Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Επιχείρηση σύλληψης 4 ατόμων που κατείχαν και διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας

 


Επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε., πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024, στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων (4) ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 45, 30, 25 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για –κατά περίπτωση- αποθήκευση, παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή οπλισμού και απείθεια.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εντόπισαν αρχικά τον 45χρονο να εξέρχεται από πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας και να επιβιβάζεται σε ταξί. Για την ακινητοποίησή του δραστηριοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν το ταξί και συνέλαβαν τον 45χρονο, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει πεζός.

Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς κρυμμένες στα γεννητικά του όργανα και στα οπίσθια τέσσερις (4) κάλτσες, στις οποίες είχε τοποθετήσει συνολικά -149- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους -253,4- γραμμαρίων.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία της ανωτέρω πολυκατοικίας, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην οικία, ο 25χρονος, προκειμένου να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι σε διπλανό εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Ακολούθησε έρευνα στην οικία, όπου βρέθηκαν επιπλέον ποσότητες κάνναβης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και ουσιών για την παρασκευή αυτής, καθώς και ζυγαριές ακριβείας, νάιλον συσκευασίες, μαχαίρια και φυσίγγια.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 3 κιλών και 832,4 γραμμαρίων,
  • κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού μικτού βάρους 1 κιλό και 496,7 γραμμάρια,
  • -2- μαχαίρια, γεμιστήρας, -15- φυσίγγια,
  • -2- κλειδιά οικίας,
  • 315 ευρώ,
  • -2- δοχεία και μπουκάλι που περιείχαν ουσία- πιθανόν συστατικό παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης,
  • πλήθος από νάιλον συσκευασίες,
  • -2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και
  • -6- κινητά τηλέφωνα.

Εκτιμάται ότι, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος σύμφωνα με την ποσότητα, το είδος και την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν, ανέρχεται στα -53.320- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Κύπρος: Απολύθηκε για ανάρμοστη συμπεριφορά ο Γενικός Ελεγκτής του Κράτους, Οδυσσέας Μιχαηλίδης

 


Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Κύπρου, με μια ιστορική απόφαση σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την άμεση απόλυση του Γενικού Ελεγκτή του Κράτους, Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά. Την απόλυση του είχε ζητήσει ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, για μια σειρά από λόγους που κατά την άποψη του υπέσκαπταν τον θεσμό που υπηρετούσε ο ίδιος αλλά και το Κράτος Δικαίου.

Το Δικαστικό Συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως τις απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα και αποφάσισε πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι παντελώς ανίκανος για να υπηρετεί στην θέση που βρίσκεται. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου και να απολύσει από σήμερα κιόλας τον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Θα πρέπει αν σημειωθεί πως ο Γενικός Ελεγκτής είναι θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα και διορίζεται άτομο το οποίο παραμένει στη θέση του μέχρι το 68ο έτος της ηλικίας του. Πρόκειται για ανεξάρτητο αξιωματούχο ο οποίος δεν μπορεί να αντικατασταθεί ή να απολυθεί, παρά μόνο από το Δικαστικό Συμβούλιο και μόνο αν διαπιστωθεί ανάρμοστη συμπεριφορά που τον καθιστά ανίκανο να εκτελεί τα καθήκοντα του.

Στον κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη αποδόθηκε συστηματική προσπάθεια υπόσκαψης του Γενικού Εισαγγελέα και άλλων θεσμών, τους οποίους παρουσίαζε ως διεφθαρμένους ή διαπλεκόμενους. Επίσης πολλές φορές υπερέβαινε τα όρια των καθηκόντων και εισερχόταν σε πεδία αρμοδιοτήτων άλλων αξιωματούχων εμφανιζόμενος ως ο μοναδικός πολέμιος της διαφθοράς.

Στον κ. Μιχαηλίδη αποδόθηκε απρεπής συμπεριφορά για τις συνεχείς αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τις οποίες άφηνε υπονοούμενα, ειρωνευόταν και εξευτέλιζε όποιον διαφωνούσε μαζί του.

Επίσης δεν έλαβε μέτρα και δεν διαχώρισε τη θέση του από σελίδα στο Facebook με τίτλο «Ομάδας Στήριξης Γενικού Ελεγκτή» η οποία εμφάνιζε την φωτογραφία του μέσα από αναρτήσεις, εξύβριζε και απειλούσε όσους διαφωνούσαν με τους χειρισμούς του κ. Μιχαηλίδη.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως φεύγει με ήσυχη τη συνείδησή του, ισχυριζόμενος πως υπήρξε συντονισμένη απόφαση φαγώματός του. « Ήρθα σε αντιπαράθεση με το σύστημα» είπε «και σήμερα το σύστημα διά της απόφασης του δικαστηρίου πέτυχε την καρατόμησή μου. Απολύθηκα ως ο χειρότερος Ελεγκτής, χειρότερος και από τον Ερωτοκρίτου (πρώην βοηθός Γενικός Εισαγγελέας που επίσης είχε απολυθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά)».

Για 4 χρόνια συνέχισε ο κ. Μιχαηλίδης «υπήρξε συντονισμένη προσπάθεια φαγώματός μου, τόσο από τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, όσο και τους Επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη. Προσπάθεια στην οποία εντάχθηκε ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης».


Πηγή



Αλωνίζουν οπλοφορώντας οι Αλβανοί - Πυροβολισμοί στον Κεραμεικό ένας τραυματίας

 


Αυξημένη η εγκληματικότητα με την πλειοψηφία των κακοποιών να είναι Ρομά και Αλβανοί. 

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στις 10:20, στον Κεραμεικό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., τρία άτομα πυροβόλησαν για άγνωστο λόγο έναν 36χρονο Αλβανό στο πόδι και έγιναν καπνός. 

Ο Αλβανός, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Στο σημείο βρέθηκαν έξι κάλυκες ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη. 



Ραγκούσης: Γυναίκα-στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τα κλάματα λόγω bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη

 



Και μισογύνης αποκαλύπτεται ότι είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ειδικά μετά τις μαρτυρίες της Νοτοπούλου και την μαρτυρία του Γιάννη Ραγκούση.

Επειδή σε σε εκλύει το αντίθετο φύλλο δεν σημαίνει ότι έχεις το δικαίωμα να του κάνεις bullying βγάζοντας το άχτι σου Στέφανε Κασσελάκη!!!!

Nέα καταγγελία για bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι οι αποκαλύψεις της Κατερίνας Νοτοπούλου δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, που σημαίνει ότι το έχει σύστημα ο Κασσελάκης.

«Όχι μόνο πιστεύω τη Νοτοπούλου αλλά να ειδοποιήσω ότι δεν είναι η μόνη που το υπέστη. Σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας γυναίκα στέλεχος έβαλε τα κλάματα για το γεγονός ότι υπέστη χυδαιότατo bullying ως εργαζόμενη για τον τομέα δράσης της, μέσα στο γραφείο της. Και αυτό έγινε πριν από 1-2 μήνες, μπροστά και ο κ. Κασσελάκης» είπε ο Γιάννης Ραγκούσης στον ΣΚΑΪ. 

Ο πρώην υπουργός είπε επίσης, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δρα και υλοποιεί σχέδιο de facto διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ. «Σήμερα έχει συγκληθεί σύσκεψη των think tanks υπό τον κ. Κασσελάκη ως πρόεδρος ενώ η ΚΕ έχει αποφασίσει την έκπτωσή του. Αποτελεί de facto διάσπαση που έρχεται ως αποτέλεσμα της τραμπικής λογικής και ρητορικής» σημείωσε.

«Για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται αποκλειστικά ο Κασσελάκης. Στα χέρια και στο στόμα του Κασσελάκη έφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά. Να δούμε αν θα είναι υποψήφιος. Αν θα είναι πιστεύω ότι δεν θα εκλεγεί αν και για μένα το θέμα είναι ότι ο κ. Κασσελάκης έχει εκπονήσει και υλοποιεί σχέδιο διάσπασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης» πρόσθεσε. 



«Σπίτι μου ΙΙ»: Περαιτέρω διευκολύνσεις για όσους υποβάλουν αίτηση συμμετοχής


 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη με αντικείμενο το πλέγμα δράσεων που υλοποιείται για την απόκτηση πρώτης κατοικίας και την αναβάθμιση του οικιστικού αποθέματος, με αιχμή τα νέα προγράμματα «Σπίτι μου 2» και «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», που συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εφαρμογή δύο περαιτέρω διευκολύνσεων για όσους υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο «Σπίτι μου 2».

  • Πρώτον, προκειμένου να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, επιλέξιμοι δεν θα είναι μόνο οι πολίτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και όσοι τα ικανοποιούσαν μεσοσταθμικά σε βάθος τριετίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα αποκλειστούν νοικοκυριά που κατάφεραν να αυξήσουν το εισόδημά τους ενώ στη μεγάλη εικόνα ανήκουν στις κοινωνικές ομάδες τις οποίες στοχεύουν τα προγράμματα απόκτησης στέγης.
  • Δεύτερον, στο νέο πρόγραμμα η προέγκριση που λαμβάνει κάθε αιτών στα πρώτα στάδια δεν θα εκπνέει λίγους μήνες αργότερα, αλλά θα παραμένει σε ισχύ έως την εξάντληση των διαθέσιμων πόρων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται η διαδικασία των ενστάσεων και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το μέγιστο δυνατό χρονικό περιθώριο ώστε να οριστικοποιήσουν την υπογραφή συμβολαίου για την αγορά σπιτιού.

Ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων σημείωσε:

  • Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου προγράμματος “Σπίτι μου”, μέσα από το οποίο παραπάνω από 9.000 συμπολίτες μας θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι πληρώνοντας ουσιαστικά μία δόση στεγαστικού δανείου χαμηλότερη από αυτή που θα πλήρωναν για ένα ενοίκιο για αντίστοιχο σπίτι, “χτίζουμε” και δρομολογούμε το πρόγραμμα “Σπίτι μου 2”, με 2 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικούς πόρους. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις αρχές Ιανουαρίου. Εκτιμούμε ότι θα ωφεληθούν περί τους 20.000 συμπολίτες μας και πιστεύω ότι συνιστά έναν πολύ σημαντικό πυλώνα της συνολικής πολιτικής της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσουμε τη στεγαστική κρίση».
  • Θέλω, επίσης, να προσθέσω την πολύ μεγάλη σημασία του προγράμματος «Αναβαθμίζω το Σπίτι μου», είναι το δεύτερο σκέλος των συγχρηματοδοτούμενων από το Ταμείο Ανάκαμψης προγραμμάτων για τη στέγαση. Μιλάμε για 400.000.000 ευρώ, έως 25.000 ευρώ άτοκο δάνειο -επαναλαμβάνω, άτοκο δάνειο- με περίοδο αποπληρωμής από τα 3 έως τα 7 χρόνια για δαπάνες ενεργειακής αναβάθμισης των σπιτιών, χωρίς ουσιαστικά εισοδηματικά κριτήρια και πολύ εύκολο στην εκταμίευσή του.


Το χαρτοφυλάκιο των Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού στον Έλληνα Επίτροπο Απόστολο Τζιτζικώστα


 


Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσίασε το νέο Σώμα των Επιτρόπων και τα χαρτοφυλάκιά τους. μετά τη συνάντησή της με τους προέδρους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ανέφερε:  «Ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα των αγαθών και των ατόμων. Ο Έλληνας Επίτροπος Απόστολος Τζιτζικώστας θα είναι επίσης υπεύθυνος για την κινητικότητα αγαθών και ανθρώπων. Αυτοί είναι βασικοί τομείς για την ανταγωνιστικότητά μας αλλά και για τις μεταβάσεις μας, για τη σύνδεση των ανθρώπων και την προώθηση των τοπικών οικονομιών. Θα καθοδηγήσει τις εργασίες για να διασφαλίσει ότι η Ευρώπη θα τηρήσει τους στόχους της που ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία».

Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του: Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη ικανοποίησή μου για το χαρτοφυλάκιο των Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, για το οποίο έχει επιλεγεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Να σας πω μερικά πράγματα που δεν γνωρίζετε:

  • Ο τίτλος και μόνο, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται ο Τουρισμός, είναι μεγάλη επιτυχία της χώρας μας.Καταφέραμε και πείσαμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο Τουρισμός αξίζει τον δικό του χώρο στις ευρωπαϊκές πολιτικές. Και ο χώρος του είναι ελληνικός, καθώς η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και μπορεί να συμβάλει με προτάσεις και πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση του βιώσιμου τουρισμού και της βελτίωσης των υποδομών.
  • Το χαρτοφυλάκιο αναδεικνύει επίσης τη γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας και της στρατηγικής της θέσης, ως χώρα-πύλη, για το εμπόριο, την ενέργεια και τη δικτύωση, τόσο προς τα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη, όσο και ως βορειοανατολικό άκρο της Μεσογείου. Αντανακλά την αναβάθμιση της θέσης της πατρίδας μας και τον σημαντικό ρόλο της στη διασυνδεσιμότητα και τις μεταφορές, ειδικά προς την ευρύτερη Βαλκανική, περιοχή που ακόμη απαιτεί ενίσχυση των υποδομών της, από τις οποίες θα επωφεληθεί η χώρα μας, αποκτώντας απρόσκοπτη σύνδεση με την Κεντρική Ευρώπη, τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα.
  • Το χαρτοφυλάκιο της Ελλάδας χειρίζεται σημαντικά έργα και κοινοτικούς πόρους, όπως το Connecting Europe Facility (CEF), το χρηματοδοτικό εργαλείο της Ε.Ε. για στρατηγικές επενδύσεις στα δίκτυα μεταφορών, την ενέργεια και τα ψηφιακά. Πρόκειται για το «ΕΣΠΑ των δικτύων». Ενδεικτικό της σημασίας το γεγονός ότι κατά την περίοδο 2021-2027 χειρίζεται πόρους της τάξης των 26 δισ. ευρώ για τον τομέα των μεταφορών αποκλειστικά και μόνο.
  • Κινητικότητα και συνδεσιμότητα δεν νοούνται χωρίς θαλάσσιες μεταφορές. Στις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου συμπεριλαμβάνεται και ο ναυτιλιακός κλάδος, κομβικής σημασίας για την Ελλάδα που αποτελεί παγκόσμια δύναμη στη Ναυτιλία.


Ψηφιακό Φροντιστήριο: ένα ακόμη βήμα για το σχολείο του μέλλοντος

 



Την πρώτη σύγχρονη (live) παράδοση του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου, για το μάθημα της Ιστορίας, παρακολούθησε χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ξεναγήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετάδοσης των μαθημάτων.

  • Στην πρώτη συνεδρία καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις. Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, η σύγχρονη (live) τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα.
  • Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές ανά την Ελλάδα.
  • Πέραν της ζωντανής υποστήριξης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων στους καθηγητές που τα διδάσκουν, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ο on-demand πυλώνας.
  • Στην πλήρη ανάπτυξή του, το on-demand σκέλος θα προσφέρει 2.500 εύληπτα μαγνητοσκοπημένα βίντεο παραδόσεων, καλύπτοντας το σύνολο της διδακτέας ύλης για 49 μαθήματα, από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου.Αυτή τη στιγμή καλύπτει το σύνολο της ύλης για Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του ψηφιακού φροντιστηρίου ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε:

  • Είναι μία σημαντική καινοτομία, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να δώσει σε μαθητές απομονωμένων χωριών, νησιών της πατρίδας μας που μπορεί να έχουν δυσκολία σε πρόσβαση σε κάποια συμπληρωματική παροχή παιδείας, να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα, το οποίο θα γίνεται, όπως είπες, από αποσπασμένους καθηγητές και αποσπασμένες καθηγήτριες.
  • Θα παρέχεται δωρεάν, θα υπάρχει η δυνατότητα της υποστήριξης από τη νοηματική και θα αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.


Τιμώρησαν τον πρωταθλητή Ευρώπης στο τζούντο - Τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του

 



Στην τεράστια καριέρα του στο τζούντο, ο Νεμάνια Μάιντοβ, μετρά 7 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κι άλλα τρία σε παγκόσμια.

Αυτό που έλειπε από τη συλλογή του ήταν το Ολυμπιακό μετάλλιο και του το στέρησε στο Παρίσι ο γίγαντας Θόδωρης Τσελίδης ο οποίος τον απέκλεισε στη φάση των 16. Ο Σέρβος τζουντόκα ήταν το μεγάλο φαβορί για το χρυσό κι ο αποκλεισμός του πέρα από τη επιβεβαίωση της αξίας του Έλληνα αθλητή ήταν ένα σοκ για τον ιδιο και τους συμπατριώτες του...

Ωστόσο σχεδόν ένα μήνα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων το σοκ έγινε ακόμη μεγαλύτερο για τον 28χρονο αθλητή ο οποίος ενημερώθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο ότι τιμωρείται με πεντάμηνο αποκλεισμό από κάθε δραστηριότητα (αγώνες, προπονητικά καμπ, προετοιμασία) γιατί έκανε τον σταυρό του, πριν και μετά το τέλος του αγώνα με τον Τσελίδη στο Παρίσι, με την δικαιολόγηση της παραβίασης του αγωνιστικού πρωτοκόλλου που αφορά την επίδειξη θρησκευτικών πεποιθήσεων.

H στιγμή που ο Nemanja Majdov κάνει το σταυρό του


Η IJF (International Judo Federation) έχει πλέον ένα πολύ αυστηρό αγωνιστικό πρωτόκολλο σε θέματα συμπεριφοράς και όντως απαγορεύει ρητά από τη στιγμή που ο αθλητής θα εμφανιστεί για να αγωνιστεί την οποιαδήποτε ενέργεια αφορά την πολιτική ή την θρησκεία.

Ο Μάιντοβ το γνώριζε αυτό και πολύ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες είχε συμμετάσχει σε δύο διεθνή τουρνουά, όπου και πάλι τόσο πριν μπει όσο και αποχωρώντας από τον αγωνιστικό χώρο έκανε τον σταυρό του, λαμβάνοντας ισάριθμες προειδοποιήσεις από τη Διεθνή Ομοσπονδία. Βλέπετε, ο έμπειρος τζουντούκα κατάγεται από το σερβικό κομμάτι της Βοσνίας, καθώς έχει γεννηθεί στο Ίστοτσνο μία μικρή πόλη κοντά στο Σαράγεβο. Κι η γενέτειρα του είναι ακριβώς απέναντι από το Σαράγεβο με τον ίδιο σε μικρή ηλικία να απορεί για τη διαχωριστική γραμμή που ξεχώριζε το βοσνιακό κομμάτι της χώρας από το σερβικό. 

Ο Μάιντοβ δεν έζησε τον εμφύλιο αλλά μεγάλωσε βιώνοντας έντονα τα σημάδια του και δεν έκρυψε ποτέ την πιστή του κάνοντας πάντα τον σταυρό του σε κάθε αγώνα που συμμετείχε... Κι όταν ταξίδεψε στο Παρίσι ήξερε ότι στην τρίτη παραβίαση του πρωτοκόλλου θα ακολουθούσε τιμωρία όπως και έγινε με τον ίδιο να ενημερώνει για την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Πέρα όμως από την είδηση της τιμωρίας του ο Σέρβος ξεκαθάρισε πως όποιες συνέπειες κι αν έχει να αντιμετωπίσει δεν πρόκειται να αλλάξει στάση και μετά την επιστροφή του στη δράση, κάτι που έδειξε και με την επιστολή του στη Διεθνή Ομοσπονδία όπου πολύ απλά δεν ζήτησε συγγνώμη καθώς θεωρεί ότι δεν έκανε κάτι κακό.



Αναλυτικά στο ποστάρισμα του ο Μάιντοβ αναφέρει:

«Πριν από 15 ημέρες, έλαβα ειδοποίηση ότι έχω τιμωρηθεί με αποκλεισμό 5 μηνών από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τζούντο (IJF) λόγω παραβίασης των θρησκευτικών τους κωδίκων. Συγκεκριμένα, για το ότι έκανα το σταυρό μου κατά την είσοδό μου στον αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μου απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε όλα τα τουρνουά, τα καμπ και τις προετοιμασίες.

Η αλήθεια είναι πως, στην απολογητική επιστολή προς την πειθαρχική επιτροπή, δεν ήθελα να ζητήσω συγγνώμη για το ότι έκανα το σταυρό μου και δήλωσα ότι δεν το έκανα, ούτε θα το κάνω ποτέ, παρόλο που δεν γνώριζα πόσο μεγάλη θα μπορούσε να είναι η τιμωρία.

Ο Θεός μου έδωσε τα πάντα, τόσο στην προσωπική μου ζωή όσο και στην καριέρα μου, και για εμένα είναι το νούμερο ένα, και είμαι περήφανος γι' αυτό. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάντα θα τον δοξάζω και θα τον ευχαριστώ.

Τίποτα καινούργιο για μένα προσωπικά, απλά μια νέα σελίδα στην καριέρα μου και μια νέα εμπειρία ζωής. Λυπάμαι όμως που ένα τόσο όμορφο και δύσκολο άθλημα όπως το τζούντο έχει καταντήσει έτσι.

Ο Θεός μου χάρισε μια σπουδαία καριέρα, με 7 ευρωπαϊκά και 3 παγκόσμια μετάλλια. Όταν ξεκινούσα, ονειρευόμουν να κερδίσω έστω ένα από αυτά τα μεγάλα μετάλλια και να κάνω περήφανους τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, η οποία θυσίασε τα πάντα για την καριέρα μου. Μου έδωσαν τόσα πολλά, χρεώθηκαν για να φτάσω εδώ και δεν μπορώ απλά να σκύψω το κεφάλι σε μια τέτοια απαίτηση.

Θα ξεκουραστώ μέχρι να λήξει η τιμωρία μου και μετά θα επιστρέψω με τη βοήθεια του Κυρίου μας για μια νέα αρχή και νέες νίκες. Σας αγαπώ όλους, Νεμάνια Μάιντοβ».

Αμέσως μόλις εμφανίστηκε το συγκεκριμένο ποστάρισμα το διαδίκτυο πήρε φωτιά με τον έναν μετά τον άλλον τους Σέρβους αθλητές (παλαίμαχους και εν ενεργεία) να εκφράζουν τη συμπαράσταση τους (ανάμεσα τους ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ολυμπιονίκης του βόλεϊ Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς, ο άσος του βολεϊκού Ολυμπιακού Μπάτα Ατανασίεβιτς, ο μπασκετμπολίστας του Αμαρουσία Ραντούλοβιτς), όπως και ξένοι συναθλητές του, την ίδια ώρα που τα ΜΜΕ της Σερβίας έκαναν λόγω για πρωτοφανή δίωξη λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ο πεντάμηνος αποκλεισμός του Μάιντοβ ακούγεται πολύ αυστηρός ωστόσο στην πραγματικότητα ο Σέρβος δεν χάνει καμία σημαντική διογάνωση, καθώς τα επόμενα μεγάλα τουρνουά είναι προγραμματισμένα για τον Μάιο του 2025...

Με τον ίδιο όμως να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να κάνει τον σταυρό του και να ευχαριστεί τον Θεό, το ερώτημα είναι αν η Διεθνής Ομοσπονδία συνεχίσει αυτή τη σκληρή στάση που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσει...


Πηγή



Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον Κασσελάκη το πόθεν έσχες του

 



Ο τυχοδιώκτης Στέφανος Κασσελάκης κοροιδεύει εδώ και μήνες με το πόθεν έσχες του και έχει αφήσει πολλά ερωτηματικά για το οικονομικό παρελθόν του.

Σαφές μήνυμα προς την πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη είναι η απόφαση της Πολιτικής  Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά τους εν δυνάμει υποψήφιους για τη θέση του προέδρου του κόμματος στις εκλογές που τελικά θα πραγματοποιηθούν.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Γραμματεία αποφασίστηκε να τεθούν 4 προϋποθέσεις, η μία εκ των οποίων προβλέπει την κατάθεση στο κόμμα του πόθεν έσχες του υποψήφιου για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία που ανοίγει. 

Οι προϋποθέσεις εκτός του πόθεν έσχες

- Να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο

- Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο

- Να αποδέχονται το καταστατικό και να αποδέχονται και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Το θέμα του πόθεν έσχες τέθηκε, όπως όλα δείχνουν, με αφορμή την υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν είχε προβεί στις απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες μετά την ανάληψη της προεδρίας του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά επιχείρησε να εμφανίσει ένα μπακαλόχαρτο ως πόθεν έσχες σε ένα σόου που έστησε πριν από τις ευρωεκλογές.

Από τότε που έκανε το σώου δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο πόθεν έσχες και που τα βρήκες, και εάν είναι νόμιμες οι εταιρίες σου.

Το γεγονός ότι ζητούν το πόθεν έσχες να κατατεθεί στο κόμμα έχει και αυτό τη σημασία του προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επικαλεστεί ο Στέφανος Κασσελάκης την κατάθεσή του αρμοδίως.

Σε κάθε περίπτωση, τα ονόματα αυτών που ακούγονται ως εν δυνάμει υποψήφιοι για αρχηγοί δεν έχουν ανάλογα προβλήματα δεδομένου ότι ως αιρετοί καταθέτουν κάθε χρόνο πόθεν έσχες. Ως εκ τούτου, η ως άνω προϋπόθεση δείχνει Στέφανο Κασσελάκη



ΝΥΤ: το Ισραήλ παγίδευσε με εκρηκτικά βομβητές που αγόρασε η Χεζμπολάχ από την Ταϊβάν

 


Αξιωματούχοι των ΗΠΑ και άλλων χωρών δήλωσαν στην εφημερίδα New York Times ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ κατάφεραν να παγιδεύσουν με μικρές ποσότητες εκρηκτικής ύλης βομβητές που αγόρασε το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ από την Ταϊβάν και τις πυροδότησαν χθες Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 9 ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν 2.800 άλλους, από τους οποίους οι 200 είναι σοβαρά.

Οι πηγές της εφημερίδας, που ζήτησαν ανωνυμία, έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες για την άνευ προηγουμένου επιχείρηση αυτή, την ευθύνη για την οποία το λιβανικό σιιτικό κόμμα επέρριψε ήδη στο Ισραήλ.

Οι μικρές συσκευές της κατασκευάστριας Gold Apollo της Ταϊβάν παγιδεύτηκαν από τις ισραηλινές υπηρεσίες προτού φθάσουν στον Λίβανο, σύμφωνα με τις πηγές.

Μερικές δεκάδες γραμμάρια εκρηκτικής ύλης —ως και 57 γραμμάρια— τοποθετήθηκαν πλάι στην μπαταρία των βομβητών αυτών, μαζί με πυροκροτητές, διευκρινίζεται στο δημοσίευμα.

Στις 15:30 στον Λίβανο μήνυμα που έμοιαζε να εστάλη από την ηγεσία της Χεζμπολάχ έφθασε στις συσκευές, κάνοντάς τις να ηχήσουν για αρκετά δευτερόλεπτα, και κατόπιν πυροδοτήθηκαν τα εκρηκτικά, σύμφωνα με τις πηγές.

Πάνω από 3.000 δείγματα, κυρίως του μοντέλου AP924, είχαν παραγγελθεί από το λιβανικό κίνημα στην εταιρεία Gold Apollo της Ταϊβάν, πάντα κατά τους NYT.

Οι πληροφορίες της αμερικανικής εφημερίδας συνάδουν με τη θεωρία, που διατύπωσαν αρκετοί ειδικοί χθες, κατά την οποία οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες μπόρεσαν να παρεισφρήσουν στην αλυσίδα εφοδιασμού της Χεζμπολάx και να σχεδιάσουν την ενέργεια.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο λιβανικό κίνημα τόνισε νωρίτερα χθες ότι «οι βομβητές που εξερράγησαν ήταν μέρος παρτίδας η οποία αγοράστηκε πρόσφατα από τη Χεζμπολάx, αποτελούμενης από 1.000 κομμάτια», και κατ’ αυτήν υπέστησαν «πειρατεία στην πηγή».