Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Πολύ πιο απλά» τα πράγματα με τα τιμολόγια ρεύματος

 


Τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024, και βρέθηκαν στο επίκεντρο του πρώτου βίντεο που ανήρτησε στο TikTok του για τον νέο χρόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έσπευσε να καθησυχάσει τον κόσμο πως ο τρόπος που υπολογίζονται οι νέες χρεώσεις δεν είναι τόσο περίπλοκος, ώστε να θυμίζει... Πανελλήνιες, όπως λέει και ο ίδιος, αντίθετα «τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η δημιουργία των 3+1 τιμολογίων (πράσινο, πορτοκαλί, μπλέ, κίτρινο) βοήθησε στο να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Πλέον όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης υπάρχει καλύτερη διαφάνεια στη σύγκριση των τιμών και οι προμηθευτές αναγκάστηκαν να δώσουν χαμηλότερες τιμές για να μπορέσουν να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες.

Όπως αναφέρει ο πρωθυπουργός, αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η μέση τιμή για τον Ιανουάριο διαμορφώνεται περίπου 13,5 λεπτά η κιλοβατόρα, ενώ τον Δεκέμβριο ήταν 14,5 λεπτά η κιλοβατώρα με την επιδότηση. Παράλληλα έσπευσε να υπενθυμίσει τη στήριξη της κυβέρνησης στους πραγματικά ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και σε εκείνους που επιλέγουν για να θερμανθούν την ηλεκτρική ενέργεια. Αυτό θα γίνει με έκτακτο βοήθημα που αφορά τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης συστήνει στους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ όπου εκεί θα δουν όλες τις πληροφορίες για τα νέα τιμολόγια (www.rae.gr).



Λιβάνιος για τα Fake News Δούκα ώστε να έχει το ΠΑΣΟΚ κάτι για να κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη

 


Ψέμα και fake news από Συριζαίους και Πασόκους που κοντράρονται στο σε ποιός είναι φαιδρότερος.

Μετά την ακατάπαυστη διασπορά Fake News από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, αλλά και από στελέχη και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο πρόσκειται ο Χάρης Δούκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ξεσπάει και κάνει ξεφτίλα τον νέο δήμαρχο Αθηναίων.

Με ανάρτηση του στο Facebook, ο Θεόδωρος Λιβάνιος αναφέρεται στο αφήγημα της ιδιωτικοποίησης, ή μεταφοράς του Ρ/Σ Αθήνα 9,84 στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ αφετέρου λέει ευθέως ότι ο δήμαρχος Αθηναίων το γνωρίζει εδώ και 3 ημέρες!

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενώ ξέρει την αλήθεια και έχει ενημερωθεί συνεχίζει την διασπορά fake news μαζί με συντρόφους του ΠΑΣΟΚ, στην ενημερωτική εκπομπή του Mega και στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, όχι μόνο δεν είπε ότι έχει ενημερωθεί αρμοδίως εδώ και τρεις ημέρες, αλλά φρόντισε να ενισχύσει το σενάριο λέγοντας: «9,84: ελπίζω να μην ισχύουν αυτά τα πράγματα, διότι συνήθως λένε ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά - ότι θα τον πάρει δηλαδή η περιφέρεια και μετά θα τον δώσουνε σε ιδιώτες».

Με λίγα λόγια άλλος ένας απατεώνας πολιτικός ο ο Χάρης Δούκας και περιφέρει ένα αφήγημα προκειμένου να βρει το ΠΑΣΟΚ ένα θέμα, με σκοπό να επιτεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη και να τον περιγράψει ως αυταρχικό πρωθυπουργό.

Η δήλωση του Θοδωρή Λιβάνιου

«Για να τελειώσει η παραφιλολογία με τη δήθεν "ιδιωτικοποίηση" του Αθήνα 9,84 και τη δήθεν "μεταφορά του" στην Περιφέρεια Αττικής:

Καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια πρόθεση ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει από το Υπουργείο Εσωτερικών, όπως γνωρίζει άλλωστε ο Δήμαρχος Αθηναίων εδώ και 3 ημέρες.

Ο 9,84 είναι συνδεδεμένος απόλυτα με την ιστορία του Δήμου Αθηναίων και απόλυτη ευθύνη της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να τον διοικήσει όπως κρίνει αυτή καλύτερα».




Μείωση 10% στις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως το 2023 εκτός από την Ελλάδα

 



Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως σημείωσαν τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση από το 2015, εν μέσω ενδείξεων ότι οι χαμηλότερες τιμές χονδρικής πώλησης τροφίμων αρχίζουν να μεταφέρονται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάτι που δεν φαίνεται στην Ελλάδα, και αυτό γιατί οι απατεώνες είναι ανεξέλεγκτη.

Ο δείκτης τιμών τροφίμων-εμπορευμάτων που δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών μειώθηκε κατά περίπου 10% το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.

Αν και ο δείκτης παρακολουθεί το κόστος των πρώτων υλών και όχι τις τιμές λιανικής πώλησης, η απότομη πτώση θα μπορούσε να υποδηλώσει πιθανή ανακούφιση για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές των τροφίμων μειώνονται από την κορύφωση του 2022 που ακολούθησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και συνέβαλε σε μια κρίση κόστους ζωής σε χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι τιμές των προθεσμιακών συμβολαίων καλαμποκιού και σιταριού σημείωσαν πέρυσι τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση της τελευταίας δεκαετίας, καθώς οι ανησυχίες για την προσφορά εξασθένησαν. Οι προθεσμιακές τιμές των χοιροειδών και του φοινικέλαιου σημείωσαν επίσης μεγάλες μειώσεις, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Ενώ ο δείκτης του ΟΗΕ βρίσκεται πλέον στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021, το χαμηλότερο κόστος χονδρικής αργεί να διαχυθεί στα σούπερ μάρκετ και τους καταναλωτές, κάτι που εκμεταλλεύονται οι απατεώνες της αγοράς για να κρατάνε ψηλά τις τιμές. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός των τροφίμων έχει αρχίσει να μειώνεται. Ο δείκτης μειώθηκε απότομα στο Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο μήνα στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2022, ενώ οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και του αλκοόλ έχουν επίσης επιβραδυνθεί στη Νέα Ζηλανδία. Στο Πακιστάν, η μεγαλύτερη παραγωγή είναι πιθανό να συμβάλει στην επιβράδυνση της αύξησης των τιμών των τροφίμων.

Ο δείκτης σιτηρών του FAO μειώθηκε περισσότερο από 16% σε σύγκριση με πέρυσι τέτοια εποχή, παρά την ελαφρά αύξηση που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν διαταραχές στις αποστολές από βασικούς εξαγωγείς. Τον Δεκέμβριο, οι μειώσεις στους δείκτες τιμών της ζάχαρης, των φυτικών ελαίων και του κρέατος αντιστάθμισαν τις αυξήσεις στα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά, σύμφωνα με τον οργανισμό.



Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του Ολιβερ : Νιώθω τεράστια αηδία...οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ΔΕΝ την κάνουν.

 


Ένα βήμα πριν από την παραίτησή του από την υπόθεση του χάσκι στην Αράχωβα βρίσκεται ο ένας από τους δυο δικηγόρους του κηδεμόνα του Όλιβερ, αηδιασμένος με το κράτος και τους θεσμούς του.

Αυτό εξέφρασε σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντώνης Ζαπάντης μέσω της ανάρτησής του στο Facebook εξέφρασε την αγανάκτησή του για τις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης σε ότι αφορά στην υπόθεση του χάσκι.

Ζαπάντης: Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον

Ο γνωστός δικηγόρος ανέφερε ότι: «Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον. Είμαι ένα βήμα πριν την ηχηρή μου παραίτηση από την υπόθεση του Όλιβερ της Αράχωβας.

Ο λόγος; Ένας και απλός: οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ΔΕΝ την κάνουν. Από την αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και τη Δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχουν. Απόδειξη τούτου η διαρροή της πραγματογνωμοσύνης την 21-12-2023 το βράδυ.

Παραπονεθήκαμε με τη συνάδελφο στον Υφυπουργό και μας διαβεβαίωσε ότι θα βρεθεί αυτός που έκανε τη διαρροή (ΨΕΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Κ. ΚΑΤΣΑΦΑΔΕ). Κάνουμε αιτήματα στην Εισαγγελία, δεν απαντάνε ποτέ. Γίνεται διαρροή σοβαρού υλικού της δικογραφίας, ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, ενημερώνουμε Εισαγγελία Λιβαδειάς και Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και δεν κάνουν τίποτα. Ενημερώνουμε Εισαγγελία Αρείου Πάγου (Αντιεισαγγελέα Υπηρεσίας) και η απάντηση που πήραμε ήταν: "ε, και τι να κάνουμε, 40 χρόνια γίνονται αυτά, που εγώ είμαι στους κόλπους της Δικαιοσύνης". Ο εκφυλισμός του συστήματος για να καλυφθεί ποιος; Ο υπαίτιος ενός ακραία βάναυσου σοδομισμού; Γιατί; Επειδή σας το είπε ποιος;».

Αντώνιος Ζαπάντης
6 ώρες πριν

Νιώθω τεράστια αηδία με τόσο πολλούς θεσμούς σε αυτό το κράτος πλέον. Είμαι ένα βήμα πριν την ηχηρή μου παραίτηση από την υπόθεση του Όλιβερ της Αράχοβας.
Ο λόγος; Ένας και απλός: οι παράγοντες, που πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, ΔΕΝ την κάνουν. Από την αστυνομία μέχρι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ) και τη Δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει πληροφορίες συγκεκριμένες, αλλά σφυρίζει αδιάφορα και τις δίνει σε δημοσιογράφους, με όποια αλισβερίσια τυχόν έχο...

See more
20
1
8


Έρχονται μέτρα μόνιμου χαρακτήρα για να μειώσουν οι απατεώνες την τιμή στο βρεφικό γάλα


 

Σοβαρά, διαρθρωτικά και σχεδόν μόνιμα μέτρα για τη μείωση της τιμής του βρεφικού γάλακτος αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, ώστε να περιοριστεί η δράση των απατεώνων που κλέβουν τους καταναλωτές.

Το ζήτημα των τιμών του βρεφικού γάλακτος αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης του υπουργείου Ανάπτυξης με τους ιδιοκτήτες των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ώστε να βρεθούν λύσεις και να αποκλιμακωθούν οι τιμές, και να σταματήσει αυτή η ασύστολη κλοπή.

Επιπλέον, έχουν ξεκινήσει έλεγχοι σε δύο από τις τέσσερις εταιρείες βρεφικού γάλακτος στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται σήμερα, ενώ θα ξεκινήσουν έλεγχοι και στις άλλες δύο εταιρείες, για να σταματήσει η κλοπή των καταναλωτών.




Μητσοτάκης: Γεγονός με παγκόσμια σημασία η αναστήλωση του ανακτόρου του Φιλίππου Β’


 

Τα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του βασιλιά των Μακεδόνων, Φιλίππου Β' στις Αιγές, που έχει χαρακτηριστεί «Παρθενώνας της Μακεδονίας», είναι ένα γεγονός με παγκόσμια σημασία και πολύ μεγάλη διεθνή εμβέλεια, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη σχετική τελετή η οποία έγινε στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών.

«Δεν είναι τυχαία η επιλογή μου να είμαι και πάλι εδώ, στην πρώτη, ουσιαστικά, επίσκεψη του νέου χρόνου, τιμώντας ένα μνημείο του Βασιλείου των Μακεδόνων», είπε ο πρωθυπουργός : «Στοίχημα μας είναι να μπορέσουμε να καταστήσουμε τις Αιγές ένα σημείο συνάντησης με το μεγαλείο των αρχαίων μας καταβολών. Μια σφραγίδα της διαχρονικής τους ελληνικότητας αλλά και ένα μέρος της σύγχρονη ζωής μας. Αυτό το θαυμαστό αρχαιολογικό πάρκο μπορεί και πρέπει να γίνει ένας καταλύτης οικονομικής ανάπτυξης για τη Βεργίνα, για την Ημαθία, για ολόκληρη τη Μακεδονία».

Σημείωσε επίσης πως είναι «εθνικό στοίχημα» ο πολλαπλασιασμός των επισκεπτών στο αρχαιολογικό πάρκο των Αιγών.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε εντυπωσιασμένος από την ξενάγησή του στο αναστηλωμένο ανάκτορο, αναφέρθηκε στον Μανόλη Ανδρόνικο και συνεχάρη την αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη και τους συνεργάτες της.

Στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους της Μελίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε αναφερόμενος στα εγκαίνια του αναστηλωμένου ανακτόρου του Φιλίππου Β' πως «είναι ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της  πατρίδας μας». Και σημείωσε: «Είναι μία κίνηση η οποία δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα καθώς επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σας σε έναν πολιτιστικό πόλο, τολμώ να πω παγκόσμιας εμβέλειας».




Ανάληψη καθηκόντων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ΥΠ.ΠΡ.ΠΟ.


 

Κακά τα ψέματα αυτό το υπουργείο μόνο ένα Μιχάλη Χρυσοχοΐδη χρειάζεται και δεν πρέπει να αλλάξει ξανά ηγεσία μήπως δούμε την εγκληματικότητα να περιορίζεται.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε :

«Τραβάμε γραμμή με το παρελθόν. Όχι γιατί ξεχνάμε, αλλά γιατί ξεκινάμε. Γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι», τόνισα κατά την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Στη συνέχεια, αναφέρθηκα στις μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσουμε άμεσα: Πρώτον, η δια βίου εκπαίδευση μέσω της Ακαδημίας και δεύτερον, η διοικητική και οργανωτική μεταρρύθμιση του Σώματος. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα θα δοθεί στην αξιολόγηση, το βαθμολόγιο και την κινητικότητα στο εσωτερικό του Σώματος, με στόχο τη βέλτιστη αξιοποίηση των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητα μας. Αυτό είναι το καθήκον μας στη δημοκρατική Ελλάδα, να προστατεύσουμε ζωές, περιουσίες, να δώσουμε οντότητα στην έννοια της ασφάλειας και στο αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.



Αυστηροποίηση των ποινών στους γονείς για παραμέληση ανηλίκου και χρηματική ικανοποίηση του θύματος αλλιώς δεν γίνεται δουλειά

 


Διαβάζουμε για την τελευταία επίθεση ανήλικων κακοποιών παραμελημένων από τους γονείς τους, και δεν διαβάζουμε για τις ποινικές ευθύνες των γονιών, δεν διαβάζουμε για συλλήψεις και αυστηρές ποινές των γονιών μαζί με χρηματική ικανοποίηση του θύματος.

Η παραμέληση ανηλίκου δεν έχει αυστηρές ποινές, έτσι προβλέπει ο νόμος, αλλά τώρα που η εγκληματικότητα ανηλίκων έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα και ανήλικοι κακοποιοί λειτουργούν άφοβα και ανεξέλεγκτα, κάτι πρέπει να αλλάξει.

Την ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους φέρνουν μόνο οι γονείς, και ότι έγκλημα διαπράξει το παιδί τους συνεργοί είναι και οι ίδιοι οι γονείς τελεία και παύλα, και μετά σίγουρα το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί γιατί εγκληματικές συμπεριφορές διαπράττονται και μέσα στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς να σφυρίζουν αδιάφορα.

Η επίθεση στην Αγία Παρασκευή σοκάρει, και αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι γονείς αυτών των ανήλικων κακοποιών; Ποιο είναι το επίπεδο τους; Είναι σίγουρα συνεργοί στο έγκλημα των παιδιών τους με την στάση τους και αυτό είναι δεδομένο, οπότε τους πρέπει να η ανάλογη ποινή.

Αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς, και άμεση χρηματική ικανοποίηση των θυμάτων, για να πονέσει η τσέπη των γονιών,  να ανησυχούν και για το ποινικό  μητρώο των ίδιων αφού αδιαφορούν για τα παιδιά τους, αλλιώς δεν θα ελέγχουν οι ανήλικοι κακοποιοί, και το έγκλημα των ανηλίκων θα γιγαντώνεται με ευθύνη των γονιών!!!

Ο πατέρας του 14χρονου θύματος σοκάρει : Tο παιδί παραμένει σε κατάσταση σοκ, κάποια στιγμή το αγόρι είπε σε έναν εκ των αστυνομικών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής όπου υποβλήθηκε η μήνυση «φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν», εκείνος του απάντησε «μην φοβάσαι έχω αναλάβει εγώ, δεν θα κλείσω μάτι μέχρι να το λύσω το θέμα».

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια της ζωής μας. Από ό,τι μας είπε η αστυνομία πρόκειται για σειρά κακουργημάτων που διαπράχθηκαν. Οι τρεις δράστες φορούσαν μπαλακλάβες που τις έβγαλαν όταν ο γιος μου κατάλαβε ποιοι είναι. Δεν ήταν δύο παιδάκια που συναντιώνται στον δρόμο και ρίχνουν χαστούκια αλλά μιλάμε για ολόκληρη επιχείρηση που κράτησε ημέρες, μιλάμε για φάση Α, Β και Γ» είπε ο πατέρας του 14χρονου μιλώντας στο Action24.

Όπως είπε «όλη η διαδικασία ξεκίνησε πριν την αλλαγή του χρόνου και κορυφώθηκε στις 2 Ιανουαρίου» ενώ εκτίμησε ότι επίθεση της Τρίτης «κράτησε 15 λεπτά. Το παιδί πέρασε μια κόλαση, φανταστείτε ένα 14χρονο παιδί να τους ακολουθεί ξυπόλητο για να μην του πάρουν τον σκύλο γιατί του είπαν ότι "τον σκύλο δεν θα τον ξαναδείς"».

Ο πατέρας του ανήλικου κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι γονείς των δραστών «φυγαδεύσαν τα παιδιά-δράστες για να περάσει το αυτόφωρο. Η αστυνομία πήγε μέχρι και στα εξοχικά τους σπίτια για να τους βρει. Εξαφανίστηκαν και οι γονείς και τα παιδιά γιατί η μήνυση αφορά και τους γονείς».

Περιγράφοντας, τέλος, τον διάλογο που είχε με έναν εκ των δραστών αφού έλαβε ένα μήνυμα με φωτογραφία του γιου του στο Instagram, ο πατέρας του 14χρονου είπε ότι «άκουσα έναν έφηβο να μου λέει "δεν είμαστε φίλοι αλλά εχθροί, θα έρθω με 50 άτομα και θα στα κάνω λίμπα, θα βάλω τη μπερέτα στο κεφάλι και θα σου τραβήξω μια"».



Βουλγάρα έκλεβε πορτοφόλια σε λεωφορείο και σφήνωσε στο παράθυρο προσπαθώντας να διαφύγει


 

Την έπιασαν να κλέβει πορτοφόλια σε αστικό λεωφορείο στην Θεσσαλονίκη, και στην προσπάθεια της να διαφύγει σφήνωσε στο παράθυρο και ούρλιαζε για να την αφήσουν να φύγει.

Σύμφωνα με το GRTimes, το συμβάν έγινε σε λεωφορείο της γραμμής 3Κ λίγο μετά τις 10.00 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και περίπου στο ύψος της Μπότσαρη. Σε αυτό επιβιβάστηκε μια γυναίκα από την Βουλγαρία, καλοντυμένη με προσεγμένη εμφάνιση, ξανθιά, αδύνατη και με σχετικά χαμηλό ύψος. Η γυναίκα μπήκε στο λεωφορείο στο ύψος της στάσης Ανάληψη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα επιχείρησε να κλέψει πορτοφόλι από τσάντα γυναίκας, αλλά έγινε αντιληπτή.

Ο οδηγός ακινητοποίησε το λεωφορείο μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό και η γυναίκα επέστρεψε αμέσως το πορτοφόλι στην κάτοχο του. Έπειτα προσπάθησε να θολώσει τα νερά και να βρει χρόνο να διαφύγει λέγοντας με σπαστά ελληνικά «είναι τρελή αυτή.. είναι τρελή». Ταυτόχρονα κινήθηκε προς το πίσω μέρος του αστικού όπου βρήκε το ανακλινόμενο παράθυρο και αμέσως επιχείρησε να διαφύγει καθώς οι πόρτες του οχήματος ήταν κλειστές.

Επιβάτες επιχείρησαν να τη σταματήσουν και να τη συγκρατήσουν, όμως η γυναίκα που χτυπιόταν ουρλιάζοντας, κατάφερε να χωρέσει τελικά και να εγκαταλείψει το αστικό, τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση. Πίσω της άφησε τον σκούφο που φορούσε, ένα πακέτο τσιγάρα και δύο αναπτήρες.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό της.

Δείτε το βίντεο





Ψέμα Μανώλη Καπνισάκη, με βοήθεια του Documento για δήθεν υπουργοποίηση Κασσελάκη το 2019

 



Ψέμα, εξαπάτηση και άντε δούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια τους να δώσουν κάποιους πόντους στο απόλυτο τίποτα που έχουν για αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη.

Μέχρι και ο διευθυντής του γραφείο Κασσελάκη, Μανώλη Καπνισάκης είπε να ξεκινήσει το ψέμα με την βοήθεια του Documento, για δήθεν υπουργοποίηση του Κασσελάκη απο τον Μητσοτάκη το 2019, αλλά αυτό το fake news μόνο καλό δεν έκανε στον Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ.



Το ψέμα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κυβέρνηση , με τον Μανώλη Καπνισάκη χωρίς ίχνος σοβαρότητας να λέει σε συνέντευξη του πως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε προτείνει στον κ. Κασσελάκη να αναλάβει υπουργείο το 2019 και γελάει ο κόσμος με τον Καπνισάκη.

Συγκεκριμένα στην συνέντευξή του η οποία είναι πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα Documento, ο κ. Καπνισάκης «αποκαλύπτει» το εν λόγω παρασκήνιο συμπληρώνοντας μάλιστα πως ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε την πρόταση.

Από πλευράς πάντως του κυβερνητικού στρατοπέδου, αρμόδιοι κύκλοι σχολιάζοντας απαντούν σκωπτικά πως «λέει τρέλες» αρνούμενοι με αυτόν τον τρόπο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τέτοια πρόταση στον νυν πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, και πώς θα γινόταν αυτό αφού θα γέλαγε ο κόσμος μόλις τον έπαιρνε χαμπάρι και θα γινόταν ρεζίλι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία για τις επιλογές της.

Η συνέντευξη του Διευθυντή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Μανώλη Καπνισάκη και το ψέμα για Κασσελάκη, αναζωπύρωσε τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Το e-tetradio.gr αναρωτιέται εάν η εν λόγω δήθεν «αποκάλυψη» είναι όντως υπέρ του κ. Κασσελάκη. «Το σκέφτηκε καλά ο Μανώλης Καπνισάκης;» διερωτάται σε ανάρτησή του.

Κορυφαία στελέχη σε γύρο τηλεφωνικών επαφών που είχαν μεταξύ τους σήμερα το πρωί δήλωναν, κατά πληροφορίες, «απορημένα για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης δημοσίευσης», ενώ εμφανίζονται «έντρομα» στην ιδέα των δημοσκοπήσεων που θα «τρέξουν» το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τις νέες αθλιότητες Κασσελάκη, για άλογα, για Σπέτσες και δήθεν υπουργοποίηση του.




Οι ανήλικοι επικίνδυνοι κακοποιοί απείλησαν και την οικογένεια του ανήλικου - Επιβάλλεται και η σύλληψη των γονιών τους

 



Τρεις ανήλικοι επικίνδυνοι κακοποιοί, κακοποίησαν έναν 14χρονο στην Αγία Παρασκευή και ενας απο τους αδίστακτους κακοποιούς είναι και συμμαθητής του θύματος από το σχολείο.

Οι ανήλικοι κακοποιοί είχαν στήσει καρτέρι στον 14χρονο, και όταν κατέβηκε από το σπίτι του για να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, του πήραν τον σκύλο, του έβγαλαν τα παπούτσια και τον υποχρέωσαν να περπατήσει ξυπόλυτος, αλλά και να πει κάποια χυδαία έκφραση για δύο συγκεκριμένα κορίτσια, ενώ όλο αυτό το αδιανόητο περιστατικό βιντεοσκοπούνταν. 

Επίσης, για να μη μιλήσει και να μην τους καταγγείλει στην Αστυνομία, τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, ενώ βανδάλισαν το αυτοκίνητο της οικογένειας του παιδιού και πέταξαν αυγά στο σπίτι του, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του παιδιού στην πρωινή εκπομπή του Mega με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, οι ανήλικοι κακοποιοί απείλησαν και τον ίδιο! Του έστειλαν στις 3 τα ξημερώματα φωτό του παιδιού του, και όταν εκείνος κάλεσε πίσω, μια νεαρή φωνή τον απείλησε!

Ο πατέρας του ανηλίκου, μιλώντας για το περιστατικό, περιέγραψε τα γεγονότα: 

«Το παιδί έχει υποστεί ένα τρομερό σοκ διότι του επιτέθηκε μια ομάδα παιδιών, τα οποία σχεδίασαν την επίθεση αυτή όπως οι σκληροί εγκληματίες. Του έστησαν ενέδρα, τον απείλησαν με μηνύματα, έμαθαν τη διεύθυνσή μας, ήρθαν και βανδάλισαν. Την ώρα που ήμασταν επάνω στο σπίτι μας με τον γιο μου και την κόρη μου και ανταλλάζαμε δώρα, αυτοί ήταν κάτω και βανδάλιζαν το αμάξι. Έγινε μια ολόκληρη εγκληματική διαδικασία, το περίμεναν το παιδί πότε θα κατέβει μόνο του, έτυχε να κατέβει με τον σκύλο προκειμένου να του κάνουν αυτά τα βασανιστήρια. Του την είχαν στήσει, είχαν ξεκινήσει να απειλούν το παιδί με μηνύματα ότι θα καταστρέψουν το αυτοκίνητο, άρχισαν να πετούν αυγά. Δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά να τσακωθούν, στοχοποίησαν το παιδί».



Ανέφερε δε ότι απειλήθηκε από τα παιδιά αυτά και ο ίδιος. «Σε εμένα έστειλαν μήνυμα, αφού κατέθεσα τη μήνυση, μια φωτό του παιδιού μου από το καλοκαίρι. Και μετά, μιλώντας με το άγνωστο άτομο από το οποίο εστάλη η φωτό στις 3 τα μεσάνυχτα, με απείλησε και εμένα».

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι "θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα". Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

Επίσης, όπως μετέδωσε το κανάλι, ο συμμαθητής του θύματος φέρεται να είχε παραβατική συμπεριφορά με αρκετές αποβολές από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτούν μαζί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, φαίνεται πως έκανε συστηματικά bullying στον μαθητή. «Επειδή είναι στο ίδιο σχολικό, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα πολλές φορές και δεν μας είχε πει τίποτα γιατί φοβόταν ότι στο σχολείο θα τον φωνάζουν μετά "καρφί"» συμπλήρωσε η μητέρα του 14χρονου.

Ο πατέρας του ανηλίκου επέρριψε ευθύνες στους γονείς των δραστών που δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί μαζί με τους ανήλικους κακοποιούς και παιδιά τους. «Πώς είναι δυνατόν σε ένα φυσιολογικό σπίτι να υπάρχουν παιδιά που λείπουν αυτές τις γιορτινές ώρες και οι γονείς να μην κάνουν κάτι;», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω προσωπικά τους γονείς τους. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν μια μεγαλύτερη παρακολούθηση. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος γεννιέται για να βασανίζει τα παιδιά των άλλων».

Χαρακτήρισε εξαιρετικά ουσιαστική τη λειτουργία της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν έγιναν συλλήψεις ο πατέρας του ανηλίκου απάντησε πως τους ανήλικους κακοποιούς τους πήραν οι γονείς τους και τους έκρυψαν προκειμένου να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

«Το παιδί μου έχει καταρρεύσει», κατέληξε ο πατέρας του ανηλίκου περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού του.



Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων με ασφάλεια

 



Ειδικότερα, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων είναι οι ακόλουθες:


Τακτικό πλύσιμο των χεριών


Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα (σαπούνι και νερό)


Πριν και μετά:


Την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος

Το γεύμα

Τη χρήση της τουαλέτας

Το πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.

Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας. Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού

Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενωνχώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ)

Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων – τήρηση φυσικών αποστάσεων

Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό

Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο. Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών.

Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων).




Ο Κασσελάκης δεν κατάλαβε την παροιμία Μητσοτάκη με το κάρο και το άλογο και ξεφτιλίστηκε

 



Χαμός με την γκάφα Κασσελάκη για την παροιμία με το κάρο και το άλογο.

Η νέα γκάφα Κασσελάκη, δείχνει ότι ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά.

Μπορεί κάποιος να κάνει τον χαζό τόσο καλά χωρίς να είναι;

Ο Κασσελάκης πήρε κυριολεκτικά την πασίγνωστη "don't put the cart defore the horse" και νόμιζε ότι ο Μητσοτάκης μιλούσε κυριολεκτικά για άλογα με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστεί και πάλι όπως γίνεται σχεδόν καθημερινά με τις δηλώσεις του.

Αυτός ο τύπος λοιπόν που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, τόλμησε να απαντήσει στην παροιμία του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «κάρο μπροστά από το άλογο», και ισχυρίστηκε ότι ο πρωθυπουργός... παρομοίασε «χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα».

Αναρωτιόμαστε δεν υπήρχε κάποιος απο τους συντρόφους του, η την οικογένεια του να τον προστατέψει για να μην πέσει σε νέα ξεφτίλα;

Η ανάρτηση του απίθανου Στέφανου Κασσελάκη αναφέρεται σε φράση που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων, στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων υπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο πρωθυπουργός γνωρίζοντας καλά την ελληνική γλώσσα όπως και άλλες γλώσσες, χρησιμοποίησε την παροιμιώδη αυτή φράση για να επισημάνει ότι η διαδικασία έχει ορισμένα βήματα, που θα γίνουν με συγκεκριμένη σειρά.

Η φράση αυτή χρησιμοποιείται και στα Αγγλικά, αυτούσια, και αναφέρεται σε περιπτώσεις στις οποίες κάνουμε κάτι σε λανθασμένη ακολουθία γεγονότων.

Στο λεξικό του Κέμπριτζ διαβάζουμε, ως επεξηγηματικό παράδειγμα: «Δεν βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο, αποφασίζοντας τι θα φορέσετε για τον γάμο πριν καν σας καλέσουν σε αυτόν;»

Στη wikipedia αναφέρεται ότι «μια παραλλαγή της παροιμίας χρησιμοποιείται από τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ στον Βασιλιά Ληρ Πράξη Ι, σκηνή iv, γραμμή 230: "Δεν μπορεί ένας γάιδαρος να ξέρει πότε το κάρο τραβάει το άλογο;"», ενώ αναφορά γίνεται και στην αρχαία ελληνική φράση «ἡ ἅμαξα τὸν βοῦν ἕλκει» (η άμαξα σέρνει το βόδι), που χρησιμοποιείται για κάτι που γίνεται ανάποδα ή αντίστροφα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που όπως καταλαβαίνουμε δεν γνωρίζει ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά, και δεν έχει ανοίξει βιβλίο να διαβάσει στην ζωή του, ερμήνευσε διαφορετικά τη φράση αυτή και έσπευσε να κάνει ανάρτηση, στην οποία κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο που εκφράστηκε, ισχυριζόμενος ότι «είναι ντροπή που χρησιμοποιεί τέτοια φρασεολογία σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα».

Ο Κασσελάκης έγραψε:

Ο «φιλελεύθερος» Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το «κάρο»;

Και η «σέλα» ποιος είναι;

Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης;

Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.


Σχόλια χρηστών στο Χ: