Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Τζάκρη - Αποστολάκης τα καβαλημένα καλάμια του Στέφανου Κασσελάκη

 


Θεοδώρα Τζάκρη και Ευάγγελος Αποστολάκης, προκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του σε κάθε τους τοποθέτηση, και δείχνουν ότι έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ νομίζοντας ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κασσελάκης, ο Πολάκης, η Τζάκρη, και ο Αποστολάκης.

Απειλές, εκτόξευσε και πάλι ο Αποστολάκης στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ , να αποδεχτούν τις επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη και να βάλουν νερό στο κρασί τους οι διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν δεν θέλουν να αποδεχτούν τον Στέφανο Κασσελάκη και ας μη είναι ικανός. 

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης έκανε έκκληση για ενότητα απειλώντας και επισήμανε ότι, δεδομένων των κακών αποτελεσμάτων, κάτι πρέπει να αλλάξει. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει το κόμμα και ξεκινάει από το γεγονός ότι το μεγάλο κομμάτι ή τουλάχιστον ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασελάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μια τόσο μεγάλη διαφορά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου των μελών. Φτάσαμε τους 150.000 ψηφοφόρους (135.000 ήταν αλλά δεν το κάνουμε θέμα και οι 75.000 ψήφισαν Κασσελάκη). Ωστόσο από εκεί και μετά όλοι καταλαβαίνουμε και όλοι ξέρουν και έχει διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα και αυτό φάνηκε από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Κάτι δεν πάει καλά, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν μπορεί όταν μας συμφέρει το αποτέλεσμα να το δεχόμαστε και όταν δεν μας συμφέρει να το απορρίπτουμε» είπε στην ΕΡΤ.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης είπε ότι αν δεν γίνουν συμβιβασμοί το κόμμα δεν θα μπορέσει να προχωρήσει και πρόσθεσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά τη θητεία του ως πρόεδρος. Αντίθετα, είπε, προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση και να κρατήσει ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν περισσεύει κανένας. «Η διάσπαση δεν είναι ένα ενδεχόμενο που συζητάμε. Αυτό που συζητάμε είναι να γίνει ό,τι προσπάθεια μπορεί να γίνει, να κινηθούμε όλοι σε αυτή την κατεύθυνση και αυτοί που έχουν διαφορετικές απόψεις να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους για να βρούμε μία λύση, να συγκροτηθούν τα όργανα, να προχωρήσει το κόμμα». 

Ο Αποστολάκης απέδωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις που προκάλεσε η εκλογή του σε ανεμοζάλη λόγω της αποτελεσματικής χρήσης των social media και άφησε αιχμές για όσους δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα, και ας γελάει ο κόσμος με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι καταλαβαίνουμε ότι όταν κάποιος έρχεται και σε 15 – 20 μέρες κάνει αυτή την πορεία, πείθει τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τον ψηφίσουν, χρησιμοποιώντας μάλιστα όχι τόσο τα ορθόδοξα μιντιακά συστήματα αλλά τα social media δημιουργεί μια ανεμοζάλη. Είναι δύσκολο λοιπόν κάποιος να δεχθεί και να καταπιεί ότι αυτό έγινε τόσο γρήγορα και ότι υπάρχει ένας πρόεδρος που δεν το περιμέναμε από πουθενά». 




Στο Τελ Αβίβ ο Μπλίνκεν - «Πολεμάμε δολοφόνους τρομοκράτες και θα νικήσουμε» είπε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ


 

Στο Τελ Αβίβ και το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προσγειώθηκε σήμερα Πέμπτη το αεροσκάφος που μετέφερε τον Άντονι Μπλίνκεν. 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από τον Ισραλινό ομόλογό του, Έλι Κοέν, ο οποίος τόνισε πως «ο λαός του Ισραήλ δεν θα ξεχάσει ποτέ την αμερικανική υποστήριξη σε αυτές τις δύσκολες ημέρες».

Παράλληλα, ευχαρίστησε τόσο τον Μπλίνκεν όσο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τη στάση τους να καταδικάσουν την τρομοκρατία και να υποστηρίξουν το δικαίωμα του κράτους του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του και τους πολίτες του.

«Πολεμάμε μια δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση και θα κερδίσουμε τον πόλεμο αυτό» πρόσθεσε.

Οι δύο αναμένεται να συμμετάσχουν σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη βάση Kirya στο Τελ Αβίβ.

Αργότερα μέσα στην ημέρα ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, που υποτίθεται δεν έχει σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς.




Με σημαία του ISIS η επίθεση των τρομοκρατών της Χαμάς στο κιμπούζ Σούφα

 


Στην αποκάλυψη ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς που επιτέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο κιμπούτζ Σούφα είχαν μαζί τους σημαία του Ισλαμικού Κράτους προχώρησε το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF).

Ο εκπρόσωπος των IDF έδωσε, μάλιστα, στη δημοσιότητα και τη σχετική φωτογραφία από το ανατριχιαστικό εύρημα των στρατιωτών στο κιμπούτζ.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ισραηλινών αρχών οι ένοπλοι της Χαμάς σχεδίαζαν να σηκώσουν τη σημαία του ISIS στο κιμπούτζ αλλά τους σταμάτησαν οι ισραηλινοί στρατιώτες.

Περιγράφοντας την εικόνα μέσα στο εν λόγω κιμπούτζ, ο επικεφαλής της 99th Gaza Brigade 99 συνταγματάρχης Μπαράκ Χιράμ είπε ότι «βρήκαμε ανθρώπους δεμένους και πυροβολημένους, τραυματισμένα παιδιά. Οι 108 τρομοκράτες στο κιμπούτζ αυτό δεν είχαν αποστολή να το καταλάβουν αλλά να σφάξουν».

Όπως είπε «χρειάστηκε τελικά να απομακρύνουμε περισσότερες από 100 σορούς πολιτών από το κιμπούτζ μετά το τέλος της μάχης (σ.σ. με τους ενόπλους της Χαμάς)».

«Η Χαμάς είναι σαν τον ISIS, θα τη συντρίψουμε και θα την εξαλείψουμε όπως έγινε και με το ISIS» είχε δηλώσει χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.






Έτοιμοι οι τρομοκράτες της Χεζμπολάχ να συμμετέχουν στα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς;



Η Τεχεράνη έχει προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να αποσείσει τις ευθύνες που της καταλογίζονται για καθοδήγηση της Χαμάς και ενίσχυση της ώστε να μπορέσει να εκτελέσει την αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον το Ισραήλ , και αυτό για να μην κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου.

Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε το Ιράν να υποστηρίξει ανοικτά και επίσημα τα εγκλήματα των τρομοκρατών της Χαμάς.

Αυτό που ανησυχεί είναι ότι η τρομοκρατική οργάνωση του Χαζμπολάχ είναι έτοιμη να εμπλακεί στα εγκλήματα της Χαμάς κάνοντας επίθεση αντιπερισπασμού από το έδαφος του Λιβάνου.

Η μετακίνηση της μονάδας κρούσης του 6ου Αμερικανικού Στόλου έξω από τα νερά του Ισραήλ και οι πληροφορίες για μεταστάθμευση αμερικανικών F15 στην Ιορδανία δεν αφορούν βεβαίως την αντιμετώπιση της Χαμάς αλλά λειτουργούν αποτρεπτικά για μια παρέμβαση του Ιράν και της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαζμπολάχ. ΄Ομως όλοι αντιλαμβάνονται ότι μια ευθεία εμπλοκή της Τεχεράνης για στήριξη της Χεζμπολάχ ή του καθεστώτος Άσαντ και η επιλογή για κτύπημα εναντίον ιρανικών στόχων θα προκαλέσει γενικευμένη ανάφλεξη στην περιοχή  ,με το Ισραήλ αλλά και αμερικανικές δυνάμεις στην Βόρεια Συρία στο Ιράκ και σε ολόκληρη την περιοχή να βρίσκονται στο στόχαστρο του πυραυλικού οπλοστασίου της Τεχεράνης.

 Η Χεζμπολάχ εφόσον ανοίξει μέτωπο με το Ισραήλ θα δοκιμάσει τις αντοχές και των Αμερικάνων που έχουν στρατηγική δέσμευση για την ασφάλεια του Ισραήλ. Μια σύγκρουση τέτοια όμως αν και στρατηγικά θα εξυπηρετούσε και τις σουνιτικές χώρες του Κόλπου (εκτός Κατάρ) αυτή την στιγμή δεν είναι επιθυμητή από κανέναν λόγω των απρόβλεπτων διαστάσεων που θα μπορούσε να πάρει αλλά και των τεράστιων συνέπειών που θα είχε για την οικονομία της Δύσης, οπότε θα αφήσουν να συντελεστεί ο αφανισμός της Χαμάς, γιατί όπως έστρωσε έτσι θα κοιμηθεί για πάντα.



ΚΤΗΝΗ κακοποιοί στην Κέρκυρα πετάνε από μεγάλο ύψος σκυλιά σε καταφύγιο, ώστε να τα ξεφορτωθούν

 


Στην αναζήτηση τριών κακοποιών που πετάνε σκυλιά από μεγάλο ύψος σε καταφύγιο ζώων στην περιοχή Νεοχώρι, στην Κέρκυρα βρίσκεται η φιλοζωική οργάνωση Tierhilfe Korfu e.V..

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή τους, αυτά τα ΚΤΗΝΗ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αφήσει συνολικά 21 σκυλιά μόνα και απροστάτευτα, ενώ όπως φαίνεται και σε βίντεο που έχει δημοσιευτεί, τα πετάνε από αρκετά μεγάλο ύψος με κίνδυνο να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Όπως πληροφορούμαστε είναι θέμα χρόνου να βρεθούν από κάμερες τα ΚΤΗΝΗ της Κέρκυρας.




Τα πλάνα από τα βίντεο που καταγράφονται στις κάμερες ασφαλείας σοκάρουν, απεικονίζοντας τα σκυλάκια να ακολουθούν ανυποψίαστα τα τρία άτομα, κουνώντας την ουρά τους. Αμέσως μετά, ωστόσο, τα αρπάζουν και τα πετούν πάνω από την περίφραξη στον χώρο του καταφυγίου

Η οργάνωση ζητά τη βοήθεια των πολιτών προκειμένου μέσω του βίντεο να εντοπιστούν τα άτομα καθώς η απαράδεκτη ενέργειά τους έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο καταφύγιο.

Uta Engelhardt
την Τρίτη

Please share - bitte teilen !

Ποιός είδε κάτι?

είναι τώρα μερικές εβδομάδες που μας ρίχνουν σχεδόν καθε εβδομάδα σκυλία από το πορτόνι μέσα στην νύχτα....

See more
May be an image of dog and text that says "10.10.2023 T"
May be an image of dog and text
May be an image of dog and text
May be an image of dog and text
May be an image of dog and text
+10


Γελάει ο κόσμος με την "μόρφωση" της Θεοδώρας Τζάκρη μπέρδεψε τον Ιώβ με τον Ιωνά για να αποθεώσει τον Κασσελάκη


 

Η Τζάκρη στον Σκάι λέει  πως ο Κασσελακης είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο που δεν έχει υπάρξει στη χώρα και πως έκανε πιο πολύ υπομονή από όσα ακούει από τους συντρόφους του και από τον Ιώβ στην κοιλιά του κητους.. 

Άστο ρε Τζάκρη, ούτε θρησκευτικά...Τον Ιωνά κατάπιε το κήτος μανταμ και όχι τον Ιώβ παράτα μας!!

Το λεκτικό ολίσθημα στην προσπάθειά της Θεοδώρας Τζάκρη να αποθεώσει τον Στέφανο Κασσελάκη για την υπομονή του μπροστά στις επιθέσεις που δέχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μπλέκοντας την υπομονή του Ιώβ και τον Ιωνά που βρέθηκε στην κοιλιά του κήτους, προκάλεσε για ακόμα μία φορά γέλιο.

Με την Τζάκρη γελάει ο κόσμος, και το ότι την έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης απαραίτητη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έχει κάνει να τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία μήπως και επιβιώσει πολιτικά.

Η μόρφωση της όμως δεν την αφήνει να απογειώσει την προσωπολατρεία στον Κασσελάκη, και κατάφερε να μπερδέψει την υπομονή του Ιώβ με την παραμονή του... Ιωνά για τρεις ημέρες στην κοιλιά του κήτους προκειμένου να αποθεώσει την, κατά την ίδια, ανεξάντλητη «υπομονή» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, και με αποτέλεσμα να γελάει πάλι η Ελλάδα μαζί της.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την αρχή που μιλούσε πρόσφερε γέλιο σε όσους την άκουγαν αφού μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «πολιτικό κεφάλαιο» τον Στέφανο Κασσελάκη που «δεν έχει προηγούμενο στην Ελλάδα» προσθέτοντας ότι «δεν είναι χαλαρός πρόεδρος, είναι ορμητικός αλλά ταυτόχρονα σώφρων και προσηλωμένος στο μεγάλο γήπεδο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
















Λυγίζει πατέρας 8χρονη που δολοφονήθηκε από τα ΚΤΗΝΗ τρομοκράτες της Χαμάς

 


«Καλύτερα νεκρή παρά όμηρος της Χαμάς»: Λυγίζει πατέρας 8χρονης που δολοφονήθηκε.

«Καλύτερα νεκρή παρά όμηρος της Χαμάς»: Αυτή ήταν η αντίδραση ενός πατέρα όταν έμαθε πως η 8χρονη κόρη του σκοτώθηκε από ενόπλους της Χαμάς κατά τη διάρκεια της βάρβαρης επίθεσης στο κιμπούτς Be’eri.




Ο Τόμας Χαντ πέρασε δύο ημέρες ανυπομονώντας να μάθει νέα σχετικά με την κόρη του, Έμιλι, μετά την έφοδο των Παλαιστίνιων τρομοκρατών στο κιμπούτς τους γύρω στις 7 το πρωί του Σαββάτου, οι οποίοι σκότωσαν τουλάχιστον 100 ανθρώπους.

Ο Χαντ δήλωσε ότι το κιμπούτς τους δεχόταν τα πυρά από τους τρομοκράτες της Χαμάς για περίπου 12 ώρες εκείνη την ημέρα, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν γνώριζε πού βρισκόταν ή ποια ήταν η τύχη του παιδιού του, καθώς είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της - κάτι που σπάνια έκανε.

Σε μια σπαρακτική συνέντευξη στο CNN, o Χαντ ξέσπασε σε δάκρυα καθώς αφηγούνταν τη στιγμή που τελικά του είπαν ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του - και η αντίδρασή του ήταν ανακούφιση που δεν την είχαν απαγάγει! «Βρήκαμε την Έμιλι. Είναι νεκρή, και η απάντησή μου ήταν "ναι!". Είπα "ναι!" και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη είδηση από τις πιθανότητες που ήξερα» είπε ο Χαντ με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν το κάνει πολύ συχνά, αλλά, δυστυχώς, εκείνο το βράδυ -Παρασκευή- πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι μιας φίλης της» αφηγήθηκε ο Χαντ.

Το επόμενο πρωί το κιμπούτς δέχτηκε επίθεση. Ο Χαντ περιέγραψε πώς αισθανόταν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας: «Σκέφτηκα πως ο στρατός θα ερχόταν σύντομα. Απλώς έπρεπε να κρατηθώ λίγο ακόμα, και ακόμα περισσότερο, και ακόμα περισσότερο».

Όταν ο Χαντ ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του, όπως αναφέρθηκε, η αντίδρασή του ήταν απλώς να πει «ναι!». «Αυτή ήταν η καλύτερη δυνατή είδηση που θα μπορούσα να μάθω» είπε με δάκρυα στα μάτια. «Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αυτό που κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα είναι χειρότερο από τον θάνατο», ανέφερε.

«Δεν θα είχαν φαγητό, ούτε νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με -ένας θεός ξέρει- πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι, ο θάνατός της ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία», συνέχισε.




Iσραήλ: «Στη Γάζα δεν θα δουν νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα μέχρι να επιστρέψει τους ομήρους η Χαμάς»

 


Οι τρομοκράτες της Χαμάς αδιαφορούν και για τις ανθρώπινες ζωές των Παλαιστίνιων, αφήνοντας τους να σκοτώνονται κατά εκατοντάδες.

Η Γάζα δεν θα τροφοδοτηθεί με ηλεκτρικό ρεύμα, νερό ή καύσιμα μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνται από τη Χαμάς, δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας, Ίζραελ Κατζ.

«Δεν θα γυρίσει ηλεκτρικός διακόπτης, δεν θα ανοίξει κανένας κρουνός ύδρευσης, ούτε θα μπει στη Γάζα βυτιοφόρο με καύσιμα, μέχρις ότου επιστρέψουν στα σπίτια τους οι Ισραηλινοί απαχθέντες. Ανθρωπισμός έναντι ανθρωπισμού. Και κανείς δεν θα μας κάνει κηρύγματα περί ηθικής», έγραψε ο Ισραηλινός υπουργός στην πλατφόρμα «X».

Έως και 150 ομήρους, ανάμεσά τους και αξιωματικούς του ισραηλινού στρατού, κρατά η Χαμάς στη Γάζα από το περασμένο Σάββατο, όταν εξαπέλυσε την αιφνιδιαστική πολύνεκρη επίθεση κατά του Ισραήλ.

Οι τρομοκράτες της Χαμάς συνεχίζουν να προκαλούν το Ισραήλ και την διεθνή κοινότητα, και προειδοποιούν ότι θα αρχίσουν να εκτελούν ομήρους αν το Ισραήλ βομβαρδίσει απροειδοποίητα στόχους στη Γάζα.

Όπως δήλωσε στο CNN ο αντισυνταγματάρχης Τζόναθαν Κόνρικους, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, η κατάσταση με τους ομήρους είναι «εξαιρετικά ευαίσθητο και περίπλοκο θέμα».

Μολονότι το Ισραήλ διαθέτει «κάποια εμπειρία» αναφορικά με υποθέσεις ομηρίας, ο Κόνρικους παραδέχθηκε πως ουδέποτε βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια τέτοια επιχείρηση «ούτε όσον αφορά το εύρος, ούτε το μέγεθος και ούτε ως προς την πολυπλοκότητα του πού βρίσκονται οι όμηροί μας». Ο Κόνρικους είπε πως «η λογική υπαγορεύει» ότι η Χαμάς κρατά τους ομήρους σε υπόγειες τοποθεσίες, «για να τους μην τους εντοπίσουν οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και να μην μπορέσουν να τους βγάλουν έξω».



Οι τρομοκράτες της Χαμάς δολοφονούν αθώους πολίτες και τους ληστεύουν

 


Συνεχίζονται οι καταγραφές των φρικαλεοτήτων που διέπραξαν οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Σε βίντεο του CNN ένοπλος της Χαμάς φαίνεται να φωνάζει και στη συνέχεια να σημαδεύει με το πολυβόλο του έναν άνδρα που κρύβεται δίπλα στο αυτοκίνητο. Δεν είναι σαφές εάν ο ένοπλος ρίχνει προειδοποιητική βολή ή εάν μόλις πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πολίτη. Ένα δεύτερο άτομο φαίνεται στο βίντεο να βρίσκεται στο έδαφος , στο πίσω μέρος ενός άλλου αυτοκινήτου. Το άτομο αρχίζει να κινείται και ξαφνικά εμφανίζεται στην οθόνη ένας άλλος μαχητής της Χαμάς, στοχεύει το άτομο, πυροβολεί και απομακρύνεται.

Άλλο βίντεο δείχνει δυο μαχητές να πλησιάζουν μία σορό και να ληστεύουν τον άνθρωπο που δολοφόνησαν. Ο ένας παίρνει κάτι και το βάζει στην δική του τσέπη.











4.500 έλεγχοι και 1.750 παραβάσεις σε αιγιαλό και παραλίες

 



Σε 4.500 ανέρχονται οι έλεγχοι σε αιγιαλό και παραλίες που πραγματοποιήθηκαν από τις 21 Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2023, όπου διαπιστώθηκαν 1.750 παραβάσεις από τις Κτηματικές Υπηρεσίες. Παράλληλα, προετοιμάζεται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών σχετική νομοθετική πρωτοβουλία για το νέο πλαίσιο μίσθωσης των αιγιαλών από τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Οι παραπάνω έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε 41 περιφερειακές ενότητες. Ενδεικτικά:

  • Στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, Πειραιά και Νήσων διενεργήθηκαν 205 έλεγχοι.
  • Στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων διενεργήθηκαν 220 έλεγχοι.
  • Στην Περιφέρεια της Κρήτης πραγματοποιήθηκαν συνολικά περισσότεροι από 320 έλεγχοι. Από αυτούς 155 διενεργήθηκαν στην περιοχή των Χανίων.
  • Στα νησιά του Ιονίου Πελάγους ελέγχθηκαν συνολικά 288 επιχειρήσεις. Η πλειοψηφία των ελέγχων πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλονιά, όπου έλαβαν χώρα 112 έλεγχοι. Ακολουθεί η Κέρκυρα με 61 ελέγχους.
  • Από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Λέσβο διενεργήθηκαν 92 έλεγχοι, ενώ στη Χίο 67.
  • Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου διενεργήθηκαν 237 έλεγχοι στις περιοχές της Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
  • Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διενεργήθηκαν 289 έλεγχοι. Πιο αναλυτικά, 101 έλεγχοι έλαβαν χώρα στη Φθιώτιδα και 86 στην περιοχή της Φωκίδας.

Όλες οι επιχειρήσεις ελέγχθηκαν πρωτίστως ως προς το αν είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες Αρχές. Από τις 1.750 παραβάσεις, η πλειονότητα αφορούσε ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων επί του αιγιαλού σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας, ενώ υπήρχαν αρκετές περιπτώσεις όπου η κατάληψη ήταν τελείως αυθαίρετη, χωρίς την ύπαρξη σχετικής σύμβασης παραχώρησης.

  • Οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται, ανάλογα την παράβαση, από πρόστιμα, απομάκρυνση των ομπρελοκαθισμάτων, κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών εντός της κοινόχρηστης ζώνης αιγιαλού και παραλίας, αποβολή των μισθωτών, έως και αυτόφωρη διαδικασία για τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων.
  • Σημειώνεται πως οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών προετοιμάζουν νέα νομοθετική παρέμβαση αναφορικά με το πλαίσιο των μισθώσεων των αιγιαλών από τις τουριστικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ενισχυθεί η προστασία των ακτών και συνολικά η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος. 

 



Νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων Δημοσίου Τομέα

 



Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο παρουσιάστηκε χθες από την αρμόδια Υπουργό Νίκη Κεραμέως, θεσπίζει ένα νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου καθώς και το πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους καλύπτοντας την ανάγκη για υψηλότερα προσόντα και απαιτήσεις, περισσότερη διαφάνεια και αξιοκρατία, υγιή κίνητρα για κρίσιμες θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο.

  • Αφορά περισσότερες από 600 θέσεις Προέδρων, Αντιπροέδρων, Διοικητών, Αναπληρωτών Διοικητών, Υποδιοικητών, Διευθυνόντων και Εντεταλμένων Συμβούλων σε φορείς του Δημοσίου Τομέα (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου για τα οποία η επιλογή των διοικήσεων ανήκει στην Κυβέρνηση), όπως όλα τα νοσοκομεία της χώρας, εθνικούς οργανισμούς όπως για παράδειγμα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, στάδια και αθλητικά κέντρα, δημόσιες βιβλιοθήκες
  • Προβλέπει:
    • Πιο αυξημένες απαιτήσεις και αυστηρά απαραίτητα προσόντα (πτυχίο ή/και εργασιακή εμπειρία σε συνάφεια προς το αντικείμενο της προκηρυσσόμενης θέσης ή τη διοίκηση)
    • Θέσπιση τεστ δεξιοτήτων για πρώτη φορά οριζοντίως στο Δημόσιο.
    • Συμβόλαιο απόδοσης με συγκεκριμένες δράσεις και στόχους.
    • Αξιολόγηση κάθε χρόνο, με δυνατότητα ανταμοιβής (bonus παραγωγικότητας) ή άμεσης λήξης της θητείας τους


Πέντε πολύ σημαντικά στοιχεία για την αγορά εργασίας και την αύξηση των μισθών

 


Η ελληνική αγορά εργασίας απέχει ακόμη αρκετά για να συγκλίνει σε μισθούς και συνθήκες με τις οικονομίες της δυτικής Ευρώπης. Όμως τα τελευταία τέσσερα χρόνια χάρη στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται τόσο στην λειτουργία της αγοράς εργασίας, όσο και στη φορολογία καταγράφονται 5 αδιαμφισβήτητα και πολύ θετικά στοιχεία προόδου.

  1. Σημαντική ποσοτική βελτίωση στις θέσεις εργασίας με μεγάλη αύξηση των εργαζομένων και των θέσεων απασχόλησης (η μείωση της ανεργίας προσεγγίζει τις 7 μονάδες). Σύμφωνα με την Εργάνη +398.385 μισθωτοί εργαζόμενοι απέκτησαν δουλειά στα 4 χρόνια από τον Ιούλιο 2019 έως τον Ιούλιο 2023 (+17,3%)
  2. Σημαντική μισθολογική βελτίωση στα εισοδήματα. Η Εργάνη καταγράφει αύξηση του μέσου μισθού, από 1036€/μήνα τον Ιούλιο 2019 σε 1190€/μήνα τον Ιούλιο 2023.
  3. Σημαντική ποιοτική βελτίωση στο μείγμα των θέσεων εργασίας. Υπάρχει βελτίωση και των θέσεων απασχόλησης καθώς η οικονομία μας δημιουργεί πλέον πολύ περισσότερες θέσεις μόνιμης (αντί μερικής) απασχόλησης. Σύμφωνα πάλι με την ΕΡΓΑΝΗ οι νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης δημιουργούνται τρεις φορές πιο γρήγορα από τις θέσεις μερικής απασχόλησης (+438.172 νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης -αύξηση 25% συγκριτικά με Ιούλιο 2019 vs +64.343 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης -αύξηση 9,5% συγκριτικά με Ιούλιο 2019)
  4. Βελτίωση της συμμετοχής των γυναικών και των νέων στην αγορά εργασίας.  Η ανεργία των γυναικών σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ έχει μειωθεί κατά 7,3 μονάδες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019 (από 21,7% σε 14,4%) ενώ των ανδρών έχει μειωθεί κατα 5,8 μονάδες (από 14% σε 8,2%). Η ανεργία των νέων 18-25 ετών αν και παραμένει υψηλή, έχει μειωθεί επίσης εντυπωσιακά κατά 14,6 μονάδες από 37,1% σε 22,5%.
  5. Μείωση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, όπως καταγράφεται με την αύξηση των ασφαλιστικών εσόδων του ΕΦΚΑ κατα 25% στην τετραετία (9,8 δις σε 12,4 δις ευρώ ), δηλαδή σε ποσοστό πολλαπλάσιο από τη μείωση της ανεργίας κατά 7%.

Σημαίνουν όλα αυτά πως ζούμε σε εργασιακό παράδεισο; Σε καμία περίπτωση. Έχουμε ακόμη να κάνουμε πολλά βήματα για να κατακτήσουμε την ευρωπαϊκή εργασιακή κανονικότητα. Σίγουρα όμως δεν ζούμε και σε κάποιον «εργασιακό μεσαίωνα» σαν αυτόν που επίμονα και μίζερα περιγράφουν στον ΣΥΡΙΖΑ  ακόμη και με τον νέο τους αρχηγό. Οι ρυθμίσεις που εφαρμόζει η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας παρέχουν την κατάλληλη ισορροπία ενθάρρυνσης της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης και ταυτόχρονα προστασίας των εργαζομένων και των εισοδημάτων. Κι αυτό το επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία. Όχι κάποια δοξασία.




«Τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται, η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση»

 



Από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Πρωθυπουργού της Εσθονίας, Kaja Kallas μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου:

  • Με την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και σύσσωμο τον πολιτισμένο κόσμο, οι κυβερνήσεις μας καταδικάζουν την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ και μαζί φυσικά τις φρικτές σκηνές που είδαμε, τις δολοφονίες, τις απαγωγές πολιτών. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της αυτοπροστασίας στους αμυνόμενους, επιδιώκοντας ασφαλώς την αποκατάσταση της ειρήνης, όσο το δυνατόν συντομότερα. Η θέση μας, συνεπώς, είναι κατηγορηματική: τα σύνορα δεν μπορούν να παραβιάζονται, η τρομοκρατική δράση δεν μπορεί να μένει χωρίς απάντηση, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οι ίσες αποστάσεις ευνοούν αντικειμενικά την επιθετικότητα και τον αυταρχισμό, ενώ ο 21ος αιώνας δεν χωρά ούτε άλλες εστίες βίας, ούτε προσχήματα θρησκευτικών ή εθνοτικών διαφορών.
  • Όσον αφορά τώρα στη ρωσική εισβολή, Αθήνα και Ταλίν, Ταλίν και Αθήνα μένουμε σταθερά δίπλα στην αμυνόμενη Ουκρανία, στο πλαίσιο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, κάτι το οποίο αποτυπώνεται και στην κοινή δήλωση που συνυπογράψαμε όταν μας επισκέφθηκε εδώ, στην Αθήνα, στα τέλη Αυγούστου ο Πρόεδρος Zelenskyy.
  • Ενημέρωσα, βέβαια, και την Εσθονή ομόλογό μου για τις εξελίξεις στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε συνέχεια της συνάντησης που είχα με τον Πρόεδρο Erdoğan, για τον πολιτικό διάλογο, για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για τη θετική ατζέντα στην οποία προσβλέπω. Αλλά και για την ευθύνη την οποία έχει η Τουρκία, η οποία τυπικά, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρώπη, δεσμεύεται από τις αρχές της καλής γειτονίας.
  • Ενώ, σε ό,τι αφορά την επικείμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συζητήσαμε και θα συζητήσουμε και πιο αναλυτικά στη συνέχεια το υπό διαμόρφωση Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, το οποίο πρέπει να αναθεωρηθεί, ιδανικά ως το τέλος του χρόνου. Θέμα για το οποίο συμμεριζόμαστε τη θέση ότι η Ευρώπη πρέπει να ισορροπεί ανάμεσα στη δημοσιονομική ευθύνη αλλά και στην ανάγκη για εθνική ευελιξία, ώστε οι χώρες να συγκλίνουν, διατηρώντας όμως και τη συνοχή των κοινωνιών τους.
  • Τέλος, μας απασχόλησε και το μεταναστευτικό, ως μία κοινή πρόκληση αλλά και ως μία, δυστυχώς, ιδιαίτερη απειλή στη σκιά μάλιστα της νέας κρίσης στη Μέση Ανατολή, στην οποία αναφέρθηκα και στην αρχή. Έχω πολλές φορές την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για τον ρόλο της Ελλάδος ως μίας χώρας πρώτης γραμμής, η οποία φιλοξενεί μετανάστες, από εμπόλεμες περιοχές, και μία χώρα που δεν αποκλείεται να κληθεί να δεχθεί νέες πιέσεις στα σύνορά της.


Η Ελλάδα δίπλα στον λαό του Ισραήλ

 



Στα χρώματα της σημαίας του Ισραήλ φωταγωγήθηκε το κτήριο της Βουλής σε ένδειξη αλληλεγγύης στη χώρα και τον λαό της που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πόλεμο, μετά από χτύπημα που δέχθηκε το Σάββατο από την τρομοκρατική οργάνωση ισλαμιστών της Χαμάς.



Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε : 

«Με τη σημαία του κράτους του Ισραήλ φωταγωγείται απόψε το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον ισραηλινό λαό για τις απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις που υπέστη από τη Χαμάς. Μαζί με άλλα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και εμβληματικά δημόσια και μη κτήρια, που φωταγωγήθηκαν με τη σημαία του Ισραήλ, και η Ελληνική Βουλή απόψε φωταγωγείται με την ίδια σημαία, για να εκφραστεί έτσι και η ανθρώπινη συμπαράσταση, αλλά και δριμύτατη αποδοκιμασία. Συμπαράσταση σε άμαχο ιδίως πληθυσμό, που δεν γίνεται σεβαστός ούτε αφού δολοφονηθεί από αβυσσαλέα χτυπήματα πρωτοφανούς μίσους της Χαμάς, και αποδοκιμασία μιας βίαιης και απίστευτα απάνθρωπης επίθεσης σε κράτος, που καταφεύγει στο αναφαίρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας. Απόψε, δεν φωταγωγούμε μόνο με τη σημαία του Ισραήλ, αλλά μέσω αυτής, και με το δικαίωμα στην εθνική κυριαρχία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τελικά στην ελπίδα για ειρήνη, που παρά ταύτα δικαιούται να μη κλονιστεί ανεπανόρθωτα».



Η Καββαδία χαρακτηρίζει Λουδοβίκο τον Στέφανο Κασσελάκη


 

Μετά τις απειλές του Στέφανου Κασσελάκη περί καθαίρεσης από μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος όποιου προσπαθήσει να υπονομεύσει την ενότητα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και γενικά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν οι αντιδράσεις απο στελέχη του κόμματος.

Η πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, αναρωτήθηκε σε ανάρτησή της, σε άπταιστα γαλλικά, «L' État, c’est moi?». Η παραπάνω φράση έχει το νόημα της αφού έμεινε στην ιστορία, καθώς έχει συνδεθεί με τον Λουδοβίκο 14ο, βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος στην εποχή που βρισκόταν στην εξουσία ακολουθούσε μία αυταρχική πολιτική. Έχει, μείνει γνωστός, λοιπόν, μέσα στους αιώνες για το γεγονός πως είχε πει: «L’État, c’est moi» (το Κράτος, είμαι εγώ). 

Η Αννέτα Καββαδία, διερωτάται αν αυτή η φράση μπορεί να αντικατοπτρίζει και την αντίληψη του κ. Κασσελάκη, αν πιστεύει, δηλαδή, ο ίδιος για τον εαυτό του, όπως και ο Λουδοβίκος, πως αυτός είναι το Κράτος. 

Ακόμα, στην ανάρτησή της η κα Καββαδία έθεσε και μερικά ακόμα ερωτήματα, όπως αν καταργήθηκε το ίδιο το κόμμα, τα όργανά του, τα στελέχη του, οι θέσεις του, ακόμα και το καταστατικό, αφήνοντας αιχμές πως ο κ. Κασσελάκης, φαίνεται, να προσπερνάει όλα τα παραπάνω και ειδικότερα, το άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρεται στην επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών και το οποίο παρέθεσε στην ανάρτησή της. 

Στο τέλος, η κα Καββαδία υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές». 

app-facebook
Anneta Kavadia
17 ώρες πριν

L'État, c'est moi?

Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.
Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

...Δείτε περισσότερα
74
16
6


«Θα τελειώσουμε τη Χαμάς όπως το ISIS», λέει ο Νετανιάχου με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης δίπλα του

 



«Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώνοντας την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισράήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστηκε το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να αφανιστεί η τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις επιδρομές του Ισραήλ σκοτώθηκαν 51 άτομα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε χθες στο διάγγελμά του ότι «βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο και από το ISIS».

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον λαό του Ισραήλ χθες το βράδυ, βρέθηκε στο πλευρό του ο ηγέτης αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ και υπουργός άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε μεταξύ άλλων ότι «αφήσαμε όλες τις άλλες έγνοιες μας στην άκρη, γιατί η ισορροπία στη χώρα μας κρέμεται από μια κλωστή», αναδεικνύοντας τη σημασία του πολέμου κατά των τρομοκρατών της Χαμάς.

«Θα τελειώσουμε τη Χαμάς, όπως τελειώσαμε και το ISIS. Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος, όπως και η κυβέρνησή του. Κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει να θεωρείται νεκρό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για αποκεφαλισμούς ανθρώπων από τη Χαμάς και ότι έκαιγαν ζωντανούς άμαχους.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, είπε ότι το Ισραήλ «είχε να βιώσει τέτοια βαρβαρότητα από το Ολοκαύτωμα», ενώ ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, τόνισε ότι «στεκόμαστε εδώ ώμο με ώμο για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Λαέ του Ισραήλ, αφοσιωνόμαστε στον κοινό στόχο».