Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Γελάει ο κόσμος με τον τελειωμένο Τσίπρα : Κατέθεσε πρόταση μομφής για τον Σταϊκούρα

 




Πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα πρόκειται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τελειωμένος πολιτικά Αλέξης Τσίπρας για το θέμα του νέου  Πτωχευτικού Κώδικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας για να κάνει ότι υπάρχει εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για τον κώδικα, όσο και για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, και το έκανε ποιός; Ο Αλέξης Τσίπρας το απόλυτο πολιτικό τίποτα της χώρας και την ώρα που ο πρωθυπουργός έκανε διάγγελμα για την πανδημία, την ώρα που εκτελούσαν τα εντάλματα σύλληψης οι αρχές κατά των ακροδεξιών της Χρυσής Αυγής, και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Μεταξύ άλλων ο πλήρως αποτυχημένος και ανίκανος να διαχειριστεί οτιδήποτε είπε: Δεν μου κάνει εντύπωση που σήμερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να μην είναι εδώ να απέχει από την σημερινή συζήτηση και από την ψήφιση ενός εκτρωματικού νομοσχεδίου για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρησεις. Για εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχους της διακυβέρνησής του. Εδώ και 16 μηνες κυβερνά τη χώρα από το κοντρολ ρουμ ενός καλοταϊσμένου μηχανισμού προπαγάνδας και φροντίζει να αποφεύγει την ανμτιπαράθεση στα κρίσιμα και κυρίως σε όσα δεν υπάρχουν από την πλευρά σας επιχειρήματα.

Φροντίζει πάντα ο αόρατος αρχισυντάκτης ενημέρωσης να αλλάζει ατζέντα εκεί που δεν τον παίρνει και να αναπαράγει εικονομική πραγματικότητα μιας κυβέρνησης που θέλει να πιστώνεται τα θετικά και από την άλλη μιας άχριστης κοινωνίας που γκριμίζει ότι καλό παράγηει η κυβέρνηση.

Εχει καταντήσει αστείο ότι από το πρωί εως βράδυ ακούμε την ίδια γραμμή ενοχοποίησης πολιτών.

Μας είπατε την άνοιξη ότι σας χρωστάμε χάρη που μας σώσατε. Το καλοκαίρι κάνατε φιέστες για τον τουρισμό και σήμερα μετράμε πάνω από 800 κρούσματα καθημερινά

Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ είναι υπο πίεση γιατί δεν κάνατε ούτε μια πρόσληψη.

Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά; Οι ανεύθυνοι νέοι που πάνε στις πλατείες. Την ίδια στιγμή όμως οι μαθητές πρέπει να πάνε στις τάξεις τους και να έιναι πάνω από 25

Χθες μάθαμε δια στόματος υπουργού Ανάπτυξης – τρόπος του λέγειν – ότι φταίνε και οι ανεύθυνοι αντιφασίστες που διαδήλωναν έξω από το εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βεβαια ο ίδιος δεν μπορεί να κρύψει την ενόχλησή του γιατί το αίμα νερό δεν γίνεται

Επι 6 μηνες αφήνετε το κόσμο να συνωστίζεται στα λεωφορεία και στους συρμούς του Μετρό.

Καταθέτω εικόνες της καθημερινότητάς μας. Τις τυράβηξε συνεργάτης μου σήμερα από το ΜΕΤΡΟ. Ορίστε ποια είναι η εικόνα των ανθρώπων που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες στους συρμούς. Σας φωνάζουμε να αυξήσετε τα δρομολόγια.

Και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέει ότι ο ιός κολλάει μόνο εκεί που έχουν την ευθύνη οι πολίτες. Εκεί που την ευθύνη έχει η κυβέρνηση δεν κολλάει ο ιός.

Χθες που πήγα στην Κοζάνη , π΄ρωτη περιφέρεια που μπήκε στο «κόκκινο»

Εκεί ο κ. Χαρδαλιάς έδειξε 4 επιχειρήσεις εστίασης ως υπεύθυνες χωρίς στοιχεία και χωρίς δισταγμό. Εχετε πάει σε οργουελικά επίπεδα.

Ο ίδιος άνθρωπος που πίεζε με την φυσική του παρουσία την επθτροπή επιστημόνων με τον Αυγενάκη να δώσουν «πράσινο φως» για παρουσία οπαδών στα γήπεδα ήτνα ο ίδιος που έδειξε με το δάχτυλο κάποιους επιχειρηματίες της Κοζάνης.

Αυτή η στρατηγική δεν μπορεί να σας πάει μακριά.

Αυτό που έχετε πετύχει με τα ΜΜΕ με τις λίστε Πέτσα είναι συνθήκες ΥΕΝΕΔ. Όχι με ένα κανάλι αλλά με πολλά. ΥΕΝΕΔοποιηση της ενημέρωσης που θα σας γυρίσει μπούμεραγκ. Η πραγματικότητα θα σας κυνηγάει.



Αισχρός και ανήθικος Βελόπουλος: Να αυτοκτονήσουν οι αξιωματούχοι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα

 


Ανήθικος και αισχρός ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη αυτοχειρία του Δημήτρη Καμπανάρου, ιδιοκτήτη του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στον Άγιο Στέφανο.

Και προέτρεψε 

Να αυτοκτονήσουν όσοι κρατικοί αξιωματούχοι χρεοκόπησαν τη χώρα ζήτησε από το βήμα του Κοινοβουλίου πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

Ακολούθως τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα έπρεπε να αυτοκτονήσουν κι άλλοι, κάτι υπουργοί και γραμματείς που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά κανένας δεν αυτοκτονεί στην χώρα αυτή».



Στη φυλακή το διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής

 



Το δικαστήριο στέλνει συνολικά στη φυλακή 38 άτομα, ολοκληρώθηκε μετά από 5,5 χρόνια, η ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής.




Στη φυλακή θα οδηγηθεί το σύνολο του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Φυλακίζεται ο Γιώργος Ρουπακιάς, οι 13 συνεργοί του στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και οι δύο πυρηνάρχες της οργάνωσης Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής.

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στις φυλακές οδηγούνται οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Εκτός φυλακής μένουν πέντε πρώην βουλευτές και συγκεκριμένα οι Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Στάθης Μπούκουρας. Τους δόθηκε αναστολή με εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα.

Το δικαστήριο στέλνει στη φυλακή όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής που συμμετείχαν στην δολοφονία Λουκμάν, την βίαιη επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.






Συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας έξι ατόμων και ενός παιδιού στο Αγρίνιο

 



Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και ο δεύτερος δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας που είχε συμβεί ξημερώματα στις 18-10-2020 στο Αγρίνιο.

Η σύλληψη του δράστη, πραγματοποιήθηκε έπειτα από έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ανακριτή Αγρινίου, για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης μαζί με ακόμα έναν συνεργό του( τον δράστη που είχε συλληφθεί στις 18-10-2020 τα ξημερώματα), στα Αη Βασιλιώτικα Αγρινίου, φέροντας δύο κυνηγετικά όπλα, πυροβόλησαν εναντίον έξι ατόμων και ενός παιδιού ηλικίας (1,5) ετών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των παθόντων, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου. 

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου συνέλαβαν άμεσα τον έναν από τους δράστες και αναζητούσαν τον δεύτερο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατασχέθηκε.



Προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών και αύξηση σπουδαστών στις στρατιωτικές σχολές

 



Την αύξηση των σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.), ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως τονίζεται : «σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ., όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.)». 




Του χρέωσαν 11 κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα σε ΙΧ που δεν είχε!

 


Τη στιγμή που η Ελλάδα προσπαθεί να επιτύχει την ψηφιακή σύγκλιση κάποιοι προσπαθούν να συμμετέχουν με ένα απίστευτο και όμως ελληνικό τρόπο.

Μια απίστευτη ιστορία έζησε κάποιος έμπορος αυτοκινήτων ο οποίος αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι δεν μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα εξαιτίας 11 παραβάσεων από κάποια Δημοτική Αστυνομία που είχαν επιβληθεί σε αυτοκίνητα που δεν του ανήκαν!

Ναι σωστά διαβάσατε τα αυτοκίνητα στα οποία είχαν βεβαιωθεί οι παραβάσεις για παράνομο παρκάρισμα δεν του ανήκαν εκείνη την εποχή αλλά τα απέκτησε μετά από 1 ή 2 χρόνια!

Ωστόσο μέσα στην αγωνία του να λάβει και πάλι φορολογική ενημερότητα αντιλήφθηκε το χάος που επικρατεί μεταξύ των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και γνώρισε από πρώτο χέρι την ψηφιακή σύγκλιση made in… Greece!

Ειδικότερα ο έμπορος αυτοκινήτων επισημαίνει στο Newsauto.gr ότι: «Είμαι έμπορος αυτοκινήτων.  Το τελευταίο διάστημα δεν μπορούμε να κάνουμε μεταβίβαση στα αυτοκίνητα που πουλάμε η αγοράζουμε. Το πρόβλημα με τον server που κάνει τις μεταβιβάσεις υπήρχε εδώ και καιρό απλά δεν προετοιμάστηκε μόνιμη λύση και αρκέστηκαν σε  μπαλώματα.

Τώρα έπεσε τελείως και κάποιες μεταβιβάσεις γίνονται όπως τον παλιό καλό καιρό γράφοντας τα στοιχεία του αγοραστή με το χέρι πάνω στην άδεια και βάζοντας την κλασική πια στρογγυλή σφραγίδα ώστε το έγγραφο να θεωρείται προσωρινά νόμιμο!

Κάποιες συμπτώσεις των τελευταίων ημερών με βοήθησαν να καταλάβω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ότι πολλές ψηφιακές υποδομές είναι άχρηστες. Θέλοντας να λάβουμε χορήγηση από τράπεζα, μας ζητήθηκε φορολογική ενημερότητα. 

Το Taxisnet δεν μας την χορηγούσε και έπρεπε λέει να μεταβούμε στην ΔΟΥ. Στην Εφορία εισέρχεσαι μόνο με ραντεβού και υπάρχει εταιρεία security που επιβάλλει την τάξη. Ραντεβού δεν είχα οπότε άρχισα να δοκιμάζω τα τηλέφωνα που αναφέρονταν στην πινακίδα της εισόδου. Όταν συνδέθηκα με το αρμόδιο τμήμα η εφοριακός μου είπε ότι η δέσμευση είναι από Δημοτική αρχή την οποία δεν κατονομάζω διότι ο στόχος μου δεν είναι η συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά οι υποδομές που διαθέτουν.

Τηλεφώνησα στο Δήμο. Είχαν στάση εργασίας. 

Το γραφείο Δημάρχου απάντησε. Με σύνδεσαν όταν ανέβηκαν ψηλά τα ντεσιμπέλ με κάποια κυρία που εργαζόταν παρά την στάση εργασίας.

Μας είχαν καταλογίσει 11 κλήσεις για παραβάσεις στάθμευσης αξίας 640 ευρώ! 

Τα αυτοκίνητα βέβαια, όταν υπέπεσαν σε παράβαση δεν μας ανήκαν. Είχαν χρεώσει λάθος ιδιοκτήτη. Οι κλήσεις αφορούσαν το διάστημα 2011 – 2014 ενώ εμείς τα αποκτήσαμε μετά το 2015! 

Στείλαμε με email τα σχετικά παραστατικά και εξηγήσαμε ότι η στέρηση φορολογικής ενημερότητας οδηγεί την επιχείρηση σε στάση πληρωμών. Την επόμενη μέρα πρωί πρωί ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για να δούμε τι έγινε. Κατά τις 12 αποφάσισα να πάω αυτοπροσώπως παρά τα 25 χιλιόμετρα που μας χώριζαν. Εκεί διαπίστωσα ότι το σύστημα που εντοπίζει τους ιδιοκτήτες είναι άχρηστο. 

Επίσης διαπίστωσα ότι η βάση δεδομένων του ΚΕΠΥΟ έχει καταχωρημένη σαν έδρα της επιχείρησης, την παλιά έδρα που άλλαξε το 2011! Έτσι οι ειδοποιήσεις του Δήμου δεν ήρθαν ποτέ σε εμάς. Το σύστημα αυτό δεν έχει σίγουρα καμία επικοινωνία με το ΓΕΜΗ την ΔΟΥ, κ.λπ.

Μια νεκρή βάση δεδομένων. Με τα πολλά συμφώνησαν να άρουν τη δέσμευση στέλνοντας fax στη ΔΟΥ. Την επόμενη μέρα αφού το Taxisnet μας αρνήθηκε και πάλι την ενημερότητα, ξαναπήγα στην ΔΟΥ.

Φυσικά και δεν είχα ραντεβού αλλά ήμουν τυχερός διότι απάντησε η ίδια κυρία που με θυμήθηκε και ειδοποίησε τον φύλακα να μου επιτρέψει την είσοδο. 

Η συμπαθέστατη κυρία αναζήτησε το fax του Δήμου αλλά μάταια. Με πολλές προσπάθειες ο Δήμος απάντησε ότι είχαν στείλει email και όχι fax. Το αναζητήσαμε στο Πρωτόκολλο αλλά μάταια. Κάποιος θυμόταν ότι τύπωσε μια άρση και της πρότεινε που να το αναζητήσει αλλά πάλι μάταια. Στο τέλος με λυπήθηκε η κυρία και μου ζήτησε το αντίγραφο της άρσης που είχα πάρει την προηγούμενη μέρα από το Δήμο για το αρχείο μου. Πήγα στο μαγαζί και της το έφερα. 

Στην διάρκεια της αναμονής συνάντησα μια γνωστή μου. Είχε πάει για να αλλάξει την ρύθμιση χρεών της. Η ρύθμιση έγινε στις 7/10 και προέβλεπε πρώτη δόση στις 30/9!

Ξεκινώντας η ρύθμιση, ήταν ήδη εκπρόθεσμη! Το έγγραφο με τις δόσεις ήταν μηχανογραφημένο! Ο υπολογιστής τους όμως, μάλλον δεν ξέρει την τρέχουσα ημερομηνία και αυτός που έκανε τη ρύθμιση έβαλε λάθος ημερομηνία με το χέρι! 

Το περιστατικό είναι 100% πραγματικό απλά έχω αφαιρέσει τα νεύρα και την οργή που είχα τις μέρες που ταλαιπωρήθηκα και πλέον το αντιμετωπίζω με χιούμορ καθώς το πρόβλημα του χθες είναι το αστείο του σήμερα…


Γιώργος Κ. Ανδρής

Πηγή : newsauto.gr



Ενοποιούνται η εισαγγελία οικονομικού εγκλήματος και η εισαγγελία εγκλημάτων διαφθοράς

 



Μετά την ψήφιση από την Βουλή του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε σήμερα και με το οποίο προβλέπεται να ενοποιηθούν η εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και η εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, οι επικεφαλής των δύο αυτών εισαγγελιών, Χρήστος Μπαρδάκης και Ελένη Τουλουπάκη, παύονται αυτοδικαίως από τις θέσεις τους.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η νέα υπηρεσία που θα συσταθεί στην εισαγγελία Εφετών και θα αποτελεί αυτοτελές τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος, θα επανδρωθεί από τακτικούς εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Εφετών και από επίκουρους εισαγγελείς και αντεισαγγελείς Πρωτοδικών (συνολικά 6), ενώ θα προΐσταται ο αρχαιότερος εισαγγελέας Εφετών.

Η επιλογή των εισαγγελικών λειτουργών θα γίνεται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης (‘Αρειος Πάγος) το οποίο θα επιλέγει τους εισαγγελικούς λειτουργούς που θα επανδρώσουν τη νέα υπηρεσία και η θητεία τους θα είναι τριετής. Παράλληλα, η θητεία των υπηρετούντων σήμερα στις επίμαχες εισαγγελίες (τακτικοί και επίκουροι), καθώς και του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εποπτεύει σήμερα τις δύο αυτές εισαγγελίες, λήγει αυτοδικαίως με την τοποθέτηση των νέων εισαγγελικών λειτουργών.

Όμως, μέχρι την λήψη της θητείας τους οι ήδη υπηρετούντες σήμερα στις δύο υπό κατάργηση Εισαγγελίες θα εξακολουθούν να ασκούν τα καθήκοντά τους.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Με αντι – NAVTEX απαντά η Ελλάδα στη νέα τουρκική πρόκληση με το Oruc Reis

 




Από τον σταθμό της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στο Ηράκλειο εκδόθηκε αντι-Navtex με αφορμή τη νέα παράνομη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας για έρευνες του Ορούτς Ρέις σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.

Η ελληνική Navtex τονίζει ότι η τουρκική Navtex αφορά «σε μη εγκεκριμένη δραστηριότητα» και είναι «παράνομη» διότι η περιοχή που εκτείνεται «επικαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα»..

Η ελληνική Navtex:

ZCZC HA05

212200 UTC OCT 20 IRAKLEIO STATION NAVWARN 618/20

KASTELORIZO SEA

1. UNAUTHORIZED STATION HAS BROADCAST NAVTEX MESSAGE NUMBER FA17-1314/20 IN HELLENIC NAVTEX SERVICE AREA, REFERRING TO UNAUTHORIZED AND

ILLEGAL ACTIVITY IN AN AREA THAT OVERLAPS THE

GREEK CONTINENTAL SHELF. IRAKLEIO NAVTEX STATION HAS THE AUTHORITY TO

BROADCAST NAVTEX MESSAGES IN THE AREA.

2. ALL MARINERS ARE REQUESTED TO DISREGARD NAVTEX

MESSAGE NUMBER FA17-1314/20.

3. CANCEL THIS MESSAGE 272059 UTC OCT 20.



Συγκαλείται έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό

 



Έκτακτη τηλεδιάσκεψη κορυφής συγκαλεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επόμενη εβδομάδα, στις 29 Οκτωβρίου, με θέμα τον κορωνοϊό. Οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών θα συζητήσουν τον τρόπο που θα κινηθούν από τη στιγμή που η κατάσταση με τον COVID δεν εμφανίζει βελτίωση. 

Η συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID και θα είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συζητήσεων που οι 27 επικεφαλής των κρατών-μελών του μπλοκ έχουν δεσμευτεί να έχουν σχετικά με την πανδημία.




13 οι νεκροί στην Νότια Κορέα από τον εμβολιασμό κατά της γρίπης

 



Τουλάχιστον δεκατρείς Νοτιοκορεάτες πέθαναν αφού εμβολιάστηκαν κατά της γρίπης τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τις αρχές και δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη που αυξάνει την ανησυχία για την ασφάλεια των εμβολίων, μολονότι η Σεούλ καθησυχάζει και αποκλείει κάθε σύνδεση των θανάτων με τα σκευάσματα που τους χορηγήθηκαν.

Χθες Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές κατέστησαν σαφές πως δεν σκοπεύουν να αναστείλουν το πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμού 19 εκατομμυρίων ανθρώπων, καθώς στα προκαταρκτικά πορίσματα των ερευνών που διενεργήθηκαν για έξι θανάτους δεν διαπιστώνεται σύνδεση με τα εμβόλια.

Δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες στα εμβόλια, ενώ στις πέντε από τις έξι περιπτώσεις, οι ασθενείς είχαν υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Χθες οι αρχές έκαναν λόγο για εννέα νεκρούς μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού και σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap έκανε λόγο για άλλους τέσσερις.

Οι θάνατοι, ανάμεσά τους αυτός ενός 17χρονου αγοριού και ενός γηραιού άνδρα 70 ετών, ανακοινώθηκαν μόλις μία εβδομάδα αφότου ξανάρχισε το πρόγραμμα εμβολιασμού για τους εφήβους και τους ηλικιωμένους.

Το πρόγραμμα είχε ανασταλεί για τρεις εβδομάδες, αφού διαπιστώθηκε ότι περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, που έπρεπε να ψύχονται, εκτέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου ενώ μεταφέρονταν σε ιατρική εγκατάσταση.

Η Νότια Κορέα προμηθεύεται εμβόλια της γρίπης από διάφορες πηγές, ανάμεσά τους τις κατασκευάστριες GC Pharma, SK Bioscience, Ilyang Pharmaceutical Co (Νότια Κορέα), τη Sanofi (Γαλλία) και τη Glaxosmithkline (Ηνωμένο Βασίλειο). Τα διανέμουν οι LG Chem και Boryung Biopharma Co. Ltd., θυγατρική της Boryung Pharm Co. Ltd., μεταξύ άλλων.

Η Σεούλ αποφάσισε να παραταθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της γρίπης φέτος για να αποτρέψει τον κίνδυνο να υπάρξει κορεσμός των νοσοκομείων τον χειμώνα, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 8,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί δωρεάν κατά της γρίπης αφότου το πρόγραμμα ξανάρχισε τη 13η Οκτωβρίου. Αναμένεται να καταγραφούν περίπου 350 περιπτώσεις που τα εμβόλια θα έχουν παρενέργειες.

Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης που είχε καταγραφεί μέχρι φέτος ήταν έξι, το 2005, σύμφωνα με το Γιονάπ.

Νοτιοκορεάτες υγειονομικοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν πάντως δύσκολο το να γίνουν συγκρίσεις με προηγούμενα έτη, αφού φέτος εμβολιάζονται πολύ περισσότεροι πολίτες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Ομπάμα σε Τραμπ: Δεν λύνεις προβλήματα βλέποντας τηλεόραση και γράφοντας μηνύματα στο twitter

 



Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα, σε συνάντησή του με τους ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας της Πενσιλβάνιας.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος στηρίζει την προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν και έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης Τραμπ. Τον κατηγόρησε μάλιστα πως το μόνο που κάνει είναι να «τουιτάρει» και να βλέπει τηλεόραση, κάτι που «δεν θα λύσει τα προβλήματα» της χώρας.

«Αν δεν ψηφίζετε, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην σας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να επιτρέψουμε να ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια όπως αυτά», είπε αρχικά ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ήμουν θυμωμένος, αισθανόμουν εξαπατημένος, αλλά δεν έχασα την ελπίδα», συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα, που συμμετείχε φορώντας μάσκα.

«Η πανδημία θα ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε πρόεδρο», παραδέχτηκε ο Ομπάμα. «Όμως το επίπεδο ανικανότητας και παραπληροφόρησης, ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα θα είχαν πεθάνει αν δεν κάναμε τα προφανή…» σημείωσε ο Ομπάμα, δηλώνοντας ότι, χωρίς να υπόσχεται κάποιο θαύμα, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ήταν ικανοί «να διαχειριστούν αυτήν την πανδημία πιο αποτελεσματικά».

Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με κατοίκους και εθελοντές που συμμετέχουν στην εκστρατεία του Μπάιντεν. Χαριτολόγησε μάλιστα ότι η μάσκα τους πηγαίνει καλύτερα, παρά στον ίδιο, λόγω των… αυτιών του. «Θα έλεγε κανείς ότι είμαι έτοιμος να απογειωθώ», αστειεύτηκε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν πήρε ποτέ «στα σοβαρά» το αξίωμά του, υποστήριξε επίσης ο Ομπάμα. «Εδώ δεν πρόκειται για τηλεριάλιτι, είναι η πραγματικότητα. Και εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποδείχθηκε ανίκανος να πάρει στα σοβαρά το αξίωμά του. Το να τουιτάρεις βλέποντας τηλεόραση δεν επιλύει τα προβλήματα», συνέχισε, αναφερόμενος στην προσφιλή συνήθεια του Τραμπ, για τον οποίο τόνισε πως είναι ένας πρόεδρος που «ψεύδεται καθημερινά».



Πηγή: iefimerida.gr 



865 νέα κρούσματα - 331 στην Αττική και 181 στη Θεσσαλονίκη - 86 οι διασωληνωμένοι

 



Από τα 865 επιπλέον κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 810 είναι εγχώρια κρούσματα και τα 82 συνδέονται με γνωστές συρροές.


Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:


44 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

11 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο

331 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής , εκ των οποίων τα 38 συνδέονται με γνωστές συρροές

181 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 22 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 32 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο

12 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστές συρροές

4 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου

13 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας-

6 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου

1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας

32 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή

8 κρούσματα από Π.Ε. Καβάλας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Καλύμνου

9 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέας-Κύθνου

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας

5 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

27 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

2 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Κω

2 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας

23 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Λευκάδας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας

4 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας

6 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

3 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης

9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας

7 κρούσματα από Π.Ε. Πιερίας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Πρέβεζας

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Ροδόπης

2 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

19 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή

1 κρούσμα στην Π.Ε. Τήνου

4 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή

2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας

1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας

3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής

1 κρούσμα στην Π.Ε. Χίου

41 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση