Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Ν.Δ.: Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες και η χώρα



O Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία που έδωσε η ΑΑΔΕ για την πορεία των δημοσίων εσόδων το πρώτο τετράμηνο του 2018, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν  οι Έλληνες πολίτες  και η χώρα. Μόνο τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 4,1 δις ευρώ».

Πλήρης δήλωση

«Η πολιτική της υπερφορολόγησης του κ. Τσίπρα έχει συνέπειες που τις πληρώνουν  οι Έλληνες πολίτες  και η χώρα. Μόνο τους πρώτους 4 μήνες του 2018 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία αυξήθηκαν κατά 4,1 δις ευρώ.

Με δεδομένο ότι ξεκινά η καταβολή του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, είναι βέβαιο ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς την Εφορία θα παρουσιάσουν αυξητική τάση.

Η “καθαρή έξοδος” του κ. Τσίπρα μεταφράζεται σε 3.865.882 πολίτες με οφειλές προς την Εφορία, που τους επόμενους μήνες θα αυξηθούν. Η απάντηση του κ. Τσίπρα είναι οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Μόνο τον Απρίλιο, ασκήθηκαν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε  7.559 ακόμα πολίτες ενώ 1,7 εκ πολίτες βρίσκονται στον κλοιό των κατασχέσεων.

Ο Πρωθυπουργός των φόρων μεταλλάσσεται σε Πρωθυπουργό των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Είναι το μόνο που ξέρει να κάνει για να κρατήσει, όσο μπορεί ακόμα, την καρέκλα της εξουσίας».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου