Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πέθανε ο Ζάχος Χατζηφωτίου


 

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Ζάχος Χατζηφωτίου, σε ηλικία 99 ετών.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου καταγόταν από τα Ψαρά. Η οικογένειά του έφυγε από το νησί το 1824, μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους, και εγκαταστάθηκε αρχικά στη Σύρο και τελικά στην Αθήνα, στην Πλάκα, όπου και γεννήθηκε ο Ζάχος στις 28 Σεπτεμβρίου 1923.

Στην Κατοχή, σε ηλικία 17 ετών έφυγε στην Αίγυπτο, όπου έλαβε μέρος σε πολεμικές επιχειρήσεις, πρώτα ως στρατιώτης στους Ποντικούς της Ερήμου, στην πολιορκία του Τομπρούκ, και μετά συμμετέχοντας στην 3η Ορεινή Ταξιαρχία - Ρίμινι, η οποία μπήκε πρώτη στο Ρίμινι, όπου και παρασημοφορήθηκε.

Μετά το τέλος του πολέμου και την επιστροφή του εργάστηκε στις επιχειρήσεις της οικογένειάς του μέχρι το 1956.

Από το 1956 και μέχρι το 1962 διετέλεσε διευθυντής εκδοτικού οίκου στο Παρίσι.

Την περίοδο 1962-1970 δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία και από το 1970 άρχισε να εμφανίζεται πλέον ως συγγραφέας και δημοσιογράφος. Χρονογράφος στην εφημερίδα «Καθημερινή» (1974-1977), στον «Ταχυδρόμο» με το ψευδώνυμο «Ίακχος» από το 1975 και στα «Νέα» ως «ο Διακριτικός» από το 1977.

Εργάστηκε στην τηλεόραση και έγινε γνωστός από την εκπομπή «Το πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου».

Ήταν συγγραφέας των βιβλίων «Τα εν οίκω... εν Δήμω», «Πωλείται Συνείδησις», «Συννεφιάζει και στη Μύκονο», «Πάντα την Κυριακή», «Ο Ίακχος κι εγώ», «100 εκπομπές», «Χιούμορ και ζωγραφική», «Τα Μονοπάτια του Πολέμου» και άλλα.



Συνεχίζει να κάνει ότι δεν ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν ο Ανδρουλάκης


 

Δεν καταλαβαίνει τίποτα ο Νίκος Ανδρουλάκης, δείχνοντας ένοχος και επιμένοντας ότι δεν ξέρει γιατί νόμιμα τον παρακολουθούσαν.

Μας κούρασες Ανδρουλάκη λένε όλες οι δημοσκοπήσεις!! Φωνάζουν οι πολίτες!!

Κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης που έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο ΠΑΣΟΚ είπε στην εξεταστική  «το αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου. Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ».

Είπε επίσης χωρίς ίχνος σοβαρότητας «ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα».

Ζήτησε από την Εξεταστική Επιτροπή «από σήμερα να καλέσετε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση» και προσέθεσε χωρίς να βάζει τον εαυτό του υπόλογο για πολιτικές ευθύνες : «Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η Εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν τη χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις».

Ο Ανδρουλάκης πήρε και καλά αποστάσεις από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρά το ότι χρησιμοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ και κρύφτηκε για καιρό πίσω απο τον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά [την εξουσία]».

Χωρίς να μας λέει γιατί τον παρακολουθούσαν ενώ οι πολίτες ξέρουν ότι ξέρει είπε «Το θέμα τού εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Έχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;» φέρεται να τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι;»

«Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου» ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε:

"Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις", και το είπε αυτό αδιαφορώντας για το ότι το θύμα όπως λέει πηγαίνει για να ενημερωθεί γιατί μπήκαν στο σπίτι του και δεν λέει όχι δεν ενημερώνομαι γιατί έτσι δεν είναι θύμα αλλά κάτι βρωμάει;;;;;

Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό».

Είπε επίσης αφού θυματοποιήθηκε μήπως ανεβάσει τα ποσοστά του «η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει τη θεσμική κρίση και την υπονόμευση των ελεγκτικών μηχανισμών», σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του κόμματός του.

Και συνέχισε να μιλάει χωρίς να έχει εμπειρία και επάρκεια για αυτά που λέει και για να κάνει το θύμα προκαλώντας τους πολίτες : «Αναδεικνύει μια κουλτούρα διακυβέρνησης, συγκεντρωτική, αλαζονική με αίσθηση παρακμιακής σκοτεινής παντοδυναμίας. Ενισχύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα γιατί στέλνει ένα μήνυμα ατιμωρησίας και ασυδοσίας ισχυρών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων εις βάρος του λαού, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να παρακολουθούν όποιον θέλουν χωρίς λόγο και χωρίς να δίνουν λογαριασμό.

Σε μια κρίσιμη γεωπολιτική αναταραχή, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως αντιλαμβάνεται την εθνική μας ασφάλεια, αλλάζοντας τα κριτήρια επιλογής του διοικητή της ΕΥΠ για να τοποθετήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα θέση ένα από τα δικά του παιδιά χωρίς καμία πρότερη εμπειρία σε τέτοιες καίριες θέσεις, που αποδείχτηκε ακατάλληλος κατά γενική ομολογία.

Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση της παρακολούθησής μου αποκαλύφθηκε, όλες οι ενέργειες μου κατευθύνονται στο να πέσει άπλετο φως σε κάθε πτυχή. Θεσμικά, νόμιμα και με διαφάνεια. Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης.

Το σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης είχε 2 βραχίονες: αυτόν που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το παράνομο λογισμικό predator, και αυτόν που αποκαλύφθηκε χάρις την ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, την ΑΔΑΕ, δηλαδή την παράνομη παρακολούθησή μου από την ΕΥΠ.

Είναι προφανές ότι η παρακολούθηση αυτή είχε ένα στόχο: να θέσει σε ομηρία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή, κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές. Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην πρωθυπουργούς και βουλευτές.

Επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα με όλες μου τις δυνάμεις, και "βαπτίστηκα" εθνικός κίνδυνος μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να ηγηθώ της παράταξης; Μάλλον ήμουν κίνδυνος για τα κομματικά σας συμφέροντα και τους κομματικούς σας σχεδιασμούς, κύριοι της ΝΔ.

Και αν ήμουν τόσο μεγάλος εθνικός κίνδυνος ως υποψήφιος, ως απλός ευρωβουλευτής, δεν ήμουν πολύ μεγαλύτερος ως πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Αν υπήρχε λόγος που με καθιστούσε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν στα φιλικά σας ΜΜΕ γιατί αυτές τις νοοτροπίες υπηρετείτε. Και αφού όπως λέτε δημοσίως όλα ήταν νόμιμα, προς τι οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη;

Συνέχισε θέλοντας να περάσει ότι δήθεν την υπόθεση που έχει εμπλοκή ο ίδιος θέλει η κυβέρνηση να την συγκαλύψει λέγοντας και χωρίς να μας λέει ποιος τον πληροφόρησε :  Υπάρχει όμως και το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Πληροφορούμαι με θλίψη ότι η επιτροπή σας κάνει πολύ λίγα για την αποκάλυψη της αλήθειας και πολύ περισσότερα για τη συσκότισή της. Περίμενα άλλη στάση και άλλες συμπεριφορές ιδιαίτερα απέναντι σε ανεξάρτητες αρχές και αδέκαστους δικαστές.

Καταφέρατε ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και όσων έχουν παραιτηθεί. Αυτή και αν είναι "καινοτομία"...

Εγώ είμαι εδώ! Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Δεν κρύβομαι! Ο πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, πού είναι; Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ως αρμόδιοι υπουργοί; Δεν καλέσατε ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο της παρακολούθησής μου και μάλιστα παραιτήθηκε. Δεν καλέσατε την κ. Βλάχου, την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Δεν καλέσατε τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των εταιρειών που, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διακινούν ακόμη και σήμερα λογισμικά παρακολούθησης, κάτι που εξάλλου είναι το αντικείμενο της επιτροπής σας.

Δεν σας έκανε εντύπωση, όπως θα έκανε σε κάθε πολίτη, ότι μια εταιρεία που αγοράστηκε με μερικές εκατοντάδες ευρώ, έκανε με ανάθεση συμβάσεις εκατομμυρίων με το ελληνικό Δημόσιο με δυο διαδοχικές κυβερνήσεις;

Μπορεί να μη σεβαστήκατε τη δική μου ασυλία αλλά χορηγήσατε πολύ ισχυρότερη ασυλία στους εκπροσώπους της Krikel και της Intellexa.

Δεν καλέσατε ούτε καν τον δημοσιογράφο -επίσης θύμα- Θανάση Κουκάκη.

Δυο άνθρωποι στη χώρα, ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός, σε συγχρονισμό δέχτηκαν την επίθεση του predator και τους παρακολούθησε η ΕΥΠ. Και δεν καλούνται.

H κυβέρνηση λέει "όλα στο φως" αλλά κρύβεται πίσω από το νόμο που εισηγήθηκε και απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο.

Ορίστε η έγγραφη απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημά μου να ενημερωθώ πλήρως για την υπόθεσή μου. Σας την καταθέτω.

Θα δεχόμουν οποιαδήποτε στιγμή ενημέρωση - αλλά μόνο νόμιμα και εγγράφως. Είναι παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση για οποιαδήποτε προφορική συνομιλία.

Και θα σας πω γιατί: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως διαβάζω, σε tweet του ανέφερε ότι η κυβέρνηση δια του κ. Γεραπετρίτη είναι έτοιμη να με ενημερώσει πλήρως και ενδελεχώς, αλλά εγώ τάχα επέλεξα να μην ενημερωθώ. Ξέρουμε όλοι καλά ελληνικά. Τι σημαίνει πλήρως, όταν ο κ. Γεραπετρίτης λίγες μέρες μετά δήλωσε δημόσια ότι κανείς στο Μαξίμου δεν γνωρίζει το παραμικρό; Ποιον κοροϊδεύει; Θα μου έλεγε: "Αγαπητέ Πρόεδρε, σας πήρα για να σας ενημερώσει ένα τρίτο πρόσωπο"; Τα σενάρια τα άλλαζαν σαν τα πουκάμισα.

Πώς ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η παρακολούθηση είναι λάθος, όταν δεν ξέρει τους λόγους όπως ισχυρίζεται; Πώς αξιολογεί ως λάθος μια παρακολούθηση όταν δεν ξέρει -όπως υποστηρίζει- για την υπόθεση; Γιατί τότε απέπεμψε τον ανιψιό και στενότερο συνεργάτη του αφού δεν ήξερε; Πιστεύει Έλληνας πολίτης ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και έπραξε όσα έπραξε; Ο πρωθυπουργός και η παρέα του κοροϊδεύουν 11 εκατομμύρια πολίτες.

Η κυβέρνηση λέει "όλα στο φως" αλλά κρύβεται πίσω από το απόρρητο και εσείς αποδεχθήκατε και επιτρέψατε την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Βουλής και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Στη νομική επιστήμη υπάρχουν νόμιμες και παράνομες ενέργειες. Δεν υπάρχουν "καινοτόμες" ενέργειες όπως επικαλέστηκε ενώπιόν σας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ.

Γι΄αυτό και χθες η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε 3 τροπολογίες προκειμένου να υπάρξουν στοιχειώδεις εγγυήσεις γύρω από τη λειτουργία της ΕΥΠ. Προτείναμε την επιστροφή της ΕΥΠ στη δικαιοδοσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αποκατάσταση του ρόλου της ΑΔΑΕ ώστε να έχει τη δυνατότητα γνωστοποίησης στους παρακολουθούμενους και να εμπεριέχονται λεπτομερή στοιχεία στην διάταξη παρακολούθησης. Η κυβέρνηση ούτε καν τις συζήτησε.

To Μαξίμου λέει "όλα στο φως", αλλά όπως κατέθεσε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, τη μέρα που υπέβαλα αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή, διατάχθηκε και καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησής μου δηλαδή ξεκίνησε η συγκάλυψη.

Μου προσάπτετε στο δημόσιο διάλογο ότι δεν πήγα στην ΕΥΠ να ενημερωθώ στο αυτί.

Και συνέχισε λέγοντας εν γνώση του ψέματα γιατί το ήθελε εγγράφως :  Πρώτον, κανείς δεν με κάλεσε επισήμως και εγγράφως. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διαδικασία γιατί την καταργήσατε. Αυτοί που θα με ενημέρωναν, δηλώνουν είτε ότι δεν ξέρουν τίποτα, όπως ο κ. Γεραπετρίτης, είτε ότι δεσμεύονται και απέναντί μου από το απόρρητο όπως ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ένα απόρρητο α λα καρτ. Εξεταστική επιτροπή που δέχεται το απόρρητο να ισχύει για τη δίκη μου υπόθεση αλλά όταν έρχεται παλιότερος διοικητής της ΕΥΠ όπως ο κ. Ρουμπάτης, το κάνει κουρελόχαρτο για να στήσετε το αφήγημα των συμψηφισμών.

Δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να θέσει σε ομηρία πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό με τόσα που έχει περάσει και ανέμενε εκσυγχρονισμό λειτουργιών του κράτους.

Γι' αυτό άλλωστε υπάρχει αυτό το διεθνές ενδιαφέρον γιατί η περίπτωσή μου είναι μοναδική όχι μόνο λόγω της απόπειρας του predator, όχι μόνο γιατί την ίδια στιγμή με παρακολουθούσαν επίσημα οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου αλλά και γιατί όλα αυτά συνέβησαν σε μια άκρως κρίσιμη πολιτική περίοδο για τους μελλοντικούς συσχετισμούς στη χώρα.

Πρώτο μέλημά μου είναι το έθνος μας να είναι ισχυρό και η πατρίδα μας να δώσει προοπτική στις επόμενες γενιές και όχι να είναι μια ευάλωτη χώρα στην εγχώρια ολιγαρχία και τους εγχώριους πολιτικούς πάτρωνες. Ο αγώνας μου είναι εθνικός και πατριωτικός.

Θυμάμαι την προσπάθειά μου να μπει εγγράφως το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν κάποιοι λοιδορούσαν ότι αυτά δεν γίνονται, και τώρα το παίζουν υπερπατριώτες.

Εγώ δεν χαϊδεύω καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση μπροστά στο εθνικό συμφέρον είτε είναι σοσιαλιστική είτε ανήκει σε άλλη πολιτική ομάδα. Έλληνες πατριώτες είναι αυτοί που χωρίς μικροκομματικούς σχεδιασμούς και ισορροπίες, υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον.

Είμαι έτοιμος να απαντήσω στις ερωτήσεις σας. Ό,τι είπα και ό,τι θα πω είναι δημόσιο, δεν θα κρυφτώ όπως άλλοι πίσω από το "φουστάνι" του απορρήτου. Ό,τι πω θα είναι σε γνώση του ελληνικού λαού».

Περιμένουμε λοιπόν να ενημερωθεί για να μας ενημερώσει και εμάς, γιατί από αυτή την απολογία του μόνο θύμα δεν μοιάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.




Γελάει ο κόσμος με τον Τσίπρα, λέει ότι τον ακούν οι αγορές την ώρα που δεν τον ακούν ούτε οι πολίτες

 


Δεν θα μας μείνει άντερο με τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα ο ανεκδιήγητος και επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, και σύμφωνα με πληροφορίες τον είδαν λίγοι και μόνο κομματικοί.

Εκεί που γελάσαμε πολύ, πάρα πολύ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι όταν είπε αυτό που γελάει από το πρωί η υφήλιος και είναι "ότι τον ακούν οι αγορές"!! Αυτόν που έχει απαξιώσει όλη η διεθνής κοινότητα γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα ψεύτη, απατεώνα και λαοπλάνο πολιτικό.

Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της χώρας, είπε μέσα σε άλλα για να εξαπατήσει τους πολίτες ότι δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις που τον δείχνουν τελειωμένο και απαξιωμένο. Μάλιστα είναι τόσο ανεύθυνος που αναρωτιέται γιατί με τόση διαφορά στις δημοσκοπήσεις ο Μητσοτάκης δεν πηγαίνει σε εκλογές, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα ειδικά με τις προκλήσεις του συμμάχου του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουν κακό στην Ελλάδα, Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι δε τέτοιο το θράσος του απατεώνα Τσίπρα, που παρά τις καταγγελίες στελεχών του ότι τους παρακολουθούσε παράνομα, ειδικά μετά τις καταγγελίες Κωνσταντοπούλου ότι της έδειχνε τις υποκλοπές στο γραφείο του, κουνάει το θρασίμι το δάχτυλο ακόμα και σήμερα στον Μητσοτάκη λέγοντας "Ή μήπως θέλετε να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος που έδινε εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μια θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;". 

Είπε επίσης το κορυφαίο χωρίς να έχει συναίσθηση ότι ο κόσμος τον έχει απαξιώσει : «κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα της κρίσης για όλους μας και για τα κόμματα και για τις εταιρείες των δημοσκοπήσεων, γιατί ο κόσμος θα κρίνει και θα συγκρίνει», δεν έχει καταλάβει ότι ο κόσμος κρίνει και συγκρίνει καθημερινά την σοβαρότητα Μητσοτάκη, από την γελοιότητα και την επικινδυνότητα Τσίπρα.

Με θράσος ο άρχοντας των υποκλοπών συνέχισε να λέει για τους πολίτες «δεν μπορούν να κατανοήσουν είναι αυτή την πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη δημοκρατία μας, των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία και ότι αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκης κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζεται, ότι ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει» και το λέει αυτός που παρακολουθούσε παράνομα και όχι νόμιμα δεκάδες στελέχη της κυβέρνηση του, και έχει μάθει όλη η υφήλιος πόσο επικίνδυνος είναι για την δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας.




Οι Δήμοι που ανακηρύχτηκαν «πρωταθλητές» στην ανακύκλωση


 

Ποια ποσοστά ανακύκλωσης έχει πετύχει ο κάθε Δήμος στα ανακυκλώσιμα υλικά και τα βιοαπόβλητα.

Οι Δήµοι µε ποσοστό ΔσΠ άνω του 15% αυξήθηκαν από 20 σε 24

• 24 Δήµοι εµφανίζουν αύξηση άνω του 10% στη ΔσΠ

• 7 Δήµοι εµφανίζουν στασιµότητα όσον αφορά τη ΔσΠ

• 19 Δήµοι εµφανίζουν µείωση στα ποσοστά ΔσΠ

• 35 Δήµοι υλοποίησαν προγράμματα ΔσΠ βιοαποβλήτων (πλην των πράσινων) το 2021 έναντι 26 το 2020Τα επόμενα ΒήματαΨηφιακή πλατφόρµα και καταγραφές

• Πλήρης ψηφιοποίηση και αυτοµατοποίηση καταγραφών από όλες τις εγκαταστάσεις

• Ανοικτά δεδοµένα για ερευνητικούς σκοπούς και δήµους

• Προσθήκη και άλλων ρευµάτων σε συνεργασία µε ΣΕΔ

• Μηνιαίες αναφορές και αλληλεπίδραση

• Τεχνητή νοηµοσύνη – chatbotΠοιοι Δήμοι είναι οι «πρωταθλητές» στην ανακύκλωσηΣτο σύνολο της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Δήμος Βριλησσίων με συνολικό ποσοστό ανακύκλωσης 35,4%.

• Ο Δήμος Βριλησσίων, είναι ένας δήμος που ανακυκλώνει πάνω από το 1/3 των οικιακών αποβλήτων του.

• Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με ποσοστό 33,4%

• Και στην τρίτη θέση, ο Δήμος Πεντέλης με ποσοστό 32,9%.

Στη χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, χωρίς βιοαπόβλητα,

Πρώτος είναι πάλι ο Δήμος Βριλησσίων, με ποσοστό 23,1%.

• Στη δεύτερη θέση είναι ο Δήμος Παιανίας με ποσοστό 18,7%

• και στην τρίτη ο Δήμος Αγ.Παρασκευή με ποσοστό 16,0%.

Στη χωριστή συλλογή βιοαποβλήτων,

• Πρώτος είναι ο Δήμος Πεντέλης με ποσοστό 21,0%,Στη δεύτερη θέση είναι ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου με ποσοστό 20,3%

• και στην τρίτη θέση ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης με ποσοστό 14,5%.

Στην κατηγορία λοιπόν της συνολικής ανάκτησης υλικών, ανακυκλώσιμων και βιοαποβλήτων,

• Πρώτος δήμος είναι ξανά ο Δήμος Βριλησσίων με συνολικό ποσοστό ανάκτησης 30,4%.

• Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Δήμος Πεντέλης με 29,3%

• και στην τρίτη θέση ο Ραφήνας – Πικερμίου με ποσοστό ανάκτησης 28,6%.



Τι γίνεται με την φοιτητική εστία που κατοικούσαν κακοποιοί; Θα αποδοθεί στους φοιτητές και πότε;


 

Σοκ προκάλεσε η σύλληψη 32 κακοποιών που δραστηριοποιούταν στις ληστείες, τα ναρκωτικά, τις κλοπές, τους βιασμούς, και κατοικούσαν κάνοντας κατάληψη σε φοιτητικές εστίες απειλώντας φοιτητές που ήθελαν τα δωμάτια.

Οι κακοποιοί συνελήφθησαν και οδηγούνται στον ανακριτή, εκτός από επτά που επειδή είχαν πλημμεληματικές κατηγορίες αφέθηκαν ελεύθεροι, παραμένοντας επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια. Ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης τους σε βαθμό πλημμελήματος, και αυτό είναι αμφίβολο εάν θα οδηγηθούν στην φυλακή.





Τα δωμάτια άδειασαν, οι φοιτητικές εστίες είναι ελεύθερες από κακοποιούς που διέμεναν με την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών οργανώσεων, καθώς και με την ανοχή των πρυτανικών αρχών, τώρα τι γίνεται;

Τα ερωτηματικά των πολιτών και των σοβαρών φοιτητών με τις οικογένειες τους είναι απλά;;

Οι φοιτητικές εστίες φυλλάσονται απο την πανεπιστημιακή αστυνομία για να μην ξανά μπούν κακοποιοί με την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερών οργανώσεων;

Έχουν αρχίσει να καθαρίζονται και να ανακαινίζονται για να υποδεχθούν φοιτητές που δεν έχουν την πολυτέλεια να νοικιάσουν σπίτια με 400 και 600 ευρώ, και να μην δοθούν σε ακροαριστερούς για εκμετάλλευση πάλι; 

Πότε θα αρχίσουν να παραδίδονται τα διαμερίσματα της εστίας σε φοιτητές;

Και μια ανακοίνωση ότι με τις φοιτητικές εστίες δεν θα έχει να κάνει ποτέ ξανά η πρυτανική αρχή των πανεπιστήμιων!!!!



Οι ΡώSSοι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν βομβάρδισαν κονβόι αμάχων στην Ουκρανία

 



Επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια, έκαναν τα ΡώSSικα κτήνη του δικτάτορα Πούτιν το πρωί της Παρασκευής (30/09) αφήνοντας τουλάχιστον 23 αθώους πολίτες νεκρούς.

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν νεκρούς και τραυματίες στο έδαφος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κονβόι χτυπήθηκε περισσότερες από 10 φορές, απο τα Ρώssικα κτήνη του δικτάτορα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Αλεξάντερ Στρουκ

Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατήγγειλε ότι η επίθεση στο κονβόι έγινε με 16 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από συστοιχίες S-300 με τέσσερις εξ αυτών να πέφτουν σε έναν υπαίθριο χώρο στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί τα οχήματα της πομπής.



«23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κονβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορε΄ιγια κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΟυκρανίαςΜιχάλιο Φεντόροφ.


Όπως μεταδίδει ο Guardian τις προηγούμενες ώρες η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε αρκετές πόλης στην Ουκρανία ανάμεσα στις οποίες και το Ντίπρο.



Καταθέτη στο ειδικό δικαστήριο ο Ανδρέας Λοβέρδος

 


Με την κατάθεση του βουλευτή και πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, που δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Ο κ. Λοβέρδος είπε στην κατάθεση του: «Με τις 3 αναφορές μας (σ.σ.: 3 βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017) στην κυρία Ελένη Ράικου είχαμε επισημάνει πόσο επιβλαβές ήταν να μην τιμολογηθούν τα φάρμακα δύο φορές. Κινηθήκαμε πολιτικώς. Αλλά δεν υπήρχε αντίδραση.

Αντίθετα τον Φεβρουάριο του 2018 ήρθε όταν η υπόθεση αυτή μαζί με τo φάκελο Novartis είχαν αποσβεστεί οι ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών. Στη δικογραφία των δέκα πολιτικών ήταν αναλυτικά τα ονόματά μας και το δικό μου, ενώ από τη συγκεκριμένη αναφορά ήταν μόνο τα αρχικά Π.Κ.». Ωστόσο, διευκρίνισε ο κ. Λοβέρδος ότι με τις 3 αναφορές δεν καταγγέλθηκε κάτι συγκεκριμένο, έπρεπε να το βρουν οι εισαγγελείς. 

Ο κ. Λοβέρδος, ανέφερε ξεκάθαρα ότι η κυρία Τουλουπάκη «ενήργησε με δόλο, είναι σαφές».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου, Βασιλικής Ηλιοπούλου, εάν ο τότε υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με το επίμαχο θέμα των τιμολογήσεων, ήθελε να βλάψει το Δημόσιο, ανέφερε ότι «εκ των πραγμάτων έβλαψε το Δημόσιο, ήθελε να ωφελήσει τις φαρμακευτικές εταιρείες» και προσέθεσε: «Ήθελε να επέλθει αποσβεστική προθεσμία από τη Βουλή. Δεν ξέρω αν είχε δόλο. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους και μάλιστα, όταν το θέμα έχει κλείσει, όταν κάποιοι φρόντισαν γι΄ αυτό».

Πρόεδρος: Ενήργησε η κυρία Τουλουπάκη δολίως;

Λοβέρδος: Όταν φθάνει φάκελος στη Βουλή με δέκα ονόματα πολιτικών και ένας μόνον ήταν με αρχικά Π.Κ., ήταν μια σαφής ενέργεια, που δεν ξέρω πως πέρασε από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Δεν γίνεται εισαγγελέας Διαφθοράς να μην γνωρίζει την αποσβεστική προθεσμία της Βουλής, όταν μάλιστα ασχολείται και με το πολιτικό έγκλημα

Σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας προς τον κ. Λοβέρδο εάν κατήγγειλε τον κύριο Κουρουμπλή, ο πρώτος απάντησε «όχι», ενώ σε ερώτηση της αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου, Ελένης Φραγκάκη εάν η κυρία Τουλουπάκη δεν έκανε το καθήκον της, ο κ. Λοβέρδος απάντησε: «Αυτό εννοώ. Όχι όμως μετά βεβαιότητας ότι θα υπήρχε δίωξη για τον υπουργό (σ.σ.: κ. Κουρουμπλή). Μόνο ότι όφειλε να διαβιβάσει».




Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει τους εξοπλισμούς - Δεν θέλει τις συμμαχίες - Μας θέλει έρμαιο των Τούρκων

 


Απίστευτες δηλώσεις και ανευθυνότητα από τον πρώην ακατάλληλο και επικίνδυνο υπουργό Αμυνα του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας, που αμφισβητεί τη χρησιμότητα των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και τους εξοπλισμούς των ενόπλων δυνάμεων.

Αχρείαστες χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κατά της χώρας μας αποτελούν μείζον ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Για να δικαιολογήσει την ανεύθυνη θέση του κόμματος ο Βίτσας είπε στον ΑΝΤ1 : «Υπάρχουν ενέργειες της παρούσας κυβέρνησης, και ιδιαίτερα του κ. Μητσοτάκη, οι οποίες ήταν αποσπασματικές και δεν εντάσσονταν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Ανεξάρτητα από αυτό, εμείς ως χώρα θα πρέπει το κύριο βάρος να το δίνουμε στη διπλωματία. Κατά τη γνώμη μας, οι δύο συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ ήταν αχρείαστες, μια που αφορούν συμφωνίες με χώρες που συνυπάρχουμε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, και ειδικά με τη Γαλλία και στο πλαίσιο της Ε.Ε. Συνεπώς, δεν γίνεται να συμμαχείς με τον εαυτό σου…». 

Η στάση του Βίτσα δείχνει το πόσο θα κινδύνευε η χώρα μας έτσι και με τέτοιες προκλήσεις από την Τουρκία ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν θέμα χρόνου οι Τούρκοι να είχαν κάνει απόβαση στα πρώτα νησιά και μετά να έπαιζε η τύχη των υπολοίπων με διαπραγμάτευση από τον εθνικά επικίνδυνο Αλέξη Τσίπρα που ξεπουλάει εύκολα, και τον Ταγίπ Ερντογάν που έχει επεκτατικές βλέψεις.

Σκεφτείτε που θα βρισκόταν σήμερα η Ελλάδα όσο αφορά τον δικτάτορα Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον καθεστωτικό επικίνδυνο Τούρκο Ταγίπ Ερντογάν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Τσίπρα.

Οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά του πρώην υπουργού Άμυνας του Τσίπρα δείχνουν ότι δεν θα μπορούσαν με τίποτα να εξυπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα έναντι των Τούρκων ή οποιουδήποτε άλλου εχθρού. 

Ο εθνικά επικίνδυνος Αλέξης Τσίπρας είχε πει άλλωστε στην Θεσσαλονίκη αφήνοντας άφωνους τους Έλληνες πολίτες, ότι τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έτσι και κερδίσει τις εκλογές και ξαναγίνει πρωθυπουργός είναι να επαναδιαπραγματευτεί τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία. Και τώρα μάθαμε από τον Βίτσα, ότι είναι θα ήταν αχρείαστες πολιτικά, διπλωματικά, στρατιωτικά, αυτές οι συμφωνίες.

Αυτός είναι ο εθνικά επικίνδυνος ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει για ακόμα μία φορά το πόσο επικίνδυνος είναι για την χώρα μας.



Ο διάλογος του Αλβανού κακοποιού «Εσκο» με την αστυνομικό πριν της επιτεθεί με το κατσαβίδι

 


 «Θα σας κάψω ζωντανούς» φώναζε ο Αλβανός κακοποιός στην αστυνομικό πρίν της επιτεθεί για να την σκοτώσει με το κατσαβίδι.

«Ηρθατε να με πιάσετε και επειδή δεν με βρήκατε στην εστία, πιάσατε την κόρη μου. Αν δεν την αφήσετε σε λίγο θα σας κάψω ζωντανούς, θα πεθάνετε όλοι»

Αυτά τα λόγια φώναζε στους αστυνομικούς του Α.Τ. Ζωγράφου, ο «Εσκο» το πρωί της Τρίτης, αμέσως μετά τη σύλληψη μελών της οικογένειάς του. Αμέσως μετά κινήθηκε προς την πύλη της Πολυτεχνειούπολης. Εκεί προσέγγισε το αυτοκίνητο της 35χρονης ανθυπαστυνόμου και του συνάδελφου της και τους ρώτησε την ώρα. 

Οταν πήρε αρνητική απάντηση, είπε: «ρε μ….α, φοράτε αλεξίσφαιρο. Μπ…οι είστε. Θα σας σκοτώσω». Ο 30χρονος είχε τα χέρια στις τσέπες του μπουφάν του και οι αστυνομικοί θεώρησαν ότι έκρυβε κάτι επικίνδυνο. Μόλις έκανε κίνηση, ο άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μία φορά χωρίς να αποτρέψει την επίθεση. Ο «Εσκο» κατάφερε δύο χτυπήματα με το κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο, η οποία σήκωσε το χέρι, ενώ πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του.



Άσκηση «Αργώ 2022» : Έλληνες και Γάλλοι κομάντο έκαναν «απόβαση»

 


Συνεχίζεται και σήμερα, Πέμπτη (29/09) η πολυεθνική διακλαδική άσκηση Ελλάδας και Γαλλίας «Aργώ 2022».

Το σενάριο της σημερινής ημέρας θέλει Έλληνες και Γάλλους κομάντο να κάνουν «απόβαση» σε παραλία της Σκύρου στο πλαίσιο της άσκησης που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο (1/10).

Η Ελλάδα συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με τη φρεγάτα «Ελλη» του Πολεμικού Ναυτικού, δύο αρματαγωγά πλοία και ένα υποβρύχιο τύπου 214. Επιπλέον, στην άσκηση συμμετέχει και η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου με επικεφαλής την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών και Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων που έχει αναπτυχθεί στον Βόλο.

Στην άσκηση συμμετέχουν, επίσης, επιθετικά ελικόπτερα Apache και μεταγωγικά ελικόπτερα Chinook από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας της Ελληνικής Χερσαίας Δύναμης στο Στεφανοβίκειο, καθώς και μαχητικά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας F- 16, Mirage 2000, F-4 Phantom και Rafale.

Η Γαλλία συμμετέχει στην άσκηση «Αργώ 2022» με το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων FS «Tonnerre» του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού το οποίο μετέφερε άρματα μάχης, ερπυστριοφόρα, ελικόπτερα, πεζοναύτες αλλά και ομάδα κομάντος.





Τα τρία Data Centers της Google στην Αττική


 


Συνολικά την κατασκευή τριών κέντρων δεδομένων (Data Centers) προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της Google στη χώρα μας με το οποίο θα δημιουργήσει την πρώτη «Cloud Region», όπως την ονομάζει, στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Το σχέδιο αφορά την κατασκευή ενός διευρυμένου «Συγκροτήματος Δεδομένων Τεχνολογικής Υποστήριξης Δεδομένων», το οποίο θα απαρτίζεται από τρία Data Centers, που θα αναπτυχθούν στην Αττική κατά προτίμηση σε περιοχές που θα γειτνιάζουν. Κάτι που σημαίνει πως η Google, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της κατασκευής υποδομών τεχνολογιών cloud, θα ακολουθήσει το «μοντέλο» ανάπτυξης που χρησιμοποιεί στη χώρα μας η Microsoft.

Η σχετική μελέτη της AlphaBeta Economics στην οποία αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Google Cloud International κα Adaire Fox Martin αναφέρει τον αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία που θα έχει η λειτουργία της σχεδιαζόμενης επένδυσης το διάστημα 2024 ως 2030. Στη συγκεκριμένη εξαετία η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως η επένδυση θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ συνολικά κατά 2,2 δισ δολ. υποστηρίζοντας παράλληλα τη δημιουργία πάνω από 19.400 θέσεων εργασίας.

Αυτή θα είναι και η 36η κατά σειρά «cloud περιοχή» που θα αναπτύξει σε όλο τον κόσμο η Google, η οποία μάλιστα φαίνεται πως θα έχει και απευθείας σύνδεση με το παγκόσμιο δίκτυο μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου που αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με την TI Sparkle με την ονομασία «Blue Submarine Cable System».

Το πρώτο σκέλος του συγκεκριμένου καλωδίου θα διασυνδέσει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα (μέσω Κρήτης) και το Ισραήλ και το δεύτερο (με τον τίτλο Raman), που ουσιαστικά θα αποτελεί προέκταση, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και, τέλος, την Ινδία. 

Η πρώτη «Google cloud περιοχή» που θα αναπτυχθεί στη χώρα μας και συνολικά τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μικρά Ασία θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες. 



Οι ΗΠΑ ζητούν να δικαστεί η Τουρκία και οι μπράβοι του Ερντογάν

 


Πολύ κοντά στο οριστικό τέλος πλησιάζουν οι συνεχείς εφέσεις που είχε καταθέσει η τουρκική κυβέρνηση, με στόχο να ανατρέψει τις αποφάσεις που είχε λάβει η αμερικανική δικαιοσύνη για τις βιαιοπραγίες που είχαν εκδηλωθεί εναντίον διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, οι άνδρες της ασφάλειας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν επιτεθεί και χτυπήσει βίαια ειρηνικούς διαδηλωτές, που βρίσκονταν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη και, στη συνέχεια, είχαν εμπλακεί σε αψιμαχίες με το προσωπικό της αμερικανικής μυστικής αστυνομίας.

«Εφυγε» ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έγινε αυτοκόλλητο της Panini

 Η τουρκική πλευρά είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, καθώς είχε ζητήσει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις που είχε λάβει τόσο το Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον όσο και το Εφετείο, τα οποία είχαν αποφανθεί ότι η βία που ασκήθηκε από το προσωπικό ασφαλείας του Τούρκου προέδρου δεν χρήζει ασυλίας και συνεπώς τα αμερικανικά δικαστήρια διαθέτουν την απαραίτητη δικαιοδοσία για να εκδικάσουν τις αγωγές που έχουν ασκηθεί.

Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά τη βάση του νομικού επιχειρήματος της Τουρκίας και εισηγήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, μέσω του νομικού της εκπροσώπου, να απορρίψει αυτό το αίτημα και να ανοίξει έτσι τον δρόμο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους η σημερινή (29/9) γνωμοδότηση της νομικής εκπροσώπου θεωρείται πως θα παίξει καθοριστικό ρόλο και θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν από το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται ότι σύντομα θα εκδώσει την τελική του απόφαση.

Στο σκεπτικό που παρουσιάζει στην απόφασή της, η νομική εκπρόσωπος των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, σημειώνει ότι «τα γεγονότα που διαπιστώθηκαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο και έγιναν αποδεκτά από το Εφετείο των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι το τουρκικό προσωπικό ασφαλείας χρησιμοποίησε βία, που υπερβαίνει κάθε αντίληψη της προστατευτικής λειτουργίας του. Ως εκ τούτου, η χρήση βίας δεν προστατεύεται από την εξαίρεση του FSIA (Foreign Sovereign Immunities Act)».

Υπό αυτό το πρίσμα, η νομική εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι το Εφετείο κατέληξε στο σωστό συμπέρασμα και συνεπώς η απόφασή του δεν δικαιολογεί επανεξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Συνεχίζοντας το σκεπτικό της, η νομική εκπρόσωπος αντέκρουσε ακόμα ένα επιχείρημα της τουρκικής πλευράς, το οποίο προέβαλε το σκεπτικό ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις διεθνείς σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος έκρινε ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι λανθασμένη, καθώς όπως υπογράμμισε «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν τη σχέση τους με την Τουρκία, σύμμαχο του ΝΑΤΟ,  και έχουν πρωταρχικό συμφέρον να προστατεύσουν τους διπλωμάτες και τους ανώτερους αξιωματούχους τους που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όμως, η απόφαση δεν υπονομεύει αυτά τα συμφέροντα. Η απόφαση συνάδει με άλλες αποφάσεις, στις οποίες τα δικαστήρια των ΗΠΑ έκριναν ότι τα ξένα κράτη δεν δικαιούνται κυρίαρχη ασυλία για αδικοπραξίες, που περιλαμβάνουν τη χρήση βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Εάν τελικώς το Ανώτατο Δικαστήριο υιοθετήσει την απόφαση της νομικής εκπροσώπου των ΗΠΑ, Ελίζαμπεθ Πρέλογκαρ, και απορρίψει την προσφυγή της τουρκικής κυβέρνησης, αυτό πρακτικά θα σημαίνει ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί κανονικά, καθώς η Τουρκία θα έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα νομοθετικά εργαλεία για την ανατροπή των προηγούμενων αποφάσεων.

Την νομική εκπροσώπηση των διαδηλωτών ενάντια στην τουρκική κυβέρνηση έχει αναλάβει ο ομογενής δικηγόρος, Ανδρέας Άκαρας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η μήνυση κατατέθηκε από Αμερικανούς πολίτες εναντίον όχι φυσικών προσώπων, αλλά εναντίον του τουρκικού κράτους.

Από την πλευρά της, η Τουρκία υποστήριξε ότι χρήζει ασυλίας και συνεπώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν μπορεί να τεθεί στη κρίση του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσιγκτον.

Σε πρωτόδικο επίπεδο, το Περιφερειακό Δικαστήριο είχε αποφανθεί ότι δεν πληρούνται τα κριτήρια της ασυλίας. Η τουρκική πλευρά, όμως, άσκησε έφεση με βασικό επιχείρημα ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες έγιναν για λόγους προστασίας του προέδρου, ο οποίος βρισκόταν στα σκαλιά της πρεσβευτικής κατοικίας.

Με δεδομένο ότι η υπόθεση αφορούσε στην εμπλοκή μιας ξένης κυβέρνησης, οι δικαστές ζήτησαν τη γνωμοδότηση των τριών αρμόδιων κυβερνητικών υπηρεσιών (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μυστική Αστυνομία).

Στη συνέχει, ακολούθησε η κοινή γνωμοδότηση που κατατέθηκε με υπόμνημα στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Ουάσιγκτον.

Σε αυτό το κείμενο, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την μυστική αστυνομία, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Τουρκία δεν πληροί τα κριτήρια της ασυλίας που προβλέπεται στον νόμο «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA).

Αιτιολογώντας το σκεπτικό τους, οι τρεις υπηρεσίας υποστήριξαν ότι οι επίμαχες πράξεις δεν έγιναν για λόγους προστασίας του Τούρκου προέδρου και συνεπώς δεν απολαμβάνουν την ασυλία που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του νόμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ηγετικά στελέχη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής και την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με την οποία του ζητούσαν να ξεκαθαρίσει ότι η Τουρκία δεν διαθέτει ασυλία βάσει του νόμου «Foreign Sovereign Immunities Act» (FSIA).

Η απόφαση που οδηγεί την Τουρκία στο εδώλιο

Με μια οριστική και ομόφωνη απόφαση, το Εφετείο της πόλης της Ουάσιγκτον απέρριψε το αίτημα της Τουρκίας για την επανεξέταση της απόφασης που είχε λάβει για τις βιαιοπραγίες εναντίον Κούρδων διαδηλωτών.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο ομογενής δικηγόρος, Ανδρέας Άκαρας, είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η απόρριψη του εν λόγω αιτήματος αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα στις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, για να αποφύγει την ευθύνη που έχει για τις επαίσχυντες ενέργειες του κ. Ερντογάν και των σωματοφυλάκων του».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ




Μπλίνκεν: Η παρωδία των ρωσικών «δημοψηφισμάτων» είναι μία ακόμη προσπάθεια αρπαγής εδαφών

 



Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε τα fake στημένα δημοψηφίσματα για την προσάρτηση ουκρανικών περιφερειών στη Ρωσία ως προσπάθεια «αρπαγής εδαφών».

«Αυτή η παρωδία των δημοψηφισμάτων που διοργάνωσε το Κρεμλίνο είναι απλώς μια μάταιη προσπάθεια να συγκαλύψει αυτό που ισοδυναμεί με ακόμη μια προσπάθεια αρπαγής εδαφών από την Ουκρανία» δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε: «Για να είμαστε σαφείς, τα αποτελέσματα ενορχηστρώθηκαν από τη Ρωσία και δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του ουκρανικού λαού».

Σήμερα Παρασκευή, ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να ανακοινώσει την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιφερειών -Ντονέτσκ και Λουχάνσκ (ανατολικά), Χερσώνα και Ζαπορίζια (νότια)-, την οποία έχει καταδικάσει το Κίεβο και η Δύση.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «δεν θα αναγνωρίσουν ποτέ» αυτές τις προσαρτήσεις εδαφών και θα εξακολουθήσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.



Μητσοτάκης σε Γιούροβα: Η κυβέρνηση έχει καθιερώσει πρόσθετες δικλίδες ελέγχου στις υπηρεσίες ασφαλείας

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε εχθές το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Věra Jourová.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην υπεράσπιση των βασικών ευρωπαϊκών αξιών σε εθνικό, ενωσιακό και διεθνές επίπεδο και τη δέσμευση για στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην ανεξαρτησία, ακεραιότητα και εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, έναντι της ρωσικής εισβολής.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την καθιέρωση πρόσθετων δικλίδων ελέγχου στη λειτουργία των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε επίσης την ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης (European Media Freedom Act), το νέο σύνολο κανόνων το οποίο πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προστασία του πλουραλισμού και της ανεξαρτησίας των μέσων ενημέρωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επισήμανε ότι η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου πλαισίου θα αποτελεί στο εξής το πιο ασφαλές και αντικειμενικό κριτήριο για το επίπεδο πλουραλισμού και πολυφωνίας σε κάθε κράτος μέλος.

Ενημέρωσε ακόμα την κα Jourová ότι πολλές από τις πρόνοιες της Πράξης για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης είτε αποτελούν ήδη μέρος της ελληνικής νομοθεσίας είτε έχουν περιληφθεί στο νομοσχέδιο «Ενίσχυση Δημοσιότητας και Διαφάνειας στον Έντυπο και Ηλεκτρονικό Τύπο».



Δεν φτάνει που αραβώνιασαν ανήλικο κορίτσι δίνουν και μίζα να διαλύσει ο αραβώνας


 

Ένα απίστευτο παρακμιακό βίντεο με θύμα ένα ανήλικο κοριτσάκι 13 χρονών και πρωταγωνίστριες δύο οικογένειες Ρομά τα παιδιά των οποίων είχαν αρραβωνιαστεί κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το Mega, το περιστατικό, που καταγράφηκε σε βίντεο και αναρτήθηκε στα social media, συνέβη στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας στον Βόλο, όπου ένα ζευγάρι αποφάσισε, μιλάμε για ανήλικο κοριτσάκι 13 χρονών, πως δεν ήθελε να είναι πια μαζί και προχώρησαν στη διάλυση των αρραβώνων τους.

Για να συμφωνήσουν οι δύο οικογένειες να λύσουν τον αρραβώνα και να μην προχωρήσουν στο γάμο των δύο ανήλικων παιδιών, δόθηκε χρηματική αποζημίωση και μάλιστα σε μετρητά.

Με λίγα λόγια στους γύφτους και τους Ρομά δεν έχει δεν σε θέλω τελειώσαμε, δεν με θέλεις πλήρωσε.

Ειδικότερα, η οικογένεια της νύφης που είναι 13 ετών, έλαβε αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από την οικογένεια του 17χρονου γαμπρού.

Η χρηματική αυτή αμοιβή δόθηκε επειδή τα δύο παιδιά είχαν σεξουαλικές σχέσεις, και είναι η μεγαλύτερη που δόθηκε τα τελευταία χρόνια σε κοινωνία Ρομά.

«Το ζευγάρι δεν μπορούσε πλέον μαζί και για αυτό βρήκαμε μία λύση. Η οικογένεια, λοιπόν, αποζημιώνει την οικογένεια που έχει το κορίτσι με το ποσό των 50.000 ευρώ. Από σήμερα οι δρόμοι τους είναι ανοιχτοί. Δεν τους πειράζει κανένας. Τελειώνουμε εδώ, αγαπημένα. Θα είμαστε πάλι αδέρφια», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο «διαμεσολαβητής» του «διαζυγίου» που μοιάζει με μισθοφόρο σε εμπόλεμη ζώνη, και στη συνέχεια γίνεται η ανταλλαγή των χρημάτων. «Εδώ είναι και τα χρήματα, ελεύθεροι άπαντες», ακούγεται να λέει ο αντρας που παρέλαβε το ποσό.





Αστυνομικοί σκοτώνουν κακοποιό που πήγε να σκοτώσει αστυνομικό σκύλο Κ9


 

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα για να συλλάβουν τον 49χρονο Φρατσίσκο Χαβιέ Γκαλάρτζα, που είχε ένταλμα σύλληψης.

Ο κακοποιός που δρούσε στην Αριζόνα των ΗΠΑ, έστρεψε το πιστόλι του στο κεφάλι ενός Κ-9, και η αστυνομία τον πυροβόλησε μέχρι θανάτου.

Πλάνα από κάμερα σώματος αστυνομικού την Τρίτη, έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Tucson όπου απεικονίζεται ένας άντρας να στοχεύει με πιστόλι έναν αστυνομικό σκύλο, ο οποίος τον έχει αρπάξει από το πόδι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει.

Οι αστυνομικοί με το που βλέπουν τον άνδρα να βγάζει το όπλο στον σκύλο άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τον ύποπτο, τον οποίο οι αρχές καταζητούσαν με ένταλμά σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος για εισβολή σε σπίτι και ληστεία τράπεζας.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν στο πάρκινγκ και ο ύποπτος να τρέπεται σε φυγή. Τότε ο αστυνομικός Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον σκύλο με το όνομα Κίρκο, να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο.

Ο σκύλος αρπάζει τον 49χρονο, ο οποίος τραβάει όπλο και τον σημαδεύει αλλά πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη δέχεται τους θανατηφόρους πυροβολισμούς των αστυνομικών.