Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Fake news ότι είπε ο Μητροπολίτης Κέρκυρας «λεβέντη μου» τον Κασσελάκη!! Εάν είναι δυνατόν

 


Γελάει ο κόσμος για το δήθεν «λεβέντη μου», που είπε δήθεν ο ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κέρκυρας , Νεκτάριος χαρακτηρίζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κέρκυρας , Νεκτάριος από το Άγιο Όρος όπου βρίσκεται, διαψεύδει ότι ο ίδιος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αντάλλαξαν τις παραδοσιακές πασχαλινές ευχές και πως ο χαρακτηρισμός «λεβέντη μου» είναι κάτι που «κάποια ΜΜΕ εκ φαντασίας δημοσίευσαν».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Κέρκυρας

«Ο Σεβασμιώτατος, το βράδυ της Αναστάσεως, την ώρα του "Χριστός Ανέστη", επειδή είθισται τόσο εκ της αναστασίμου χαράς, όσο και κατά παράδοσιν, χαιρετά όσους παρευρίσκονται στο "πάρκο" και ανταλλάσσει την πασχάλιο ευχή "Χριστός Ανέστη- Αληθώς Ανέστη". Το ποιοι ανεβαίνουν στο «πάρκο» έχει να κάνει με το πρωτόκολλο το οποίο τηρεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας. Ο Σεβασμιώτατος χαιρέτησε τους πάντας και, μεταξύ αυτών, και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, προς τον οποίο είπε επί λέξει: "Χριστός Ανέστη- Χρόνια πολλά"! Δεν χρησιμοποίησε τη λέξη «λεβέντη μου», όπως κάποια ΜΜΕ εκ φαντασίας δημοσίευσαν, απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ανταπέδωσε, ως είθισται, ευγενώς τον χαιρετισμό και την ευχή.

Στο πασχάλιο μήνυμα, το οποίο συνετάχθη αρκετό καιρό προ του Πάσχα και προτού ανακοινωθούν οι επισκέψεις θεσμικών προσώπων, ο Μητροπολίτης κατέγραψε τη διδασκαλία της Εκκλησίας σχετικά με την Ανάσταση του Χριστού και τους προβληματισμούς του σχετικά με τη σύγχρονη πραγματικότητα, τα φαινόμενα των καιρών και τη δυνατότητα πνευματικής αφυπνίσεως και μετανοίας, με γνώμονα την Ανάσταση του Κυρίου. Κάθε σύνδεση του μηνύματος με συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχει να κάνει με τις θέσεις του Μητροπολίτη, ο οποίος απευθύνεται πάντοτε προς τον κλήρο και τον λαό της τοπικής Εκκλησίας και παραμένει σταθερός στα όσα η Εκκλησία διδάσκει.

Για μία ακόμη φορά ο Μητροπολίτης επιθυμεί να δηλώσει ότι η πόρτα της Εκκλησίας είναι ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους, η μετοχή όμως στο σώμα του Χριστού, όπως αυτή βιώνεται στα μυστήρια και ιδίως στη θεία Ευχαριστία, έχει να κάνει με την μετάνοια του καθενός. Αυτή είναι η διδασκαλία της πίστεως και αυτήν ο Μητροπολίτης θα εξακολουθεί να διακηρύττει.

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας σέβεται και τιμά οποιοδήποτε θεσμικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως απόψεων και επιλογών. Δεν θα αποστεί όμως της ευθύνης του να έχει την άποψή του, όπως επίσης και να δείχνει αυτό που η διδασκαλία της Εκκλησίας πάντοτε πρεσβεύει: την αγάπη ως αλήθεια».




Δεν άρεσε στο νούμερο Κασσελάκης η ερώτηση gossip εκπομπής και ο στάρ έβγαλε το ακουστικό και έφυγε

 



Άλλη μία ελαφριά gossip ελπομπή διάλεξε ο ινφλουένσερ στάρ Κασσελάκης για να εμφανιστεί, και όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, οι εκπομπές αυτές δεν τον στριμώχνουν στις ερωτήσεις και είναι του στύλ του.

Στον αέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» βγήκε σήμερα ο στάρ Στέφανος Κασσελάκης, με ζωντανή σύνδεση από τη Νέα Ιωνία. Μια ερώτηση, όμως, που του τέθηκε από τη Σίσσυ Χρηστίδου δεν ταίριαζε σε gossip εκπομπή, και έκανε τον ινφλουένσερ στάρ να βγάλει το ακουστικό και να αποχωρήσει.

«Θα ήθελα μια απάντηση, σε σχέση με όσα είπαν ο κύριος Σπίρτζης και ο κύριος Βασιλειάδης για τη δήλωσή σας αυτή, δηλαδή στελέχη του δικού σας κόμματος…», είπε η Σίσσυ Χρηστίδου και εκείνη τη στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης την διέκοψε καθεστωτικά και γελοία όπως κάνει πάντα.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό ευρωψηφοδέλτιο… Δεν υπάρχει ανάγκη να απαντήσω, όταν βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο του κόμματος με το ευρωψηφοδέλτιο το οποίο έχει επιλέξει βάσει του κόμματος. Εκεί να επικεντρωθείτε, εκεί είναι το μέλλον του κόμματος, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, γεια σας!», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έβγαλε το ακουστικό και αποχώρησε, γιατί δεν περίμενε ότι θα του κάνουν σοβαρή ερώτηση. Το γελοιότερο είναι όταν είπε "βλέπετε μπροστά σας τον πρόεδρο τους κόμματος" και εκεί βλέπεις ξεκάθαρα το καβαλημένο καλάμι με την καθεστωτική νοοτροπία Στέφανο Κασσελάκη, που τον έκαναν και πρόεδρο κόμματος.



Η Σίσσυ Χρηστίδου ανέφερε λίγο αργότερα κάνοντας και παράπονο ότι δεν μίλησαν για τον γάμο του ιφλουένσερ με τον σύζυγο του : «Μου έκανε εντύπωση που απέφυγε να απαντήσει σε σχέση με τα στελέχη του κόμματος. Λογικό είναι, αλλά η ατάκα «εδώ έχεις τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» κατά τη γνώμη είναι λίγο απαξιωτική. Είναι ότι δεν με νοιάζει τι λένε όλοι οι υπόλοιποι. Δεν το πήρα στραβά αυτό, αλλά μου έκανε εντύπωση».



Καρέ-καρέ οι κινήσεις του 25χρονου που πέταξε τη σακούλα με το βρέφος στα σκουπίδια

 


Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το πανελλήνιο η αποκάλυψη του νεκρού βρέφος σε χωματερή στη Βραυρώνα το οποίο ομολόγησε πως πέταξε ο πατέρας του.

Το βρέφος εντοπίστηκε νεκρό από τις αστυνομικές αρχές στη χωματερή και χτυπημένο στο κεφάλι. Ωστόσο, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, τα χτυπήματα που φέρει το βρέφος είναι δικαιολογημένα από τα σκουπίδια που έπεσαν πάνω του, από τη μετάγγιση του κάδου απορριμμάτων στο απορριμματοφόρο.

Σήμερα στο φως έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο που δείχνει τον πατέρα του βρέφους να κρατά τη σακούλα που πέταξε λίγο αργότερα στα σκουπίδια.

Στα βίντεο αποτυπώνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του πατέρα να κρατά τη σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια, μέσα στην οποία φέρεται να βρίσκεται το βρέφος. Ο ίδιος φαίνεται ψύχραιμος και κάθε του κίνηση έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας από σημείο που πέρασε κρατώντας τη σακούλα.

Ο πατέρας είπε στους αστυνομικούς ότι το βρέφος (περίπου 4 με 5 μηνών) γεννήθηκε νεκρό και το πέταξε στα σκουπίδια, ενώ έχει καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας. Όπως ισχυρίστηκε, το έκανε αυτό γιατί τρομοκρατήθηκε και επειδή είναι σε μία ξένη χώρα και δεν ήξερε τι επιπτώσεις θα μπορούσε να έχει.



Οι γονείς του νεκρού βρέφους είναι από το Νεπάλ και βρίσκονται παράνομα στην χώρα. Η μητέρα είναι 24 χρόνων και ο πατέρας 25 χρόνων.

Το βράδυ της Πέμπτης (9/5) πήγαν στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», καθώς η γυναίκα είχε ακατάσχετη αιμορραγία. Οι γιατροί του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν έγκυος, χωρίς όμως να υπάρχει μωρό, και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, τη γυναίκα την έπιασαν ξαφνικά πόνοι, όταν βρισκόταν στο ξενοδοχείο με τον άντρα της, και έπρεπε να προχωρήσει σε πρόωρο τοκετό. Στο σημείο αυτό φαίνεται πως οι δύο νέοι τρομοκρατήθηκαν και έπραξαν το μοιραίο, ευρισκόμενοι σε πανικό.

Το παιδί γεννήθηκε μέσα στο δωμάτιο που έμεναν, στο ξενοδοχείο, ωστόσο ο ιατροδικαστής θα ξεκαθαρίσει εάν τελικά γεννήθηκε πεθαμένο, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του, ή ζωντανό. Στη δεύτερη περίπτωση αμφότεροι οι γονείς θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία.

Τόσο ο πατέρας όσο και η μητέρα, οι οποίοι ήταν εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο και έμεναν μέσα σε αυτό, περιγράφονται ως ήπιων τόνων άνθρωποι από όσους τους γνώριζαν.

Ο πατέρας του βρέφους, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις στο έμβρυο για να διαπιστωθεί εάν όντως γεννήθηκε νεκρό ή όταν πετάχτηκε στα σκουπίδια βρισκόταν εν ζωή.

Από την άλλη η μητέρα παραμένει φρουρούμενη σε νοσοκομείο της Αττικής και αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα για την τύχη της μόλις αναγνώσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.



Θα πληρώσει το πρόστιμο ο Στέφανος Κασσελάκης που έθεσε σε πιθανό κίνδυνο το σκυλάκι του;

 


Όσο και να το χαϊδεύεις ή να του μιλάς τρυφερά (και καλά κάνεις) είσαι βέβαιος Στέφανε ότι αγαπάς το σκυλάκι σου, αφού το βάζεις σε κίνδυνο…

Διαδικτυακές διαμαρτυρίες -κυρίως- σε φιλόζωους δημιούργησε η αναμφίβολα αφελής, όσο και τρυφερή ανάρτηση στο Tik Tok του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Ο λόγος ότι ο κος Κασσελάκης σε video του στα κοινωνικά δίκτυα, είχε το σκυλάκι του πίσω στο αυτοκίνητο, στην αγκαλιά του, χωρίς τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας, ενώ ήταν το αυτοκίνητο εν’ κινήσει. Φυσικά ο ίδιος ήταν ασφαλής αφού χρησιμοποιούσε τη ζώνη ασφαλείας για εκείνον. Όχι όμως για τον Φάρλι του.



Στον Ελληνικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.), υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη που αναφέρεται στην ασφαλή μεταφορά ζώων σε οχήματα. Σύμφωνα με τον νόμο, τα ζώα πρέπει να μεταφέρονται με τρόπο που δεν θα αποτελούν κίνδυνο ή διατάραξη της οδήγησης. Πρέπει να είναι είτε σε κατάλληλο κλουβί που είναι σταθεροποιημένο στο όχημα, είτε να είναι δεμένα ή φορώντας ειδική ζώνη ασφαλείας για ζώα. Το πρόστιμο για τη μεταφορά ζώων χωρίς τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας επιφέρει πρόστιμο -δυστυχώς μόνο- 50 ευρώ.

Είναι λοιπόν μία καλή ευκαιρία να θυμίσουμε κάποια σημαντικά για την μετακίνηση των αγαπημένων μας φίλων με το αυτοκίνητο:

• Όταν βάζετε ή βγάζετε τον σκύλο από το αυτοκίνητο φροντίστε να είναι πάντα δεμένος. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε την πιθανότητα ατυχήματος αν ο τετράποδος φίλος σας το σκάσει.

• Το κλουβί και η ζώνη είναι οι ασφαλέστεροι τρόποι μεταφοράς του σκύλου. Έτσι, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πεταχτεί απότομα επάνω σας ή ακόμη και να βγει έξω από το παράθυρο.

• Κλειδώστε τις πόρτες και μην αφήνετε να έχει το κεφάλι έξω από το παράθυρο. Είναι αρκετά επικίνδυνο να κινείστε με ταχύτητα και ο σκύλος σας να έχει το κεφάλι του έξω.

• Επιβάλλονται στάσεις ανά 2-3 ώρες. Αυτό βοηθάει το κατοικίδιο να μην ζαλίζεται. Φυσικά οι στάσεις χρειάζονται και για το κάλεσμα της… φύσης.

• Οδηγείτε με ασφάλεια και εντός του ορίου ταχύτητας. Το κατοικίδιο δεν έχει τις ίδιες αντιδράσεις με τους ανθρώπους.

• Τέλος μην αφήνετε το κατοικίδιο μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο και φύγετε. Αν αυτό δεν είναι εύκολο μην εγκαταλείψετε όλοι το αυτοκίνητο, για να μείνει κάποιος μαζί του.


Πηγή : newsauto.gr




Όπως γύρναγε το βανάκι του Καραγκιόζη στα χωριά, έτσι θα γυρνάει και του Κασσελάκη από σήμερα

 


Οι παλιοί θυμούνται το βανάκι του Καραγκιόζη που γύρναγε τα χωριά και έδινε παραστάσεις, κάτι που συμβαίνει μέχρι και σήμερα ακόμα και στην πόλη στις πλατείες το καλοκαίρι.

Αυτό φαίνεται ζήλεψε και ο Στέφανος Κασσελάκης που είναι το πρώτο νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, και με ένα βανάκι με την φάτσα του θα γυρνάει τα χωριά για να δίνει τις γνωστές παραστάσεις που περιλαμβάνουν μπόλικο ψέμα, λάσπη, χυδαίες εκφράσεις και πολιτικό λόγο μηδέν.

Μετά το κότερο με το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, και δεν μπορούσε να βάλει επάνω στην φάτσα του, τώρα επιστρατεύει ένα... τροχόσπιτο με την μούρη του για να συνεχίσει τις περιοδείες του στην ηπειρωτική Ελλάδα.



Το τροχόσπιτο, έφτασε χθες από τη Μεγάλη Βρετανία και θα είναι το κινητό «στρατηγείο» του Στέφανου Κασσελάκη για τις επόμενες ημέρες, μέχρι τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Το «κινητό στρατηγείο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εντόπισε ο τηλεοπτικός σταθμός Star o οποίος μετέδωσε ότι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις προκειμένου να τοποθετηθεί σε αυτό ένα γραφείο για τις ανάγκες του Στέφανου Κασσελάκη και των συνεργατών του.

Στο τροχόσπιτο έχουν ήδη τοποθετηθεί διαφημιστικές πινακίδες με το σύνθημα «Καλύτερη ζωή τώρα» και φυσικά την μούρη του Κασσελάκη, όπου σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει τις περιοδείες από τη βόρεια Αττική και τη Μακεδονία.

Η ιδέα για το «κινητό στρατηγείο» όπως ανέφεραν συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη ήταν του ίδιου, κάτι που δεν χρειαζόταν να μας το διαβεβαιώσουν ήταν σίγουρο ότι έχει ξεπεράσει ο Κασσελάκης τον Καραγκιόζη με ότι κάνει και λέει.




Άγρια συμπλοκή 25 Πακιστανών σε μπαρ στην Μύκονο


 

Συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών από το Πακιστάν που κατέληξε στον θάνατο ενός εκ των εμπλεκομένων και στον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη άνδρα έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής σε μπαρ στη Μύκονο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στη συμπλοκή συμμετείχαν περίπου 25 Πακιστανοί οι οποίοι, για άγνωστο λόγο, έβγαλαν μαχαίρια με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να χάσει τη ζωή του και ένας ακόμη να τραυματιστεί σοβαρά.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το αιματηρό περιστατικό, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η τοπική Υποδιεύθυνση.

Το ότι οπλοφορούν με μαχαίρια οι Πακιστανοί σε τουριστικές περιοχές και όχι μόνο είναι πολύ ανησυχητικό, όπως θα πρέπει να γίνει και η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων και των 25 και να επιβληθεί το μέτρο της αναγκαστικής απέλασης με συνοπτικές διαδικασίες.



Προχωρούν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πάνω από 1.200 παραχωρήσεις σε παραλίες

 



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου που αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Αναλυτικά, πάνω από 1.200 παραχωρήσεις τμημάτων έχουν τεθεί ή πρόκειται να τεθούν σε ηλεκτρονική δημοπρασία έως τις 31 Μαΐου στην ειδική ψηφική πλατφόρμα (https://eauctions.gsis.gr). Σημειώνεται πως, παράλληλα, υπάρχουν από προηγούμενα έτη και επιπλέον 6.500 παραχωρήσεις που έχουν ενεργή σύμβαση και οι οποίες έχουν ήδη καταχωρηθεί στο ψηφιακό μητρώο συμβάσεων παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας.

  • Σε κάθε περίπτωση, όλες οι παραχωρήσεις, είτε νέες είτε υφιστάμενες, θα διέπονται από φέτος από το ίδιο πλαίσιο ελέγχων και προστίμων λόγω παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου και υπέρβασης των υπό παραχώρηση εκτάσεων. Οι κτηματικές υπηρεσίες και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς υποχρεούνται να εφαρμόζουν αμέσως το σχετικό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο. Ωστόσο, η νέα εικόνα θα έχει διαμορφωθεί πλήρως από τα τέλη Ιουνίου, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες εγκατάστασης των νέων παραχωρησιούχων σε αιγιαλό και παραλίες.
  • Υπενθυμίζεται πως με το νέο νόμο, οι δημοπρασίες για παραχώρηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας γίνονται πλέον αποκλειστικά ψηφιακά μέσω της ειδικής πλατφόρμας που προαναφέρθηκε.
  • Σημειώνεται πως δεν επιτρέπεται παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας όταν το μήκος ή πλάτος τους είναι μικρότερο των 4 μέτρων ή όταν το συνολικό εμβαδόν του αιγιαλού είναι μικρότερο από 150 τ.μ. Επιπρόσθετα, οι παραχωρησιούχοι υποχρεούνται να διασφαλίζουν ότι:
    • τουλάχιστον το 50% της παραλίας πρέπει να μένει ελεύθερο και ταυτόχρονα το εμβαδόν κάθε παραχώρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά μέτρα.
    • τα ομπρελοκαθίσματα μπορούν να καταλαμβάνουν μέχρι 60% της παραχωρούμενης έκτασης ή 30% για παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές Natura που δεν έχουν χαρακτηρισθεί απάτητες.
    • μεταξύ των παραχωρήσεων πρέπει να μεσολαβεί απόσταση τουλάχιστον 6 μέτρων (3 μέτρα σε κάθε πλευρά, ή 4 μέτρων αν πρόκειται για περιπτώσεις επιχειρήσεων που λειτουργούν σε εφαπτόμενα κτίρια) και τα ομπρελοκαθίσματα πρέπει να απέχουν από τη θάλασσα τουλάχιστον 4 μέτρα, για τις νέες παραχωρήσεις.
    • το κοινό έχει σε κάθε περίπτωση ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή διέλευση στον αιγιαλό και την παραλία με ειδικές προβλέψεις και για άτομα με αναπηρία (όπως μέσω της τοποθέτησης ειδικών πλατφορμών για την εξυπηρέτησή τους, εφόσον δεν έχουν εγκατασταθεί από τον δήμο για τις νέες παραχωρήσεις).
    • ο χώρος διατηρείται καθημερινά καθαρός φροντίζοντας για τη διατήρηση της ισορροπίας του οικοσυστήματος και της μορφολογίας της ακτής. Παράλληλα, υποχρεούνται να τον παραδώσουν στην αρχική κατάσταση μετά το πέρας της διάρκειας της παραχώρησης.
    • σε εμφανές σημείο στον αιγιαλό ή την παραλία αναρτάται πινακίδα, με λεπτομέρειες της παραχώρησης.
    • τοποθετούνται κινητά στοιχεία για την εξυπηρέτηση του κοινού.
    • υπάρχει ναυαγοσώστης, εφόσον η υποχρέωση αυτή δεν καλύπτεται από τον οικείο δήμο, για τις νέες παραχωρήσεις.


Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων


 

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας αστυνόμευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.

  • Η προστασία των ανηλίκων, η πρόληψη και η αποτροπή κάθε μορφής βίας και παραβατικότητας εναντίον τους, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία.
  • Η τηλεφωνική γραμμή είναι η αρχή της ριζικής αλλαγής του τρόπου που μπορεί ένα παιδί, ένας γονιός, αλλά και γενικότερα ένας πολίτης, να καταγγείλει ένα περιστατικό βίας και παραβατικότητας, κάθε μορφής, εναντίον ανηλίκων. Ειδικότερα:
    • Η νέα τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί 24 ώρες, 7 ημέρες, σε ολόκληρη τη χώρα.
    • Η αποστολή της είναι η υποδοχή καταγγελιών, η κεντρική διαχείριση των περιστατικών και η παροχή ενημέρωσης και συμβουλών.
    • Η βασική της προσφορά είναι η άμεση και ενιαία ανταπόκριση σε όλα τα περιστατικά βίας και παραβατικότητας ανηλίκων.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί και ένα ειδικό application, το οποίο έχει ως βασικό στόχο τόσο την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων για τη βία και την παραβατικότητα, όσο και την ενθάρρυνση τους, ώστε να καταγγείλουν περιστατικά και να ζητήσουν βοήθεια, μέσα από μία ευκολόχρηστη φόρμα.

 



Δωρεάν μαστογραφία: Εστάλησαν τα πρώτα SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων

 



Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου η αποστολή των πρώτων ενημερωτικών SMS στις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων του Εθνικού Προγράμματος για την Πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού «Φώφη Γεννηματά». Οι νέες ηλικιακές ομάδες αφορούν γυναίκες 45 – 49 ετών και 70 – 74 ετών, με το σύνολο των νέων δικαιούχων να ανέρχεται στις 566.494.

  • Καθημερινά γυναίκες οι οποίες έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνουν σταδιακά με μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο το άυλο παραπεμπτικό για δωρεάν προληπτική μαστογραφία.
  • Όσες δικαιούχοι δεν έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, μπορούν με τη χρήση του ΑΜΚΑ τους να απευθυνθούν σε οποιοδήποτε συνεργαζόμενο, δημόσιο ή ιδιωτικό, κέντρο της περιοχής τους και να κλείσουν το ραντεβού τους για την εξέταση, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά» έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ.

  • Το πρόγραμμα αφορά 1,4 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών και προσφέρει δωρεάν εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, δωρεάν διενέργεια υπερηχογραφήματος και δωρεάν επίσκεψη στο ιατρό για τις γυναίκες που θα έχουν ευρήματα.
  • Μέχρι στιγμής έχουν ήδη διενεργηθεί πάνω από 300.000 μαστογραφίες και έχουν εντοπιστεί έγκαιρα με συμπτώματα, πάνω από 20.000 γυναίκες.

Η κυβέρνηση επενδύει συνολικά πάνω από 200 εκ ευρώ μέχρι το 2025 για προγράμματα δευτερογενούς πρόληψης που αφορούν τον καρκίνο και στην πλειονότητα τους προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 



Βασικός στόχος ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο «Αττικόν», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης δημόσιων δομών υγείας στη χώρα μας. 

  • Το πρώτο έργο, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφορά στην πλήρη ανακαίνιση της Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής κλινικής, στην ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων λουτρών και σε σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία και τρεις ακόμα κλινικές, η Πνευμονολογική, η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική.
  • Με το δεύτερο έργο προωθείται η πολυεπίπεδη αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, με βάση τα νέα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας. Πέραν του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εκσυγχρονισμού του τμήματος, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση όλων των αιθουσών, έχει σχεδιαστεί και η επέκτασή του ΤΕΠ κατά περίπου 465 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος είναι η εξέλιξη του ΤΕΠ σε κέντρο τραύματος επιπέδου 4, που θα μπορεί να αναλάβει ακόμα και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  • Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, “ναυαρχίδα” για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, που δεν νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.
  • Το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Και νομίζω ότι είναι πάντα καλό να αναλογιζόμαστε πόσο ωφελημένοι είμαστε από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη μας αφορούν.

 



Πρόγραμμα Σταθερότητας 2024-2025: Ισχυρότερη ανάπτυξη και ταχύτερη μείωση του πληθωρισμού σε σχέση με την ΕΕ

 



Κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα Σταθερότητας που περιλαμβάνει τις δημοσιονομικές προβλέψεις των ετών 2024-2025. Σύμφωνα με τις προβλέψεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα, η ελληνική οικονομία θα συνεχίσει την πορεία σύγκλισης επιτυγχάνοντας και το επόμενο διάστημα (όπως συμβαίνει ήδη τα προηγούμενα τρία έτη) υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ και παράλληλα ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, ανά τομέα προβλέπονται συνοπτικά τα εξής:

Α. Πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% τα έτη 2024 και 2025 και σημαντική αποκλιμάκωση δημοσίου χρέους

  • Στο Πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπεται πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,1% του ΑΕΠ τα έτη 2024 και 2025. Στη βάση αυτή, καταγράφεται σημαντική αποκλιμάκωση του λόγου χρέους ως προς το ΑΕΠ από 172,7% το 2022 και 161,9% το 2023, σε 152,7% το 2024 και 146,3% το 2025, δίνοντας θετικό σήμα στις αγορές και τους οίκους αξιολόγησης.
  • Η προβλεπόμενη μείωση του ελληνικού δημοσίου χρέους τα επόμενα χρόνια αποτελεί συνέχεια μιας μείωσης ρεκόρ την περίοδο 2021-2023, όταν ο λόγος δημοσίου χρέους ως προς ΑΕΠ έπεσε κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες (από 207% του ΑΕΠ το 2020 σε 161,9% το 2023). Η μείωση αυτή, αποτελεί μακράν, την ταχύτερη μείωση δημοσίου χρέους που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ευρώπη.

Β. Παρεμβάσεις κοινωνικής πολιτικής ύψους 2,4 δισ. ευρώ – Νέα αύξηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 360 εκατ. ευρώ

Περιλαμβάνεται το σύνολο των δράσεων άνω του 1,5 δισ. ευρώ,  που υλοποιούνται το 2024, καθώς και οι παρεμβάσεις για το 2025 ύψους 880 εκατ. για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση. Ειδικότερα, περιλαμβάνονται:

1) Όλα τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2024 και ήδη υλοποιούνται, τα οποία ξεπερνούν σε κόστος τα 1,3 δισ. ευρώ:

  • Η αύξηση του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων με εκτιμώμενο ετήσιο κόστος 930 εκατ. ευρώ σε μικτή βάση ή 600 εκατ. ευρώ καθαρά.
  • Η αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για οικογένειες με παιδιά με κόστος 135 εκατ. ευρώ.
  • Η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με κόστος 43 εκατ. ευρώ.
  • Η επέκταση και αύξηση του επιδόματος μητρότητας στους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, με κόστος 37 εκατ. ευρώ.
  • Η αύξηση των συντάξεων κατά 3% με εκτιμώμενο κόστος 455 εκατ. ευρώ και επιπλέον 56 εκατ. για τις συντάξεις του μικρού δημοσίου.

2) Νέα μέτρα που εφαρμόζονται από το 2024 με κόστος 217 εκατ. ευρώ, επιπλέον αυτών που είχαν προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό:

  • Η αύξηση του επιδόματος γέννησης με κόστος 90 εκατ. ευρώ.
  • Η αύξηση της αποζημίωσης των εφημεριών των ιατρών με κόστος 45 εκατ. ευρώ.
  • Η επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο, με κόστος 82 εκατ. ευρώ.

3) Νέα αύξηση του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων από το 2024 κατά 360 εκατ. ευρώ (από τα 2,05 δισ. ευρώ στα 2,41 δισ. ευρώ) προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά έργα, αλλά και η αποκατάσταση της Θεσσαλίας.

4) Όλα τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση για εφαρμογή από το 2025, σε πλήρη στοίχιση με το προεκλογικό Πρόγραμμα:

  • Μείωση 0,5% των ασφαλιστικών εισφορών με κόστος 225 εκατ. ευρώ.
  • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος με κόστος 120 εκατ. ευρώ.
  • Μονιμοποίηση της επιστροφής του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο με νέα μέθοδο, με εκτιμώμενο κόστος περί τα 100 εκατ. ευρώ.
  • Παράταση της αναστολής του ΦΠΑ στις νέες οικοδομές με κόστος 20 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος με κόστος 15 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση των συντάξεων με βάση το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό, με κόστος περί τα 400 εκατ. ευρώ.

Η υλοποίηση των επιπλέον μέτρων σε σχέση με τον Προϋπολογισμό, βασίζεται στην καλύτερη πορεία των εσόδων, που παρατηρήθηκε το τελευταίο τρίμηνο του 2023 και τους πρώτους μήνες του 2024. Στη βάση αυτή το πρωτογενές αποτέλεσμα του 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ έναντι στόχου για 1,15% του ΑΕΠ που περιλαμβανόταν στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού, γεγονός που δημιουργεί μια καλύτερη αφετηρία για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2024.

Γ. Σημαντικά υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης συγκριτικά με την ευρωζώνη- περαιτέρω αύξηση των επενδύσεων

  • Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς εξελίξεις, εκτιμάται σε 2,5% για το τρέχον έτος και 2,6% για το 2025. Η αναθεώρηση σε πιο συντηρητικό στόχο σε σχέση με τον Προϋπολογισμό (από 2,9% σε 2,5%) βασίζεται στην επιβράδυνση, που εμφανίζει η ευρωπαϊκή οικονομία και στην παρατεταμένη περιοριστική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, που φαίνεται να επηρεάζει δυσμενέστερα από όσο αναμενόταν τις επενδύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δ. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών- Ταχύτερη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού συγκριτικά με την Ευρωζώνη

  • Λαμβάνοντας υπόψη και την αύξηση του κατώτατου μισθού, το «ξεπάγωμα» των τριετιών και τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας στη χώρα μας αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,6% το 2024 έναντι 3,7% που προβλεπόταν στο Draft Budgetary Plan, που υποβλήθηκε στην Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2023.
  • Αναφορικά με τον πληθωρισμό, το 2023 ανήλθε, με βάση τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σε 4,2% έναντι 5,4% του μέσου όρου της Ευρωζώνης. Το 2024 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 2,6% έναντι 2,7% του μέσου όρου της Ευρωζώνης και το 2025 σε 2% που αποτελεί το στόχο της νομισματικής πολιτικής, έναντι 2,2% του μέσου όρου της Ευρωζώνης.

Τα ανωτέρω υποδεικνύουν ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται σαφώς ταχύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, κλείνοντας την ψαλίδα σε όρους αγοραστικής δύναμης. Σωρευτικά την τριετία 2023-2025 η σωρευτική ανάπτυξη στην Ελλάδα αναμένεται να διαμορφωθεί σε 7,3%, έναντι μόλις 2,8% στην Ευρωζώνη, ενώ ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή αναμένεται να έχει αυξηθεί σωρευτικά κατά 1,6% λιγότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Ε. Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας συνεχίζεται

Την επόμενη διετία προβλέπεται επίσης να συνεχιστεί η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, η οποία αντανακλάται σε σειρά οικονομικών δεικτών. Συγκεκριμένα, παρατηρείται:

  • Ρεκόρ 20ετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις: Τα τελευταία δύο έτη υπήρξε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων της τελευταίας 20ετίας. Την περίοδο 2019-2023 στην Ελλάδα επενδύθηκαν από ξένους 24,9 δισ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, στο εξωτερικό επενδύθηκαν από Έλληνες 8,1 δισ. ευρώ. Το ισοζύγιο εισροών-εκροών άμεσων επενδύσεων είναι θετικό για κάθε ένα από τα τελευταία πέντε χρόνια και σωρευτικά ανέρχεται σε πλεόνασμα 16,9 δισ. ευρώ. Δηλαδή, τα τελευταία πέντε χρόνια η Ελλάδα έχει ήδη προσελκύσει από μόνη της ένα ποσό σχεδόν ίσο με τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει στα πλαίσια του RRF.
  • Σταδιακή, αλλά εμφανής, επαναβιομηχάνιση της χώρας. Τα τελευταία πέντε χρόνια τα μεγέθη της ελληνικής βιομηχανίας έχουν αυξηθεί θεαματικά. Ενδεικτικά ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (ΕΛΣΤΑΤ) στο διάστημα 2019-2023 αυξήθηκε κατά 13% σε πραγματικούς όρους, το μερίδιο της μεταποίησης στο σύνολο των άμεσων ξένων επενδύσεων υπερδιπλασιάστηκε από 7,5% το 2019 σε 16,9% το 2023 και το μερίδιο της βιομηχανίας στο ΑΕΠ αυξήθηκε σε 14% το 2023, από 12% το 2019. Επιπλέον η παραγωγικότητα στη βιομηχανία στο ίδιο διάστημα βελτιώθηκε κατά 18 %. ‘Όλα αυτά τα μεγέθη βρίσκονται σε υψηλά εικοσαετίας.
  • Αλλαγή του μείγματος εξαγωγών της χώρας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια (από το 2020 και ύστερα), και παρά την θεαματική αύξηση των εσόδων από τουρισμό, η Ελλάδα εξάγει περισσότερα αγαθά από υπηρεσίες. Συγκεκριμένα οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν από 33,1 δις. το 2019 σε 49,8 δισ. το 2023 ενώ οι υπηρεσίες (τουρισμός κ.λπ.) αυξήθηκαν από 40,4 δισ. σε 48,9 δισ. Ιδιαίτερα δε πρέπει να σταθούμε στην μεγάλη αύξηση εξαγωγών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει υπερδιπλασιαστεί. Το συνολικό μέγεθος των εξαγωγών έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση, από 73,5 δισ. το 2019 σε 98,8 δισ. το 2023.
  • Σημαντική βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Σύμφωνα με σχετικές διεθνείς μετρήσεις, όπως αυτή του Economist Intelligence Unit, η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη βελτίωση του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος την περίοδο 2019-2023, αλλά και στην κατάταξη IMD, σύμφωνα με την οποία σε σχέση με το 2019 το 2023 η Ελλάδα έχει βελτιώσει την κατάταξή της κατά 9 θέσεις.
  • Συνεχής μείωση της φοροδιαφυγής, όπως αυτή φαίνεται από την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, την σταθερή μείωση του κενού ΦΠΑ και όπως αυτή αποτυπώνεται από πρόσφατες σχετικές μελέτες, όπως αυτή του ΔΝΤ. Συγκεκριμένα το κενό ΦΠΑ ήταν 23,9% το 2019, το 2021 ανήλθε στο 17,8% και ο στόχος είναι ως το 2027 με την περαιτέρω επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την εφαρμογή των παρεμβάσεων για τη φοροδιαφυγή να μειωθεί στο 9%.
  • Η συμπεριφορά των αγορών και των επενδυτών, που αντικατοπτρίζεται μεταξύ άλλων: στην αύξηση-ρεκόρ στον όγκο επενδύσεων στην Ελλάδα κατά 41% τα τελευταία πέντε χρόνια, την πολύ μεγάλη ζήτηση για ελληνικά ομόλογα (είναι ενδεικτικό ότι το η πρόσφατη έκδοση του 10ετούς και του 30ετούς ομολόγου υπερκαλύφθηκαν πάνω από 5 και 11 φορές αντίστοιχα), την μεγάλη επιτυχία των πρόσφατων συναλλαγών αποεπένδυσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και τις τοποθετήσεις μεγάλων κεφαλαίων σε ελληνικές επενδύσεις τόσο εντός όσο και εκτός κεφαλαιαγορών (π.χ. τις τελευταίες πρόσφατες αποκρατικοποιήσεις και την πολύ επιτυχημένη πρόσφατη πώληση του μεριδίου του ΤΑΙΠΕΔ στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών όπου το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον υπερκάλυψε κατά 12 φορές την προσφορά, ανεβάζοντας τα συνολικά έσοδα του Δημοσίου στα 785 εκατ. ευρώ).

 

 



Έναρξη Διαδικασίας Προγραμματισμού Ραντεβού για Αιματολογικές Εξετάσεις στις Δημόσιες Δομές Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 



Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. προσφέρει νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τον πολίτη. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης ραντεβού για αιματολογικές εξετάσεις, εκτός από τον προγραμματισμό ιατρικών συνεδριών.

  • Οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν τη διαδικτυακή πλατφόρμα www.finddoctors.gov.gr, να πραγματοποιήσουν είσοδο χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους στο taxisnet και τον ΑΜΚΑ, και να προχωρήσουν στην επιλογή «Νέο Ραντεβού για Εξετάσεις». Στη συνέχεια, μπορούν να αναζητήσουν το επιθυμητό ραντεβού βάσει ημερομηνίας και νομού, να επιλέξουν την κατάλληλη δομή και την ημερομηνία που τους εξυπηρετεί.
  • Με την επιτυχή δέσμευση του ραντεβού, και εφόσον έχουν ενεργοποιημένες τις ειδοποιήσεις, θα λάβουν ένα SMS και/ή email με όλες τις λεπτομέρειες του ραντεβού.


Ψηφίστηκε ο Νέος Δικαστικός Χάρτης

 



Στόχος του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι:

  • Σε πρώτη φάση οι δικαστικές  αποφάσεις να εκδίδονται, πλέον, σε χρόνο συντομότερο κατά 30%.
  • Να εξορθολογιστεί ο εθνικός δικαστικός χάρτης, προσθέτοντας 1.000 ακόμη δικαστές στην «πρώτη γραμμή». 

Πρόκειται για αλλαγή που πρώτος έκρινε αναγκαία ο Ελευθέριος Βενιζέλος από το 1911 και ολοκληρώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ, μετά από αρκετές απόπειρες νομοθέτησης, αναβολές και ματαιώσεις.

Αναλυτικότερα, για τον νέο δικαστικό χάρτη: 

  • Στόχος είναι με την ενοποίηση του α’ βαθμού δικαιοδοσίας και την χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων, να λειτουργεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα η Δικαιοσύνη.
    • Ενοποιούμε τους πρωτοβάθμιους δικαστές, με αναβάθμιση των ειρηνοδικών σε πρωτοδίκες και πλέον θα υπάρχουν 2.100 πρωτοδίκες, που θα συμβάλλουν καταλυτικά στην ταχύτητα έκδοσης των πρωτοβάθμιων αποφάσεων.
    • Η συνδυασμένη απόδοση όλων πλέον των πρωτοβάθμιων δικαστών (ειρηνοδικών  και πρωτοδικών) εκτιμάται ότι μετά την ενοποίηση μπορεί ν’ αυξηθεί μέχρι και 17%. Επίσης το ποσοστό εκκαθάρισης των νέων πρωτοδικείων αναμένεται ν’ αυξηθεί μέχρι και 24% μετά την ενοποίηση. 
  • Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση και κατανομή των πρωτοβάθμιων δικαστηρίων: ως απόρροια της ενοποίησης παύουν να υπάρχουν ειρηνοδικεία. Αυτό οδηγεί συνολικά σε μια ορθολογική μείωση του αριθμού των πρωτοβάθμιων δικαστικών σχηματισμών από 217 σε 111.
    • Βασικός κανόνας της χωροταξικής κατανομής των δικαστηρίων είναι ότι κάθε περιφερειακή ενότητα θα έχει στην πρωτεύουσά της την κεντρική έδρα Πρωτοδικείου στην οποία υπάγεται το σύνολο πλέον των πρωτοβάθμιων δικαστών.
    • Προβλέπονται επίσης, παράλληλη και περιφερειακή έδρα Πρωτοδικείου, σε περιοχές όπου υπάρχουν ανάγκες.

 




Από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού 29ης Απριλίου 2024: «Ακούμε» και «Προσπαθούμε»

 


Από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2024:

Μένουμε, λοιπόν, με κάθε τρόπο δίπλα στον πολίτη, αναγνωρίζοντας ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία και ότι, ναι, μπορεί να μην έχουμε φτάσει εκεί ακόμα που θέλουμε, στην υγεία, στην παιδεία ή στο κράτος, αλλά πρέπει να θυμίζουμε τα σημαντικά βήματα που γίνονται παντού: από την άμυνα, το μεταναστευτικό, τα μέτρα κατά της βίας, τις σημαντικές επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι την οικονομία, τα μεγάλα έργα, την ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

Οδηγοί μας πάντα είναι τα ρήματα "ακούμε" και "προσπαθούμε". Γι’ αυτό και αντιμετωπίζουμε και την ψήφο της επόμενης αναμέτρησης ως μία εντολή για λιγότερα λάθη και περισσότερη δουλειά. Τη δουλειά που προφανώς θα τη συνεχίσουμε και στο διάστημα που έρχεται.



Η ΕΡΤ και η Μαρίνα Σάττι οφείλουν μια συγνώμη στην Ελλάδα για την παρακμιακή συμπεριφορά της τελευταίας

 


Σίγουρα το τι πιστεύει η ίδια η Μαρίνα Σάττι, είναι δικός της λογαριασμός και είναι ελεύθερη να το εκφράσει όπως θέλει και να διαμαρτυρηθεί.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, και σε αυτόν τον παρακμιακό διαγωνισμό Eurovision, εκπροσωπεί την Ελλάδα και οφείλει να σέβεται την χώρα που την επέλεξε να την εκπροσωπήσει.

Έτσι λοιπόν οφείλεις κατ’ αρχήν να σέβεσαι τον εαυτό σου και εν συνεχεία να έχεις τη στοιχειώδη ευγένεια έναντι των χρηματοδοτών της ΕΡΤ, δηλαδή των Ελλήνων φορολογούμενων . 

Η Μαρίνα Σάττι, όπως και η ΕΡΤ, οφείλουν μια συγνώμη στον Ελληνικό λαό, γιατί δεν την έστειλε εκεί η ΕΡΤ για εκφράσει με την άθλια συμπεριφορά της τα φιλοπαλαιστινιακά της αισθήματα, τα οποία μπορούσε να εκφράσει άλλου κάπου που θα εκπροσωπήσει τον εαυτό της.

Το γεγονός ότι επέλεξε με την αγενή συμπεριφορά της να κάνει την παρακμιακή ροκ στάρ, σε ένα παρακμιακό διαγωνισμό, εξευτέλισε και την ίδια και την χώρα που εκπροσωπεί, αλλά και αυτό το πανηγύρι που συμμετέχει.

Ντροπή της και σήμερα θα έπρεπε να έχει ζητήσει η ΕΡΤ την επιστροφή της από τον διαγωνισμό.