Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία και ΣΥΡΙΖΑ - ακροαριστεροί μαζεύουν κόσμο σε πλατείες

 


Η πανδημία θερίζει, οι προσπάθειες της κυβέρνησης με lockdown για να περιορίσει της μόλυνση πέφτουν στο κενό με εγκληματικές ενέργειες της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, αντιεξουσιαστών και συλλογικοτήτων που μαζεύουν κόσμο σε πλατείες.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται τα νοσοκομεία της Αττικής λόγω των συνεχών εισαγωγών – είτε σε απλές κλίνες είτε σε ΜΕΘ – ασθενών με κοροναϊό.

Η εφημερία του Σαββάτου (6 Μαρτίου) εξελίχθηκε σε… θρίλερ για γιατρούς και νοσηλευτές. Σημειώθηκε ρεκόρ με 276 εισαγωγές ασθενών σε μια μέρα σε όλη τη χώρα. Στον αντίποδα, την προηγούμενη μέρα, στις 5 Μαρτίου, οι εισαγωγές ήταν 138. Με απλά λόγια, οι εισαγωγές διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο!

Οι μόνες κενές κλίνες εντατικής στην Αττική είναι 10 στον Ευαγγελισμό, 5 στο ΚΑΤ και 4 στο Σωτηρία. Το ΝΙΜΤΣ, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με άλλες παθήσεις, έχει σχεδόν γεμίσει, ενώ συνεχίζονται οι μεταφορές λοιπών ασθενών από το Σισμανόγλειο για λειτουργήσει ως Covid νοσοκομείο.

Τα στοιχεία για το Λεκανοπέδιο είναι τρομακτικά: πάνω από 1600 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορονοϊού και 466 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να αγγίζει πλέον το 95%.

Οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι ακόμα πιο δυσοίωνες. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για «έκρηξη» διασωληνωμένων που αναμένεται να φτάσουν τους 550 με 570 την επόμενη εβδομάδα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου