Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

146 εκατ. ευρώ κοστίζουν στους Έλληνες οι μετακλητοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Αυξημένο κατά 146 εκατ. ευρώ είναι από τον Δεκέμβριο του 2015 το κόστος μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις 2.000 σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Ασύστολες προσλήψεις μετακλητών που πληρώνει ο ελληνικός λαός για να ικανοποιήσει τις ορδές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ.

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας  μια στρατιά μετακλητών υπαλλήλων έχει τοποθετηθεί ασύστολα στο δημόσιο επιβαρυνοντας το κράτος και τους Έλληνες πολίτες και βάσει των στοιχείων της απογραφής, για πρώτη φορά μετά 3,5 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000. 

Το αισχρότερο όλων είναι ότι συνεχώς αυξάνονται  οι μετακλητοί δείχνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των όσων διαπράττει κατά της χώρας και των πολιτών.

Χαρακτηριστικό είναι  Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα.

Ο αριθμός ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα. Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Αντί να ενεργεί η κυβέρνηση βάση του νόμου 4369  που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον περασμένο Φεβρουάριο και αφορά την αποκομματικοποίηση της δημόσια διοίκησης στην πραγματικότητα έχει ανοίξει όσα «παράθυρα» απαιτούνται προκειμένου να μεγαλώσει το κομματικό κράτος, να διασφαλίσει ότι η πελατειακή λογική θα συνεχιστεί και κυρίως ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό κομματικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση, ακόμη και όταν θα έχει παραδώσει την εξουσία ενώ όσο περισσότερο καθυστερεί η εφαρμογή του νόμου 4369/2016 τόσο περισσότερους τοποθετεί η κυβέρνηση με τις παλιές διαδικασίες.






Τίγρη επιτέθηκε σε μικρό κορίτσι video



Ένα μικρό κορίτσι δέχτηκε την επίθεση μίας τίγρης σε μία αγορά της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα η σοκαριστική αυτή στιγμή κατεγράφη σε βίντεο.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το Russia Today, προκάλεσε την αντίδραση πολιτών στην περιοχή.

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άντρα να περιφέρει με λουρί μία τίγρη, ως ατραξιόν, σε μία αγορά στην πόλη Σακάκα. Τα παιδιά που βρίσκονται εκεί φεύγουν στη θέα του άγριου ζώου, το οποίο περνάει δίπλα τους.

Το μικρό κορίτσι πλησιάζει να δει από κοντά το μεγάλο αιλουροειδές και η τίγρης γυρίζει και τη γραπώνει.

Σχεδόν αμέσως η τίγρης ρίχνει στο έδαφος το κορίτσι, ενώ ακούγεται η τρομαγμένη του κραυγή, πριν διακοπεί η καταγραφή του περιστατικού.




Πηγή : enikos.gr


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε Βουλγαρία και Σερβία




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει το διήμερο, Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Νοεμβρίου, επίσημη επίσκεψη σε Βουλγαρία και Σερβία.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Boyko Borisov, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev. Επίσης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Σερβία, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Tomislav Nikolic, καθώς και από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivica Dacic. 

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ. Aleksandar Vucic, καθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες.


Airbus: Παρθενική πτήση για το Α350-1000



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση του Airbus A350-1000 πραγματοποιήθηκε στο Blagnac στην Τουλούζη της Γαλλίας. 


Το A350-1000 είναι το μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δικινητήριο αεροσκάφος Airbus που υπάρχει και το πιο αποδοτικό στην κατανάλωση καυσίμων αεροσκάφους ευρείας ατράκτου στον κόσμο. 



Το πρώτο A350-1000 είναι εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένες Rolls-Royce Trent XWB-97 turbofans.



Το A350-1000 προσφέρει πρωτοφανή επίπεδα αποδοτικής λειτουργίας, χαμηλότερο θόρυβο και  πραγματική ικανότητα μεγάλου βεληνεκούς.


Βουλευτικό αυτοκίνητο παρέσυρε δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ





Στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο διακομίστηκαν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ μετά από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Β. Σοφίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι δύο αστυνομικοί έχουν υποστεί ευτυχώς μόνο κατάγματα με τον έναν από τους δύο να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση στην κλείδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο συνεργάτης του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων που οδηγούσε βουλευτικό αυτοκίνητο αρχικά παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να στρίψει αριστερά σε στενό που δεν επιτρεπόταν.

Εκείνη τη στιγμή από το σημείο διέρχονταν μηχανές της ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να συγκρουστεί μετωπικά με το όχημα.


Κλιμάκιο της Τροχαίας έκανε έλεγχο αλκοτέστ στον οδηγό και διαπίστωσε πως οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης και συνελήφθη ενώ στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων.




Κοριτσάκι 11 ετών βρήκε καταζητούμενο μέσα στην ντουλάπα της

Πηγή: Carter County Sheriffs Office


Μια ιδιαίτερα τρομακτική εμπειρία έζησε 11χρονο κοριτσάκι από την Οκλαχόμα, που βρήκε κρυμμένο στην ντουλάπα της έναν καταζητούμενο.

«Κάθε φορά που έρχομαι στην ντουλάπα, στο δωμάτιο μου ή στο μπάνιο μου, οπουδήποτε, απλά σκέφτομαι το περιστατικό και θυμάμαι πόσο τρομακτικό ήταν», λέει η 11χρονη Πρίσλεϊ Μπράουν.

Η μικρή έπαιζε με το κινητό της όταν ξαφνικά είδε στον καθρέπτη της την αντανάκλαση του Ρέις Κοξ.

Ο 26χρονος, ο οποίος καταζητείτο για δύο κακουργήματα, το έσκασε από την αστυνομία την περασμένη Κυριακή. Βρήκε καταφύγιο στο σπίτι της μικρής και όταν αυτή τον είδε αρκέστηκε να της πει: «Μην φοβάσαι μικρό κορίτσι».

(Carter County Sheriffs Office)

«Ξεκίνησα να τσιρίζω όσο πιο δυνατά μπορούσα», είπε βέβαια η Πρίσλεϊ στο KFOR. Οι γονείς της στο άκουσμα των κραυγών έτρεξαν στο δωμάτιο της.

Η μητέρα της Μόνικα Μπράουν, βρήκε την μικρή να κλαίει στον διάδρομο. Ο πατέρας της άρπαξε τον καταζητούμενο, αλλά αυτός το έσκασε εκ νέου. Μάλιστα πριν φύγει άρπαξε 100 δολάρια που η μικρή είχε πάρει ως δώρο γενεθλίων.

Η αστυνομία τον εντόπισε να περπατά σε κοντινό δρόμο το επόμενο πρωί και τον συνέλαβε για τις εκκρεμείς κατηγορίες, συν δύο επιπλέον για διάρρηξη και απόδραση.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ήταν οι αρχικές κατηγορίες που βάρυναν τον καταζητούμενο, αλλά παραμένει στην φυλακή με την εγγύηση να έχει οριστεί στις 40.000 δολάρια.

«Θα μπορούσε να την φιμώσει», λέει η μητέρα της 11χρονης και με τρόμο παρατηρεί: «Ποιος ξέρεις ποιος τι θα μπορούσε να συμβεί;»


Πηγή : cnn.gr


Η κυβέρνηση θυσιάζει χωρίς ευαισθησία προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα




Θα καταργήσουν ακόμα και το επίδομα θέρμανσης μαζί με άλλα κοινωνικά επιδόματα όπως τα αναπηρικά, βοηθήματα που είναι απαραίτητα για τους πολίτες που έχει φτωχοποιήσει περαιτέρω η κυβέρνηση Τσίπρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο προσχέδιο της συμφωνίας, αποκαλύπτει η εφημερία Αγορά και περιγράφονται οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τα κόκκινα δάνεια, τους φορολογικούς ελέγχους, τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες κ.ά

Η ίδια η κυβέρνηση θυσιάζει τα επιδόματα ανίκανη να τα προστατέψει και έτσι προχωράει στην αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων, με ενοποίηση των επιδομάτων τέκνων και των πολυτεκνικών. 

Η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα μετράει μόνο αποτυχίες από ανικανότητα και μόνο και σε βάρος της χώρας και των πολιτών.

Θα μειωθεί τραγικά έως και θα κοπεί εντελώς το ποσό που παίρνουν σήμερα 80.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και θα ισχύσουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για να πάρουν τα ψίχουλα που θα μείνουν όσοι και εάν συνεχίσουν να το παίρνουν.

Οι 80.000 τρίτεκνες οικογένειες παίρνουν σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 500 ευρώ για κάθε ένα από τα εξαρτώμενα τέκνα και ως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.

Από την θυσία δεν θα γλιτώσουν όπως φαίνεται και τα αναπηρικά επιδόματα δίνοντας έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα την χαριστική βολή στις ευπαθείς ομάδες που το αναπηρικό επίδομα λόγω αναπηρίας η χρόνιων μη αναστρέψιμων ασθενειών είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.




Ρέγκλινγκ: Οχι μείωση χρέους - η ελληνική οικονομία ξανά σε τέλμα



Την πιθανότητα απομείωσης του ελληνικού χρέους απέκλεισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην Der Standard, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφορικά με το ελληνικό χρέος τόνισε πως θα επιμηκυνθούν οι διάρκειες αποπληρωμής του χρέους το 2018, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο και σημείωσε  πως «αν το 2015 η χώρα είχε συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις θα είχαμε εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα».

Ο επικεφαλής του ESM, άφησε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο να εξεταστεί η βιωσιμότητα του χρέους, μόνο όμως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018 και εκτίμησε πως το ΔΝΤ δεν επιδιώκει μια απομείωση και θέλει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους αλλά όχι μετά τον Αύγουστο του 2018.

Κληθείς να σχολιάσει το αν η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση ο Κλάους Ρέγκλιγνκ απάντησε: «Δυστυχώς δεν είναι τόσο εύκολο. Θα έλεγα ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται και πάλι σε τέλμα. Βρισκόμαστε σε παρόμοιο σημείο όπως το 2014 όταν καταγράφονταν ανάπτυξη και η ανεργία είχε μειωθεί 2%. Η Ελλάδα ήταν μάλιστα σε θέση να ξαναβγεί στις αγορές. Ήταν ξεκάθαρες ενδείξεις ανάκαμψης. Και τότε είχαμε το πρώτο εξάμηνο του 2015 μια υποτροπή με τη νέα κυβέρνηση. Με έναν υπουργό Οικονομικών, ο οποίος προσπάθησε να ακολουθήσει μια εντελώς διαφορετική στρατηγική, η οποία είχε μεγάλο κόστος για την Ελλάδα. Πολλές μεταρρυθμίσεις πήγαν πίσω, η Ελλάδα επέστρεψε στην ύφεση και φτάσαμε στο τρίτο πρόγραμμα. Τώρα είμαστε και πάλι σε τέλμα. Αν το 2015 η χώρα είχε συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις θα είχαμε εξοικονομήσει πολύ χρόνο και χρήμα».

Δυσκολίες εντοπίζει και στη εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Το πρόγραμμα εφαρμόζεται αργά και συχνά με καθυστερήσεις. Αν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα έχει πολλές πιθανότητας να βγει από την κρίση. Καταγράφεται ήδη ένα πλεόνασμα στον προϋπολογισμό, η ανταγωνιστικότητα βελτιώθηκε λόγω της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή μέσω της μείωσης μισθών και συντάξεων. Επιπλέον μεταρρυθμίσεις είναι ωστόσο απαραίτητες, όπως για παράδειγμα στην αγορά εργασίας και τις ιδιωτικοποιήσεις. Είναι όμως ευχάριστο ότι ανάπτυξη και προϋπολογισμός εξελίσσονται καλύτερα από ότι υπολογίζονταν στο πρόγραμμα. Υπάρχουν όμως πολλά που πρέπει να βελτιωθούν».



Πηγή : kathimerini.gr