Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Μπουρίνια στο Μαξίμου από το πρώτο 24ωρο - από τον Καμμένο στον Μπόλαρη





Της Νίκης Ζορμπά

Το Μαξίμου έπληξε χθες "τυφώνας Καμμένου". Η είδηση της ορκωμοσίας του Δημήτρη Καμμένου τον οποίο σύμπας ο κόσμος των κοινωνικών δικτύων γνώριζε από τα ακραία ρατσιστικά και αντισημιτικά του σχόλια, ανέβασε στον ΣΥΡΙΖΑ τεταρταίο.

Ο κ. Τσίπρας δια της αντίδρασής του, να ζητήσει δηλαδή από τον κυβερνητικό του εταίρο τη "διερεύνηση" της γνησιότητας των σχετικών σχολίων, επιχείρησε να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ η υπουργοποίηση του εν λόγω ΑΝΕΛίτη βουλευτή.

Κυριώτατα, ο πρωθυπουργός, προσπάθησε να πείσει ότι δεν γνώριζε το ποιόν του βουλευτή τον οποίο υπουργοποίησε κατόπιν επιμονής του Πάνου Καμμένου.

Είναι έτσι; Έγκυρες πληροφορίες από το κυβερνών κόμμα, διαβεβαιώνουν πως καθόλου έτσι δεν είναι. Ο Πρωθυπουργός ήταν -ασφαλώς- ενήμερος για τις τοποθετήσεις του Δ. Καμμένου, αλλά προκειμένου να "κεράσει" άλλη μια ηχηρή άρνηση στον εταίρο του, ( είχε αρνηθεί και την υπουργοποίηση του Ν. Νικολόπουλου) αποφάσισε να ρισκάρει, υποτιμώντας το μέγεθος των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η επιλογή του.

Και εγένετο ήδη από χθες το πρωί ...χαμός. Τόσο σε δημόσιο όσο και σε παρασκηνιακό επίπεδο, η απόφαση του Α. Τσίπρα ,κρίθηκε δύσπεπτη ακόμη και από "προεδρικούς" βουλευτές, όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι "53" αρκέστηκαν - δημόσια τουλάχιστον- σε μια σκληρή και "¨προειδοποιητική" ανακοίνωση από την Βασιλική Κατριβάνου, η οποία ζήτησε ευθέως την αποπομπή του.

Λίγο μετά, ο πρωθυπουργός, κάλεσε άρον-άρον στο τηλέφωνο από τις Βρυξέλλες τον Πάνο Καμμένο προκειμένου να "διευθετήσει" το ζήτημα.

Ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Τσίπρας απέφυγε να προβεί σε κίνηση ισχύος: Ήτοι να αποπέμψει τον Δημήτρη Καμμένο, αφήνοντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να το χειριστεί προσωπικά διασώζοντας ουσιαστικά την "τιμή" του βουλευτή του.

Από τον Δημήτρη Καμμένο ζητήθηκε να "διευκολύνει" την κυβέρνηση και ουδέποτε καρατομήθηκε.
Πριν αλέκτορα φωνήσαι όμως, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σημειώθηκαν αντιδράσεις και για έτερη υπουργοποίηση: Του εκ του ΠΑΣΟΚ ορμώμενου Μάρκου Μπόλαρη.

Οι γκρίνιες ξεκίνησαν από το τμήμα δικαιωμάτων της Κουμουνδούρου, το οποίο ανέσυρε από τα συρτάρια του, τη στάση που τήρησε ο κ. Μπόλαρης ως υφυπουργός του Α. Λοβέρδου στην υπόθεση με τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών.

Η περίπτωση τούτη, διαφέρει, λένε πηγές του Μαξίμου και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από τον Α. Τσίπρα, οποιαδήποτε ένσταση επ αυτής της επιλογής. Κοινώς, ο κ. Μπόλαρης μένει αμετακίνητος.
Τα όργανα όμως έχουν ξεκινήσει και στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η κοινοβουλευτική ομάδα των οποίων κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν σχεδόν "μπετοναρισμένη".

Η υπουργοποίηση του Δ. Καμμένου, άναψε φωτιές στον Πάνο Καμμένο, καθώς "άνοιξαν" εκ νέου οι ορέξεις και του Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος έχει καεί ως επίδοξος υπουργός, ήδη από πέρυσι, για παρόμοια με του Δ. Καμμένου σχόλια και αναρτήσεις.

Ο Νίκος Νικολόπουλος εξεμάνη στο άκουσμα της αξιοποίησης του Δ. Καμμένου και ζήτησε από τον πρόεδρό του, δημόσια μάλιστα, εξηγήσεις. Είναι άγνωστο εάν η τροπή που πήρε η υπόθεση, θα "κόψει" τις γκρίνιες στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ.

Κατά τα λοιπά, τον Δ. Καμμένο θα αντικαταστήσει -ως "ασφαλής" επιλογή- ο Π. Σγουρίδης ( εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος) και μένει να φανεί εάν και πότε οι "53", οι οποίοι είναι η πιο ισχυρή εξ αριστερών εσωκομματική αντιπολίτευση στον Α. Τσίπρα,  θα "χτυπήσουν" ξανά.


Πηγή : capital.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου