Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Μετά το κράξιμο η Κατερίνα Νοτοπούλου «κατέβασε» την αφίσα με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο



Μετά την άθλια τακτική της να οικειοποιηθεί την επιτυχία του Γιάννη και να τον βάλει σε αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για λογαριασμό της ήρθε το ανελέητο κράξιμο όπως της άξιζε.

Λίγο αργότερα, η πρώην υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης και νυν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ κατέβασε τη φωτογραφία, ενώ είχε γεμίσει το twitter και το Instagram με τις αντιδράσεις από χρήστες του διαδικτύου. 

Στον λογαριασμό της στο Instagram δεν υπάρχει πλέον η συγκεκριμένα αφίσα.


Η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX -Εντός ΑΟΖ Κύπρου, με πραγματικά πυρά


Νέα NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, δεσμεύοντας οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ εξέδωσε η Τουρκία.

Η νέα «εξαγγελία προς ναυτιλλομένους» (NAVTEX) που εξέδωσε η Αγκυρα, αφορά σε επτά διαφορετικές ημερομηνίες από 2 έως 17 Ιουλίου για ασκήσεις με πραγματικά πυρά σε περιοχές που βρίσκονται σε κυπριακά χωρικά ύδατα.

ΝΑVTEX 725/19
TURNHOS N/W : 0725/19
MEDITERRANEAN SEA
GUNNERY EXERCISE,
02 JUL 19 FROM 0700Z TO 0900Z
05 JUL 19 FROM 1100Z TO 1400Z
07 JUL 19 FROM 0600Z TO 0900Z
10 JUL 19 FROM 1300Z TO 1500Z
12 JUL 19 FROM 1000Z TO 1200Z
15 JUL 19 FROM 1400Z TO 1600Z
17 JUL 19 FROM 0600Z TO 0800Z
IN AREA BOUNDED BY;
34 07.00 N – 033 16.30 E
34 07.00 N – 033 32.00 E
33 34.00 N – 033 32.00 E

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνει να κλιμακώνει τις προκλήσεις αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της ΕΕ αλλά και της Αθήνας.

σίπρας: «Αν δεν σταματήσετε τις γεωτρήσεις, θα υπάρξει τίμημα»
Και αυτό, λίγες μόλις ώρες μετά την νέα αυστηρή προειδοποίηση του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος από την Κύπρο προειδοποίησε πως αν η Τουρκία δεν σταματήσει τις γεωτρήσεις θα υπάρξει τίμημα.

«Το μήνυμα είναι σαφές. Δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι ένδειξη ισχύος αλλά ένδειξη αδυναμίας να επιχειρεί κανείς άγονες γεωτρήσεις στην ΑΟΖ μιας χώρας που γνωρίζει ότι δεν έχει αποτρεπτική δύναμη στη θάλασσα» είπε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στην ΕΛΔΥΚ για να προσθέσει: «Καλό θα ήταν οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου να σταματήσουν εδώ. Γιατί θα υπάρξει τίμημα σοβαρό και στις ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και σε ό,τι αφορά την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Ερντογάν: «Ας λέει ό,τι θέλει ο Τσίπρας, θα κάνουμε γεωτρήσεις»
Ωστόσο, ο Τούρκος πρόεδρος, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, επέμεινε ότι η Άγκυρα θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις και θα λάβει μέτρα με τις ένοπλες δυνάμεις της.

Απαντώντας στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα προς την Άγκυρα για πιθανές έρευνες στο Καστελόριζο ο Ερντογάν διεμήνυσε ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του: «διαθέτουμε τέσσερα πλοία στην περιοχή και έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας λέει μόνος του κάποια πράγματα. Ο,τι και να λέει εμείς έχουμε δικαιώματα εκεί. Στο όνομα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, τα πλοία ερευνών και γεωτρήσεών μας θα συνεχίσουν τις έρευνες. Έχουμε πάρει και θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Για πολλοστή φορά ο Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία θα διεκδικήσει πάση θυσία μερίδιο από την ενεργειακή πίτα της Ανατολικής Μεσογείου: «Μέχρι να πετύχουμε τη δίκαιη διανομή του φυσικού πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο θα συνεχίσουμε τα αποφασιστικά μας βήματα στην περιοχή. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία προσπάθεια έρευνας και γεώτρησης τα οποία αγνοούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου”».


Πηγή: iefimerida.gr 


Στοιχεία σοκ για την αύξηση των νέων που είναι εξαρτημένοι από την κάνναβη τα ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Δεν είναι τυχαία η αύξηση των εξαρτημένων από κάνναβη στην χώρα μας, έχει υπεύθυνους που είναι ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η ανομία που υπάρχει γενικότερα με την ανοχή της κυβέρνησης.

Σε άνοδο βρίσκεται ο αριθμών των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια για να απεξαρτηθούν σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ για το 2018.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι εξαρτημένοι από την κάνναβη αγγίζουν το ποσοστό του 36%. Το πρόβλημα της εξάρτησης ήρθε στο φως από τα απολογιστικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για το 2018 τα οποία παρουσιάστηκαν.

Στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνονται χρήστες ηρωίνης με ποσοστό 41% , κάνναβης με 36%, κοκαΐνης με 12% και άλλων ουσιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σχετικά με τις διάφορες μορφές εξάρτησης το 2018 επισήμανε ότι οι εξυπηρετούμενοι ήταν 14.867 άτομα, με το 1/3 από αυτούς να είναι μέλη του στενού περιβάλλοντος των ανθρώπων με πρόβλημα χρήσης/εξάρτησης.

Οι ειδικοί επίσης ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί άνοδος στον αριθμό των νεαρών ενηλίκων με σημαντικό βαθμό δυσλειτουργικότητας, οι οποίοι ζητούν αρωγή για την εξάρτηση από την κάνναβη, αλλά και οι εξαρτημένοι από οπιοειδή, άνω των 40 ετών με μακρά πορεία στη χρήση και έντονα προβλήματα υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπρόσθετα, 1 στους 5 από όσους απευθύνονται για θεραπευτική βοήθεια στο ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει και άλλες μορφές εξάρτησης όπως είναι το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.




Με άθλιο τρόπο οικειοποιείται τον Αντετοκούνμπο η Νοτοπούλου κάνοντας τον αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ


Η Νοτοπούλου ανίκανη να παρουσιάσει ένα αφήγημα για να πείσει καμιά δεκαριά να την ψηφίσουν προσπαθεί να οικειοποιηθεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο κάνοντάς τον προεκλογική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνουμε ότι η ανάρτηση της Νοtοπούλου δεν περιέχει ούτε ένα συγχαρητήρια για την επιτυχία του Γιάννη στο ΝΒΑ, απλά τον χρησιμοποιεί για προπαγανδιστικούς λόγους και χωρίς ίχνος ντροπής.

Την αθλιότητα αυτή την δημοσίευσε στο Instagram η Κατερίνα Νοτοπούλου, με αφορμή την αναθέρμανση της πολιτικής συζήτησης για το ζήτημα της απόδοσης ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, γράφοντας μάλιστα “Greek to the core” : «Ελληνας μέχρι το μεδούλι» και το «Ήσουν πάντα ένας από εμάς».

Στο κείμενο απελπισίας η Κατερίνα Νοτοπούλου επιτίθεται και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ανάρτηση χωρίς ίχνος ντροπής : «Σήμερα που ο Γιάννης Αντετοκούμπο, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ανεβαίνει στην κορυφή και “γράφει” Ιστορία, για τον κ. Μητσοτάκη είναι ένας “θαυμάσιος άνθρωπος, που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε”…το 2015, στο Νομοσχέδιο όμως που έδινε την Ελληνική Ιθαγένεια σε παιδιά όπως ο Γιάννης, ο κ. Μητσοτάκης, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο, κατάψηφίζοντας το. Η υποκρισία στο…μεγαλείο της!»






Γκέτο συμμοριών τα σωφρονιστικά καταστήματα! Στον κόσμο τους στο υπουργείο μην θίξουν τους κακοποιούς




Το πόσο σοβαρά παίρνουν στο υπουργείο και η κυβέρνηση όσα συμβαίνουν στο χώρο των φυλακών  φαίνεται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις και την βιαστική αλλαγή του ποινικού κώδικα υπέρ συντρόφων κακοποιών και τρομοκρατών και σε βάρος της κοινωνίας.

Για απλά αναταραχή κάνει λόγο το υπουργείο Δικαιοσύνης χωρίς καμία αίσθηση ευθύνης, και για επικίνδυνες αντιπαραθέσεις και συμπλοκές κρατουμένων με αυτοσχέδια όπλα μιλούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι διαψεύδοντας την ακροαριστερή επικίνδυνη πολιτική ηγεσία του υπουργείου.





Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αναταραχή μεταξύ κρατουμένων δύο Πτερύγων (Β’ και Ε’ Πτέρυγας), και αναφέρει  «χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βιαιοπραγίες ή εκτεταμένες συμπλοκές» και σημειώνει «αφού ασφαλίστηκαν οι πτέρυγες, με τη συνδρομή δύναμης της Ελληνικής Αστυνομίας, οι κρατούμενοι εισήλθαν στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος κράτησης». Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «διεξάγονται έρευνες στους χώρους των πτερύγων για πιθανά απαγορευμένα αντικείμενα».




Επίθεση με εμετικά συνθήματα κατά της Ντόρας στο ασανσέρ του γραφείου της



Άθλια ανθρωπάκια σύντροφοι αντιεξουσιαστές γνωστοί κακοποιοί που προστατεύονται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα άθλια ακροαριστερά ανθρωπάκια που υμνούν την τρομοκρατία και τους εκτελεστές της, βανδάλισαν τα ξημερώματα της Τετάρτης το πολιτικό γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά και άφησαν πίσω τους εμετικά συνθήματα.

Όλοι αντίκρισαν στο ασανσέρ του κτιρίου συνθήματα όπως «Ντόρα, το ’89 έγινε μισή δουλειά» και «Ντόρα σε τσούζει της 17 το ούζι».




Αυτή η αθλιότητα δείχνει ότι η ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε συντρόφους αντιεξουσιαστές και τρομοκράτες έχει φτάσει στο απροχώρητο.

H Ντόρα Μπακογιάννη έγραψε στο twitter : «Αυτά τα παιδάκια που δεν ξέρουν τίποτα για τον Παύλο Μπακογιάννη γράφουν χυδαία συνθήματα αγνοώντας την ιστορία και τη διαδρομή του. Αν νομίζουν ότι θα φοβηθώ κάνουν μεγάλο λάθος. Τους καλώ σε δημόσιο διάλογο και ας αφήσουν τα συνθήματα και τις απειλές» 

Αυτά τα παιδάκια που δεν ξέρουν τίποτα για τον Παύλο Μπακογιάννη γράφουν χυδαία συνθήματα αγνοώντας την ιστορία και τη διαδρομή του. Αν νομίζουν ότι θα φοβηθώ κάνουν μεγάλο λάθος. Τους καλώ σε δημόσιο διάλογο και ας αφήσουν τα συνθήματα και τις απειλές.




Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Ant1, στην εκπομπή «The 2night show» και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου



ΜΟΥΣΙΚΗ : Guns n’ roses, Sweet child o’ mine 
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Πολύ καλοί. 
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Καλωσήρθατε.  
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.  
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Δύσκολο τραγούδι και, η αλήθεια είναι ότι, πληροφορίες λένε πως το έχετε στο κινητό κ. Μητσοτάκη, όταν σας παίρνουν τηλέφωνα ακούγεται αυτός ο ήχος.   
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στο κινητό έχω το Paradise city των Guns n Roses. 
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Αμάν λάθος τραγούδι μάθαμε!  
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αλλά αυτό είναι ακόμα πιο αγαπημένο μου. 1989 όταν ήμουν τριτοετής  στην Αμερική.   
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Τους έχετε δει από κοντά; 
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν τους είδα ποτέ από κοντά, δυστυχώς, και είναι κρίμα γιατί ήταν μια από τις τελευταίες πολύ μεγάλες μπάντες της ροκ.
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Σας άκουσα όταν ήρθατε μέσα, που ρωτήσατε για τον κιθαρίστα, και το είδατε έτσι με ένα παράπονο στο μάτι σας. Δεν παίζετε κάποιο μουσικό όργανο;   
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δυστυχώς, όχι, θα ήθελα πάρα πολύ, αλλά δεν ασχολήθηκα μικρός και δεν νομίζω ότι έχω τον χρόνο τώρα. 
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Δεν ήσασταν ποτέ δηλαδή ο έφηβος που με μια κιθάρα σαγήνευσε μια γυναίκα.   
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Όχι. 
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Το έκαναν άλλοι για εσάς.   
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν ξέρω, πάντως είχαμε έναν ντράμερ στην παρέα. Μέχρι εκεί φτάσαμε.  
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Θέλω, καταρχάς, να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά. Και αυτό δεν έχει να κάνει καθόλου με πολιτική ιδιότητα, ούτε με πολιτικό λόγο. Γιατί; Έχουν έρθει πολλοί πολιτικοί εδώ και έχουν καθίσει στην καρέκλα που βρίσκεστε τώρα. Κανένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε κάποιος που μελλοντικά μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Και μου επιτρέπετε το μπορεί, γιατί πρέπει να είμαι απόλυτος και τίμιος, δεν θα είμαι εγώ ο προφήτης. 
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καλά κάνεις και το λες, μιλάμε στον ενικό.   
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Όχι, δεν μπορώ να σας μιλάω στον ενικό.  
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ωραία, τότε μιλάμε στον πληθυντικό για να έχουμε ίσους κανόνες μεταχείρισης.  
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Εγώ δεν μπορώ, εσείς μιλήστε μου όπως θέλετε. Δεν μπορώ, δεν μου βγαίνει.   
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Δεν εννοείται καμία προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος, οπότε το λέτε πολύ καλά.  
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Βεβαίως. Θέλω να πω ότι, κάνω αυτή τη δουλειά σχεδόν 30 χρόνια, και κάτι που πασχίζω είναι ότι υπήρξε μια κατάσταση με την πολιτική στην Ελλάδα να είναι όλοι μέσα στη σοβαροφάνεια -αφήνω τη σοβαρότητα, γιατί φαίνεται ποιος είναι ο σοβαρός ή ο σοβαροφανής- και είχα ανάγκη λίγο να δούμε τους πολιτικούς κάπως διαφορετικά. Και ξεκινάτε εσείς αυτό το όνειρό μου, σήμερα, να έρθει ένας πολιτικός της δικής σας κλίμακας, και επιτέλους σε ένα late night show. Κάτι που το βλέπουμε παγκοσμίως, να πηγαίνουν παντού, και στην Ελλάδα δεν ερχόταν κανείς. 
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Καταρχάς, είναι χαρά μου που είμαι μαζί σας, είναι μια εξαιρετική εκπομπή, διαφορετική από τις συνηθισμένες -συνηθισμένες τουλάχιστον ως προς την αντίληψη του Έλληνα τηλεθεατή για το τι περιμένει να δει από τον πολιτικό. Σωστά το είπατε, στην Αμερική δεν νοείται υποψήφιος Πρόεδρος ή και εν ενεργεία Πρόεδρος, να μην περάσει από κάποια  late night εκπομπή και πιστεύω ότι είναι και πολύ χρήσιμο - αυτό εξαρτάται και από εσάς βέβαια- να γίνουν κουβέντες που να δείχνουν και άλλες πτυχές ενός πολιτικού, που πηγαίνουν πέρα από τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.  
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Θα προσπαθήσω να αποφύγω τις πολιτικές κουβέντες σήμερα, γιατί κάπως αλλιώς θέλω να σας γνωρίσω και να σας γνωρίσει και ο κόσμος, αλλά αυτή η ερώτηση μου βγαίνει γιατί είμαι ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα πολιτικά όλη μου τη ζωή. Τι συνέβη στην Ελλάδα -αφήνω την κρίση- και υπήρξε τέτοια απαξίωση με τους πολιτικούς. Πείτε μου δηλαδή πού έγινε το λάθος; Ακούσαμε τόσα πολλά χρόνια, όλα αυτά που συνέβαιναν. Υπήρξε μια φάση πλέον να λέμε, πολιτικός βουλευτής, έλα μωρέ τώρα, έλα μωρέ τώρα, έλα μωρέ τώρα. Έγινε κάτι στραβό, κάθομαι και το λέω πολλές φορές: όποιος δεν πάει να ψηφίσει -γιατί πέφτει και μέσα στο καλοκαίρι τώρα- δεν έχει κανένα δικαίωμα να  μιλήσει για τίποτα που θα συμβεί στην Ελλάδα.  
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σε αυτό θα συμφωνήσω. Γιατί τις τύχες μας τις διαμορφώνουμε όλοι. Και παρότι οι εκλογές πέφτουν 7 Ιουλίου, αν μπορώ να κάνω μια πολιτική έκκληση, είναι η έκκληση της συμμετοχής ειδικά στα νέα παιδιά, μπορούν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε για μπάνιο, μπορεί πρώτα να πάνε για μπάνιο και μετά να ψηφίσουν, μέχρι τις 7 είναι ανοιχτές οι κάλπες, αλλά οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους. Και να πω και κάτι; Ακούω και εγώ αυτή την κριτική. Σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη, διότι υπήρχε μια συνολική απογοήτευση από τους πολιτικούς διότι απέτυχαν να διαχειριστούν μια τεράστια κρίση που προκάλεσε πάρα πολύ πόνο σε πάρα πολύ κόσμο. Και νομίζω ότι υπήρχε και μια διπλή απαξίωση σε σχέση με πολλά ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Διότι, σε έναν πολιτικό μπορεί κάποιος να συγχωρέσει ότι δεν κατάφερε να πετύχει αυτό το οποίο ήθελε. Αυτό το οποίο για εμένα, όμως, είναι ασυγχώρητο είναι η έλλειψη θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας. Να λες τα πράγματα όπως τα πιστεύεις, να μην εξαπατάς τους πολίτες και να κρίνεσαι για αυτά τα οποία λες και κάνεις. Είχαμε πολλά παραδείγματα, από όλους θα έλεγα τους πολιτικούς χώρους, πολιτικών που υπερέβαλαν. Νομίζω βέβαια ότι αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια το τελίκιασε, για να χρησιμοποιήσω μια φράση πιο νεανική, με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Και θεωρώ ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη να βοηθήσω, να συνεισφέρω -δεν είναι δουλειά που μπορώ να την κάνω μόνος μου- στο να ανακτηθεί το κύρος της πολιτικής και η χαμένη αξιοπιστία της. Διότι τελικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μαζί ζούμε σε αυτήν την χώρα και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ή όλοι μαζί θα οπισθοχωρήσουμε.                   
Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Όλοι μαζί είμαστε πάνω σε αυτό το πλοίο. 
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Το πλοίο είναι ένα, δυστυχώς πολλοί το εγκατέλειψαν και έφυγαν στο εξωτερικό αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Και αυτή είναι μια ακόμα πρόκληση, πώς  κάποια από τα παιδιά τα οποία έφυγαν θα ΄χουν την επιλογή, τουλάχιστον, να γυρίσουν πίσω -γιατί εγώ σέβομαι απόλυτα την επιλογή κάποιου να ζήσει όπου θέλει. Στο κάτω κάτω ζούμε πια σε ένα παγκόσμιο περιβάλλον, δικτυωμένο, και είναι απολύτως θεμιτό νέοι άνθρωποι με ταλέντα να αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Αλλά να το κάνουν από επιλογή. Όχι γιατί είναι μονόδρομος. 
Δείτε την συνέντευξη εδώ: 




Ένας Τσίπρας απογοητευμένος που δεν καταφέρνει να εξαπατήσει και πάλι τους Έλληνες


Πίστευε ότι είναι μοναδικός, ανίκητος, ότι και να κάνει ότι και να πει δεν τον πειράζει κανένας, νόμιζε ότι θα είναι για χρόνια πρωθυπουργός παρά την απόλυτη ανικανότητα και ανεπάρκεια του ίδιου και των στελεχών του.

Με πολλά νεύρα τα βάζει με όλους σε κάθε συνέντευξη του και δείχνει από το ύφος του έναν άλλο άνθρωπο που δεν έχει καμία σχέση εκτός από την αλαζονεία και το ψέματα που τα έχει εύκολα. Ο Τσίπρας γνωρίζοντας ότι δεν τον θέλει πλέον ο ελληνικός λαός, ότι έχει ξεφτιλιστεί παντού εντός και εκτός Ελλάδας δεν έχει διάθεση, είναι νευρικός, ξέρει ότι θα χάσει και τον ενοχλεί που δεν έχει πειστικό αφήγημα για να εξαπατήσει. 

Παράδειγμα τις κατάντιας του είναι ότι σε κάθε συνέντευξη του είναι εκνευρισμένος, και χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις κατάπτυστες εκφράσεις που δεν δείχνουν καμία σοβαρότητα, όπως ότι το πρόγραμμα της ΝΔ «στάζει ανθρώπινο αίμα». Σε κάθε ερώτηση δημοσιογράφου δείχνει την αμηχανία του και την δυσφορία τους για την κατάντια στην οποία έχει δικαίως περιέλθει και αυτός και το κόμμα του.

Οι κινήσεις του δείχνουν την απελπισία του, με πρώτο παράδειγμα αυτό που μαζεύει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και κατεβάζει στις εκλογές ότι ανίκανο και ξεχασμένο πολιτικά από άλλα κόμματα έχει περισσέψει χωρίς καμία ιδεολογία και ποιότητα αποδυναμώνοντας περισσότερο το κόμμα από ποιότητα και ικανά στελέχη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε τέτοια αλαζονεία και τέτοια έπαρση που νόμιζε ότι ήταν ανίκητος, και τώρα που προσγειώνεται στην πραγματικότητα, είναι εκνευρισμένος με ορισμένους συνεργάτες, του που τον εφοδίασαν με λάθος πληροφορίες και εκτιμήσεις κάνοντας να νομίζει ότι είναι ο μοναδικός ηγέτης στον κόσμο.

Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι ίδια για τον Αλέξη Τσίπρα ούτε μέσα στο κόμμα του, υπάρχει και ο φόβος που τον στοιχειώνει για το τι θα βρεθεί για τον ίδιο και τους συνεργάτες του από την νέα κυβέρνηση, που ίσως χρειαστεί να αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη με σοβαρές κατηγορίες σε βάρος τους.




Έγινε το πρώτο βήμα για αλλαγή της στρατηγικής των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ (AP Photo/Alex Brandon)

Το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει την πώληση αμερικανικών όπλων στην Κύπρο και θα αρχίσει καταγραφεί πιθανών τουρκικών παραβιάσεων υπερψηφίστηκε στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας, εκκινώντας την διαδικασία για κατάθεσή του στην Ολομέλεια και στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Υπερψηφίστηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών η κατάθεση του «East Med Act» στην ολομέλεια του σώματος.

Το διακομματικό «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο» που έχει κατατεθεί από τους γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο επιχειρεί να αναμορφώσει την γεωπολιτική στρατηγική των ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, τοποθετώντας την τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος της Ουάσινγκτον.

Ανάμεσα στις πολλές προβλέψεις του περιλαμβάνεται και η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς και καταγραφή τουρκικών που μπορεί να θεωρηθούν παραβιάσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο και στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή η πορεία του νομοσχεδίου έχει δρομολογηθεί και στην Βουλή των Αντιπροσώπων με διακομματική στήριξη, καθώς οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκη, Ντέιβιντ Σίσιλιν, και Τεντ Ντόιτς το έχουν ήδη καταθέσει.

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι βασικοί εταίροι των ΗΠΑ

Χαιρετίζοντας με ενθουσιασμό την ισχυρή διακομματική στήριξη που έλαβε το νομοσχέδιο, ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υποστήριξε ότι το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Κύπρος είναι βασικοί εταίροι των ΗΠΑ και ότι η ψηφοφορία της Τρίτης επιβεβαιώνει ότι η Ουάσινγκτον χρειάζεται μια νέα στρατηγική που θα αντικατοπτρίζει τα αμοιβαία συμφέροντα που έχει με αυτές τις χώρες.

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια περιοχή που έχει κεντρική σημασία για τη χώρα μας και γι 'αυτό πρέπει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο διαθέτουμε τη διπλωματική ενέργεια, τη δέσμευση και τους πόρους μας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους συναδέλφους μου έτσι ώστε αυτή η σημαντική νομοθεσία να εξεταστεί γρήγορα και να εγκριθεί από ολόκληρη την Γερουσία», τόνισε ο Αμερικανός γερουσιαστής στη δήλωσε που έκανε μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.


Ικανοποίηση Ελληνοεβραϊκών οργανώσεων

Χαιρετίζοντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου ως ένα σημαντικό βήμα για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιφερειακής στρατηγικής για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδης, τόνισε ότι οι θετικές τάσεις που παρατηρούνται ήδη στην περιοχή, όπως η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και της ασφάλειας, θα επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

«Η ηγεσία των γερουσιαστών Μενέντεζ και Ρούμπιο αλλά και της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας θα καταστήσει την περιοχή πιο σταθερή και ευημερούσα και θα προωθήσει τόσο τα αμερικανικά συμφέροντα όσο και τις αξίες», σημείωσε ο κ. Ζεμενίδης.

Από την πλευρά της η διευθύντρια πολιτικής προσέγγισης του «American Jewish Committee» (AJC), Julie Rayman, είπε ότι «το ‘Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο’ θα ενισχύσει την περιφερειακή ασφάλεια, θα διευρύνει την υφιστάμενη συνεργασία και θα διασφαλίσει τον ηγετικό ρόλο της Αμερικής».

Κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο άλμα προς τα εμπρός» για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Τάσος Ζαμπάς, είπε ότι το νομοσχέδιο «θέτει την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας νέας αμερικανικής στρατηγικής για την Ανατολική Μεσόγειο και σταματά την αντιμετώπιση της Κύπρου απλώς ως πρόβλημα, αλλά την τοποθετεί ως λύση».


Πηγή: skai.gr