Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023

Διθύραμβος Bild για Ελλάδα: Το γαλανόλευκο θαύμα - Μητσοτάκης : «Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη»

 



«Για γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα» μιλά η Bild Zeitung.

Ένα δημοσίευμα-διθύραμβο για την Ελλάδα και τη δυναμική επάνοδό της μετά την κρίση της προηγούμενης δεκαετίας δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung. «Σκιές που παραμένουν είναι οι υψηλές τιμές βασικών αγαθών και η φοροδιαφυγή», προστίθεται στο δημοσίευμα.

Με τίτλους όπως, «Το ελληνικό, γαλανόλευκο θαύμα», η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τονίζει ότι «Η Ελλάδα σήμερα είναι ένας δυναμικός, εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της Ε.Ε. και μια οικονομία που βιώνει μια πρωτόγνωρη αναγέννηση».  

Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2010 ήταν η προβληματική χώρα της Ευρώπης ενώ κινδύνευσε να βρεθεί και εκτός του ευρώ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «ειδικά οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα».  

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ενδεικτικά ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αναμένεται να είναι φέτος και το επόμενο έτος ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται και οι ξένες άμεσες επενδύσεις συμβάλλουν σε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη».  

Συμπεραίνει τέλος ο πρωθυπουργός ότι «αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη». 

Ωστόσο, υπάρχουν και προβλήματα, σημειώνει η εφημερίδα: «Οι Ελληνες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη.  

Και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα: η φοροδιαφυγή, που παραμένει «εθνικό σπορ» και αντιστοιχεί στο ήμισυ των κρατικών δαπανών, σύμφωνα με τη Bild Zeitung.  



Συνελήφθησαν 2 άτομα για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων στα Μέγαρα


 

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 20-12-2023 στα Μέγαρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, δύο 20χρονοι ημεδαποί, για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Κατόπιν ελέγχου σε ύποπτο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι κατηγορούμενοι, μετά από σήμα των αστυνομικών, και σωματικής έρευνας στους δύο επιβαίνοντες, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν συνολικά -8- νάιλον συσκευασίες που περιείχαν συνολικά -8- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να απορρίψουν στο οδόστρωμα τις ανωτέρω συσκευασίες χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Στη συνέχεια αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεγαρέων πραγματοποίησαν έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-32- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης διαμοιρασμένα σε -30- νάιλον συσκευασίες,

ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

-3- αεροβόλα τυφέκια και

το χρηματικό ποσό των -3.910- ευρώ.

Οι συλληφθέντες  με τη σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



ΗΠΑ: Συνελήφθησαν 2 έφηβοι και 1 ανήλικος για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός 53χρονου πατέρα τριών παιδιών

 



Δύο έφηβοι και ένας ανήλικος συνελήφθησαν με την κατηγορία του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου ενός πατέρα τριών παιδιών από το Οχάιο των ΗΠΑ. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της 6ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την αστυνομία του Κολόμπους.

Οι δράστες φέρεται να επιτέθηκαν στο θύμα, τον 53χρονο Ντόνι Σμιθ, μέσα σε ένα παντοπωλείο Kroger, ανέφερε το WSXY-TV.

Η ασφάλεια του καταστήματος ζήτησε από τους νεαρούς να φύγουν από το μαγαζί, ωστόσο ο καυγάς συνεχίστηκε εκτός του παντοπωλείου, όπως αναφέρει η αστυνομία.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και μετά από δύο εβδομάδες υπέκυψε στα τραύματά του.

Όταν ο 53χρονος ήταν «αναίσθητος και αιμορραγούσε από το κεφάλι λόγω του ξυλοδαρμού» οι τρεις δράστες «γελούσαν και διασκέδαζαν» πάνω από το θύμα πριν αποχωρούν με ένα κόκκινο όχημα για να γλιτώσουν την σύλληψή τους, σύμφωνα με μαρτυρίες όπως αναφέρει ο τοπικός σταθμός ABC.

Ωστόσο οι δράστες της επίθεσης αναγνωρίστηκαν με το ανθρωποκτονιών να συλλαμβάνει τον λίγες ημέρες αργότερα τον 18χρονο Ντιόντα Χιουζ, τον 19χρονο Τζαμάριον Έβανς-Μπένετ και τον 17χρονο Τζέιντεν Έιτζ με κατηγορίες για φόνο. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα την φωτογραφία του τρίτου δράστη επειδή είναι ανήλικος.



Διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη Σερβία για νοθεία στις εκλογές

 


Επεισόδια σημειώθηκαν την Κυριακή (24/12) έξω από το δημαρχείο στο Βελιγράδι όταν διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την αλλοίωση, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, του εκλογικού αποτελέσματος προσπάθησαν να εισβάλουν στο κτήριο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν δημοτικοί σύμβουλοι του συνασπισμού «Η Σερβία ενάντια στη βία» θέλησαν να εισέλθουν στο δημαρχείο για να απευθυνθούν στους πολίτες από το μπαλκόνι.

Η αστυνομία τους απώθησε χρησιμοποιώντας χημικά, γεγονός που εξόργισε τους διαδηλωτές οι οποίοι άρχισαν να πετούν πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της εισόδου και κάποιων παραθύρων.

Σύντομα η αστυνομία υποχώρησε εντός του δημαρχείου ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν «κλέφτες, κλέφτες» και ζητούσαν την επανάληψη των εκλογών.

Σερβικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα απευθύνει διάγγελμα.

 Εδώ και εφτά ημέρες γίνονται διαδηλώσεις ενώ δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν απεργία πείνας φωνάζοντας για νοθεία.






Τα καραγκιοζιλίκια του Ράμα γυρνάνε σε βάρος του - Δεν βρίσκει υποψηφίους να αναλάβουν παράνομοι δήμαρχοι Χειμάρας

 



Καραγκιοζιλίκια του Αλβανού Έντι Ράμα, τον κάνουν μεγαλύτερη ξεφτίλα στην διεθνή κοινότητα.

Η εμμονή του επικίνδυνου για την ίδια του την χώρα που ξεφιλίζεται διεθνώς Έντι Ράμα να αντικαταστήσει τον νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο Φρέντι Μπελέρη, βάζοντας παράνομα έναν δήμαρχο της αρεσκείας του, τον στριμώχνει περισσότερο.

Το Σάββατο είχε γίνει γνωστό ότι ο δήμαρχος Γκέργκι Γκόρο, που είχε ηττηθεί στις εκλογές από τον Μπελέρη, είχε υποβάλει την παραίτησή του. Σήμερα ο Γκόρο, σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ουσιαστικά ανακάλεσε την παραίτησή του, κάνοντας τα πράγματα χειρότερα για τον Αλβανό πρωθυπουργό.

Στο ενδιάμεσο, ο Έντι Ράμα είχε επιχειρήσει να τοποθετήσει τρίτο πρόσωπο στη θέση του νόμιμα εκλεγμένου Μπελέρη και έξω από τον συνδυασμό που κέρδισε, παράνομα νομίζοντας ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Πληροφορίες θέλουν τον Ράμα να έχει προσεγγίσει τρία πρόσωπα από την ομογένεια. Ο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ήταν ένας παλιός βουλευτής από το Αργυρόκαστρο, ένας επιχειρηματίας από τη Χειμάρρα και ένας γνωστός δημοσιογράφος–παρουσιαστής στην Αλβανία ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα.

Ωστόσο και οι τρεις έχουν αρνηθεί να αναλάβουν -έστω και προσωρινά- το αξίωμα.

Στο ίδιο πλαίσιο και ο Μπελέρης που έστειλε μήνυμα από τη φυλακή να μην διορίσει ο Ράμα δικό του δήμαρχο στη Χειμάρρα.

«Όποιος αναλάβει προσωρινά δήμαρχος μέχρι την αποφυλάκισή και την ορκωμοσία μου, πρέπει να είναι ένας από τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τη δημοτική παράταξη με την οποία κερδίσαμε τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου», είπε.

Ακολούθησε η δήλωση του παραιτηθέντα Γκόρο ο οποίος υπαναχώρησε από την αρχική του παραίτηση, πιθανόν και λόγω της άρνησης των ανθρώπων που προσέγγισε ο Ράμα.



Πέθανε ο άρχοντας Βασίλης Καρράς σε ηλικία 70 ετών

 



Την τελευταία του πνοή άφησε εχθές παραμονή Χριστουγέννων σε ηλικία 70 ετών ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής Βασίλης Καρράς, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τον καρκίνο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Καρράς με εξασθενημένο οργανισμό από τις θεραπείες ε την μάχη του με τον καρκίνο, έπασχε από κορονοϊό και νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη. 

Στο πλευρό βρισκόταν η αγαπημένη σύζυγός του Χριστίνα και η κόρη του Ειρήνη. 

Ο Βασίλης Καρράς έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 16 ετών στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων. Ωστόσο, με το πέρασμα των χρόνων τον κέρδισε το τραγούδι. 

Τον Οκτώβριο, ο αγαπημένος τραγουδιστής, εν μέσω δεκάδων δημοσιευμάτων που ανέφεραν πως επιδεινώθηκε ραγδαία η υγεία του, είχε κάνει τηλεφωνική παρέμβαση στο Fame Story, ανατριχιάζοντας τους πάντες με τα λόγια του.«Καλησπέρα σε όλο το ακροατήριο. Καλησπέρα στους φίλους μου εκεί, στο πάνελ, παντού. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, Νικόλα, για την φιλοξενία αυτή τη μικρούλα αλλά θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλο τον ελληνικό λαό και όλο το σινάφι μου για το ενδιαφέρον και την αγάπη τους. Τίποτα παραπάνω», είπε αρχικά ο Βασίλης Καρράς.

«Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι αγάπη είναι αυτή Θεέ μου! Τι ομορφιά», ανέφερε στη συνέχεια εμφανώς συγκινημένος. «Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ. Ο Θεός να μας δίνει δύναμη, να είμαστε γεροί και να βλεπόμαστε», πρόσθεσε. Ο Αντώνης Ρέμος πήρε τον λόγο για να μιλήσει στον Βασίλη Καρρά, ο οποίος του απάντησε «Πιτσιρίκο… Πιτσιρίκο… Είμαι εδώ». Μάλιστα, ο Βασίλης Καρράς στη συνέχεια είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα, πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Καλησπέρα και καλή βραδιά! Σας αγαπάω όλους παιδιά μου, όλους, όλους», για να δώσει ακόμα πιο συγκινητικό τόνο στην παρέμβασή του.