Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Ψηφιακό Φροντιστήριο: ένα ακόμη βήμα για το σχολείο του μέλλοντος

 



Την πρώτη σύγχρονη (live) παράδοση του δωρεάν ψηφιακού φροντιστηρίου, για το μάθημα της Ιστορίας, παρακολούθησε χθες το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και ξεναγήθηκε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μετάδοσης των μαθημάτων.

  • Στην πρώτη συνεδρία καταγράφηκαν 4.000 ταυτόχρονες συνδέσεις. Σε πρώτη φάση προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, με τη συνδρομή 79 καθηγητών. Στην ολοκληρωμένη εκδοχή της, η σύγχρονη (live) τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα.
  • Το ψηφιακό φροντιστήριο είναι μία από τις 11 αλλαγές που εισάγονται φέτος στην εκπαίδευση, προσφέροντας ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές ανά την Ελλάδα.
  • Πέραν της ζωντανής υποστήριξης για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων στους καθηγητές που τα διδάσκουν, ενώ έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία και ο on-demand πυλώνας.
  • Στην πλήρη ανάπτυξή του, το on-demand σκέλος θα προσφέρει 2.500 εύληπτα μαγνητοσκοπημένα βίντεο παραδόσεων, καλύπτοντας το σύνολο της διδακτέας ύλης για 49 μαθήματα, από την Ε’ Δημοτικού έως τη Γ’ Λυκείου.Αυτή τη στιγμή καλύπτει το σύνολο της ύλης για Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου.

Αφού ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του ψηφιακού φροντιστηρίου ο Πρωθυπουργός μεταξύ άλλων δήλωσε:

  • Είναι μία σημαντική καινοτομία, η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία προκειμένου να δώσει σε μαθητές απομονωμένων χωριών, νησιών της πατρίδας μας που μπορεί να έχουν δυσκολία σε πρόσβαση σε κάποια συμπληρωματική παροχή παιδείας, να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα ποιοτικό συμπληρωματικό μάθημα, το οποίο θα γίνεται, όπως είπες, από αποσπασμένους καθηγητές και αποσπασμένες καθηγήτριες.
  • Θα παρέχεται δωρεάν, θα υπάρχει η δυνατότητα της υποστήριξης από τη νοηματική και θα αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου