Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Στοιχεία σοκ για την αύξηση των νέων που είναι εξαρτημένοι από την κάνναβη τα ακούει ο ΣΥΡΙΖΑ;



Δεν είναι τυχαία η αύξηση των εξαρτημένων από κάνναβη στην χώρα μας, έχει υπεύθυνους που είναι ενταγμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά η ανομία που υπάρχει γενικότερα με την ανοχή της κυβέρνησης.

Σε άνοδο βρίσκεται ο αριθμών των ανθρώπων που ζητούν βοήθεια για να απεξαρτηθούν σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ για το 2018.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι οι εξαρτημένοι από την κάνναβη αγγίζουν το ποσοστό του 36%. Το πρόβλημα της εξάρτησης ήρθε στο φως από τα απολογιστικά στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για το 2018 τα οποία παρουσιάστηκαν.

Στα προγράμματα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ απευθύνονται χρήστες ηρωίνης με ποσοστό 41% , κάνναβης με 36%, κοκαΐνης με 12% και άλλων ουσιών, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και ανάγκες.

Η διοίκηση του ΚΕΘΕΑ στην συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε σχετικά με τις διάφορες μορφές εξάρτησης το 2018 επισήμανε ότι οι εξυπηρετούμενοι ήταν 14.867 άτομα, με το 1/3 από αυτούς να είναι μέλη του στενού περιβάλλοντος των ανθρώπων με πρόβλημα χρήσης/εξάρτησης.

Οι ειδικοί επίσης ανέφεραν ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί άνοδος στον αριθμό των νεαρών ενηλίκων με σημαντικό βαθμό δυσλειτουργικότητας, οι οποίοι ζητούν αρωγή για την εξάρτηση από την κάνναβη, αλλά και οι εξαρτημένοι από οπιοειδή, άνω των 40 ετών με μακρά πορεία στη χρήση και έντονα προβλήματα υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Επιπρόσθετα, 1 στους 5 από όσους απευθύνονται για θεραπευτική βοήθεια στο ΚΕΘΕΑ αντιμετωπίζει και άλλες μορφές εξάρτησης όπως είναι το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου