Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023

Η Καββαδία χαρακτηρίζει Λουδοβίκο τον Στέφανο Κασσελάκη


 

Μετά τις απειλές του Στέφανου Κασσελάκη περί καθαίρεσης από μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος όποιου προσπαθήσει να υπονομεύσει την ενότητα της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας και γενικά το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν οι αντιδράσεις απο στελέχη του κόμματος.

Η πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, αναρωτήθηκε σε ανάρτησή της, σε άπταιστα γαλλικά, «L' État, c’est moi?». Η παραπάνω φράση έχει το νόημα της αφού έμεινε στην ιστορία, καθώς έχει συνδεθεί με τον Λουδοβίκο 14ο, βασιλιά της Γαλλίας, ο οποίος στην εποχή που βρισκόταν στην εξουσία ακολουθούσε μία αυταρχική πολιτική. Έχει, μείνει γνωστός, λοιπόν, μέσα στους αιώνες για το γεγονός πως είχε πει: «L’État, c’est moi» (το Κράτος, είμαι εγώ). 

Η Αννέτα Καββαδία, διερωτάται αν αυτή η φράση μπορεί να αντικατοπτρίζει και την αντίληψη του κ. Κασσελάκη, αν πιστεύει, δηλαδή, ο ίδιος για τον εαυτό του, όπως και ο Λουδοβίκος, πως αυτός είναι το Κράτος. 

Ακόμα, στην ανάρτησή της η κα Καββαδία έθεσε και μερικά ακόμα ερωτήματα, όπως αν καταργήθηκε το ίδιο το κόμμα, τα όργανά του, τα στελέχη του, οι θέσεις του, ακόμα και το καταστατικό, αφήνοντας αιχμές πως ο κ. Κασσελάκης, φαίνεται, να προσπερνάει όλα τα παραπάνω και ειδικότερα, το άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναφέρεται στην επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών και το οποίο παρέθεσε στην ανάρτησή της. 

Στο τέλος, η κα Καββαδία υπογράμμισε πως «σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές». 

app-facebook
Anneta Kavadia
17 ώρες πριν

L'État, c'est moi?

Το κόμμα, πάντως, έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό.
Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;

...Δείτε περισσότερα
74
16
6


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου