Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλγερινών που διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών



Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος διερχόμενων πολιτών και τουριστών στην περιοχή της Ακρόπολης και στο Λόφο του Φιλοπάππου.

Η εξάρθρωση επετεύχθη με τη σύλληψη, τις απογευματινές ώρες της 28 Φεβρουαρίου 2018, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στην οδό Ερμού, τεσσάρων (4) υπηκόων Αλγερίας ηλικίας 16, 17, 19 και 21 ετών, μελών της σπείρας

Οι συλλήψεις πραγματοποιηθήκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΖΗΤΑ) σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του Νόμου περί όπλων, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι προαναφερόμενοι κατηγορούμενοι από τριμήνου και πλέον, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος πολιτών και τουριστών

Ως προς τη μεθοδολογία - τρόπο δράσης (modus operandi), τα μέλη της σπείρας κινούμενα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και κυρίως σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (περιοχή Ακρόπολης, λόφο Φιλοπάππου κ.λπ.), αρχικά στοχοποιούσαν άτομα, και στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, με χρήση ή απειλή σωματικά βίας, καθώς και απειλή μαχαιριών.

Σε άλλες περιπτώσεις προσέγγιζαν τα θύματά τους και χωρίς να γίνονται αντιληπτοί τους αφαιρούσαν τσάντες, πορτοφόλια και άλλα αντικείμενα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις ληστειών και τέσσερις (4) κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων και για τους δύο ενήλικες εκδόθηκαν εντάλματα προσωρινής κράτησης.


Διαδήλωση κατά των νέων βιβλίων θρησκευτικών



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από Χριστιανικά Σωματεία και Θεολόγους έλαβε χώρα στα Προπύλαια κατά των «Νέων Θρησκευτικών», προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ακολούθως, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Με σύνθημα «λέμε ΟΧΙ στα νέα Θρησκευτικά» οι συγκεντρωμένοι ζητούν να μην αλλάξουν τα βιβλία των Θρησκευτικών, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας. 

Ανάμεσα στους παρευρισκομένους είναι ο καθηγητής του ΑΠΘ, Ηρακλής Ρεράκης, και ο μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ.

Την ίδια ώρα, μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, εξέφραζε διαμαρτυρία και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων, η οποία σε συνεργασία με τα Χριστιανικά Σωματεία και τους θεολογικούς συλλόγους της χώρας αντέδρασε στον «πολυθρησκειακό προσανατολισμό» των «Νέων Θρησκευτικών», με αίτημα να μην προχωρήσει καμία αλλαγή.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους η ΑΣΠΕ και τα Χριστιανικά Σωματεία, τα «Νέα Θρησκευτικά» έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδας, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία και τον αγνωστικισμό και στηρίζουν την άνιση μεταχείριση των ορθόδοξων μαθητών σε σχέση με τις μικρές ομάδες των αλλοθρήσκων.


Πηγή : in.gr


Αυξημένη και πολυετής η επιτήρηση μετά το τέλος του Μνημονίου


Πολυετή επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας προανήγγειλαν Ρέγκλινγκ - Κοστέλο.

Απολύτως σαφές κατέστησαν τόσο ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και όσο και ο επικεφαλής της ομάδας της Κομισιόν για το ελληνικό ζήτημα Ντέκλαν Κοστέλο ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και μετά το τέλος του 3ουμνημονίου.

«Η Ελλάδα θα βρεθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης όπως ισχύει για κάθε κράτος μέλος. Θα έχουμε το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ESM ώστε να προκύπτει ότι η χώρα θα είναι σε θέση να πληρώνει τα δάνειά της. Αν η Ελλάδα χρειαστεί πρόσθετα μέτρα διευθέτησης του χρέους θα υπάρξει και αυστηρότερη εποπτεία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ στο 3ο οικονομικό forum των Δελφών ενώ πρόσθεσε ότι είναι πρωϊμο να συζητηθεί το αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή στήριξης ή όχι.  

Από την πλευρά του, ο κ. Κοστέλο τόνισε ότι «πρέπει να σκεπτόμαστε το πλαίσιο της εποπτείας το οποίο θα παρέχει κίνητρα για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. Η επόμενη 3ετία-4ετία θα έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Οι μεταρρυθμίσεις είτε θα επιτύχουν είτε θα αποτύχουν σε αυτή την περίοδο. Είμαστε ενήμεροι για τους κινδύνους υλοποίησης. Εϊναι πολύ πολωμένο το κλίμα στην Ελλάδα. Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προωθεί τις μεταρρυθμίσεις. Υπάρχει ο κίνδυνος υλοποίησης. Όσο περισσότερο οι κίνδυνοι τόσο πιο ασφυκτική η εποπτεία. Θα πρέπει να έχει ένα κατάλληλο καθεστώς εποπτείας και μετά το τέλος του προγράμματος».

Κοστέλο: Θα χρειαστούν νέα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους έκανε ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κομισιόν για το ελληνικό ζήτημα Ντέκλαν Κοστέλο ο οποίος βρέθηκε στους Δελφούς για να συμμετέχει στο 3οοικονομικό forum. O κ. Κοστέλο, επισήμανε ότι πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε σχετική μελέτη για το χρέος ενώ πρόσθεσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν καλό παρελθόν στο να υλοποιούν αυτά για τα οποία δεσμεύονται οπότε αναμένεται να προχωρήσουν στην έγκριση μέτρων τα οποία θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο».

Πάντως, ο κ. Κοστέλο –ο οποίος επιβεβαιώσε ότι υπήρξε συμφωνία για την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης κάτι που σημαίνει ότι η δόση των 5,7 δις. ευρώ θα εκταμιευτεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου- υποστήριξε ότι δεν αρκούν τα μέτρα για τη διευθέτηση του χρέους και ότι απαιτείται συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να διασφαλιστεί η πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Καλούμαστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία πακέτο η οποία θα δημιουργήσει εμπιστοσύνη στις αγορές αλλά και τα σωστά κίνητρα στην Ελλάδα ώστε να εμμείνει σε σωστές δημοσιονομικές πολιτικές. Δεν θέλουμε πρόσθετες μεταρρυθμίσεις ή λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων αλλά την εφαρμογή των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί» υποστήριξε ο κ. Κοστέλο.

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα θα εξοφλήσει το χρέος της στον ESM το 2059.

To γεγονός ότι τουλάχιστον το 50% των δανείων της Ελλάδας έχουν δοθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και ότι αυτά θα αποπληρωθούν ύστερα από 41 χρόνια δηλαδή το 2059 υπενθύμισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ από το βήμα του 3ουοικονομικού forum των Δελφών. Δεδομένου ότι η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι να αποπληρωθεί το 75% αυτού του χρέους, προκύπτει εύκολα το συμπέρασμα ότι η επιτήρηση θα συνεχιστεί για δεκαετίες.

Ο κ. Ρέγκλινγκ, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συμφωνίας του Eurogroup του Μαίου του 2017 τονίζοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος για το αν θα υπάρξουν μέτρα διευθέτησης του ελληνικού χρέους. Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εξακολουθήσει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και μετά τη λήξη του προγράμματος. «Το ταξίδι για την Ελλάδα δεν έφτασε στο τέλος του», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Ο κ. Ρέγκλινγκ επιβεβαιώσε ότι τα μέτρα για το χρέος την ενεργοποίηση των οποίων θα αποφασίσει το Eurogroup, θα είναι συνδεδεμένα με την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας κάτι που «θα είναι προς όφελος και των δύο πλευρών, δηλαδή και της Ελλάδας αλλά και των δανειστών».

Εξειδικεύοντας το περιεχόμενο των μεσοπρόθεσμων μέτρων, ο κ. Ρέγκλινγκ υποστήριξε ότι τα μέτρα θα αφορούν σε παρατάσεις λήξεων των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί από τον ESM (και τα οποία αντιστοιχούν πλέον σε πάνω από το 50% του συνολικού χρέους), σε αναδιανομή των κερδών των ελληνικών ομολόγων κλπ. Όσον αφορά στα μακροπρόθεσμα μέτρα, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι ουσιαστικά, αυτό που θα γίνει σε αυτή τη φάση, θα είναι μια δήλωση προθέσεων η οποία όμως θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των αγορών απέναντι στην Ελλάδα.


Πηγή : thetoc.gr


Σκοπιανοί καίνε ελληνικές σημαίες μπροστά σε μικρά παιδιά!



Έκαψαν σημαίες της Ελλάδας και της Αλβανίας, μπροστά σε μικρά παιδιά, φωνάζοντας «είμαστε η Μακεδονία» - Πήραν τον «ήλιο της Βεργίνας», πήγαν κάτω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ζήτησαν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Μερικές χιλιάδες κάτοικοι της ΠΓΔΜ έκαναν διαδήλωση στα Σκόπια το μεσημέρι της Κυριακής κατά της αλλαγής του ονόματος της χώρας.

Τα κύρια αιτήματά τους ήταν να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και να προσφύγει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στα Ηνωμένα Έθνη για αναγνώριση της χώρας με το συνταγματικό της όνομα.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και φώναζαν «Είμαστε “Μακεδόνες”» ανεμίζοντας σημαίες με τον ήλιο της Βεργίνας, που ήταν η πρώτη σημαία της χώρας έως ότου η χρήση της απαγορεύτηκε με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995. Έκαψαν σημαίες της χώρας μας και της Ελλάδας, με μικρά παιδιά να είναι μπροστά μπροστά στο θέαμα, ώστε να δουν... πως γίνεται και ποιον να μισούν. 


«Είμαστε εδώ επειδή […] το όνομα, η ταυτότητα, το Σύνταγμα και η γλώσσα είναι ζητήματα στα οποία πρέπει να υιοθετήσουμε μία σκληρή στάση», είπε στο πλήθος μία από τους διοργανωτές της πορείας, σύμφωνα με το Reuters.


Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από το κίνημα «Είμαστε η Μακεδονία», το οποίο απορρίπτει κάθε αμφισβήτηση της «μακεδονικής» ταυτότητας της FYROM.

Βέβαια δεν έλειψαν και οι φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την κρίση ταυτότητας και τη σύγχυση που επικρατεί στους Σκοπιανούς με μερικούς από αυτούς να ντύνονται... αρχαίοι Μακεδόνες με ασπίδες με το... βρετανικό λιοντάρι


Το κρατικό πρακτορείο MIA μετέδωσε πως συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.



Πηγή : protothema.gr


Ασθενής σεισμική δόνηση με επίκεντρο την Πάρνηθα



Ο σεισμός ήταν μόλις 2,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, αλλά ήταν επιφανειακός και το επίκεντρό εντοπίζεται στους Θρακομακεδόνες.

Το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 5 χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί παρά το γεγονός ότι ο σεισμός προέρχεται από το ρήγμα της Πάρνηθας που είχε δώσει τον φονικό σεισμό των 5,9 Ρίχτερ, το 1999.


Βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες έξω από πολυκατοικία στο Παγκράτι



Έξω από πολυκατοικία στο Παγκράτι επί της οδού Εμπεδοκλέους 53 εντοπίστηκαν χειροβομβίδες. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΙ οι χειροβομβίδες βρέθηκαν μέσα σε κιβώτιο στο οποίο βρίσκονται τουλάχιστον δύο χειροβομβίδες και σφαίρες και εντοπίστηκε από διερχόμενους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε γίνει επίθεση κατά του αστυνομικού τμήματος Αμπελοκήπων με χειροβομβίδα.


Ελεύθερος Τύπος


Εγκληματίες δολοφόνησαν σκυλιά μέσα σε αγωνιστικό χώρο



Ένα απίστευτο αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν ποδοσφαιριστές και παράγοντες όταν προσήλθαν το μεσημέρι στο γήπεδο της Μιτόπολης.

Στον αγωνιστικό χώρο κείτονταν νεκρά τουλάχιστον τέσσερα σκυλιά, τα οποία έφεραν τραύματα από σφαίρες.

Σοκαρισμένοι οι παίκτες του Πείρου Ισώματος και του Ατρόμητου Λάππα -ανάμεσα στις δύο αυτές ομάδες ήταν ο αγώνας- ζήτησαν να αναβληθεί ο αγώνας, καθώς υπήρχε κίνδυνος να έχει δημιουργηθεί και εστία μόλυνσης στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής, τελικά, ζήτησε να απολυμανθεί ο χώρος και ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση.





Πηγή : patrastimes.gr



Ομολογία Μάρδα ότι η αριστερά δεν ξέρει τι σημαίνει ηθική και δεν την υπολογίζουν



Διαβάσαμε στο iefimerida.gr το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη

Ο Μάρδας : «Δεν σκεφτήκαμε το θέμα της ηθικής»

Το παρασκήνιο ανάμεσα σε ποιους συζητήθηκε και πώς αποφασίστηκε το επίδομα ενοικίου στους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας.

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1, ανέφερε ότι το θέμα ετέθη από άλλους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και όχι από τον ίδιον, ο οποίος- όπως είπε- ήταν πάρα πολύ νέος εκείνη την εποχή στην κυβέρνηση για να γνωρίζει τόσες λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τέτοιες ειδικότερες διατάξεις.

Μάλιστα, ο κ. Μάρδας ανέφερε ότι για τη συγκεκριμένη διάταξη δεν ελήφθη υπόψη το ηθικό μέρος της υπόθεσης εκείνη την εποχή, αλλά το θέμα ισότητας μεταξύ κοινοβουλευτικών και εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

«Η συζήτηση αναπτύχθηκε ανάμεσα σε εξωκοινοβουλευτικούς. Εκείνοι πρότειναν τη διάταξη και τη ρύθμιση. Κάποιος το σκέφτηκε, έγινε αυτή η συζήτηση και ολοκληρώθηκε στην γενική γραμματεία της κυβέρνησης και εμείς το αποδεχθήκαμε, δεν έχει σημασία ποιος το σκέφτηκε.

Το ζήτημα εγώ δεν το γνώριζα εκείνη την εποχή, έγινε η συζήτηση, θεωρήσαμε ότι είναι δίκαιο και εφαρμόστηκε. Όμως τελικά το θέμα της ηθικής είναι ισχυρότερο του δικαίου. Τότε δεν είχαμε σκεφτεί το θέμα της ηθικής, είχαμε σκεφθεί το θέμα της ίσης μεταχείρισης μεταξύ εξωκοινοβουλευτικών και κοινοβουλευτικών υπουργών, γιατί και το ποσό ήταν μικρό».

Με βάση τα όσα είπε ο κ. Μάρδας, η συζήτηση πρέπει να έγινε ανάμεσα στους 15 εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς και υφυπουργούς που είχε η πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι είναι οι εξής:

Δημήτρης Μάρδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ράνια Αντωνοπούλου, Γιάννης Πανούσης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αριστείδης Μπαλτάς, Νίκος Κοτζιάς, Παναγιώτης Νικολούδης, Νίκος Παρασκευόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουΐκ, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Τσιρώνης, Κώστας Φωτάκης και Παναγιώτης Σγουρίδης.

Ο κ. Μάρδας υπεραμύνθηκε της κατάργησης της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά και της αναπροσαρμογής της διάταξης  για το επίδομα στους βουλευτές, για το οποίο πρότεινε να μπουν εισοδηματικά κριτήρια.

«Έχουμε ένα θέμα ηθικής τάξης εναντίον της ισότητας. Δεν ήταν μια τρομακτική δαπάνη και τότε υπερίσχυσε η  ισότητα, αλλά τελικά το ηθικό στοιχείο υπερισχύει της ισότητας και του δικαίου στην προκειμένη περίπτωση και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθεί.

Δεν το έχω επιβεβαιώσει ακόμα, εάν και παλαιότερα εξωκοινοβουλευτικοί έπαιρναν επίδομα, αλλά με απόφαση της Βουλής. Αν το επιβεβαιώσω θα επανέλθω, όμως σε κάθε περίπτωση ο νόμος πρέπει να διορθωθεί όσον αφορά τους βουλευτές και να μπουν εισοδηματικά κριτήρια, θα πρέπει να υπάρχουν σύνθετα κριτήρια».  



«Ρουσφέτι» για τη νύφη του Τσίπρα – Δείτε τα αποκαλυπτικά έγγραφα



Ένα νόμιμο αλλά όχι και τόσο ηθικό «πολιτικό έθιμο», αυτό της παροχής προνομίων σε πολιτικά στελέχη (βλέπε επίδομα για νοίκια υπουργών) αλλά και των νόμιμων διορισμών και τοποθετήσεων συγγενών στην κρατική μηχανή, στοιχειώνει πλέον την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «ορκιστεί» στο λαό ότι τέτοια έθιμα θα ελάμβαναν τέλος με τη δική του διακυβέρνηση. Τα γεγονότα όμως τον διαψεύδουν. Εμφανίζει, μονίμως πια, τέτοια συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι η «ηθική της πολιτικής» είναι γράμμα κενό περιεχομένου και για τη δική του κυβέρνηση που πήρε την εξουσία ως διαπρύσιος κήρυκας της «ηθικής» στην πολιτική.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνον το επίδομα για τα νοίκια υπουργών που αποκάλυψε ο Ελεύθερος Τύπος με την ερευνητική του δημοσιογραφία και όχι με τις «κομματικές γραφίδες» των εντυπώσεων, αλλά έρχονται στο φως και άλλα τέτοια κρούσματα, που μπορεί μεν να είναι νόμιμα, αλλά έχουν ένα μεγάλο «ηθικό» ερωτηματικό.

Η νέα αποκάλυψη που έρχεται σήμερα στο φως από τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής έχει να κάνει με το γεγονός ότι η νύφη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατέχει θέση παράλληλης άσκησης καθηκόντων και στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος.


Τη θέση κατέχει η κ. Αικατερίνη Λιάκου στην οποία, σύμφωνα με το διατακτικό της απόφασης που υπογράφεται από την υπουργό Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου, και τον υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο, «ανατίθενται από 01/09/2017 καθήκοντα μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης με παράλληλη άσκηση των κύριων καθηκόντων της ως προϊσταμένης στο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 556 και 57 του Προεδρικού Διατάγματος 63 του 2005».


Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης του ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», μας είπε ο κ. Πετρόπουλος, όταν του θέσαμε το ερώτημα της «συμπτώσεως» ότι είναι και σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».


Η ίδια, όταν τη ρωτήσαμε αν είναι η σύζυγος του αδελφού του πρωθυπουργού, αρκέστηκε να μας απαντήσει με… ερώτηση για το αν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει και στη συνέχεια, όταν επικοινωνήσαμε εκ νέου, δεν κατέστη εφικτό ή απέφυγε να μας δώσει μια καθαρή απάντηση.


Η κ. Λιάκου είναι νύφη (κατά το κοινώς λεγόμενο) του πρωθυπουργού της χώρας και κατέχει παράλληλη θέση στο Δημόσιο: Μια στην υπηρεσία της και μια ως μετακλητής υπαλλήλου στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης (σ.σ.: τα στοιχεία υπάρχουν και δεν επιδέχονται ουδεμία αμφισβήτηση). Απλώς το ηθικό, αλλά καθ’ όλα νόμιμο ζήτημα είναι ότι για τη θέση αυτή που το Π.Δ. του 2005 δικαιολογεί και επιμίσθιο (επαύξηση μισθού) έως και 30% έτυχε να ανατεθούν καθήκοντα στην ίδια που… όλως τυχαίως είναι και νύφη του πρωθυπουργού! Αυτή η ιδιότητα είναι που δημιουργεί εστίες νέου «ηθικού παραπτώματος», εκτός και αν σε όλα τα ΠΕΚΑ της Ελλάδας αναζητήθηκαν αλλά δεν βρέθηκαν ικανότερα στελέχη πλην της κ. Λιάκου. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει παράπτωμα, αλλά έγινε έτσι η επιλογή της για να βοηθήσει το έργο του υφυπουργού ή συνεκτιμήθηκε και η συγγένεια με τον πρωθυπουργό;

Το Π.Δ. του 2005 προβλέπει ότι η παράλληλη άσκηση καθηκόντων έχει και ένα επιμίσθιο, δηλαδή αύξηση μισθού, έως και 30% για τον υπάλληλο που, εκτός από το μισθό και τις υπερωρίες της υπηρεσίας του, παίρνει ένα επιπλέον ποσοστό αμοιβής (30%) για τα παράλληλα καθήκοντα.

Νόμιμες, λοιπόν, και η μετάκληση αλλά και η έξτρα αμοιβή, αλλά τυγχάνει να εντοπίζονται στην περίπτωση της… νύφης του πρωθυπουργού, την οποία η ηγεσία του υπουργείου θεωρεί απαραίτητη για να προχωρήσει το (πράγματι δύσκολο) έργο κατά της εισφοροδιαφυγής.

Είναι πάγια τακτική, συγγενείς κυβερνητικών στελεχών να παίρνουν θέσεις μετακλητών. Για παράδειγμα, είναι γνωστό (σε πολλούς στο υπουργείο Εργασίας) ότι η διευθύντρια του γραφείου της αναπληρώτριας υπουργού Θεανώς Φωτίου «τυγχάνει» να είναι η σύζυγος του γενικού γραμματέα Πρόνοιας, Δημήτρη Καρέλα. Το αν αυτή η σύμπτωση είναι ανεκτή για την ηθική της Αριστεράς περιττεύει, γιατί στην ηθική της κοινής γνώμης τέτοιες συμπτώσεις δεν είναι συνήθως αποδεκτές.

Το «έθιμο» αυτό είναι συνυφασμένο με τη δράση πολλών κυβερνήσεων που αναρριχήθηκαν στην εξουσία και έγινε σχεδόν καθεστώς με την «αλλαγή» του 1981 από το ΠΑΣΟΚ. Το εφάρμοσαν, είναι η αλήθεια, όλες οι επόμενες κυβερνήσεις, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, αλλά, με τη χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια που ξεκίνησαν από το 2010, το ανήθικο αυτό «πολιτικό έθιμο» επέστρεψε δριμύτερο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Χρυσό» «πόθεν έσχες»
Υπουργοί όπως η Ρ. Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της Δ. Παπαδημητρίου, που έχουν, σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» τους, μεγάλη περιουσία και, κυρίως, τα λεφτά τους στο εξωτερικό, ζητούν και παίρνουν επίδομα από το κράτος για να πληρώνουν ενοίκιο 1.000 ευρώ το μήνα στο Κολωνάκι, χωρίς καν να υπάρχει ένα όριο στο ποσό της επιδότησης. Δεν διαθέτουν σπίτι στην Αθήνα αλλά τους «έλαχε» να τους διορίσει υπουργούς ο κ. Τσίπρας για να «ξελασπώσουν τη χώρα». Παρότι, λοιπόν, μη εκλεγμένοι βουλευτές, το ζεύγος Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου, με το πιο «πλούσιο» «πόθεν έσχες» της Βουλής, έφτασε να… ξελασπώνει τη χώρα ζητώντας (νομίμως μεν αλλά με ηθικό αστερίσκο δε) να τους πληρώνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός το ενοίκιό τους ύψους 1.000 ευρώ τα μήνα, επειδή… το λέει ο νόμος!

Και ποιος νόμος; Ο νόμος 4336/2015 (τρίτο Μνημόνιο) στο άρθρο 25 που παρεισέφρησε ερήμην πολλών αλλά εν γνώσει κυβερνητικών στελεχών. Στο άρθρο αυτό βασίστηκαν όσοι ζήτησαν και πήραν επίδομα για ενοίκιο παρότι ζάπλουτοι ή έστω ευκατάστατοι για τα κοινά δεδομένα. Δηλαδή οι φόροι του μεροκαματιάρη, ο ΕΝΦΙΑ του μισθωτού των 400 ευρώ και οι περικοπές του συνταξιούχου των 700 ευρώ «πλήρωναν» τα ενοίκια των υπουργών που ο πρωθυπουργός διόρισε υπουργούς του.

Οι παραιτήσεις και η εκ των υστέρων δήλωση του Μαξίμου για κατάργηση της διάταξης δεν έχουν νόημα, γιατί απλώς είναι η ελάχιστη υποχρέωση του «πολιτικού συστήματος» σε τέτοια προκλητικά προνόμια που ψηφίζονται χωρίς κανένα κριτήριο εισοδήματος σε μια χώρα που είναι σε μόνιμη λιτότητα.

Φαίνεται όμως ότι το ανήθικο στα μάτια της κοινής γνώμης «πολιτικό έθιμο» με τα προνόμια των (εκάστοτε) κυβερνώντων έχει γίνει ή τείνει να γίνει πλέον «ένα και το αυτό» με όσους διαχειρίζονται εξουσία.

Η απάντηση του υπουργείου Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τη νέα αποκάλυψη αποσαφηνίζει ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των ΠΕΚΑ και τονίζει ότι αυτό που σκοπίμως αποσιωπάται είναι ότι διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται:  «Με σημερινό δημοσίευμα, ο «Ελεύθερος Τύπος» επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).  Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό. «Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με ‘ανθρωποφαγική’ διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους».



ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ
Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής


Δήλωση Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας Ν.Δ. κ. Βασίλη Κικίλια για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις



Ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, γεννούν πολλά ερωτήματα καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος.

Συγκεκριμένα, αποστρατεύθηκε ο Ταξίαρχος Μιχαήλ Παπαδάκης, ο οποίος  υπενθυμίζεται ότι ήταν ο αξιωματικός που ενεργώντας με τη θεσμική του ιδιότητα χάλασε την “δουλειά” που πήγε να στήσει ο κ. Καμμένος με τον εκλεκτό του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

Ως φαίνεται, μετά την άλωση του κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί συστηματικά η Kυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα. 

Το μόνο παρήγορο  είναι ότι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης μετρά πλέον τον χρόνο της αντίστροφα».


Πουθενά στον κόσμο κανένα σοβαρό κράτος δεν ενδίδει σε απαιτήσεις αντιεξουσιαστών - τρομοκρατών



Προκλητική η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει τις συνιστώσες της, που αποτελούνται από αντιεξουσιαστές και φανατικούς οπαδούς τρομοκρατών, τους κάνει εκβιαζόμενη τα χατίρια σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Τώρα που είδαν οι αντιεξουσιαστές ότι τους περνάει, θα απαιτούν όλο και περισσότερα έχοντας ομήρους τους συντρόφους τους στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Το άγνωστοι πλέον δεν έχει κανένα νόημα να αναφέρεται, γιατί όλοι αυτοί που σπάνε, καταστρέφουν, καίνε και πετάνε μολότοφ, είναι γνωστοί και οι ίδιοι και οι οικογένειες τους και στο υπουργείο δήθεν προστασίας του πολίτη, στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Είναι γνωστοί επίσης και οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που έχουν εισχωρήσει μέσα στους αντιεξουσιαστές, και κάνουν κουμάντο στην πλατεία Εξαρχείων τρομοκρατώντας πολίτες.

Η δράση των αντιεξουσιαστών μέσα στα πανεπιστήμια τα οποία έχουν καταντήσει γιάφκες - ορμητήρια, δείχνει το πόσο ελεύθερα κινούνται ανεξέλεγκτοι και με την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό φάνηκε με τα πρόσφατα κρούσματα βίας εντός των πανεπιστημίων για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Εάν ήταν δημοκρατική η κυβέρνηση Τσίπρα και δεν ήταν πλήρως εξαρτημένη από τρομοκρατικές οργανώσεις, θα αποζημίωνε όσους έπεφταν θύματα των συντρόφων τους αντιεξουσιαστών, και θα είχε συλλάβει να τιμωρήσει παραδειγματικά τα ηγετικά στελέχη των αντιεξουσιαστών που ορισμένοι είναι και πρωτοκλασάτα στελέχη στόν ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές της ημέρες είδαμε μια κυβέρνηση ανίκανη, να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που προκαλούσαν σε όλη την Ελλάδα οι αντιεξουσιαστές.

Η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική της άτακτης υποχώρησης και την ικανοποίησή του αιτήματός τους,  να επιστρέψει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού, και το έκανε αυτό για να μην θίξει τις συνιστώσες της,  σε βάρος της κοινωνίας και της ασφάλειας των πολιτών.

Επιχειρεί να εντάξει την επίμαχη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στο «κάδρο» της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων για να δικαιολογήσει την υποταγή της στους αντιεξουσιαστές.

Και είδαμε εχθές τον απίθανο  υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, για την πλήρη υποταγή στα «θέλω» των αντιεξουσιαστών κακοποιών, που τον οδήγησαν στην μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού.

Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μόλις ένα 24ώρο πριν, έθεσε για ακόμη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προ των πολιτικών ευθυνών της για την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στις φυλακές. 
          
Με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των φυλακών της χώρας, το υπουργείο δικαιοσύνης πρόχειρα και βιαστικά, μετέτρεψε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων σε μία μέρα για να κάνει το χατήρι σε αντιεξουσιαστές - τρομοκράτες . 

Έτσι, ανακοίνωσε την μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, την μεταγωγή σε αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. 

Όσο παραμένει στην χώρα αυτή η κυβέρνηση τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα και το έγκλημα θα κάνει παντού κουμάντο, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε τα στελέχη του διαθέτουν την σοβαρότητα και την ικανότητα να βάλουν τάξη.



Κ.Β.





Στάσεις εργασίας και 24ωρη απεργία στα τρένα 5 και 6 Μαρτίου




Τρίωρες στάσεις εργασίας την Δευτέρα - 24ωρη απεργία την Τρίτη

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθούν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 05:00 π.μ. – 08:00 π.μ., 13:00 – 16:00 και 21:00 – 24:00.

Την Τρίτη 6 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία (00:00 – 24:00).

Τις ίδιες ώρες δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια της γραμμής 3 του Μετρό στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο.

Επίσης, τροποποιήσεις και ματαιώσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο–Πάτρα και αντιστρόφως.

Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Θέματα τις απεργίας είναι η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ, η συνεχιζόμενη απαξίωση των εταιριών και οι ελλείψεις προσωπικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ζητά την κατανόηση του επιβατικού κοινού και εκφράζει τη λύπη της για όποια ταλαιπωρία υποστεί λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες η εταιρία ουδεμία ευθύνη φέρει». 



Κάνει το «άσπρο μαύρο» ο Κοντονής: Δεν υποκύψαμε στους «μπαχαλάκηδες» για τον Γιαγτζόγλου



Προσπάθεια του υπουργού να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα...

Επιχειρεί να εντάξει την επίμαχη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου στο «κάδρο» της αναδιοργάνωσης των φυλακών του Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων - Επίθεση στη ΝΔ και... ωραιοποίηση της κατάστασης στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Όχι μόνο προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για την πλήρη υποταγή στα «θέλω» των «μπαχαλακήδων», που τον οδήγησαν στην μεταγωγή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου από τις φυλακές της Λάρισας σε αυτές του Κορυδαλλού, αλλά επιχειρεί και να ωραιοποιήσει την κατάσταση στις φυλακές της χώρας, την ίδια στιγμή  που η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, μόλις ένα 24ώρο πριν, έθεσε για ακόμη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προ των πολιτικών ευθυνών της για την κατάσταση που επικρατεί πανελλαδικά στις φυλακές. 
          
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, με το πρόσχημα της αναδιοργάνωσης των φυλακών της χώρας, μετέτρεψε το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε φυλακή υποδίκων. Έτσι, ανακοίνωσε την μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από τις φυλακές Κορυδαλλού σε άλλα καταστήματα κράτησης και, παράλληλα, την μεταγωγή σε αυτό 27 υποδίκων, ανάμεσα στους οποίους βέβαια θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου. 
          
Δηλαδή, το υπουργείο Δικαιοσύνης εντάσσει την επίμαχη μεταγωγή όχι ως ικανοποίηση του αιτήματος του κρατουμένου να μεταχθεί στις φυλακές του Πειραιά, αλλά στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού ως φυλακή υποδίκων. Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, στις φυλακές Κορυδαλλού θα μεταφερθεί ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου.
          
Οι μεταγωγές αυτές θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, χθες η Νέα Δημοκρατία απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ενδίδει στους εκβιασμούς των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, είτε λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών, ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία.

Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει, μεταξύ των άλλων, στη  χθεσινή ανακοίνωσή του: «Η κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον και στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού».
          
Σήμερα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε ανακοίνωσή της, απαντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία ακόμα μια φορά επιδίδεται σε μια άθλια δημαγωγία και αποδεικνύεται ανάξια των περιστάσεων» και προσθέτει ότι «με  τη φθηνή ρητορεία του τρόμου και τα φληναφήματα για "νόμο και τάξη" παριστάνει την αμέτοχη ενός προβλήματος δεκαετιών, που η ίδια δημιούργησε και δεν τόλμησε να αντιμετωπίσει».
          
Αντίθετα, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η κυβέρνηση δουλεύει με υπευθυνότητα και ξεκάθαρη κατεύθυνση: την ασφάλεια των πολιτών, το κράτος δικαίου, τον ανθρωπισμό».
          
Η κυβέρνηση, συνεχίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, «ασκεί πολιτική αρχών χωρίς εύνοιες, αλλά και χωρίς εξαιρέσεις. Το ίδιο συνέβη και χθες: στο πλαίσιο μιας συνολικής απόφασης αναδιοργάνωσης της φυλακής Κορυδαλλού και λειτουργίας της ως κατάστημα κράτησης υποδίκων, αποφασίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) η μεταγωγή πολλών κρατουμένων από και προς την Αθήνα».

Ακόμη, υπογραμμίζεται  στην ανακοίνωση ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπέκυψε σε κανένα εκβιασμό, περί μεταγωγής εδώ και τώρα, καθώς λειτούργησε στη βάση προειλημμένων αποφάσεων για μετακίνηση κρατουμένων, η υλοποίηση των οποίων θα είναι προοδευτική σε χρόνο που ούτως ή άλλως θα ανέκυπταν για πολλούς απ’ αυτούς, επιτακτικοί λόγοι, διεξαγωγής δικών κ.λπ.».

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ωραιοποιεί την κρατούσα κατάσταση στις φυλακές της χώρας, επισημαίνοντας: «Δυστυχώς η Ν.Δ. αντιλαμβάνεται τις αρχές ως εμμονές, ακόμα και αν πρόκειται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αξιών. Θέλει να ξεχνάει φυσικά η Ν.Δ. ότι η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014, όταν παρίστανε την άτεγκτη και κατόπιν έτρεξε στο τέλος πανικόβλητη να νομοθετήσει ειδικά μάλιστα για την περίπτωση "Ρωμανού". Τέλος, σημειώνουμε ότι η Ν.Δ. είναι πλήρως υπεύθυνη για την ντροπιαστική εικόνα της χώρας μας διεθνώς σχετικά με το σωφρονιστικό σύστημα, που είχε ως αποτέλεσμα τις απανωτές καταδίκες της Ελλάδας, τα πρόστιμα ή ακόμα και την απαξιωτική "δημόσια δήλωση" του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η εικόνα αυτή έχει αντιστραφεί πλήρως τα τελευταία τρία χρόνια, χάριν στις συστηματικές προσπάθειες της κυβέρνησης οι οποίες συνεχίζονται και θα ενταθούν τους επόμενους μήνες με επίκεντρο το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού στο οποίο εντοπίζονται ακόμη σοβαρές παθογένειες και δυσλειτουργίες σε αντίθεση με τα περιφερειακά καταστήματα κράτησης, όπου η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια».


Πηγή : protothema.gr


Δήλωση-σοκ: Αν μια γυναίκα κάνει σεξ για να προωθήσει την καριέρα της δεν είναι βιασμός




«Αν μια γυναίκα αποφασίσει να έχει σεξουαλικές σχέσεις για να προωθήσει την καριέρα της, αυτό δεν συνιστά βιασμό» υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αμερικανού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σε μια συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη βρετανική εφημερίδα The Times.

«Αν μια γυναίκα αποφασίζει ότι χρειάζεται να έχει σεξουαλικές επαφές με έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ώστε να προωθήσει την καριέρα της, και το κάνει, και το βρίσκει αηδιαστικό, αυτό δεν είναι βιασμός» είπε ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν. «Πήρατε την εκούσια απόφαση ότι είστε έτοιμες να κάνετε κάτι που σας είναι προσωπικά αποκρουστικό με σκοπό να προωθήσετε την καριέρα σας, δεν είναι έγκλημα», επέμεινε ο δικηγόρος.

«Η προώθηση μέσω του καναπέ δεν εφευρέθηκε από τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν», συνέχισε ο Μπράφμαν, εξηγώντας ότι η κινηματογραφική βιομηχανία είχε ήδη αυτή τη φήμη «πολύ πριν γεννηθεί ο ίδιος».

Περισσότερες από εκατό γυναίκες, μεταξύ των οποίων διάσημες ηθοποιοί όπως η Άσλεϊ Τζουντ, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ κατηγορούν τον Γουάινστιν ότι τις παρενόχλησε ή τις βίασε. Ορισμένες από αυτές τις καταγγελίες αφορούν γεγονότα που συνέβησαν πριν από πολλά χρόνια ή ακόμη και δεκαετίες. Έρευνες σε βάρος του 65χρονου παραγωγού διεξάγονται από τις αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, του Λος Άντζελες και του Λονδίνου αλλά μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δικηγόροι του ισχυρίζονταν εξ αρχής ότι οι σεξουαλικές σχέσεις του με όλες αυτές τις γυναίκες ήταν συναινετικές.

Ο Μπράφμαν είχε εκπροσωπήσει τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν όταν τον κατήγγειλε για επίθεση μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel και κατάφερε να μπει η υπόθεση στο αρχείο. Τον Φεβρουάριο ο δικηγόρος είχε δηλώσει ότι «η συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν δεν ήταν άμεμπτη αλλά δεν υπάρχει τίποτα το εγκληματικό σ’ αυτήν και όταν ολοκληρωθεί η έρευνα θα φανεί ότι προώθησε περισσότερες γυναίκες σε ρόλους-κλειδιά από οποιοδήποτε άλλο στέλεχος του (κινηματογραφικού) τομέα».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σήμερα, αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδίδονται, με τρία χρόνια καθυστέρηση, οι πρώτες από τις 120 χιλ.  εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μειωμένες  κατά τουλάχιστον 44% σε σχέση με το 2014. Σήμερα, αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη  σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης»

Πλήρης Δήλωση

«Ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια αδικαιολόγητης καθυστέρησης και  ολιγωρίας, αποδίδονται, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου – ΣΥΡΙΖΑ, οι πρώτες από τις 120 χιλ. εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, μειωμένες  κατά τουλάχιστον 44% σε σχέση με το 2014. Και αυτό διότι στην αρχική μείωση κατά 38%, θα πρέπει να προστεθεί και η καταχρηστική επιβάρυνση 6% που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ  ως εισφορά υγείας. 

Σήμερα, αποκαλύπτεται η πολιτική απάτη  σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων επικουρικής σύνταξης. Παρ’ ότι πέρασαν 3 χρόνια, οι πολίτες θυμούνται τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αξιοπρεπείς επικουρικές συντάξεις. Όπως θυμούνται και τις καταγγελίες προς την προηγούμενη Κυβέρνηση τη Νέας Δημοκρατίας για τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που συντελέστηκε στο επικουρικό σύστημα της χώρας μας, την Νοητή Κεφαλαιοποίηση, η οποία διασφαλίζει διαφάνεια, δικαιοσύνη και κυρίως βιωσιμότητα στο επικουρικό σύστημα για τις επόμενες γενιές των εργαζομένων.

Όλοι οι συνταξιούχοι σήμερα  βιώνουν τις αχρείαστες και  άδικες μειώσεις που συντελέστηκαν σε βάρος τους με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,  κυρίως όμως τη μεγάλη κοροϊδία και εξαπάτηση». 


Στουρνάρας από Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: «Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου»



Σημαντική διολίσθηση στο μέτωπο της ανεξαρτησίας των θεσμών και του κράτους δικαίου διέγνωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Απαντώντας νωρίτερα σήμερα στους Δελφούς στις ερωτήσεις του Τόνι Μπάρμπερ, δημοσιογράφου των Financial Times, ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι η διολίσθηση αυτή γεννά «αβεβαιότητα» και πλήττει τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας. Μία εξαίρεση, ωστόσο, όπως είπε, είναι η φορολογική διοίκηση, η ανεξαρτητοποίηση της οποίας από την πολιτική διαδικασία – που ξεκίνησε επί των ημερών του στο υπουργείο Οικονομικών – είχε ως αποτέλεσμα «να μην έχουμε πια πρόβλημα συλλογής των φόρων».

Σχετικά με την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι οι επιθέσεις εναντίον του «ξεκίνησαν αρκετά χρόνια νωρίτερα». Ανέφερε ότι κατηγορείται ότι δωροδοκήθηκε για να συμψηφίσει τις φορολογικές υποχρεώσεις της εταιρείας με τις οφειλές του κράτους προς αυτήν, αλλά ότι κανείς δεν έχει παρουσιάσει ίχνος αποδεικτικών στοιχείων σε σχέση με αυτό. «Δεν θα έπρεπε οι εισαγγελείς να το έχουν ελέγξει αυτό;» διερωτήθηκε. Μίλησε για καταγγελίες που είναι «εντελώς ψευδείς» και κάνουν πολύ κακό στη χώρα και ανέφερε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες «μπορεί να έχουν εκβιαστεί», για να λένε «τέτοια ψέμματα». Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε επίσης στην «παράνομη» έρευνα του γραφείου της συζύγου του, τη μέρα που η κεντρική τράπεζα έπαιρνε κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Τράπεζας Αττικής το Σεπτέμβριο του 2016: «Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου». «Αν ο στόχος είναι να υπονομευτεί η ανεξαρτησία της Τραπέζης της Ελλάδος και του διοικητή της, έχουν υπολογίσει λάθος», είπε.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, εξέφρασε αισιοδοξία ότι το πολιτικό σύστημα δεν θα επιστρέψει «στις παλιές κακές του συνήθειες». Μεταξύ των κινδύνων στον ορίζοντα για την ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε την αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες «μετά από ένα πολύ καλό 2017». Η εξέλιξη αυτή, είπε, αποτελεί «έναν σαφή κίνδυνο» για τη δυναμική του χρέους. Επιπλέον, σταχυολόγησε άλλες πιθανές πηγές επιδείνωσης του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, από τις αυριανές εκλογές στην Ιταλία ως τις γεωπολιτικές εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Για να αυξηθεί η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε πιθανά εξωγενή σοκ, σύμφωνα με τον διοικητή της ΤτΕ, πέρα από ενίσχυση των θεσμών, απαιτείται «κοινωνική και πολιτική συναίνεση», ξένες άμεσες επενδύσεις, «εκτεταμένη χρήση συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα», «δραστική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης», διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών για τον περιορισμό της άτυπης οικονομίας, ενίσχυση του τριγώνου της γνώσης και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας. Το τελευταίο μάλιστα, όπως επανέλαβε, θα μπορούσε να είναι το αντάλλαγμα που θα προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές για τη μείωση των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5% στο 2% του ΑΕΠ.

Ο κ. Στούρναρας τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι μία προληπτική γραμμή στήριξης υπονομεύει την απόπειρα ανάκτησης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας. Ούτως ή άλλως, είπε, βάσει των όρων που αφορούν χώρες που έχουν βρεθεί σε καθεστώς μνημονίων, η Ελλάδα «θα είναι για πολλά χρόνια» υπό στενή εποπτεία.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη μίας ουσιώδους ρύθμισης για το χρέος, που θα στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις αγορές. Όπως ανέφερε, είναι κάτι που το Eurogroup έχει υποσχεθεί από το 2012, και έπρεπε να είχε υλοποιήσει ήδη από το 2014.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


ΗΠΑ: Ανδρας αυτοκτόνησε έξω από το Λευκό Οίκο



Ένας άνδρας αυτοκτόνησε με όπλο κοντά στον Λευκό Οίκο το Σάββατο, επιβεβαίωσε η αστυνομία στην Ουάσιγκτον, άλλο ένα περιστατικό στο προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ που θέτει σε συναγερμό τις αρχές κι ενώ η διαμάχη για την οπλοκατοχή βρίσκεται στο απόγειό της στη χώρα.

Το θύμα ήταν ένας ενήλικας άνδρας, γνωστοποίησε η αστυνομία της Ουάσιγκτον σε ένα μήνυμα στο Twitter. Τα στοιχεία του δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιηθεί και οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν την οικογένειά του, συμπλήρωσε η αστυνομία στο tweet.

Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε ενώ στεκόταν ανάμεσα σε ένα πλήθος περισσότερων από 100 ανθρώπων, έγραψε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος από το σημείο, ενώ περιπολικά έσπευσαν εκεί.

Η Μυστική Υπηρεσία, που είναι επιφορτισμένη με την προστασία του Λευκού Οίκου και του προέδρου, ανέφερε νωρίτερα στο Twitter πώς πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρισκόταν στη Φλόριντα τη στιγμή των γεγονότων, ενημερώθηκε για το περιστατικό, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.


ΤΑ ΝΕΑ


Νέα πρόκληση Ερντογάν: Χωρίς τη συγκατάθεσή μας δεν μπορούν να γίνουν γεωτρήσεις στην Κύπρο



Νέα προκλητική τοποθέτηση από τον Ταγίπ Ερντογάν για τις γεωτρήσεις στην Κύπρο.

Μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους εν πτήσει προς Σενεγάλη και Μάλι, όπου περιοδεύει, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να γίνει καμία ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεση των Τουρκοκυπρίων.

«Χωρίς τη συγκατάθεση της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα στην ανατολική Μεσόγειο», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν μετά το επεισόδιο ε το γεωτρύπανο της ΕΝΙ στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, ο Μακρόν τού ζήτησε να τηρήσει ήπια στάση στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ: «Θέλει να είναι πιο ήπια η στάση μας στο θέμα της Κύπρου και της ΑΟΖ. Κι εγώ του εξήγησα ότι συμπεριφερθήκαμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Ερντογάν.

«Τόσο ο Βορράς όσο και ο Νότος (σ.σ.: στην Κύπρο) έχουν δικαίωμα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο που θα βρεθεί. Σε αυτό το σημείο δεν αποδεχόμαστε κάποιοι να κινούνται μονομερώς. Αν ο Αναστασιάδης θέλει να συμπεριφέρεται ειλικρινώς, ένα πράγμα υπάρχει που πρέπει να κάνει: να ξεκαθαρίσει με διαπραγματεύσεις με τον Βορρά της Κύπρου με ποιους και πώς θέλει να κάνει τις εργασίες έρευνας. Οι γεωτρήσεις πρέπει να γίνουν μαζί και το προϊόν που θα εξορυχθεί πρέπει να διαμοιραστεί».

Ο Ερντογάν επέμεινε στη στάση του τονίζοντας πως θα πραγματοποιήσει έρευνες η Τουρκία στη Μεσόγειο: «Ασφαλώς και θα κάνουμε, δεν υπάρχει θέμα. Γι’ αυτό αγοράστηκε αυτό το σκάφος. Η αγορά του σκάφους ενόχλησε τους Ελληνοκύπριους. Σε εκείνη την περιοχή χωρίς την συγκατάθεση της "Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου" και της Τουρκίας δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε πως το επεισόδιο με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ απέδειξε πως δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν έρευνες χωρίς τη συγκατάθεση της χώρας του. «Αύριο ίσως η Γαλλία με την Τotal να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά. Οι ΗΠΑ ίσως με την Exxon να θέλουν. Αλλά ασφαλώς δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο», ανέφερε.



Πηγή: iefimerida.gr 


Νέα αποκάλυψη και ο Παρασκευόπουλος έπαιρνε το επίδομα ενοικίου



Ο Παρασκευόπουλος, ο άνθρωπος που ευθύνεται για τον εγκληματικό νόμο των αποφυλακίσεων σκληρών κακοποιών, που είναι ακόμα σε ισχύει σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών, έπαιρνε και αυτός το επίδομα ενοικίου.

Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο δήλωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών πως έπαιρνε το επίδομα ενοικίου λέγοντας : «Όπως όλοι, έτσι το έπαιρνα κι εγώ» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, δηλώνοντας ότι έκανε χρήση του νόμου για το ζήτημα αυτό, ενώ, κατόπιν εορτής, ζήτησε να αλλάξει η νομοθεσία και να μπουν εισοδηματικά κριτήρια για όσους λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου.

Πρόκειται για το έκτο στέλεχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που είχε εισπράξει επίδομα ενοικίου, μετά το ζεύγος της Ράνιας Αντωνοπούλου και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον Δημήτρη Μάρδα, τον Παναγιώτη Σγουρίδη και την Μαρίνα Χρυσοβελώνη.


"Αποστράτευσαν" τον ταξίαρχο που συγκρούστηκε με τον Καμμένο





Την είδηση αναφέρει το protothema.gr και αναφέρει μια αποστρατεία που σίγουρα θα συζητηθεί και δεν είναι άλλη, από αυτή του ταξιάρχου, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση της πώλησης των βλημάτων του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για τον ταξίαρχο Μισαήλ Παπαδάκη, που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα», όταν, ως πρώην επικεφαλής γραφείου της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είχε επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίους έφτασε μέχρις του σημείου να καλέσει φρουρούς να τον συλλάβουν!

Όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έφτασε στο σημείο να ζητήσει τη σύλληψη (!) του ταξιάρχου, ο οποίος υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, θεωρώντας ότι ο Έλληνας αξιωματικός υπονόμευε το deal της πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, που μπορούσε να ανέλθει στο ποσό των 64 εκατ. ευρώ. 

«Να παραμείνει φρουρούμενος στον προθάλαμο χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με οποιονδήποτε» διέταξε ο Πάνος Καμμένος και ζήτησε από τον προϊστάμενο της ασφάλειας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να θέσει σε αυστηρό περιορισμό τον ταξίαρχο διευθυντή Αμυντικών Προγραμμάτων και Κυρίων Συμβάσεων που ο ίδιος ο υπουργός είχε επιλέξει για την ευαίσθητη αυτή θέση πέντε μήνες νωρίτερα... 

Το θερμό επεισόδιο μεταξύ του υπουργού και του ταξιάρχου ξέσπασε το πρωί της 30ής Αυγούστου. Ο υπουργός είχε καλέσει τον ανώτατο αξιωματικό της Διεύθυνσης Εξοπλισμών στο γραφείο του και εκεί, ενώπιον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη, του αρχηγού ΓΕΣ, αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, και άλλων συμβούλων του, εξερράγη. «Κύριε ταξίαρχε, από τη στιγμή αυτή τίθεστε σε διαθεσιμότητα, καθόσον ανήκετε σε κύκλωμα που υπονομεύει τη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία», ήταν η βαριά κατηγορία που εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος στον ανώτατο αξιωματικό, στενό του συνεργάτη μέχρι εκείνη τη στιγμή. 

Την ώρα του άγριου καβγά, έξω από το γραφείο παρέμεναν με εντολή του υπουργού τέσσερις στρατονόμοι με εξάρτυση και χειροπέδες, αναμένοντας οδηγίες για να συλλάβουν τον ταξίαρχο...

Σχολιάζοντας την αποστράτευση του ταξιάρχου Παπαδάκη, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι πρόσφατες κρίσεις των ανωτάτων αξιωματικών του Στρατού Ξηράς γεννούν πολλά ερωτήματα, καθώς σχετίζονται και με την υπόθεση της απόπειρας πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, για την οποία ελέγχεται ο κ. Καμμένος. Συγκεκριμένα, αποστρατεύθηκε ο ταξίαρχος Μισαήλ Παπαδάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι ήταν ο αξιωματικός που, ενεργώντας με τη θεσμική του ιδιότητα χάλασε την "δουλειά" που πήγε να στήσει ο κ. Καμμένος με τον εκλεκτό του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο».

«Ως φαίνεται, μετά την άλωση του κρατικού μηχανισμού που επιχειρεί συστηματικά η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τώρα επιδιώκει να ελέγξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποπέμποντας αξιωματικούς που προτάσσουν το συμφέρον της χώρας μας, και μάλιστα σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα» συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας. «Το μόνο παρήγορο είναι ότι η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης μετρά πλέον τον χρόνο της αντίστροφα».