Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράτυπων αναγνωρίσεων εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών, από αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών



Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς εξαρθρώθηκε οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου ενέχονται στη διάπραξη πολυάριθμων παράτυπων αναγνωρίσεων εξώγαμων τέκνων ημεδαπών γυναικών, από αλλοδαπούς υπηκόους τρίτων χωρών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν χθες (06-06-2018) στη Λιβαδειά, τέσσερις (4) ημεδαποί - μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα δύο άνδρες, ηλικίας 43 και 21 ετών, καθώς και δύο γυναίκες, ηλικίας 58 και 34 ετών αντίστοιχα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν ακόμα μία 19χρονη ημεδαπή και δύο αλλοδαποί, ηλικίας 36 και 35 ετών, διότι όπως διαπιστώθηκε εμπλέκονται σε διαδικασία παράτυπης αναγνώρισης του τέκνου της 19χρονης από τον 36χρονο, ενώ ο 35χρονος είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα τέσσερα μέλη του κυκλώματος, καθώς και ένας ακόμη 30χρονος, επίσης ημεδαπός, συνεργός τους, τουλάχιστον από το 2014, είχαν ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή και συγκρότηση, σκοπός της οποίας ήταν ο παράνομος προσπορισμός οικονομικού οφέλους, από παράτυπες αναγνωρίσεις εξώγαμων τέκνων ημεδαπών μητέρων, από αλλοδαπούς διαφόρων υπηκοοτήτων, ώστε οι τελευταίοι να εφοδιάζονται με νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, ως γονείς ανήλικων ημεδαπών τέκνων.

Ειδικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, με ηγετικά στελέχη την 58χρονη και τον 43χρονο, προσέγγιζαν ημεδαπές γυναίκες (και συγγενικά τους πρόσωπα), ακόμη και πριν γεννήσουν και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δηλώσουν ψευδώς ότι απέκτησαν τέκνα με αλλοδαπούς, οι οποίοι εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των τέκνων αυτών.

Για την πραγματοποίηση των αναγνωρίσεων, μέλη του κυκλώματος μετέβαιναν αρχικά με την ημεδαπή μητέρα και τον αλλοδαπό, φερόμενο ως πατέρα, σε συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου συντάσσονταν σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις, ενώ στη συνέχεια προέβαιναν στην δήλωση των αναγνωρίσεων σε δημοτικό ληξιαρχείο.

Σημειώνεται ότι οι αλλοδαποί - φερόμενοι ως πατέρες, κατέβαλαν για την ολοκλήρωση της παράτυπης αυτής διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, εκ των οποίων τα (500) ευρώ καρπώνονταν τα μέλη του κυκλώματος και τα υπόλοιπα χρήματα κατέληγαν στην ημεδαπή μητέρα του ανήλικου τέκνου.

Μάλιστα στην κατοχή των δύο αλλοδαπών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.340) ευρώ, εκ των οποίων τα (2.000) ευρώ προορίζονταν ως αμοιβή των μελών του κυκλώματος και της 19χρονης συλληφθείσας, για την παράτυπη αναγνώριση του ανήλικου τέκνου της.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, διατάραξης οικογενειακής τάξης και παράβασης των διατάξεων του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Γίνεται μνεία, ότι από το 2014, τα μέλη του κυκλώματος οργάνωσαν και διέπραξαν τουλάχιστον (26) παράτυπες αναγνωρίσεις τέκνων, ενώ για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμη (46) άτομα, μεταξύ των οποίων (20) ημεδαπές μητέρες ανήλικων τέκνων, (25) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων που εμφανίζονταν ως δήθεν πατέρες των τέκνων αυτών, καθώς και μία δικηγόρος.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.





Βίντεο σοκ με υπάνθρωπο που κλωτσάει άστεγο στο κεφάλι




Στις βίντεο διακρίνεται ένας  άνδρας στην συνοικία Τέντερλοϊν του Σαν Φρανσίσκο, που κρατά στο χέρι έναν χαρτοφύλακα να αλλάζει πορεία και πλησιάζει ένα άστεγο που ήταν ξαπλωμένο κάτω στο πεζοδρόμιο. 

Αυτός ο υπάνθρωπος, επιτίθεται κλωτσώντας τον άστεγο δυο φορές στο κεφάλι, και του λέει να φύγει.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο ψάχνει κοινοποιώντας το βίντεο να εντοπίσει τον δράστη.






Υπό αναγκαστικά μέτρα το 65% των οφειλετών του δημοσίου



Με δεσμευμένους λογαριασμούς 1,17 εκατομμύρια άτομα - Στα 105,7 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα.

Στα 1,17 εκατομμύρια άτομα έφτασαν τον Απρίλιο οι φορολογούμενοι που τελούν υπό αναγκαστικά μέτρα με τον αριθμό τους να αυξάνεται κατά 7.559 άτομα συγκριτικά με τον Απρίλιο ή κατά 67.453 άτομα συγκριτικά με τις αρχές του χρόνου.

Οι οφειλέτες του δημοσίου μειώθηκαν τον Απρίλιο στα 3,866 εκατομμύρια άτομα από 3,907 εκατομμύρια στο τέλος Μαρτίου ενώ οι οφειλέτες που χρωστούν περισσότερα από 500 ευρώ (και ως εκ τούτου μπορούν να ενεργοποιηθούν εις βάρος τους τα αναγκαστικά μέτρα της εφορίας) διαμορφώθηκαν στα 1,717 εκατομμύρια, αριθμός μειωμένος κατά 3.127 άτομα συγκριτικά με τον Μάρτιο. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το δημόσιο, διαμορφώθηκαν στα 105,738 δις. ευρώ από 105,196 δις. ευρώ τον Μάρτιο με την αύξηση σε έναν μήνα να ανέρχεται περίπου στα 542 εκατ. ευρώ.


Πηγή : fpress.gr


Η Εισαγγελέας που ήρθε "πρόσωπο με πρόσωπο" με την παιδική κακοποίηση



"Έβλεπα, πώς στην προσπάθεια μου να συλλέξω αποδεικτικά στοιχεία για τους δράστες και τις πράξεις τους, «κακοποιούσα» για δεύτερη φορά τα θύματα, χωρίς να μπορώ να τα προστατέψω αποτελεσματικά"

Συγκλονιστική ήταν η χαιρετιστήρια ομιλία τηςΕισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Εισαγγελία Ηρακλείου και ο Δικηγορικός Σύλλογος για τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας. 

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια δεν δίστασε να κάνει την «αυτοκριτική» της-αναφερόμενη σε όλους τους συναρμόδιους φορείς και υπηρεσίες-για τον αναποτελεσματικό τρόπο διαχείρισης περιστατικών κακοποίησης, ακόμα και μακροχρόνιων. Οι τραγικές περιπτώσεις της Λέρου και της Ζακύνθου είναι γροθιά στο στομάχι για τον τρόπο που δεν λειτούργησαν τελικά οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να σώσουν αυτά τα παιδιά από το μαρτύριο που ζούσαν χρόνια μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί κατ’ επανάληψη από χρόνια, στην Λέρο από το 2011 και στην περίπτωση της Ζακύνθου από το 2009, δεν έγινε απολύτως τίποτα. «Δεν χάσαμε μόνο την περίπτωση, χάσαμε το παιδί. Το «κακοποιήσαμε» περισσότερο από τους θύτες του, βρέθηκε ανάμεσα μας αβοήθητο περισσότερο απ’ όσο ήταν στο χώρο της κακοποίησης ή της παραβατικότητας στην οποία είχε εμπλακεί». 

Όπως επισήμανε, στην διάρκεια της πολυετούς θητείας της ως Εισαγγελέας Ανηλίκων και ερχόμενη πρόσωπο με πρόσωπο με την κακοποίηση των παιδιών, αισθάνθηκε πολλές φορές άχρηστη και ανεπαρκής απέναντι στα θύματα. «Έβλεπα, πώς στην προσπάθεια μου να συλλέξω αποδεικτικά στοιχεία για τους δράστες και τις πράξεις τους, «κακοποιούσα» για δεύτερη φορά τα θύματα, χωρίς να μπορώ να τα προστατέψω αποτελεσματικά. Μου πήρε αρκετό καιρό, για να μάθω, πώς ένας άνθρωπος, ένας επαγγελματίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να σηκώνει μόνος του το βάρος της ανήλικης θυματοποίησης. Ακόμα και στον μύθο της λερναίας ύδρας ένας ημίθεος δεν μπόρεσε να τα καταφέρει μόνος του. Εκείνος έκοβε ένα κεφάλι κι αν ο Ιόλαος, ένας κοινός θνητός, δεν το έκαιγε, φύτρωναν δύο. Πόσο μάλλον στο χώρο της θυματοποίησης που είναι λερναία ύδρα και εμείς όλοι είμαστε θνητοί». 

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τόνισε ότι οι επαγγελματίες θα πρέπει να γνωριστούν μεταξύ τους, να εμπιστευθούν ο ένας τον άλλον και να ορκιστούν πως ο καθένας θα παίξει το ρόλο που του αναλογεί στο χώρο της κακοποίησης και κυρίως της ενδοοικογενειακής. «Να συμφωνήσουμε: ποιος κάνει τι, ποιος θα επέμβει και πότε, πώς θα ανταλλάξουμε ιδέες, πώς θα εκπαιδευτούμε για να συνυπάρξουμε, να είμαστε αποτελεσματικοί και να μην προκαλέσουμε βλάβη».

Όπως υπογράμμισε, το να είναι κάποιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας είναι ακούσιο, το να του παράσχουμε βοήθεια είναι υποχρεωτικό.


Πηγή : cretalive.gr


Rebate και στα φαρμακεία! – Έξαλλοι οι φαρμακοποιοί




Η κυβέρνηση εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση με τον ΠΦΣ εφαρμόζει νέο rebate στα φαρμακεία, "τιμωρώντας ταυτόχρονα και τους ασθενείς" που επιλέγουν τα φάρμακα που συνταγογράφησε ο γιατρός και δεν ανήκουν στην κατηγορία των γενοσήμων. Αυτό αναφέρουν από το ΠΦΣ και δηλώνουν ότι πρόθεση τους είναι να προσφύγουν με κάθε ένδικο μέσο για την ακύρωση αυτών των "απαράδεκτων διατάξεων"...

Όπως λένε οι φαρμακοποιοί, "αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο η κυβέρνηση να επιβάλει κεφαλικό φόρο στα φαρμακεία, τη στιγμή που η επιλογή του φαρμάκου ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ασθενή.

Η κυβέρνηση και οι θεσμοί μετά από 9 χρόνια αναποτελεσματικών πολιτικών επιβαρύνσεων και περικοπών  συνεχίζουν να προτείνουν μέτρα που διέπονται από  φορομπηχτική και τιμωρητική φιλοσοφία προς τους ασθενείς   σε αντίθετη κατεύθυνση από τον ασθενοκεντρικό  χαρακτήρα που υιοθετούν πλέον όλα τα σύγχρονα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας".

Και συνεχίζουν σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο οι φαρμακοποιοί, που όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια έχουν επιφορτιστεί όλα τα μέτρα για το φάρμακο, να επωμιστούν ακόμα ένα ληστρικό μέτρο.

Θεραπευτικές κατηγορίες

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, τώρα τίθεται ζήτημα και με τις θεραπευτικές κατηγορίες στις οποίες βάζουν ελάχιστο αριθμό σκευασμάτων σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν. Οι φαρμακοποιοί σχολιάζουν ότι "η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στα φαρμακεία με την  απόφαση της να επιβάλει να διατηρούν ελάχιστες ποσότητες φαρμάκων ανά θεραπευτική κατηγορία, την ίδια ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος των ελλείψεων. Οι αποφάσεις αυτές   μας κάνουν να σκεπτόμαστε ότι δεν βρισκόμαστε σε μια δημοκρατική χώρα, αλλά σε μια χώρα με απολυταρχικό καθεστώς".

Από τον ΠΦΣ το θεωρούν σίγουρο ότι τα μέτρα της κυβέρνησης θα οδηγήσουν στο κλείσιμο χιλιάδων φαρμακείων και  στην απόλυτη φτωχοποίηση του κλάδου. Και αναρωτιούνται: Μήπως τελικά αυτός είναι ο απώτερος σκοπός της κυβέρνησης;


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Πολυνομοσχέδιο: Δίνουν ενέχυρο στους δανειστές κρατική περιουσία αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ



Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή (08.06.2018) υπάρχει και ένα άρθρο που αναφέρει ότι κρατική περιουσία μπαίνει ως ενέχυρο στους δανειστές για την εξόφληση των δανείων.

Ειδικότερα, το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την υπογραφή του Υπερταμείου Αποκατρικοποιήσεων. Έτσι με αυτό τον τρόπο δρομολογείται η επέκταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του 2015 προκειμένου να περιληφθεί στα συμβαλλόμενα μέρη και το Υπερταμείο.

Το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης της 14ης Αυγούστου του 2015 με τον ESM! Το υπουργείο Οικονομικών, αναφέρει ότι έχοντας υπόψη το γεγονός ότι το Φεβρουάριο 2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ ), ο ESM ζήτησε να εφαρμοστεί η δέσμευση μιας ειδικής ρήτρας της χρηματοδοτικής σύμβασης και να προσχωρήσει το Υπερ-Ταμείο στη Σύμβαση, ώστε «να αναλάβει τις δεσμεύσεις που ήδη προβλέπονται στην αρχική συμφωνία των μερών».

Για αυτό και θα υπάρξει τροποποιητική σύμβαση της προσχώρησης και τροποποίησης της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 19.8.2015, κυρώνοντας το σχέδιο της τροποποιητικής σύμβασης.

«Η τροποποιητική σύμβαση περιέχει τις αναγκαίες αλλαγές στους υφιστάμενους όρους και ρήτρες ώστε να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος η ΕΕΣΥΠ και εξειδικεύει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που αυτή αναλαμβάνει έναντι του ESM , συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων σχετικά με τις επιστροφές που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα σε ποσά ισοδύναμα με τα μερίσματα που θα λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, όποτε αυτό συμβαίνει, για τη μείωση του χρέους» αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών.

Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται η παροχή εγγύησης από την ΕΕΣΥΠ προς τον ΕΜΣ για τα δάνεια που χορηγεί ο τελευταίος στην Ελλάδα, η οποία όμως περιορίζεται στο ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, καθορίζεται ο μηχανισμός αποπληρωμής του δανείου σε σχέση με τα τυχόν ετήσια μερίσματα που προέρχονται από την ΕΕΣΥΠ και καταβάλλονται στο Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχο, με τρόπο που βελτιώνει το προφίλ χρέους της χώρας.


Πηγή : newsit.gr


Νέα Δημοκρατία : O Κοτζιάς παραπλανά τον ελληνικό λαό για τα Σκόπια



Η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του υπουργού Εξωτερικών, κάνει λόγο για ανυπόστατα ερωτήματα και επισημαίνει ότι το 1977 απλώς υπήρξε η μεταφορά στο λατινικό αλφάβητο της ονομασίας που είχαν δώσει στη γλώσσα τους τα ίδια τα Σκόπια. 

 Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Κοτζιάς όχι μόνον επιμένει στην πολιτική παραπλάνησης του ελληνικού λαού, αλλά το δυστύχημα για τη χώρα είναι ότι συνεχίζει με τις τοποθετήσεις του να αποδυναμώνει τα πάγια διπλωματικά επιχειρήματα της Ελλάδος ενισχύοντας έτσι -συνειδητά ή ασυνείδητα- τις αλυτρωτικές αξιώσεις των Σκοπίων.

Αντί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στα ερωτήματα που έχει η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που βρίσκονται στο σκοτάδι για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, διαστρεβλώνοντας πλήρως όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν σε σχέση με την δήθεν «Μακεδονική γλώσσα». Του απαντούμε λοιπόν εκ νέου ακόμη στα ανυπόστατα ερωτήματα που θέτει. Και εννοείται ότι δεν θα επανέλθουμε, καθώς είναι προφανές ότι ο ίδιος είτε δεν θέλει, είτε δεν μπορεί να καταλάβει.

Ουδέποτε υπήρξε ελληνική τοποθέτηση στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Τοπωνυμίων η οποία να αναγνωρίζει τη δήθεν «μακεδονική γλώσσα». Το 1977 απλώς υπήρξε η μεταφορά στο λατινικό αλφάβητο της ονομασίας που είχαν δώσει στη γλώσσα τους τα ίδια τα Σκόπια. Άλλωστε στις ίδιες τις εκθέσεις των εν λόγω διασκέψεων, επισημαίνεται ότι δεν παράγουν κανέναν πολιτικό αποτέλεσμα.

Το 2002, δηλαδή 25 χρόνια μετά το 1977, στο πλαίσιο της ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα Τοπωνύμια (UNGEGN) που συνεδρίασε εν όψει της Όγδοης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Τυποποίηση των Γεωγραφικών Τοπονυμίων. Για πρώτη φορά έγινε μονομερής δήλωση των Σκοπίων που έλεγε ότι οι Αρχές της χώρας αυτής χρησιμοποιούν τον όρο «Μακεδονική» για εσωτερική χρήση.

Η δήλωση αυτή των Σκοπίων -καίτοι, όπως τονίστηκε, δεν παρήγαγε κανένα πολιτικό αποτέλεσμα- προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ελληνικής πλευράς. Τόσο στην Όγδοη Διάσκεψη (2002) επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, όσο και στην Ένατη (2007) και τη Δέκατη (2012) επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, οι εκπρόσωποι της Ελλάδος ρητά επιφυλάχθηκαν για τη συγκεκριμένη πρακτική, καταγράφοντας τις ενστάσεις τους στις τελικές εκθέσεις και αρνούμενοι έτσι ακόμη πιο εμφατικά την αλυτρωτική επιδίωξη των Σκοπίων να διεθνοποιήσουν τον όρο Μακεδονική γλώσσα.

Ο κ. Κοτζιάς σκοπίμως παρουσιάζει την καταγραφή του όρου που χρησιμοποιούν τα Σκόπια στο εσωτερικό ως «επίσημη αναγνώριση» από πλευράς ΟΗΕ, ισχυριζόμενος μάλιστα ψευδώς ότι ο Οργανισμός αναγνώρισε τη δήθεν «Μακεδονική γλώσσα» ως επίσημη γλώσσα του. Αλλά επίσημες γλώσσες στο πλαίσιο του ΟΗΕ είναι μόνο έξι: Τα Αγγλικά, Αραβικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Κινέζικα και Ρωσικά. Το λάθος είναι δηλαδή διπλό: πρώτον σε καμία περίπτωση η γλώσσα των Σκοπίων δεν είναι επίσημη γλώσσα του ΟΗΕ και δεύτερον ο Οργανισμός δεν αναγνώρισε ποτέ τον όρο “Μακεδονική” γλώσσα για διεθνή χρήση, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοτζιάς. Απλώς κατέγραψε και μόνον την εθνική δήλωση των Σκοπίων ότι χρησιμοποιείται στο εσωτερικό της χώρας.

Αυτά ως προς τις αστειότητες για δήθεν αναγνώριση δήθεν «μακεδονικής γλώσσας».

Όσον αφορά τους εξίσου αστήρικτους ισχυρισμούς ότι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν την όποια ονομασία τύπου «Μακεδονία-Σκόπια», αυτό δεν ισχύει για τον απλό λόγο ότι ουδέποτε υπήρξε συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Όλες οι παρελθούσες συνομιλίες δεν κατέληξαν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση, με τη διγλωσσία της, τη μυστική διπλωματία, τις διαστρεβλωτικές και διχαστικές τοποθετήσεις της και την απαξίωση κάθε κριτικής φωνής, επιλέγει να καλλιεργεί ένα κλίμα μισαλλοδοξίας, ενισχύοντας παράλληλα κατά τρόπο απαράδεκτο την επιχειρηματολογία της γειτονικής μας χώρας.

Η στάση της αποτελεί πρωτοφανές δείγμα μικροπολιτικής ανευθυνότητας.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να περιμένουμε την απάντηση του κ. Κοτζιά στο ερώτημα που θεσμικά και επισήμως του έχουμε θέσει από την Τετάρτη και ακόμα σιωπά: Noμιμοποιείται ο κ. Τσίπρας να δεσμεύσει την χώρα, όταν ο συγκυβερνήτης του, κ. Καμμένος, εμφανίζεται -έστω στα λόγια- να απορρίπτει τη γραμμή του κ. Κοτζιά;».

Και καθώς είναι προφανές ότι ο κ. Κοτζιάς ούτε αυτή τη φορά θα ανταποκριθεί, θα δώσουμε και την απάντηση: Προφανώς δεν νομιμοποιείται ο κ. Τσίπρας. Και γι αυτό θα φέρει ακέραιη προσωπική ευθύνη, αν συναινέσει σε μια συμφωνία που θα αποβεί σε βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας».


Ν.Δ.: Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και η χώρα



O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε η ΑΑΔΕ για την πορεία των δημοσίων εσόδων το πρώτο τετράμηνο του 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν  οι Έλληνες πολίτες  και η χώρα. Μόνο τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 4,1 δις ευρώ».

Πλήρης δήλωση

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν  οι Έλληνες πολίτες  και η χώρα. Μόνο τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 4,1 δις ευρώ.

Με δεδομένο ότι ξεκινά η καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, είναι βέβαιο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία θα παρουσιάσουν αυξητική τάση.

Η “καθαρή έξοδος” του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε 3.865.882 πολίτες με οφειλές προς την Εφορία, που τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν. Η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Μόνο τον Απρίλιο, ασκήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε  7.559 ακόμα πολίτες ενώ 1,7 εκ πολίτες βρίσκονται στον κλοιό των κατασχέσεων.

Ο Πρωθυπουργός των φόρων μεταλλάσσεται σε Πρωθυπουργό των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει για να κρατήσει, όσο μπορεί ακόμα, την καρέκλα της εξουσίας».


«Μακεδονικό»: Πόλεμος Ζάεφ - Ντιμιτρόφ τινάζει στον αέρα τη συμφωνία



Η αυτονόμηση του Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απειλεί να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία. Χθες, αποδείχθηκε περίτρανα ότι στη γειτονική χώρα σοβεί ένας εμφύλιος πόλεμος για το όνομα που δεν ξέρει κανείς που θα καταλήξει.

Και γίνεται ένα παιχνίδι κυριαρχίας ανάμεσα στην μετριοπαθή ομάδα Ζάεφ που επιδιώκει να κλείσει το θέμα του ονόματος και της ακραίας, εθνικιστικής ομάδας που έχει συγκροτηθεί γύρω από το αντιπολιτευτικό κόμμα VMRO, τον πρόεδρο Ιβανοφ και βεβαίως τον Ντιμιτρόφ ο οποίος έχει πολύ υψηλές φιλοδοξίες οι οποίες φτάνουν μέχρι την διακυβέρνηση της χώρας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει τώρα συμφωνία αλλά ότι χρειάζεται χρόνος (ο οποίος υπάρχει μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής), ενδεχομένως να βγήκε χωρίς καν να ερωτηθεί ο ίδιος ο Ζάεφ. Κάτι που φάνηκε στις δηλώσεις του σκοπιανού πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ. Εμφανώς ενοχλημένος αποκάλυψε το «αντάρτικο» Ντιμιτρόφ που έβαλε «βόμβα» στη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ζάεφ διεμήνυσε στην ελληνική κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται κι ότι η στάση του Ντιμιτρόφ δεν είναι η κύρια στην ΠΓΔΜ, δεν εκφράζει την επίσημη κυβέρνηση. Ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να θέλει να συνεχιστεί η συζήτηση με την Ελλάδα και να γίνει το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα ώστε να προχωρήσει η συμφωνία. Και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις εντός της ημέρας ή μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ακόμη πιο φανερή όμως έγινε η προσωπική στρατηγική του Σκοπιανού ΥΠΕΞ όταν διαρροή του Μαξίμου μιλούσε για μια «καλή συμφωνία» η οποία όμως προσκρούει ουσιαστικά στα προσωπικά παιχνίδια ορισμένων. Κι ενώ αναφερόταν σε δηλώσεις που έκανε ο Ζάεφ, αποκλείοντάς τον από τις αιχμές, ουσιαστικά φωτογράφιζε τον Ντιμιτρόφ.

Όπως όλα δείχνουν ο σκοπιανός ΥΠΕΞ θυμήθηκε τον παρελθόν του, όταν ήταν ο διαπραγματευτής του πρώην πρωθυπουργού, Ν. Γκρουέφσκι, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κινεί ακόμη τα νήματα στην αντιπολίτευση.

Προσωπικό παιχνίδι

Ο πολύ καλά μορφωμένος, με δυτικούς τρόπους και μεγάλη εμπειρία στο «Μακεδονικό», καθώς συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις από 23 ετών, Ν. Ντιμιτρόφ, θέλει να ηγηθεί το μετώπου κατά της συμφωνίας που προωθείται. Παρά το γεγονός ότι φέρεται να συμφώνησε προφορικά για το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και erga omnes, πλέον παίζει προσωπικό παιχνίδι επιδιώκοντας νέα διαπραγμάτευση για θέματα που όμως για την Ελλάδα αποτελούν «κόκκινη» γραμμή. Είναι αυτός που ρίχνει στο τραπέζι το Nova Macedonija καθώς και αυτός που επιμένει ότι δεν χρειάζονται συνταγματικές αλλαγές.
Μην ξεχνάμε ότι έχει κάνει πολύ σκληρές δηλώσεις για την Ελλάδα, εμφανώς στη σκληρή γραμμή η οποία δεν θέλει συμφωνία που να είναι κόντρα στις ακραίες θέσης της ομάδας Γκρουέφσκι.

Τρεις δηλώσεις που έκανε τους προηγούμενους μήνες, ήταν εκτός γραμμής της κυβέρνησης Ζαέφ.

«Ελλάδα και “Μακεδονία” να μοιραστούν την πολιτιστική κληρονομιά της… Μακεδονίας», δήλωσε τον Μάρτιο ενώ λίγο νωρίτερα έλεγε:

«Τον 21ο πρώτο αιώνα κανείς δεν μπορεί να αγγίξει το δικαίωμά μας να είμαστε «Μακεδόνες» και να μιλάμε «μακεδονικά».

Και τέλος: «Βασικός πυλώνας των διαπραγματεύσεων είναι η αποδοχή από την ελληνική πλευρά πως οι γείτονές τους είναι “Μακεδόνες” που μιλάνε τη “μακεδονική» γλώσσα”».

Από την Ελλάδα

Ενδεχομένως η οικογενειακή του παράδοση να έχει συμβάλει στη διατήρηση των ακραίων θέσεων στο «Μακεδονικό». Ο πατέρας του είχε διατελέσει υπουργός αλλά τον ενδιαφέρον είναι ότι έχει ελληνική καταγωγή. Είναι από τους Τσάκους της Αριδαίας καθώς ο πατέρας του έφυγε στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου.Λεγόταν Δημήτρης Παπαδημητρίου και πολιτογραφήθηκε ως Ντίμιταρ Ντιμιτρώβ. Εγινε δημοσιογράφος, συγγραφέας και φιλόσοφος, διπλωμάτης και πολιτικός και δήλωνε Βούλγαρος, «Μακεδόνας» αλλά ποτέ Ελληνας. Η οικογένειά του, όπως και πολλοί σλαβόφωνοι έφυγαν από την Ελλάδα κι εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια ή τη Βουλγαρία, διατηρώντας αλυτρωτικές θεωρίες. Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση που συντάσσει το 1951 το προξενείο της Γιουγκοσλαβίας της Θεσσαλονίκης, στην τότε Ομόσπονδη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», κατέφυγαν από το 1941 έως το 1950 συνολικά 24.595 σλαβόφωνοι από την ελληνική Μακεδονία

Από τις διηγήσεις των προγόνων του διαμόρφωσε και ο νυν υπουργός τις θέσεις του για τη «Μακεδονία». Ο Ντιμιτρόφ ο οποίος είναι πολύ κοντά στους Βούλγαρους, περισσότερο και από τον πατέρα του, στέλεχος του VMRO που στη συνέχεια προσχώρησε στο «μακεδονικό κίνημα».


ΤΑ ΝΕΑ


Συνελήφθη, 21χρονος ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου



Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη, 6 Ιουνίου 2018, σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, 21χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, που κατείχαν και είχαν πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που είναι καταχωρημένη στην οικία του 21χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 21χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση και συνελήφθη, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο (smartphone) με κάρτα SIM και εξωτερική κάρτα μνήμης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

O συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Ούτε μία προσαγωγή συντρόφων μετά την επίθεση στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη και στον δικαστικό συνεταιρισμό




Είναι μια προκλητική κυβέρνηση με ένα υπουργό υποχείριο του Μαξίμου, που καλύπτει και προστατεύει τους συντρόφους αντιεξουσιαστές.

Αντί να ψάχνουν τους δράστες, σέρνουν τον αστυνομικό που κινδύνεψε η ζωή του και ήθελε να προστατευτεί σε Ε.Δ.Ε. επειδή το ζητούν οι σύντροφοι της κυβέρνησης αντιεξουσιαστές.

Με λίγα λόγια ο αστυνομικός του βουλευτή που για να προστατέψει και να προστατευτεί από συμμορία ακροαριστερών κακοποιών συντρόφων της κυβέρνησης, χρησιμοποίησε το υπηρεσιακό του νόμιμο όπλο γίνεται αντικείμενο έρευνας για το εάν ενήργησε στο πλαίσιο του νόμου και των καθηκόντων του.

Μάλιστα στο video του ΣΚΑΙ εκτός από λοστούς φαίνεται ότι κάποιος αντιεξουσιαστής είχε και τόξο για να βάλει κατά ζωών αθώων πολιτών και ακροαριστερών στόχων.

Η έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας λένε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη  και προσπαθούν μέσα από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει από τον χώρο, κάμερες της περιοχής αλλά και το βίντεο που τράβηξε ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια της επίθεσης και ανέβασε στο προφίλ που διατηρεί στο Twitter να ταυτοποιήσουν τους δράστες. 







Η έννοια των Συριζαίων είναι εάν θα γίνουν οι τρανσέξουαλ αστυνομικοί



Καρανίκας μυρίζει πίσω από αυτό.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος εμπνευστής του νόμου έγκλημα των αποφυλακίσεων κατά της ασφάλειας των πολιτών, πρωτοστατεί σε αυτή την ερώτηση.

Ανάμεσα στους βουλευτές που υπογράφει και η "ποιότητα" της κυβέρνησης Αυλωνίτου, Κυρίτσης, Καρακώστα, Μανιός, ο Κουράκης, φυσικά ο Μπαλαούρας κτλπ.

Έχουν ξεσκίσει την κοινωνία στους φόρους, καλπάζει η εγκληματικότητα, υποφέρει ο κόσμος και οι βουλευτές του Σύριζα έχουν αγωνία για το εάν οι τρανσέξουαλ θα γίνουν αστυνομικοί.

Ρωτούν λοιπόν με αγωνία τον υπουργό εάν προτίθεται να άρει τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκλεισμό που κατά αυτούς ο οποίος στιγματίζει αυτούς τους ανθρώπους και παραβιάζει με σαφή τρόπο τη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στον χώρο της εργασίας.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Εσωτερικών:

Θέμα: Αποκλεισμός πολιτών από την Εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας

Στις 17 Μαΐου αναρτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διαύγεια, η προκήρυξη για την Εισαγωγή Ιδιωτών στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το Σύστημα των Γενικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Αριθμ. Πρωτ: 6000/2/5950-ο’).

Στο παράρτημα Δ της προκήρυξης, στη σελίδα 32 και υπό τον τίτλο "Ενδεικτικός Πίνακας κυριότερων νοσημάτων και σωματικών ατελειών που αποκλείουν τους/ις υποψήφιους/ες από τις αστυνομικές σχολές", στην παράγραφο "Ψυχικές Παθήσεις", αναφέρονται - μεταξύ άλλων – ως αιτία αποκλεισμού από τις εν λόγω σχολές οι "ψυχοσεξουαλικές διαταραχές (όπως η διαταραχή ταυτότητος φύλου)".

Η διατύπωση αυτή της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με το τον Ν. 4443/2016 (Άρθρο 3, Παράγραφος 1β), με τον οποίο απαγορεύονται οι διακρίσεις στον χώρο της εργασίας για λόγους ταυτότητας φύλου, καθώς αποκλείονται από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων, άρα και από την εργασία στο Αστυνομικό Σώμα, τρανς πρόσωπα με μόνο λόγο την ταυτότητα φύλου τους.

Επιπλέον, αυτή η διατύπωση της προκήρυξης έρχεται σε αντίθεση με τον Ν. 4491/2017 (Άρθρο 1, Παράγραφος β) όπου διατυπώνεται ρητώς ότι κάθε "πρόσωπο έχει δικαίωμα στο σεβασμό της προσωπικότητάς του με βάση τα χαρακτηριστικά φύλου του", καθώς ο αποκλεισμός που προβλέπει η προκήρυξη συμβάλλει σε στιγματισμό των τρανς προσώπων καθώς υιοθετεί την άποψη ότι η τρανς κατάσταση αποτελεί ψυχική διαταραχή κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επιστημονικές θέσεις που έχουν διατυπώσει μια σειρά από διεθνείς και ελληνικούς φορείς, όπως για παράδειγμα η Αμερικανική Ψυχολογική Ένωση και ο Κλάδος Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, οι οποίοι συντάσσονται στην κατεύθυνση της αποπαθολογικοποίησης της τρανς κατάστασης, διαφωνώντας έντονα με την ψυχιατρικοποίηση της.

Με βάση τα προαναφερθέντα,

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να άρει τον αποκλεισμό των τρανς προσώπων από την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, αποκλεισμό ο οποίος στιγματίζει τους τρανς ανθρώπους και παραβιάζει με σαφή τρόπο τη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση στον χώρο της εργασίας;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Καββαδία Αννέτα

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτου Ελένη

Δριτσέλη Παναγιώτα

Θελερίτη Μαρία

Θηβαίος Νικόλαος

Ιγγλέζη Κατερίνα

Καραγιαννίδης Χρήστος

Καρακώστα Ευαγγελία (Εύη)

Κουράκης Αναστάσιος (Τάσος)

Κυρίτσης Γιώργος

Μανιός Νίκος

Μαντάς Χρήστος

Μιχελογιαννάκης Ιωάννης

Μπαλαούρας Γεράσιμος (Μάκης)

Πάλλης Γιώργος

Παρασκευόπουλος Νίκος

Σταματάκη Ελένη

Σταμπουλή Αφροδίτη

Ψυχογιός Γιώργος