Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Ομπάμα σε Τραμπ: Δεν λύνεις προβλήματα βλέποντας τηλεόραση και γράφοντας μηνύματα στο twitter

 



Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ έκανε ο Μπάρακ Ομπάμα, σε συνάντησή του με τους ηγέτες της αφροαμερικανικής κοινότητας της Πενσιλβάνιας.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος στηρίζει την προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν και έκανε λόγο για «ανικανότητα» της κυβέρνησης Τραμπ. Τον κατηγόρησε μάλιστα πως το μόνο που κάνει είναι να «τουιτάρει» και να βλέπει τηλεόραση, κάτι που «δεν θα λύσει τα προβλήματα» της χώρας.

«Αν δεν ψηφίζετε, οι αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην σας. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλοι καταλαβαίνουν πως δεν γίνεται να επιτρέψουμε να ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια όπως αυτά», είπε αρχικά ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ποτέ δεν έχασα την ελπίδα μου αυτά τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Ήμουν θυμωμένος, αισθανόμουν εξαπατημένος, αλλά δεν έχασα την ελπίδα», συνέχισε ο Μπαράκ Ομπάμα, που συμμετείχε φορώντας μάσκα.

«Η πανδημία θα ήταν δύσκολη για οποιονδήποτε πρόεδρο», παραδέχτηκε ο Ομπάμα. «Όμως το επίπεδο ανικανότητας και παραπληροφόρησης, ο αριθμός των ανθρώπων που πιθανότατα θα είχαν πεθάνει αν δεν κάναμε τα προφανή…» σημείωσε ο Ομπάμα, δηλώνοντας ότι, χωρίς να υπόσχεται κάποιο θαύμα, ο Μπάιντεν και η υποψήφια αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις θα ήταν ικανοί «να διαχειριστούν αυτήν την πανδημία πιο αποτελεσματικά».

Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με κατοίκους και εθελοντές που συμμετέχουν στην εκστρατεία του Μπάιντεν. Χαριτολόγησε μάλιστα ότι η μάσκα τους πηγαίνει καλύτερα, παρά στον ίδιο, λόγω των… αυτιών του. «Θα έλεγε κανείς ότι είμαι έτοιμος να απογειωθώ», αστειεύτηκε.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος δεν πήρε ποτέ «στα σοβαρά» το αξίωμά του, υποστήριξε επίσης ο Ομπάμα. «Εδώ δεν πρόκειται για τηλεριάλιτι, είναι η πραγματικότητα. Και εμείς πρέπει να ζήσουμε με τις συνέπειες του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποδείχθηκε ανίκανος να πάρει στα σοβαρά το αξίωμά του. Το να τουιτάρεις βλέποντας τηλεόραση δεν επιλύει τα προβλήματα», συνέχισε, αναφερόμενος στην προσφιλή συνήθεια του Τραμπ, για τον οποίο τόνισε πως είναι ένας πρόεδρος που «ψεύδεται καθημερινά».



Πηγή: iefimerida.gr 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου