Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Διέλυσαν και τον στόλο του ΟΑΣΑ! Λιγότερα από τα μισά λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους



Εκτός λειτουργίας έχουν βγει το 60% του στόλου του ΟΑΣΑ, που αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν με τα ΜΜΕ και περιμένουν στις στάσεις πάνω από μία ώρα για να εξυπηρετηθούν.

Οι οδηγοί των λεωφορείων σημειώνουν πως τα λεωφορεία, έχουν ακινητοποιηθεί λόγω μηχανικών προβλημάτων και δεν μπορούν να επισκευαστούν καθώς δεν υπάρχουν χρήματα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι τα λεωφορεία που κυκλοφορούν χαρακτηρίζονται επικίνδυνα για τις μετακινήσεις λόγω πλημμελούς συντήρησης για την οποία δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες για την επισκευή των οχημάτων.


Νέα Δημοκρατία : Η σιωπή των κυρίων Τσίπρα και Παππά είναι ομολογία ενοχής



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καταθέτει σήμερα ερώτηση, προς τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό alter ego του, για το σκοπό του ταξιδιού του κ. Παππά στην Βενεζουέλα και την Καραϊβική. 

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς οφείλουν να έρθουν στη Βουλή και να δώσουν εξηγήσεις για το τι έκανε ο κ. Παππάς σε αυτή την αποστολή με το ιδιωτικό αεροσκάφος του κ. Χαλίλ, που διερευνάται από τις αμερικανικές Αρχές για βαριά αδικήματα. 

Είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις.

Διαφορετικά, η σιωπή τους είναι ομολογία ενοχής». 




Δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα οι ψηφοφόροι στην κυβέρνηση




Δεν θέλουν τον Σύριζα οι Έλληνες ψηφοφόροι στην κυβέρνηση σύμφωνα με αναφέρονται σε άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής από τους Νίκο Μαραντζίδη καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον. Γιώργο Σιάκα, διευθυντής Ερευνών στη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Παν. Μακεδονίας. 

Στο ερώτημα «ποιο από τα δύο κόμματα δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση», ένας στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τις 8-10 Μαρτίου 2017 αποτύπωσε μια παρόμοια εικόνα με αυτήν που δείχνουν οι έρευνες κοινής γνώμης τους τελευταίους μήνες. 

Συγκεκριμένα, μόνον 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνουν πως θα τον επιλέξουν ξανά, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της Ν.Δ. βρίσκεται σε διπλάσια επίπεδα.

Στο ερώτημα "Ποιο από τα δύο κόμματα δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση}, ένας στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 16% δηλώνει το ίδιο για τη Ν.Δ. 

Σε επίπεδο κομματικής προέλευσης από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015 το 12% δηλώνει πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση το κόμμα που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, ενώ 4 στους 10 δηλώνουν πως δεν επιθυμούν κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Εντυπωσιακή είναι η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που σε ποσοστό 63% δηλώνουν πως αδυνατούν να εκφραστούν από την προηγούμενη επιλογή τους, καθώς είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με τη Ν.Δ. δεν επιθυμούν να δουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του στην σε επόμενη κυβέρνηση.


Ένας νεκρός κακοποιός από την καταδίωξη ληστών στο Π.Φάληρο



Όλα ξεκίνησαν στις 10.10 το πρωί στην οδό Μουσών όταν ομάδα τεσσάρων Γεωργιανών εισέβαλε στο διαμέρισμα του 8ου ορόφου, όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένοι, και με την απειλή πιστολιού επιχείρησαν να τους ληστέψουν. 

Τήν ληστεία αντελήφθη ο γιος του ζευγαριού, ο οποίος μένει στο επάνω διαμέρισμα, και τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση όπου έσπευσαν περιπολικά και μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙΑΣ και οι αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή, πριν προλάβουν να φύγουν οι ληστές.

Ο ένας εκ των δραστών έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τον έβδομο όροφο της πολυκατοικίας, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς.

Δύο δράστες συνελήφθησαν ο ένας είναι Αρμένιος και ο άλλος Γεωργιανός, η ταυτότητα του νεκρού κακοποιού δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ο τέταρτος δράστης δεν έχει συλληφθεί και έχει καταφέρει να διαφύγει.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι και τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους έχουν οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στο Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου.


«Καταρρέει» το αφορολόγητο! - «Πλήγμα» για τους χαμηλόμισθους





Στα 5.600 ευρώ θα διαμορφωθεί το αφορολόγητο για τους άγαμους, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος ανέφερε πως «οδεύουμε στο κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας» και αποκάλυψε πως το αφορολόγητο πέφτει στα 5.900 ευρώ για τους παντρεμένους και στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους. 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της εξεταστικής επιτροπής για τα πεπραγμένα στην υγεία, λέγοντας: «αναδείχθηκε σαν μείζον θέμα σε όλα τα κανάλια το 300άρι του Μπαλαούρα που το γύρισε πίσω και όχι τα 80 δισ. που διασφαλίστηκαν στην Υγεία και δεν ασχολήθηκε κανένα κανάλι. 

Να ακούσω για τον Μπαλαούρα, δεν λέω, αλλά τρεις μέρες μούγκα για τα 80 δισ. για την εξεταστική για την Υγεία;» και προσέθεσε ερωτηθείς για τον λόγο που δεν φτάνει η περίοδος διερεύνησης της εξεταστικής επιτροπής μέχρι σήμερα: «συμφωνώ μαζί σας και θα το προτείνω». 

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα σημάνει μείωση της έκπτωσης στον φόρο που προβλεπόταν με αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ και έτσι υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση για όλους θα είναι περί τα 650 ευρώ επιπλέον φόρος. Στο πλαίσιο των αντιμέτρων που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι θα λάβει, κατά την ενημέρωση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε ότι ο συντελεστής φορολόγησης θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20%. Αν το αντίμετρο ισχύσει αυτό σημαίνει ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι 650 ευρώ το χρόνο αλλά 600 ευρώ... 

Μάλιστα με το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 για τους έγγαμους σημαίνει πως θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν εισοδήματα της τάξης των των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Άρχισαν οι καταγγελίες για δήθεν συνωμοσία κατά της κυβέρνησης με πρώτο βιολί τον Σκουρλέτη

(Φωτογραφία:  Eurokinissi )


Για να μην πέσουν με θόρυβο όπως θέλει η πλειοψηφία των Ελλήνων φτιάχνουν σενάρια για να δημιουργήσουν μια εικονική ατμόσφαιρα ότι "Οι ήρωες πέφτουν πολεμώντας" και γελάει ο κόσμος μαζί τους!!

Διαβάζουμε στο ΔΟΛ

Πυρά κατά του ΔΝΤ και του Β.Σόιμπλε για «παρελκυστική τακτική ώστε να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα» εξαπέλυσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Στο στόχαστρό του έβαλε επίσης τον Γ.Στουρνάρα και -φυσικά- τη ΝΔ, για να καταλήξει: «Οι πάντες, εντός κι εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα, ο Πάνος Σκουρλέτης επανήλθε στο θέμα της ΔΕΗ, λέγοντας ότι η πώλησή της σε συγκεκριμένο χρόνο αποτελεί «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα».

Κατηγόρησε, δε, τους δανειστές ότι απαξιώνουν τη ΔΕΗ επειδή θέλουν να την ξεπουλήσουν, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση αγωνίζεται για το δημόσιο χαρακτήρα της επιχείρησης.

Δήλωσε, δε, ότι πρέπει να διαμορφωθεί εθνικό μέτωπο μπροστά στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει αυτό το εθνικό μέτωπο. «Η ΝΔ προτείνει, ό,τι προτείνουν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι και ακόμη παραπάνω» ανέφερε.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ότι «σιγοντάρει με τις δημόσιες παρεμβάσεις του τις θέσεις του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε». Ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι ο Γ.Στουρνάρας συμπεριφέρεται ως πολιτικό πρόσωπο και όχι ως κεντρικός τραπεζίτης, κάνοντας λόγο για «προκλητική και υπονομευτική στάση».

Ο υπουργός Εσωτερικών απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στον εκλογικό κύκλο της Ευρώπης και στην «παρελκυστική τακτική του ΔΝΤ και του Β. Σόιμπλε για να φέρουν στα όρια τη χώρα και να κερδίσουν όσα μπορούν περισσότερα».

«Οι πάντες, εντός και εκτός χώρας, έχουν συνωμοτήσει κατά της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξέφρασε, πάντως, την εκτίμηση ότι «σχετικά σύντομα θα κλείσει η αξιολόγηση [...] Προσπαθούμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες που δημιουργούν ανασφάλεια με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους πολίτες».

Σημείωσε, ακόμη, ότι για να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας θα πρέπει «να δούμε το συνολικό πακέτο που θα περιέχει τα αντίμετρα».



Κτηνωδία ιερέα που σκότωσε 2 σκυλιά




Μόνο άνθρωπος του θεού δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος ιερέας και κακός φοράει τα ράσα κάνοντας λειτουργία.

Κτηνωδία ιερέα στην περιοχή της Οβρυάς πυροβόλησε και σκότωσε δύο σκυλιά και παραμένει ακόμα ιερέας.

Ένας 65χρονος ιερέας συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, μετά από καταγγελία σε βάρος του, για τη θανάτωση δύο σκύλων. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ιερέας πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο δύο σκύλους, οι οποίοι είχαν μπει στην αυλή του σπιτιού του, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.

Στην συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο 65χρονος μετέφερε με φορτηγό τις σορούς των δύο ζώων σε άγνωστο σημείο, όπου φέρεται να τις ενταφίασε. 

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο του 65χρονου, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και δύο κάλυκες φυσιγγίων που βρήκαν κοντά στον σημείο του περιστατικού.


Πάει για "ηρωική" Έξοδο ο Τσίπρας : Δεν θα μειώσουμε αφορολόγητο και τις συντάξεις αν δεν ρυθμιστεί το χρέος




Κώστας Βουκελάτος

Όπως φαίνεται από τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα τις τελευταίες ημέρες ψάχνει αφήγημα για να "δραπετεύσει" από την εξουσία, ειδικά μετά τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν ότι κινδυνεύει να κατέβει το κόμμα του κάτω από το 10%, έχοντας χάσει εντελώς την λαϊκή εντολή και βλέποντας ότι τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά έχουν γίνει πρώτο θέμα.

Στο Έθνος της Κυριακής φαίνεται καθαρά ότι ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει την έξοδο του με την προκήρυξη εκλογών λέγοντας στην συνέντευξη του   Θα κλείσει η συμφωνία, θα ψηφίσουμε μέτρα και αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν μετά το 2019 και αυτό μόνο εάν, εν τω μεταξύ, υπάρχουν ουσιαστικά μέτρα για το χρέος και έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται".

Η άρνηση του κουαρτέτου να έλθει στην Αθήνα, παρότι όλα σχεδόν τα ζητήματα είχαν κλείσει δείχνει ότι έχουν καταλάβει ότι τα μέτρα δεν περνάνε και ο Τσίπρας δημιουργεί εντάσεις για να βγεί πανηγυρικά όπως ο ίδιος νομίζει απο την διετή καταστροφική για την χώρα και τους πολίτες ανίκανη διαπραγμάτευση του.

Με τα νέα κόλπα της κυβέρνησης Τσίπρα η αξιολόγηση μπαίνει σε δύσκολα νερά πάλι και μετατίθεται στην καλύτερη περίπτωση για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου σε έκτακτο Eurogroup, είτε για τις 22 Μαΐου και αυτό είναι καταστροφικό για την Ελληνική οικονομία.

Οι συνέπειες των εγκληματικών πράξεων της κυβέρνησης Τσίπρα κατά της Ελληνικής οικονομίας θα είναι απρόβλεπτες από τον Ιούνιο και μετά και είναι πλέον σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν από την νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές όλη η κυβέρνηση με πρώτο τον Τσίπρα ποινικές ευθύνες για το έγκλημα που έχει διαπραχθεί τα τελευταία δύο χρόνια.


Έγκλημα Κατρούγκαλου : 195 ευρώ οι νέες κατώτατες συντάξεις




Όπως διαβάσαμε στην Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ το έγκλημα του Κατρούγκαλου κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων είναι κατά εξακολούθηση.

Κατώτατες συντάξεις - χαρτζιλίκι χαμηλότερες από 200 ευρώ φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου, η εφαρμογή του οποίου - όσον αφορά την καταβολή των νέων  συντάξεων - αρχίζει εντός του Απριλίου,  με ένα έτος καθυστέρηση. Λόγω του νέου τρόπου υπολογισμού τους, οι νέες συντάξεις (Μάιος 2016 και μετά) θα είναι μειωμένες έως 30%, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται περίπου 60.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από τον Μάιο του 2016.
Σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι κατώτατες συντάξεις 15ετίας που θα απονέμει στο εξής ο ΕΦΚΑ σε χαμηλόμισθους θα ξεκινούν από 195,90 ευρώ για σύνταξη χηρείας, από 288 ευρώ για μειωμένη σύνταξη γήρατος και δεν θα ξεπερνούν τα 414,90 ευρώ (μεικτά) έναντι των 486 ευρώ πριν από τον Ν. 4387/2016.

Οι νέες χαμηλές κατώτατες συντάξεις οφείλονται στον νέο τρόπο υπολογισμού της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς η εθνική σύνταξη είναι παγιωμένη και ανέρχεται σε 384 ευρώ με 20ετία και σε 345 ευρώ με 15ετία. Ειδικά για τους χαμηλόμισθους, το ποσοστό αναπλήρωσης είναι μόνο 11,55% επί των αποδοχών για τα 15 έτη ασφάλισης, δηλαδή για μέσες αποδοχές 400 ευρώ η ανταποδοτική σύνταξη είναι 46,20 ευρώ, για 500 ευρώ είναι 57,75 ευρώ και για 600 ευρώ είναι 69,30 ευρώ. 

Στον αντίποδα, η εθνική σύνταξη ανέρχεται σε 384 ευρώ μηνιαίως μόνο εφόσον έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 20 έτη ασφάλισης, ενώ μειώνεται κατά 2% για κάθε έτος ασφάλισης που υπολείπεται των 20 ετών. Για τα 15 έτη ασφάλισης, το πλήρες ποσό της εθνικής σύνταξης είναι 345,60 ευρώ, στο οποίο προστίθενται τα 46,20 ευρώ (για τις αποδοχές των 400 ευρώ) και μας δίνουν τελικό ποσό σύνταξης της τάξης των 391,80 ευρώ. Αντίστοιχα, με μισθό 500 ευρώ η σύνταξη που θα πάρει ο δικαιούχος ανέρχεται σε 403,35 ευρώ, ενώ φτάνει στα 414,90 ευρώ όταν ο μισθός είναι της τάξης των 600 ευρώ. Σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης (πριν από τα 67), τα παραπάνω ποσά περιορίζονται στα 288,12 ευρώ για μισθό 400 ευρώ, στα 299,67 ευρώ για μισθό 500 ευρώ και στα 311,22 ευρώ για αποδοχές 600 ευρώ.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ. Ιδιαίτερα χαμηλές θα είναι οι νέες συντάξεις λόγω θανάτου, καθώς στην περίπτωση χαμηλόμισθων με λίγα χρόνια ασφάλισης μπορεί να ξεκινούν από τα 195,90 ευρώ μεικτά και να φτάνουν στα 207,45 ευρώ, με 15 έτη ασφάλισης και μέσες αποδοχές που ανέρχονται στα 600 ευρώ. Εξάλλου, ακόμη χαμηλότερα ποσά προκύπτουν (στη 15ετία) για τους αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας έως 67%, καθώς τους χορηγείται το 50% της εθνικής σύνταξης. Για ποσοστό αναπηρίας από 67% έως και 79,99% δίνεται το 75% της εθνικής σύνταξης, ενώ ολόκληρη δίνεται μόνο σε συνταξιούχους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ. Τονίζεται ότι ήδη ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία επιχειρείται να αρθεί το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για αιτήσεις που υποβλήθηκαν ή θα συνεχίσουν να υποβάλλονται μετά τις 12 Μαΐου 2016, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (Ν. 4387/2016), Ορίζεται ότι «η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα έως και το 2020 διενεργείται κατά τη μεταβολή του μέσου ετήσιου Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών για το διάστημα από το 2021 και εφεξής διενεργείται με βάση τον Δείκτη Μεταβολής Μισθών που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ». Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Εργασίας παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι ανέφικτο να υπάρξει αλγόριθμος υπολογισμού των μισθών βάσει των οποίων θα καταστεί εφικτό να προκύπτουν στο εξής οι συντάξεις για τους δικαιούχους. Απλώς, επιτρέπει τη χρήση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή έως το 2020, με την ελπίδα ότι θα καταστεί εφικτό να προκύψει μαθηματικός τύπος από το 2021 και μετά. Οι συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου αναμένεται να εκδοθούν μετά την έκδοση της σχετική εγκυκλίου από τον ΕΦΚΑ.


ΓΙΑ 1,2 ΕΚΑΤ. ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο επανυπολογισμός φέρνει την προσωπική διαφορά

Εκτός από τις 13 μειώσεις στις συντάξεις την περίοδο των Μνημονίων έρχεται και η (νέα) μείωση των ηδη καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων μέσω της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς. Από τα συνολικά 2,2 εκατ. καταβαλλόμενες συντάξεις (πλην ΟΓΑ) που θα πρέπει να επανυπολογισθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2017, προσωπική διαφορά εκτιμάται ότι θα προκύψει για 1,2 εκατ. συντάξεις. Στο φάσμα των περικοπών θα μπουν περίπου 900.000 συνταξιούχοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μειώσεις θα γίνουν σε δύο δόσεις εντός της διετίας 2019-2020. Στόχος είναι τον πρώτο χρόνο να εξοικονομηθεί 0,70% του ΑΕΠ από τη συνταξιοδοτική δαπάνη και τον δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 0,30%. Αυτό σημαίνει ότι αν η προσωπική διαφορά είναι 100 ευρώ τον πρώτο χρόνο, θα περικοπούν 70 ευρώ και τον δεύτερο 30. Το επικρατέστερο σενάριο προβλέπει την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις κύριες συντάξεις άνω των 600-700. Δηλαδή η μέση σύνταξη αυτού του επιπέδου θα μειωθεί κατά περίπου 10% σε δύο δόσεις (7% και 3%) ενώ η περικοπή θα αγγίξει το 30% στις συντάξεις άνω των 1.000-1.200 ευρώ.

Οι μεγαλύτερες προσωπικές διαφορές εντοπίζονται στους συνταξιούχους του πρ. ΤΕΒΕ (περίπου 30%) και του Δημοσίου (15%-20%), ενώ στο ΙΚΑ είναι μικρές (4%-5%).




Αναστάτωση από την μείωση εισακτέων στα Πανεπιστήμια -Εντονη αντίδραση ΝΔ



Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για μείωση του αριθμού εισακτέων στα πανεπιστήμια.

Η Να Δημοκρατία κάνει λόγο για ««προχειρότητα και έλλειψη στόχευσης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας», που «επιβεβαιώνονται καθημερινά».

Οπως ανέφερε η αρμόδια τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως «οι πανελλαδικές εξετάσεις συνιστούν ύψιστη δοκιμασία για τους μαθητές, οι οποίοι εμπαίζονται κατ’ εξακολούθηση, αντί απερίσπαστοι να επικεντρώνονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους».

Ετσι, «δύο μήνες πριν τη διενέργεια των εξετάσεων, αναφέρει η κ.Κεραμέως , «τροποποιείται επανειλημμένως με υπουργικές αποφάσεις ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές υψηλής ζήτησης, οι επαναληπτικές εξετάσεις είναι αμφιλεγόμενες ως προς το χρόνο διενέργειάς τους και την ισονομία που εξασφαλίζουν απέναντι σε όλους τους υποψηφίους, αφού οι εξεταζόμενοι το Σεπτέμβριο κερδίζουν άλλο ένα δίμηνο προετοιμασίας και παρατηρείται καθυστέρηση στις προκαταρκτικές ενέργειες των πανελλαδικών, όπως ο έλεγχος των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων, που άλλες χρονιές ξεκινούσε από τον Φεβρουάριο».

Σύμφωνα με την τομεάρχη παιδείας της ΝΔ το υπουργείο «δεν διασφαλίζει την αναγκαία σταθερότητα, δεν επιδεικνύει αξιοπιστία, αντιθέτως επιτείνει την αγωνία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας αχρείαστη αναστάτωση».

Τι απαντά το υπ. Παιδείας

Απαντώντας, το υπ. Παιδείας κατηγορεί την Νέα Δημοκρατία ότι επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις Πανελλαδικές ως την αιχμή της αντιπολιτευτικής της τακτικής.

Καλεί δε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να βρει άλλους τρόπους να εκφράσει τις αντιπολιτευτικές του διαθέσεις».

Οπως υποστηρίζει το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για πρώτη φορά κάνει μία προσπάθεια να συνεννοηθεί με τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για τον αριθμό εισακτέων. «Είναι μία αρχή. Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να αδιαφορεί για τα προβλήματα που εντοπίζουν πολλά τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περίπτωση που ο αριθμός εισακτέων υπερβαίνει τις δυνατότητές τους. Το εύκολο μεν αλλά το παιδαγωγικά προβληματικό θα ήταν να αγνοήσει το υπουργείο τις προτάσεις των πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων. Αυτό θέλει η Νέα Δημοκρατία;» υπογραμμίζεται και διευκρινίζεται πως «με σεβασμό στην αγωνία των νέων που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, αποφασίστηκε η μείωση στις συγκεκριμένες Σχολές να αρχίσει από φέτος, και να συνεχιστεί του χρόνου, ώστε να η μείωση να κατανεμηθεί σε δύο χρόνια».

«Έχει ενδιαφέρον ότι η Νέα Δημοκρατία σπεύδει να βγάλει συμπεράσματα για το κατά πόσο ευσταθεί η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί για τις επαναληπτικές, χωρίς καν να την έχει δει» τονίζει το υπουργείο και αναφέρει πως «αν κάποιος αρρωστήσει στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου είναι λογικό να μην μπορεί να εξεταστεί λίγες μέρες μετά την ασθένεια. Μήπως η Νέα Δημοκρατία υπονοεί ένα σύστημα επαναληπτικών που θα ενισχύει όχι εκείνους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, αλλά εκείνους που θα “αρρωστήσουν” για άλλους λόγους; Είναι ακραίο να ανοίγει η αξιωματική αντιπολίτευση θέμα "νομιμότητας εξετάσεων" και δείχνει έλλειψη ψυχραιμίας και πολιτικών επιχειρημάτων.», επισημαίνει το υπουργείο.

Σχετικά με την καθυστέρηση στον έλεγχο των συστημάτων μετάδοσης των θεμάτων που παρατηρεί η ΝΔ το υπουργείο διερωτάται «από που έχει την ψευδή αυτή πληροφορία; Ελπίζουμε ειλικρινά να μην υιοθετήσει τη νέα πρακτική των fake news». Η απάντηση που δίνεται για το θέμα αυτό είναι ότι «το υπουργείο έχει ήδη ολοκληρώσει όλους τους ελέγχους και κάνει σε εβδομαδιαία βάση όλες τις προετοιμασίες όπως γίνονται όλα τα χρόνια, ενώ έχει επιπρόσθετα σχεδιάσει συνεχείς ελέγχους έως την έναρξη των εξετάσεων»..



Πηγή: iefimerida.gr 


«Βόμβα» 400 εκατ. ευρώ η νοσηλεία των ανασφάλιστων από τα δημόσια νοσοκομεία



Απαραίτητη η κοινωνική πολιτική αλλά βασική υποχρέωση της κεντρικής κυβέρνησης χωρίς να στερεί τους πόρους από άλλους σημαντικούς τομείς. Όχι δηλαδή εις βάρος άλλων, όπως φαίνεται ότι έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη νοσηλεία των ανασφάλιστων πολιτών...

Από τον κρατικό προϋπολογισμό έχει προβλεφθεί για την κάλυψη των ανασφάλιστων το τρέχον έτος μόλις 1 εκατ. ευρώ για όλα τα νοσοκομεία. Και για να καταλάβουμε πόσο λίγα είναι αυτά τα χρήματα, σημειώνουμε ότι είναι όσα χρειάζεται μόνο το ΓΝΑ "Ευαγγελισμός" για 3 μήνες κάλυψη των ανασφάλιστων. Πανελλαδικά απαιτούνται συνολικά … 400 εκατομμύρια ευρώ!

Όπως αναφέρουν από την ΕΙΝΑΠ και έγραψε ο "Ελεύθερος Τύπος", μόνο το Γενικό Κρατικό «Γεννηματάς» δαπάνησε 3,1 εκατ. ευρώ το 2016 για όλους τους ανασφάλιστους πολίτες και πρόσφυγες, ενώ έλαβε μόλις 35.000 ευρώ. Δηλαδή "μπήκε μέσα" παραπάνω από 3 εκατ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο! Τα στοιχεία που διαθέτει ο «Ελεύθερος Τύπος» της Κυριακής και για άλλα νοσοκομεία της χώρας δείχνουν την επιτακτική ανάγκη για έκτακτη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για να σηκώσουν το βάρος των ανασφάλιστων!

Όπως λένε στον «Ε.Τ.» γιατροί και προσωπικό, αναγκαστικά η «τρύπα» που δημιουργείται οδηγεί σε περικοπές σε άλλες ανάγκες, κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών: Δεν συντηρούν τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και δεν αγοράζουν βασικά υλικά, ακόμη και είδη καθημερινής χρήσης, όπως σεντόνια. Το αποτέλεσμα είναι από τις λειτουργικές δαπάνες τους τα νοσοκομεία να καλύπτουν και τους ανασφάλιστους. Μόνο που επειδή και οι λειτουργικές δαπάνες είναι, επίσης, «κουτσουρεμένες», σε πολλά νοσοκομεία αναμένουν να τους τελειώσουν τα λεφτά πολύ πριν από το κλείσιμο του χρόνου, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2017. Γιατρός μεγάλου νοσοκομείου λέει ότι λόγω του μεγάλου ανοίγματος της ψαλίδας μεταξύ εξόδων και εσόδων, πολλές δαπάνες του 2016, όπως για παράδειγμα κάποιες εφημερίες, μεταφέρθηκαν στο 2017, το οποίο έχει ακριβώς τον ίδιο προϋπολογισμό με το 2016 (συνολικά 1,156 δισ. ευρώ).

Στο όλο «παιχνίδι» της χρηματοδότησης έχει ρόλο ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ο οποίος όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν δύναται να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία. Ο νεοσύστατος ΕΦΚΑ, στον οποίο μετέπεσε, είναι πλήρως ελλειμματικός.



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Αυτές είναι η 25 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα




Το ινστιτούτο “Great Place to Work” κατέγραψε και φέτος της ελληνικές εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, και τις παρουσίασε με ένα ένθετο που κυκλοφόρησε μαζί με την κυριακάτικη έκδοση της “Καθημερινής”.
Ανάμεσα στις 25 εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, υπάρχουν 10 εταιρείες με περισσότερους από 250 εργαζόμενους, άλλες 10 μεταξύ 50 και 250 εργαζομένων και 5 εταιρείες που απασχολούν από 20 ως 49 εργαζόμενους.
Τα κριτήρια με τα οποία αξιολογείται το εργασιακό περιβάλλον, είναι σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η αξιοπιστία της διοίκησης, ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους, το αίσθημα δικαιοσύνης που υπάρχει στην εταιρεία, την υπερηφάνεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι αλλά και τη συντροφικότητα που αναπτύσσεται.
Οι 25 ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το 2017 είναι οι εξής:
Pfizer Hellas
Φαρμακευτική
294 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 229.661.173
175 άνδρες
118 γυναίκες
1,3% ποσοστό αποχώρησης
38,1% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
98 ώρες εκπαίδευσης ανά εργαζόμενοι

Epsilon Net
Πληροφορική, προϊόντα λογισμικού 
364 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 11.000.000
200 άνδρες 
156 γυναίκες
1,2% ποσοστό αποχώρησης
17,8% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
100 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

DHL Express
Υπηρεσίες ταχυμεταφορών
322 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 45.441.076 ευρώ
157 άνδρες
112 γυναίκες
0,7% ποσοστό αποχώρησης
29,5% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
9 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενοι

MSD Greece
261 εργαζόμενοι
τζίρος 2015 172.044.668 ευρώ
152 άνδρες
109 γυναίκες
1,5% ποσοστό αποχώρησης
35,24% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
124 ώρες/ εργαζόμενο

Διαμαντής Μασούτης Α.Ε
Λιανικό εμπόριο / Super Market
6.592 εργαζόμενοι
τζιρος 2016, 800.000.000
1.555 ανδρές
1.528 γυναίκες
0,5% ποσοστό αποχώρησης
36,5% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
8 ώρες εκπαίδευσης/ έργαζομενο

Teleperformance Greece
Υπηρεσίες Τηλεφωνικής υποστήριξης
4.808 εργαζόμενοι
τζίρος 2015 109.300.000
1.552 άνδρες
1.386 γυναίκες
38,6% ποσοστό αποχώρησης
43% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
220 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Παπαστράτος
Παραγωγή και Εμπορία Καπνικών προϊόντων
541 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 1.343.900.000
403 άνδρες
138 γυναίκες
1,5% ποσοστό αποχώρησης
31% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
29 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

ICTS Hellas Security Solutions
Ολοκληρωμένες Λύσεις Ασφαλείας
883 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 13.881.450
379 άνδρες
358 γυναίκες
21,3% ποσοστό αποχώρησης
35,7% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
87 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Πλαίσιο Computers
Εμπόριο Η/Υ, Προϊόντων Τεχνολογίας και Ειδών Γραφείου
1.219 εργαζόμενοι
Τζίρος 2015, 267.796.016
626 άνδρες
412 γυναίκες
20,5% ποσοστό αποχώρησης
24,6% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
35 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Online Sales
Contact Center
470 εργαζόμενοι
63 άνδρες
140 γυναίκες
9,1% ποσοστό αποχώρησης
60% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
120 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

AbbVie Φαρμακευτική
Φαρμακευτική
118 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 67.000.000
64 άνδρες
52 γυναίκες
0,9 ποσοστό αποχώρησης
36,8% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
87 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Beiersdorf Hellas
Παραγωγή και Διάθεση Καλλυντικών προϊόντων
87 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 43.069.207
48 άνδρες
39 γυναίκες
4,5% ποσοστό αποχώρησης
41,6% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
160 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

3M Hellas
Εμπόριο και Διανομή Κατασκευαστικών και Βιομηχανικών προϊόντων
66 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 33.836.848
37 άνδρες
29 γυναίκες
1,4% ποσοστό αποχώρησης
45% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
30 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Xerox Hellas
Παροχή Ολοκληρωμένων Λύσεων Διαχείρισης Εγγράφων
99 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 29.500.000
67 άνδρες
32 γυναίκες
0,9% ποσοστό αποχώρησης
25% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
118 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Mars Greece
Εμπόριο Ειδών Διατροφής
168 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 55.700.000
95 άνδρες
72 γυναίκες
4,08% ποσοστό αποχώρησης
36,94% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
45,35 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Japan Tobacco International
Εμπορία Καπνικών Προϊόντων
84 εργαζόμενοι
τζίρος 2016, 739.000.000
51 άνδρες
32 γυναίκες
1,2% ποσοστό αποχώρησης
42,8% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
32 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

British American Tobacco Hellas
Εμπορία Καπνικών Προϊόντων
100 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 477.039.144
52 άνδρες
40 γυναίκες
1% ποσοστό αποχώρησης
43,5% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
16 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Εμμ. Κουβίδης ΑΒΕΕ
Βιομηχανία Πλαστικών Σωλήνων
58 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 7.523.778
50 άνδρες
8 γυναίκες
9% ποσοστό αποχώρησης
28,5% ποσοστό γυναίκων σε διευθυντικές θέσεις
10 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

Aenorasis
Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων Ιατρικών Υλικών και Μηχανημάτων
96 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 33.500.000
66 άνδρες
30 γυναίκες
3,2% ποσοστό αποχώρησης
23,5% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
110 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Μέλισσα Κίκιζας ΑΒΕΕ Τροφίμων
Παραγωγή και Εμπορία Ειδών Διατροφής
218 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 62.200.000
154 άνδρες
62 γυναίκες
0% ποσοστό αποχώρησης
19,35% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
36 ώρες εκπαίδευσης/ εργαζόμενο

S.C. Johnson Hellas
Εμπορία Ειδών Οικιακής Χρήσης
20 εργαζόμενοι
τζίρος 18.241.190,33
14 άνδρες
6 γυναίκες
9,7% ποσοστό αποχώρησης
33,3% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
45 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

PCS
Παροχή ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων
32 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 2.112.946
15 άνδρες
17 γυναίκες
9% ποσοστό αποχώρησης
28,5% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
16 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

SAS Institute
Λύσεις Λογισμικού
28 εργαζόμενοι
15 άνδρες
13 γυναίκες
10,1% ποσοστό αποχώρησης
33,3% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
60 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Sleed
E- business & Digital Marketing Agency
35 εργαζόμενοι
19 άνδρες
16 γυναίκες
18,6% ποσοστό αποχώρησης
20% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
80 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο

Goodyear Dunlop Ελλάς
Εμπορία Ελαστικών
36 εργαζόμενοι
τζίρος 2015, 34.000.000
24 άνδρες
12 γυναίκες
0% ποσοστό αποχώρησης
14,2% ποσοστό γυναικών σε διευθυντικές θέσεις
48 ώρες εκπαίδευσης/εργαζόμενο




Πηγή: Καθημερινή


Αφορολόγητο: Χαράτσι 600 ευρώ για όλους





Η κυβέρνηση... λανσάρει μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μια μικρή μείωση στον συντελεστή φορολόγησης, ωστόσο η προσπάθεια αυτή θυμίζει την παροιμία: να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι...

Η μείωση του αφορολόγητου πλέον, τουλάχιστον σύμφωνα με βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φαίνεται πως έχει κλείσει στα 5.600 ευρώ για τους άγαμους και στα 5.900 για τους έγγαμους με παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα σημάνει μείωση της έκπτωσης στον φόρο που προβλεπόταν με αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ και έτσι υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση για όλους θα είναι περί τα 650 ευρώ επιπλέον φόρος.

Για να γίνει αυτό πιο... εύπεπτο μαζί με τη μείωση του αφορολόγητου η κυβέρνηση λέει ότι θα υπάρξει μείωση του αρχικού συντελεστή φορολόγησης από το 22% που είναι σήμερα στο 20%.

Μια τέτοια μείωση ωστόσο δεν έχει όφελος περισσότερο από 50 ευρώ και έτσι η διαφορά στην επιβάρυνση θα είναι ελάχιστη, όλοι δηλαδή θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο της τάξης των 600 ευρώ.

Μάλιστα με το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ για τον άγαμο και στα 5.900 για τους έγγαμους σημαίνει πως θα πληρώσουν φόρο ακόμη και όσοι έχουν εισοδήματα της τάξης των των 421 ευρώ/μήνα σε ό,τι αφορά στους μισθωτούς και 490 ευρώ/μήνα σε ότι αφορά στους συνταξιούχους.



Πηγή : newsit.gr


Από τον Τσίπρα στον Μαδούρο ένας Παππάς δρόμος...





Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για ... ζαρζαβατικά. 

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος  υπουργός - καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς. 

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας. 

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής. 

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς. 

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

- Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά; 

- Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

- Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία; 

- Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;  

- Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί; 

- Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των  offshore  κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;» 

Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή...


Οι απίστευτες απάτες της "Ματούλας" Πώς τη συνέλαβε η ΕΛΑΣ



«Η Ματούλα είναι ικανή να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώο». Με τη φράση αυτή αστυνομικοί περιγράφουν την 73χρονη που συνελήφθη στις 23 Μαρτίου για εξαπάτηση πολιτών.

«Η Ματούλα είναι ικανή να πουλήσει πάγο σε Εσκιμώο». Με τη φράση αυτή αστυνομικοί περιγράφουν την 73χρονη που συνελήφθη στις 23 Μαρτίου για εξαπάτηση πολιτών, στους οποίους έταζε διορισμούς στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ.

Η «Ματούλα», όπως τη φωνάζουν οι άνθρωποι του περιβάλλοντός της, κατάφερε ενόσω βρισκόταν στα κρατητήρια της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ να «δαγκώσει» τους συγκρατουμένους της καταφέρνοντας να τους πείσει να της αγοράσουν καφέ και φαγητό. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η πειθώ της είναι τέτοια που κάποιοι από τους εύπιστους που έπεσαν θύματά της εγκατέλειψαν τις δουλειές τους πιστεύοντας ότι έχουν εξασφαλιστεί από την 73χρονη, ενώ άλλοι άρχισαν να δανείζονται χρήματα από συγγενείς τους για να της δώσουν το «λάδωμα» που ζητούσε.

«Μπήκε μέσα στο ταξί και μου έπιασε κουβέντα για την οικονομική κρίση. Όταν άρχισα να τις λέω τα προβλήματά μου απάντησε ότι μπορεί να με διορίσει στο Δημόσιο με τις υψηλές γνωριμίες της. Με αφοπλιστική άνεση μου είπε ότι από βδομάδα μπορώ να εγκαταλείψω το κουραστικό ταξί και να εξασφαλίσω τη ζωή μου», ανέφερε προφορικά στους αξιωματικούς της Ασφάλειας οδηγός ταξί.

Σε μία άλλη περίπτωση άνεργος που μετά από χρόνια κατάφερε να βρει δουλειά σε εμπορικό πλοίο αποφάσισε να μη μπαρκάρει λόγω της… εμπιστοσύνης που έδειξε στη «Ματούλα». Ο νεαρός πείστηκε ότι σε λίγες ημέρες θα ήταν διορισμένος στο Βρεφοκομείο Αθηνών. «Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό αλλά με έπεισε ότι ξεκινάω δουλειά. Της έδωσα τα 1.000 ευρώ για να με διορίσει», είπε στους αστυνομικούς. Κατά την παρουσία του στη ΓΑΔΑ, όπου προσήλθε για να δώσει κατάθεση, είδε την 73χρονη και αναφώνησε: «Κοίτα μία χαμηλοβλεπούσα που με κατέστρεψε».

Αξιωματικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής εξιχνίασαν 28 περιπτώσεις απάτης, ενώ από τότε που συνελήφθη η δράστιδα και το θέμα πήρε δημοσιότητα προσήλθαν και άλλα θύματα στην Αστυνομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η «Ματούλα» υπήρξε εργαζόμενη του Βρεφοκομείου Αθηνών και ήταν γνώριμη των Αρχών ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αφού εξέτισε ποινή δύο ετών για απάτες αποφυλακίσθηκε το 2014. Τότε ξεκίνησε ξανά τις απάτες αρχικά με επίκεντρο τη γειτονιά της στον Ταύρο. Εκεί εξαπάτησε ιδιοκτήτρια καταστήματος μανικιούρ πείθοντάς την να της δώσει 4.000 ευρώ για να τη διορίσει στο Βρεφοκομείο. Η φήμη της όμως εξαπλώθηκε γρήγορα και επί δύο έτη έβρισκε διαρκώς θύματα τάζοντας διορισμούς με το αζημίωτο.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της ήταν άνθρωποι απεγνωσμένοι από την οικονομική κρίση (μακροχρόνιοι άνεργοι) και εύπιστοι. Πάρα πολλές ήταν και οι περιπτώσεις γονιών που κατέβαλαν τις οικονομίες τους στην 73χρονη για να χαρίσουν στα παιδιά τους το… όνειρο του διορισμού στο Δημόσιο.

Η δράση της  σταμάτησε όταν η φήμη της έφθασε στα αυτιά ενός συμβούλου του ΑΣΕΠ, ο οποίος και προχώρησε άμεσα σε αναφορά προς το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλεια Αττικής. Στις 22 Μαρτίου η 73χρονη κάλεσε το υποψήφιο θύμα της λέγοντάς του ότι αν της δώσει ακόμη 170 ευρώ θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία διορισμού του. Ο καταγγέλλων όρισε ραντεβού μαζί της για το πρωί της επόμενης ημέρας, όμως, τα χρήματα που της έδωσε ήταν προσημειωμένα και έτσι οι αστυνομικοί μετά την παράδοσή τους την συνέλαβαν.

Στην κατοχή της ηλικιωμένης και σε έρευνα στο σπίτι της βρέθηκαν πλήθος φωτοαντιγράφων ταυτοτήτων, πιστοποιητικών γέννησης και οικογενειακής κατάστασης, φωτοαντίγραφα πτυχίων και τίτλων σπουδών, καθώς και βιογραφικά σημειώματα. Επίσης, κατασχέθηκαν πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων με τηλεφωνικούς αριθμούς και με τραπεζικούς λογαριασμούς πιστωτικών ιδρυμάτων, τρεις κάρτες αναλήψεως μετρητών, ένα βιβλιάριο τραπέζης και δύο κινητά τηλέφωνα.



Φωτό: Ευρωκίνηση
Πηγή : thetoc.gr


Τα 10 ερωτήματα του Ελεύθερου Τύπου για τις επαφές του Παππά στην Βενεζουέλα



Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν για άλλη μία φορά οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπο της Κυριακής για τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος διατηρεί σκοτεινές σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Νίκος Παππάς έσπασε την σιωπή του για το ζήτημα, για να απαντήσει… στην ανακοίνωση της Νέα Δημοκρατία και όχι στην ουσία των αποκαλύψεων του Ελεύθερου Τύπου.

Από τις επαφές του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα προκύπτουν νέα ερωτήματα τα οποία και παραθέτει η εφημερίδα μας:

1 Ποιο ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ; Τι συζήτησαν με το συγκεκριμένο επιχειρηματία; Εκλεισαν συμφωνίες και ποιες;

2 Γιατί χρειάστηκε να μεταβεί με ιδιωτικό τζετ σε πολυτελές τουριστικό θέρετρο το κομματικό στέλεχος και διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ;

3 Γνώριζε όταν επιβιβαζόταν στο ιδιωτικό αεροσκάφος και έκανε συνομιλίες ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ελεγχόταν από τις ΗΠΑ για αξιόποινες πράξεις;

4 Για ποιο λόγο ο Νίκος Παππάς συνοδευόταν στο ταξίδι του στο νησί Μαργαρίτα από τον Κύπριο δικηγόρο, έμπειρο στις off shore, Αρτέμη Αρτεμίου;

5 Συζητήθηκε κάποιου είδους συνεργασία με το συγκεκριμένο επιχειρηματία;

6 Την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει επισκεφθεί τη χώρα μας ο επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

7 Με ποιους άλλους συναντήθηκε ο Νίκος Παππάς στη Βενεζουέλα;

8 Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανακοίνωσε ποτέ το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα;

9 Ηταν σε γνώση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ το περιβόητο ταξίδι και οι επαφές του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα το 2013;

10 Επιτέλους, ποιος κάλυψε τα έξοδα του ταξιδιού του Νίκου Παππά και των υπολοίπων με το ιδιωτικό τζετ και τη φιλοξενία τους στο νησί Μαργαρίτα της Βενεζουέλας; Ηταν δωρεά και για ποιο λόγο την αποδέχθηκε;



Πηγή : eleftherostypos.gr


Σάλος από τις αποκαλύψεις του «Ε.Τ.» για το ταξίδι Παππά-Αρτεμίου στην Καραϊβική



Πολιτικό σεισμό προκάλεσαν για άλλη μία φορά οι αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπο της Κυριακής για τις σχέσεις του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, με τον επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος διατηρεί σκοτεινές σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκάλυψε πως ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη τότε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», φέρεται να είχε συναντήσεις με τον πανίσχυρο αλλά και «κρατικά διαπλεκόμενο» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, λιβανέζικης καταγωγής, και μάλιστα να διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013, δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αποκάλυψή του από τον «Ελεύθερο Τύπο» είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι πολιτικές αντιδράσεις

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που υπογράφει ο Ιάσονας Πιπίνης, προκάλεσε αρχικά την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με ανακοίνωσή της τονίζει πως “Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά τις σημερινές, νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να σιωπά άλλο για το σκοπό του κρυφού ταξιδιού του κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το καλοκαίρι του 2013.

Είναι πλέον βέβαιο ότι οι κ. Παππάς και Αρτεμίου δεν βρέθηκαν στο Καράκας για … ζαρζαβατικά.

Κάτι που υποστήριξε αρχικά ο αποτυχημένος υπουργός – καναλάρχης των βοσκοτοπίων της Ιθάκης κ. Παππάς.

Αποκαλύπτεται ότι ο κ. Παππάς είχε σειρά συναντήσεων με διαφόρους εκπροσώπους του καθεστώτος, τις οποίες επιχείρησε για δικούς του λόγους να κρατήσει κρυφές.

Μάταια, όμως, καθώς ο φωτογραφικός φακός είναι αδιαμφισβήτητος μάρτυρας.

Ο κ. Αρτεμίου, που αν και μπαινόβγαινε στο Μέγαρο Μαξίμου, έκαναν πως δεν τον γνώριζαν, όχι μόνο ταξίδεψε παρέα με τον κ. Παππά στο Καράκας εν γνώσει του κ. Τσίπρα, αλλά τον συνόδεψε σε εξωτικό προορισμό της Καραϊβικής.

Με το ιδιωτικό αεροσκάφος μάλιστα επιχειρηματία, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμπλέκεται σε πολύ σκοτεινές υποθέσεις και έχει προνομιακές σχέσεις με το καθεστώς Μαδούρο.

Ήρθε η ώρα να αντιληφθεί η παρέα του Μαξίμου, που δείχνει μεγάλη αδυναμία στα ιδιωτικά και κυβερνητικά αεροσκάφη, και για μήνες σιωπά, ότι η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να ρωτά μέχρι να πάρει όλες τις απαντήσεις.

Και να μάθει ο ελληνικός λαός τι ακριβώς έκανε στη Βενεζουέλα ο διευθυντής τότε του γραφείου του κ. Τσίπρα, κ. Παππάς.

Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν:

– Ποιος πλήρωσε το ταξίδι του κ. Παππά;

– Γνώριζαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τους σκοπούς του ταξιδιού του κ. Παππά στη Βενεζουέλα;

– Συναντήθηκε ο κ. Παππάς με τον εν λόγω επιχειρηματία;

– Φιλοξενήθηκε και για ποιο λόγο στο πολυτελές ξενοδοχείο του στο οποίο μετέβη με το ιδιωτικό του αεροσκάφος;

– Συναντήθηκε ξανά ο κ. Παππάς με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν ναι, πότε και γιατί;

– Tι συνδέει τον κ. Παππά με το δικηγόρο των offshore κ. Αρτεμίου και το μεγαλοεπιχειρηματία που βρίσκεται στη μαύρη λίστα των αμερικανικών αρχών;»

Υ.Γ. Όσο και να κρύβονται η αλήθεια θα μαθευτεί. Αυτά για αρχή…»

Απάντηση χωρίς απαντήσεις από τον Παππά

Την δική του απάντηση με… αποφθέγματα αλλά χωρίς ουσία έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, για το ταξίδι στην Καραϊβική, με τον Κύπριο επιχειρηματία, Αρτέμη Αρτεμίου ο οποίος έχει μπίζνες με την Βενεζουέλα.

Το ενδιαφέρον της απάντησης είναι πως απευθύνεται στην Νέα Δημοκρατία και την ανακοίνωσή της αλλά όχι στο ίδιο το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής το οποίο υπογράφει ο Ιάσονας Πιπίνης και αποκαλύπτει ότι ο Νίκος Παππάς μετέβη στην Καραϊβική με τον Αρτεμίου με το ιδιωτικό αεροσκάφος του «αμφιλεγόμενου» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ.

«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα»», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τονίζει: «Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Η απάντηση Ν. Παππά

«Περσινά ξινά σταφύλια», χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, την ανακοίνωση της ΝΔ.

«Το κόμμα της Novartis, του Κήρυκα Χανιών, των κρυμμένων -από το πόθεν έσχες- ακινήτων του Βολταίρου, εσχάτως και του κ. Σημίτη, κάθε φορά που στριμώχνεται φωνάζει «Βενεζουέλα»», σημειώνει το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής και τονίζει:

«Φαίνεται ότι η προανακριτική για τον κ. Γ. Παπαντωνίου και η εξεταστική για την Υγεία ανησυχούν κάποιους εντόνως».

Η ανταπάντηση της ΝΔ

Στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργού, απάντησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Ο κ. Παππάς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Αρνείται ως τώρα να δώσει εξηγήσεις για την αποστολή του στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις του με το γνωστό μεσάζοντα Αρτεμίου και το καθεστώς Μαδούρο.

Και τώρα οφείλει να απολογηθεί και για το μυστικό ταξίδι του με το ιδιωτικό αεροσκάφος του Μαχέντ Χαλίλ, ο οποίος είναι υπό διερεύνηση από τις δικαστικές αρχές των Η.Π.Α.

Η σιωπή του δείχνει ενοχή.

Άραγε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τι λένε για όλα αυτά;

Γιατί οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».

Ερώτηση Βενιζέλου σε Τσίπρα

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ερωτά τον κ. Τσίπρα για το αν επιβεβαιώνει ή διαψεύδει τα στοιχεία του δημοσιεύματος και για την τυχόν συνέχεια των επαφών αυτών μετά τον Ιανουάριο του 2015. 

Το Ποτάμι: Αναπάντητα τα ερωτήματα

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι με αφορμή το δημοσίευμα του Ελεύθερου τύπου της Κυριακής, για το ταξίδι του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, στη Βενεζουέλα. Σύμφωνα με το Ποτάμι, τα ερωτήματα είναι παλιά και αναπάντητα, ενώ οι αποκαλύψεις της εφημερίδας επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τον υπουργό. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Τα ερωτήματα για το μυστικό ταξίδι του κ. Παππά με τον Mr offshore, κ. Αρτεμίου, στην Βενεζουέλα είναι παλιά και αναπάντητα. Οι νέες αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου για πτήσεις με ιδιωτικό αεροσκάφος και φιλοξενία στην Καραϊβική από επιχειρηματία του καθεστώτος Μαδούρο, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την θέση του υπουργού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο κ. Παππάς πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Και μετά ας κάνει όσες επιθέσεις θέλει στο παλιό σύστημα. Η μέθοδος «δείχνω τους άλλους» όταν πρέπει «να απολογηθώ ο ίδιος» είναι ξεπερασμένη και παλαιοκομματική».

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Ε.Τ.

Ο Νίκος Παππάς, ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο είχε δικαιολογήσει το ταξίδι του στη Βενεζουέλα υποστηρίζοντας πως μετέβη τότε ως διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για «τη διερεύνηση της αγοράς αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας», φέρεται να είχε συναντήσεις με τον πανίσχυρο αλλά και «κρατικά διαπλεκόμενο» επιχειρηματία της Βενεζουέλας Μαχέντ Χαλίλ, λιβανέζικης καταγωγής, και μάλιστα να διέμεινε στο πολυτελές ξενοδοχείο του ομίλου του στο νησί Μαργαρίτα στην Καραϊβική.

Υπενθυμίζεται ότι το ταξίδι του Νίκου Παππά στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013, δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η αποκάλυψή του από τον «Ελεύθερο Τύπο» είχε προκαλέσει θύελλα πολιτικών αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.



Η φωτογραφία-ντοκουμέντο, που παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», δείχνει πως ο Νίκος Παππάς και ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου δεν αρκέστηκαν σε εθιμοτυπικές συναντήσεις στο Καράκας, αφού εικονίζονται μαζί μέσα στο ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ εν πτήσει για το νησί Μαργαρίτα της Καραϊβικής.

Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε για ποιο λόγο ο κ. Παππάς, ο οποίος μετέβη στο Καράκας έχοντας τη θέση του διευθυντή του γραφείου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ταξίδεψε με το λίαρ τζετ του επιχειρηματία Χαλίλ, ποιος πλήρωσε και πόσο τη διαμονή του στο νησί Μαργαρίτα.

«Survivor»

Η «μυστική» πτήση του Νίκου Παππά μαζί με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου στην Καραϊβική θυμίζει την… περιπέτεια του «Survivor». Σύμφωνα με ανώτατη πολιτική πηγή της Βενεζουέλας, ο επιχειρηματίας Μαχέντ Χαλίλ υποδέχθηκε τον Νίκο Παππά στη στρατιωτική βάση «Φρανσίσκο Μιράντα», γνωστή ως «Καρλότα», στο Καράκας και μαζί επιβιβάστηκαν σε ένα από τα ιδιωτικά του αεροσκάφη. Σημειώνεται πως από τη συγκεκριμένη στρατιωτική βάση, ιδιαίτερα νευραλγικής σημασίας για τη χώρα, δεν απογειώνεται κανένα ιδιωτικό αεροσκάφος παρά μόνο στρατιωτικά ή κυβερνητικά αεροσκάφη.

Η απογείωση του ιδιωτικού αεροσκάφους του Χαλίλ από τη στρατιωτική βάση του Καράκας παρείχε στον Νίκο Παππά τη μέγιστη δυνατή διακριτικότητα, μακριά από όλα τα αδιάκριτα βλέμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Μαχέντ Χαλίλ έχει το προνόμιο ορισμένες από τις πτήσεις του με τα ιδιωτικά του αεροσκάφη σε χώρες του εξωτερικού να χαρακτηρίζονται «κυβερνητικές πτήσεις» της Βενεζουέλας.

Η αεροπορική βάση «Καρλότα» είναι γνωστή στη νεότερη ιστορία της Βενεζουέλας από το ρόλο που διαδραμάτισε στο αποτυχημένο πραξικόπημα στο οποίο είχε προχωρήσει ο Ούγο Τσάβες το 1992 εναντίον του τότε προέδρου της χώρας Κάρλος Ανδρές Πέρες. Ο Τσάβες είχε την ευθύνη να αναλάβει τον έλεγχο στρατιωτικών μονάδων στην πρωτεύουσα Καράκας, ανάμεσα στις οποίες και τη στρατιωτική βάση «Καρλότα». Ομως ο Τσάβες απέτυχε να καταλάβει το προεδρικό μέγαρο αλλά και τη συγκεκριμένη αεροπορική βάση και μετά από αρκετές ώρες μάχης με τις δυνάμεις του στρατού, που είχαν μείνει πιστές στον πρόεδρο της χώρας, αναγκάστηκε να καταθέσει τα όπλα και να παραδοθεί. Στη στρατιωτική βάση «Καρλότα» σημειώθηκαν οι πιο σκληρές μάχες, που είχαν ως αποτέλεσμα συνολικά περισσότεροι από 200 άνθρωποι να σκοτωθούν κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το ταξίδι

Το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ απογειώθηκε από τη στρατιωτική βάση του Καράκας με προορισμό το εξωτικό νησί Μαργαρίτα. Το συγκεκριμένο νησί θεωρείται το… μαργαριτάρι της Καραϊβικής, με πανέμορφες τροπικές παραλίες και πολυτελέστατα ξενοδοχεία.

Οταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο νησί Μαργαρίτα στην πίστα του αεροδρομίου περίμεναν ήδη την κομματική αποστολή τα αυτοκίνητα της συνοδείας του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, τα οποία τους οδήγησαν στο πολυτελές του ξενοδοχείο, σε ένα πανέμορφο τουριστικό θέρετρο, όπου παρέμειναν για μία μέρα.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς, στις συζητήσεις που φέρεται να είχε με τον επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ στην Καραϊβική, συνοδευόταν από τον γνωστό Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος», τον περασμένο χρόνο μπαινόβγαινε με άνεση στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με τον πανίσχυρο επιχειρηματία της Βενεζουέλας ο κ. Παππάς φέρεται να είχε μακρές συζητήσεις, το περιεχόμενο των οποίων πάντως δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο κ. Νίκος Παππάς διανυκτέρευσε στο νησί Μαργαρίτα και στη συνέχεια, πάλι με το ιδιωτικό αεροσκάφος του επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ, επέστρεψε στο Καράκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταξίδι στη Βενεζουέλα και οι επαφές του Νίκου Παππά ήταν σε πλήρη γνώση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.



Πηγή : eleftherostypos.gr