Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Δεν θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα οι ψηφοφόροι στην κυβέρνηση




Δεν θέλουν τον Σύριζα οι Έλληνες ψηφοφόροι στην κυβέρνηση σύμφωνα με αναφέρονται σε άρθρο της Καθημερινής της Κυριακής από τους Νίκο Μαραντζίδη καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον. Γιώργο Σιάκα, διευθυντής Ερευνών στη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Παν. Μακεδονίας. 

Στο ερώτημα «ποιο από τα δύο κόμματα δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση», ένας στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης και Αγοράς του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από τις 8-10 Μαρτίου 2017 αποτύπωσε μια παρόμοια εικόνα με αυτήν που δείχνουν οι έρευνες κοινής γνώμης τους τελευταίους μήνες. 

Συγκεκριμένα, μόνον 4 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015 δηλώνουν πως θα τον επιλέξουν ξανά, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της Ν.Δ. βρίσκεται σε διπλάσια επίπεδα.

Στο ερώτημα "Ποιο από τα δύο κόμματα δεν θα θέλατε σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση}, ένας στους τρεις ψηφοφόρους δηλώνει πως δεν θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 16% δηλώνει το ίδιο για τη Ν.Δ. 

Σε επίπεδο κομματικής προέλευσης από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ του Σεπτεμβρίου του 2015 το 12% δηλώνει πως δεν θέλει σε καμία περίπτωση να συμμετέχει σε επόμενη κυβέρνηση το κόμμα που στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, ενώ 4 στους 10 δηλώνουν πως δεν επιθυμούν κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα. 

Εντυπωσιακή είναι η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που σε ποσοστό 63% δηλώνουν πως αδυνατούν να εκφραστούν από την προηγούμενη επιλογή τους, καθώς είτε μεμονωμένα είτε συνδυαστικά με τη Ν.Δ. δεν επιθυμούν να δουν τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του στην σε επόμενη κυβέρνηση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου