Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Αυστηροποίηση των ποινών στους γονείς για παραμέληση ανηλίκου και χρηματική ικανοποίηση του θύματος αλλιώς δεν γίνεται δουλειά

 


Διαβάζουμε για την τελευταία επίθεση ανήλικων κακοποιών παραμελημένων από τους γονείς τους, και δεν διαβάζουμε για τις ποινικές ευθύνες των γονιών, δεν διαβάζουμε για συλλήψεις και αυστηρές ποινές των γονιών μαζί με χρηματική ικανοποίηση του θύματος.

Η παραμέληση ανηλίκου δεν έχει αυστηρές ποινές, έτσι προβλέπει ο νόμος, αλλά τώρα που η εγκληματικότητα ανηλίκων έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα και ανήλικοι κακοποιοί λειτουργούν άφοβα και ανεξέλεγκτα, κάτι πρέπει να αλλάξει.

Την ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους φέρνουν μόνο οι γονείς, και ότι έγκλημα διαπράξει το παιδί τους συνεργοί είναι και οι ίδιοι οι γονείς τελεία και παύλα, και μετά σίγουρα το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί γιατί εγκληματικές συμπεριφορές διαπράττονται και μέσα στα σχολεία με τους εκπαιδευτικούς να σφυρίζουν αδιάφορα.

Η επίθεση στην Αγία Παρασκευή σοκάρει, και αναρωτιόμαστε ποιοι είναι οι γονείς αυτών των ανήλικων κακοποιών; Ποιο είναι το επίπεδο τους; Είναι σίγουρα συνεργοί στο έγκλημα των παιδιών τους με την στάση τους και αυτό είναι δεδομένο, οπότε τους πρέπει να η ανάλογη ποινή.

Αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς, και άμεση χρηματική ικανοποίηση των θυμάτων, για να πονέσει η τσέπη των γονιών,  να ανησυχούν και για το ποινικό  μητρώο των ίδιων αφού αδιαφορούν για τα παιδιά τους, αλλιώς δεν θα ελέγχουν οι ανήλικοι κακοποιοί, και το έγκλημα των ανηλίκων θα γιγαντώνεται με ευθύνη των γονιών!!!

Ο πατέρας του 14χρονου θύματος σοκάρει : Tο παιδί παραμένει σε κατάσταση σοκ, κάποια στιγμή το αγόρι είπε σε έναν εκ των αστυνομικών στο ΑΤ Αγίας Παρασκευής όπου υποβλήθηκε η μήνυση «φοβάμαι ότι θα με σκοτώσουν», εκείνος του απάντησε «μην φοβάσαι έχω αναλάβει εγώ, δεν θα κλείσω μάτι μέχρι να το λύσω το θέμα».

«Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια της ζωής μας. Από ό,τι μας είπε η αστυνομία πρόκειται για σειρά κακουργημάτων που διαπράχθηκαν. Οι τρεις δράστες φορούσαν μπαλακλάβες που τις έβγαλαν όταν ο γιος μου κατάλαβε ποιοι είναι. Δεν ήταν δύο παιδάκια που συναντιώνται στον δρόμο και ρίχνουν χαστούκια αλλά μιλάμε για ολόκληρη επιχείρηση που κράτησε ημέρες, μιλάμε για φάση Α, Β και Γ» είπε ο πατέρας του 14χρονου μιλώντας στο Action24.

Όπως είπε «όλη η διαδικασία ξεκίνησε πριν την αλλαγή του χρόνου και κορυφώθηκε στις 2 Ιανουαρίου» ενώ εκτίμησε ότι επίθεση της Τρίτης «κράτησε 15 λεπτά. Το παιδί πέρασε μια κόλαση, φανταστείτε ένα 14χρονο παιδί να τους ακολουθεί ξυπόλητο για να μην του πάρουν τον σκύλο γιατί του είπαν ότι "τον σκύλο δεν θα τον ξαναδείς"».

Ο πατέρας του ανήλικου κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι γονείς των δραστών «φυγαδεύσαν τα παιδιά-δράστες για να περάσει το αυτόφωρο. Η αστυνομία πήγε μέχρι και στα εξοχικά τους σπίτια για να τους βρει. Εξαφανίστηκαν και οι γονείς και τα παιδιά γιατί η μήνυση αφορά και τους γονείς».

Περιγράφοντας, τέλος, τον διάλογο που είχε με έναν εκ των δραστών αφού έλαβε ένα μήνυμα με φωτογραφία του γιου του στο Instagram, ο πατέρας του 14χρονου είπε ότι «άκουσα έναν έφηβο να μου λέει "δεν είμαστε φίλοι αλλά εχθροί, θα έρθω με 50 άτομα και θα στα κάνω λίμπα, θα βάλω τη μπερέτα στο κεφάλι και θα σου τραβήξω μια"».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου