Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Αθεράπευτα απατεώνας ο Κασσελάκης χαρακτηρίζει την παράνομη πισίνα δεξαμενή με νερό

 


Παράνομη και αυθαίρετη πισίνα έκανε ο τυχοδιώκτης με το θολό παρελθόν Κασσελάκης στις Σπέτσες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος.

Για να το διαψεύσει, ο αδίστακτος τυχοδιώκτης χαρακτηρίζει την πισίνα δεξαμενή με νερό.



Φωτογραφίες, βίντεο αλλά και έγγραφα που δείχνουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να έφτιαξε παράνομη και αυθαίρετη πισίνα στο εξοχικό του στις Σπέτσες, ενώ ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πάρει άδεια από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά για «εργασίες δόμησης μικρής κλίμακας» -και ειδικότερα για εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή κεραμιδιών στη στέγη-, ωστόσο εκτός από αυτά έφτιαξε παράνομα και την πισίνα. 

Όμως, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, οι Σπέτσες είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός, με Προεδρικό Διάταγμα του 1981 και με απόφαση του ΣτΕ του 2016 απαγορεύονται καθ’ ολοκληρίαν οι πισίνες.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται (όλο το ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί την Κυριακή) πως η κατασκευή της πισίνας είναι παράνομη και αυθαίρετη με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ που προβλέπει ρητώς ότι: «Συνεπώς η κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών εντός των παραδοσιακών οικισμών και ειδικότερα στις Σπέτσες, απαγορεύεται, δεδομένου ότι οι προαναφερθείσες διατάξεις δεν προβλέπουν ρητώς την κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών στον ακάλυπτο χώρο των οικοδομών, οι μόνες, δε, δεξαμενές που επιτρέπονται είναι οι δεξαμενές αποθήκευσης ύδατος, οι οποίες τοποθετούνται υποχρεωτικά εντός της στέγης ή στο δώμα των κτιρίων, κατά τρόπο που να μην προκαλείται αισθητική όχληση».

Το δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα αναφέρει ότι στην «άδεια εργασιών μικρής κλίμακας» που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά στις 6 Ιουνίου του 2023 δεν αναφέρεται πουθενά η κατασκευή πισίνας, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα είναι γνωστό στις υπηρεσίες ότι τέτοια άδεια στον παραδοσιακό οικισμό των Σπετσών δεν μπορεί να εγκριθεί.



Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται επίσης πως οι εργασίες στην εξοχική κατοικία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκίνησαν άμεσα και ήταν σε εξέλιξη τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως είχε καταγραφεί σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 και ενώ ο κ. Κασσελάκης είχε αναλάβει τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου και γινόταν σαφώς και χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση ή ένσταση από την πλευρά του κ. Κασσελάκη η αναφορά στην υπό κατασκευή πισίνα, που βεβαίως συνοδευόταν από τα αντίστοιχα πλάνα.

Στο ίδιο έγγραφο της άδειας εργασιών μικρής κλίμακας που φέρνει στη δημοσιότητα η κυριακάτικη εφημερίδα συμπεριλαμβάνεται αεροφωτογραφία με τις συντεταγμένες του ακινήτου του κ. Κασσελάκη (σπίτι και ακάλυπτος χώρος) στην οποία διακρίνεται ότι δεν υπήρχε πισίνα κατά τον χρόνο έκδοσης της άδειας - πέρυσι τον Ιούνιο. Η φωτογραφία από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ τον περασμένο Σεπτέμβριο αποδεικνύει την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής, ενώ οι φωτογραφίες που ελήφθησαν προ ολίγων ημερών δείχνουν ότι πλέον η πισίνα έχει ολοκληρωθεί και ο περιβάλλον χώρος έχει διαμορφωθεί, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι φωτογραφίες από το εξοχικό Κασσελάκη στις Σπέτσες πριν και μετά την κατασκευή της πισίνας.





Μετά την αποκάλυψη της παρανομίας και της απάτης, ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να μαζέψει τα πράγματα δείχνοντας πόσο αδίστακτος είναι.



Σε ανάρτησή του στο Χ, ο τυχοδιώκτης αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», τονίζοντας αναφορικά με την πισίνα στις Σπέτσες πως «για την "πισίνα" (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».



Ο προκλητικός Σκοπιανός πρωθυπουργός φωτογραφίζεται με την παράνομη σημαία που έχει τον ήλιο της Βεργίνας

 


Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε ο Σκοπιανός τίποτα Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος παρευρέθηκε εχθές σε εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Ίλιντεν.

Στην ανάρτηση που έκανε στο Χ, ο προκλητικός πρωθυπουργός των Σκοπίων όχι μόνο αναφέρθηκε στη χώρα του ως «Μακεδονία», αλλά και στις φωτογραφίες που ανάρτησε φαίνεται καθαρά υψωμένη η παλιά σημαία της τότε ΠΓΔΜ με τον Ήλιο της Βεργίνας, κάτι που συνιστά σαφέστατη παραβίαση της συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία απαγορεύει ρητά τη χρήση της.

Οι εκδηλώσεις ήταν μια ακόμη επίδειξη αλυτρωτισμού που καλλιεργεί το VMRO-DPMNE και αποκαλύπτουν ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για τήρηση υποχρεώσεων από την συμφωνία.

«Ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, τιμούσα τη μνήμη του Ίλιντεν στην Τασμαρουνίστα. Και τώρα που έχω την τιμή και την υποχρέωση να ηγούμαι της Κυβέρνησης, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά μου, βρήκα χρόνο και επισκέφτηκα αυτό το όμορφο μέρος όπου ο κόσμος γιορτάζει τη μνήμη της μάχης του Ίλιντεν. Το Ίλιντεν συμβολίζει το πείσμα και τον αιώνιο αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη, μεταφρασμένο τώρα σε φιλοδοξία και μάχη για ένα μέλλον που αξίζει η Μακεδονία!» αναφέρει στην ανάρτησή του ο προκλητικός τίποτα των Σκοπίων Μίτσκοσκι. 




Μπελέρης: Το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα

 


«Το κράτος και το παρακράτος έχει μετακομίσει στη Χειμάρρα», τονίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Φρέντι Μπελέρη, καλώντας την ομογένεια να στηρίξει τον υποψήφιο της, ενόψει των επαναληπτικών εκλογών. 

Ειδικότερα, ούτε μία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, είναι το μήνυμα που στέλνει -μέσω του ΕΡΤNews- ο Φρέντι Μπελέρης, ζητώντας τη στήριξη του υποψηφίου της ομογένειας στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στη Χειμάρρα.

Όπως καταγγέλλει ο φυλακισμένος με στημένες κατηγορίες απο τον τον εκπρόσωπο της Αλβανικής μαφίας Έντι Ράμα, ευρωβουλευτής της ΝΔ, όλος ο μηχανισμός του Εντι Ράμα και πολλά μέλη του υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρρα σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Χειμάρρα ο Φρέντη Μπελέρης μιλά στην ΕΡΤ μέσα από τις φυλακές Φιέρι, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις πιέσεις που ασκούν οι αλβανικές αρχές στους ψηφοφόρους και απαιτεί σεβασμό στο κράτος δικαίου και τη βούληση του λαού, όπως αυτή εκφράστηκε τον περασμένο Μάιο.

Βασικό διακύβευμα της κάλπης για τον Μπελέρη, τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία και τα μέλη της μειονότητας στη Χειμάρρα είναι η προστασία των ελληνικών περιουσιών, οι οποίες κινδυνεύουν από τα σχέδια ανάπλασης της παραλιακής πόλης που προωθεί η αλβανική κυβέρνηση.

Ο Μπελέρης συσχετίζει την αναβολή εκδίκασης του αιτήματός του για αποφυλάκιση με την προσπάθεια των αλβανικών αρχών να τον κρατήσουν μακριά από τη Χειμάρρα.

Το αίτημα του Μπελέρη αναμένεται να εκδικαστεί στις 2 Σεπτεμβρίου, γιατί έτσι συμφέρει τον εκπρόσωπο της μαφίας Έντι Ράμα και την Αλβανική μαφία γενικότερα.



Ο Ανδρουλάκης σε απόγνωση προσπαθεί να αποφύγει την ενημέρωση γιατί τον παρακολουθούσαν και απειλεί με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

 



Είναι προκλητική η στάση του Νίκου Ανδρουλάκη που ψάχνει διάφορες δικαιολογίες για να μην ενημερώσει τον Ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν. 

Όλοι του λένε έλα να ενημερωθείς επίσημα και δεν πάει προσπαθώντας να το αποφύγει, γιατί εάν πάει θα γνωρίζει επίσημα το γιατί τον παρακολουθούσαν (κάτι που γνωρίζει από την πρώτη ημέρα γιαυτό παίζει την Μάρθα Βούρτση) και θα πρέπει να ενημερώσει τους Έλληνες πολίτες.

Ποιος θα ξεχάσει ότι μόλις ενημερώθηκε ο Νίκο Ανδρουλάκης ότι θα σκάσει η είδηση ότι τον παρακολουθούσαν, πήγε αμέσως στον Άρειο Πάγο να κάνει καταγγελία να κάνει το θύμα και να ξεσηκώσει και τα άλλα νούμερα της αντιπολίτευσης όπως τον ΣΥΡΙΖΑ, που είχε αρχηγό ειδικό στις παρακολουθήσεις ακόμα και μέσα από το γραφείο του στο Μαξίμου.

Κατά την περιοδεία του στην Αργολίδα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ερωτηθείς για το σκάνδαλο των υποκλοπών, και προσπαθώντας και πάλι την ουσία το γαιτί τον παρακολουθούσαν σημείωσε:

«Ζούμε μία περίοδο όπου στον βωμό της συγκάλυψης, υπάρχει συστηματική υποβάθμιση της διάκρισης των εξουσιών και του κράτους δικαίου. Γιατί πολύ απλά ο κ. Μητσοτάκης φοβάται. Φοβάται την αλήθεια, φοβάται το φως και θέλει να επιβάλει το σκοτάδι. Γι' αυτό θα συνεχίσω τον αγώνα μου. Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Πριν από λίγες ημέρες, συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια Μεταπολίτευσης. Έχουμε χρέος να σεβαστούμε τους αγώνες χιλιάδων ανθρώπων για δημοκρατία και προς τις επόμενες γενιές, η χώρα μας να είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και κανείς, όσο ισχυρός και αν είναι, να μην μπορεί να στήσει ένα παρακράτος, αλλά όλοι είναι όλοι ίσοι απέναντι στη δικαιοσύνη.

Για αυτό, λοιπόν, συνεχίζω τον αγώνα μου και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, αλλά και για την απόφαση του Αρείου Πάγου».

Με λίγα λόγια δεν πρόκειται ποτέ να σας πώς γιατί με παρακολουθούσαν γιατί δεν με συμφέρει!!!



Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

 



Απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης για κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία πως το σχετικό αίτημα είναι αντισυνταγματικό, καθώς δικαστικός λειτουργός μπορεί να κληθεί μόνο για θέματα λειτουργίας των Θεσμών και την ενίσχυση της διαφάνειας και όχι για τον έλεγχο δικαστικών κρίσεων.

Επίσης, η επιτροπή δεν θα ζητήσει το πόρισμα του Αρείου Πάγου, καθώς θεωρεί πως πως αντίκειται στους κανόνες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, καθώς υφίσταται ανοιχτή ποινική δίκη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης- γνωρίζοντας ότι δεν διαθέτουν τη πλειοψηφία προκάλεσαν ένταση, κυρίως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ορισμένες φορές πέρασαν και λογική του του κοινοβουλευτικού ακτιβισμού καταγγέλλοντας απόπειρα συγκάλυψης της υπόθεσης. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση επί της διαδικασίας με την κ. Κωνσταντοπούλου να ζητά επαρκή χρόνο για να τοποθετηθούν τα κόμματα και τον πρόεδρο της Επιτροπής, Θανάση Μπούρα να επιχειρεί να συντονίσει τη συζήτηση.


Κ. Β.




Ισραήλ vs Ιράν: Ποια είναι η ισχυρότερη στρατιωτικά

 



Με όλο τον κόσμο να αγωνιά για την απάντηση του Ιράν στο Ισραήλ μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, κάνουμε μία σύγκριση των πολεμικών μηχανών των δύο χωρών.

Για να συγκρίνουμε την πολεμική δύναμη του Ισραήλ και του Ιράν, θα εξετάσουμε διάφορες πτυχές όπως τον προϋπολογισμό, τον αριθμό των στρατιωτικών, τα οπλικά συστήματα και την τεχνολογία. Τα δεδομένα αυτά βασίζονται στις πιο πρόσφατες διαθέσιμες και φυσικά ανακοινώσιμες πληροφορίες.

Ισραήλ: Ο αμυντικός προϋπολογισμός του Ισραήλ εκτιμάται γύρω στα 24-25 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ιράν: Ο αμυντικός προϋπολογισμός του Ιράν είναι χαμηλότερος και εκτιμάται περίπου στα 15-20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Ισραήλ: Έχει περίπου 170,000 ενεργούς στρατιώτες και περίπου 445,000 εφέδρους.

Ιράν: Έχει περίπου 523,000 ενεργούς στρατιώτες και περίπου 350,000 εφέδρους.

Οπλικά Συστήματα και Τεχνολογία

Ισραήλ:

Αεροπορία: Το Ισραήλ έχει μια από τις πιο προηγμένες αεροπορικές δυνάμεις στον κόσμο, με αεροσκάφη όπως τα F-35 και F-16.

Ναυτικό: Διαθέτει προηγμένα υποβρύχια και φρεγάτες.

Πυραυλικά Συστήματα: Το Ισραήλ διαθέτει ένα εξελιγμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, όπως το Iron Dome, το David’s Sling και το Arrow.

Τεχνολογία: Έχει ισχυρές δυνατότητες σε ηλεκτρονικό πόλεμο, cyber warfare και drones.

Ιράν:

Αεροπορία: Η αεροπορία του Ιράν είναι λιγότερο προηγμένη με παλαιότερα αεροσκάφη, όπως τα F-14 και τα Su-24.

Ναυτικό: Το Ιράν επικεντρώνεται σε μικρότερα σκάφη και υποβρύχια, και έχει δυνατότητες ασύμμετρου πολέμου στον Περσικό Κόλπο.

Πυραυλικά Συστήματα: Το Ιράν έχει αναπτύξει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων των Shabab και Sejjil.

Τεχνολογία: Επενδύει σε cyber warfare και drones, αν και σε μικρότερη κλίμακα από το Ισραήλ.

Πυρηνικές Ικανότητες

Ισραήλ: Ενώ το Ισραήλ δεν έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις πυρηνικές του δυνατότητες, πιστεύεται ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Ιράν: Το Ιράν δεν έχει πυρηνικά όπλα, αν και υπάρχουν ανησυχίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Στρατηγικές Συμμαχίες

Ισραήλ: Έχει στενές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, προσφέροντας πρόσβαση σε προηγμένη τεχνολογία και υποστήριξη.

Ιράν: Έχει συμμαχίες με χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα, αλλά αντιμετωπίζει κυρώσεις από πολλές δυτικές χώρες.

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει μια πιο προηγμένη και τεχνολογικά ανεπτυγμένη στρατιωτική δύναμη, ενώ το Ιράν έχει μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών και επικεντρώνεται σε ασύμμετρες και πυραυλικές δυνατότητες.


Πηγή



Ολυμπιακοί Αγώνες: Στην 38η θέση η Ελλάδα στα μετάλλια και είναι ακόμα νωρίς

 



Ακόμη δύο μετάλλια προσέθεσε στην συλλογή της η Ελλάδα, στους Ολυμπιακους Αγώνες του Παρισιού, με τα μετάλλια των πληρωμάτων Φίτσιου - Κοντού και Παπακωνσταντίνου - Γκαϊδατζή στους τελικούς του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.

Έτσι μέχρι και σήμερα μετράμε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα Ολυμπιακά μετάλλια

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά των πίνακα των μεταλλίων




Ιταλία: Aκινητοποίησαν σπασμένο πόδι με χάρτινο κουτί, επειδή είχε τελειώσει ο γύψος στο νοσοκομείο!


 

Σοκ στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η ιστορία ενός 30χρονου, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο του Πάτι, κοντά στην πόλη Μεσίνα της Σικελίας, με κάταγμα στο πόδι.

Αφού περίμενε πέντε ολόκληρες ώρες για να γίνει ακτινογραφία και η διάγνωση του κατάγματος στην περόνη στη 1.00 η ώρα τη νύχτα, ο γιατρός του ανακοίνωσε ότι δεν υπήρχαν τα αναγκαία υλικά για να μπορέσει να μπει το πόδι στο γύψο, αφήνοντας άφωνο τον ασθενή. 

Κατά συνέπεια, επέλεξε να πορευθεί με ό,τι είχε στη διάθεσή του: ακινητοποίησε το πόδι του νέου, δένοντας το μέσα σε χάρτινο κουτί.

Ο πατέρας του τριαντάχρονου έβγαλε φωτογραφία την οποία και ανήρτησε στο διαδίκτυο γράφοντας ως σχόλιο: «Πώς μπορεί να είναι δυνατόν να βγαίνει κανείς από την υπηρεσία πρώτων βοηθειών σε αυτή την κατάσταση;». Το θέμα, φυσικά, έλαβε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα και ο περιφερειάρχης της Σικελίας Ρενάτο Σκιφάνι ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από την αρμόδια υπηρεσία της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η τοπική αντιπολίτευση έκανε λόγο για «σκάνδαλο και ντροπή χωρίς προηγούμενο».

«Φυσικά, δεν τα βάζω με τους γιατρούς, αλλά με όσους δεν επιτρέπουν στο σύστημα υγείας μας να λειτουργεί αποτελεσματικά», δήλωσε ο πατέρας του νέου. Ο 30χρονος, τελικά, απευθύνθηκε σε ιδιωτική κλινική της Μεσίνα καταβάλλοντας διακόσια ευρώ, για να μπορέσει να συνεχίσει την όλη θεραπεία του.






Ανακαλείται η εξωδικαστική συμφωνία με τρεις κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001

 



Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν ανακάλεσε χθες Παρασκευή την εξωδικαστική συμφωνία που επιτεύχθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα με τον Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ – τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ – και δύο συνεργούς του, οι οποίοι κρατούνται στη στρατιωτική φυλακή του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο Χαλίντ Σέιχ Μοχάμεντ και δύο συγκρατούμενοί του – o Ουαλίντ μπιν Άτας και ο Μουσταφά αλ Χαουσάουι – αποδέχθηκαν να ομολογήσουν την ενοχή τους, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συμφωνία. Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι, κατά πάσα πιθανότητα, οι κατηγορούμενοι αποδέχθηκαν τη συμφωνία με αντάλλαγμα να αποφύγουν τη θανατική ποινή.

Ωστόσο την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ αφαίρεσε από την Σούζαν Εσκαλιέ, η οποία έχει την εποπτεία του στρατοδικείου στο Γουαντάναμο, την εξουσία να συνάπτει εξωδικαστικές συμφωνίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την αρμοδιότητα. «Με άμεση ισχύ και κάνοντας χρήση της εξουσίας μου, αποσύρομαι από τις τρεις προδικαστικές συμφωνίες», υπογραμμίζει ο Λόιντ Όστιν.

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είχαν επικρίνει έντονα την εξωδικαστική συμφωνία με τους τρεις κατηγορούμενους για τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 σε Νέα Υόρκη και Πεντάγωνο.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Επίθεση ΕΣΗΕΑ στον Κασσελάκη που διακοπάρει έχοντας απλήρωτους τους υπαλλήλους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης, προκλητικός και αδιάφορος για τις εξελίξεις κάνει τις διακοπές του με τον άντρα του Τάιλερ στην Μύκονο και τώρα στην Δήλο.

Θα το λέμε συνέχεια μέχρι να ασχοληθεί κάποιος, και συμφωνούμε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, πως αυτός ο τύπος δεν έχει πει ούτε μία αλήθεια όσο αφορά τα οικονομικά του.

Σε ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ εγκαλεί τον τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Κασσελάκη γιατί δεν έχει ανταποκριθεί σε κανένα αίτημα για συνάντηση που έχει λάβει και την ίδια ώρα που ο ίδιος βρίσκεται σε διακοπές, οι εργαζόμενοι στα κομματικά μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και την μισθοδοσία για τον μήνα Ιούλιο!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται για την απαξιωτική στάση που έχει επιδείξει όλο το τελευταίο διάστημα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Στέφανος Κασσελάκης απέναντι στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του κόμματος αλλά και απέναντι στην ΕΣΗΕΑ καθώς έχει λάβει επισήμως προσκλήσεις σε συνάντηση χωρίς έως τώρα να ανταποκριθεί.

Την ίδια ώρα που ο ίδιος, όπως έχει άλλωστε δικαίωμα, βρίσκεται σε διακοπές, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ» δεν έχουν λάβει το επίδομα αδείας και όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», στην ιστοσελίδα avgi.gr και στον Ρ/Σ 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν έχουν λάβει τη μισθοδοσία για τον μήνα Ιούλιο. Καλούμε τον κ. Κασσελάκη να αναλάβει τις ευθύνες του ως Πρόεδρος του κόμματος που είναι ο βασικός μέτοχος των ΜΜΕ αλλά και να συνειδητοποιήσει τους όρους του θεσμικού διαλόγου που είναι απαραίτητος όταν διακυβεύεται το εργασιακό μέλλον δεκάδων εργαζομένων».






Πάλι στοχοποιεί του πάντες ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης και θέλει να ελέγξει την δικαιοσύνη

 



Συνεχίζει ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης να προκαλεί τους πάντες, και να στοχοποιεί όσους δεν του αρέσουν.

Το ανησυχητικό δεν είναι η συμπεριφορά ενός ακροαριστερού αποβράσματος που δεν τον υπολογίζει κανένας σοβαρός άνθρωπος, αλλά η στάση των συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά η στάση του τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη που τον προστατεύει και τον αγαπάει όπως λέει.

Ο τραμπούκος Παύλος Πολάκης επανέφερε στο προσκήνιο τη φωτογραφία που είχε προκαλέσει σάλο τον Φεβρουάριο του 2023 όπου είχε στοχοποιήσει δημοσιογράφους και δικαστικούς κάνοντας λόγο για «βαθύ κράτος», και αυτή την φορά δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος από κανένα γιατί δείχνει ότι είναι μια ακροαριστερή διαταραγμένη προσωπικότητα.

Ο τραμπούκος προχώρησε σε νέα ανάρτηση το απόγευμα της Παρασκευής (2/8), στην οποία «ευλογάει τα γένια του» αναφέροντας πως είχε δίκιο όταν είχε προχωρήσει στην εν λόγω δημοσίευση που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και για την οποία είχε παραπεμφθεί για διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, οι πρόσφατες εξελίξεις στις υποθέσεις των Τεμπών αλλά και των παρακολουθήσεων, δικαιώνει τον ίδιο όταν μίλαγε για «βαθύ κράτος».

Διαβάζοντας τις αθλιότητες που γράφει, φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν μιλάει ανεξάρτητα, αλλά μιλάει ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την δήθεν διαγραφή του από τα νούμερα του θιάσου Κασσελάκη.

Για αυτό που έκανε και πάλι εχθές, ήταν έτοιμος να διαγραφεί από τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί η στοχοποίηση με φωτογραφίες δικαστών, δημοσιογράφων και διοικητών δημόσιας διοίκησης, χρησιμοποιώντας την φράση «Αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ», δείχνει ότι αυτή η διαταραγμένη προσωπικότητα λειτουργεί ως τρομοκράτης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε παραπέμψει τον ακροαριστερό τραμπούκο στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος, ωστόσο το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, «γλίτωσε» τον Παύλο Πολάκη από την διαγραφή. 

Το ότι συνεχίζει την ίδια τακτική, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά ο Κασσελάκης που τον γλύφουν αντί να τον πετάξουν εντελώς έξω να ξεβρωμίσει το κόμμα τους.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας 

Το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξαπολύουν νέα επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Πειραιώς αναφέρεται: «Ο Παύλος Πολάκης που παραμένει «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με έργο, αντιπολιτευτική ισχύ και ανιδιοτελή παρουσία που όλοι γνωρίζουν», όπως τον χαρακτήρισε μετά την μισή και υποκριτική διαγραφή του από την ΚΟ ο κ. Κασσελάκης, ανήρτησε εκ νέου σήμερα παλαιότερο κείμενό του με προγραφές δημοσιογράφων και δικαστικών για να καταδείξει πόσο «δικαιώθηκε».

Τέλος τα αστειάκια και το κρυφτό με τις μισές διαγραφές και την εκθείαση του κ. Πολάκη. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν πάρουν ξεκάθαρη θέση και δεν καταδικάσουν στην πράξη τον κ. Πολάκη διαγράφοντάς τον από μέλος του κόμματός του, τότε και η σημερινή του άθλια επίθεση στο κράτος δικαίου και σε δημοσιογράφους αποτελεί επίσημη θέση Κασσελάκη.

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο μόνος από τον οποίο κινδυνεύει το κράτος δικαίου στη χώρα μας είναι οι ιδέες του κ. Πολάκη, που συνεχίζουν δυστυχώς να αποτελούν την κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ».

Παυλος Πολακης
13 ώρες πριν

Μετα
-την καταδικη Παππα για τα καναλια παρα την αντιθετη προταση της εισαγγελεως
-το κουκουλωμα του εγκληματος των Τεμπων
-το κουκουλωμα των υποκλοπων που παρακολουθησε η ΕΥΠ το μισο πολιτικό συστημα
ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…….

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα και κείμενο που λέει "ΡΣΤΕPΗ/ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜH!! I ΑΛΛΙΩΣ!! I. .Κλάπα-Χριστοδουλέα, Δήμητρα Zúr . Κατσούλη, Μαρουλιώ Απέργη, r. Καγτσιμαγκλή, Σπ. Χρυσικοπούλου. Μιχαήλ Πικραμένος, M. Σωτηροπούλο Ρωξάνη Γιαννουλάτου, Στ. Κτιστάκη, Κασσιανή Μαρίνου. DRLPH TAn"
1,7 χιλ.
77
282