Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Η κυβέρνηση θυσιάζει χωρίς ευαισθησία προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα




Θα καταργήσουν ακόμα και το επίδομα θέρμανσης μαζί με άλλα κοινωνικά επιδόματα όπως τα αναπηρικά, βοηθήματα που είναι απαραίτητα για τους πολίτες που έχει φτωχοποιήσει περαιτέρω η κυβέρνηση Τσίπρα τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο προσχέδιο της συμφωνίας, αποκαλύπτει η εφημερία Αγορά και περιγράφονται οι προτάσεις της κυβέρνησης για τις ομαδικές απολύσεις, τα κόκκινα δάνεια, τους φορολογικούς ελέγχους, τις ιατρικές και φαρμακευτικές δαπάνες κ.ά

Η ίδια η κυβέρνηση θυσιάζει τα επιδόματα ανίκανη να τα προστατέψει και έτσι προχωράει στην αναμόρφωση των οικογενειακών επιδομάτων, με ενοποίηση των επιδομάτων τέκνων και των πολυτεκνικών. 

Η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα μετράει μόνο αποτυχίες από ανικανότητα και μόνο και σε βάρος της χώρας και των πολιτών.

Θα μειωθεί τραγικά έως και θα κοπεί εντελώς το ποσό που παίρνουν σήμερα 80.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και θα ισχύσουν αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια για να πάρουν τα ψίχουλα που θα μείνουν όσοι και εάν συνεχίσουν να το παίρνουν.

Οι 80.000 τρίτεκνες οικογένειες παίρνουν σήμερα πολυτεκνικό επίδομα 500 ευρώ για κάθε ένα από τα εξαρτώμενα τέκνα και ως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.

Από την θυσία δεν θα γλιτώσουν όπως φαίνεται και τα αναπηρικά επιδόματα δίνοντας έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα την χαριστική βολή στις ευπαθείς ομάδες που το αναπηρικό επίδομα λόγω αναπηρίας η χρόνιων μη αναστρέψιμων ασθενειών είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου