Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Οι ανήλικοι επικίνδυνοι κακοποιοί απείλησαν και την οικογένεια του ανήλικου - Επιβάλλεται και η σύλληψη των γονιών τους

 



Τρεις ανήλικοι επικίνδυνοι κακοποιοί, κακοποίησαν έναν 14χρονο στην Αγία Παρασκευή και ενας απο τους αδίστακτους κακοποιούς είναι και συμμαθητής του θύματος από το σχολείο.

Οι ανήλικοι κακοποιοί είχαν στήσει καρτέρι στον 14χρονο, και όταν κατέβηκε από το σπίτι του για να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, του επιτέθηκαν, τον ακινητοποίησαν, του πήραν τον σκύλο, του έβγαλαν τα παπούτσια και τον υποχρέωσαν να περπατήσει ξυπόλυτος, αλλά και να πει κάποια χυδαία έκφραση για δύο συγκεκριμένα κορίτσια, ενώ όλο αυτό το αδιανόητο περιστατικό βιντεοσκοπούνταν. 

Επίσης, για να μη μιλήσει και να μην τους καταγγείλει στην Αστυνομία, τον απείλησαν ότι θα τον σκοτώσουν, ενώ βανδάλισαν το αυτοκίνητο της οικογένειας του παιδιού και πέταξαν αυγά στο σπίτι του, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας!

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πατέρας του παιδιού στην πρωινή εκπομπή του Mega με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη, οι ανήλικοι κακοποιοί απείλησαν και τον ίδιο! Του έστειλαν στις 3 τα ξημερώματα φωτό του παιδιού του, και όταν εκείνος κάλεσε πίσω, μια νεαρή φωνή τον απείλησε!

Ο πατέρας του ανηλίκου, μιλώντας για το περιστατικό, περιέγραψε τα γεγονότα: 

«Το παιδί έχει υποστεί ένα τρομερό σοκ διότι του επιτέθηκε μια ομάδα παιδιών, τα οποία σχεδίασαν την επίθεση αυτή όπως οι σκληροί εγκληματίες. Του έστησαν ενέδρα, τον απείλησαν με μηνύματα, έμαθαν τη διεύθυνσή μας, ήρθαν και βανδάλισαν. Την ώρα που ήμασταν επάνω στο σπίτι μας με τον γιο μου και την κόρη μου και ανταλλάζαμε δώρα, αυτοί ήταν κάτω και βανδάλιζαν το αμάξι. Έγινε μια ολόκληρη εγκληματική διαδικασία, το περίμεναν το παιδί πότε θα κατέβει μόνο του, έτυχε να κατέβει με τον σκύλο προκειμένου να του κάνουν αυτά τα βασανιστήρια. Του την είχαν στήσει, είχαν ξεκινήσει να απειλούν το παιδί με μηνύματα ότι θα καταστρέψουν το αυτοκίνητο, άρχισαν να πετούν αυγά. Δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά να τσακωθούν, στοχοποίησαν το παιδί».



Ανέφερε δε ότι απειλήθηκε από τα παιδιά αυτά και ο ίδιος. «Σε εμένα έστειλαν μήνυμα, αφού κατέθεσα τη μήνυση, μια φωτό του παιδιού μου από το καλοκαίρι. Και μετά, μιλώντας με το άγνωστο άτομο από το οποίο εστάλη η φωτό στις 3 τα μεσάνυχτα, με απείλησε και εμένα».

«Με πήραν τη νύχτα και μου είπαν ότι "θα έρθω με 50 άτομα και θα στο κάνω λίμπα". Ήταν 3:00 τη νύχτα. Αφού είχα γυρίσει από το αστυνομικό τμήμα πλέον» κατήγγειλε ο πατέρας του 14χρονου.

Επίσης, όπως μετέδωσε το κανάλι, ο συμμαθητής του θύματος φέρεται να είχε παραβατική συμπεριφορά με αρκετές αποβολές από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτούν μαζί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, φαίνεται πως έκανε συστηματικά bullying στον μαθητή. «Επειδή είναι στο ίδιο σχολικό, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα πολλές φορές και δεν μας είχε πει τίποτα γιατί φοβόταν ότι στο σχολείο θα τον φωνάζουν μετά "καρφί"» συμπλήρωσε η μητέρα του 14χρονου.

Ο πατέρας του ανηλίκου επέρριψε ευθύνες στους γονείς των δραστών που δεν γνωρίζουμε εάν έχουν συλληφθεί μαζί με τους ανήλικους κακοποιούς και παιδιά τους. «Πώς είναι δυνατόν σε ένα φυσιολογικό σπίτι να υπάρχουν παιδιά που λείπουν αυτές τις γιορτινές ώρες και οι γονείς να μην κάνουν κάτι;», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζω προσωπικά τους γονείς τους. Πιστεύω ότι τα παιδιά αυτά αξίζουν μια μεγαλύτερη παρακολούθηση. Και δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος γεννιέται για να βασανίζει τα παιδιά των άλλων».

Χαρακτήρισε εξαιρετικά ουσιαστική τη λειτουργία της Αστυνομίας σε ό,τι αφορά το θέμα αυτό, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν έγιναν συλλήψεις ο πατέρας του ανηλίκου απάντησε πως τους ανήλικους κακοποιούς τους πήραν οι γονείς τους και τους έκρυψαν προκειμένου να γλιτώσουν το αυτόφωρο.

«Το παιδί μου έχει καταρρεύσει», κατέληξε ο πατέρας του ανηλίκου περιγράφοντας την ψυχολογική κατάσταση του παιδιού του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου