Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

«Καμία σκιά, όλα στο φως» απαντά η κυβέρνηση στην φαιδρότητα Τσίπρα - Ανδρουλάκη

 



Ένας σοβαρός πολιτικός, θα ντρεπόταν να τον ταυτίσουν με τον Αλέξη Τσίπρα και τις φαιδρές τακτικές του.

Αυτό που κάνει εντύπωση στους πολίτες, είναι το πόσο εύκολα παρασύρεται ο Νίκος Ανδρουλάκης, στην φαιδρότητα με συνταγή ΣΥΡΙΖΑ! Αυτό που ακούστηκε για να τον δικαιολογήσουν είναι ότι είναι παρθένος ακόμα στην πολιτική και παρασύρεται εύκολα.

Με λίγα λόγια ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν έχει την ικανότητα και την σοβαρότητα, να δείξει ότι υπάρχει και άλλη λύση για αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είμαστε όλοι στην αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού το σώου του φαιδρού ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται, και επειδή παρασύρει και τον Νίκο Ανδρουλάκη που μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του αυτή τη τακτική, η κυβέρνηση φωνάζει κατηγορηματικά «Καμία σκιά, όλα στο φως».

Το μήνυμα αυτό στέλνει η κυβέρνηση με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο για την υπόθεση της απόπειρας παρακολούθησης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία έχει κάνει σημαία ο Ανδρουλάκης, και εκμεταλλεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπαμε το προηγούμενο διάστημα ότι επιβάλλεται η ελληνική Δικαιοσύνη να κάνει ό,τι πρέπει προκειμένου να διερευνηθούν οι υποθέσεις αυτές. Προφανώς, όλες οι κρατικές υπηρεσίες πρέπει να συνδράμουν με την τεχνογνωσία που έχουν, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων τους, την ελληνική Δικαιοσύνη, για να προκύψουν οι απαντήσεις που όλοι περιμένουμε», απάντησε μετά από σχετική ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Και υπενθύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντέδρασε άμεσα και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλής να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, κάτι που έγινε άμεσα την Παρασκευή. «Οχι μόνο η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με αυτήν την απειλή. Υπάρχουν γνωστά περιστατικά και δημοσιεύματα απόπειρας παρακολούθησης των κινητών πολιτικών προσώπων και δημοσίων προσώπων σε πάρα πολλές χώρες από αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Είναι μια απειλή, απέναντι στην οποία και η χώρα μας και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες οφείλουν να αντεπεξέλθουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», πρόσθεσε.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, είχε δεχθεί επίθεση στον υπολογιστή της, μια απόπειρα να υποκλαπούν στοιχεία από το μέιλ της. Ειδοποιήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Δημοσιεύματα αποκαλύπτουν παρακολουθήσεις ή απόπειρα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων Ισπανών ευρωβουλευτών, της κυρίας Νταϊάνα Ρίμπα και του κ. Ζορντί Σολέ, αυτά είναι κάποια πρώτα ονόματα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι, τουλάχιστον, 300 δημόσια πρόσωπα στην Ουγγαρία, 10 Πολωνοί, σειρά υπουργών στη Γαλλία, ανάμεσα στους οποίους και ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υπουργός Αμυνας, 68 δημόσια πρόσωπα στην Ισπανία, είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με τέτοιου είδους παράνομες πρακτικές. 

Να προχωρήσουν κατά απόλυτη προτεραιότητα οι εισαγγελικές έρευνες για τις καταγγελίες παρακολουθήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Οι εισαγγελικές έρευνες για τις καταγγελίες του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, μετά τις αναφορές των καταγγελλόντων στον Αρειο Πάγο. Από την Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου οι αναφορές διαβιβάστηκαν αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διερευνηθούν και πλέον ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά την άμεση διερεύνησή τους, στέλνοντας και ένα μήνυμα από πλευράς της κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό να ζητά να χυθεί άπλετο φως από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης.

Επαναλαμβάνουμε ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα, αυτοί που θα εκτεθούν με βεβαιότητα είναι πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με το σώου που κάνει αντί να δείξει σοβαρότητα, και φυσικά ο θίασος ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο νούμερο τον γνωστό Αλέξη Τσίπρα, και στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις παρακολουθήσεων γιατί η καταγγελίες του πρώην υπουργού Λαφαζάνη ήρθε η ώρα να ερευνηθούν.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου