Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

«Θα τελειώσουμε τη Χαμάς όπως το ISIS», λέει ο Νετανιάχου με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης δίπλα του

 



«Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή» δήλωσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της Τετάρτης, ανακοινώνοντας την κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο Ισράήλ.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίστηκε το ισραηλινό σφυροκόπημα εναντίον στόχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο να αφανιστεί η τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τις επιδρομές του Ισραήλ σκοτώθηκαν 51 άτομα.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε χθες στο διάγγελμά του ότι «βάλαμε στην άκρη τις διαφορές μας για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο και από το ISIS».

Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του προς τον λαό του Ισραήλ χθες το βράδυ, βρέθηκε στο πλευρό του ο ηγέτης αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ και υπουργός άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε μεταξύ άλλων ότι «αφήσαμε όλες τις άλλες έγνοιες μας στην άκρη, γιατί η ισορροπία στη χώρα μας κρέμεται από μια κλωστή», αναδεικνύοντας τη σημασία του πολέμου κατά των τρομοκρατών της Χαμάς.

«Θα τελειώσουμε τη Χαμάς, όπως τελειώσαμε και το ISIS. Ο λαός του Ισραήλ είναι ενωμένος, όπως και η κυβέρνησή του. Κάθε μέλος της Χαμάς πρέπει να θεωρείται νεκρό», είπε μεταξύ άλλων ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για αποκεφαλισμούς ανθρώπων από τη Χαμάς και ότι έκαιγαν ζωντανούς άμαχους.

Από τη πλευρά του ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαντ, είπε ότι το Ισραήλ «είχε να βιώσει τέτοια βαρβαρότητα από το Ολοκαύτωμα», ενώ ο αρχηγός του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, τόνισε ότι «στεκόμαστε εδώ ώμο με ώμο για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Λαέ του Ισραήλ, αφοσιωνόμαστε στον κοινό στόχο».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου