Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Τώρα που δεν είναι υπουργός κελαηδάει ο Ήσυχος : «Μεγάλο λάθος» η εκταμίευση 500 εκατ.$ για τα ιπτάμενα ραντάρ



«Απελευθερώθηκε» και εξαπολύει κεραυνούς για τα ιπτάμενα... σαπάκια και την κυβερνητική απόφαση να εκσυγχρονιστούν έναντι 500 εκατ. δολαρίων εν καιρώ οικονομικής κρίσης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Μιλώντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής ο κ. Ήσυχος τόνισε: «Είναι αδύνατο η χωρά να πληρώσει 500 εκατ. δολάρια τα επόμενα χρόνια. Μόνο φέτος πρέπει να δοθούν 75 εκατ. δολάρια ως προκαταβολή για να ξεκινήσουν οι εργασίες που θα ολοκληρωθούν το2022!» και υποστήριξε ότι η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ήταν «εξαιρετικά μεγάλο λάθος που εμπεριέχει επιμέρους στρατιωτικά, οικονομικά γεωπολιτικά λάθη. Ηταν αγορά που κινήθηκε στο «modus Vivendi» αγοράζουμε πρώτα και σχεδιάζουμε μετά».

«Δεν χρειαζόταν αυτό το πρόγραμμα. Αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Δεν έπρεπε να προχωρήσουμε στην υπογραφή του και το εξέφρασα στα υπουργικά συμβούλια και στους άλλους αρμόδιους υπουργούς» ανέφερε σε άλλο σημείο ο Κώστας Ήσυχος δημιουργώντας ερωτήματα για το πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Μάλιστα ο πρώην υπουργός Άμυνας κατήγγειλε ότι από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3 η ελληνική πλευρά και η κρατική αμυντική βιομηχανία -εν προκειμένω η ΕΑΒ- δεν θα κερδίσει ούτε ένα ευρώ από το πρόγραμμα! «Ο αντίλογος που υπήρξε ήταν πως τα αεροσκάφη θα ενταχθούν σε άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Όμως, ζήτησα από την ΕΑΒ και πήρα τους οικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι δεν κερδίζουμε ούτε ένα ευρώ από την επανασυναρμολόγηση» αποκάλυψε ο κ. Ήσυχος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι ηλικία των 5 αεροσκαφών είναι από 60 εως 65 έτη και πως για να γίνουν λειτουργικά πρέπει να διαλυθούν και να επανασυναρμολογηθούν.

Εκτός αυτών ο κ. Ήσυχος υποστήριξε ότι «τα συγκεκριμένα αεροσκάφη σχεδιάστηκαν για τον Ειρηνικό ωκεανό και όχι για τη Μεσόγειο» και σημείωσε ότι «υπήρχαν αντίστοιχα αεροσκάφη με ανάλογες δυνατότητες στο 1/3 ή στο ¼ του κόστους».


Πηγή : bloko.gr


Πώς συνελήφθη στο Βόλο ο Γιώργος Πετρακάκος και μία συγγενής ληστή της Πάρου





του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Η παρακολούθηση ενός αντιεξουσιαστή από την Αθήνα οδήγησε στην σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία το πρωί της

Πέμπτης στον Βόλο, του 37χρονου ληστή τραπεζών Γιώργου Πετρακάκου, συνεργού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Νίκου Μαζιώτη, αλλά και της συμβίας του, που προέρχεται επίσης από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται να είναι στενή συγγενής συλληφθέντα για την αιματηρή ληστεία στην Πάρο το καλοκαίρι του 2012.

Ο εντοπισμός κι η σύλληψη των δύο αντρών και της γυναίκας έγιναν σε πολυκατοικία στο κέντρο του Βόλου, στη διασταύρωση των οδών Γαλλίας και Περεβού, όπου ήδη διεξάγει έρευνες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από τις 11 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες στο διαμέρισμα βρέθηκαν όπλα και σφαίρες, ενώ έρευνα διεξάγει η Αντιτρομοκρατική και στην Αθήνα.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή και δεν επιτρέπουν τη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Σε περιοχή του Βόλου, στη Ν. Ιωνία, διεξάγεται και δεύτερη επιχείρηση από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και άλλων μελών της συμμορίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στη γιάφκα στη συμβολή των οδών Καραμπατσάκη και Παπάφη έχουν επίσης βρεθεί όπλα.

Η σύλληψη του Γιώργου Πετρακάκου έρχεται στην συνέχεια της σύλληψης - στα τέλη του περασμένου Μαΐου - του ποινικού Σπύρου Χριστοδούλου και του αναρχικού Γρηγόρη Τσιρώνη σε σπίτι στην Νέα Αγχίαλο Βόλου. Στην διάρκεια τότε της αστυνομικής επιχείρησης είχε θέσει τέλος στην ζωή του ο ποινικός Σπύρος Δραβίλας.

Η σύλληψη του Γ. Πετρακάκου - που ήταν το μεγάλο στοίχημα της ΕΛΑΣ - ουσιαστικά κλείνει τον κύκλο δράσης μιας πολυμελούς ομάδας ποινικών κι αντιεξουσιαστών που είχε προχωρήσει την περίοδο 2012-2015 σε τουλάχιστον 15 καλά οργανωμένες ληστείες τραπεζών στην Νεμέα, στις Σπέτσες, στο Δίστομο, στην Σαρωνίδα, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας κι αλλού.

Πρωταγωνιστές σε αυτή την ένοπλη ομάδα ήταν ο αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης, ο συλληφθείς Γιώργος Πετρακάκος και άλλοι, ενώ είχε διερευνηθεί κι ο ρόλος του καταζητούμενου Βασίλη Παλαιοκώστα.

Όμως έχει εξετασθεί αν ο Γιώργος Πετρακάκος είχε σχέση και με την οργάνωση «Ομάδα Λαικών Αγωνιστών» (επιθέσεις στα γραφεία της ΝΔ, στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη και στην ισραηλινή πρεσβεία) ή και στο δεύτερο τμήμα δράσης του «Επαναστατικού Αγώνα» με την έκρηξη βόμβας στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ερευνάται ακόμη αν η κοπέλλα που συνελήφθη στο πλευρό του Πετρακάκου είχε οποιαδήποτε σχέση με μία γυναίκα που εικονίζεται σε ορισμένες από τις ληστείες.


Πηγή : tovima.gr


Προληπτικά πυρά Κωνσταντοπούλου κατά Βούτση για το χρέος



Προληπτικά «πυρά» κατά του «όποιου νέου Προέδρου της Βουλής», όπως τον χαρακτήρισε, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου προειδοποιώντας έτσι τον Ν. Βούτση, ο οποίος, όπως έχει γίνει γνωστό, προαλείφεται να την διαδεχθεί στο υψηλό θεσμικό αξίωμα, να μην αφήσει αναξιοποίητο το έργο της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής, στην οποία δεν παρέστη τελικώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης αν και είχε κληθεί, η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στο έργο που επιτέλεσε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους και το οποίο, όπως τόνισε, δεν πρέπει να πάει χαμένο, αντιθέτως ο νέος Πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να βασιστεί σε αυτό και να το αξιοποιήσει στο έπακρο.

Αυτό άλλωστε θα είναι και ένα από τα ζητήματα που αναμένεται να θέσει μετ’ επιτάσεως η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής στον διάδοχό της κατά την διαδικασία παράδοσης – παραλαβής, εκτός όλων των άλλων φυσικά που θα έχει να του επισημάνει ασκώντας σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι, η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με την οποία θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία των τελευταίων συνεδριάσεων της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.


Πηγή : tovima.gr


Τέτοια σκληρή τιμωρία; Συνταξιοδοτικό $32 εκατ. μετά την παραίτηση του CEO της Volkswagen



Στα 32 εκατ. δολάρια ανέρχεται το συνταξιοδοτικό πακέτο που είχε συγκενρώσει ο Μάρτιν Βίντερκορν μέχρι να παραιτηθεί από τη θέση του CEO της Volkswagen. Κατά το Bloomberg, ίσως λάβει πολλά περισσότερα σε αποζημίωση, ανάλογα με το πώς θα αξιολογήσει την αποχώρησή του το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.

Μετά την αποκάλυψη του Βίντερκορν ότι είχε ζητήσει από το ΔΣ να τερματίσει τη θητεία του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κλάους-Πέτερ Τίεμαν αρνήθηκε να σχολιάσει πόσα χρήματα αναμένεται να πάρει ο αποχωρήσας διευθύνων σύμβουλος.

 Η τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρείας εξηγεί πώς ο Βίντερκορν, επικεφαλής της Volkswagen από το 2007, θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει δύο σημαντικά πακέτα.

Το συνταξιοδοτικό πακέτο του 68χρονου έφθασε στο τέλος του 2014 τα 28,6 εκατ. ευρώ (32 εκατ. δολάρια).

Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Βίντερκορν μπορεί επίσης να λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές δύο ετών.

Το 2014, ο Βίντερκορν ήταν ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος στη Γερμανία, με συνολικές αποδοχές 16,6 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, το πακέτο αποζημίωσης δίνεται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα το συμβόλαιό του.

Εάν, ωστόσο, το συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα τη θητεία του από υπαιτιότητα του ιδίου του διευθύνοντος συμβούλου, τότε η αποζημίωση χάνεται.

Στην ανακοίνωση ο Βίντερκορν δήλωσε ότι «σοκαρίστηκε» από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.


Πρόσωπα που ευθύνονται για το σκάνδαλο των κινητήρων ντίζελ θα κατονομάσει η Volkswagen

Η Volkswagen θα αρχίσει την Παρασκευή να κατονομάζει πρόσωπα που ευθύνονται για τη χειραγώγηση των τιμών εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με δύο καλά ενημερωμένες πηγές στο θέμα αυτό.

Το Συμβούλιο Εποπτείας του γερμανικού κολοσσού δεν θα ανακοινώσει μόνο τον διάδοχό του διευθύνοντα συμβούλου Μάρτιν Βίντερκορν κατά την αυριανή συνεδρίαση, αλλά θ' αρχίσει να αποκαλύπτει τα ονόματα προσώπων που φέρουν την ευθύνη για το λογισμικό παραποίησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων, με το οποίο ήταν εξοπλισμένα αυτοκίνητα του ομίλου με κινητήρες ντίζελ.

Ο Μάρτιν Βίντερκορν παραιτήθηκε χθες, μετά τις πιέσεις για αλλαγή στη διοίκηση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έπειτα από την παραδοχή ότι εξαπάτησε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ για το πόσο ρυπαίνουν τα αυτοκίνητα της με κινητήρες ντίζελ.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στα 32 εκατ. δολάρια ανέρχεται το συνταξιοδοτικό πακέτο που είχε συγκεντρώσει ο Μάρτιν Βίντερκορν έως και τη χθεσινή του παραίτηση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen και ίσως λάβει πολλά περισσότερα σε αποζημίωση, ανάλογα με το πώς θα αξιολογήσει την αποχώρησή του το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας.

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του Βίντερκορν ότι είχε ζητήσει από το συμβούλιο να τερματίσει τη θητεία του, ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κλάους-Πέτερ Τίεμαν αρνήθηκε να σχολιάσει πόσα χρήματα αναμένεται να πάρει ο αποχωρήσας διευθύνων σύμβουλος. Η τελευταία ετήσια έκθεση της εταιρίας εξηγεί πώς ο Βίντερκορν, επικεφαλής της Volkswagen από το 2007, θα μπορούσε θεωρητικά να πάρει δύο σημαντικά πακέτα.

Το συνταξιοδοτικό πακέτο του 68χρονου Βίντερκορν έφθασε στο τέλος του 2014 τα 28,6 εκατ. ευρώ (32 εκατ. δολάρια). Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ο Βίντερκορν μπορεί επίσης να λάβει αποζημίωση ίση με τις αποδοχές δύο ετών. Πέρυσι, ο Βίντερκορν ήταν ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος στη Γερμανία, με συνολικές αποδοχές 16,6 εκατ. ευρώ.

Όπως εξηγεί το Bloomberg, το πακέτο αποζημίωσης δίνεται εφόσον το εποπτικό συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα το συμβόλαιό του. Εάν, ωστόσο, το συμβούλιο τερματίσει νωρίτερα τη θητεία του από υπαιτιότητα του ιδίου του διευθύνοντος συμβούλου, τότε η αποζημίωση χάνεται.

Στην χθεσινή ανακοίνωση ο Βίντερκορν δήλωσε ότι "σοκαρίστηκε" από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και ιδίως από την αποκάλυψη ότι ήταν δυνατή μια τέτοια κακοδιαχείριση σε τόσο μαζική κλίμακα από την εταιρεία.

"Ως διευθύνων σύμβουλος αποδέχομαι την ευθύνη για τις παρατυπίες που βρέθηκαν στους κινητήρες ντίζελ και ζήτησα από το εποπτικό συμβούλιο να συμφωνήσει στον τερματισμό της θητείας  μου ως διευθύνοντος συμβούλου" είπε. "Αυτό το κάνω προς το συμφέρον της εταιρίας, αν και δεν γνωρίζω κάποια επιλήξιμη πράξη εκ μέρους μου".


Πηγή


Μέκκα: Πάνω από 700 άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο


Παγκόσμιος θρήνος για τα εκατοντάδες θύματα, που ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου στη Μέκκα. Οι μεγαλύτερες τραγωδίες του ιερού προσκυνήματος από το 1990 (Pics)

Τους 717 έχει φθάσει ο απολογισμός των νεκρών, διαφόρων εθνικοτήτων, από το ποδοπάτημα κατά το ετήσιο προσκύνημα του χατζ στη Σαουδική Αραβία, ανέφερε η υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 805 άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ποδοπάτημα που προκλήθηκε από τον μεγάλο αριθμό των ανθρώπων που είχαν συγκεντρωθεί στη Μίνα έξω από την ιερή για τους Μουσουλμάνους πόλη Μέκκα όπου περίπου δύο εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στο χατζ.

Το συγκεκριμένο περιστατικό, προκάλεσε σοκ, όχι επειδή είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται κάτι τέτοιο, αλλά λόγω του μεγέθους της τραγωδίας.

Το ποδοπάτημα του πλήθους στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα, είναι η δεύτερη τραγωδία του πλήττει το φετινό ιερό προσκύνημα, μετά την πτώση του γερανού στις 11 Σεπτεμβρίου στο Μεγάλο Τζαμί της ιερής πόλης που σκότωσε 109 ανθρώπους. Είναι η πρώτη τραγωδία που οφείλεται στην κίνηση του πλήθους κατά τη διάρκεια του χατζ από το 2006.



Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα.

Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών.

Στις 9 Απριλίου 1998, περισσότεροι από 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού.

Στις 15 Απριλίου 1997, κατά την πυρκαγιά που προκλήθηκε από καμινέτο σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι.

Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα λόγω της πολυκοσμίας κατά την τελετή του λιθοβολισμού.

Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο από ασφυξία 1.426 προσκυνητών.



Η Τεχεράνη επιρρίπτει την ευθύνη σε σφάλματα στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας

Παράλληλα, το Ιράν επέρριψε την ευθύνη για τη σημερινή τραγωδία στη Μέκκα σε σφάλματα στην εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.
Από τους 453 νεκρούς προσκυνητές που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής στη Μίνα, οι 43 είναι ιρανοί πολίτες.



"Για λόγους που αγνοούμε" ένας δρόμος ήταν κλειστός στην περιοχή όπου οι πιστοί επιδίδονταν στον συμβολικό λιθοβολισμό του Σατανά, δήλωσε ο επικεφαλής του ιρανικού οργανισμού του προσκυνήματος (χατζ). "Αυτό προκάλεσε αυτό το τραγικό συμβάν", πρόσθεσε ο Σαΐντ Οχάντι στην ιρανική τηλεόραση.


Πηγή


Τραγικό τροχαίο δυστύχημα με νεκρό στο Κολωνάκι - Συνελήφθη κόρη γνωστού πολιτικού της ΝΔ και πρώην προέδρου της Βουλής



Η γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της επί της οδού Σκουφά και άνοιξε την πόρτα για να κατέβει χωρίς να κοιτάξει - Ο άτυχος οδηγός της μηχανής που περνούσε βρήκε τραγικό θάνατο


Μια απροσεξία είχε ως αποτέλεσμα ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα. Το βράδυ της Τετάρτης, μια γυναίκα πάρκαρε το αυτοκίνητό της επί της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι και επιχείρησε να βγει από αυτό χωρίς να κοιτάξει.

Η πόρτα του αυτοκινήτου που άνοιξε χτύπησε διερχόμενο μηχανάκι, με αποτέλεσμα ο οδηγός του να τραυματιστεί θανάσιμα.

Το δυστύχημα συνέβη στις 20:25 το βράδυ και σύμφωνα με πληροφορίες η 38χρονη γυναίκα που το προκάλεσε είναι κόρη πολύ γνωστού πολιτικού από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της Βουλής.

Δυστυχώς άνοιξε την πόρτα της χωρίς να κοιτάξει και ο οδηγός που περνούσε με το σκούτερ δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η ίδια ενημέρωσε αμέσως την τροχαία και το ΕΚΑΒ, όμως ήταν αργά για τον 43χρονο Βούλγαρο, οδηγό του δικύκλου, που άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι άνδρες της τροχαίας πέρασαν χειροπέδες στην κόρη του γνωστού πολιτικού και την οδήγησαν στα κεντρικά της Τροχαίας όπου και πέρασε όλη τη νύχτα, ενώ σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Καταστηματάρχης της περιοχής πάντως, καθώς το τροχαίο συνέβη σε μια από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, δηλώνει στο protothema.gr ότι πληροφορήθηκε πως ο οδηγός του δικύκλου δεν χτύπησε στην πόρτα του αυτοκινήτου, που ήταν ένα μπλε passat, αλλά έστριψε απότομα για να την αποφύγει και πως κατέληξε στο απέναντι πεζοδρόμιο. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο άτυχος άντρας δεν έχασε τη ζωή του από το χτύπημα, αλλά από ανακοπή.


Πηγή


Τσουχτερότερο φόρο στο τσίπουρο και την τσικουδιά ζητά η E.E. από την Ελλάδα




Τροποποίηση του καθεστώτος φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, ζήτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την Ελλάδα

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή ζήτησε σήμερα από την Ελλάδα να τροποποιήσει το καθεστώς φόρου κατανάλωσης για το τσίπουρο και την τσικουδιά, καθώς η χώρα επιβάλει σε αυτά τα ποτά το 50% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης που εφαρμόζεται στην αιθυλική αλκοόλη.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Επιτροπή, επιβάλεται υπερβολικά μειωμένος συντελεστής στο τσίπουρο και την τσικουδιά (περίπου 6% του κανονικού συντελεστή φόρου κατανάλωσης) όταν παρασκευάζονται χύμα από τους αποκαλούμενους «διήμερους» αποστάκτες (οινοπαραγωγοί ή παραγωγοί άλλων γεωργικών προϊόντων).

Οι κανόνες της ΕΕ προβλέπουν ότι ο ίδιος συντελεστής φόρου κατανάλωσης θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται από αιθυλική αλκοόλη. Εξαιρέσεις ή παρεκκλίσεις προβλέπονται ρητώς από τη νομοθεσία της ΕΕ και πρέπει να ερμηνεύονται αυστηρά.

Η Ελλάδα δεν έχει κάποια παρέκκλιση για το τσίπουρο ή την τσικουδιά. Η Επιτροπή πιστεύει ότι και τα δύο καθεστώτα αποτελούν παράβαση της σχετικής νομοθεσίας της ΕΕ για τον φόρο κατανάλωσης και επίσης ευνοούν ένα αλκοολούχο ποτό εγχώριας παραγωγής έναντι των αλκοολούχων ποτών που παράγονται σε άλλα κράτη μέλη. Αυτό αποτελεί παράβαση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τη ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών.

Το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Σε περίπτωση έλλειψης ικανοποιητικής απάντησης εντός δύο μηνών, η Επιτροπή μπορεί να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Το τσίπουρο και η τσικουδιά είναι παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά, τα οποία παράγονται στη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Και τα δύο ποτά έχουν προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη.



Πηγή : protothema.gr


Όσο υπάρχουν ανθρώπινα άγρια ΖΩΑ που κακοποιούν τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου



Εθελοντές του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) εντόπισαν χθες τον αδέσποτο σκύλο που περιφερόταν σε άθλια κατάσταση καθώς το περιλαίμιο, που προφανώς κάποιος άνθρωπος του είχε φορέσει πριν τον εγκαταλείψει, είχε χωθεί μέσα στο δέρμα του και σάπιζε.


Το ζώο αφού το νάρκωσαν οι κτηνίατροι της γερμανικής Μ.Κ.Ο. «ETN e.V.» που πραγματοποιεί στειρώσεις αδέσποτων ζώων στην περιοχή αφαίρεσαν το περιλαίμιο καθάρισαν την πληγή και ταυτόχρονα το στείρωσαν. Το ζώο φιλοξενεί η Χριστίνα εθελόντρια του Φ.Ο.Σ. και σύντομα θα είναι καλά.




Πηγή : zoosos.gr



Τι αρχηγό χρειάζεται η ΝΔ;




του Γιώργου Κοντογιάννη

Η υπόθεση της εκλογής ηγεσίας της ΝΔ, δηλαδή του κόμματος που για το επόμενο διάστημα θα ασκήσει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας μας.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι ο τέταρτος τη τάξει θεσμός του πολιτεύματος και η ηγεσία της έχει μεγάλη σημασία για την λειτουργία της ίδιας της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, πολύ περισσότερο και λόγω του γεγονότος ότι συνήθως η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι η επόμενη κυβέρνηση.

Στην παρούσα φάση όμως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί από τη στάση που θα κρατήσει, σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί το πώς θα εφαρμοσθεί ή δεν θα εφαρμοσθεί το Μνημόνιο Τσίπρα, κάτι που έχει άμεση σχέση με την παραμονή της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ και γενικότερα στην Ενωμένη Ευρώπη.

Το ερώτημα είναι αν η ίδια η ΝΔ ως Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει αντιληφθεί τη σημασία του ρόλου της.

Και όσον αφορά την ηγεσία της και ορισμένα κορυφαία στελέχη φαίνεται ότι το γνωρίζουν καλά, αλλά τα μεσαία και μικρότερα στελέχη της δεν δείχνουν να το αντιλαμβάνονται. Γιατί πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την προθυμία κάθε πονεμένου να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της ΝΔ;

Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα οι υποψήφιοι τείνουν να είναι περισσότεροι από την κοινοβουλευτική ομάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν τόσα πολλά μέλη στην Πολιτική Επιτροπή για να υπογράψουν την υποψηφιότητα του καθενός εξ αυτών, αφού χρειάζονται 50 υπογραφές για κάθε υποψηφιότητα!!!

Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων για… υποψήφιοι, δεν καταλαβαίνουν μέχρι πού φτάνει ο πολιτικός ίσκιος τους, μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητές τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι επειδή κατάφεραν να εκλεγούν μια ή δύο φορές Βουλευτές με τη στήριξη του κομματικού μηχανισμού δεν σημαίνει ότι είναι και κατάλληλοι να ηγηθούν μιας ιστορικής παράταξης όπως είναι η ΝΔ.

Επίσης πρέπει να καταλάβουν ότι οι υποψήφιοι πρέπει εκτός από πολιτικό εκτόπισμα πρέπει να είναι και καθαροί. Και όταν λέμε να είναι καθαροί εννοούμε να μη μπορεί να πιάσει κανείς κανέναν από πουθενά… Από καμία λίστα, από καμία σκοτεινή υπόθεση και από καμία εκκρεμότητα… Είτε πολιτική, είτε οικονομική, είτε προσωπική. Είτε συνέβη στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στη… Μύκονο.

Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ οφείλει όχι μόνο να διαφυλάξει το αδιάβλητο της διαδικασίας αλλά και τη σοβαρότητα της διαδικασίας. Για το λόγο αυτόν έχει χρέος να συμμαζέψει όλα τα σούργελα (και συγγνώμη για τον όρο αλλά τον θεωρώ επιεική) που με τόση ευκολία βγαίνουν και δηλώνουν υποψήφιοι για την ηγεσία χωρίς να έχουν επίγνωση ότι είναι διαφορετικό πράγμα ο εκπολιτιστικός σύλλογος της εκλογικής περιφέρειάς τους και διαφορετικό η ηγεσία της ιστορικής φιλελεύθερης παράταξης.

Επίσης όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ΝΔ δεν χρειάζεται κανέναν αντι- Τσίπρα. Χρειάζεται έναν ηγέτη που θα αναδιοργανώσει το κόμμα σε όλα του τα επίπεδα. Που να μπορεί να σπάσει τις παρεούλες και τα κυκλώματα που νέμονται τη διοίκηση του κόμματος επί τόσα χρόνια μετατρέποντας την εθελοντική προσφορά σε επάγγελμα. Που να μπορεί να συγκινήσει την εκλογική βάση και να τη συσπειρώσει. Που να μπορεί να δώσει όραμα κι ελπίδα στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Που να μπορεί να συνενώσει τους Έλληνες σε μια κοινή πορεία για έξοδο από την κρίση μέσα από δουλειά και αγώνα και όχι μέσα από παραλογισμούς.

Οι Ελληνίδες, οι Έλληνες χρειάζονται ηγέτη που να θέτει την Ελλάδα πάνω από τις προσωπικές του φιλοδοξίες και πάνω από τα στενά κομματικά συμφέροντα.

Η ΝΔ δεν χρειάζεται έναν ακόμα διαχειριστή πρόεδρο… Χρειάζεται ηγεσία που να εμπνέει. Όχι όμως με τη λογική του «καβαλάρη πάνω στο άσπρο άλογο», όπως σωστά επισημαίνει ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά με τη λογική του μεταρρυθμιστή και ανανεωτή. Και αυτό δεν έχει σχέση με ηλικίες αλλά με νοοτροπίες. Αυτό ας το καταλάβουν και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί στο τέλος – τέλος είναι καλύτερα να είσαι δεύτερος στο πρώτο κόμμα παρά να είσαι δεύτερος στο δεύτερο ή στο τρίτο κόμμα. Η ΝΔ αν δεν ανακάμψει τώρα, δεν θα ανακάμψει ποτέ. Και την ευθύνη θα την έχουν όχι μόνο εκείνοι που βλέπουν την ηγεσία του κόμματος ως κλίμακα για την πολιτική τους ανέλιξη αλλά και εκείνοι που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται αλλά δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Ας πάψουν λοιπόν ορισμένοι να προτάσσουν τις φιλοδοξίες τους και να γελοιοποιούν τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ και ας καθίσουν όλοι μαζί, παλιές και νέες ηγεσίες, παλιοί και νέοι υποψήφιοι, να αναζητήσουν λύση. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι λύσεις υπάρχουν…



Πηγή : apopseis.gr





Τόσο πίκρα ; «Ξέφυγε» η Ραχήλ Μακρή: «Οίκος ανοχής» η παρούσα Βουλή!



Οι εργαζόμενες στους στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από αυτό το Κοινοβούλιο που έχει στελεχωθεί καθ’ υπόδειξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, συμπλήρωσε η ίδια

Εκτός ορίων η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή, έφτασε να αποκαλέσει τη Βουλή «οίκο ανοχής», για να συμπληρώσει με έμφαση ότι «οι εργαζόμενες στους οίκους αυτούς έχουν μεγαλύτερη αξία και μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από αυτό το Κοινοβούλιο που έχει στελεχωθεί καθ’ υπόδειξη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε»!

Η κυρία Μακρή έκανε τις δηλώσεις αυτές, όχι στους λογαριασμούς της στα social media όπως συνηθίζει, αλλά σε ραδιοφωνική εκπομπή στα Παραπολιτικά, το βράδυ της Τετάρτης. Στην ίδια συνέντευξη πρόσθεσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει 100 εκατομμύρια στο Μέγαρο Μουσικής και τον Ψυχάρη και δεν δίνει λεφτά για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, τονίζοντας πως στον ΣΥΡΙΖΑ το έπαιζαν απλοί και τώρα χρησιμοποιούν θωρακισμένες μερσεντές, όπως κάνει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που έμεινε εκτός βουλής ως υποψήφια της Λαϊκής Ενότητας, δηλώνει αγανακτισμένη με τα όσα «είδε» να συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα και υπογραμμίζει πως τώρα «νιώθει ελεύθερη». «Τρία χρόνια μαύρισε η ψυχή μου τώρα νιώθω ελεύθερη, είναι άθλιοι κακοί κοιτούν μόνο τον εαυτό τους με ψέμα και υποκρισία αρπάζουν την ψήφο του κόσμου» , είπε χαρακτηριστικά, ενώ δήλωσε ότι αν ποτέ γύριζε στην Βουλή δεν θα άλλαζε τίποτα απ’ όσα έπραξε.


Πηγή : protothema.gr


Μπουρίνια στο Μαξίμου από το πρώτο 24ωρο - από τον Καμμένο στον Μπόλαρη





Της Νίκης Ζορμπά

Το Μαξίμου έπληξε χθες "τυφώνας Καμμένου". Η είδηση της ορκωμοσίας του Δημήτρη Καμμένου τον οποίο σύμπας ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων γνώριζε από τα ακραία ρατσιστικά και αντισημιτικά του σχόλια, ανέβασε στον ΣΥΡΙΖΑ τεταρταίο.

Ο κ. Τσίπρας δια της αντίδρασής του, να ζητήσει δηλαδή από τον κυβερνητικό του εταίρο τη "διερεύνηση" της γνησιότητας των σχετικών σχολίων, επιχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ η υπουργοποίηση του εν λόγω ΑΝΕΛίτη βουλευτή.

Κυριώτατα, ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να πείσει ότι δεν γνώριζε το ποιόν του βουλευτή τον οποίο υπουργοποίησε κατόπιν επιμονής του Πάνου Καμμένου.

Είναι έτσι; Έγκυρες πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα, διαβεβαιώνουν πως καθόλου έτσι δεν είναι. Ο Πρωθυπουργός ήταν -ασφαλώς- ενήμερος για τις τοποθετήσεις του Δ. Καμμένου, αλλά προκειμένου να "κεράσει" άλλη μια ηχηρή άρνηση στον εταίρο του, ( είχε αρνηθεί και την υπουργοποίηση του Ν. Νικολόπουλου) αποφάσισε να ρισκάρει, υποτιμώντας το μέγεθος των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η επιλογή του.

Και εγένετο ήδη από χθες το πρωί ...χαμός. Τόσο σε δημόσιο όσο και σε παρασκηνιακό επίπεδο, η απόφαση του Α. Τσίπρα ,κρίθηκε δύσπεπτη ακόμη και από "προεδρικούς" βουλευτές, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι "53" αρκέστηκαν - δημόσια τουλάχιστον- σε μια σκληρή και "¨προειδοποιητική" ανακοίνωση από την Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ζήτησε ευθέως την αποπομπή του.

Λίγο μετά, ο πρωθυπουργός, κάλεσε άρον-άρον στο τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να "διευθετήσει" το ζήτημα.

Ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να προβεί σε κίνηση ισχύος: Ήτοι να αποπέμψει τον Δημήτρη Καμμένο, αφήνοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να το χειριστεί προσωπικά διασώζοντας ουσιαστικά την "τιμή" του βουλευτή του.

Από τον Δημήτρη Καμμένο ζητήθηκε να "διευκολύνει" την κυβέρνηση και ουδέποτε καρατομήθηκε.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν αντιδράσεις και για έτερη υπουργοποίηση: Του εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενου Μάρκου Μπόλαρη.

Οι γκρίνιες ξεκίνησαν από το τμήμα δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου, το οποίο ανέσυρε από τα συρτάρια του, τη στάση που τήρησε ο κ. Μπόλαρης ως υφυπουργός του Α. Λοβέρδου στην υπόθεση με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

Η περίπτωση τούτη, διαφέρει, λένε πηγές του Μαξίμου και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον Α. Τσίπρα, οποιαδήποτε ένσταση επ αυτής της επιλογής. Κοινώς, ο κ. Μπόλαρης μένει αμετακίνητος.
Τα όργανα όμως έχουν ξεκινήσει και στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κοινοβουλευτική ομάδα των οποίων κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν σχεδόν "μπετοναρισμένη".

Η υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου, άναψε φωτιές στον Πάνο Καμμένο, καθώς "άνοιξαν" εκ νέου οι ορέξεις και του Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει καεί ως επίδοξος υπουργός, ήδη από πέρυσι, για παρόμοια με του Δ. Καμμένου σχόλια και αναρτήσεις.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξεμάνη στο άκουσμα της αξιοποίησης του Δ. Καμμένου και ζήτησε από τον πρόεδρό του, δημόσια μάλιστα, εξηγήσεις. Είναι άγνωστο εάν η τροπή που πήρε η υπόθεση, θα "κόψει" τις γκρίνιες στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά, τον Δ. Καμμένο θα αντικαταστήσει -ως "ασφαλής" επιλογή- ο Π. Σγουρίδης ( εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος) και μένει να φανεί εάν και πότε οι "53", οι οποίοι είναι η πιο ισχυρή εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση στον Α. Τσίπρα,  θα "χτυπήσουν" ξανά.


Πηγή : capital.gr


Συνελήφθη ο συνεργός του Μαζιώτη Γιώργος Πετρακάκος




Συνελήφθη ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα σε διαμέρισμα περιοχής του Βόλου.

Συνελήφθη ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη και του Βασίλη Παλαιοκώστα σε διαμέρισμα περιοχής του Βόλου. Η επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με εισβολή στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μαζί με τον καταζητούμενο ληστή του Διστόμου που φέρεται να έχει συμμετάσχει και σε τρομοκρατικές ενέργειες συνελήφθησαν δύο ακόμα άτομα η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή και μεταφέρονται στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα.

Τον περασμένο Μάιο στην Αγχίαλο Βόλου είχε συλληφθεί ο συνεργός του Σπύρος Χριστοδούλου και Γρηγόρης Τσιρώνης ενώ έχει αυτοκτονήσει ο Σπύρος Δαβίλας κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης. Ο Γιώργος Πετρακάκος ξεκίνησε ως κλέφτης αυτοκινήτων του Β. Παλαιοκώστα, συμμετείχε στην απαγωγή του Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και πέραν των ληστειών φέρεται ύποπτος για συμμετοχή σε ενέργειες του Επαναστατικού Αγώνα και της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.



Ο ληστής με το δάκτυλο στη σκανδάλη

Ο 36χρονος Γιώργος Πετρακάκος, στις 17 Απριλίου 2008, είχε σκοτώσει 39χρονο αστυνομικό κατά τη διάρκεια ληστείας τράπεζας στον Χολαργό, με πιστόλι που είχε βρεθεί στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα. Είναι ο εύσωμος άνδρας με το στρατιωτικό παντελόνι, το καπέλο τζόκει και τα γυαλιά ηλίου. Σχεδόν σε όλες τις ληστείες, δίνει εντολές σε συνεργούς και θύματα με το προτεταμένο δείκτη του αριστερού του χεριού, ενώ με το δεξί κράταγε πάντα το πιστόλι έχοντας το δάκτυλο που πατά στη σκανδάλη εκτός αυτή, όπως συνήθως κάνουν οι αστυνομικοί!

Αυτό το όπλο είχε χρησιμοποιηθεί σε δύο ακόμη ληστείες το καλοκαίρι του 2006 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και το Μοσχάτο Αττικής. Στη ληστεία της Πυλαίας, οι δράστες είχαν αποσπάσει το πιστόλι του διευθυντή της τράπεζας, το οποίο τον Αύγουστο του 2008 βρέθηκε στην κατοχή του Βασίλη Παλαιοκώστα, όταν είχε συλληφθεί με αντιεξουσιαστές συνεργούς του, στο κρησφύγετο που κρατούσαν όμηρο τον βιομήχανο Γιώργο Μυλωνά.

Στο οπλοστάσιο του Παλαιοκώστα στη Σουρωτή Χαλκιδικής, είχαν εντοπιστεί μεταξύ άλλων το δίπλωμα οδήγησης του Γιώργου Πετρακάκου, τρεις αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ένα αντιαρματικό RPG-7, ίδιας παρτίδας με εκείνο που είχε χρησιμοποιήσει ο Επαναστατικός Αγώνας στις 12 Ιανουαρίου 2007 για να πλήξει το θυρεό της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Το υποπολυβόλο ΜΡ5, που είχε βρεθεί στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην οδό Αιγίνης στην Κυψέλη, είχε αφαιρεθεί από τον αστυνομικό φύλακα τράπεζας κατά τη διάρκεια ληστείας, στις 25 Αυγούστου 2004 στην οδό Βασ. Ολγας στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, το αυτοκίνητο μάρκας Renault Scenic, που είχαν στην κατοχή τους μέλη του Επαναστατικού Αγώνα πριν από τη σύλληψή τους τον Απρίλιο του 2010, φέρεται να το είχε κλέψει ο Γιώργος Πετρακάκος στις 31 Αυγούστου 2007 από το σπίτι επιχειρηματία στην Ανάληψη Θεσσαλονίκης, ενώ ένα δεύτερο είχε χρησιμοποιηθεί σε απόπειρα ληστείας χρηματαποστολής στην Επανωμή και στην απαγωγή Μυλωνά.

Ο Γιώργος Πετρακάκος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία Τράπεζας στον Χολαργό, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε σκοτωθεί ο 39χρονος αστυνομικός, που παράλληλα εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι της Τράπεζας, μετά από συμπλοκή με τους δράστες. Γενετικό υλικό του Γιώργου Πετρακάκου,  που είχε εντοπιστεί στο ταχύπλοο σκάφος που χρησιμοποιήσαν για τη διαφυγή τους στη ληστεία στο Δίστομο, ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που είχε βρεθεί σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα Τράπεζας, που είχε γίνει στις 17 Απριλίου 2008 στον Χολαργό. Οι δράστες είχαν αρπάξει 14.500 ευρώ και είχαν σκοτώσει με 4 σφαίρες τον 39χρονο αστυνομικό, ο οποίος κατά τη διάρκεια των ρεπό του εργαζόταν παράνομα σε εταιρεία σεκιούριτι.

Το ίδιο βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε με αντίστοιχο που είχε εντοπιστεί σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έγινε στις 23 Ιουλίου 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.



Πηγή : thetoc.gr


Συντάξεις: Τσεκούρι στα χρήματα 350.000 συνταξιούχων – Ποιες μειώσεις έρχονται και πότε




Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος, λείπει μόνο το πότε και το πως θα γίνουν οι μειώσεις στις συντάξεις εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων που θα δουν περικοπές τόσο στην κύρια όσο και στην επικουρική σύνταξη. Τα δύο σενάρια που “παίζουν” αφορούν περίπου 350.000 συνταξιούχους.

Πλέον όλα δείχνουν ότι πάμε σε άμεσες μειώσεις των συντάξεων, με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών και τα όσα έχει ήδη συμφωνήσει η κυβέρνηση. Αναζητούνται μεν ισοδύναμα και ήδη έχει ζητηθεί από την “επιτροπή σοφών” να παραδώσει τις το πολύ ως την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, όλα ωστόσο δείχνουν ότι για να μπορέσουν να εξοικονομηθούν 450 εκατομμύρια ευρώ φέτος και 1,8 δισ. το επόμενο έτος έρχονται μέτρα φωτιά που πρώτα απ' όλα οδηγούν σε μειώσεις.

Το πρώτο μέτρο δεν θα είναι άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες από τις περικοπές, οι οποίες ωστόσο αυτή τη φορά δεν θα είναι οριζόντιες, αλλά θα βάζουν στο στόχαστρο συντάξεις άνω των 1.400 σε ό,τι αφορά στις κύριες και επικουρικές άνω των 250 ή 300 ευρώ.

Ποιες θα είναι οι μειώσεις, σε τι ποσοστό;

Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συνταξιούχων που παίρνουν ανάλογα ποσά και το ποσό που εξοικονομείται
Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να υπάρξει διεύρυνση της βάσης εκείνων που θα πληρώσουν τη... νύφη του νέου μνημονίου έτσι ώστε να μειωθεί το ποσό της περικοπής και έτσι οι μειώσεις να “πιάσουν” και μικρότερες συντάξεις.

Να ξεκινήσουν δηλαδή οι περικοπές από συνταξιούχους με μηνιαία σύνταξη από 1.200 ευρώ και πάνω.

Παραμένει επίσης άγνωστο εάν στα ποσά συνυπολογίζεται η επικουρική σύνταξη.


Πηγή 


Νέο φορολογικό θα τιμωρούνται οι οικογένειες με μεσαίο εισόδημα.




Ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση φέρνει η νέα κυβέρνηση. Καταργούνται οι φοροαπαλλαγές στην πλειοψηφία τους, ενώ αλλάζουν όλα στη φορολόγηση μισθών και συντάξεων.

Μόνο όσοι ζουν στα όρια της φτώχειας έχουν να περιμένουν μια μικρή μείωση. Ουσιαστικά με το νέο φορολογικό τιμωρούνται όσοι έχουν ένα μεσαίο εισόδημα και ειδικά οικογένειες με δύο μέσους μισθούς.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το αφορολόγητο όριο θα θεσπιστεί στα 12.000 ευρώ και όσοι έχουν επιπλέον εισόδημα θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με μια νέα ενιαία κλίμακα.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα κλίμακα θα έχει και νέους συντελεστές οι οποίοι θα είναι μικρότεροι για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ (μεικτά) ανά έτος, αλλά από κει και πάνω και ειδικά για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ ο φόρος θα αυξηθεί κατακόρυφα.

Ουσιαστικά θα τιμωρούνται οι οικογένειες με μεσαίο εισόδημα.

Παράλληλα κάθε πηγή φορολόγησης θα φορολογείται ξεχωριστά, αλλά με την ίδια κλίμακα, ενώ θα υπάρχει διαφορετική κλίμακα για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Το γεγονός ότι κάθε εισόδημα δεν θα προστίθεται αλλά θα φορολογείται με την ενιαία κλίμακα αναμένεται να φέρει ανατροπές σε όλα τα επίπεδα καθώς θα αυξήσει τη φορολογία για επιπλέον εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα μισθωτών ή για εισοδήματα από ενοίκια.


Πηγή : newsit.gr


Ιεράπετρα: 12χρονο αγόρι έπεσε σε πηγάδι




Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Τετάρτης στην Ιεράπετρα, όταν –κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα αγοράκι 12 ετών έπεσε σε πηγάδι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 8 υπαλλήλους.

Οι πυροσβέστες με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να ανασύρουν το αγοράκι, το οποίο πάντως δεν έφερε σοβαρά τραύματα, αλλά μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο.


Πηγή: skai.gr


Η Ραχήλ βρήκε ευκαιρία λόγω Καμένου να κάνει αισθητή την παρουσία της



Διαβάστε τις αναρτήσεις της για τον νέο υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Άστραψε και βρόντηξε η Ραχήλ Μακρή η οποία μετά την ανακοίνωσή της νέας κυβέρνησης έβαλε «φωτιά« στο twitter με τις αναρτήσεις της για τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Καμένο. Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προσχώρησε στην ΛΑΕ μπορεί να μην κατάφερε να καθίσει στα βουλευτικά έδρανα όμως δεν μπορούσε να μην σχολιάσει την επιλογή του Δημήτρη Καμμένου. Αναδημοσιεύοντας κάποια παλαιότερα tweet του υφυπουργού, η Ραχήλ Μακρή έκανε λόγο για «ακροδεξιό φασίστα» που έγινε νέος υφυπουργός της αριστεράς τονίζοντας μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη φορά θα κυβερνήσει με την ΧΑ.



Πηγή


Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Παρτιζάν στο «Honouring Our Legacy»




Με νικητή τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το φιλικό των Κυπελλούχων Ελλάδας με την Παρτιζάν, στο πλαίσιο της γιορτής των «πρασίνων», «Honouring Our Legacy», στο ΟΑΚΑ. Όπως ήταν αναμενόμενο το αγωνιστικό, λόγω της ιδιαιτερότητας της ημέρας, πέρασε σε δεύτερη μοίρα και μόνο για την ιστορία οι παίκτες του «τριφυλλιού», οι οποίοι φορούσαν τη νέα κοντομάνικη εμφάνιση, στα πρότυπα του ΝΒΑ, επικράτησαν με 66-56 της Παρτιζάν. Πρώτος σκόρερ των «πράσινων» ο Σάσα Πάβλοβιτς με 16 πόντους.

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο άτυχος της βραδιάς, καθώς στον... επίλογο του αγώνα γύρισε τον αστράγαλο του και αποχώρησε, με το ιατρικό επιτελείο να «πέφτει» πάνω του. Το παιχνίδι δεν χρίζει κριτικής... Άλλωστε σήμερα ενσωματώθηκαν ο προπονητής, Αλεξάνταρ Τζόρτζεβιτς, και οι Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, Όγκνιεν Κούζμιτς, ενώ μόλις τη Δευτέρα είχε μπει στις προπονήσεις ο Νικ Καλάθης.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» κατάφεραν με κάποια ξεσπάσματα σε άμυνα και επίθεση να ελέγξουν το παιχνίδι και να μην απειληθούν. Μάλιστα με τον Καλάθη να διακρίνεται στο δεύτερο δεκάλεπτο σε εκτέλεση και δημιουργία και τον Παπαγιάννη να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα καλάθια, (Ραντούλιτσα και Κούζμιτς πήραν λίγο χρόνο συμμετοχής , καθώς έφτασαν σήμερα στην Αθήνα), οι Κυπελλούχοι Ελλάδας πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +8 (34-26).

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ουσιαστικά σήμερα βρέθηκε για πρώτη φορά με γεμάτο το «οπλοστάσιο» της κατάφερε στην τρίτη περίοδο να βγάλει κάποιες καλές άμυνες και αιφνιδιασμούς και γρήγορα εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (52-32 στο 29΄). Τυπικής διαδικασίας το τελευταίο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» να φτάνουν άνετα στο τελικό 66-56.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 34-26, 55-36, 66-56


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΝΔ για Καμμένο: Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί.



«Πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την παραίτηση του Δ. Καμμένου.

«Πριν περάσουν 12 ώρες από την ορκωμοσία της, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ άρχισε να φυλλοροεί.

Στη φάση αυτή, η “ομάδα των 53” επιβάλλει τις απόψεις της κόντρα στις επιλογές του κ. Τσίπρα, που αδιαφορούσε για τις προκλητικές θέσεις Δ. Καμμένου» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας στην οποία υπογραμμίζεται:

«Αναμένεται προφανώς, ενδιαφέρουσα συνέχεια. Διότι πρόβλημα υπάρχει όχι μόνο από εκείνους που έγιναν, αλλά και από εκείνους που δεν έγιναν υπουργοί».


Πηγή : imerisia.gr


Αντώναρος: Ο Μεϊμαράκης θα είναι με λαϊκή ετυμηγορία ο πρόεδρος της Ν.Δ.



Την απόλυτη στήριξή του στην υποψηφιότητά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -την οποία ο ίδιος θεωρεί βέβαιη- για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στο κεντρικό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του Επικοινωνία 94FM.

«Εγώ είμαι βέβαιος, ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφιος και δεν σας κρύβω ότι με τις δυνάμεις που έχω θα τον στηρίξω, ώστε να επιβεβαιωθεί με την μεγάλη αυτή πλατιά διαδικασία, η οποία θα γίνει, ως η καταλληλότερη επιλογή για τη θέση αυτή του κόμματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Μάλιστα, ο κ. Αντώναρος, πρόσθεσε πως η απόφασή του Β. Μεϊμαράκη να προχωρήσει γρήγορα σ’ αυτή τη διαδικασία είναι μία απόφαση που τον χαρακτηρίζει. «Χαρακτηρίζει την εντιμότητα, την αποφασιστικότητα, που θέλει να δείξει σε αντίθεση με το τι έκανε ο προκάτοχος του τον Ιανουάριο.

Και θέλει, επίσης, μ’ αυτή του την επιλογή να δείξει ότι το θέμα αυτό της εκκρεμότητας, της ηγεσίας της ΝΔ, πρέπει να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα με λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε χαρακτηριστικά και με ιδιαίτερο νόημα ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Καραμανλή.

Αναφερόμενος δε στη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, ο Ευάγγελος Αντώναρος υποστήριξε πως πρόκειται για μία Κυβέρνηση πολύ κατώτερη των προσδοκιών, που κρατά τις ισορροπίες μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως λέει- υπάρχουν αρκετοί ακόμα μέσα στις τάξεις του (περί τους 20 από τους λεγόμενους 53), που δεν συμφωνούν με την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

«Καταρχήν η νέα Κυβέρνηση για μένα έτσι όπως βλέπω τη σύνθεσή της είναι κάτω από τις προσδοκίες μου. Εγώ πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα έκανε ένα άλμα προς τα εμπρός, θα είχε καταφέρει να απαλλαγεί από ορισμένους, τους οποίους εγώ θεωρώ τροχοπέδη για την εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί και να κάνει τη μεγάλη ποιοτική διαφορά.

Προφανώς αυτό που έχει ειπωθεί και από το κόμμα μου, τη ΝΔ, ότι έχει μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ αρκετούς ακόμα, οι οποίοι δεν συμφωνούν με αυτά που πρέπει να εφαρμοστούν και τον αναγκάζουν να ακολουθήσει ισορροπίες, οι οποίες δεν κάνουν και την καλύτερη Κυβέρνηση που θα μπορούσε να γίνει», δήλωσε στον Επικοινωνία 94FM ο κ. Αντώναρος.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως δίνει 100 μέρες περιόδου χάριτος για να φανούν τα δείγματα γραφής της νέας Κυβέρνησης και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «παρόλο που προεκλογικά έγινε πολύ λίγη συζήτηση για την ανεργία, εντούτοις ο στόχος θα πρέπει να είναι να πάει η Χώρα μπροστά μέσα από επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν ξανά θέσεις εργασίας, κυρίως σε νέους ανθρώπους, αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες».



Πηγή : tribune.gr


Με ένα tweet απέλυσαν τον Δημήτρη Καμμένο





Τι αναφέρει στη δήλωση παραίτησής του - Είχε προηγηθεί θύελλα αντιδράσεων για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά tweet του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ούτε 12 ώρες στη θέση του - Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης - Και τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα με Π. Καμμένο - Παπαδημούλης: Το πάθημα ας γίνει μάθημα

Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος από υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μία ώρα μετά το tweet του Πάνου Καμμένου που ουσιαστηκά του έδειχνε την... πόρτα, μετά τη θύελλα που ξέσπασε εντός και εκτός της κυβέρνησης.

«Μέχρι την απόδειξη της αλήθειας για την υπόθεση των αντισημιτικών ρατσιστικών αναρτήσεων ο υφυπουργός θα διευκολύνει με την παραίτηση του» έγραψε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter το βράδυ της Τετάρτης, και ενώ ακόμη δεν είχαν συμπληρωθεί ούτε δώδεκα ώρες από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου.

Η δήλωση παραίτησης του Δημήτρη Καμμένου:

«Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το προηγούμενο δελτίο Tύπου είναι σε πλήρη ισχύ. Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ' αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τη θέση του Δημήτρη Καμμένου θα πάρει ο Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ειδικότερα, από την ώρα της ανακοίνωσης του Δημήτρη Καμμένου για τη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διαστάσεις «χιονοστιβάδας» έλαβε για την κυβέρνηση η υπουργοποίησή του, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα βάλλεται τόσο από τα κόμματα όσο και από τους απλούς πολίτες για τα ρατσιστικά και ομοφοβικά σχόλια που έχει κατά καιρούς αναρτήσει στο Twitter, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό.

Νωρίτερα, και αφού είχε προηγηθεί η «θύελλα» αντιδράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μπαράζ ανακοινώσεων από κόμματα και φορείς, που επανέφεραν στο προσκήνιο τις προκλητικές αναρτήσεις του υφυπουργού Υποδομών, την περίοδο που ήταν βουλευτής, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Καμμένο να διερευνήσει τη γνησιότητα των «tweets» και, αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκε από τον Πάνο Καμμένο, στην περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

Όπως μετέδωσε το Mega στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και του ζήτησε να ερευνήσει εάν τα «tweets» του βουλευτή των ΑΝΕΛ είναι αυθεντικά ή όχι. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρξε σαφής απάντηση, ωστόσο η υπόθεση ερευνάται.

Παπαδημούλης: Το πάθημα ας γίνει μάθημα

Μετά το tweet του Πάνου Καμμένου, που προαναγγέλει την παράτηση του υφουπουργού Δημήτρη Καμμένου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Θετική η διόρθωση του λάθους με την παραίτηση του Δ.Καμμένου. Ακόμη καλύτερο, αν είχε ελεγχθεί πριν κ αποφευχθεί. Το πάθημα ας γίνει μάθημα» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ξεσηκωμός στον ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Δ.Καμμένου

Πολλά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης και η βουλευτής Βασιλική Κατριβάνου χαρακτήρισαν ντροπιαστικές τις απόψεις που εξέφραζε στα social media ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και πλέον υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Καμμένος και ζήτησαν την αποπομπή του από την κυβέρνηση.

Αντί για εξηγήσεις, ο Δ.Καμμένος τα ρίχνει στις δημοσκοπήσεις

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος πάντως, με νεότερη δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Τετάρτης δείχνει σαν να ανακάλυψε τώρα ότι χρήζουν έρευνας τα τουίτς που τόσο καιρό δεν τον ενοχλούσαν και αντί να δώσει πειστικές εξηγήσεις υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες αναρτήσεις του έχουν δήθεν παραχαραχθεί...

Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον κ. Καμμένο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επικαλείται την ιδιότητα του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την ίδια ώρα που το πρωθυπουργικό γραφείο γνωστοποίησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Πάνο Καμμένο την αντικατάσταση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από την κυβέρνηση, εφόσον επιβεβαιωθεί ότι τα μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter από τον λογαριασμότου είναι αυθεντικά.

Διαβάστε την δεύτερη δήλωση που έκανε μέσα σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπο μου, δηλώνω κατηγορηματικά ότι η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί για να ικανοποιήσουν προεκλογικές πολιτικές σκοπιμότητες από τις γνωστές μονταζιέρες οι οποίες προεκλογικά χρησιμοποίησαν κάθε μορφής λάσπης.

Αρκεί να θυμίσω άλλωστε, πως εντεταλμένες εταιρείες δημοσκοπήσεων είχαν παραποιήσει τα αποτελέσματα δείχνοντας τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ συστηματικά εκτός Βουλής για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και την ψήφο του λαού.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα σας ενημερώνω ότι τους λογαριασμούς μου σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα χειρίζονταν συνεργάτες καθώς επίσης και ότι έχουν παραβιαστεί ουκ ολίγες φορές. Για του λόγου του αληθές μάλιστα, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς και μέχρι σήμερα η λειτουργία του δεν έχει αποκατασταθεί.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις, οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα, ζητώ και προσωπικά συγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δε χωρούν προσωπικές και άνανδρες πολιτικά επιθέσεις».

Απίθανες εξηγήσεις ότι τους λογαριασμούς του διαχειρίζονται 15 συνεργάτες του έδινε ο Δ.Καμμένος το μεσημέρι

Οταν οι διαμαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου έλαβαν την μορφή... θύελλας, ο νέος υφυπουργός Υποδομών έκανε γραπτή δήλωση υποστηρίζοντας ότι έχει 15 συνεργάτες, που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ανέφερε ότι αυτός έχει παραβιαστεί τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Επιχειρώντας να «καταλαγιάσει» τις αντιδράσεις που προήλθαν από πολλές πλευρές -και από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων-, ο κ. Καμμένος διατείνεται τώρα ότι δεν ήταν ο ίδιος υπεύθυνος για τις αναρτήσεις που γίνονταν από το δικό του λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ανέφερε εν προκειμένω στην πρώτη ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Καμμένος:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

«Θύελλα» στον ΣΥΡΙΖΑ για τον υφυπουργό Καμμένο

Από ομοφοβικά σχόλια και ρατσιστικά σχόλια, μέχρι «τιτιβίσματα» κατά των Εβραίων και σκληρές επιθέσεις κατά του  «εγκληματία» Αλέξη Τσίπρα.

Όλα τα έγραφε ο Δημήτρης Καμμένος ή αλλιώς «PortaPorta» στο Τwitter. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, οι χρήστες του Διαδικτύου «αναζητούν» τον υφυπουργό στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μα δεν μπορούν να τον βρουν, ίσως επειδή έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αποφάσισε να τον «κλείσει» -τουλάχιστον προσωρινά.

Όμως, τα «τιτιβίσματά» του υπάρχουν ακόμη στο Διαδίκτυο και η υπουργοποίησή του τα «έφερε» πάλι στο προσκήνιο.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται ένα από τον Δεκέμβριο του 2013, όταν και αποκαλούσε  τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «εγκληματία». Συγκεκριμένα σχολίαζε: «Ο Τσίπρας είναι χειρότερος από τον ΓΑΠ. Είναι εγκληματίας. Παρακολουθεί, γνωρίζει 3 χρόνια τι και πώς μας καταστρέφουν και πάει υποψήφιος εκει …».

Επίσης, σε πολλές από τις αναρτήσεις και τα σχόλιά του εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τους ομοφυλόφιλους τους οποίους χαρακτήριζε συχνά με χυδαίες εκφράσεις. Μάλιστα,σε ένα tweet από τις 17 Ιουνίου 2014 εγκαλούσε την Χρυσή Αυγή γιατί δεν παρενέβη «δυναμικά στα ξεφτιλισμένα γκέι παρέιντ μπροστά από την Βουλή»!



Πηγή : protothema.gr