Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη

 



Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη συμπλοκή αστυνομικών με διαδηλωτές και την άσκηση βίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιόποινων πράξεων.

Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διατάξει και η ίδια έρευνα για την αντίδραση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Συνολικά, προσήχθησαν 11 διαδηλωτές σε βάρος των οποίων, όπως ανακοίνωσε η ΓΑΔΑ, σχηματίζεται δικογραφία.



Όταν αριστερά μέσα κατηγορούσαν :ΣΥΡΙΖΑίικη αστυνομική βία και αυταρχισμός

 


6 Δεκεμβρίου 2017 εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική του «καρότου και του μαστιγίου». Ενδιαφέρεται δήθεν για τους φτωχούς, ενώ η ίδια, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, βαθαίνει με την αντιλαϊκή πολιτική τη φτώχεια και ταυτόχρονα μοιράζει ψίχουλα με το «κοινωνικό μέρισμα». Από την άλλη, εφαρμόζει αστυνομική βία και καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους, που αγωνίζονται για τις θέσεις εργασίας, για αυξήσεις στο μεροκάματο και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των οικογενειών τους. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η διαμαρτυρία – γλέντι έξω από «Market In» στα Γιάννενα, που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων, οι οποίοι διεκδικούν να παραμείνουν και να δουλέψουν στο κατάστημα. Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι απλήρωτοι από το Φλεβάρη του 2016, δηλαδή εδώ και 18 μήνες, και έχουν δεχτεί την ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας. Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας αστυνομικές δυνάμεις και μεθόδους που θυμίζουν άλλες εποχές, βαθιά αντιδραστικές, την επόμενη μέρα από τη διαμαρτυρία, εισέβαλε και συνέλαβε εργαζόμενους στα σπίτια τους, με τις κατηγορίες «της διατάραξης εργασιακής ειρήνης», «της υποβάθμισης του περιβάλλοντος». Συνέλαβαν οικογενειάρχες μπροστά στα μάτια των παιδιών τους, ενώ νέες συλλήψεις έγιναν και στη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στο ίδιο κατάστημα. Το «έγκλημα» των εργαζομένων και όσων τους συμπαραστέκονται ήταν η διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία και των δεδουλευμένων τους.

Την τακτική της καταστολής ακολούθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, σε βάρος φοιτητών και εργαζομένων στις φοιτητικές εστίες. Ξυλοφορτώθηκαν και τραυματίστηκαν από την αστυνομία φοιτητές που διαμαρτύρονταν, μετά από κάλεσμα του Συντονιστικού των συλλόγων των φοιτητικών εστιών και με τη στήριξη του ΜΑΣ για τις πιο ζωτικές ανάγκες τους, όπως φαγητό, ζεστό νερό, θέρμανση. Η προκλητική και βάναυση επίθεση ενάντια σε νέους ανθρώπους, που διεκδικούν τα αυτονόητα, αποδεικνύει τον σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για ένταση της αστυνομικής βίας και καταστολής, απέναντι σε όποιον αμφισβητεί την αντιλαϊκή της πολιτική. Αυτό επιβεβαίωσε και η κάλυψη που έδωσε στις κατασταλτικές δυνάμεις κρανοφόρων ο υπουργός Νίκος Τόσκας, δηλώνοντας ότι οι αστυνομικοί «αμυνόμενοι» (!) έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, μέσα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας, ενάντια σε όσους αντιδρούν στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας με τους πλειστηριασμούς. Γνωρίζουν όλοι ότι η ρίψη χημικών σε κλειστούς χώρους είναι πιο επικίνδυνη από τη χρήση τους σε ανοιχτούς χώρους, καθώς στους κλειστούς χώρους μπορεί να σημαίνει και άμεσο θάνατο.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσες μάσκες και αν χρησιμοποιεί, δεν μπορεί να κρύψει τη στήριξή της στο κεφάλαιο. Η πολιτική της είναι αντιλαϊκή και για να συνεχίσει την εφαρμογή της θα εντείνει την καταστολή για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα και να επιβάλει το δόγμα «νόμος και τάξη». Επιδίωξή της είναι η διευκόλυνση των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με χαμηλούς και καθηλωμένους μισθούς, για να αυξάνουν την κερδοφορία τους. Ο λαός πρέπει να οργανώσει τη δική του πάλη και να δώσει τη δική του μαζική απάντηση στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις, αντιστεκόμενος στην αστυνομοκρατία, στην καταστολή και τον κυβερνητικό αυταρχισμό. Να συμμετάσχει μαζικά με το ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.


Πηγή: Ριζοσπάστης



Όταν η ΕΦΣΥΝ κατηγορούσε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για αστυνομική βία


 

Τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούσε την καταστολή για να επιβληθεί, χωρίς να υπάρχει σχέδιο και στημένες συγκεντρώσεις που ήθελαν να προκαλέσουν όξυνση και αποσταθεροποίηση όπως συμβαίνει τώρα με οργανωμένο ακροαριστερό σχέδιο.

17.7.2015 ΕΦΣΥΝ :Πρώτη φορά... αριστερή καταστολή

Αυτούσιο το άρθρο :

Σε πρωτοφανείς εκδηλώσεις βίας και παρανομίας από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. κατέφυγαν το βράδυ της Τετάρτης μονάδες των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών που είχαν ήδη συλληφθεί κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και βρίσκονταν πια στα χέρια της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των συλληφθέντων μέσω των δικηγόρων τους.

Εναν διαδηλωτή τον κράτησαν μέσα στην κλούβα και τον χτυπούσαν με μανία. Διαδηλωτές που είχαν συλληφθεί και παρακολουθούσαν το όργιο βίας μέσα από τα περιπολικά που βρίσκονταν δίπλα είχαν σοκαριστεί και παρακαλούσαν τους αστυνομικούς να περιμένουν λίγο, φοβούμενοι για τα χειρότερα, αν φύγουν και αφήσουν μόνη την κλούβα. Αλλά το ξύλο συνεχίστηκε σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη ΓΑΔΑ. Και μέσα στο κτίριο του αρχηγείου η βία όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά πήρε τη μορφή βασανιστηρίων.

Σε μια ομάδα προσαχθέντων, οι αστυνομικοί τούς ζήτησαν να στοιχηθούν ο ένας πίσω από τον άλλο, τεντώνοντας τα χέρια μέχρι τον ώμο του μπροστινού, και τότε τους κατάφερναν βίαια χτυπήματα με κλομπ στα χέρια. Σε άλλη παραλλαγή του βασανιστηρίου τούς ζητούσαν να φέρουν τα χέρια στη μύτη και τότε τους χτυπούσαν με το κλομπ στα πλευρά. «Τι ψήφισες ρε; ΣΥΡΙΖΑ;» τους ρωτούσαν και χτυπούσαν ανελέητα.

«Οι ενέργειες των αστυνομικών συνιστούν υπόδειγμα βασανιστηρίων. Πρόκειται για κακουργηματικές πράξεις που επιφέρουν μηνύσεις για βασανισμό. Και μόνο στο άκουσμα των αναφορών, ο εισαγγελέας θα έπρεπε να διατάξει έρευνα», λέει στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος Αντωνία Λεγάκη.

Υστερα από σχεδόν επτά μήνες που βρίσκεται στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της διαμαρτυρίας εναντίον της κρατικής καταστολής, το ερώτημα δεν μπορεί να είναι πια μόνο τι συγκεκριμένα μέτρα έχει πάρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να εξαλείψει τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και παρανομίας στην αστυνομία, αλλά αφορά κεντρικά την πολιτική της κυβέρνησης.

Η εκδήλωση τυφλής βίας εκ μέρους της αστυνομίας υπαγορεύεται από τον εκβιασμό των δανειστών; Την καλύπτει ο πρωθυπουργός; Η απάντηση θα φανεί μέσα από τα μέτρα που θα πάρει αφενός για να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει τιμωρία για τα γεγονότα της Τετάρτης και αφετέρου για να μην επαναληφθούν επί πρωθυπουργίας του παρόμοια φαινόμενα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της Τετάρτης περιλαμβάνονται ο Μάνθος Ταβουλάρης, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου Αττικής, και ο Μιχάλης Γκοντούμας, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ιδρύματος για το Παιδί «Η Παμμακάριστος».

Συνολικά οκτώ διαδηλωτές παραπέμπονται στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο κατηγορούμενοι για εμπρησμό, απρόκλητη απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, απείθεια και εξύβριση.

Πέντε διαδηλωτές παραπέμπονται στον ανακριτή κατηγορούμενοι για τα κακουργήματα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ανθρώπους και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας έβγαλε η ΑΔΕΔΥ, αναφερόμενη σε αναίτιες προσαγωγές, συλλήψεις, ξυλοδαρμούς και χημικά «με στόχο την τρομοκράτηση των διαδηλωτών και τη διάλυση της συγκέντρωσης».

Την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την «απόσυρση όλων των κατασκευασμένων κατηγοριών εις βάρος τους» ζητά ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής. Την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ζητά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας πως δεν θα επιτρέψει «την επιστροφή στο δόγμα “Νόμος και Τάξη” της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά».

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες χαρακτηρίζει το ΚΚΕ (μ-λ) το όργιο καταστολής, «μήνυμα που θέλει να εμπεδώσει ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζονται γρήγορα και είναι έτοιμοι να περάσουν με κάθε μέσο τη συμφωνία».

Δυσάρεστη έκπληξη προκάλεσε άλλωστε η ανακοίνωση στους σταθμούς του Μετρό το πρωί της Τετάρτης, ότι με εντολή της Αστυνομίας ο σταθμός Συντάγματος θα μείνει κλειστός για λόγους ασφαλείας κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης. Η εντολή ανακλήθηκε νωρίς το απόγευμα και τελικά ο σταθμός λειτούργησε κανονικά, έκλεισε όμως κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.


Πηγή



Μαργαρίτης Σχοινάς: Η Ελλάδα κάνει ένα θαύμα, οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη


 

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την επίσκεψή του στις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, μαζί με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια μικρή χώρα, αλλά «κάνει ένα θαύμα και οι ΚΟΜΥ είναι σύμβολο μιας Ευρώπης που είναι κοντά στον πολίτη όπου κι αν ζει»:

«Αυτά τα 500 οχήματα επισκέπτονται όλη τη χώρα κάνουν τεστ και συμμετέχουν στον εμβολιασμό και αποτελούν ό,τι πιο καλοξοδεμένο θα μπορούσε να κάνει η Ευρωπαϊκή Ενωση με τα χρήματά της». Η μάχη κατά της πανδημίας συνεχίζεται, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε, πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη βρίσκεται δίπλα στην Ελλάδα έστειλε ο κ. Σχοινάς από τη Λέρο κατά την επιθεώρηση των δομών φιλοξενίας μεταναστών, συνοδευόμενος από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Η νέα δομή χρηματοδοτείται κατά 100% από την Ε.Ε. και θα λειτουργεί με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα: «Η σημαντική μείωση των ροών επιτρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Η Ευρώπη δίπλα στην Ελλάδα» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Σχοινάς.



Μόνο e-μεταβιβάσεις ακινήτων από Ιούνιο


 

Μόνο ηλεκτρονικές θα είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων από την 1η Ιουνίου 2021 και μετά. Ωστόσο, από τώρα μέχρι και την 31η Μαΐου 2021 οι μεταβιβάσεις μπορούν να γίνονται είτε με τον παραδοσιακό τρόπο είτε με την ηλεκτρονική μέθοδο.

Οι ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις θα γίνονται μέσα από νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myProperty, η οποία βρίσκεται στο myproperty.aade.gov.gr.

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών μεταβιβάσεων ακινήτων, οι οποίες θα διεκπεραιώνονται στο γραφείο του συμβολαιογράφου, αφορά μόνο τις αρχικές δηλώσεις και όχι τις τροποποιητικές ή άλλες δηλώσεις, για τις οποίες θα ισχύει η παραδοσιακή χειρόγραφη μέθοδος.

Τα 9 βήματα της υποβολής της δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου και πληρωμής του φόρου έχουν ως εξής:

Ο συμβολαιογράφος συντάσσει τη δήλωση για λογαριασμό αγοραστή και πωλητή.

Η δήλωση αποστέλλεται στη θυρίδα αγοραστή και πωλητή στο myTaxisnet.

Ο αγοραστής και ο πωλητής αποδέχονται τη δήλωση.

Η δήλωση υποβάλλεται αυτόματα και βεβαιώνεται ο φόρος.

Ο συμβολαιογράφος ενημερώνεται αυτόματα για την υποβολή της δήλωσης.

Ο αγοραστής πληρώνει τον φόρο ψηφιακά (με κάρτα ή web banking).

Το Taxis ενημερώνεται για την πληρωμή του φόρου.

Το αποδεικτικό καταβολής αναρτάται στο myProperty για συμβολαιογράφο και αγοραστή.

Ο συμβολαιογράφος αναρτά το συμβόλαιο στo myProperty.



Περί τα 80.000 κτίρια θα ενταχθούν στο νέο Εξοικονομώ εντός του 2021

 



Με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ και στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση 80.000 κτιρίων θα προκηρυχθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2021 το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ - Αυτονομώ» ενώ θα ακολουθήσει στο τέταρτο τρίμηνο του έτους η εφαρμογή του προγράμματος «Ηλέκτρα» για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του Δημοσίου.

Το νέο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου (2021 - 2027) και από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πραγματοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας σε ετήσια βάση θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του ΕΣΕΚ για βελτίωση το έτος 2030 ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 38%, ώστε η τελική κατανάλωση ενέργειας να είναι μικρότερη από αυτήν του 2007. O αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Στόχος για το 2030 αφορά βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά τουλάχιστον 32,5%».

Για τα κτίρια του Δημοσίου προβλέπεται η αναβάθμιση του 3% του συνολικού εμβαδού των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης (περίπου 5.400 τ.μ.) στην οποία θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (ESCOs).




Σε δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

 


Στο πλαίσιο της αποκατάστασης της εύρυθμης λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπέρ του συμφέροντος των πολιτών, τέθηκε από την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 έως την Πέμπτη 18 Μαρτίου, σε δημόσια διαβούλευση το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών». Οι βασικές αλλαγές που επιφέρει το Σχέδιο Νόμου συνοψίζονται στα παρακάτω:

Επαναφορά της 5ετούς θητείας. Οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που θα εκλεγούν τον Οκτώβριο του 2023, θα έχουν πλήρη πενταετή θητεία.

Μείωση του αριθμού των μελών των δημοτικών συμβουλίων, των συμβουλίων δημοτικής κοινότητας και των περιφερειακών συμβουλίων.

Το όριο εκλογής από τον πρώτο γύρο τίθεται στο 43% συν μία ψήφο.

Τίθεται όριο 3% για το δικαίωμα εκλογής δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου, το οποίο είναι ευθυγραμμισμένο με το ισχύον στις βουλευτικές εκλογές και ανεξάρτητο από τον αριθμό των μελών του.

Εξασφαλίζεται η εκλογή των 3/5 των μελών του συμβουλίου στον νικητή των εκλογών.

Τίθεται καταληκτική ημερομηνία η 31η Αυγούστου για την κατάρτιση και δήλωση των συνδυασμών ώστε να υπάρχει πλήρης έλεγχος των εκλογικών δαπανών και να είναι εγκαίρως στο εκλογικό σώμα γνωστοί οι υποψήφιοι.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έρχεται σε ουδέτερο πολιτικά χρόνο, μακριά από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές βάζοντας οριστικά τέλος στην ακυβερνησία και την αναποτελεσματικότητα, υλοποιώντας παράλληλα μια ρητή προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.



Ενισχύσεις 7,3 δισ. ευρώ από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

 


«Τρέχουν» οι πληρωμές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, ενώ ανοικτή θα παραμείνει η πλατφόρμα έως τις 16 Μαρτίου 2021, για την αποδοχή των ποσών από όλους τους δικαιούχους που έως τώρα ανέρχονται σε 286.181. Μέσω αυτής της φάσης πρόκειται να διατεθούν 500 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ενισχύσεων από τους 6 κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να ανέρχεται στα 7,3 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ωφελούμενων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, έως και την πέμπτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής, ανέρχονταν σε 544.591 από τους οποίους ένα μεγάλο ποσοστό συμμετείχε σε 2 ή και περισσότερους κύκλους.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει και τη μη επιστροφή του 50% των ενισχύσεων που έλαβαν επαγγελματίες και επιχειρήσεις στους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας, όπως έγινε και στους επόμενους, αλλά με βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Αναλυτικότερα, τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι:

Στον πρώτο στον πρώτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ενισχύθηκαν 52.490 επαγγελματίες και επιχειρήσεις με το ποσό των 601,813 εκατ. ευρώ

Στον δεύτερο κύκλο ενισχύθηκαν 89.732 επαγγελματίες και επιχειρήσεις με το ποσό των 1,259 δισ. ευρώ

Στον τρίτο κύκλο ενισχύθηκαν 101.522 δικαιούχοι με το ποσό των 1,510 δισ. ευρώ

Στο τέταρτο κύκλο οι ενισχύσεις έφθασαν στα 2,174 δισ. ευρώ για 447.041 επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Στον πέμπτο κύκλο το ύψος των ενισχύσεων ήταν 1,225 δισ. ευρώ για 359.691 επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή 6 δικαιούχοι μέχρι στιγμής είναι 286.181 επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ποσό ύψους 500 εκατ. ευρώ



Γνωστός αντιεξουσιαστής ο δήθεν αθώος πολίτης, με οργανωμένο σχέδιο περιμένουν το λάθος

 


Η βία από όπου και εάν προέρχεται πρέπει να καταδικάζεται και να έχουν συνέπειες οι εμπλεκόμενοι, αυτό ισχύει και στις πορείες των συντρόφων αντιεξουσιαστών του Αλέξη Τσίπρα, ακροαριστερή βία που ποτέ δεν έχει καταδικάσει.

Η ανάγκη νέου αφηγήματος από τον πολιτικά τελειωμένο Αλέξη Τσίπρα είναι επιτακτική και επενδύει σε όξυνση διοργανώνοντας τα πάντα.

Η νέα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για να κάνει αντιπολίτευση είναι "αστυνομική βία"την οποία φρόντίζει με καλά οργανωμένο σχέδιο να προκαλέσει αμολώντας συντρόφους και την νεολαία του κόμματος.

Τις τελευταίες ημέρες η ΕΛ.ΑΣ. προκαλείται με πολλούς τρόπους, δέχεται επιθέσεις , αιφνιδιασμούς και "ελέγχους" από ομάδες κακοποιών αντιεξουσιαστών, και όλοι οι ακροαριστεροί με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στο λάθος.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστατεί και οργανώνει διάφορες ενέργειες κλιμάκωσης, άθλιων ενεργειών και προκλήσεων περιμένοντας το λάθος.

Δεν είναι τυχαίο που η συνέλευση κατοίκων της περιοχής είναι μια οργάνωση ακροαριστερών που κινήθηκε οργανωμένα και με σχέδιο να προκαλέσει για να γίνει το λάθος.



Δεν είναι τυχαίο που αυτόπτης που παίζει στα κανάλια είναι ακροαριστερός της συγκεκριμένης συνέλευσης και λέει το ποιήμα όπως πρέπει να το πει βάση σχεδίου.



Τα συνθήματα υπέρ του τρομοκράτη εκτελεστή Κουφοντίνα μόνο αθώους πολίτες που βγήκαν βόλτα δεν χαρακτήριζαν 



Και το θέμα της ημέρας, το "θυμα"  Α.Μ. είναι μέλος του ρουβίκωνα  γνωστός σεσημασμένος με πλούσια συμμετοχή σε "αθώες οικογενειακές συγκεντρώσεις", ανήκει στην "ταξική αντεπίθεση", έχει συμμετάσχει και σε άλλες συγκεντρώσεις υπέρ του δολοφόνου Κουφοντίνα. Αποπειράθηκε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού στην χθεσινή συγκέντρωση.

Όποιος και εάν ήταν η αστυνομία δεν έπρεπε να τον χτυπήσει, έπρεπε να τον δεσμεύσει και να τον οδηγήσει στην ΓΑΔΑ ώστε να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη. Κατά τα άλλα μόνο αθώοι πολίτες δεν ήταν όσοι προκάλεσαν τα στημένα επεισόδια.



«Άντεξε» η ελληνική οικονομία το δύσκολο 2020



Hπιότερη από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, αλλά και των περισσότερων αναλυτών, ήταν η ύφεση το 2020, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα, κάτι που εξασφαλίζει ένα καλύτερο ξεκίνημα για την ανάκαμψη το 2021.

Η υποχώρηση του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 8,2%, έναντι πρόβλεψης της κυβέρνησης για 10,5% και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις πρόσφατες χειμερινές της προβλέψεις για 10%. Το ΑΕΠ σε όρους όγκου ανήλθε σε 168,5 δισ. ευρώ έναντι 183,6 δισ. ευρώ το 2019. Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι:

Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών εμφανίζονται μειωμένες στο σύνολο του έτους κατά 21,7%.

Οι εισαγωγές είναι μειωμένες κατά 6,8%.

Η κατανάλωση ήταν μειωμένη κατά 3,4%, με τα νοικοκυριά να πρωταγωνιστούν με μείωση 5,2% και τη γενική κυβέρνηση να αντισταθμίζει, κάπως, το αποτέλεσμα με αύξηση κατανάλωσης 2,7%.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης: «Παρά τη μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό, τα στοιχεία του ΑΕΠ που δημοσιοποιήθηκαν καταδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία επέδειξε μεγαλύτερη αντοχή από ό,τι πολλοί ανέμεναν το 2020. Μαζί με τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού, διαλύουμε στερεότυπα. Η Ελλάδα είναι στον δρόμο της επιτυχίας και θα επιτύχει».

Διαψεύδουν τις επί ένα χρόνο καταστροφολογικές «προβλέψεις» του κ. Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη.



Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 262 καταγγελίες για αστυνομική βία


 


Ο σεβασμός του κράτους δικαίου δεν είναι αλα καρτ και όλοι πρέπει να στέκονται απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία από αστυνομικό όργανο, εκτός και εάν το προκαλούν οι ίδιοι για να οξυνθούν τα πράγματα.

Αναφορικά με τις καταγγελίες πολιτών και πολιτικών κομμάτων για φαινόμενα αστυνομικής βίας, η ελληνική πολιτεία έχει δημιουργήσει από το 2011 μηχανισμό για τον έλεγχο αυθαιρεσιών.

Ενδεικτικό είναι ότι κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν 262 περιπτώσεις καταγγελίας για την ΕΛ.ΑΣ χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την εξέλιξη τους.





Προκαλέστε του αστυνομικούς η εντολή στην Νέα Σμύρνη σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα

 


Σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα ήταν τα οργανωμένα επεισόδια από την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερούς και αντιεξουσιαστές στην Νέα Σμύρνη.

Στόχος να προκληθούν οι αστυνομικοί, ποντάροντας σε θερμόαιμους ώστε να γίνει το λάθος και να το κάνουν σημαία. Δέν είναι τυχαίο ότι το 80% ήταν από άλλους δήμους παραβιάζοντας τα μέτρα, πλήρως ελεγχόμενοι και αδίστακτοι έτοιμοι να προκαλέσουν.

Το κυρίως σύνθημα εχθές ήταν υπέρ του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και έβγαινε από το στόμα όλων των συγκεντρωμένων.



Ο Αλέξης Τσίπρας τελειωμένος πολιτικά παίζει τα τελευταία του χαρτιά και ποντάρει στην όξυνση και την ένταση ενορχηστρώνοντας ακόμα και στοχευμένα επεισόδια.



Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες πολιτών, τα κινητά των συγκεντρωμένων είχαν πάρει φωτιά παίρνοντας εντολές για κάθε ενέργεια τους και για το αποτέλεσμα που θέλουν. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος και για τα τρικάκια που θα ρίξει η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και για το τι γίνεται στην πλατεία και εάν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο. 



Ενδεχόμενο για πάνω από 3.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα

 


Μία δυσοίωνη πρόβλεψη έκανε καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος, όπως είπε ότι την εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ πιθανό, η διακύμανση των κρουσμάτων να βρίσκεται μεταξύ 2.100 και λίγο παραπάνω από 3.000.

Τα 3.000 κρούσματα θα φανούν εάν τα τεστ που θα διενεργούνται θα παραμείνουν στο ύψος των 50.000 ημερησίως.

Ο καθηγητής δήλωσε μάλιστα ότι στην Αττική επικρατεί μετάλλαξη του κορωνοϊού σε ποσοστό 80% με 90%. 

Σε ό,τι αφορά τις διασωληνώσεις ο καθηγητής ανέφερε ότι μπορούν να κυμανθούν μεταξύ 580 και 620 έως τα τέλη Μαρτίου.

Από 20 Μαρτίου θα αρχίσει η σταδιακή αποκλιμάκωση «22 Μαρτίου πιστεύω ότι θα έχουμε 1.800 με 2.000 κρούσματα, αλλά θα είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης, επομένως δεν θα ήταν ανέφικτο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων» τόνισε ο καθηγητής.

Ο κ. Τζανάκης, ξεκαθάρισε όμως ότι είναι απαραίτητες οι στρατηγικές αποτροπής του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 




Αρ. Πελωνη: Ο κ. Τσίπρας επενδύει στην όξυνση

 



Απάντηση στην προκλητική ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που ήξερε ότι η νεολαία του κόμματος οργάνωσε προκλητικές ενέργειες στην Νέα Σμύρνη, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στην όξυνση.

«Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που προσπαθεί, με τη συμπαράσταση των πολιτών, να βγάλει τη χώρα από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Έχει, όμως, δυστυχώς, μια αντιπολίτευση που επενδύει στην ένταση και στην όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία Νέας Σμύρνης – τα οποία ήδη διερευνώνται. 

Εκεί όπου η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ μοίραζε “αυθορμήτως”, ανάμεσα σε άλλα χυδαία τρικάκια και κάποια που στοχοποιούσαν τη σύζυγο του πρωθυπουργού (επισυνάπτεται φωτογραφία). Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…Και δυστυχώς, ούτε συνετού, όπως απαιτεί η συγκυρία», επεσήμανε η κ. Πελώνη.



Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία και ΣΥΡΙΖΑ - ακροαριστεροί μαζεύουν κόσμο σε πλατείες

 


Η πανδημία θερίζει, οι προσπάθειες της κυβέρνησης με lockdown για να περιορίσει της μόλυνση πέφτουν στο κενό με εγκληματικές ενέργειες της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων που μαζεύουν κόσμο σε πλατείες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής λόγω των συνεχών εισαγωγών – είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ – ασθενών με κοροναϊό.

Η εφημερία του Σαββάτου (6 Μαρτίου) εξελίχθηκε σε… θρίλερ για γιατρούς και νοσηλευτές. Σημειώθηκε ρεκόρ με 276 εισαγωγές ασθενών σε μια μέρα σε όλη τη χώρα. Στον αντίποδα, την προηγούμενη μέρα, στις 5 Μαρτίου, οι εισαγωγές ήταν 138. Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο!

Οι μόνες κενές κλίνες εντατικής στην Αττική είναι 10 στον Ευαγγελισμό, 5 στο ΚΑΤ και 4 στο Σωτηρία. Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι μεταφορές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο για λειτουργήσει ως Covid νοσοκομείο.

Τα στοιχεία για το Λεκανοπέδιο είναι τρομακτικά: πάνω από 1600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορονοϊού και 466 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να αγγίζει πλέον το 95%.

Οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για «έκρηξη» διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 550 με 570 την επόμενη εβδομάδα.



Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε τον πρωθυπουργό στοχοποιώντας την σύζυγο του στην Νέα Σμύρνη

 


Από το πρωί της Κυριακής κάτοικοι της Νέας Σμύρνης βρήκαν στα πεζοδρόμια, γύρω από την πλατεία της Νέας Σμύρνης, και στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων, προκλητικό μήνυμα για την γυναίκα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η προκλητική αυτή ενέργεια ήταν μία από τις συνολικές που έγιναν από ακροαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, συλλογικότητες, και αντιεξουσιαστές στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.



Μέχρι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καταδίκη αυτής της ενέργειας από την Κουμουνδούρου.




Αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, υπερβολική βία από ορισμένους αστυνομικούς

 


Συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ομάδας 30 ατόμων και αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ  στις 3 μετά το μεσημέρι της Κυριακής στο Άλσος Νέας Σμύρνης.



Τα άτομα είχαν συγκεντρωθεί μετά από κάλεσμα συλλογικοτήτων της Νέας Σμύρνης, ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που από το πρωί πέταγε τρικάκια για την σύζυγο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συμπλοκή έγινε όταν τέσσερις αστυνομικοί έκαναν ελέγχους για χρήση μάσκας, αποστάσεις και μη νόμιμες μετακινήσεις και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα αστυνομικά όργανα δέχθηκαν επίθεση απο 30 αντιεξουσιαστές. 



Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Την 14.50 ώρα σήμερα (7-3-2021) Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι για την ανωτέρω Πλατεία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων η ομάδα των αστυνομικών δέχθηκε απρόκλητα επίθεση από ομάδα (30) περίπου ατόμων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο προσήγαγαν (11) άτομα από την ομάδα που επιτέθηκε στους αστυνομικούς.

Σχετική δικογραφία σχηματίζεται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σχετικά με βίντεο που έχουν αναρτηθεί σε διάφορες ιστοσελίδες και εμφανίζουν αστυνομικούς να συμπλέκονται με πολίτες έχει διαταχθεί Διοικητική Έρευνα.




Ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλούσαν κόσμο στην Νέα Σμύρνη

 





Από το πρωί της Κυριακής η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ προκαλούσε τοποθετώντας τρικάκια στα παράθυρα των αυτοκινήτων χλευάζοντας την σύζυγο του Πρωθυπουργού.



Μόνο αθώοι περαστικοί δεν ήταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης χωρίς να δικαιολογεί κανένας την βία από όπου και εάν προέρχεται.

Ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, συλλογικότητες της Νέας Σμύρνης και όχι κάτοικοι της νέας Σμύρνης, ξεσήκωναν τον κόσμο για να προκαλέσουν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.



Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να προκληθούν επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και αριστερών που φώναζα συνθήματα υπέρ του εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.