Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Βασικός στόχος ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται στο «Αττικόν», με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναβάθμισης δημόσιων δομών υγείας στη χώρα μας. 

  • Το πρώτο έργο, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αφορά στην πλήρη ανακαίνιση της Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής κλινικής, στην ανακαίνιση όλων των κοινόχρηστων λουτρών και σε σημαντικές παρεμβάσεις στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται τα εξωτερικά ιατρεία και τρεις ακόμα κλινικές, η Πνευμονολογική, η Καρδιοχειρουργική και η Αγγειοχειρουργική.
  • Με το δεύτερο έργο προωθείται η πολυεπίπεδη αναβάθμιση του τμήματος επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, με βάση τα νέα πρότυπα του Υπουργείου Υγείας. Πέραν του οικοδομικού και ηλεκτρομηχανολογικού εκσυγχρονισμού του τμήματος, στο πλαίσιο του οποίου προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή και αναδιαρρύθμιση όλων των αιθουσών, έχει σχεδιαστεί και η επέκτασή του ΤΕΠ κατά περίπου 465 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος είναι η εξέλιξη του ΤΕΠ σε κέντρο τραύματος επιπέδου 4, που θα μπορεί να αναλάβει ακόμα και τα πιο σοβαρά περιστατικά.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, τόνισε:

  • Ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Και πράγματι, με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης γίνονται σήμερα πολύ σημαντικές παρεμβάσεις σε όλη την επικράτεια, από τα μεγάλα μας νοσοκομεία μέχρι τα μικρά κέντρα υγείας, με έργα τα οποία έχουν ήδη αρχίσει και παραδίδονται και θα έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
  • Εδώ, στο “Αττικό” Νοσοκομείο, ένα νοσοκομείο πανεπιστημιακό, “ναυαρχίδα” για ολόκληρο το λεκανοπέδιο, γίνεται μια πολύ σημαντική παρέμβαση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών. Διότι καταλαβαίνω απόλυτα την -θα έλεγα- οργή, συχνά, των πολιτών από τον τρόπο με τον οποίο έβλεπαν τις υποδομές, ειδικά στα τμήματα επειγόντων περιστατικών, που δεν νομίζω ότι ήταν αντίστοιχες ενός Εθνικού Συστήματος Υγείας του 21ου αιώνα.
  • Το Ταμείο Ανάκαμψης, 36 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι ένα μόνο, σημαντικό, από τα πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία αξιοποιεί η χώρα μας για παρεμβάσεις σε ένα μεγάλο εύρος αντικειμένων. Και νομίζω ότι είναι πάντα καλό να αναλογιζόμαστε πόσο ωφελημένοι είμαστε από τη συμμετοχή της πατρίδας μας στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Ευρώπη μας αφορούν.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου