αμπντέλ Ραχμάν Αζάμ ήταν ο πρώτος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα είχε βοηθήσει τον εγκέφαλο της πιο θανατηφόρας τρομοκρατικής επίθεσης σε αμερικανικό έδαφος, όταν οι αεροπειρατές μετέτρεψαν τα αμερικανικά αεροσκάφη σε πυραύλους και χτύπησαν τους Δίδυμους Πύργους και το κτίριο του Πενταγώνου.

Θεωρείται, επίσης, πως ήταν μαζί με άλλους ηγέτες της Αλ Κάιντα ο αρχιτέκτονας των επιθέσεων του 2000 εναντίον του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Cole στην Υεμένη (17 αμερικανοί στρατιωτικοί νεκροί, πάνω από 30 τραυματίες) και των επιθέσεων εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στην Κένυα και στην Τανζανία την 7η Αυγούστου 1998 (224 νεκροί, πάνω από 5.000 τραυματίες).

Ο Αϊμάν αλ Ζαουάχρι ανέλαβε την ηγεσία της τρομοκρατικής οργάνωσης μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν σε επιχείρηση των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων στην Αμποταμπάντ του Πακιστάν το 2011.



Δολοφονήθηκε 17χρονη στο περιστέρι αναζητείται ο σύντροφος της

 



17χρονη κοπέλα, βρέθηκε αργά χθες το βράδυ δολοφονημένη μέσα στο σπίτι της στο Περιστέρι, στην οδό Αραχώβης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα έφερε μώλωπες στο σώμα και τα χέρια της παρότι στο σπίτι δε διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης, πράγμα που σημαίνει ότι το θύμα γνώριζε τον δράστη. 

Την κοπέλα εντόπισαν η μητέρα και η αδερφή της, οι οποίες κάλεσαν αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία αναζητά τον σύντροφο της κοπέλας, τα ίχνη του οποίου έχουν εξαφανιστεί μετά τον εντοπισμό της σορού της κοπέλας.